Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Posted: 06 Sep 2011 06:06 AM PDT

6/9, «Τεχνόπολις»

Πειραιώς 100, Γκάζι

Η παριζιάνικη μπάντα Νouvelle Vague με την αισθαντική ερμηνεύτρια Melanie Pain και την εκρηκτική τραγουδίστρια Liset Alea, δίνει συναυλία με μπόλικη μπόσα νόβα, τζαζ της δεκαετίας του '50 και ποπ της δεκαετίας του '60. Το τελευταίο άλμπουμ του γκρουπ «Couleurs sur Paris», που περιλαμβάνει διασκευασμένα τραγούδια των Depeche Monde, Simple Mind, Sex Pistols και Police, αποτελεί τον πυρήνα του προγράμματος.

6/9, Άλσος Βεϊκου

Γαλάτσι

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας...

Σόιμπλε: "Αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χώρων"

Posted: 05 Sep 2011 10:45 AM PDT

Για αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χώρων έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως αυτή είναι και η μοναδική «βιώσιμη» στρατηγική, παρά τους κινδύνους που ενέχει.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε άρθρο του στους Financial Times της Δευτέρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «τα μέλη της ευρωζώνης οφείλουν και θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν τη συλλογική οικονομική υποστήριξή τους σε αυτούς που βρίσκονται αποκομμένοι από τις χρηματαγορές, δίδοντας τους το αν...

«Χακάρισμα» στο σάιτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Posted: 05 Sep 2011 10:40 AM PDT

Η ιστοσελίδα ενός subdomain της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραβιάστηκε από την ομάδα hacking «Inj3ct0r Team». O hacker που παραβίασε και πήρε τον έλεγχο της ιστοσελίδας έγραψε:

«We are against nuclear weapons. We are against violence in Libya. We are against the arrest of policy Tymoshenko's in Ukraine. We are opposed to Russian influence in the territory of Ukraine!Fuck off President Medvedev, Primeminister Putin , and Yanukovich !You are idiots! You are trying to scold the Slavic peoples.You can arr...

Ακατάλληλο για καρδιακούς!

Posted: 05 Sep 2011 10:36 AM PDT

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε της Κροατίας με σκορ 74-69 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στη Λιθουανία. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έφτασαν να προηγούνται και με 20 πόντους διαφορά και όλα έδειχναν ότι το ματς θα εξελιχθεί σε «περίπατο». Οι Κροάτες όμως τα έπαιξαν όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να φτάσει στο… καλάθι.

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας στάθηκαν ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα και έστω και με μπόλικο άγχ...

Ίντερνετ σε Μετρό- ΟΣΕ

Posted: 05 Sep 2011 10:22 AM PDT

Δωρεάν ασύρματο Ίντερνετ θα υπάρχει και στο μετρό και στον ΟΣΕ. Ασύρματο Ίντερνετ θα τοποθετηθεί μέσα στους επόμενους μήνες σε κάθε σταθμό του ΟΣΕ και του μετρό αλλά και σε κάποιες στάσεις των αστικών λεωφορείων. Το έργο αυτό και η εγκατάσταση υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και του μετρό.

Α.Χ.

Απεβίωσε ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης

Posted: 05 Sep 2011 10:10 AM PDT

Απεβίωσε στην ηλικία 89 χρονών, ο καθηγητής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Ο Γεώργιος Μαγκάκης γεννήθηκε το 1922 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1953 και το 1955 εξελέγη υφηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λόγω των πεποιθήσεων του και όσα έλεγε στις παραδόσεις των μαθημάτων του  συνελήφθη το 1969από τη Χούντα. Πέντε μήνες ήταν στην απομ...

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ

Posted: 05 Sep 2011 09:25 AM PDT

Στα «χέρια» ήρθαν δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του κόμματος.

Ο Γραμματέας της Τ.Ο Παλικής Κεφαλλονιάς Παναγής Βλάχος μιλώντας από το βήμα της Συνδιάσκεψης ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «είναι ακόμα στο χρυσό κλουβί που τον έχουν βάλει οι συνεργάτες του αυτά τα golden boys του Γέιλ και του Χάρβαντ, αυτά τα παιδιά που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα του απλού κόσμου και ουδεμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι περίμενε από την πρωθυπουργό να ζητήσει στην...

Καρτάλης: «Κόκκινη γραμμή» στην πολεοδομική αταξία

Posted: 05 Sep 2011 09:24 AM PDT

Επιστολή προς όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτές όλων των κομμάτων, απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, προσκαλώντας τους να αξιολογήσουν και να στηρίξουν, την πρότασή του για την ένταξη στο σχέδιο νόμου ειδικής διάταξης που θα προβλέπει ότι καμία νέα νομοθετική ρύθμιση για την ευρεία τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων δεν θα είναι επιτρεπτή εντός της επόμενης 15ετίας και μετά τη 15ετία θα επιτρέπεται μόνο αν η Βουλή...

Λυμπερόπουλος: Ο Ραγκούσης είναι αφελής, αγράμματος και ύπουλος

Posted: 05 Sep 2011 08:59 AM PDT

«Αφελή, αγράμματο και ύπουλο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση με αφορμή τις διαρροές για πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για τα κλειστά επαγγέλματα.

Ο κ. Λυμπερόπουλος κατηγόρησε επίσης τον υπουργό και για διαπλοκή με τον τουριστικό κλάδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Ραγκούσης «συνομιλεί με τους επιχειρηματίες του τουρισμού καθημερινά και ότι πρόθεσή του είναι να τους παραχωρήσει όλο το έργο της μεταφοράς τουρισμού».

Τέλ...

Ρόμπεϊ: «Θα βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων»

Posted: 05 Sep 2011 08:55 AM PDT

Ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, έστειλε μήνυμα σε Φινλαδία και Ελλάδα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα το πακέτο στο οποίο συμφωνήσαμε, πρόκειται για ζήτημα προτεραιότητας: εφαρμογή όλων των μέτρων».

Ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον Φιλανδό πρωθυπουργό, Γίρκι Κατάινεν, ο Ρόμπεϊ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει «να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις» που έχει έναντι των εταίρων της.

Επεσήμανε ακόμα πως «θα βρεθεί μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες της Φινλανδ...

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Posted: 05 Sep 2011 08:53 AM PDT

Με τους φορείς της Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην 76η ΔΕΘ.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τα μέλη των διοικήσεων της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo και το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία. Επίσης στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις 9, 10 και...

Απαράδεκτη η κατάσταση στα σχολεία, τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Posted: 05 Sep 2011 08:46 AM PDT

Για απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία κάνει λόγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία τονίζει ότι η εκτύπωση φωτοτυπιών και DVD θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές και οι γονείς.

Παράλληλα το ΔΣ της ΔΟΕ αναφέρει ότι υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα ή έχουν ελάχιστα βιβλία για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και καλεί:

1) Τα ΔΣ των συλλόγων να ενημερώσουν άμεσα τους συλλόγους διδασκόντων, να μην καλύψουν το πρόβλημα, να ...

Στα 52,4 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων προς το Δημόσιο

Posted: 05 Sep 2011 08:34 AM PDT

Στα 52.455.221 ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Οικονόμου, στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα ποσά που τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης, αλλά και εκείνα που έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών...

Η απρέπεια της Γερμανίας

Posted: 05 Sep 2011 08:19 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Την προηγούμενη εβδομάδα η Γερμανία πλήγωσε την Ελλάδα στα εθνικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα,η Καγκελάριος Μέργκελ απεκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" αφήνοντας Άφωνους ξένους ουδέτερους πολιτικούς οι οποίοι έχουν την πεποίθηση ότι η ηθική ενίσχυση Των Σκοπίων αφήνει εκτεθειμένη την Ελλάδα.Αυτό σε μια εποχή που η πατρίδα μας έχει ανάγκη Την κοινοτική αλληλεγγύη πάσης μορφής για να βγεί από το οικονομικό αδιέξοδο. Φυσικά η Γερμανίδα Καγκελάριος γνωρίζε...

«Dance me to the end of Greece»

Posted: 05 Sep 2011 08:11 AM PDT

Η ενδιαφέρουσα παράσταση που υπόσχεται πολλά. Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας η οποία αποτελείται από κείμενα διά­σημων ξένων περιηγητών που λάτρεψαν την Ελλάδα, όπως ο λόρδος Μπάιρον, η Λαίδη Έλγιν, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Φλοπέρ, ο Σατοπριάν, ο Χένρι Μίλερ κ.ά.Τη σκηνοθεσία υπογρά­φει η Κυριακή Σπανού, τα σκηνικά ο Απόστολος Βέττας, ενώ παίζουν ταλαντούχα παιδιά, όπως η Φρόσω Ζαγοραίου, ο Σαψών Φύτρος, ο Θέμης Μητρόπουλος, ο Θοδωρής Σκυφτούλης και η Ελένη Ευθυμίου. Στις 23,2...

Εκδικάστηκε η έφεση της Ηλιούπολης

Posted: 05 Sep 2011 08:08 AM PDT

Εκδικάστηκε από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση της πρωτόδικης ποινής της Ηλιούπολης και των Τσακογιάννη, Χάλκου, Νικολόπουλου και Παντέλη, χωρίς ωστόσο τα νέα για την ομάδα και τους τρεις πρώτους να είναι ευχάριστα.

Ο μοναδικός που αθωώθηκε είναι ο προπονητής Νίκος Παντέλης. Η Ηλιούπολη θα αγωνιστεί στη FOOTBALL LEAGUE 2, ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο Νίκος Χάλκος έχουν αποκλειστεί δια βίου από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, ενώ ο Μιχάλης Νικολόπουλος με ολιγοετή αποκλεισμό από κά...

Η εκταμίευση της έκτης δόσης αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου

Posted: 05 Sep 2011 08:03 AM PDT

«Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένουμε την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ»  ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τα όσα ανέφερε ο κ. Μόσιαλος «η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ούτε αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος, ούτε επέκταση της εφαρμογής του δημοσιονομικού της προγράμματος. Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με την τρόικα όσον αφ...

Ταξί, ναρκωτικά και Υγεία στο Υπουργικό της Τρίτης

Posted: 05 Sep 2011 07:29 AM PDT

Το νομοσχέδιο για τα ταξί, την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και θέματα υγείας θα συζητηθούν την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναφορικά με τα ταξί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά αυτά δε θα απαγορεύουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμά της, εφαρμόζοντας τους νόμους που ψηφίστηκαν για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και προχωρώντας στις μεγάλες μεταρρυθμίσει...

«Μαζί τα φάγαμε; Δε νομίζω», απαντούν οι έφηβοι βουλευτές

Posted: 05 Sep 2011 07:19 AM PDT

Τα «έψαλαν» στους πολιτικούς οι νέοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Οι 'εφηβοι βουλευτές κατέκριναν την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και εναντιώθηκαν στο «μαζί τα φάγαμε».

Πάντως, στο διάλειμμα ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβηκε από τα έδρανα, έβγαλε φωτογραφίες και συνομίλησε με τους μαθητές... Α.Κ

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Posted: 05 Sep 2011 07:11 AM PDT

Αρνητικό κλίμα επικράτησε στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς σημειώθηκαν σημαντικές απώλειες από τις ρευστοποιήσεις που συνεχίστηκαν σχεδόν σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο σε Γερμανία και Γαλλία υποχώρησε πάνω από 3%, στη Αγγλία πάνω από 2%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στην Αθήνα έκλεισε στις 863,9 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 3,14%. Ισχυρότατες πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος χάνοντας 7%.

Εν τω μεταξύ, τα σπρεντ των ελληνικών 10ετών ομολόγων ξεπέρασαν τις 1.700 μον...

Ανταρσία από την ΠΑΣΚΕ δασκάλων

Posted: 05 Sep 2011 06:10 AM PDT

Δεν άντεξαν άλλο την «άδικη και αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου» οι δάσκαλοι της ΠΑΣΚΕ και αποφάσισαν ηρωική έξοδο.

Μέχρι να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό… με ότι αυτό συνεπάγεται… η ΠΑΣΚΕ δασκάλων αποφάσισε -ομοφώνως μάλιστα- ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του!

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της παράταξης καθιστούν σαφές ότι «θα δώσουν αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα, για την ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής του μν...

Δασκαλόπουλος: "Παίζεται το ευρωπαϊκό μας μέλλον"

Posted: 05 Sep 2011 05:42 AM PDT

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, τη Δευτέρα, σχετικά με τη διακοπή των διαπραγματεύσεων του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα. «Οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι, πως αυτό που 'παίζεται' είναι το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις, λίγη ώρα πριν από την επίσημη παρουσίαση της μελέτης του οίκου McKinsey για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας την προσεχή δεκαετία. Η συγκεκριμ...

Τίτλοι τέλους στον ΠΑΟ για την οικογένεια Βαρδινογιάννη

Posted: 05 Sep 2011 05:39 AM PDT

Έπειτα από 30 και πλέον χρόνια αδιάλειπτης ενασχόλησης με τα κοινά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχωρεί οριστικά, άμεσα και αμετάκλητα. Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του αποτελούν παρελθόν για το «τριφύλλι», ενώ ανέλυσε τα δεδομένα της επόμενης ημέρας. Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων της τελευταίας τριετίας, κάνοντας λόγω για...

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ρόμπεϊ

Posted: 05 Sep 2011 05:09 AM PDT

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο η επικοινωνία εντάσσεται στις επαφές του κ. Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες και είχε ως αντικείμενο την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και την πορεία των δημοσιονομικών μέτρων.

Εν τω μεταξύ ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι ο κ. Ρομπάι εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης και διαβεβ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές