Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Κέϊκ με σταφύλια

Posted: 18 Nov 2011 07:01 AM PST

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 50 λεπτά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 8 άτομα ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη Yλικά 250 γρ. σταφύλια λευκά κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσι) 300 γρ. κρασί γλυκό μοσχάτο 280 γρ. ζάχαρη 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 4 αβγά 1 λεμόνι (το ξύσμα του) 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του) 1 λάιμ (το ξύσμα του) 200 γρ. ελαιόλαδο παρθένο 400 γρ. αλεύρι 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 50 γρ. ζάχαρη καστανή Eκτέλεση Bράζουμε το κρασί σε κατσαρολάκι για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθεί στη μισή από την αρχική του ποσότητα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και το ξύσμα από όλα τα εσπεριδοειδή συνεχίζοντας το χτύπημα. Aναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το βρασμένο κρασί. Pίχνουμε στο μείγμα βούτυρου και αβγών εναλλάξ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το μείγμα κρασιού και λαδιού αναμειγνύοντας καλά. Προσθέτουμε στο τέλος τα σταφύλια. Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών και απλώνουμε την καστανή ζάχαρη στην επιφάνειά του. Ψήνουμε το μείγμα στο ταψάκι για 35-40 λεπτά περίπου. Tips: * Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρα σταφύλια. * Eλέγχουμε αν ψήθηκε το γλυκό βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Aν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο. * Mπορούμε να συνοδεύσουμε το κέικ με λίγο μασκαρπόνε ή με μία μπάλα παγωτό.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Τηγανητές μπανάνες σε 10 λεπτά

Posted: 18 Nov 2011 06:59 AM PST

Δοκιμάστε αυτό το τηγανητό γλύκισμα που ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και αν δε φοβάστε τις θερμίδες συνοδεύστε το με... παγωτό . Υλικά 2 μπανάνες 3 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλιές καστανή ακατέργαστη ζάχαρη Εκτέλεση 1. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τες στη μέση κατά μήκος. 2. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη. 3. Ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να διαλυθεί και προσθέστε τις μπανάνες. 4. Τηγανίστε κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν καλά.

Ριγκατόνι Αλ Φόρνο (Rigatoni Al Forno) Συνταγή για 4 άτομα

Posted: 18 Nov 2011 06:03 AM PST

Ριγκατόνι Αλ Φόρνο (Rigatoni Al Forno)
Συνταγή για 4 άτομα Υλικά: 500γρ μακαρόνια ριγκατόνι (Rigatoni) 300γρ χοιρινό κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κονσέρβα ντομάτες, χοντροκομμένες 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι νερό 3/4 φλιτζανιού φρέσκα κρέμα 1 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο (για άλειμμα του ταψιού) Προετοιμασία: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι αρχίστε να ανακατεύετε πιέζοντας το κρέας προς τα κάτω μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γυαλιστερό και προσθέστε την ντομάτα και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και κανέλα. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάστε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία για al dente. Στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Προσθέστε και ανακατέψτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τον κιμά. Προσθέστε και την μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί καλά. Αλείψτε με τον βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα ενός πυρίμαχου ταψιού και αδειάστε μέσα τα μακαρόνια με τον κιμά και το τυρί. Περιχύστε ομοιόμορφα την φρέσκα κρέμα στο ταψί πάνω από τα μακαρόνια και με απαλές κινήσεις αφήστε την κρέμα να απλώσει σε όλα τα σημεία του ταψιού. Πασπαλίστε το πάνω μέρος των ριγκατόνι με το υπόλοιπο τυρί και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC) για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρις ότου δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα από πάνω. Σερβίρετε ζεστά με ένα κρύο λευκό κρασί. Καλή Όρεξη!

Λαχματζούν Συνταγή για 4-6 άτομα

Posted: 18 Nov 2011 02:53 AM PST

Λαχματζούν Συνταγή για 4-6 άτομα Υλικά: 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 2 ντομάτες ώριμες, περασμένες στο τρίφτη 1 μεγάλη πιπεριά καυτερή, τριμμένη στον τρίφτη 1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό Για τη ζύμη: 500γρ. αλεύρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Νερό όσο πάρει Προετοιμασία: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το αλάτι, λίγο νερό και ζυμώστε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Σκεπάστε την ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, την τριμμένη πιπεριά, το σουμάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Ζυμώστε καλά με το χέρι και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC. Χωρίστε τη ζύμη σε όσα μέρη θέλετε φτάνει να είναι ίσα. Ανοίξτε το κάθε μέρος σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Απλώστε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κάθε φύλλου αρκετή γέμιση κιμά που ετοιμάσατε, αλλά φροντίστε να είναι επίπεδη. Τοποθετήστε τα λαχματζούν σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και βάλτε τα στο φούρνο με τον κιμά προς τα πάνω. Ψήστε μέχρις ότου η πίτα να ροδίσει (περίπου 5-10 λεπτά αναλόγως με τον φούρνο και το μέγεθος των λαχματζούν που φτιάξατε). Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε. Σερβίρετε ζεστά με αρκετό λεμόνι. Καλή Όρεξη!

Πέντε ερωτικές «μπόμπες»

Posted: 18 Nov 2011 02:49 AM PST

Πέντε ερωτικές «μπόμπες»
Οι γυναίκες δεν είναι σαν κι εμάς. Οι περισσότερες δεν τη «βρίσκουν» μ' ένα ποτήρι ουίσκι με πάγο! Ούτε συνηθίζουν να περνάνε όλη τη μέρα τους κρατώντας ένα κουτάκι μπύρα. Αν θέλεις να φτιάξεις κατάσταση μ' ένα ποτάκι, τότε φτιάξε.. κάτι που μπορεί ν' αρέσει και σε σένα, αλλά και να εντυπωσιάσει και το θηλυκό. Τα παρακάτω 5 ποτάκια είναι αρκετά δυνατά για να την ακούσεις κι αρκετά γλυκά κι εξωτικά για να της κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Κι αν είσαι τυχερός μέχρι ν' αδειάσει το σέικερ, θα 'χει βγάλει και τα ρούχα της. White Russian Συνταγή ½ Vodka Ό Kahlua Ό κρέμα γάλακτος η γάλα Λίγο αναψυκτικό τύπου κόλα
Seabreeze Συνταγή 1/3 Vodka 4/6 Χυμός βατόμουρο 1/6 Χυμός γκρέιπ φρουτ
Caipirinha Συνταγή ½ μισό ποτήρι λιωμένο lime σε φέτες 1-3 κουταλιές ζάχαρη 1 μεζούρα Cachasa ή vodka ή λευκό ρούμι
Paloma Συνταγή 1/3 Tequila 1 γκαζόζα λεμόνι ½ φρεσκοστυμένο lime Αλάτι στα χείλη του ποτηριού
Bloody Mary Συνταγή 1/3 vodka 2/3 tomato juice Μια σταγόνα Tabasco sauce

ΓΡΙΒΑΔΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Posted: 18 Nov 2011 02:46 AM PST

Υλικά : 1 μεγάλο γριβάδι ( Ψ'ΑΡΙ ) 150 γρ. καρύδια 100 γρ. σταφίδες 1 φλυτζάνι ψίχα ψωμιού ξερή 100 γρ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι πάπρικα λίγη κανέλλα 1 ποτήρι άσπρο κρασί Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το γριβάδι από εντόσθια και λέπια και το αλατίζουμε. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το κρασί. Γεμίζουμε με αυτά την κοιλιά του ψαριού. Προσθέτουμε το λάδι και το κρασί. Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψί αφού το τυλίξουμε σε λαδόκολλα. Αν θέλουμε βάζουμε δίπλα στο ψάρι πατάτες κυδωνάτες με λάδι λεμόνι αλάτι και πιπέρι.

Καλτσόνε με λουκάνικο και τυρί Συνταγή για 4 άτομα

Posted: 17 Nov 2011 09:15 AM PST

Καλτσόνε με λουκάνικο και τυρί Συνταγή για 4 άτομα Υλικά: Για τη ζύμη: 500γρ. αλεύρι self rising 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτάλι της σούπας ξηρό δυόσμο χλιαρό νερό (όσο πάρει) Για τη σάλτσα: 3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας νερό 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη) 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Για την γέμιση: 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λουκάνικο 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά σε φέτες 2 άσπρα μανιτάρι σε φέτες Προετοιμασία: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στην άκρη να ενωθούν τα αρώματα της. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε δύο στρογγυλά φύλλα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα μας αφήνοντας καθαρή την άκρια των φύλλων (περίπου 2 εκατοστά). Μοιράζουμε τα υλικά για την γέμιση πάνω στο μισό μέρος των φύλλων. Διπλώνουμε στη μέση (σαν μισοφέγγαρο) το κάθε φύλλο και κολλάμε γύρω-γύρω τις άκρες με λίγο νερό. Αν θέλουμε γυρίζουμε τις άκριες προς τα επάνω για σιγουρευτούμε ότι δεν θα μας σκάσει το φύλλο και να χυθεί η ζύμη. Βάζουμε τα καλτσόνε μας σε λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν σε προθερμασμένο φούρνο (180οC). Είναι καλύτερα πριν τα βάλουμε στο φούρνο να τα λαδώσουμε στο επάνω μέρος. Σερβίρετε απευθείας από τον φούρνο. Καλή Όρεξη!

Φιλέτα κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι Συνταγή για 4 άτομα

Posted: 17 Nov 2011 03:51 AM PST

Φιλέτα κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά: 4 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα (περίπου 1.5 κιλό) 1 1/4 φλιτζάνια γιαούρτι, καλής ποιότητας 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο 1/4 κουταλάκι του γλυκού τούρμερικ, σκόνη 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια αγγουράκι σε μικρούς κύβους 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία: Βάζουμε τα φιλέτα ένα-ένα μεταξύ 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης και με ένα βαρίδι τα κτυπάμε μέχρι να λεπτύνουν αρκετά (περίπου 1cm). Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό γιαούρτι, το κύμινο, το μπούκοβο, το τούρμερικ, και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κτυπάμε με ένα σύρμα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε με τα χέρια να καλύψει η μαρινάδα το κρέας, σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη την νύκτα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με ένα κουτάλι καθαρίζουμε την μαριναδα από τα φιλέτα. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Βάζουμε τα φιλέτα πάνω στο γκριλ και ψήνουμε για 3 λεπτά κάθε πλευρά ενώ αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι σε ένα μπολ, με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα μας τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και ζεστή πίτα. Καλή Όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ομελέτα εξ Ισπανίας

Posted: 16 Nov 2011 10:58 AM PST

Η παραδοσιακή ισπανική τορτίγια δεν έχει μεγάλη διαφορά από την δική μας ομελέτα με πατάτες, όπως και να το ... κάνουμε όμως το ξένο έχει άλλη γλύκα. Ακολουθήστε την παρακάτω απλή και εύκολη συνταγή για το πεντανόστιμο αυτό ισπανικό πιάτο και βάλτε λίγο καταλανικό αέρα στην κουζίνα σας. Υλικά 2 πατάτες μέτριου μεγέθους 2 κρεμμύδια μέτριου μεγέθους 4 αυγά ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1. Κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, ακαθόριστου σχήματος. 2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες μέσα έτσι ώστε να απλώνονται όλες και να τηγανίζονται ομοιόμορφα. 3. Μετά από 5 λεπτά ρίχνετε και τα κρεμμύδια με τον ίδιο τρόπο και ανακατεύετε που και που με μια σπάτουλα. 4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνετε και όταν οι πατάτες και τα κρεμμύδια ψηθούν τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε στα αυγά. 5. Ανακατεύετε, αφαιρείτε λίγο λάδι και ρίχνετε όλο το μείγμα ξανά στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Όταν η μία πλευρά είναι έτοιμη, αναποδογυρίζετε την τορτίγια με τη βοήθεια ενός πιάτου για να τηγανιστεί και από την άλλη. 6. Μόλις είναι έτοιμη, την βάζετε σε ένα πιάτο, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την σερβίρετε.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Τούρτα με μήλα και ψωμί

Posted: 16 Nov 2011 10:56 AM PST

Τα μήλα είναι υγιεινά και κάνουν υπέροχα γλυκά... Δοκιμάστε τη διαφορετική τούρτα που σας προτείνουμε και θα μας θυμηθείτε. Υλικά 6 φλιτζάνια μαύρο ψωμί 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας 6 πράσινα μήλα σε φέτες 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα 1/2 φλιτζάνι σταφίδες σε κονιάκ ή λικέρ 1 δόση σαντιγί χτυπημένο Εκτέλεση 1. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. 2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. 3. Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε το ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα. 4. Βράζουμε τα μήλα με την ζάχαρη και την κανέλα. 5. Παίρνουμε μια πιατέλα και ρίχνουμε πρώτα τη μισή δόση του ψωμιού. 6. Μετά ρίχνουμε τα μισά μήλα και τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη δόση ψωμιού. 7. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μήλα και ρίχνουμε από πάνω τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει σε γάλα, βανίλια και κονιάκ. 8. Στολίζουμε με σταφίδες και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές