Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Posted: 04 Sep 2011 05:48 AM PDT

4/9, Ανοιχτό Θέατρο Κρύας

Λιβαδειά

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη γίνεται οδηγός σε ένα μελωδικό ταξίδι διάρκειας δύο ωρών, με δυνατές μουσικές στιγμές, χωρίς ενορχηστρωτικές πολυπλοκότητες και δίχως ηλεκτρισμό. Η κρυστάλλινη φωνή της ενώνεται με ακουστικά όργανα για την απόδοση κομματιών που μιλούν στη ψυχή, χωρίς χρονολογική σειρά αλλά με εννοιολογική συνάφεια. Οι μουσικοί συνοδοιπόροι της είναι ο Αλέξανδρος Κτιστάκης , ο Γιάννης Κυριμκυρίδης , ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας και ο Θωμάς Κωνσταντίνου .

4/9, Κ...

Κάπα Research: Κατά του μνημονίου- υπέρ των αλλαγών οι πολίτες

Posted: 03 Sep 2011 11:12 AM PDT

Κατά του μνημονίου αλλά υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών τάσσονται οι πολιτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Η ΝΔ στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση διατηρεί προβάδισμα 0,6% έναντι του ΠΑΣΟΚ αν και τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν συρρικνωθεί σημαντικά.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ 2,2% , το Άρμα Πολιτών 2,1%. Άλλ...

Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ στις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου

Posted: 03 Sep 2011 10:06 AM PDT

«Να συμπεριφερθεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» κάλεσε την Άγκυρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ.Δελαβέκουρας, έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

«Σοβαρότατο προβληματισμό για τις συνέπειες της τουρκικής συμπεριφοράς στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου» προκαλούν σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών οι δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς ότι «είναι παράνομο η Λευκωσία να κάνει έρευ...

«Χαστούκι» από τα Σκόπια

Posted: 03 Sep 2011 10:04 AM PDT

Την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας γνώρισε η Εθνική ομάδα, στην τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον… σεληνιασμένο Μπο ΜακΚάλεμπ που με 27 πόντους οδήγησε την ΠΓΔΜ στην άνετη επικράτηση με 72-58. Χωρίς συγκέντρωση οι Έλληνες διεθνείς, με τραγικά ποσοστά στην επίθεση και κακή αμυντική λειτουργία έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν ουσιαστικά την πρόκριση.

Ο Αντώνης Φώτσης με 16 πόντους κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγ...

Επανέρχονται οι Αγανακτισμένοι

Posted: 03 Sep 2011 09:40 AM PDT

Νέο ραντεβού στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες τις χώρας έχουν δώσει για σήμερα Σάββατο, οι Αγανακτισμένοι.

Στη σχετική αφίσα οι πολίτες καλούνται «να κάνουν το σύνθημά τους πλακάτ» ούτως ώστε «από την Ελλάδα ως την Ισπανία όλη η Ευρώπη να γίνει μια πλατεία»!

Με σύνθημα "οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού", οι Αγανακτισμένοι στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι «να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις κα...

Επικριτική η αντιπολίτευση στην ομιλία Παπανδρέου

Posted: 03 Sep 2011 08:14 AM PDT

«Ο Γ.Παπανδρέου λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Σε τόσο κρίσιμες ώρες, ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση, χωρίς να έχει καμία σχέση με τη...

Σαμαράς: Όχι σε μια κυβέρνηση κουρελού

Posted: 03 Sep 2011 07:59 AM PDT

Δεδομένη θεωρείται από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς όπως επισημαίνει η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος.

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σύμφωνα με τον Α.Σαμαρά θα θέσει θέμα για αλλαγή την ακολουθούμενης πολιτικής που θα επιτευχθεί με επαναδιαπραγμάτευση.

Παράλληλα, εμφανίζεται κάθετα αντίθετος στο σενάριο συγκυβέρνη...

Vodafone και Wind πάνε για γάμο...

Posted: 03 Sep 2011 07:18 AM PDT

Ήταν να μην αρχίσουν οι συγχωνεύσεις. Τώρα φαί­νεται να μην σταματούν. Έτσι Vodafone και Wind επιβεβαι­ώνουν αυτό που συζητούν εδώ και δύο μήνες: την πιθανότητα ενός μεταξύ τους γάμου. Οι δύο εται­ρείες λένε πως οι διαπραγματεύ­σεις είναι ακόμη σε αρχικό στά­διο. Όμως, υπάρχουν ήδη κάποια δεδομένα:

Η συγχώνευση θα αφορά την ευγενική απορρόφηση της Wind Hellas από τη Vodafone Ελλάδας. Η νέα εταιρεία θα είναι η μεγαλύ­τερη στην Ελλάδα σε αριθμό συν­δρομητών, παίρνοντας τα πρω­τεία από την Cosmot...

Κάθε μπουκιά και... ΦΠΑ

Posted: 03 Sep 2011 07:15 AM PDT

Ακόμη και το μαγειρεμένο φαγη­τό από το σούπερ μάρκετ ή αυτό που παραδίδεται στο σπίτι, από ταβέρνα, εστιατόριο, σουβλατζίδικο ή πιτσαρία, φορολογείται πλέον με 23% ΦΠΑ, όπως αναφέρει σε διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών.

Για τυποποιημένα είδη διατροφής, όπως π.χ. τα γιαούρτια, το σαλάμι, οι κονσέρβες ή τα κατεψυγμένα γεύμα­τα, ισχύει επίσης ο συντελεστής 23% ΦΠΑ, ασχέτως εάν παραδίδονται κομ­μένα σε μικρότερες ποσότητες και σε συσκευασία.

Αυτό ισχύει επίσης για το ψωμί και τα αρ...

Μετά τον Καντάφι αρχίζει η μάχη

Posted: 03 Sep 2011 07:05 AM PDT

Η υπόθεση της «εμφύλιας» σύγκρουσης στη Λιβύη αποτελεί το τρέχον χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων διαμόρφωσης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Η τακτική είναι αποτελεσματική όσο κι αν στηρίζεται σε μια απλού­στατη αρχή: τη μάχη του καλού ενάντια στο κακό.

Στην προκειμένη περίπτωση το καλό συντίθεται από τους ντόπιους επαναστάτες και το κακό από τον Καντάφι και το καθεστώς του. Προφα­νώς, πίσω από αυτήν την υπεραπλουστευμένη εικόνα που «πουλούν» τα διεθνή ΜΜΕ η πραγματικότητα είναι ...

Σταυρόλεξο η Συρία

Posted: 03 Sep 2011 07:01 AM PDT

Όλο και περισσότερο εντείνονται οι πιέσεις προς τον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Καθώς η κατάσταση στη Λιβύη φαίνεται να έχει πάρει τον δρόμο της και, ακόμη κι αν χρειαστεί κι άλλο αίμα, θα υπάρξει η αλλα­γή της πολιτικής σκυτάλης, τώρα στο επίκεντρο της διε­θνούς προσοχής μπαίνει η Συρία.

Κάποια μικρά βήματα προς την κατεύθυνση των οικο­νομικών κυρώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι σήμερα, δεν θεωρούνται σοβαρή άσκηση πολιτικής πίεσης, ούτε μπορούν να θεωρηθούν διεθνής αποκλει­σμός. Παρομοίως τ...

Προετοιμασίες ΣΥΡΙΖΑ με υποψία κάλπης

Posted: 03 Sep 2011 06:57 AM PDT

Πυκνώνουν οι συσκέψεις στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ με αντικεί­μενο την εκτίμηση της πολιτι­κής συγκυρίας και τον προγραμματι­σμό της δράσης του για το επόμενο διάστημα. Στις άμεσες προτεραιότη­τες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο η ΔΕΘ όσο και η κατά το δυνατόν καλύτερη προ­ετοιμασία για την αποτελεσματική ανάδειξη της πρότασής του και του αιτήματός του για εκλογές. Επίσης, το μέτωπο της Παιδείας και βέβαια οι λοιπές κινητοποιήσεις, είτε πρόκει­ται για σωματεία και συνδικάτα είτε για τους Αγανακτισμένους πο...

ΣΕΒ: Πρόταση νέου Εθνικού Μοντέλου Ανάπτυξης

Posted: 03 Sep 2011 05:24 AM PDT

Μελέτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και της McKinsey & Company προτείνει την υιοθέτηση νέου Εθνικού Μοντέλου Ανάπτυξης που μπορεί να δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη το μοντέλο που προτείνεται μπορεί να δημιουργήσει 50 δισ. ευρώ ακαθάριστη προστιθέμενη αξία, εστιάζοντας σε πέντε ήδη μεγάλους και σε οκτώ μικρότερους αναδυόμενους κλάδους της οικονομίας.

Οι πέντε μεγάλοι κλάδοι στους οποίος είναι ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, η ενέργε...

Πρόσκληση συνεργασίας εναλλακτικών δυνάμεων από τον Α.Τσίπρα

Posted: 03 Sep 2011 05:07 AM PDT

Την πρότασή του για εκλογική συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν εναλλακτικό δρόμο για τη χώρα κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε «για μια συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές, που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την αριστερά, δυνάμεις από τον οικολογικό χώρο, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ».
Παράλληλα, ο Α.Τσίπρας εστίασε στην ανάγκη η Αριστερ...

Όλοι ζητούν να γίνουν φανερά...

Posted: 03 Sep 2011 04:33 AM PDT

Άνω κάτω έχουν γίνει στην κυβέρνηση με την ιστορία των «μυστικών κονδυλίων» της γενικής γραμματείας Τύπου, την κατάργη­ση των οποίων ανακοίνωσε ο Μόσιαλος, με έναν, όμως, τρόπο που δημιούργησε προβλήματα και γκρίνια - κυρίως μεταξύ στε­λεχών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Και δεν είναι λίγα τα στελέχη αυτά - μεταξύ των οποίων προβεβλημένα και εξέχοντα -, τα οποία προς το παρόν περιορίζονται σε εσωκομματικές δι­αμαρτυρίες και «θάψιμο» του Μόσιαλου, τον οποίο «στολίζουν» κανονικά... με ηπι­ότερο χαρακτηρισμό ό...

Τραγωδία με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Posted: 03 Sep 2011 04:30 AM PDT

Επιχείρηση εντοπισμού ναυαγών-λαθρομεταναστών διεξάγεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Στην διάσωση παίρνει μέρος ένα ελικόπτερο SUPER PUMA και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστές οι συνθήκες του ναυαγίου όπως και ο ακριβής αριθμός των λαθρομεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός ναυαγού, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου με σπασμένο χέρι πρόκειται για 30 λαθρομετανάστες και τον ...

Οξεία κριτική στο σημερινό ΠΑΣΟΚ με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη

Posted: 03 Sep 2011 04:26 AM PDT

Τα βέλη ιδρυτικών στελεχών και πολιτικών κινήσεων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ δέχεται η σημερινή ηγεσία του κόμματος, με αφορμή την επέτειο από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Ειδικότερα, η «Σοσιαλιστική Ανασύνθεση» -πολιτική κίνηση που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ- σε δήλωσή της ασκεί σφοδρή κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ η οποία όπως υπογραμμίζουν αποκλίνει από τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του κινήματος.

«Τριάντα επτά χρόνια από την ίδρυση ενός πρωτότυπου και δυνα...

Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ καλείται να βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση

Posted: 03 Sep 2011 03:52 AM PDT

«Η δικιά μας παράταξη καλείται και πάλι να βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση. Και θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Τάε-Κβο-Ντο, το Σάββατο.

Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πολίτες θα κρίνουν την κυβέρνηση το 2013.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εκτιμώντας ότι μέχρι το 2013 οπότε και θα γίνουν εκλογές, η Ελλάδα θα βγαίνει από τ...

Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω...

Posted: 03 Sep 2011 03:26 AM PDT

Όταν ο Βενιζέλος ανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ήταν βέβαιο ότι θα έδινε μια άλλη διάσταση στον χειρισμό των θεμάτων, αλλά και στις διαδικασίες ενημέρωσης και συνεννόησης με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και με την αντιπολίτευση. Έμπειρος, ικανός και με γνώση των πολιτικών δυσκολιών και ισορροπιών.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έκανε το λάθος την κρίσιμη στιγμή και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε περιδίνηση.

Του χρεώνουν λοιπόν μέχρι στιγμής μια γκάφα, η οπ...

Bloomberg: Αντίθετο το ΔΝΤ στην παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα

Posted: 03 Sep 2011 02:30 AM PDT

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν συμφωνεί με την παροχή εγγυήσεων εκ μέρους της Ελλάδας για τη συμμετοχή όλων των χωρών της Ευρωζώνης στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας.

Αιτία της διαφωνίας είναι ότι σε περίπτωση χρήσης εγγυήσεων  ακυρώνεται το καθεστώς «προτιμώμενου πιστωτή» που κατέχει το ΔΝΤ και σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο έχει προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων πιστωτών της χώρας, ενώ επιπρόσθετα καταπατώνται και τα δικαιώματα των ιδιωτώ...

Συγκυβέρνηση... χωρίς εκλογές!

Posted: 03 Sep 2011 01:29 AM PDT

Συγκυβέρνηση με εκλογές ή χωρίς αυτές; Ο Γιώργος Πα­πανδρέου θα δώσει «δαχτυ­λίδι» στον Βενιζέλο; Ή θα φορέσει... «βέρα» στον Σαμαρά; Ή μήπως θα τραβήξει το κάρο μέχρι αυ­τό να πέσει στον γκρεμό παίρνοντας μαζί του τον αγωγιάτη; Όπως κι αν τις δούμε, καμιά από τις διαθέσιμες επι­λογές του πρωθυπουργού δεν μπορεί να θεωρηθεί ευοίωνη. Κάθε άλλο...

Εξ άλλου το κρίσιμο δεν είναι τι θα προτιμούσε ο ίδιος, αλλά τι υπαγο­ρεύει η πραγματι­κότητα. Ποια είναι η κατάσταση με δυο λόγια; Αφήνουμε ένα πολύπ...

Σε επικίνδυνη φάση το φθινόπωρο η παγκόσμια οικονομία

Posted: 03 Sep 2011 12:20 AM PDT

Σε «νέα επικίνδυνη φάση» θα εισέλθει το φθινόπωρο η παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με τις εκτιμήσει του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

«Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε μια κρίση χρέους με σοβαρές επιπτώσεις για την νομισματική ένωση, τις τράπεζες και την ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών», τόνισε ο Ρ. Ζέλικ από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για το μέλλον της Κίνας.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εστίασε στα κύρια χαρακτηρ...

Ξεκίνησε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Posted: 02 Sep 2011 11:59 PM PDT

Το πρωί του Σαββάτου ξεκινά τις εργασίες της, η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο, με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συνέδρων, ενώ οι εργασίες θα λήξουν το απόγευμα με τις δευτερολογίες.

Σημειώνεται ότι συμμετέχοντες σε ειδικά «εργαστήρια» θα επεξεργαστούν τις θέσεις που προέκυψαν για «τη διαμόρφωση ενός προγράμματος επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος», κατά τη διάρκεια του εξάμηνου εσωκομματικού διαλόγου.

«Στ...

Στο ΣτΕ θα προσφύγουν οι Πρυτάνεις

Posted: 02 Sep 2011 11:40 PM PDT

Την απόφαση να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για όλες τις ρυθμίσεις που εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας στο νόμο-πλαίσιο πήραν οι Πρυτάνεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου τους στο Λαύριο, την Παρασκευή.

Παράλληλα, μες ψήφισμα που εξέδωσαν καλούν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία.

Ειδικότερα τέσσερα είναι τα κύρια σημεία του ψηφίσματος:

Οι πρυτάνεις εμμένουν στις ενστάσεις που είχαν εξαρχής διατυπώσει για τον Νόμο-Πλαίσιο.

Εστιάζουν στις ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές