Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Posted: 13 Sep 2011 07:24 AM PDT

13/9 έως 25/9, Βενεράτο

Ηράκλειο Κρήτης

Γλύπτες από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Ουκρανία και την Ισπανία δημιουργούν έργα σε μάρμαρο και πέτρα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του διεθνούς συμποσίου Γλυπτικής που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου «Απόλλων». Στο συμπόσιο παίρνουν μέρος ο καθηγητής Γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου Essam Darwish, η καθηγήτρια Γλυπτικής στο  British International School του  Κιέβου Lyumdyla Misko, ο γλύπτης –συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτη...

Στου κουφού την πόρτα…

Posted: 12 Sep 2011 10:54 AM PDT

Σωστά πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλ­λοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης την ένταξη στο σχέδιο νόμου ειδικής διάταξης που θα αποκλείει το ενδε­χόμενο νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα πριν από την παρέλευση 15ετίας και χωρίς την εξουσιοδότηση των 4/5 της Βουλής.

Γιατί, ακόμα κι αν όλα αυτά τα αμφιβόλου εντιμό­τητας μέτρα, όπως οι ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους και οι περίφημες περαιώσεις, έχουν μόνο εισπρα­κτικούς λόγους, κάπου πρέπει να μπαίνουν και οι κόκκινες γραμμές… Βέβαι...

WSJ: Εντός του μήνα η εκταμίευση της έκτης δόσης

Posted: 12 Sep 2011 10:46 AM PDT

Εντός του τρέχοντος μήνα αναμένεται να εγκριθεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ, τονίζει ότι « η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει την επόμενη δόση αφού την Κυριακή ανακοίνωσε ότι επιβάλλει ένα νέο φόρο στα ακίνητα που θα καλύψει το υπάρχον έλλειμμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι δύο αξιωματούχοι «αυτ...

Με Γαλλία για μεγαλεία

Posted: 12 Sep 2011 10:37 AM PDT

Τυπική διαδικασία ήταν για την Εθνική ομάδα ο  τελευταίος αγώνας της β' φάσης  του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Γεωργία. Η γαλανόλευκη νίκησε εύκολα με 73-60 και έχει ήδη στο μυαλό την μονομαχία της Πέμπτης με τη Γαλλία που δίνει πρόκριση στην τετράδα και παράλληλα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Εθνική ομάδα δεν  είχε διάθεση στο πρώτο μέρος  και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο  σκορ με 35-32. Στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκε, πέρασε μπροστά στο 30'  με 51-47 και ολοκλήρωσε με άν...

«Ελπίζω να εκτονώθηκε»

Posted: 12 Sep 2011 10:32 AM PDT

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απάντησε στην συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποδέχεται πλήρως τους όρους που έθεσε ο μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προανήγγειλε «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών διά της δικαστικής οδού για τα όσα του καταλόγισε ο Βγενόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση-ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη

«Οι δέκα μήνες "σιωπής", έληξαν σήμερα μέσα από μια δίωρη εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο μου από τον κύριο Α...

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία ξεκινούν με τα λιγότερα δυνατά κενά

Posted: 12 Sep 2011 10:26 AM PDT

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να επισημάνει ότι η εκτύπωση και η αποστολή σχολικών βιβλίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση το υπουργείο τονίζει πως σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80%, ενώ σημειώνει ότι δεν θα μείνουν κενές οι θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα σχολεία ξεκινούν τη νέα χρονιά με τα λιγότερα δυνατά κενά, παρά τις 8000 συνταξιοδοτήσεων, το μικρό αριθμό διορι...

Τα 'ψαλαν στην Πέμυ Ζούνη

Posted: 12 Sep 2011 10:23 AM PDT

Φραστική επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες δέχτηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η κ. Ζούνη υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα, ωστόσο οι πολίτες της «υπενθύμισαν» ότι ψήφισε υπέρ των μέτρων και της πρότειναν να υποβάλλει την παραίτησή της.

Η διαμαρτυρία αν και ήταν έντονη δεν επεκτάθηκε εκτός ορίων και η κ. Ζούνη αποχώρησε από το εστιατόριο.

Απειλές από τον Νταβούτογλου για την ενδεχόμενη στήριξη του ΡΚΚ από το Ισραήλ και από οποιαδήποτε άλλη χώρα

Posted: 12 Sep 2011 09:51 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Με απειλητικές διαθέσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο στήριξης του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος ΡΚΚ από το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών: «κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας. Kαταρχάς το Ισραήλ πρέπει, όπως κάθε υπεύθυνη χώρα, να τηρήσει υπεύθυνη στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι οι φήμες αυτές έχουν δημοσιευθεί και στ...

Πολύ εύστοχη η πρόταση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη να περικοπούν δυο μισθοί από τους αιρετούς λειτουργούς του δημοσίου

Posted: 12 Sep 2011 09:21 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σε τοποθέτησή του αναφορικά με την περικοπή ενός μισθού από τους αιρετούς λειτουργούς του δημοσίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε: «όχι μόνο ένας, αλλά δύο μισθοί να περικοπούν. Αυτό θεωρώ ότι θα ήταν το σωστότερο. Και στην περικοπή των δύο μισθών να ενταχθούν επίσης οι συνταξιούχοι βουλευτές και οι συνταξιούχοι δήμαρχοι και νομάρχες». Πολύ εύστοχη η επισήμανση του ...

«Εύφορο» μισοφέγγαρο

Posted: 12 Sep 2011 09:17 AM PDT

Της Βάλιας Μπαζού vbazou@gmail.com

Τελικά το φεγγάρι είναι «εύφορο» κα­τά το ήµισυ. Στο Φάληρο, ο απόλυτος «starchitect» , ο Renzo Piano σχεδιάζει και δηµι­ουργεί τις υπερσύγχρονες εγκαταστά­σεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την ίδια στιγµή, σε κάθε γωνιά της υπόλοι­πης Ελλάδας, σχεδιάζει και δηµι­ουργεί ο κάθε παράνοµος που αυθαίρετα έκτισε όπου ήθελε, όπως ήθελε, ό,τι ήθελε, και τώρα επιβραβεύεται ως ο πρωτοπόρος χωροτά­κτης - πολεοδόµος, αφού εκείνος επέ­λεξε ποιε...

Στην… ανηφόρα οι λογαριασμοί ρεύματος

Posted: 12 Sep 2011 09:15 AM PDT

Οι νέες αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί έως και 36% η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με επιστολή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών προς το υπουργείο Οικονομικών, ήδη παρατηρήθηκαν σημαντικές αυξήσεις στη μέση ημερήσια τιμή.

Σε περίπτωση που οι χονδρικές τιμές ενέργειας παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, αναμένεται να επηρεαστούν προς τα πάνω και οι λιανικές τιμές.

Η ΔΕΗ, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες λιανικής,...

ΓΣΕΕ κατά κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων

Posted: 12 Sep 2011 09:06 AM PDT

Την διαφωνία της για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εξέφρασε η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία το σύνολο των μέτρων επιφέρει τεράστια αφαίμαξη πόρων από το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, καθώς και από την πραγματική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε τεράστια ύφεση, με αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνεχιζόμενη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μισθωτών, συνταξιούχων, μη εχόντων και κατεχόντων, είναι μία αδιέξοδη και καταστροφ...

Το Βερολίνο δεν θεωρεί «ταμπού» πιθανή χρεοκοπίας της Ελλάδας

Posted: 12 Sep 2011 09:05 AM PDT

Το Βερολίνο συμφώνησε με την θέση που εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι δηλαδή το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν πρέπει να θεωρηθεί «ταμπού».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «ο Ρέσλερ εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, συμφωνεί απόλυτα με τον Υπουργό Οικονομίας».

Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια εφαρμογής των μέ...

Βενιζέλος: «Σεπτέμβρης και Οκτώβρης – κολασμένοι μήνες για την Ελλάδα»

Posted: 12 Sep 2011 08:26 AM PDT

Από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι «οργανωμένες φήμες, διαρροές, αναλύσεις, εστιάζουν στην Ελλάδα, την καθιστούν αποδιοπομπαίο τράγο της ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας και την ωθούν στην εστία της κρίσης».

Παράλληλα, τόνισε πως η χώρα χρησιμοποιείται ως αφορμή και πρόσχημα για μια «οργανωμένη σπέκουλα που στοχεύει στην καρδιά του ευρώ και της ευρωζώνης, αφού  η ελληνική κρίση είναι μια πολύ μικρή παράμετρος της κρίσης της ευρωζώνης και ...

Με απώλειες 4,43% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Posted: 12 Sep 2011 08:22 AM PDT

Αρνητικό κλίμα επικράτησε τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 847,48 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 4,43% και τον τζίρο των συναλλαγών να φτάνει τα 57,29 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος είχε απώλειες 7,12%, ενώ σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι δείκτες των εταιρειών Υγείας και Τεχνολογίας.

Συνολικά 120 μετοχές υποχώρησαν, 26 μετοχές ενισχύθηκαν, ενώ 34 έμειναν αμετάβλητες.

Πτωτικά κινούνται και τα ...

Απόδραση

Posted: 12 Sep 2011 08:08 AM PDT

Aπελπισµένη Ελληνίδα µητέρα, µεταµφιεσµένη σε πιγκουίνα, κρύβεται µετά του τέκνου στην Ανταρκτική, µήπως και δει µιαν…άσπρη µέρα.

Στοιχείο αναγνώρισης για τις διωκτικές αρχές, ένα CD µε τη σχολική ύλη του υπουργείου Παιδείας, που πήρε µαζί της για να διασώσει τα πειστήρια της λίθινης ελληνικής εκπαιδευτικής περιόδου 2011-2012, τότε που για µια ακόµα φορά ρίχτηκαν στην πυρά τα βιβλία µιας Αννα…πάντεχης Μεταρρύθµισης.

Όλγα Μπατή, δηµοσιογράφος

Ο Κολαούζος και η ζημιά…

Posted: 12 Sep 2011 07:43 AM PDT

Ισπανικά ΜΜΕ δίνουν συνέχεια από χθες στο θέμα με τα τηλεφωνήματα που έκανε ο Σταύρος Ελληνιάδης σε διαιτητές του Ευρωμπάσκετ, τάζοντάς τους δωρεάν διακοπές στη χώρα μας. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ωστόσο αρνείται πως υπήρξε νέο… κρούσμα. Είναι δεδομένο ότι ο κ. Ελληνιάδης δεν ενεργεί για λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Τα παιδιά του Ζούρου εξάλλου δεν το έχουν ανάγκη.

Η ΕΟΚ πάντως έχει τεράστια ευθύνη για ένα φαινόμενο που ευδοκιμεί όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε κάθε αθλητική ομοσπονδία της χώρας. Δι...

Der Spiege: Ο Σόιμπλε δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα γλιτώσει τη χρεοκοπία

Posted: 12 Sep 2011 07:41 AM PDT

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν φαίνεται να είναι σίγουρος για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από την οικονομική κρίση, καθώς η Ευρωζώνη χάνει την υπομονή της, αναφέρει σε δημοσίευμα το περιοδικό Der Spiege.

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει ότι στο Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται σενάρια για το τι θα συμβεί σε περίπτωση χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις.

Επιπλέον, κάνει εκτενή αναφορά στην τηλεφωνική συνομιλία που ε...

Τη Δευτέρα οι συζητήσεις Ελλάδας και τρόικας

Posted: 12 Sep 2011 07:38 AM PDT

Την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους εκπροσώπους της Ε.Ε, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. χαρακτήρισε ως θετικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή από την κυβέρνηση και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν την εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων για την βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη τους επόμενους μήνες.

 

 

To ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Posted: 12 Sep 2011 07:19 AM PDT

12, 13/9, «Τεχνόπολις»

Πειραιώς 100, Γκάζι

Το Ark Festival, το μοναδικό με αμιγώς ελληνική σφραγίδα, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, μετά το περσινό sold out διήμερό του. Το φετινό φεστιβάλ δίνει έμφαση στην ταλαντούχα νέα γενιά τραγουδοποιών και συγκροτημάτων που δημιουργούν μια νέα ελληνική μουσική σκηνή. Την πρώτη μέρα εμφανίζονται οι Locomondo, The Burger Project μαζί με το Φοίβο Δεληβοριά, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Πάνος Μουζουράκης και οι Ska Bangies. Τη δεύτερη μέρα δίνουν ...

Έξω φρενών η Ντόρα

Posted: 12 Sep 2011 06:16 AM PDT

Έξαλλη ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη από τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να κλείνει με μάνταλο το μαγαζί της προκειμένου να επιστρέψει στο μαντρί, δηλαδή στη Ν.Δ. Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θεωρεί ότι όλες αυτές οι φημολογίες κάνουν ανεπα­νόρθωτο κακό στο κόμμα της, αφού το παρουσιάζουν να βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση.

Μάλιστα, η πρώ­ην υπουργός Εξωτερικών προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής της στη Ν.Δ. επιτέθηκε μέσα από συνέντευξή της...

Την τήρηση των συμφωνηθέντων ζήτησε ο Μπαρόζο από την Ελλάδα

Posted: 12 Sep 2011 05:58 AM PDT

Να τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί προωθώντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και τις ιδωτικοποιήσεις, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκεκάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι οι χώρες που παίρνουν χρήματα πρέπει να τηρήσουν τη δική τους πλευρά στη συμφωνία, που τις υποχρεώνει να υιοθετήσουν σκληρά μέτρα λιτότητας δηλώνοντας ότι «η βοήθεια...

Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι εκπαιδευτικοί

Posted: 12 Sep 2011 05:48 AM PDT

Με περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις και 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων να μην έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο άνοιξαν τα σχολεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κομνηνός Μαντάς, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. 

«Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για ψεύδη και ελλιπή προετ...

Έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Posted: 12 Sep 2011 05:19 AM PDT

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της έκρηξης σε πυρηνικό σταθμό στη νότια Γαλλία. Σοβαρός ο κίνδυνος διαρροής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ένας κλίβανος εξερράγη πριν από λίγη ώρα στο εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στην πόλη Μαρκούλ της νότιας Γαλλίας, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία και τη νομαρχία στην πόλη Νιμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης...

«Επίθεση» 80%, πρόταση 20%

Posted: 12 Sep 2011 05:04 AM PDT

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε μήνες να μιλήσει για τον Παναθηναϊκό και όπως απέδειξε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Πεντελικόν», είχε πολλά να πει. Στο μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη , κατηγορώντας τον πως αθέτησε συμφωνίες σε αρκετές περιπτώσεις και υπέσκαψε την πολυμετοχικότητα. Διαχώρισε μάλιστα την προσφορά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Παν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές