Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Το μήνυμα ενός πατέρα από τον τάφο: “Ετσι να ζείτε την ζωή σας όταν θα έχω φύγει”!

Posted: 09 Sep 2011 03:01 PM PDT


Το μήνυμα ενός πατέρα από τον τάφο: "Ετσι να ζείτε την ζωή σας όταν θα έχω φύγει"!

Το σπίτι τους είναι γεμάτο με φωτογραφίες του Πωλ. Η χήρα του Μάντι δεν θέλει να σβήσει η εικόνα του και να χαθεί στην λήθη.
Το ίδιο όμως ήθελε και ο Πωλ όταν έμαθε οτι πάσχει από καρκίνο. Να μην ξεχαστεί αλλά δεν ήθελε τα 2 τους παιδιά να τον θυμούνται μόνο μέσα από φωτογραφίες.

Ο 45χρονος δάσκαλος, πέθανε από....
καρκίνο το Νοέμβριο του 2009. "Ο Πωλ ήθελε να είναι ο καλύτερος πατέρας για τα παιδιά μας. Και ενώ γνώριζε οτι το τέλος ήταν κοντά και θα μπορούσε να ασχολείται μόνο με τον εαυτό του, σκέφτηκε να αφήσει μια παρακαταθήκη για τα παιδιά του", εξηγεί η χήρα του.

'Εγραψε στα παιδιά του γράμματα, μαγνητοσκόπησε DVD, τους αγόρασε δώρα για τα επόμενα γενέθλιά τους και γέμισε ένα μπαούλο με τα αγαπημένα του βιβλία για να τα διαβάσουν.
Κάθε βιβλίο έχει και ένα σημείωμα για τον Τόμας και την Λούσι, τα δυο του παιδιά, εξηγώντας γιατί του άρεσε.
'Ομως το μεγαλύτερο δώρο που άφησε ο Πωλ ήταν αυτό που βρήκε η γυναίκα του τυχαία στον υπολογιστή του τον περασμένο μήνα.
Ηταν ένα κείμενο με κανόνες για να ζήσει κανείς μια καλή και ευτυχισμένη ζωή. 28 συμβουλές οι οποίες αντικατοπτρίζουν και τον τρόπο με τον οποίο έζησε ο Πωλ τη σύντομη ζωή του.

Απευθυνόμενος στα παιδιά τα οποία ήταν πολύ μικρά για να καταλάβουν όσα περνούσε αλλά και την τραγωδία που θα ακολουθούσε ο Πωλ γράφει: "Αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, αφού βγήκε και η διάγνωση οτι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη έψαξα στην ψυχή μου και στην καρδιά μου να βρω τρόπους να σας "αγγίζω" ακόμα και όταν δεν θα είμαι στη ζωή.

Και παραθέτει όλα όσα πιστεύει οτι πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά του για να είναι αξιοπρεπή στην κοινωνία και να κάνουν τους γύρω τους και τους εαυτούς τους ευτυχισμένους.
Σε άλλο σημείο γράφει: "Σας αγαπώ πάρα πολύ. Να μην το ξεχασετε ποτέ αυτό."
Ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο γλυκός, τόσο οργανωτικός τόσο συνειδητοποιημένος που οργάνωσε μακροπρόθεσμα τα οικονομικά της οικογένειας, κανόνισε τα της κηδείας του και ζήτησε από τους φίλους του μια φορά το χρόνο να παίζουν κρίκετ ζητώντας από τον κόσμο να συνεισφέρει για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα κατά του Μελανώματος.



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

To Ποντίκι -

Posted: 09 Sep 2011 02:20 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Posted: 10 Sep 2011 07:09 AM PDT

10/9, TerraVibe Park

37οχλμ. Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα

Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες θαυμαστές των τραγουδιών τους, δίνοντας μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Την απόφαση για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας τους στην Μαλακάσα πήραν μετά τη sold out συναυλία που έδωσαν φέτος το καλοκαίρι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας δηλώνουν, απευθυνόμενοι στο κοινό: « Σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτ...

Διώξεις 23 ατόμων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων ζητά η εισαγγελέας

Posted: 09 Sep 2011 10:52 AM PDT

Την άσκηση ποινικών διώξεων για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 23 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου με το πέρας της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε.

Η εισαγγελέας, με πορισματική αναφορά της προς το Εφετείο, ζητά να απαγγελθούν για την υπόθεση οι κατηγορίες της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος 23 προ...

Της υποκλοπής…

Posted: 09 Sep 2011 10:47 AM PDT

Εντάξει, το καταλάβαμε το «ωραίο μου πλυντήριο» για τον Κώστα Καραμανλή, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας, αφού όλοι θυμόμαστε ότι δεν ήταν το μο­ναδικό θύμα παρακολούθησης στις υποκλο­πές, αλλά και σύσσωμη σχεδόν η πολιτική ηγεσία της χώρας και των ενόπλων δυνά­μεων.

Επίσης να θυμηθούμε όλοι ότι ο Γι­ώργος Κορωνιάς έγινε δεκτός ασμένως στο Μαξίμου για να ανακοινώσει ότι «ξή­λωσε» τα πειστήρια του εγκλήματος, ενώ δύο υπουργοί κι ένας εισαγγελέας παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες κατόρθωσαν να συσκο...

Παπανδρέου: Επιμένουμε στις μεγάλες αλλαγές

Posted: 09 Sep 2011 10:35 AM PDT

«Ο δρόμος των μεγάλων αλλαγών δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα «έχει τεράστιες δυνατότης και προοπτικές», ενώ αναγνώρισε ότι «η χώρα διέρχεται μια βαθιά ύφεση, με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα».

«Είναι, ακριβώς, αυτό το μεταβατικό στάδιο πο...

Φήμες τα σενάρια περί χρεοκοπίας, τονίζει ο Βενιζέλος

Posted: 09 Sep 2011 10:26 AM PDT

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος, στα σενάρια που κυκλοφορούν περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα "φημών" για δήθεν χρεοκοπία της χώρας μας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, μια οργανωμένη σπέκουλα» και συμπλήρωσε: «οι φήμες αυτές στρέφονται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά».

«Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των...

Έκπτωτος ο δήμαρχος της Ζαχάρως

Posted: 09 Sep 2011 10:15 AM PDT

Έκπτωτος από το αξίωμά του κηρύχθηκε ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, κάνοντας δεκτή την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Η απόφαση μάλιστα είναι δεσμευτική, άμεσα εφαρμόσιμη και βασίζεται στην αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, που είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος στον κ. Χρονόπουλο από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.

Πάει κι αυτός...

Η.Τ.Α.

Υπάρχει «σχέδιο Β» σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας

Posted: 09 Sep 2011 10:11 AM PDT

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κυβερνητικά στελέχη του Βερολίνου, σημειώνει ότι υπάρχει «σχέδιο Β» για στήριξη των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Ειδικότερα, αναφέρει πως άφησαν να διαρρεύσει η πληροφορία ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο για μέτρα στήριξης στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πάρει  την 6η δόση και τα γερμανικά ιδρύματα καταγράψουν ζημιές από «κούρεμα» της τάξης του 50%, ενδεχομένως με χρήση οργάνων για την επανακεφα...

Με την άδεια των ανωτέρων του…

Posted: 09 Sep 2011 09:37 AM PDT

Το πράσινο φως από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία αλλά και από το Μαξίμου είχε εξα­σφαλίσει ο Π. Μπεγλίτης πριν πάει στο Τελ Αβίβ και τους πει επισήμως ότι αρχίζουν διακρατικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των συ­στημάτων SPICE που, προστιθέμενα σε υπάρ­χουσες βόμβες, τις καθιστούν ουσιαστικά τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους χαμηλού κόστους και μεγάλης ακρίβειας... Τώρα, πότε θα υπογρα­φεί η σύμβαση;… Ίσως θα περιμένουμε λίγο.   Α.Χ.

Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α

Posted: 09 Sep 2011 08:41 AM PDT

Αμετάβλητος παρέμεινε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Παρασκευή και διαμορφώθηκε στις 886,73 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση 0,58%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες της τάξης του 37,29%.

Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 65,88 εκατ. ευρώ με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται κατά 0,47%, τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,29% και τον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει κέρδη της τάξεως του 1,10%.

Από ...

Γραφείο και... εκατομμύριο

Posted: 09 Sep 2011 08:25 AM PDT

Λεφτά υπάρχουν τελικά - δεν εξηγείται αλλιώς. Το γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με κάτι λιγότερο από 900.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως [τεύχος Β΄, αριθμός 1763, 4/8/2011  ] στο εν λόγω γραφείο θα εργάζονται 20 άτομα. Οι 15 από αυτούς θα είναι μετακλητοί και υπό απόσπαση υπάλληλοι, ενώ οι υπόλοιποι 5 ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες.

Ως γνωστών, ο Ευ. Βενιζέλος εκτός από τη...

Πρωτοβουλίες υπουργείου Παιδείας εν όψει ελλείψεων βιβλίων

Posted: 09 Sep 2011 08:20 AM PDT

Σχέδιο με μια σειρά από δράσεις εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλιστεί το εκπαιδευτικό υλικό, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και δεδομένων των ελλείψεων σε βιβλία.

Το σχέδιο για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Αξιοποίηση και συστηματική χρήση όλων των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από βιβλία που επεστράφησαν μετά την πρωτοβουλία πο...

Ελεύθερος με εγγύηση ο Δ. Πελέκης για την υπόθεση Βατοπεδίου

Posted: 09 Sep 2011 07:40 AM PDT

Ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την υπόθεση. Επιπλέον, κατέθεσε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει την απόλυτη νομιμότητα όλων των ενεργειών του ως νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής

Ο κ. Πελέκ...

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;

Posted: 09 Sep 2011 07:31 AM PDT

Ασφαλώς και δεν ανακάλυψε την… Αμερική, όποιος συνειδητοποίησε ότι πολλές ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι στη λίστα με τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου. Το θέμα εξάλλου το είχε αναδείξει το «Π» πριν από αρκετούς μήνες. Αναμφίβολα τα 103.237.196,37 που χρωστάει η ΠΑΕ ΑΕΚ προκαλούν… ίλιγγο, αλλά όπως και να το κάνουμε την παράσταση έκλεψε ο Εδεσσαϊκός. Ο μακεδονικός σύλλογος έχει να εμφανιστεί κάτι… αιώνες σε επαγγελματική κατηγορία, παρ' όλα αυτά χρωστάει στο Δημόσιο 2.923.054,18. Εδώ και πολλά χρόνια διαιω...

Παραιτήθηκε ο Γιούργκεν Σταρκ από την ΕΚΤ

Posted: 09 Sep 2011 07:18 AM PDT

Την παραίτηση του υπέβαλε ο επικεφαλής οικονομολόγος και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωτράπεζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτηση του κ. Σταρκ είναι προσωπικοί.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να διοριστεί ο διάδοχός του, κάτι, που σύμφωνα με τις απαραίτητες διαδικασίες, θα γίνει έως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξι...

Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, ζήτησε η Λαγκάρντ

Posted: 09 Sep 2011 06:58 AM PDT

Την άποψη ότι πρέπει άμεσα να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ καλώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων οικονομιών να λάβουν μέτρα στήριξης της ανάκαμψης.

«Είναι σημαντικό οι ηγέτες της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για να αντιμετωπίσουν την κρίση κρατικού χρέους», δήλωσε σύμφωνα το Bloomberg η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία που έκανε στο Λονδίνο.

«Οι χώρες πρέπει να δρ...

Θα διεξαχθεί το Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα

Posted: 09 Sep 2011 06:11 AM PDT

Το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση του Ηρακλή να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα και κατά συνέπεια το ματς θα γίνει κανονικά, όπως έχει ορίσει η Super League.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ομάδα της Αρκαδίας κερδίζει πάρα πολλούς «πόντους», ώστε να μην την… κουνήσει κανείς από τη Super League στο τρέχον Πρωτάθλημα. Η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων πάντως θα εκδικαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ηρακλής...

Έκραξαν τον Μπεγλίτη στο 424 ΣΝΘ

Posted: 09 Sep 2011 05:37 AM PDT

Με αντιμνημονιακά συνθήματα οι εργαζόμενοι στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης απέκλεισαν την είσοδο στον υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη, εκφράζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο υπουργός και η συνοδεία του άφησαν τα αυτοκίνητά τους και αφού ο κ. Μπεγλίτης συνομίλησε με τους εργαζόμενους μπήκε πεζός στο χώρο του νοσοκομείου.

Αποπομπή Σπυράκου μετά την αναστάτωση στον ΗΣΑΠ

Posted: 09 Sep 2011 05:34 AM PDT

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, προέβη στην απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. , Γιάννη Σπυράκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυράκης υπέβαλε την παραίτηση του ύστερα από την απαίτηση του υπουργού, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, καθώς οι συρμοί διέρχονταν από τους σταθμούς ανά μισή ώρα, ενώ στα εκδοτήρια δεν υπήρχαν υπάλληλοι.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ισχυρίστηκαν ότι δόθηκε εντολή να μεταταγούν 144 υπάλληλοι και τόνισαν ότι η...

Ένταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Posted: 09 Sep 2011 04:33 AM PDT

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ νωρίτερα κατά τη διάρκεια κατάληψης του δημαρχείου Θεσσαλονίκης από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν παρατεταγμένοι έξω από το κτήριο προχώρησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη καθώς και με τους τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της κατά...

Άγχος…

Posted: 09 Sep 2011 04:24 AM PDT

Ο μεγαλύτερος φόβος του Παπανδρέου είναι προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και θα τους απευ­θυνθεί μέσω…Θεσσαλονίκης.

Ήδη ψιθυρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για Βενιζέλο και Παπανδρέου ότι… κοινή γάρ η τύχη τους και το μέλλον αόρατο.   Α.Χ.

Τη Δευτέρα μιλάει ο Βγενόπουλος

Posted: 09 Sep 2011 03:40 AM PDT

Στο «Πεντελικόν», στο ξενοδοχείο όπου το 2008 έκανε το επίσημο «ντεμπούτο» στα παναθηναϊκά δρώμενα με την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα παραχωρήσει τη Δευτέρα στη 1μ.μ. συνέντευξη Τύπου, για το τι θα πράξει, όσον αφορά την «πράσινη» ΠΑΕ.

Ο Mr. MIG απέστειλε μάλιστα μία πομπώδη πρόσκληση σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου, κάνοντας λόγο για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού.

 

Αναλυτικά το περιεχόμενο της πρόσκλησης που απέστειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος:
...

Η αγωνία στο κατακόρυφο για τον Ηρακλή

Posted: 09 Sep 2011 03:31 AM PDT

Απίστευτο «μπάχαλο» έχει δημιουργηθεί εκ νέου στη Super League, μετά την απόφαση του Ηρακλή να καταθέσει τελικώς τα ασφαλιστικά μέτρα, για να «μπλοκάρει» την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτή την στιγμή και η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Μέχρι τότε ο Ηρακλής είναι στη Football League 2, έπειτα από χθεσινοβραδινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, που τον υποβιβάζει για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση η Ομ...

Ύβρις (μετά συγχωρήσεως)

Posted: 09 Sep 2011 03:25 AM PDT

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματος στο οποίο γράφαμε ότι το κραυγαλέο θέμα που αποδεικνύουν τα γκάλοπ είναι η συντριπτική αποτυχία του κομματικού συστήματος ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του.

Όπως όλα δείχνουν, κανέναν πολίτη αυτής της χώρας δεν ενδιαφέρει αν παίρνει κεφαλή η Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο, πάρεξ των κομματικών καθαρμάτων που έχουν να λαμβάνουν από την κομματική τους εξάρτηση.

Η χρεοκοπία όλου του κομματικού μοντέλου που γνωρίσαμε, είναι κραυγαλέα και απλώς ζούμε...

Κόντρα Λοβέρδου- Τσίπρα για τους δημοσίους υπαλλήλους

Posted: 09 Sep 2011 03:11 AM PDT

Επανήλθε στη Βουλή το θέμα των δηλώσεων του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα για την Υγεία.

Το εν λόγω θέμα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών και πυρά εκατέρωθεν. Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στις θέσεις του, τόνισε ότι απαιτείται ριζοσπαστική αλλαγή του Συντάγματος στους τομείς της δημόσιας διοίκησης και της Δικαιοσύνης και αντέστρεψε τα βέλη στον χώρο της Αριστεράς και τον ίδιο τον κ....

Θέλετε να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας;

Posted: 09 Sep 2011 12:30 PM PDT

Σας έχουμε μερικά τρικ για να το πετύχετε.

Φανταζόμαστε πως θέλετε να σταματήσετε αυτήν την κακή συνήθεια, όπως ακριβώς και ένα σωρό ακόμα, που εκτός των άλλων οδηγεί και σε ένα πολύ δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τόσο δυσάρεστο που με θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή και με φαγωμένα μέχρι τις ρίζες των δακτύλων νύχια, να ακούω/ διαβάζω άνδρες να αναφέρουν πόσο αντιαισθητικά βρίσκουν τα φαγωμένα νύχια και να μου εντυπώνεται ανεξίτηλα στο μυαλό.
Το δικό μου προσωπικό τρικ, όταν πια μεγάλωσα, ήταν να μακρύνω τα νύχια μου ένα ένα και να τα περιποιούμαι (επίσης ένα ένα) για να τα λυπάμαι να τα φάω ξανά και για να νιώθω άβολα που δεν είναι και τα δέκα εξίσου όμορφα μέχρι να καταφέρω να τα μεγαλώσω όλα. Αλλά αυτό λειτούργησε σε εμένα. Και υπάρχει και άλλο τρικ που ήταν πολύ αποτελεσματικό σε άλλες συμπαθούσες μου: τα συνθετικά νύχια, τα οποία άλλες σιχαίνονται να μασουλήσουν και άλλες τα λυπούνται, επίσης. Καλό κόλπο -για τις όχι μανιασμένες γιατί εκείνες το αντέχουν- είναι και το μανό με δυσάρεστη γεύση το οποίο προκαλεί αηδία κάθε φορά που το γεύεστε και, έτσι, σας μαθαίνει να μην βάζετε τα χέρια στο στόμα.
Εσείς θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα ακόμα πιο βασικά, όμως. Να αναρωτηθείτε, για αρχή, γιατί το κάνετε. Γιατί τρώτε τα νύχια σας; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το φάγωμα των νυχιών είναι το αντίστοιχο συνήθειο των ενηλίκων με αυτό του πιπιλίσματος του δακτύλου των μωρών. Και οι δύο το κάνουμε γιατί νιώθουμε άβολα και με αυτόν τον τρόπο διοχετεύουμε κάπου το άγχος και το στρες. Αλλά εμείς οι μεγάλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να το ελέγξουμε, έτσι δεν είναι;
Προσπαθήστε να καταλάβετε πότε τρώτε τα νύχια σας, με τι συναισθήματα ή καταστάσεις συνδέεται αυτή σας η συνήθεια. Και μόλις συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει επιχειρήστε να της προσφέρετε ένα υποκατάστατο, ένα stress ball ας πούμε.
Και αν όλα αυτά δεν οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα θέλετε να θυμηθείτε πως όσο συχνά και αν πλένετε τα χέρια σας τα μικρόβια κάνουν πάρτυ πάνω τους; Είστε σίγουρες πως θέλετε όλος αυτός ο πληθυσμός να συνεχίσει την διασκέδαση στο στόμα σας και από εκεί σε όλο σας το σώμα;

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE

Ίσως η πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου!

Posted: 09 Sep 2011 12:10 PM PDT



Γιατί τελικά η ομορφιά είναι αντικειμενική..



Δείτε την! 




ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

ΒΙΝΤΕΟ - Αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο

Posted: 09 Sep 2011 04:43 AM PDT

Seleo.gr Newsletter

 

Αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο - ΤΩΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης την ώρα που έφτασε

Read More

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 09 Sep 2011 03:03 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΕ...ΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΤΣΙΑ ΠΟΥ...ΣΟΚΑΡΟΥΝ...!!!

Posted: 09 Sep 2011 01:34 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ο πασίγνωστος παρουσιαστής, είχε βίτσια. Όταν λέμε "πασίγνωστος", το εννοούμε. Τον ξέρουν και οι πέτρες....


Δεν θα πούμε εάν βγαίνει ακόμα στο γυαλί για να μην τον φωτογραφίσουμε.

Πασίγνωστη και η τραγουδίστρια. Ο Θεός να την κάνει βέβαια τραγουδίστρια, αφού έγινε διάσημη από τις αποκαλυπτικές της εμφανίσεις. Από φωνή... άστα να πάνε. Είχε όμως την τέχνη της σαγήνης και μία έφεση στην ...πολιτική! Δεν θα πούμε εάν είναι ξανθιά ή μελαχροινή για να μην την φωτογραφίσουμε (χοχο). Εξ' άλλου, ο Έρως δεν είναι έγκλημα, αρκεί να συμφωνούν και οι 5!

Ο παρουσιαστής λοιπόν, παρά την απολύτως γνωστή σύζυγο του (δεν θα πούμε περισσότερα για να μην την ...φωτογραφίσουμε και αυτή!), είχε περίεργα βίτσια. Προφανώς η ευστροφία της συζύγου του τον "έπνιγε" και έψαχνε διεξόδους σε κάτι ποιό... ανεγκέφαλο. Η γνωστή τραγουδίστρια μάλιστα, εξέπεμπε αυτή την αίσθηση, της μειωμένης νοημοσύνης, αντιστρόφου ανάλογης με το μπούστο της (ως γνωστόν, τα φαινόμενα απατούν).

Έτσι, ο παρουσιαστής έπνιγε τις νύχτες του (και το κουνέλι) στην αγκαλιά της. Το άγχος της πρωτιάς άλλωστε και ο αγώνας των '8″ σπρώχνει τους ανθρώπους σε περίεργες ατραπούς συναισθηματικής αποσυμφόρησης (δεν λέμε 8 το πρωΐ ή 8 το βράδυ για να μην τον ...φωτογραφίσουμε!).

Η τραγουδίστρια, δεκτική και πρόθυμη να ικανοποιήσει τα βίτσια του πρόσκαιρου εραστή της, γεγονός που τον έκανε δέσμιο της λαγνείας της. Σε κάθε συνεύρεση το πάθος αυξανόταν και οι πειραματισμοί έφταναν σε επίπεδα σεναρίου του προοδευτικού σκηνοθετη Σαλιέρι. Είναι η άλλη όψη της προόδου, αφού εμείς στην Ελλάδα ως "προοδευτικό" θεωρούμε τον Αγγελόπουλο, παρ' ότι η πρόοδος στις ταινίες του σημειώνεται με την ταχύτητα εκσυγχρονισμού της Σαουδικής Αραβίας. Εάν ο Αγγελόπουλος σκηνοθετούσε ερωτική ταινία, ο πρωταγωνιστής θα είχε γίνει πατέρας πριν ακόμα εκσπερματώσει! Τα δε προκαταρκτικά θα θύμιζαν την απεικόνιση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πάνα που εδώ και 2,500 χρόνια την αρπάζει αλλά ακόμα αυτή δεν τον έχει "αρπάξει".

Η (πασίγνωστη) τραγουδίστρια βλέπετε, ήταν πολύ πιο σύντομη...

Ο παρουσιαστής, μαγεμένος από τις επιδόσεις της, αποφάσισε να την μοιραστεί με καλούς του φίλους. Της το πρότεινε και αυτή δέχτηκε με προθυμία. "Οι δικοί σου φίλοι, είναι και δικοί μου" του είπε για να διαλύσει τις όποιες ενοχές του...

Έτσι, διοργανώθηκε η ομαδική συνεύρεση. Ο παρουσιαστής, οι 3 φίλοι του και η τραγουδίστρια.

Η πολυπόθητη νύχτα ήρθε. Οι άνδρες της παρέας εκστασιασμένοι και η τραγουδίστρια ως άλλη Μαινάδα. Αυτό που ακολούθησε, θύμιζε ταχυφαγείο στη Μοναστηρίου με "βρώμικες" λιχουδιές. Το μενού βλέπετε, περιείχε τα πάντα. Σάντουιτς, δίπιτο, κοντοσούβλι, γεμιστά, κόντρα μπον φιλέ, όλα αυτά με πλούσια γαρνιτούρα "κοκορέτσι", ξέρετε, αυτό που πρόσφατα αποποινικοποιήθηκε. Όχι το άλλο που οι κουτόφραγκοι εξακολουθούν να το απαγορεύουν.

Το μενού είχε όμως και κάτι άλλο... Πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό! Μην πάει ο νους σας στα βοηθήματα. Μιλάμε για ολόκληρη εγκατάσταση με κάμερες και μικρόφωνα που κατέγραψαν κάθε στιγμή, κάθε ατάκα, κάθε καυτή ανάσα της ερωτικής συνεύρεσης. Μιλάμε για ατάκες - φωτιά. Με μία έμφαση στις ερωτήσεις της τραγουδίστριας στον παρουσιαστή για την σύζυγο του και τις απαξιωτικές απαντήσεις του, που οπωσδήποτε εάν ποτέ τις άκουγε, θα την εξόργιζαν περισσότερο και από τα ακροβατικά του "νουρέγιεφ" παρουσιαστή με την "κομανέντσι" του πενταγράμμου.

Με τις πρώτες αχτίδες του Ηλίου, η χαρούμενη παρέα διαλύθηκε κρατώντας αναμνήσεις που σίγουρα θα τους συνόδευαν μία ζωή. Δεν φανταζόντουσαν όμως πόσο αξέχαστη θα τους έμενε αυτή η νύχτα. Ως γνωστόν στη ζωή, τα ομορφότερα πράγματα είτε κοστίζουν πολύ ακριβά ή δεν κοστίζουν τίποτα. Η μαγική νύχτα δυστυχώς για αυτούς, ανήκει στο πρώτο σκέλος.

Λίγες ημέρες μετά λοιπόν, η τραγουδίστρια (ο Θεός να την κάνει...) επικοινώνησε με τον παρουσιαστή και τον ενημέρωσε για την ύπαρξη του βίντεο. Του ζήτησε να ενημερώσει και τους φίλους του ώστε να μαζέψουν ένα ουκ ευκαταφρόνητο ποσό για να αποκτήσουν αυτό το έργο τέχνης του σύγχρονου κινηματογράφου.

Η απάντηση του παρουσιαστή ήταν τελείως απαξιωτική: Άντε μωρή ηλίθια τσούλα που θα εκβιάσεις εσύ εμένα. Βρε ουστ από δω και κάνε ότι θέλεις...

Ακόμα βλέπετε την θεωρούσε "χαζή".

Πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα. Το κινητό του παρουσιαστή χτύπησε και στην αναγνώριση κλήσης απεικονίσθηκε το όνομα γνωστού, πασίγνωστου, μα πάααρα πολύ γνωστού δικηγόρου. Είναι τόσο γνωστός που ανταγωνίζεται την αναγνωρισιμότητα των πλέον προβεβλημένων δημοσιογράφων (δεν θα πούμε περισσότερα, για να μην τον φωτογραφίσουμε...)

Δημοσιογράφος: "Που είσαι φίλε; Όλα καλά;"

Δικηγόρος: "Καλά, καλά. Η σύζυγος (όνομα) η οικογένεια; Όλα καλά;"

Δημοσιογράφος: "Δόξα τω Θεώ. Έχεις κάτι καλό;"

Δικηγόρος: "Ναι. Συναντήθηκα με την (τραγουδίστρια) και μου έδειξε αυτά που κάνατε εκείνο το βράδυ. Άκου να δεις, δεν έχεις κάνει κάτι παράνομο. Αλλά εσύ είσαι παντρεμένος, έχεις ένα πρεστιζ, μία αξιοσέβαστη σύζυγο και δεν σε λένε Κλίντον για να βομβαρδίσεις την Σερβία και να ρεφάρεις. Η (τραγουδίστρια) τα έχει μελετήσει όλα και με κούφανε. Ξέρει πως αν δημοσιοποιηθεί το βιντεο ή τμήμα του σε οποιοδήποτε ΜΜΕ, θα πάει μέσα για κακούργημα και κανένας δεν θα το δημοσιοποιήσει. Σκοπεύει λοιπόν να το βγάλει στο Youporn οπότε δεν θα μπορείς να αποδείξεις ότι το έκανε αυτή αφού ήσασταν τόσα άτομα. Επιπλέον, για εσένα και την γυναίκα σου, αυτό θα είναι η ταφόπλακα, ενώ γι' αυτή ένα ακόμα βίντεο στο Youporn, πρώτης τάξεως διαφήμιση για να γεμίσει το κέντρο που τραγουδά με εκλεκτή πελατεία. Είσαι τυχερός που ήρθε σ' εμενα γιατί την παζάρεψα, αλλιώς θα σας έπαιρνε και τα σώβρακα. Μίλα λοιπόν με τους δικούς σου, μαζέψτε το ποσό και εγώ είμαι σίγουρος ότι το θέμα θα θαφτεί. Είναι βλέπεις πανέξυπνη, γεννημένη επιχειρηματίας..."

Δημοσιογράφος: "ΟΚ..." με τρεμάμενη φωνή.

Λίγες εβδομάδες μετά, η (πασίγνωστη) τραγουδίστρια, καμάρωνε στα κανάλια για τη νέα της έπαυλη που απέκτησε σε πολυτελές προάστειο των Αθηνών. (κανένας δημοσιοσταρίσκος βέβαια δεν την ρώτησε "που βρήκε τα λεφτά". Όλοι το είχαν δεδομένο ότι "λεφτά υπάρχουν", ακόμα και ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης. Ο οποίος όμως το έθεσε και στην σωστή του βάση: "Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να τα διεκδικήσεις"!)

Ήταν ίσως η πιο ακριβή συνουσία μετά από αυτή του Στρως Καν. Τότε όμως δεν υπήρχε κρίση και όλοι το είδαν ως ένα αξέχαστο γούστο που ακριβοπληρώθηκε. Εκτός από τον παρουσιαστή...

Ξυπνήστε πρώτα καλά και μετά δείτε το!!!Μυστηριώδες πλάσμα πηδά στο κενό ...άκρως υπερφυσικό!Έφηβοι μάρτυρες στο συμβάν!!

Posted: 09 Sep 2011 01:31 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Που σπουδαζουν τα παιδια των "πολιτικων" μας.... Η υποκρισια στο μαγαλειο της...

Posted: 09 Sep 2011 01:27 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Με ολα αυτά που γίνονται στην παιδεία μας,είπαμε να βρούμε που σπουδάζουν τα παιδιά των πολιτικών.Φυσικά στο εξωτερικό στα καλύτερα πανεπιστήμια, πρίν επιστρέψουν και πάρουν τις θέσεις των πατεράδων τους για να κυβερνήσουν το ''πόπολο''.


Την ώρα που ο μέσος Ελληνας αναρωτιέται αν τα
δημόσια ή τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια είναι καλύτερα για το μέλλον του παιδιού του και οι πολιτικοί εμφανίζονται διχασμένοι, στην πράξη τα προβλήματα αυτά δείχνουν λυμένα. Κι αυτό διότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε ονομαστά πανεπιστήμια του κόσμου «(...) μακριά από τον ορυμαγδό των καταλήψεων και την απραξία των απεργιών στα δημόσια ΑΕΙ», όπως έγραψε πρόσφατα και ο καθηγητής Κ. Μπέης, το κάνουν...









*Τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη πήγαν επίσης στο εξωτερικό. Η μεγαλύτερη, η Αλεξία, σπούδασε Επικοινωνία στη Σορβόνη και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης, Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και έχει κάνει μεταπτυχιακά (Δημ. Διοίκηση) στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το Χάρβαρντ.



*Ο γιος του Γ. Παπανδρέου, ο Αντρίκος, αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, πήγε στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης για να σπουδάσει Οικονομικά. Στη συνέχεια, πήγε στη Νορβηγία για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες συνεχίζει σήμερα στο Λονδίνο. Στις ΗΠΑ θα σπουδάσει και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η κόρη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι στην Γ' λυκείου προετοιμάζεται κι εκείνη για το ΙΒ.



*Σπουδές στη Βρετανία και στις ΗΠΑ έχουν κάνει και τα τρία παιδιά του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, Στ. Δήμα. Στα βιογραφικά και των τριών φιγουράρουν μερικά από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια: Η κόρη του Αντιγόνη σπούδασε βιολογία στο Imperial του Λονδίνου, έκανε μεταπτυχιακά στην Οξφόρδη και διδακτορικό στο Κέμπριτζ. Ο γιος του Κώστας σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Ο μικρότερος γιος, ο Χρήστος, σπούδασε Νομικά στο Queen Mary του Λονδίνου αλλά και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Εκανε μεταπτυχιακό στο LSE και στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε και το διδακτορικό του.



*Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, έχει δύο κόρες που έχουν σπουδάσει και οι δύο στο Λονδίνο. Η μεγάλη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο King's College και η μικρή Ευρωπαϊκές Σπουδές και Πολιτική Επιστήμη στο UCL.



*Στο Λονδίνο σπούδασαν νομικά και έκαναν master και οι δύο γιοι του Δ. Σιούφα (η κόρη του φοίτησε στο ιδιωτικό κολέγιο, στην Αθήνα, BCA).



*Ο γιος του Β. Πολύδωρα Γιώργος διάλεξε την Ιταλία και το Πανεπιστήμιο του Καμερίνο για να σπουδάσει Νομικά.



*Η κόρη του Γιάννου Παπαντωνίου, η Δάφνη, σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Κέιμπριτζ και πήρε μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού.



*Η κόρη του Π. Ευθυμίου(!) Σελήνη έφυγε απευθείας μετά το λύκειο για σπουδές στο Λονδίνο.



*Για την Αγγλία έφυγαν και τα δίδυμα της Μαρίας Δαμανάκη: ο γιος της σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του York και η κόρη της στο Leicester.



*Στη Βρετανία, στο Essex, σπουδάζει και το παιδί του αντιπροέδρου της Βουλής, Σ. Χατζηγάκη.



Πολλά παιδιά πολιτικών, ωστόσο, προτιμούν να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους στην Ελλάδα και να φύγουν στις ΗΠΑ ή στην Ε.Ε. για μεταπτυχιακά ή διδακτορικό.



*Οι κόρες του Κ. Σημίτη έχουν περάσει και οι δύο από το Λονδίνο. Η Φιόνα, που είναι ζωγράφος, έκανε μεταπτυχιακά στην Ιστορία της Τέχνης και η Μαριλένα (έχει σπουδάσει στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών) έκανε μεταπτυχιακά στο Columbia της Νέας Υόρκης και στο London School of Economics, όπου έκανε και το διδακτορικό της.



*Η μεγάλη κόρη του Ν. Κωνσταντόπουλου, η Ζωή, σπούδασε νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.



*Η κόρη του υφυπουργού Αμυνας, Νόρα Μιχαλολιάκου, πήρε μάστερ στο Μάρκετιγκ, στο Stratchlyde της Σκοτίας μετά τις σπουδές της στην Ελλάδα, στο ιδιωτικό κολέγιο «IST» όπου φοίτησε στο τμήμα Διοίκησης Επιχείρησεων.



Αρκετά παιδιά πολιτικών, ωστόσο, προτίμησαν να δώσουν πανελλήνιες. Ο γιος του Γ. Παπαντωνίου, Νικήτας, σπούδασε Φυσική στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου τώρα κάνει και το διδακτορικό του.



*Οι δίδυμες κόρες του Β. Πολύδωρα, Μαργαρίτα και Κωνσταντίνα, σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά Ευρωπαϊκές Σπουδές.



*Η κόρη του Α. Παπαληγούρα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Πάντειο, στο τμήμα ΜΜΕ (ενώ έχει αποφοιτήσει και από τη θεατρική σχολή του Θεάτρου Τέχνης).



*Τα παιδιά του Σ. Τσιτουρίδη, Κυριάκος και Βιργινία, σπουδάζουν στο Πάντειο, ενώ η κόρη του Γ. Καλού στη Νομική Σχολή της Αθήνας.



*Στη Νομική φοίτησε και η μικρή κόρη του υπουργού Αιγαίου, Αρ. Παυλίδη, αλλά και μία από τις δύο κόρες του υφυπουργού Εσωτερικών, Απ. Ανδρεουλάκου.



*Κάποιοι γόνοι πολιτικών προτιμούν για τις σπουδές τους το ιδιωτικό ελληνοαμερικανικό κολέγιο Deree: Η μεγάλη κόρη του υπουργού Αιγαίου σπούδασε εκεί Κοινωνιολογία και Management, η κόρη του υφυπουργού Εξωτερικών, Θ. Κασσίμη, Οικονομικά και Επικοινωνία και ο γιος του Τηλ. Χυτήρη Επικοινωνία.



*Σπουδές σε ιδιωτικά ιδρύματα ή απευθείας στο εξωτερικό έκαναν και τα παιδιά των ηγετών της αριστεράς(!!!). Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομικά, ενώ οι δυο κόρες του Αλ. Αλαβάνου προτίμησαν τα βρετανικά πανεπιστήμια για να σπουδάσουν Κοινωνική Ανθρωπολογία και Καλές Τέχνες.


*Τα παιδιά του «τσάρου» της Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, δεν έδωσαν καν πανελλήνιες εξετάσεις. Προτίμησαν το International Baccalaureat (ΙΒ), δηλαδή το διεθνές απολυτήριο, που επιλέγουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν απευθείας στο εξωτερικό. Σήμερα, ο πρωτότοκος ο Σπύρος, σπουδάζει Οικονομικά, στο Yale, και η αδερφή του, η Αθηναΐδα, Ιστορία στο London School of Economics (LSE).


Άρθρο της Βασιλικής Σιούτη δημοσιευμένου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" στις 14/01/2007-Αντιγραφή: Μ. Ευαγγελίδης


Στο «κατεστημένο» ανήκει, φυσικά, και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας(!) (Γ. Αρσένης, Π. Ευθυμίου, Γ. Παπανδρέου...) δεν εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαίδευση, ούτε καν στην πρωτοβάθμια.

πηγη

ΣΟΚ...Παρουσιάστρια του ....Mega σε... γυμνή φωτογράφηση…!!! (+18)

Posted: 09 Sep 2011 01:19 AM PDT

Την γνωρίσατε απο την συμμετοχή της στους κηπουρούς του Mega.


Πολλά κορίτσια τον τελευταίο καιρό λένε ότι πηγαίνουν στο εξωτερικό για δουλειές. Βλέπετε η Ελλάδα δε δίνει χρήματα και οι φωτογραφήσεις είναι

ελάχιστές.


Ακόμη και οι κατάλογοι που έδιναν μεροκάματο έχουν περιοριστεί πολύ. Οι καχύποπτοι βεβαίως όταν ακούν ότι ένα μοντέλο ταξιδέυει στο εξωτερικό αμέσως πλάθουν σενάριο περί βίζιτας. Δεν είναι όμως έτσι. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση η Άρτεμις ταξίδεψε στην Ουγγαρία για τις ανάγκες φωτογράφησης για λογαριασμό του Playboy.

Το κορίτσι ξέρει όπως πολύ καλά παρατηρείτε να παίζει με τον φακό, να στήνεται να προκαλεί…

Το κορίτσι φωτογραφίζεται στο lobby μεγάλου ξενοδοχείου της Βουδαπέστης, ενώ παρέμεινε εκεί για τέσσερις μέρες. Μπορείτε να δείτε τους υπέροχους χώρους που επιλέχθηκαν απο την ομάδα του περιοδικού για το shooting αλλά και τα γεμάτα καλής ποιότητας σιλικόνη μπαλόνια της Άρτεμις. Παλεύω να δώ τους χώρους αλλά η σιλικόνη με τυφλώνει…Για τα μάτια σας και μόνο



πηγη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δείτε όλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Posted: 08 Sep 2011 11:38 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το «πρώτο χτύπημα του κουδουνιού» για τους μαθητές όλων των τάξεων. Με ένα πολύ απλό τρόπο, οι μαθητές όλων των τάξεων... καθώς και οι γονείς τους μπορούν χωρίς κόπο και, πάνω απ' όλα, χωρίς να ξοδέψουν καθόλου χρήματα να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να τυπώσουν το σύνολο των σχολικών βιβλίων.


Με ένα απλό κλικ μπαίνουν στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση
http:digitalschool.minedu.gov.gr.

Ακολουθώντας πολύ απλά βήματα ο μαθητής μπορεί να ξεφυλλίσει τα βιβλία και να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη σχολική χρονιά που ξεκινά τη Δευτέρα.

Επισήμανση-προειδοποίηση για καταστήματα Media Markt

Posted: 08 Sep 2011 11:35 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Αγόρασα από την εν λόγω αλυσίδα και συγκεκριμένα από κατάστημα της Θεσσαλονίκης ένα ακριβό ασύρματο πληκτρολόγιο με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία...


διάρκειας λειτουργίας 2 μηνών σε συνεχή χρήση.

Το πληκτρολόγιο λειτούργησε κανονικά μέχρι τη στιγμή που η μπαταρία άδειασε.Από κείνη τη στιγμή και μετά δεν ξαναφόρτισε ποτέ. Έτσι λοιπόν είκοσι μέρες μετά την αγορά μετέβην εκ νέου στο εν λόγω κατάστημα και ζήτησα την άμεση αντικατάσταση του προϊόντος που μου μεταβίβασαν καθώς είχε πραγματικό ελάττωμα το οποίο παρουσιάστηκε όχι την πρώτη μέρα της χρήσης ούτε την δεύτερη αλλά μετά από 20.

Η απάντηση ήταν ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ότι μου πούλησαν ελαττωματικό προϊόν και μετέθεσαν την ευθύνη στην εταιρεία (του πληκτρολογιου) και με παρέπεμψαν σ'εκείνη αδιαφορώντας για την ευθύνη τους και για τον πελάτη τους.

Αυτή είναι η συμπεριφορά που επέδειξαν στην περίπτωσή μου, το ενδιαφέρον τους και το after sale service.Τα συμπεράσματα δικά σας. Προς ενημέρωση και συνειδητοποίηση όλων.



Αναγνώστης

Η Μαρία Μπεκατώρου “μετακομίζει” από το πρωινό του Τελεάστυ!

Posted: 08 Sep 2011 11:33 PM PDT

Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από την τρόπο που παρουσιάσε το "Master Chef Junior" (το show δεν έχει βγει ακόμα στον αέρα)... και είναι έτοιμη να επιστρέψει σ' αυτό που τόσα χρόνια ξέρει να κάνει καλά:
το πρωινό!


Για την ακρίβεια, όπως διαβάσαμε στο ρεπορτάζ του περιοδικού "People", μετά από 19 χρόνια θα υποδέχεται τους τηλεθεατές από μία καινούργια εκπομπή που θα ξεκινάει αντί για τις 10 στις 12...

Καινούργια στον τίτλο δηλαδή, καθώς η παρουσιάστρια ούτε κανάλι αλλάζει ούτε εκπομπή. Απλά, οι υπέυθυνοι σκέφτονται διάφορες αλλαγές ανάμεσα στις οποίες και ο τίτλος "Χωρίς Ταμπού", ο οποίος, απ' ό,τι φαίνεται, θα μπει οριστικά στο συρτάρι!

Η πρεμιέρα θα γίνει Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ-ΘΡΥΛΟΣ

Posted: 08 Sep 2011 08:08 PM PDT




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Με κοστούμι κι όχι με τα...


ερυθρόλευκα ο Γιώργος Σιδέρης του Ολυμπιακού

ΕΞΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Posted: 08 Sep 2011 08:07 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Μια από τις πολλές ηρωικές μορφές που ανέδειξε η αντίσταση στα χρόνια της Κατοχής ήταν η Λέλα Καραγιάννη. Γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1899 και ήταν κόρη του Αθανάσιου Μινόπουλου και της Σοφίας Μπούμπουλη. Παντρεύτηκε τον φαρμακέμπορο Νικόλαο Καραγιάννη στην
Αθήνα, με τον οποίο απέκτησε επτά παιδιά.


Από τον Μάιο του 1941, συγκροτεί αντιστασιακή ομάδα και αρχίζει τον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Την απόφασή της ανακοινώνει σητν οικογένειά της, της οποίας και τα μέλη ως

ιδρυτές αποτελούν τα πρώτα στελέχη: ο σύζυγός της Νικόλαος και τα παιδία τους Ιωάννα, Ηλέκτρα, Γιώργος, Βύρων, Νέλσων, Νεφέλη και Ελένη. Με κέντρο ένα σπίτι στην οδό Φυλής και το φαρμακείο του άντρα της στην Πατησίων, οργανώνει ολόκληρο δίκτυο απόκρυψης,

περίθαλψης και φυγάδευσης στρατιωτών οι οποίοι είχαν ξεφύγει από την αιχμαλωσία. Περιέθαλψε Έλληνες φαντάρους που επέστρεφαν από το μέτωπο και περίπου 140 συμμάχους ενώ νοίκιασε τρία σπίτια στα οποία τους έκρυβε.

Αργότερα, με κέντρο την Μονή του Αγίου Ιερόθεου στα Μέγαρα, συγκροτεί την παράνομη οργάνωση "Μπουμπουλίνα" η οποία έχει χαρακτήρα κατασκοπευτικό και στην οποία συμμετέχουν 140 πατριώτες, άνδρες και γυναίκες.

Με την οργάνωση αυτή καταφέρνει να συλλέγει πληροφορίες με άκρα μυστικότητα από το αρχηγείο των Γερμανών, από το Ναυαρχείο, την μυστική αστυνομία και το Ιταλικό φρουραρχείο. Η Λέλα είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο χάρη στη συνεργασία της με το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Άγγελο Έβερτ καθώς και διάφορους αντιφασίστες και αντιναζιστές που υπηρετούσαν μέσα στις υπηρεσίες των στρατευμάτων των κατακτητών, για να της δίνουν πολύτιμες πληροφορίες. Με τη δράση της βυθίστηκαν πολλά πλοία, ανατινάχτηκε το αεροδρόμιο του Τατοϊου και κάηκαν αποθέματα βενζίνης και πυρομαχικών.





Κατορθώνει επίσης να οργανώσει αποδράσεις αιχμαλώτων από το στρατόπεδο Άγγλων αιχμαλώτων της Κοκκινιάς. Για τη φυγάδευσή τους στη Μ. Ανατολή αγοράζει καϊκι, που με καπετάνιο τον Ηλία Χρυσίνη μεταφέρονται οι στρατιώτες στην Αίγυπτο. Από εκεί το καϊκι φέρνει στην Ελλάδα ασυρμάτους και άλλα εφόδια. Σε λίγο καιρό, προστίθενται άλλα δυο καϊκια, με καπετάνιους στο ένα τον Κρητικό Μαμαλάκη και στο άλλο τον Καπετάν Γιαννούλο. Στενοί συνεργάτες της ήταν η Νίκη Χωμενίδου, ο φούρναρης της Κοκκινιάς Παπαβασιλείου, ο υπολοχαγός Κουτρουμπέλης, ο Ηλίας Σκηνίτης.

Στις 23 Οκτωβρίου 1941 συλλαμβάνεται, ύστερα όμως από κράτηση οκτώ μηνών ελευθερώνεται και συνεχίζει τον αγώνα. Το 1944 αναγκάζεται να εισαχθεί στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού και τον Ιούνιου του ίδιου έτους οι Γερμανικές υπηρεσίες έχοντας μάθει για τη δράση της, ετοιμάζονται να τη συλλάβουν. Εκείνη ειδοποιεί τα παιδιά της και όσους συνεργάτες της μπορεί έως τη σύλληψή της στις 11 Ιουλίου του 1944.

Μεταφέρεται στην οδό Μέρλιν όπου και υπόκειται σε πρωτοφανή βασανιστήρια προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που δε συμβαίνει ποτέ. Τα χαράματα της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, οδηγήθηκε μαζί με εξήντα γενναίους άνδρες και γυναίκες πατριώτες στο Δαφνί, όπου εκτελέστηκε ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, εμψυχώνοντας έως την τελευταία στιγμή τους μελλοθανάτους.

Η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε τιμής ένεκεν "Χρυσούν Μετάλλιον" ενώ η προτομή της έχει στηθεί στην οδό Στουρνάρα.

 
πηγη

Σαν Σήμερα

Posted: 08 Sep 2011 08:01 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 07:00
Δύση Ήλιου: 19:44
Σελήνη 12 ημερών
Γιορτάζουν: Ιωακείμ.
Γεγονoτα


413 π.Χ: Ο αθηναϊκός στόλος γνωρίζει την καταστροφή στη Σικελία, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.



1926: Αιματηρό κίνημα Κονδύλη, με περίπου 300 νεκρούς και τραυματίες στην Αθήνα.



1941: Ιδρύεται από τον Ναπολέοντα Ζέρβα ο ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Στρατός), αντιστασιακή οργάνωση επί γερμανικής κατοχής.



1947: Κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική ο πρώτος ιός των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στον υπολογιστή Mark II του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.



1965: Το Θιβέτ γίνεται επαρχία της Κίνας.



1971: Ένα χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles, ο Τζον Λένον ηχογραφεί το «Imagine».



1993: Μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πέφτει» και προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.



Γεννησεις

1828: Λέων Τολστόι, από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών. («Πόλεμος και Ειρήνη», «Άννας Καρένινα»)



Θανατοι

1901: Τουλούζ Λοτρέκ, γάλλος ζωγράφος, ο «πατέρας» της αφίσας.



1976: Μάο Τσε Τουνγκ, ο μεγάλος τιμονιέρης της Κίνας.





Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ: Να μην γίνει...πόλεμος, εύχονται όλοι

Posted: 09 Sep 2011 02:43 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


Κατεβάζουν ρολά από αύριο το μεσημέρι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, εν όψει των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Παρά την έκκληση πολλών για «ανοιχτή πόλη», ο κλοιός των αστυνομικών αλλά και τα επεισόδια που συνήθως σημειώνονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα κάνουν την αγορά και τους κατοίκους του κέντρου να είναι επιφυλακτικοί.

Ο εμπορικός σύλλογος, με μια... πολεμική ανακοίνωση, συστήνει στα μέλη του να μη βγάλουν απορρίμματα ή εύφλεκτα υλικά έξω από τα καταστήματά τους, να απομακρύνουν τα ΙΧ τους από το ιστορικό κέντρο, να αφήσουν τα φώτα των μαγαζιών τους ανοιχτά και να κλείσουν τις τέντες, αλλά και να ενεργοποιήσουν τα στόρια ή όποιο άλλο προστατευτικό μέσο διαθέτει το κατάστημα.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι προτίθενται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας να σεβαστούν τη φιλοξενία της πόλης, τους κατοίκους και την αγορά της. Την ίδια έκκληση απευθύνει και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που με ψήφισμά του καλεί όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς που θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας να περιφρουρήσουν την ειρηνική διαδήλωση και να μην επιτρέψουν βιαιότητες, καθώς και πράξεις καταστροφής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Καλεί, επίσης, «τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας που έχουν επιφορτιστεί με τα θέματα δημόσιας τάξης να επιδείξουν ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άσκησης βίας και καταστροφών».

«Κλειστή» πόλη

Για καλλιέργεια κλίματος τρομολαγνείας, που επιτείνεται από την αστυνομοκρατία, έκανε λόγο από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που σημείωσε ότι η πόλη έχει την τιμή, όχι το φόβο, να φιλοξενεί την αντίδραση των συνδικάτων και των εργαζομένων. «Ο καλύτερος τρόπος υπεράσπισης της πόλης είναι να μείνουν οι κάτοικοι στο φυσικό τους χώρο», είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Σε επιστολή του προς τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo, στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θα παραβρεθεί στα εγκαίνια, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης, κάνει λόγο για μια εκδήλωση που θα έπρεπε να σηματοδοτεί μια γιορτή για την πόλη.

Αντιθέτως, όμως, οι κάτοικοι «θα βιώσουν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με κλειστούς δρόμους και αδυναμία να κινηθούν στην ίδια τους την πόλη, ενώ είναι διάχυτη η ανησυχία για επεισόδια, η οποία εντείνεται από τις πληροφορίες για μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας».


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!


Σήμερα στο Dailyfucks.gr

Posted: 09 Sep 2011 01:57 AM PDT

Σήμερα στο Dailyfucks.gr

Link to Dailyfucks.gr

Ενοικιάζεται διαμέρισμα με τιμή: Σεξ δύο φορές το μήνα!

Posted: 08 Sep 2011 07:41 AM PDT

Αυτό θα πει να πληρώσεις με είδος και όχι μόνο. Σίγουρα όμως σου μένει το ενοίκιο στην άκρη....

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

Tips για να γίνει μία γυναίκα… σεξοβόμβα!

Posted: 08 Sep 2011 05:46 AM PDT

Ποια γυναίκα θα μπορούσε να συμβουλέψει μία άλλη γυναίκα σε θέματα ομορφιάς; Ποια γυναίκα μπορεί να...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

Ποιοί «φίλοι» στο Facebook μας ελκύουν ερωτικά

Posted: 08 Sep 2011 05:39 AM PDT

Είναι γνωστό δε πως οι γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες αναρτούν φωτογραφίες ή υλικό με...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

Φλέρταρε στο facebook με σέξι ξανθιά που ήταν η γυναίκα του!

Posted: 08 Sep 2011 05:13 AM PDT

Η ιστορία ξεκινάει όταν η 30χρονη υποψιάζεται ότι ο άντρας της την απατάει… Αποφασίζει λοιπόν...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

Χρήματα ως αντάλλαγμα έδινε η Amy για τα φιλιά του Blake

Posted: 08 Sep 2011 05:04 AM PDT

Ο πρώην σύζυγος της Amy Winehouse είχε βρει τον τέλειο τρόπο να της αποσπά χρηματικά ποσά,...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

Η απιστία ενισχύει το σπέρμα

Posted: 08 Sep 2011 04:24 AM PDT

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες γνώριζαν ότι σε ορισμένα ζώα, π.χ. στους χιμπατζήδες, που είναι πιο...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

Ο κλεμμένος «κάπρος» σε δημόσια θέα

Posted: 09 Sep 2011 02:21 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


Αν είναι όντως αυθεντικό έργο του Ρούμπενς, όπως ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά, ή αντίγραφο μαθητή του, όπως λένε οι Βέλγοι, δεν είναι ακόμη βέβαιο. Πάντως, το κλεμμένο από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης έργο τέχνης «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου», που εντοπίστηκε προ ημερών στα χέρια Ελλήνων, δέκα χρόνια αφότου κλάπηκε, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε δημόσια θέα, στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Αθήνα.

Κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του πολυσυζητημένου έργου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και η διευθύντρια της Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, τόνισαν τη σημασία αυτής της επιτυχίας, ανάμεσα σε πλήθος ξένων ανταποκριτών και τηλεοπτικών συνεργείων.

«Το έργο αγοράστηκε ως Ρούμπενς, στους καταλόγους του Μουσείου της Γάνδης -όπου ανήκει- καταγράφεται ως έργο Ρούμπενς, εκλάπη ως έργο Ρούμπενς και η Ελληνική Πολιτεία θα παραδώσει το έργο αυτό στο Μουσείο της Γάνδης -που το έχει ταυτίσει με έργο του μεγάλου ζωγράφου», είπε ο κ. Γερουλάνος, αναφερόμενος στη γνησιότητα του έργου, που βρέθηκε από την ΕΛΑΣ και τη διεύθυνση Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας στα χέρια Ελληνίδας τηλεπαρουσιάστριας και ενός παλαιοπώλη στην Πλάκα.

«Κλοπές έργων τέχνης συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο, αυτό που επιτυγχάνεται σπάνια είναι η ανεύρεσή τους», παρατήρησε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στην Ελλάδα «δεν υπάρχει χώρος ανάπτυξης της αρχαιοκαπηλίας», επισήμανε ο κ. Γερουλάνος, ενώ ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν οι επιχειρήσεις ανάκτησης κλεμμένων έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, αφού «όχι μόνο είναι πολύ σπάνιο να εντοπιστεί ένα έργο, αλλά ακόμη κι αν αυτό συμβεί δε σημαίνει ότι πρόκειται για το αυθεντικό». «Σήμερα κάνουμε παρουσίαση του έργου και όχι της υπόθεσης κλοπής γιατί η έρευνα συνεχίζεται από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές», διευκρίνισε ο ίδιος.

Το κλεμμένο έργο αποτελεί προσχέδιο με χρώμα πάνω σε ξύλο. «Από το 1898 δεν έχει βγει ποτέ ξανά στην αγορά γι' αυτό και δεν είμαι σε θέση να σας πω τη χρηματική αξία του πίνακα», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων ο πρεσβευτής του Βελγίου στην Αθήνα, Μαρκ Βαν Ντεν Ρεκ. Ως προς την αυθεντικότητα του πίνακα, ο ίδιος απάντησε ότι, σύμφωνα με ενημέρωσή του από το Μουσείο της Γάνδης, «πρόκειται για έργο από το εργαστήριο του Ρούμπενς, με βάση σχέδιο του μεγάλου δάσκαλου», γεγονός που κατά την κ. Λαμπράκη -Πλάκα, «μάλλον είναι απίθανο γιατί οι μαθητές στο εργαστήριο δεν έκαναν προσχέδια». Οπως και να έχει, «δεν αποτελεί δική μας δουλειά να ταυτίσουμε την αυθεντικότητα του πίνακα», συμφώνησαν οι ομιλητές.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!


Η Faber-Castell γιορτάζει τα 250α της γενέθλια

Posted: 09 Sep 2011 01:38 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011 14:07


Η εταιρεία Faber-Castell γιόρτασε 250α της γενέθλια μέσα από ένα ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στην έδρα της, στη Γερμανία.

Το πρωί της 8ης Ιουλίου έλαβε χώρα η επίσημη τελετή στο συνεδριακό κέντρο Frankenhalle της Νυρεμβέργης, παρουσία προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και των τεχνών.

Παράλληλα η καγκελάριος κα Μέρκελ απήγγειλε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό και τις ευχές της για μία εταιρεία που αποτελεί πρεσβευτή της Γερμανικής ποιότητας.

Όλα ξεκίνησαν το 1761, στο μικρό εργαστήρι του Kaspar Faber στη Νυρεμβέργη, 9 χρόνια πριν τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινούμενου οχήματος, 15 χρόνια πριν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και 77 χρόνια πριν την εφεύρεση του τηλεγράφου. Χάρη στη διορατικότητα του Kaspar Faber να σφραγίσει τα μολύβια του με εμπορικό σήμα, αλλά και σε μια σειρά από καινοτόμες ανακαλύψεις, η μάρκα έγινε σύντομα γνωσή και εκτός των συνόρων της Γερμανίας και απέκτησε ονομαστική ζήτηση.

Το απόγεμα της 8ης Ιουλίου συνεχίστηκε ο εορτασμός στο κάστρο της Faber-Castell στο Stein. Πάνω από 5000 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπαλλήλων και των οικογενειών τους απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής, χορού και πολλών εκπλήξεων. Οι εκπρόσωποι των τοπικών αντιπροσωπιών κλήθηκαν να απαγγείλουν χαιρετισμό, κυματίζοντας τη σημαία τους -ανάμεσά τους δε και η ελληνική σημαία - ενώ ακολούθησε φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα.

Σχετικά με τη Faber-Castell

Ιδρυθείσα το 1761, η Faber-Castell αποτελεί μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες παγκοσμίως, ενώ πλέον διοικείται από την 8η γενιά της οικογενείας. Σήμερα έχει παρουσία σε πάνω από 120 χώρες και διαθέτει 14 εργοστάσια παραγωγής και 23 θηγατρικές εταιρείες και στις πέντε ηπείρους.

Στην Ελλάδα η παρουσία της τοποθετείται στη δεκαετία του 1920, ενώ από το 1999 εκπροσωπείται απο τη NOTOS COM Συμμετοχές.

Η Faber-Castell κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή μολυβιών και ξυλομπογιών, με ετήσια παραγωγή μεγαλύτερη των 2000 εκατομμυρίων. Η δεσπόζουσα θέση της στις διεθνείς αγορές προκύπτει από τη δέσμευση της εταιρείας στα υψηλότερα ποιοτικά κριτήρια, καθώς και από ένα μεγάλο πλήθος καινοτόμων προϊόντων. Αυτό εκφράζεται μέσα από το motto της εταιρείας "Doing ordinary things extraordinarily well" (Κάνοντας συνηθισμένα πράγματα ασυνήθιστα καλά)

Περισσότερες πληροφορίες για τη Faber-Castell στην ιστοσελίδα: http://250.faber-castell.com/

Οι φωτογραφίες των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμες στο Facebook:

Τελετή επετείου στο Frankenhalle: http://on.fb.me/pQIO6S

Απογεματινό πάρτι στον πύργο του Stein: http://on.fb.me/ridE0t

Κέντρο τύπου: https://presse.faber-castell.com (User: press / Password: welcome)

Το μήνυματης καγκελαρίου Dr. Angela Merkel http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4l0jUNnldKM

Για download: https://www.faber-castell.de/secureapp/filepublishing/Default.aspx?id=8e59340f-7602-4450-a422-56e0653ce27f

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι νέες mini bags της Miu Miu

Posted: 09 Sep 2011 01:36 AM PDT

Σε περιορισμένο αριθμό!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011 09:00


Της Έλενας Πλαΐνάκη

Αποτελούν μέρος της φθινοπωρινής συλλογής που όμως ξανασχεδιάστηκαν σε μικρότερο μέγεθος ειδικά για το fashion nights out. Διατίθενται σε δέρμα , γούνα και σουέντ και πρόκειται να βρίσκονται στις boutique της Miu Miu από εκείνη την βραδιά κι έπειτα.

Ο οίκος έχει ετοιμάσει κι ένα ακόμη event για το F.N.O. που θα πραγματοποιηθεί σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη. Έναν διαγωνισμό που προσκαλεί όλα τα κορίτσια – φίλες του οίκου να κάνουν την εμφάνιση τους με το αγαπημένο τους 40s look . Η καλύτερη, θα ανακηρυχθεί σε Μούσα της Βραδιάς και θα κερδίσει υπέροχα δώρα!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

i-Live News - Ζωντανά !

Posted: 09 Sep 2011 01:31 AM PDT

i-Live News - Ζωντανά !

Link to News i-live

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν τα μαγαζιά λόγω ΔΕΘ

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Ο Εµπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με το φόβο για περιστατικά βίας και βανδαλισμών ζητεί από τους καταστηματάρχες του κέντρου να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους το Σάββατο, να μην...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Υπό κατάληψη το υπουργείο Υγείας

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Όλη τη μέρα θα κρατήσουν κλειστό το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι, οι οποίοι από το πρωί το έχουν καταλάβει. Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν υπερβολική τη δήλωση του υπουργού Υγείας...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


ΗΣΑΠ: Οι συρμοί διέρχονται κάθε μισή ώρα

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται τα σημερινά δρομολόγια του ΗΣΑΠ, εξαιτίας των μετατάξεων υπαλλήλων σε άλλους φορείς. Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς κάθε περίπου μισή ώρα, ενώ...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Υπουργείο Παιδείας: Κατέβασε όλα τα σχολικά βιβλία εδώ

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Από εχθές ημέρα Πέμπτη μπορούν  να πάρουν  στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία της φετινής χρονιάς, όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται χωρίς να χρειασθεί να ψάξουν και να καταφύγουν...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Εθνική Μπάσκετ: Με νίκη ξεκίνησε τη 2η φάση

Posted:

Ειδήσεις Αθλητικά: Με τα διαδοχικά τρίποντα -στα τελευταία λεπτά- των «έμπειρων» Ζήση και Φώτση, η Εθνική ομάδα επικράτησε της Σλοβενίας με σκορ 69-60, για τον πρώτο αγώνα του δευτέρου γύρου του...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Όμορφα μαλλιά με λίγες απλές κινήσεις

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Με λίγες απλές αλλά θαυματουργές κινήσεις μπορείτε να αποκτήσετε μαλλιά υγιή και λαμπερά που θα προσθέσουν πόντους στην αυτοπεποίθησή σας. Μικρά μυστικά για το λούσιμο, το...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η Φαίη Σκορδά παραδέχεται: Ίσως να πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της διανύει η Φαίη Σκορδά που απολαμβάνει την κάθε στιγμή με τον μικρό της Γιαννάκη. Άραγε πώς ήταν τα πράγματα για την παρουσιάστρια, αμέσως...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Κεφτεδάκια με μανιτάρια και λαχανικά

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών και πολύ ωραία ιδέα για τραπέζια και πάρτι. Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να τα μαγειρέψετε λίγο διαφορετικά. Τα υλικά που θα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Opel: Ετοιμάζει σπορ λιμουζίνα

Posted:

Ειδήσεις Αυτοκίνητο: Η γερμανική εταιρεία δεν έχει μοντέλο στη μεγάλη κατηγορία και οι Γερμανοί σχεδιάζουν τη δημιουργία μιας ναυαρχίδας στο στόλο τους η οποία ταυτόχρονα θα αποτελεί και απαύγασμα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Sony Ericsson: Λανσάρει smartphones που τραβάνε 3D φωτογραφίες

Posted:

Ειδήσεις Τεχνολογία: Δεν είναι απλά άλλη μια σύγχρονη σειρά κινητών τηλεφώνων, είναι οι συσκευές που οδηγούν την τεχνολογία πραγματικά στο μέλλον. Ο λόγος για την Sony Ericsson που σε ένα μήνα θα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ναρκωτικά: Υπέρ της αποποινικοποίησης αρμόδιοι φορείς και χρήστες

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Θετικά υποδέχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και η κοινότητα των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά, που παρουσίασε στις αρχές Αυγούστου ο...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Kαρμπονάρα η αυθεντική

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Αν υπάρχει μια μακαρονάδα ταλαιπωρημένη και τόσο άσχετα διασκευασμένη γευστικά απ' τους ανά τον κόσμο μαγείρους, αυτή είναι η καρμπονάρα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόση εμμονή να...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Πρόσωπο: Επιλέξτε την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες σας

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Το facial όπως αποκαλείται η φροντίδα προσώπου εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει. Γι΄ αυτό πριν επιλέξετε θεραπεία προσώπου καλό είναι να ξέρετε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Χαρακτηριστικά προσωπικότητας και γευστικές επιλογές

Posted:

Ειδήσεις Υγεία: Η κατανάλωση τροφίμων και ποτών είναι αναγκαία για τη διατήρηση του ανθρώπου στη ζωή. Ωστόσο, υπάρχει μια ευρεία διακύμανση, όχι μόνο στην ποσότητα, αλλά και στα είδη των τροφίμων που...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Lady Gaga: Απλή, λιτή και απέρριτη (Photo Gallery)

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου της βίντεο η Lady Gaga αποφάσισε να δημοσιεύσει και επίσημη φωτογράφηση για το σινγκλ You And I. Η εκκεντρική σταρ ποζάρει χωρίς μακιγιάζ για...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ρούλα Κορομηλά: Το παραλήρημα στο Facebook

Posted:

Ειδήσεις Gossip: «Ορεξούλες» είχε βραδιάτικα η Ρούλα Κορομηλά, που άνοιξε το Facebook της και ξεσάλωσε! Έτσι λοιπόν, χωρίς λόγο και αφορμή, η παρουσιάστρια έπεσε σε ένα ιντερνετικό παραλήρημα χωρίς...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γυμνά μοντέλα με άγρια ένστικτα (Photo Gallery)

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Μια παράδοξη έκθεση αποφάσισε να κάνει ο Lennette Newell με φωτογραφίες γυμνών μοντέλων σε πόζες που θυμίζουν ζώα. Μάλιστα, ο παράδοξος φωτογράφος από το San Francisco χρωμάτισε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Έλενα Παπαβασιλείου: Θα μείνει εκτός TV;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Και ενώ τα προσωπικά της Έλενας Παπαβασιλείου πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και στα επαγγελματικά της, μιας και η πρωινή ενημερωτική εκπομπή...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


10η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας AXDW: 22-25 Οκτωβρίου 2011

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Μετά από πέντε χρόνια και εννέα επιτυχημένες διοργανώσεις, στις 22-25 Οκτωβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής η 10η Διεθνής Εβδομάδα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Χρήστος Χολίδης: «Είμαι ερωτευμένος»

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Σε συνέντευξη για πρώτη φορά παραδέχεται ο Χρήστος Χολίδης ότι είναι ζευγάρι με την Δούκισσα Νομικού. «Εννοείται ότι η Δούκισσα μου άλλαξε τη ζωή. Χαμογελάω περισσότερο» λέει...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Swarovski: Εντυπωσιάζει η νέα συλλογή (Photo Gallery)

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας «Beyond Nature», με τη συλλογή κοσμημάτων από την καλλιτεχνική διευθύντρια Nathalie Colin, εκφράζει το όραμά της για το φυσικό κόσμο, ο οποίος...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Κατερίνα Καραβάτου: Σε 2 εβδομάδες έρχεται ο πελαργός!

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της διανύει η Κατερίνα Καραβάτου, αφού σε λίγες μέρες θα κρατάει στην αγκαλιά της την κορούλα της. «Η Κατερίνα ετοιμάζεται να γεννήσει με...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει ΔΕΘ

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνει η τροχαία από αύριο, καθώς τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της έναρξης της ΔΕΘ και των προγραμματισμένων ομιλιών και...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Η Ελεονώρα Μελέτη πιο σέξι από ποτέ! (Photo Gallery)

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Η Ελεονώρα Μελέτη φωτογραφήθηκε πιο σέξι από ποτέ, και μίλησε με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό για τον γάμο, τις σχέσεις και το σεξ! Η παρουσιάστρια σχετικά με τον γάμο και τον...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γιάννης Πάριος: Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Σήμερα αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από το Σαββάτο με βρογχίτιδα, ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πάριος. Σύμφωνα με τον γιατρό του, η κατάσταση της υγείας...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Στο «σφυρί» τα θρυλικά κοσμήματα της Elizabeth Taylor!

Posted: 09 Sep 2011 01:28 AM PDT

Από τον οίκο δημοπρασιών Christie's

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011 11:02


«Ένα καλό σπιτικό» αναζητά ο οίκος Christie's για τους πολύτιμους θησαυρούς της Elizabeth Taylor! Τα 269 διαμάντια, μαργαριτάρια, ρουμπίνια, και ζαφείρια που «έντυναν» τα θρυλικά της κοσμήματα αναζητούν ανθρώπους που θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν, όπως ήταν άλλωστε και η επιθυμία της! «Ποτέ δε θεώρησα τα κοσμήματά μου ως τρόπαια. Είμαι εδώ για να τα φροντίζω και να τα αγαπώ. Όταν πεθάνω και αυτά δημοπρατηθούν, ελπίζω ότι όποιος τα αγοράσει θα τους προσφέρει ένα καλό σπιτικό!».

Η Elizabeth Taylor απεικονίζεται το 1967 φορώντας το περιδέραιο από σμαράγδια της Μεγάλη Δούκισσας Vladimir Suite

Η δημοπρασία των θρυλικών κοσμημάτων της, που βρίσκεται πλέον στα συρτάρια του διάσημου οίκου Christie's, αναμένεται να αγγίξει τα 30 εκατομμύρια δολάρια! Το απόγευμα της 13ης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη θα δημοπρατηθούν τα ογδόντα από τα πιο εμβληματικά κοσμήματα της συλλογής της ενώ την επόμενη ημέρα 189 πολύτιμοι λίθοι από ρουμπίνια, διαμάντια, σμαράγδια και ζαφείρια σε μοναδικά σχέδια!

Μέσω του διαδικτύου θα εκποιηθούν επίσης περίπου 500 κοστούμια και φορέματα υψηλής ραπτικής, έργα τέχνης και αναμνηστικά που ανήκαν στην ηθοποιό, η οποία πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια το Μάρτιο σε ηλικία 79 ετών.

Η συλλογή των κοσμημάτων της περιέχει μερικά από τα πιο εκπληκτικά κοσμήματα της ιστορίας και τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα έχει δεχτεί από τους άντρες στη ζωής της! Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα κοσμήματα που θα δημοπρατηθούν είναι, το 33 καρατίων διαμαντένιο δαχτυλίδι Krupp, το 50 καρατίων «La Peregrina pearl», το πιο γνωστό μαργαριτάρι όλων των εποχών, που της το προσέφερε σαν δώρο o Burton το 1969 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το οποίο ανακαλύφθηκε στις αρχές του 1500 στον Κόλπο του Παναμά. Το μαργαριτάρι ήταν το γαμήλιο δώρο του Φίλιππου του Β΄ της Ισπανίας στη σύζυγό του!

Μια αντίκα τιάρα από διαμάντια που της χάρισε ο τρίτος σύζυγός της Mike Todd στα Oscar τo 1957, το «Taj Mahal» περιδέραιο με τo κίτρινο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς ( δώρο από τον Richard Burton),η καρφίτσα με τo διαμάντι «Δούκισσα του Windsor», ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 29 καρατιών (δώρο από τον Mike Todd), το 69 καρατίων διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού Taylor-Burton και τα σμαράγδια της Μεγάλης Δούκισσας της Ρωσίας!

Ο πρόεδρος του οίκου Christie's Marc Porter, περιέγραψε τη συλλογή ως «χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή των κοσμημάτων που συγκεντρώνεται ποτέ σε ένα μέρος.».

«Είναι σαφές ότι κατείχε μάτι εμπειρογνώμονα και δεξιοτεχνία ώστε να αντιλαμβάνεται την σπανιότητα και την ποιότητα του κάθε κοσμήματος», λέει ο Francois Curiel, διευθυντής του διάσημου οίκου.

Η Elizabeth είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν απλώς ένας θεματοφύλακας των κοσμημάτων της και ότι μια μέρα θα ανήκαν σε κάποιον άλλο. «Δεν μπορείς να κλάψεις στον ώμο ενός διαμαντιού ούτε και τα διαμάντια θα σε κρατήσουν ζεστά το βράδυ. Αλλά είναι σίγουρα διασκεδαστικό όταν ο ήλιος λάμπει!».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ενας μισθός για τα σχολικά είδη

Posted: 09 Sep 2011 01:27 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Από 14,65 έως και 226,86 ευρώ χρειάζεται να δαπανήσει μια οικογένεια μόνο για την αγορά των σχολικών ειδών, χωρίς σ' αυτά να περιλαμβάνονται η αγορά σχολικών βοηθημάτων, ξενόγλωσσων βιβλίων, οι φωτοτυπίες κ.λπ. Η δαπάνη για τον οικογενειακό προϋπολογισμό εκτοξεύεται στα ύψη, όταν υπάρχουν δύο ή και περισσότερα παιδιά στην οικογένεια. Ισως να μη φτάνει κι ένας ολόκληρος μισθός, εάν κάποιος επιλέξει την αγορά επώνυμων προϊόντων.

Η έρευνα τιμών για τα σχολικά είδη, που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), δείχνει ότι οι τιμές στα πιο φτηνά είδη κάθε κατηγορίας (τσάντες, στυλό κ.ά.) μειώθηκαν, με αποτέλεσμα όποιος κάνει προσεκτική έρευνα στα καταστήματα να μπορεί να αγοράσει όλα τα απαραίτητα για το σχολείο με 15 - 20 ευρώ. Αν όμως παρασυρθεί από τις διαφημίσεις και κινηθεί στα επώνυμα προϊόντα, θα χρειαστεί να δαπανήσει μέχρι και 208 - 226 ευρώ.

«Διαπιστώσαμε ότι οι τιμές στα πιο φτηνά είδη μειώθηκαν. Δεν έχουμε κάνει εργαστηριακές αναλύσεις για να δούμε την ποιότητα αυτών των προϊόντων, όμως λόγω της οικονομικής κρίσης εκτιμούμε ότι οι περισσότεροι εισαγωγείς στράφηκαν στα πιο φτηνά προϊόντα, τα οποία φαίνεται να προτιμούν πλέον οι καταναλωτές. Οπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, χρειάζεται καλή έρευνα όχι μόνο για τις τιμές αλλά και για την ποιότητα αυτών των ειδών», σημείωσε ο Νίκος Τσεμπερλίδης, πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ.

Οι τάσεις της αγοράς δείχνουν ότι οι γονείς εγκαταλείπουν τα προϊόντα της μόδας, τα οποία συνήθως απαιτούν τα παιδιά, λόγω της διαφημιστικής προβολής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μολύβι της μόδας φτάνει να πωλείται έως και 10,30 ευρώ, όταν ένα απλό κοστίζει μόλις 9 λεπτά. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η διαφορά στα στυλό, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 10 λεπτά και φτάνουν μέχρι και τα 48 ευρώ. Η μεγαλύτερη διαφορά καταγράφεται στις τσάντες του δημοτικού, που ξεκινούν από 3 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 102 ευρώ.

Το συνολικό κόστος

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, ο οικογενειακός προϋπολογισμός για την αγορά σχολικών ειδών για ένα παιδί θα επιβαρυνθεί εφόσον το παιδί πηγαίνει στο δημοτικό, από 14,65 έως 208,88 ευρώ, ενώ πέρσι για τα ίδια προϊόντα το κόστος κυμαινόταν από 21,98 έως 206,85 ευρώ (μεταβολές από -33,35% έως 0,98% αντίστοιχα). Για ένα παιδί γυμνασίου και λυκείου το κόστος κυμαίνεται από 19,64 έως 226,86 ευρώ ενώ πέρσι για όμοια προϊόντα το κόστος κυμαινόταν από 25,36 έως 234,62 ευρώ (μεταβολή από -22,56% έως -3,31% αντίστοιχα).

Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι απόλυτη σύγκριση μεταξύ των προϊόντων δεν είναι εφικτή, γιατί κάθε χρόνο επικρατούν άλλα είδη και σχέδια.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γνωρίσαμε τη Mary Katrantzou!

Posted: 09 Sep 2011 01:15 AM PDT

Το κορίτσι που κέρδισε τον κόσμο της μόδας και της... Θεσσαλονίκης!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011 13:13


Πλήθος καλοντυμένων γυναικών έσπευσε να γνωρίσει από κοντά τις δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου, αλλά και την ίδια τη σχεδιάστρια, σε μία πρωτότυπη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στο loft του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών NOESIS.

Το fashion crowd αρχικά είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα δροσιστικό cocktail και να γνωρίσει το έργο της, σε μία αναδρομική έκθεση με ρούχα από collection που έχει παρουσιάσει από το παρελθόν και μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι πέρασαν στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η live συνέντευξη της Μαίρης όπως και η επίδειξη μόδας με ρούχα από τη νέα της συλλογή για το Φθινόπωρο - Χειμώνα 2011. Στη συνέντευξη που ακολούθησε, η σχεδιάστρια κέρδισε το κοινό με την προσιτή και ευγενική παρουσία της. Όπως η ίδια ανέφερε, αντλεί την έμπνευσή της από το χώρο του design. Η Μαίρη δήλωσε, επίσης, ότι λατρεύει το χρώμα και θέλει να απελευθερώνει τη γυναίκα. Τόνισε ότι η αγάπη και η στήριξη των γονιών και του φίλου της, της δίνουν τη δύναμη να συνεχίσει. Ειλικρινής και γλυκιά, η 28χρονη Μαίρη Κατράντζου κέρδισε τα θετικά σχόλια όλων!

Η επίδειξη εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία της παρουσίασης και των ρούχων, τα οποία άξιζαν την αναμονή...

Σύντομα ρεπορτάζ με φωτογραφίες από την ξεχωριστή βραδιά!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βάνα Μπάρμπα: «Παντρεύτηκα κρυφά χωρίς... νυφικό και ανθοδέσμη»!!!

Posted: 09 Sep 2011 01:13 AM PDT

το καλά κρυμμένο μυστικό της 25 χρόνια μετά....

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011 14:39


Εξομολογητική, αποκαλυπτική και αποφασιμένη να μηδενίσει το κοντέρ της ξεκινώντας πάλι από την αρχή δηλώνει πως είναι η Βάνα Μπάρμπα. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση το απόλυτο sex symbol των 80s μιλάει για πρώτη φορά για τον άγνωστο γάμο που έκανε πριν από 25 χρόνια. «Θα σου πω λοιπόν κάτι για να μηδενίσω και σε αυτόν τον τομέα. Γιατί ακόμη και η οικογένειά μου δεν έμαθε ποτέ όλη την αλήθεια. Είναι ένα κομμάτι μου που το κράτησα καλά κρυμμένο. Ήταν μια πράξη που έκανα παρορμητικά και συνέβη στα 19 μου, λίγο πριν έρθω στην Αθήνα, και συμπεριφέρομαι σαν να θέλω να το ξεγράψω από τη μνήμη μου. Έκανα πολιτικό γάμο στη Νάπολη πριν από 25 χρόνια με τον τότε σύντροφό μου που ήταν οκτώ χρόνια μεγαλύτερός μου. Γνωριστήκαμε, ερωτευτήκαμε, γνώρισα τους γονείς του, μπήκα στο σπίτι τους και ενημέρωσα τους γονείς μου ότι θα ζήσω στην Ιταλία. Αποφασίσαμε, χωρίς να πούμε τίποτε, εκτός από ένα φίλο του που ήρθε ως μάρτυρας στο δημαρχείο της Νάπολης, να παντρευτούμε με πολιτικό γάμο και το κάναμε. Με ένα απλό φόρεμα, χωρίς νυφικό και ανθοδέσμες».

«Όταν μετά το γάμο έμεινα στο σπίτι του, αφού το είπαμε στους δικούς του, άρχισα να τρελαίνομαι. Δεν ένιωθα ότι ανήκα εκεί, δεν είχα τους φίλους μου, δεν μύριζα Ελλάδα. Ένιωθα έρημη κι ας ήμουν ερωτευμένη. Φανταζόμουν κι αλλιώς τη Νάπολη, όπως την έβλεπα στο σινεμά, αλλά ήταν μια απλή επαρχιακή πόλη. Μας έδωσε ο πατέρας του ένα σπίτι στη θάλασσα, υπέροχο. Αλλά πάνω στον ένα μήνα, είπα ότι δεν αντέχω άλλο μακριά από τους ανθρώπους που αγαπώ. Έγραψα ένα γράμμα εξηγώντας όλα αυτά. Φοβήθηκα και τη δέσμευση που ένιωσα, ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στην υπόσχεση ζωής που έδωσα. Κι όταν εκείνος μου είπε ότι θα πρέπει να δρομολογήσουμε και το θρησκευτικό γάμο, τρελάθηκα...

Ώρες ώρες νομίζω ότι έχω φοβία με το νυφικό! Σκέψου ότι δεν το έχω βάλει ποτέ ούτε και σε δουλειά, δεν είναι τυχαίο. Αυτή ήταν η πρώτη μου φυγή. Και όλα τα έκανα με το ένστικτό μου, όχι με τη συνείδηση. Τώρα πια, συνειδητοποιημένα, θεωρώ ότι κανένας δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε τα παιδιά μας δεν μας ανήκουν, ακόμη κι αν είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μας.»

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Έως και στο 30% η ανεργία στη Θεσσαλονίκη μέχρι τέλος του χρόνου

Posted: 09 Sep 2011 01:10 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011 22:57


Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει η ανεργία στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η ανεργία στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει το 30%, ενώ πανελλαδικά το ποσοστό αυτό θα φτάσει έως 40%.

Από την πλευρά του ο Σάββας Ρομπόλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι «το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζεται είναι λάθος, καταστρέφεται κοινωνικά και οικονομικά η χώρα για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κατά 10%», και προέβλεψε ότι το 2012 η ανεργία θα φτάσει στο 26% και οι άνεργοι θα είναι από 700.000 μέχρι 1.100.000.

Πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου έως το Βελλίδειο

Αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης της ΓΣΕΕ σχετικά με το συλλαλητήριο που οργανώνει με την ΑΔΕΔ, στις 18:00 το Σάββατο, με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε ότι «θα διαδηλώσουμε μαζικά, ειρηνικά και αγωνιστικά και ο σχεδιασμός είναι να πάμε με πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» όπου θα μιλάει ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει τίποτε να ακούσει από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και γι' αυτό δεν θα παραστεί στις ομιλίες τους στην 76η ΔΕΘ. Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε «κραχ της απασχόλησης», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και το σημαντικό είναι ότι οι άνεργοι και οι οικονομικά ανενεργοί είναι περισσότεροι από τους οικονομικά ενεργούς πολίτες. Χαρακτήρισε «άδικα, άνισα και αποτελεσματικά» τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και «κυνικό» τον τρόπο με τον οποίο τα παρουσίασε, λέγοντας ότι θα ανακυκλώσουν την ύφεση και θα αυξήσουν την ανεργία.

«Δεν τα φάγαμε μαζί»

Επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με όσα είπε για τους δημόσιους υπαλλήλους και αντέστρεψε τον συλλογισμό του σημειώνοντας πως αντί να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως στον ιδιωτικό τομέα, να έχουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ασφάλεια όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Παρατήρησε πως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προβλέπονται για παραβάσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Όσο για την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από «προκαταβολή» του επιδόματος ανεργίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι μπορεί να επιβληθούν και νέα εισπρακτικά μέτρα. Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης είπε ότι «δεν πάει άλλο» με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Δεν τα φάγαμε μαζί. Αυτοί τα έφαγαν και στέλνουν σε εμάς τον λογαριασμό».

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης έστρεψε τα πυρά του εναντίον του υπουργού Υγείας για τα όσα είπε για τους δημόσιους υπαλλήλους και ανέπτυξε τον προβληματισμό του για το πώς το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να κάνει επιθετική άμυνα, αντί να δίνει αμυντικούς αγώνες.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Backstage από το νέο video clip των «Μελισσών»

Posted: 09 Sep 2011 01:08 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011 08:45


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του νέου video clip που πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι Μέλισσες.

Το γνωστό συγκρότημα γύρισε το clip για το νέο τραγούδι τους «Σαν Σκια».

Το κομμάτι αυτό αποτελεί το πρώτο single από το ολοκαίνουργιο δεύτερο άλμπουμ τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτώβρη.

Οι Μέλισσες ακολούθησαν για πρώτη φορά τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Παπαδάκου και του Δημήτρη Πλατανιά, δύο σκηνοθετών – μετρ των ειδικών εφέ.

Μέσα από το video θίγονται διάφορες ανασφάλειες σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις και τις αξίες, αντιμετωπίζοντας όμως όλα τα θέματα με αισιοδοξία.

Μικρές ιστορίες, μπλεγμένες μεταξύ τους και πολυήμερα γυρίσματα σε διάφορά μέρη όπως γκαράζ, έρημους δρόμους, εγκαταλελειμμένα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας ενώνουν το ρεαλιστικό με την επιστημονική φαντασία, και όλα αυτά σε τρισδιάστατη εικόνα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η Amy πλήρωνε αδρά το σύζυγό της για ένα φιλί!!!

Posted: 09 Sep 2011 01:07 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011 19:23


Την απόλυτη μοναξιά φαίνεται πως βίωνε η βασίλισσα της soul Amy Winehouse κατά τη διάρκεια του θυελλώδους γάμου της με τον πρώην σύζυγό της Blake Fielder Civil. Η μεγάλη της ανάγκη για στοργή την οδηγούσε να πληρώνει αδρά το σύζυγό της για ένα του φιλί και μάλιστα προκαταβολικά με αντάλλαγμα λίγη τρυφερότητα!

Στενός φίλος της Amy αποκαλύπτει πως ο Blake γνώριζε την αδυναμία που του είχε η Amy την οποία φυσικά φρόντιζε να εκμεταλλεύεται στο έπακρον. Γεμάτος κινηκότητα υπερηφανευόταν στους φίλους του ότι τη χρέωνε 100 Ε για κάθε του φιλί ή για να της επιτρέπει απλώς να βρίσκεται κοντά του. «Του άρεσε, αλλά δεν την αγαπούσε και η Amy ήταν τόσο πολύ ερωτευμένη μαζί του»!

Σήμερα, μετανιωμένος αναλογίζεται τα λάθη του και προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφροά του αλλά είναι πλέον αργά. «Προσπαθεί πλέον να πείσει τον εαυτό του ότι ήταν καλός σύζυγος!».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το Καυτανζόγλειο «υποκλίθηκε» στους «Πυξ Λαξ» (video)

Posted: 09 Sep 2011 01:06 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011 12:30


«Μια συνουσία μυστική», «Να με θυμηθείς», «Δε θα δακρύσω πια για σένα». Σαν να μη πέρασε μια μέρα, οι μελωδίες τους συγκίνησαν για άλλη μια φορά, «ηλέκτρισαν» την ατμόσφαιρα, ξεσήκωσαν όσους μεγάλωσαν με την μουσική τους αλλά και όσους τη γνώρισαν πολύ αργότερα. Τα εισιτήρια για την πλατεία (τα φθηνότερα) είχαν εξαντληθεί από τις πρηγούμενες μέρες, ενώ γρήγορα γέμισαν και οι κερκίδες, καθώς επικράτησε το αδιαχώρητο.

Ξεχωριστή στιγμή συγκίνησης της βραδιάς στάθηκε η προβολή του βίντεο - ειδικού αφιερώματος στον Μάνο Ξυδούς, που «έφυγε» στις 13 Απριλίου του 2010. Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που για άλλη μια φορά «ταξίδεψε» με τις αθάνατες μελωδίες του. Μετά την τρομερή επιτυχία τους στο ΟΑΚΑ της Αθήνας, το αδιαχώρητο επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς στο Καυτανζόγλειο, παρά τις ανησυχίες για τον άστατο καιρό. Η συναυλία ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας του κυκλοφοριακού κομφούζιου που επικράτησε, καθώς όλοι έψαχναν για πάρκινγ. Αποζημιώθηκε, όμως, με το παραπάνω, καθώς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία συναυλία με παλμό και ενέργεια ενός από τα πλέον δημοφιλή γκρουπ στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών.



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Στο διαδίκτυο τα ονόματα 6.000 μεγαλοοφειλετών

Posted: 09 Sep 2011 01:03 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


Λίστα 6.000 επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμων οφειλές προς την εφορία άνω των 150.000 ευρώ δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομικών, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η δημοσιοποίηση λίστας με φυσικά πρόσωπα.

Εκτός των βιώσιμων επιχειρήσεων, στον κατάλογο βρίσκονται κρατικές επιχειρήσεις με επικεφαλής τον ΟΣΕ που οφείλει σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ, ο ΟΑΣΑ, η υπό εκκαθάριση παλαιά Τράπεζα Κρήτης, η Ολυμπιακή Αεροπορία (Υπηρεσίες), εταιρίες που έχουν κλείσει εδώ και δεκαετίες, όπως η Πειραϊκή Πατραϊκή, η ΧΡΩΠΕΙ και άλλες, που σημαίνει ότι είναι αδύνατη η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών.

Ωστόσο, στη λίστα υπάρχουν ποδοσφαιρικές ομάδες και ομάδες μπάσκετ, με οφειλές προς το Δημόσιο, μεταξύ των οποίων η ΠΑΕ ΑΕΚ, τα τμήματα μπάσκετ του ΠΑΟΚ και του Αρη κ.λπ.

Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 42 δισ. ευρώ στα οποία ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Συνολικά, οι οφειλέτες (νομικά και φυσικά πρόσωπα) ανέρχονται σε 900.000. Από αυτούς, οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ και οι 716.000 οφείλουν ποσά μέχρι 3.000 ευρώ. Οι 892.000 έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 37 δισ. ληξιπροθέσμων οφειλών είναι χρέη μόλις 14.700 οφειλετών, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, τα στοιχεία δημοσιεύονται σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης και σε εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων, εκτιμώντας ότι «η δημοσίευσή τους θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση απόδοσης της συλλογής των εσόδων και στην εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ του υπουργείου και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας». Τα στοιχεία των καταστάσεων αντλήθηκαν με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, δηλαδή αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.

Δεν περιλαμβάνονται στις συγκεκριμένες καταστάσεις οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση.

Συμπεριλήφθηκαν όμως οι οφειλές που αφορούν κωδικούς του προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν τα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.

Η άντληση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων TAXIS/ICIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αυτά ενημερώνονται και τηρούνται από τις ΔΟΥ και τα Τελωνεία. Ο σχετικός κατάλογος βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/ofeilesNP

Αν, τέλος, υπάρχουν λάθη, το υπουργείο δεσμεύεται ότι θα διορθωθούν άμεσα, ενώ, σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση των φυσικών προσώπων που οφείλουν, θα γίνει αμέσως μετά την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ : GiorgosRounis[GR]

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Θερμό φθινόπωρο αναμένει η Νέα Δημοκρατία

Posted: 09 Sep 2011 12:26 AM PDT

Σε εκλογική ετοιμότητα η Συγγρού

Αναπόφευκτες θεωρεί η ΝΔ τις εκλογές και προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Κρίσιμο χρονικό διάστημα θεωρεί το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οπότε και θα έχουν σχηματοποιηθεί και η προθέσεις της ΕΕ.

Η ηγεσία της ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να «σηκώσει» ούτε την πολιτική διαπραγμάτευση με την Ευρώπη που αποτελεί την μοναδική λύση στο Ελληνικό πρόβλημα ούτε την επί θύραις κοινωνική έκρηξη.

Η χθεσινή αντίδραση των εννιά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην εργασιακή εφεδρεία αποτελεί κατά την ΝΔ κομβική κίνηση χαρακτηριστική των διεργασιών και των αντιδράσεων στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Ο μεγάλος φόβος πάντως της ΝΔ είναι ότι μπορεί τα γεγονότα να ξεπεράσουν και τις εκλογές. Ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί στην δύνη της χρεωκοπίας και της κοινωνικής έκρηξης οπότε εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα συγκρότησης άμεσα και χωρίς προσφυγή στις κάλπες ,κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μ ότι σημαίνει αυτό για το status ολόκληρου του πολιτικού συστήματος...

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Posted: 09 Sep 2011 12:24 AM PDT

«Τεντώνει το σκοινί» ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε χθες το βράδυ, με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα συνοδεύουν στο εξής τα τουρκικά πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας και ότι η Τουρκία θα είναι αυστηρή ως προς τον έλεγχο των χωρικών υδάτων στην ανατολική Μεσόγειο λαμβάνοντας μέτρα για να αποτραπεί «η μονομερής εκμετάλλευση των φυσικών πόρων» στην περιοχή αυτή.

«Τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα είναι επιφορτισμένα με την προστασία των τουρκικών πλοίων που θα μεταφέρουν βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας... Στο εξής, δεν θα επιτρέψουμε τα πλοία αυτά να γίνουν στόχος επιθέσεων εκ μέρους του Ισραήλ, όπως συνέβη με τον στολίσκο της Ελευθερίας, διότι το Ισραήλ θα έλθει στην περίπτωση αυτή αντιμέτωπο με την κατάλληλη απάντηση», είπε.

Όμως ο τούρκος πρωθυπουργός προχώρησε και πέραν της παρούσας διένεξης με το Ισραήλ, αναφερόμενος και πάλι στην ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με το θέμα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων σε θαλάσσιες ζώνες από τις παράκτιες χώρες της περιοχής.

«Γνωρίζετε ότι το Ισραήλ έχει αρχίσει να διακηρύσσει πως έχει το δικαίωμα να ενεργεί σε αποκλειστικές οικονομικές ζώνες στη Μεσόγειο», είπε Ερντογάν αναφερόμενος στα σχέδια του Ισραήλ να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε περιοχές που το ίδιο θεωρεί ότι ανήκουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του, αλλά τις οποίες διεκδικεί επίσης ο Λίβανος.

«Η Τουρκία θα είναι αυστηρή στην άσκηση του δικαιώματος ελέγχου των χωρικών υδάτων στην ανατολική Μεσόγειο και έχει λάβει μέτρα για να εμποδίσει το Ισραήλ να εκμεταλλευθεί μονομερώς τους φυσικούς πόρους» αυτής της περιοχής, είπε.

«Το Ισραήλ έχει αρχίσει να εγείρει δικαιώματα επί αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο. Θα δείτε ότι δεν θα είναι ο κάτοχος αυτών των δικαιωμάτων, διότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου, έχει λάβει μέτρα στην περιοχή και θα είναι αποφασιστική και προσηλωμένη στο δικαίωμά της ελέγχου των χωρικών υδάτων στην ανατολική Μεσόγειο», προειδοποίησε.

Ένας μικρός πανικός για την Angelina Jolie

Posted: 09 Sep 2011 12:23 AM PDT

Μαζεύτηκαν γύρω της αμέτρητοι θαυμαστές

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά έξι παιδιά έχει η Angelina Jolie, τα οποία μάλιστα παίρνει μαζί της, όπου και αν χρειαστεί να ταξιδέψει! Μάλιστα, είναι λίγες οι φορές που οι παπαράτσι έχουν «τσακώσει» τη γοητευτική ηθοποιό χωρίς κάποιο από τα παιδιά της στην αγκαλιά.

Ωστόσο, η σύντροφος του Brad Pitt ξέκλεψε λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο και έκανε μια βόλτα ολομόναχη. Αν και συνήθως φορά μπαλαρίνες(τόσα παιδιά έχει να κυνηγάει άλλωστε!) αυτή τη φορά επέλεξε να φορέσει τις πανύψηλες μπότες της.

Μάλιστα, κατά την έξοδό της επικράτησε μίνι πανικός, αφού πολλοί φαν μαζεύτηκαν γύρω της.









Στα ερτζιανά ο Γιώργος Αυτιάς

Posted: 09 Sep 2011 12:22 AM PDT

Νέες προσλήψεις στο Flash

Μετά τις 52 συνολικά απολύσεις στις οποίες έχει προβεί η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού Flash από το Μάιο, τώρα ξεκινάει νέες προσλήψεις με ηχηρά ονόματα όπως αυτό του Γιώργου Αυτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός δημοσιογράφος ηχογράφησε, μαζί με τη συνεργάτιδά του από το Alter Μάγδα Τσέγκου, με την οποία θα βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα, το τρέιλερ της νέας τους εκπομπής.

Στους διαδρόμους του σταθμού εμφανίστηκε επίσης και η Άννα Δρούζα, η οποία φαίνεται πως εντάσσεται στο δυναμικό του Flash.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές