Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Posted: 10 Sep 2011 07:09 AM PDT

10/9, TerraVibe Park

37οχλμ. Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα

Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες θαυμαστές των τραγουδιών τους, δίνοντας μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Την απόφαση για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας τους στην Μαλακάσα πήραν μετά τη sold out συναυλία που έδωσαν φέτος το καλοκαίρι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας δηλώνουν, απευθυνόμενοι στο κοινό: « Σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτ...

Διώξεις 23 ατόμων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων ζητά η εισαγγελέας

Posted: 09 Sep 2011 10:52 AM PDT

Την άσκηση ποινικών διώξεων για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 23 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου με το πέρας της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε.

Η εισαγγελέας, με πορισματική αναφορά της προς το Εφετείο, ζητά να απαγγελθούν για την υπόθεση οι κατηγορίες της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος 23 προ...

Της υποκλοπής…

Posted: 09 Sep 2011 10:47 AM PDT

Εντάξει, το καταλάβαμε το «ωραίο μου πλυντήριο» για τον Κώστα Καραμανλή, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας, αφού όλοι θυμόμαστε ότι δεν ήταν το μο­ναδικό θύμα παρακολούθησης στις υποκλο­πές, αλλά και σύσσωμη σχεδόν η πολιτική ηγεσία της χώρας και των ενόπλων δυνά­μεων.

Επίσης να θυμηθούμε όλοι ότι ο Γι­ώργος Κορωνιάς έγινε δεκτός ασμένως στο Μαξίμου για να ανακοινώσει ότι «ξή­λωσε» τα πειστήρια του εγκλήματος, ενώ δύο υπουργοί κι ένας εισαγγελέας παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες κατόρθωσαν να συσκο...

Παπανδρέου: Επιμένουμε στις μεγάλες αλλαγές

Posted: 09 Sep 2011 10:35 AM PDT

«Ο δρόμος των μεγάλων αλλαγών δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα «έχει τεράστιες δυνατότης και προοπτικές», ενώ αναγνώρισε ότι «η χώρα διέρχεται μια βαθιά ύφεση, με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα».

«Είναι, ακριβώς, αυτό το μεταβατικό στάδιο πο...

Φήμες τα σενάρια περί χρεοκοπίας, τονίζει ο Βενιζέλος

Posted: 09 Sep 2011 10:26 AM PDT

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος, στα σενάρια που κυκλοφορούν περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα "φημών" για δήθεν χρεοκοπία της χώρας μας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, μια οργανωμένη σπέκουλα» και συμπλήρωσε: «οι φήμες αυτές στρέφονται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά».

«Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των...

Έκπτωτος ο δήμαρχος της Ζαχάρως

Posted: 09 Sep 2011 10:15 AM PDT

Έκπτωτος από το αξίωμά του κηρύχθηκε ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, κάνοντας δεκτή την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Η απόφαση μάλιστα είναι δεσμευτική, άμεσα εφαρμόσιμη και βασίζεται στην αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, που είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος στον κ. Χρονόπουλο από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.

Πάει κι αυτός...

Η.Τ.Α.

Υπάρχει «σχέδιο Β» σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας

Posted: 09 Sep 2011 10:11 AM PDT

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κυβερνητικά στελέχη του Βερολίνου, σημειώνει ότι υπάρχει «σχέδιο Β» για στήριξη των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Ειδικότερα, αναφέρει πως άφησαν να διαρρεύσει η πληροφορία ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο για μέτρα στήριξης στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πάρει  την 6η δόση και τα γερμανικά ιδρύματα καταγράψουν ζημιές από «κούρεμα» της τάξης του 50%, ενδεχομένως με χρήση οργάνων για την επανακεφα...

Με την άδεια των ανωτέρων του…

Posted: 09 Sep 2011 09:37 AM PDT

Το πράσινο φως από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία αλλά και από το Μαξίμου είχε εξα­σφαλίσει ο Π. Μπεγλίτης πριν πάει στο Τελ Αβίβ και τους πει επισήμως ότι αρχίζουν διακρατικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των συ­στημάτων SPICE που, προστιθέμενα σε υπάρ­χουσες βόμβες, τις καθιστούν ουσιαστικά τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους χαμηλού κόστους και μεγάλης ακρίβειας... Τώρα, πότε θα υπογρα­φεί η σύμβαση;… Ίσως θα περιμένουμε λίγο.   Α.Χ.

Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α

Posted: 09 Sep 2011 08:41 AM PDT

Αμετάβλητος παρέμεινε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Παρασκευή και διαμορφώθηκε στις 886,73 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση 0,58%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες της τάξης του 37,29%.

Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 65,88 εκατ. ευρώ με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται κατά 0,47%, τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,29% και τον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει κέρδη της τάξεως του 1,10%.

Από ...

Γραφείο και... εκατομμύριο

Posted: 09 Sep 2011 08:25 AM PDT

Λεφτά υπάρχουν τελικά - δεν εξηγείται αλλιώς. Το γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με κάτι λιγότερο από 900.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως [τεύχος Β΄, αριθμός 1763, 4/8/2011  ] στο εν λόγω γραφείο θα εργάζονται 20 άτομα. Οι 15 από αυτούς θα είναι μετακλητοί και υπό απόσπαση υπάλληλοι, ενώ οι υπόλοιποι 5 ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες.

Ως γνωστών, ο Ευ. Βενιζέλος εκτός από τη...

Πρωτοβουλίες υπουργείου Παιδείας εν όψει ελλείψεων βιβλίων

Posted: 09 Sep 2011 08:20 AM PDT

Σχέδιο με μια σειρά από δράσεις εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλιστεί το εκπαιδευτικό υλικό, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και δεδομένων των ελλείψεων σε βιβλία.

Το σχέδιο για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Αξιοποίηση και συστηματική χρήση όλων των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από βιβλία που επεστράφησαν μετά την πρωτοβουλία πο...

Ελεύθερος με εγγύηση ο Δ. Πελέκης για την υπόθεση Βατοπεδίου

Posted: 09 Sep 2011 07:40 AM PDT

Ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την υπόθεση. Επιπλέον, κατέθεσε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει την απόλυτη νομιμότητα όλων των ενεργειών του ως νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής

Ο κ. Πελέκ...

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;

Posted: 09 Sep 2011 07:31 AM PDT

Ασφαλώς και δεν ανακάλυψε την… Αμερική, όποιος συνειδητοποίησε ότι πολλές ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι στη λίστα με τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου. Το θέμα εξάλλου το είχε αναδείξει το «Π» πριν από αρκετούς μήνες. Αναμφίβολα τα 103.237.196,37 που χρωστάει η ΠΑΕ ΑΕΚ προκαλούν… ίλιγγο, αλλά όπως και να το κάνουμε την παράσταση έκλεψε ο Εδεσσαϊκός. Ο μακεδονικός σύλλογος έχει να εμφανιστεί κάτι… αιώνες σε επαγγελματική κατηγορία, παρ' όλα αυτά χρωστάει στο Δημόσιο 2.923.054,18. Εδώ και πολλά χρόνια διαιω...

Παραιτήθηκε ο Γιούργκεν Σταρκ από την ΕΚΤ

Posted: 09 Sep 2011 07:18 AM PDT

Την παραίτηση του υπέβαλε ο επικεφαλής οικονομολόγος και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωτράπεζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτηση του κ. Σταρκ είναι προσωπικοί.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να διοριστεί ο διάδοχός του, κάτι, που σύμφωνα με τις απαραίτητες διαδικασίες, θα γίνει έως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξι...

Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, ζήτησε η Λαγκάρντ

Posted: 09 Sep 2011 06:58 AM PDT

Την άποψη ότι πρέπει άμεσα να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ καλώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων οικονομιών να λάβουν μέτρα στήριξης της ανάκαμψης.

«Είναι σημαντικό οι ηγέτες της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για να αντιμετωπίσουν την κρίση κρατικού χρέους», δήλωσε σύμφωνα το Bloomberg η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία που έκανε στο Λονδίνο.

«Οι χώρες πρέπει να δρ...

Θα διεξαχθεί το Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα

Posted: 09 Sep 2011 06:11 AM PDT

Το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση του Ηρακλή να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα και κατά συνέπεια το ματς θα γίνει κανονικά, όπως έχει ορίσει η Super League.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ομάδα της Αρκαδίας κερδίζει πάρα πολλούς «πόντους», ώστε να μην την… κουνήσει κανείς από τη Super League στο τρέχον Πρωτάθλημα. Η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων πάντως θα εκδικαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ηρακλής...

Έκραξαν τον Μπεγλίτη στο 424 ΣΝΘ

Posted: 09 Sep 2011 05:37 AM PDT

Με αντιμνημονιακά συνθήματα οι εργαζόμενοι στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης απέκλεισαν την είσοδο στον υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη, εκφράζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο υπουργός και η συνοδεία του άφησαν τα αυτοκίνητά τους και αφού ο κ. Μπεγλίτης συνομίλησε με τους εργαζόμενους μπήκε πεζός στο χώρο του νοσοκομείου.

Αποπομπή Σπυράκου μετά την αναστάτωση στον ΗΣΑΠ

Posted: 09 Sep 2011 05:34 AM PDT

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, προέβη στην απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. , Γιάννη Σπυράκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυράκης υπέβαλε την παραίτηση του ύστερα από την απαίτηση του υπουργού, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, καθώς οι συρμοί διέρχονταν από τους σταθμούς ανά μισή ώρα, ενώ στα εκδοτήρια δεν υπήρχαν υπάλληλοι.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ισχυρίστηκαν ότι δόθηκε εντολή να μεταταγούν 144 υπάλληλοι και τόνισαν ότι η...

Ένταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Posted: 09 Sep 2011 04:33 AM PDT

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ νωρίτερα κατά τη διάρκεια κατάληψης του δημαρχείου Θεσσαλονίκης από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν παρατεταγμένοι έξω από το κτήριο προχώρησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη καθώς και με τους τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της κατά...

Άγχος…

Posted: 09 Sep 2011 04:24 AM PDT

Ο μεγαλύτερος φόβος του Παπανδρέου είναι προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και θα τους απευ­θυνθεί μέσω…Θεσσαλονίκης.

Ήδη ψιθυρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για Βενιζέλο και Παπανδρέου ότι… κοινή γάρ η τύχη τους και το μέλλον αόρατο.   Α.Χ.

Τη Δευτέρα μιλάει ο Βγενόπουλος

Posted: 09 Sep 2011 03:40 AM PDT

Στο «Πεντελικόν», στο ξενοδοχείο όπου το 2008 έκανε το επίσημο «ντεμπούτο» στα παναθηναϊκά δρώμενα με την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα παραχωρήσει τη Δευτέρα στη 1μ.μ. συνέντευξη Τύπου, για το τι θα πράξει, όσον αφορά την «πράσινη» ΠΑΕ.

Ο Mr. MIG απέστειλε μάλιστα μία πομπώδη πρόσκληση σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου, κάνοντας λόγο για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού.

 

Αναλυτικά το περιεχόμενο της πρόσκλησης που απέστειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος:
...

Η αγωνία στο κατακόρυφο για τον Ηρακλή

Posted: 09 Sep 2011 03:31 AM PDT

Απίστευτο «μπάχαλο» έχει δημιουργηθεί εκ νέου στη Super League, μετά την απόφαση του Ηρακλή να καταθέσει τελικώς τα ασφαλιστικά μέτρα, για να «μπλοκάρει» την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτή την στιγμή και η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Μέχρι τότε ο Ηρακλής είναι στη Football League 2, έπειτα από χθεσινοβραδινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, που τον υποβιβάζει για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση η Ομ...

Ύβρις (μετά συγχωρήσεως)

Posted: 09 Sep 2011 03:25 AM PDT

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματος στο οποίο γράφαμε ότι το κραυγαλέο θέμα που αποδεικνύουν τα γκάλοπ είναι η συντριπτική αποτυχία του κομματικού συστήματος ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του.

Όπως όλα δείχνουν, κανέναν πολίτη αυτής της χώρας δεν ενδιαφέρει αν παίρνει κεφαλή η Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο, πάρεξ των κομματικών καθαρμάτων που έχουν να λαμβάνουν από την κομματική τους εξάρτηση.

Η χρεοκοπία όλου του κομματικού μοντέλου που γνωρίσαμε, είναι κραυγαλέα και απλώς ζούμε...

Κόντρα Λοβέρδου- Τσίπρα για τους δημοσίους υπαλλήλους

Posted: 09 Sep 2011 03:11 AM PDT

Επανήλθε στη Βουλή το θέμα των δηλώσεων του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα για την Υγεία.

Το εν λόγω θέμα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών και πυρά εκατέρωθεν. Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στις θέσεις του, τόνισε ότι απαιτείται ριζοσπαστική αλλαγή του Συντάγματος στους τομείς της δημόσιας διοίκησης και της Δικαιοσύνης και αντέστρεψε τα βέλη στον χώρο της Αριστεράς και τον ίδιο τον κ....

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές