Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Ο Χίτλερ και η λόγχη του πεπρωμένου

Posted: 08 Sep 2011 12:48 PM PDT

Ακόμη κι όταν ήταν ένας χλωμός κι εξαθλιωμένος νέος, που γυρόφερνε άσκοπα στους δρόμους της Βιέννης -«το δυσκολότερο και το πιο εξαντλητικό σχολείο της ζωής μου...»- ο Χίτλερ δεν έχασε την έμφυτη αυτοεκτμηση του, ούτε και την αίσθηση που είχε για το προσωπικό του πεπρωμένο, σύμφωνα με το οποίο προοριζόταν για κάτι «μεγαλειώδες», για μια «κοσμοϊστορική αποστολή».
 Η λόγχη του Λογγίνου, σύμφωνα με τους μελετητές της μυστικής παράδοσης έχει υπερφυσική δύναμη και βοηθάει τον εκάστοτε κάτοχο της να γίνει κυρίαρχος του κόσμου.

Αντίθετα, εκείνη την "περίοδο τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της περιβόητης «κοσμοθέασής» του,που σφυρηλατήθηκε μέσα από το θρίαμβο της προσωπικής Θέλησης ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής. Και, πράγματι, η εκπληκτική άνοδος του Χίτλερ από την αφάνεια των φτηνοπανσιόν της Βιέννης στην εξουσία της Ράιχσταγκ στηρίχθηκε στη θέληση-που-οδηγεί-στη-Δύναμη. Μια θεωρία που ανέπτυξε ο μεγαλύτερος μάγος του 20ού αιώνα, ο Άλιστερ Κρόουλυ ο οποίος, απ' ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, συνδεόταν με τον Χίτλερ μεσω τρίτων που ήταν μέλη του μαγικού τάγματος και του Ναζισμού.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κυρίαρχη μορφή «μαγείας» στο Δυτικό Κόσμο είναι η δύναμη της θέλησης. Μπορείς να κατακτήσεις οτιδήποτε, αρκεί να το θέλεις πραγματικά. Όπος λέει και ο Πάολο Κοέλιο; «Αν πραγματικά θέλεις κάτι, ακόμη και το ίδιο το Σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις...» Το ίδιο ε'γινε και με τον Χίτλερ... Μια μέρα που ένιωθε να βυθίζεται στην απελπισία, ο νεαρός Χίτλερ κατευθύνθηκε στο Μουσείο του Χόφμπουργκ της Βιέννης, που ήταν γεμάτο κακόγουστα εκθέματα και εμβλήματα. Εκεί, τυχαία άκουσε έναν ξεναγό να αναφέρει τα εξής σε μια ομάδα ξένων επισκεπτόν δείχνοντας μια παμπάλαια λόγχη: «Υπάρχει ένας θρύλος γύρω από αυτή τη λόγχη: όποιος τη διεκδικήσει και ανακαλύψει τα μυστικά της κρατά τη μοίρα του κόσμου οτα χέρια του για καλό ή για κακό».
Σόμφωνα με τον ξεναγό, η λόγχη άνηκε στο Ρωμαίο εκατόνταρχο Λογγίνο και μ' αυτή τρύπησε το σώμα του Εσταυρωμένου, για να του προσφέρει ένα «σπλαχνικό θάνατο». Ο θρύλος έλεγε πως όποιος κατέχει αυτή τη λόγχη και κατανοεί τις δυνάμεις τις οποίες υπηρετεί, κρατά, για καλό ή κακό σκοπό, το πεπρωμένο του κόσμου στα χέρια του! Για το νεαρό Χίτλερ αυτή ήταν μια μεγάλη αποκάλυψη, γιατί αμέσως αισθάνθηκε πως ο ίδιος είχε κρατήσει στα χέρια του σε κάποια περασμένη εποχή αυτή τη Λόγχη -πίστευε, βλέπετε, στο Νόμο του Κάρμα- και σκόπευε να την ξανακρατήσει και στο μέλλον, εκπληρώνοντας έτσι το προσωπικό του πεπρωμένο.
Έπειτα από αυτή τη συνειδητοποίηση η ζωή του απέκτησε νόημα. Έγινε θαμώνας στη βιβλιοθήκη του Χοφ, προκειμένου να μάθει τα πάντα σχετικά με τη λόγχη και το πώς αυτή επηρέασε την πορεία της ευρωπαϊκής ιστορίας. Σταδιακά, τα πνευματικά του ενδιαφέροντα διευρύνθηκαν και άρχισε να μελετάει ιστορία, ανατολικές θρησκείες, γιόγκα, αποκριφισμό, υπνωτισμό, αστρολογία... Ταυτόχρονα, μελέτησε Δάντη, Γκαίτε, Σοπενχάουερ και Νίτσε. Ωστόσο, το αγαπημένο του έργο υπήρξε το Πάρσιφαλ του Βόλφραμ φον Έσενμπαχ, μέσα από το οποίο ξεδιπλωνόταν ποιητικά η ρομαντική ιστορία του Αγιου Δισκοπότηρου, που αποτελεί και τη βάση του Αποκρυφισμού της Δύσης
. Με τη μελέτη βιβλίων, ο Χίτλερ μυήθηκε σταδιακά στο γερμανικό Αποκρυφισμό, πλούσιο σε τευτονο-παγανιοτικά αλλά και στοιχεία ανατολικών συστημάτων. Ο ίδιος, σε αντίθεση με τους ιππότες του Δισκοπότηρου, που προσπαθούσαν να μάθουν το ΑΛΦΑΒΗΤΟ (δηλαδή να αναπτύξουν τη συνειδητότητά τους) χωρίς τη βοήθεια των μαύρων τεχνών, «έκοψε δρόμο» χρησιμοποιώντας μαύρη" μαγεία και ψυχεδελικές ουσίες. Με τη βοήθεια αυτών των ουσιών «κατέβασε» γνώσεις από τα Ακασικά Αρχεία και συνειδητοποίησε τη «φωτεινή» αποστολή του στην Ευρώπη του 20ού αιώνα, η οποία, στην πραγματικότητα ήταν σκοτεινή και μαύρη! Μια αποστολή που σίγουρα πρόσφερε πολύ αίμα ως σπονδή στη σκοτεινή ανώτερη δύναμη, την οποία λάτρευε κι από την οποία κατευθυνόταν ο μαύρος εαυτός της ανθρωπότητας που προσωποποιήθηκε στον Χίτλερ.....
 Φανταζόταν ότι εξακολουθούσε να έχει ελευθερία επιλογής, αλλά στην ουσία ήταν δέσμιος μιας διαβολικής ιεραρχίας πνευμάτων, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είχε καταντήσει αδύναμη λεία των δυνάμεων του Σκότους... Ο λόγος που ακολούθησε το δρόμο προς την άβυσσο ήταν η αδυναμία της θέλησης του.Χέρμαν Ράουσνινγκ, Ο Χίτλερ Μιλά



http://www.diodos.gr 

Φοιτητής δέχεται ηλεκτροσόκ επειδή τόλμησε να κάνει σχετική ερώτηση με τη μυστική οργάνωση Skull And Bones στον τότε υποψήφιο Πρωθυπουργό των Η.Π.Α. Κέρυ! (video)

Posted: 08 Sep 2011 12:33 PM PDT

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ SKULL AND BONES ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΕΡΥ!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΘΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΕΡΥ,ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ....ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ SKULL AND BONES(ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΟΣΤΑ)ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ.....
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ...ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΑΔΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΥΤΕ ΚΚΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙ....ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ????
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.....
 




http://hellasxgtopvideos.blogspot.com

Χιμπατζήδες εργαστηρίου βλέπουν για πρώτη φορά στην ζωή τους το φως της ελευθερίας! [VID]

Posted: 08 Sep 2011 12:30 PM PDT

Το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι RTL παρουσίασε το παρακάτω βίντεο που απεικονίζει την αντίδραση μίας ομάδας χιμπατζήδων εργαστηρίου την στιγμή που τους αφήνουν για πρώτη φορά στην ζωή τους έξω στην φύση.
Πρόκειται για χιμπατζήδες που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει αποκλειστικά μέσα σε εργαστήριο.
 
Το βίντεο είναι στα γερμανικά και για αυτό δύσκολα θα καταλάβετε και πολλά, αυτό που μπορείτε να κρατήσετε όμως είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ το φως της ελευθερίας και του ήλιου!
 
Δείτε την απίστευτη αντίδραση τους στο παρακάτω βίντεο.
 
Το θέμα της χρησιμοποίησης χιμπατζήδων σε ως πειραματόζωα αποτελεί το Μήλον της Έριδος μεταξύ επιστημόνων και ακτιβιστών. Ανεξάρτητα από το ποια πλευρά υποστηρίζετε, οι παρακάτω εικόνες θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε! 




http://trelo-komeio.blogspot.com/

Δεν θα πιστέψετε τι θα συμβεί σε αυτόν τον οδηγό!!!

Posted: 08 Sep 2011 12:27 PM PDT

τον οδηγό του μονοθεσίου…
Μιλάμε για ανατριχιαστική και εντυπωσιακή παράλληλα στιγμή!!!


Δείτε τι θα έρθει από πίσω από αυτόν



http://trelo-komeio.blogspot.com

Πόσο γρήγορα μπορείτε να στρίψετε ένα τσιγάρο;

Posted: 08 Sep 2011 12:24 PM PDT

Δείτε τον άνθρωπο που μπορεί να στρίψει ένα τσιγάρο πιο γρήγορα από τον χρόνο που θέλετε εσείς απλώς για να το ανάψετε!




http://trelo-komeio.blogspot.com

Χαυλιόδοντες από την παλαιοανθρωπολογική περίοδο βρέθηκαν στη Μεγαλόπολη

Posted: 08 Sep 2011 12:21 PM PDT

Χαυλιόδοντες μήκους 5 μέτρων που είχαν έρθει
στο φως από τους αρχαιολόγους
 στην περιοχή Μηλιές Γρεβενών, το 2007
Δύο χαυλιόδοντες, μήκους περίπου δυόμιση μέτρων, έφεραν στο φως οι εργασίες που πραγματοποιούσε πριν από λίγες ημέρες η ΔΕΗ, στο Ίσιωμα της Μεγαλόπολης.

Οι αρχαιολόγοι της ΛΘ'Α Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που επέβλεπαν τις εργασίες αντίκρισαν τα ευρήματα, δίχως έκπληξη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί στο παρελθόν και άλλα παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα. 

Τα σημαντικά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Μεγαλόπολης κι ένα τμήμα αυτών στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης.


 


Πηγή: Εφημερίδα Express
Πηγή εικόνας: Εφημερίδα Το Βήμα
 
http://erroso.blogspot.com

Τούρκικες λέξεις στην Ελληνική γλώσσα!!

Posted: 08 Sep 2011 12:17 PM PDT

Άρα μιλάμε και Τούρκικα.....

Καθημερινά χρησιμοποιούμε ένα σωρό λέξεις οι οποίες είναι Τουρκικές και όμως δεν γνωρίζουμε την προέλευση τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.
Εδώ θα σας δώσω μερικές από αυτές για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.


ΑΛΑΝΙ (αλήτης),
ΑΛΑΝΑ (ανοιχτός χώρος),
ΑΓΑΣ (δεσποτικός-αυταρχικός),
ΑΓΙΑΖΙ (πρωινό ή νυχτερινό κρύο),
ΓΙΑΟΥΡΤΙ (πηγμένο γάλα),
ΚΑΡΠΟΥΖΙ (υδροπέπων),
ΜΕΝΕΞΕΣ (εύοσμο λουλούδι),
ΣΟΥΓΙΑΣ (μαχαιράκι),
ΤΕΝΕΚΕΣ (δοχείο),
ΦΛΙΤΖΑΝΙ (κύπελλο),
ΤΣΕΠΗ (θυλάκιο),
ΤΑΒΑΝΙ (οροφή),
ΤΖΑΚΙ (παραγώνι),
ΚΑΙΚΙ (βάρκα),
ΜΕΛΤΕΜΙ (άνεμος ετησίας),
ΜΑΝΑΒΗΣ (οπωροπώλης),
ΜΠΑΚΑΛΗΣ (παντοπώλης),
ΓΛΕΝΤΙ (διασκέδαση),
ΚΑΒΓΑΣ (φιλονικία),
ΚΕΦΙ (ευδιαθεσία),
ΧΑΤΙΡΙ (χάρη),
ΝΤΕΡΤΙ (καημός),
ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ (σύγχυση),
ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ (καπνοσύριγγα),
ΧΑΣΑΠΙΚΟ (κρεοπωλείο),
ΝΤΟΥΛΑΠΙ (ιματιοθήκη),
ΔΕΡΒΕΝΙ (κλεισούρα),
ΜΠΑΙΡΑΚΙ (σημαία),
ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ (βοσκός-ποιμένας),
ΓΙΛΕΚΟ (περιθωράκιον),
ΧΑΜΠΑΡΙΑ (αγγελία-νέα),
ΓΙΑΠΙ (οικοδομή),
ΓΙΑΚΑΣ (περιλαίμιο),
ΓΙΑΡΜΑΣ (ροδάκινο),
ΓΙΝΑΤΙ (πείσμα),
ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ  (επίθεση),
ΓΚΕΜΙ (χαλινάρι),
ΓΟΥΡΙ (τύχη),
ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ (κακότυχος),
ΓΚΑΙΝΤΑ (άσκαυλος),
ΕΡΓΕΝΗΣ  (άγαμος),
ΖΑΜΑΝΙΑ (μεγάλο χρονικό διάστημα),
ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ (λαχανικά),
ΖΟΡΙ (δυσκολία),
ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ  (υάκινθος),
ΚΑΒΟΥΚΙ (καύκαλο),
ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΩ(φρυγανίζω-ξεροψήνω),
ΚΑΖΑΝΙ (λέβητας),
ΚΑΣΜΑΣ (αξίνα-σκαπάνη),
ΚΑΛΕΜΙ (γραφίδα),
ΚΑΛΟΥΠΙ (μήτρα-πρότυπο),
ΚΑΛΠΙΚΟΣ (κίβδηλος),
ΚΑΠΑΚΙ (σκέπασμα- κάλυμμα),
ΚΑΡΑΟΥΛΙ (φρουρά-σκοπιά),
ΚΟΥΒΑΣ (κάδος-αγγείο),
ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ (ολωσδιόλου),
ΚΑΤΣΙΚΑ  (ερίφι-γίδα),
ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ (ανέλπιστο εύρημα),
ΚΙΜΑΣ (ψιλοκομμένο κρέας),
ΚΙΟΣΚΙ (περίπτερο),
ΚΟΛΑΙ (ευκολία-άνεση),
ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ (οδηγός),
ΚΟΠΙΤΣΑ (πόρπη),
ΚΟΤΖΑΜ (τεράστιος-πελώριος),
ΚΟΤΣΑΝΙ (μίσχος),
ΚΑΦΑΣΙ (κιβώτιο),
ΚΟΤΣΙ (αστράγαλος),
ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ (γενναιόδωρος-ανοιχτοχέρης),
ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ (δοχείο  χρημάτων),
ΚΟΥΣΟΥΡΙ (ελάττωμα-μειονέκτημα),
ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ (ασύνετα-απερίσκεπτα),
ΛΑΓΟΥΜΙ (υπόνομος-οχετός),
ΛΑΠΑΣ (χυλός),
ΛΕΒΕΝΤΗΣ (ανδρείος-ευσταλής),
ΛΕΚΕΣ (κηλίδα),
ΛΕΛΕΚΙ (πελαργός),
ΛΟΥΚΙ (υδροσωλήνας),
ΜΑΓΙΑ (προζύμη-ζυθοζύμη),
ΜΑΓΚΑΛΙ (πύραυνο),
ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ (έρημος),
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ (πετροσέλινο-μακεδονίσι),
ΜΑΝΤΖΟΥΝΙ (φάρμακο),
ΜΑΟΥΝΑ (φορτηγίδα),
ΜΑΡΑΖΙ (φθίση),
ΜΑΡΑΦΕΤΙ (μικρό εργαλείο),
ΜΑΣΟΥΡΙ(μικρό ξύλο),
ΜΑΧΑΛΑΣ (συνοικία),
ΜΕΖΕΣ (ορεκτικά),
ΜΕΝΤΕΣΕΣ (στρόφιγγα),
ΜΕΡΑΚΙ (πόθος),
ΜΕΡΕΜΕΤΙ (επισκευή-επιδιόρθωση),
ΜΟΥΣΑΜΑΣ (κερωμένο-αδιάβροχο ύφασμα),
ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ(φιλοξενούμενος-επισκέπτης),
ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ (μη νωπό),
ΜΠΑΓΛΑΡΩΝΩ (δένω-φυλακίζω),
ΜΠΑΛΤΑΣ (πελέκι),
ΜΠΑΜΙΑ (ιβίσκος ο εδώδιμος),
ΜΠΑΜΠΑΣ (πατέρας),
ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ(ο πολύ γέρος),
ΜΠΑΞΕΣ (περιβόλι-κήπος),
ΜΠΑΡΟΥΤΙ (πυρίτιδα),
ΜΠΑΤΖΑΚΙ (κνήμη-σκέλη),
ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ (σύγαμπρος-συννυφάδα),
ΜΠΑΤΙΡΙΣΑ(πτωχεύω-χρεοκοπώ),
ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ (αρωματικό άρτυμα),
ΜΠΕΚΡΗΣ (μέθυσος),
ΜΠΕΛΑΣ(ενόχληση),
ΠΟΥΣΤΗΣ-ΜΠΙΝΕΣ (κίναιδος-ασελγής),
ΜΠΟΓΙΑ (βαφή-χρώμα),
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ (ελαιοχρωματιστής)
ΜΠΟΙ (ανάστημα-ύψος),
ΜΠΟΛΙΚΟΣ (άφθονος),
ΜΠΟΣΤΑΝΙ (λαχανόκηπος),
ΜΠΟΣΙΚΟΣ (χαλαρός),
ΜΠΟΥΖΙ (πάγος-ψύχρα),
ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ (στίφος-άτακτο πλήθος),
ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ (καλοθρεμμένος-παχουλός),
ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ (κουτός-ανόητος),
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ (φυλακή),
ΜΠΟΥΡΙ (καπνοσωλήνας),
ΜΠΟΡΑ (καταιγίδα)
ΜΠΟΥΤΙ (μηρός),
ΜΠΟΥΧΤΙΣΜΑ (κορεσμός),
ΝΑΖΙ (κάμωμα-φιλαρέσκεια),
ΝΤΑΜΑΡΙ (φλέβα-λατομείο),
ΝΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία),
ΝΤΑΝΤΑ (παραμάνα-τροφός),
ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ (συναλλαγή-αγοραπωλησία),
ΝΤΕΛΑΛΗΣ (διαλαλητής),
ΝΤΕΛΗΣ (παράφρονας),
ΝΤΙΒΑΝΙ (κρεβάτι),
ΝΤΟΥΒΑΡΙ (τοίχος),
ΝΤΟΥΜΑΝΙ (καταχνιά-καπνός),
ΝΤΟΥΝΙΑΣ (κόσμος-ανθρωπότητα),
ΠΑΖΑΡΙ (αγορά-διαπραγμάτευση),
ΠΑΝΤΖΑΡΙ (κοκκινογούλι-τεύτλο),
ΠΑΤΖΟΥΡΙ (παραθυρόφυλλο),
ΠΑΠΟΥΤΣΙ (υπόδημα),
ΠΕΡΒΑΖΙ (πλαίσιο θυρών),
ΠΙΛΑΦΙ (ρύζι),
ΡΑΧΑΤΙ (ησυχία)
ΣΑΚΑΤΗΣ (ανάπηρος),
ΣΑΜΑΤΑΣ (θόρυβος),
ΣΕΝΤΟΥΚΙ (κιβώτιο),
ΣΕΡΤΙΚΟ (τσουχτερό, βαρύ),
ΣΙΝΑΦΙ (συντεχνία, κοινωνική τάξη),
ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ(πίδακας),
ΣΙΡΟΠΙ (πυκνόρρευστο διάλυμα ζάχαρης),
ΣΑΙΝΙ (ευφυής),
ΡΟΥΣΦΕΤΙ (χαριστική εξυπηρέτηση),
ΣΟΒΑΣ (ασβεστοκονίαμα),
ΣΟΙ (καταγωγή-γένος),
ΣΟΚΑΚΙ (δρόμος),
ΣΟΜΠΑ (θερμάστρα),
ΣΟΥΛΟΥΠΙ (μορφή-σχήμα),
ΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία-συγκοπή),
ΤΑΠΙ (χωρίς χρήματα),
ΤΑΡΑΜΑΣ (αυγοτάραχο),
ΤΑΣΑΚΙ (σταχτοδοχείο),
ΤΑΧΙΝΙ (αλεσμένο σουσάμι),
ΤΑΨΙ (μαγειρικό σκεύος),
ΤΕΚΕΣ (καταγώγιο),
TΕΜΠΕΛΗΣ (οκνηρός-ακαμάτης),
ΤΕΡΤΙΠΙ (τέχνασμα-απάτη),
ΤΕΦΑΡΙΚΙ (εκλεκτό-αριστούργημα),
ΤΕΦΤΕΡΙ(κατάστιχο),
ΤΖΑΜΙ (υαλοπίνακας-γυαλί),
ΤΣΑΜΠΑ (δωρεάν),
ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗΣ (κακότροπος-δύστροπος),
ΤΟΠΙ (σφαίρα),
ΤΟΥΛΟΥΜΙ (ασκός),
ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ (αντλία),
ΤΟΥΜΠΕΚΙ (σιωπή),
ΤΡΑΜΠΑ (ανταλλαγή),
ΤΣΑΙΡΙ (λιβάδι-βοσκοτόπι),
ΤΣΑΚΑΛΙ (θώς),
ΤΣΑΚΙΡΗΣ (γαλανομάτης),
ΤΣΑΚΜΑΚΙ (αναπτήρας),
ΤΣΑΝΤΑ (δερμάτινη θήκη),
ΤΣΑΝΤΙΡΙ (σκηνή),
ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΣ (ανοικοκύρευτος-άτσαλος),
ΤΣΑΡΚΑ (επιδρομή-περιπλάνηση),
ΤΣΑΝΤΙΖΩ (εξοργίζω-προσβάλω),
ΤΣΑΧΠΙΝΗΣ(κατεργάρης-πονηρός),
ΤΣΙΓΚΕΛΙ(αρπάγη-σιδερένιο άγκιστρο),
ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ-ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ (φιλάργυρος),
ΤΣΙΡΑΚΙ (ακόλουθος),
ΤΣΙΣΑ(ούρα),
ΤΣΙΦΤΗΣ (άψογος-ικανός),
ΤΣΟΥΒΑΛΙ (σακί),
ΤΣΟΥΛΟΥΦΙ (δέσμη μαλλιών),
ΤΖΟΓΛΑΝΙ (νέος)
ΤΣΟΠΑΝΗΣ (βοσκός)
ΦΑΡΑΣΙ (φτυάρι-σκουπιδολόγος),
ΦΑΡΣΙ (τέλεια-άπταιστα),
ΦΥΝΤΑΝΙ(φυτώριο),
ΦΙΣΤΙΚΙ (πιστάκη),
ΦΥΤΙΛΙ (θρυαλλίδα),
ΦΟΥΚΑΡΑΣ (κακομοίρης-άθλιος),
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ (λεπτοκάρυο-λευτόκαρο),
ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ (ψωμί),
XABOYZA(δεξαμενή νερού),
ΧΑΖΙ (ευχαρίστηση),
ΧΑΛΑΛΙΖΩ (συγχωρώ),
ΧΑΛΙ (άθλιο),
ΧΑΛΙ (τάπητας),
ΧΑΛΚΑΣ (κρίκος),
ΧΑΜΑΛΗΣ(αχθοφόρος),
ΧΑΝΙ (πανδοχείο),
ΧΑΠΙ (καταπότι),
ΧΑΡΑΜΙ (άδικα),
ΧΑΡΜΑΝΗΣ (χασισοπότης),
ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ (μικρό χρηματικό ποσό),
ΧΑΒΑΣ (μουσικός σκοπός)
ΧΑΦΙΕΣ(καταδότης),
ΧΟΥΖΟΥΡΕΜΑ (ανάπαυση),
ΧΟΥΙ (ιδιοτροπία),
ΧΟΥΝΕΡΙ (πάθημα-εξαπάτηση).





http://himaira.blogspot.com

Κοιτάξτε αυτό το φράγμα...

Posted: 08 Sep 2011 12:14 PM PDT

Κοιτάξτε αυτό το φράγμα καλά!!!!!!!!!






Ρίξτε μια κοντινή  ματιά!!





 










Και τώρα ακόμη πιο κοντά!!



Αν είναι δυνατόν!!!!!!!

Και εγώ το ίδιο είπα!!!!!!





Είναι Euopean Ibex και τους αρέσει να τρώνε τα

βρύα και τις λειχήνες και να γλείφουν το αλάτι από τον τοίχο του φράγματος



 
http://himaira.blogspot.com

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Posted: 08 Sep 2011 12:01 PM PDT


Tις τελευταίες μέρες πολλά έχουν γραφτεί όσον αφορά την εξέλιξη της πορείας του κομήτη Ελενιν.
H ιστορία παρουσιάζεται, πως τηλεσκόπια της California ανίχνευσαν ένα ραδιοσήμα που....
εκπέμπει από την περιοχή που βρίσκεται ο κομήτης Ελενιν. Αμέσως πολλοί έσπευσαν να πουν πως ο κομήτης είναι στην πραγματικότητα κάποιο εξωγήινο σκάφος ή κάτι που έχει κατασκευαστεί και έχει τοποθετηθεί επάνω στον κομήτη προκειμένου να εκπέμπει το σήμα. Φυσικά τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε και πολλοί μίλησαν για απάτη και διασπορά ψεύτικων ειδήσεων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό.

Is ELENIN giving off a strange RF signals?
 
apekshawishvashi

Μετά είδαμε στο Youtube ένα βίντεο που έδειχνε την πορεία του ΕΛΕΝΙΝ. Περιμέναμε λίγο διάστημα προκειμένου να διασταυρώσουμε αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο και διαπιστώσαμε πως το βίντεο ήταν πραγματικό.
Ο κομήτης ενώ πλησίαζε τον πλανήτη Δία, προκλήθηκε μια έκρηξη δίχως να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει ή τι την προκάλεσε! Η έκρηξη αυτή είναι τεράστια, και το οστικό κύμα φαίνεται καθαρά στις εικόνες.
 
Μπορείτε να το δείτε και εσείς ακολουθώντας ακριβώς την διαδικασία που φαίνεται
στο βίντεο από κάτω ή τον σύνδεσμο που σας έχουμε εδώ: http://stereo.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/images . Eπιλέξετε ΒEHIND HI1, ημερομηνία από 20110829 εώς 20110907 και επιλογή SLIDESHOW.

Ύστερα από αυτό άρχισε να κυκλοφορεί στους επιστημονικούς κύκλους πως ο κομήτης έχει αρχίσει την διαδικασία αποσύνθεσης. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Leonid Elenin στις 03 Σεπτεμβρίου:

"Η διαδικασία της αποσύνθεσης έχει αρχίσει, ο πυρήνας έχει αλλάξει αρκετά και τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει περισσότερο. Ο ψευτοπυρήνας του έγινε διάχυτος, επεκτάθηκε και εξαφανίστηκε εντελώς. Στις εικόνες από την 1η Σεπτεμβρίου στην κώμη του κομήτη δεν υπάρχει ορατή συμπύκνωση και αυτό σημαίνει ότι ο κομήτης έχει ήδη διασπαστεί σε μικρότερα κομμάτια με μέγιστο μέγεθος που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα".

Elenin/Jupiter/Explosion Reality Check
  
Suspicious0bservers

Όμως στις φωτογραφίες αν προσέξετε καλά, ναι μεν υπάρχει επέκταση του πυρήνα όμως δεν φαίνεται πως εξαφανίζεται εντελώς, αλλά απλά μειώνεται και μετακινείται προς το μέρος που δεν υπάρχει οπτική κάλυψη του δορυφόρου.
Επίσης μας είχαν πει, πως η κόμη του Ελενίν ήταν όσο το μέγεθος του πλανήτη Δια, γιατί μετά βίας μπορούμε να τον παρατηρήσουμε στο slideshow;
Την πραγματικότητα θα την αντικρίσουμε την 11/09/ 2011 όταν ο κομήτης περάσει στο περιήλιο και θα μπορούμε να παρατηρήσουμε τι ακριβώς έχει γίνει..
 
 
 
 
worldjudge2012 

Η έφηβη «βουλευτής» που κατηγορήθηκε για ρατσισμό...!

Posted: 08 Sep 2011 11:54 AM PDT

Πάντως το χειροκρότημα που πήρε από τους άλλους «βουλευτές» λέει αρκετά..

Πολλοί την κατηγόρησαν για ρατσισμό, κάποιοι άλλοι την έκαναν «σημαία» της πολιτικής τους εναντίον των μεταναστών στη χώρα μας.

Το σίγουρο είναι ότι...
...η ομιλία (παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού) της νεαρής βουλευτού της «Βουλής των Εφήβων», η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν λίγες ημέρες, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ιδού το περιεχόμενο της ομιλίας της Αικατερίνης Κωτσάκη:
«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι έφηβοι βουλετές,
Μέρος της ελληνικής πραγματικότητας αποτελεί πλέον η μαζική είσοδος μεταναστών στη χώρα μας. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Ως Ελληνες τους κατανοούμε, γιατί στο παρελθόν έχουμε βρεθεί σε παρόμοια δύσκολη θέση.
 
Βασική προϋπόθεση για την ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, είναι η χώρα υποδοχής να μπορεί να τους προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Η χώρα μας, όμως, που δεν είναι σε θέση να προσφέρει αυτές τις συνθήκες στους ιθαγενείς της, πώς θα μπορέσει να δώσει όραμα στους ξένους;

Οι όροι της ελληνικής αγοράς σήμερα είναι η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η βαριά φορολογία, ο πληθωρισμός, οι κρατήσεις μισθών, οι περικοπές συντάξεων και διάφορα άλλα κοινωνικά προβλήματα, όπως η βία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά. Και όλα αυτά υπό το διαρκή φόβο μιας πτώχευσης.

Προφανώς, λοιπόν, η Ελλάδα δεν μπορεί να υποσχεθεί μέλλον σε κανέναν, πόσω μάλλον σε ένα μετανάστη, αν και οι μετανάστες έρχονται εδώ προετοιμασμένοι να εργαστούν υπό συνθήκες γαλέρας και πιθανότατα προτιμούνται από έναν Ελληνα που διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα στην ίδια του τη χώρα. Ετσι, όχι μόνο διογκώνεται το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, αλλά και οξύνονται οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ιθαγενών και μεταναστών.

Τέλος, για τους ήδη υπάρχοντες νόμιμους μετανάστες, είναι στο χέρι τους να χαράξουν πορεία στη χώρα μας. Θεωρώ, όμως, ότι στην παρούσα κατάσταση δύσκολα πρέπει να δεχθούμε νέους μετανάστες, όχι γιατί δεν τους θέλουμε, αλλά γιατί δεν μπορούμε να τους θρέψουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε. Μακάρι, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ούτε τους εαυτούς μας».
 
Εσείς, ποια άποψη έχετε;





kamarinia.gr
http://tacoalatipota.blogspot.com

LAUGHS!: Ένα βίντεο όλο γέλια

Posted: 08 Sep 2011 11:38 AM PDT

Φτιάχτηκε με κομμάτια από βίντεο του youtube με γέλια. Δείτε το και σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση.


LAUGHS! from Everynone on Vimeo.




http://www.piperies.gr

Επίθεση λευκής τίγρης σε άνθρωπο (Σοκ βίντεο )

Posted: 08 Sep 2011 11:29 AM PDT



http://periergaa.blogspot.com

Απολίθωμα αυστραλοπίθηκου ίσως αλλάξει το γενεαλογικό μας δέντρο

Posted: 08 Sep 2011 11:01 AM PDT

Ο Australopithecus sebida είχε ύψος περίπου 1,30 μέτρα και βάρος γύρω στα 30 κιλά   Ο Australopithecus sebida είχε ύψος περίπου 1,30 μέτρα και βάρος γύρω στα 30 κιλά  
Ουάσινγκτον: Πριν από σχεδόν δύο εκατομμύρια χρόνια, μια γυναίκα και ένα παιδί είχαν την ατυχία να πέσουν σε μια υπόγεια σπηλιά, στην οποία ανακαλύφθηκαν προ ετών οι σκελετοί τους. Η προσεκτική ανάλυση των ευρημάτων υποδεικνύει τώρα ότι το νέο είδος, με την ονομασία Australopithecus sediba, ίσως ήταν άμεσος πρόγονος του Homo erectus αλλά και του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα αρχαία οστά είχαν βρεθεί σε μια υπόγεια σπηλιά στη Μάλαπα της Νοτίου Αφρικής, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ, μια περιοχή εξαιρετικά πλούσια σε απολιθώματα. Η ανακάλυψή τους είχε δημοσιοποιηθεί πέρυσι, ωστόσο οι πρώτες λεπτομερείς αναλύσεις της ανατομίας τους παρουσιάζονται τώρα σε μια σειρά δημοσιεύσεων στο Science.

Μεταβατικό είδος

Οι παλαιοανθρωπολόγοι και οι εξελικτικοί βιολόγοι απεχθάνονται τον όρο «χαμένος κρίκος της εξέλιξης» και προτιμούν το πιο μετριοπαθές «μεταβατικό είδος» ή «ενδιάμεση μορφή».

Και αυτό ακριβώς φαίνεται ότι ήταν ο Australopithecus sediba, όνομα που σημαίνει «νότιος πίθηκος της νερομάνας»: τα ανατομικά χαρακτηριστικά του βρίσκονται κάπου ανάμεσα στον πίθηκο και τον άνθρωπο.

Τα ευρήματα χρονολογήθηκαν στα 1,78 έως 1,95 εκατομμύρια χρόνια, είναι δηλαδή γύρω στο ένα εκατομμύριο χρόνια νεότερα από τη «Λούσι», το διάσημο εκπρόσωπο του είδους Australopithecus afarensis.

Η ανάλυση των οστών του χεριού δείχνει ότι τα δάχτυλα ήταν καμπυλωτά, προσαρμοσμένα σε μια ζωή στα δέντρα, ο αντίχειρας όμως έμοιαζε με τον αντιτακτό αντίχειρα του Homo sapiens και πιθανώς επέτρεπε τη χρήση εργαλείων.

Παρόμοια είναι η εικόνα που δίνουν τα οστά του κάτω άκρου: το πέλμα ήταν προσαρμοσμένο στη δενδρόβια ζωή, είχε όμως και καμάρα, ένα χαρακτηριστικό που υποδεικνύει δίποδη βάδιση.

Μεταβατικά χαρακτηριστικά εμφανίζει επίσης ο εγκέφαλος, που είχε μικρό μέγεθος, περίπου όσο στους χιμπατζήδες, εμφάνιζε όμως διόγκωση στις περιοχές πίσω και πάνω από τα μάτια, οι οποίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες στο σύγχρονο άνθρωπο.

Επιστροφή στη Νότιο Αφρική

Οι παρατηρήσεις αυτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο A.sediba να ήταν άμεσος πρόγονος του Homo erectus, ο οποίος εμφανίστηκε πριν από περίπου 1,8 εκατ. χρόνια.

Και αν ο Homo erectus ήταν πράγματι άμεσος πρόγονος του Homo sapiens, ο Australopithecus sediba θα πρέπει να αναγνωριστεί ως προπάππους μας.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανήκε ο Australopithecus sediba σε κάποιο συγγενικό, αλλά διαφορετικό εξελικτικό παρακλάδι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναγνωριστεί ως μακρινός μας ξάδελφος, ο οποίος όμως δίνει μια εικόνα για τα μεταβατικά στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης.

Πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν εξάλλου ότι το γενεαλογικό δέντρο του ανθρώπου είχε πολλά και ποικίλα παρακλάδια, πολλά από τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμα και σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακάλυψη του Australopithecus sediba θα δώσει πιθανότατα νέα τροπή στις μελέτες των παλαιοανθρωπολόγων. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η περιοχή της Αιθιοπίας θεωρείτο το πιθανότερο λίκνο του ανθρώπινου είδους.

Τα νέα ευρήματα αναμένεται τώρα να επαναφέρουν το ενδιαφέρον των επιστημόνων στη Νότιο Αφρική, ως το πιθανότερο μέρος στο οποίο οι πίθηκοι έγιναν άνθρωποι.






Πηγή: In.gr
http://tech.pathfinder.gr

Τι είδαν οι ...."φίλοι" μας οι ...Τούρκοι στις 4 Σεπτεμβρίου ?????

Posted: 08 Sep 2011 10:57 AM PDT








http://volostv.blogspot.com

Λέϊζερ χειρός γίνεται ορατό ακόμη και από …αστροναύτες!

Posted: 08 Sep 2011 10:45 AM PDT

Μπορεί στην όψη να δείχνει ένα απλό λέϊζερ χειρός, ωστόσο τα φαινόμενα απατούν, καθώς η ακτίνα του συγκεκριμένου λέιζερ «Spider 3 Krypton» της βρετανικής εταιρείας Wicked Lasers, φτάνει ως το …
φεγγάρι!Συγκεκριμένα η ακτίνα του φθάνει τα 136 χιλιόμετρα, ενώ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κατασκευαστές του, μπορεί να γίνει ορατό ακόμη...και από τους …αστροναύτες!

Το καμπανάκι κινδύνου από την άλλη πλευρά χτυπά η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της Βρετανίας, καθώς τέτοιου είδους λέϊζερ μπορούν να γίνουν «όπλα» στα χέρια ασυνείδητων. Επίσης το «Spider 3», είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να βάλει φωτιά σε χαρτί!

Οι υπευθύνοι του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες εξετάζουν το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ως το πιο ισχυρό λέιζερ πάνω στην Γη!






star.gr
http://www.newscity1.net 

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : Θάβουν ζωντανά τα παιδιά τους ως ανθρώπινη θυσία, στον Αμαζόνιο! – ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ!

Posted: 08 Sep 2011 10:43 AM PDT

Και όλα αυτά για το "καλό" της φυλής τους!!





http://volostv.blogspot.com

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν αρκεί να είμαστε ενωμένοι

Posted: 08 Sep 2011 06:25 AM PDT


Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έκδηλη ανησυχία στη χώρα μας όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν όρθωσαν το ανάλογο ανάστημα
απέναντι στις απειλές της Άγκυρας σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ, και το μόνο που κάνουν είναι εδώ και καιρό να εκφράζουν τις …ανησυχίες τους. Φυσιολογική πέρα για πέρα η στάση των ΗΠΑ. Είναι σαν το γονιό που καλείται να χωρίσει τα …χαϊδεμένα του. Θα πάρει θέση; Όχι φυσικά. Απλώς θα κοιτάξει να τα χωρίσει. Αυτό κάνει και σήμερα η Ουάσινγκτον. Προσπαθεί να χωρίσει τα χαϊδεμένα της (Τουρκία-Ισραήλ) …

Τα χαϊδεμένα που η ίδια, τάισε, εξόπλισε, έδωσε θάρρος και έστησε θερμά επεισόδια και πολέμους …ημερών, αφού πρωτίστως οι μυστικές υπηρεσίες της είχαν πράξει τα δέοντα ώστε να μην αποτύχουν… Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους λοιπούς της Δύσης που νόμιζαν πως τα φίδια που φύλαγαν στο κόρφο τους ήταν …ακίνδυνα. Έφτασε η ώρα που η Τουρκία από …"αμούστακο" παιδί έγινε άντρας και μάλιστα ο νταής… που θα βαρέσει και τους γονείς του!

Όποιου εκ των ηγετών με ανατροφή "made in USA", η χώρα του "μεγάλωσε" κάποια στιγμή τελείωσε. Αυτό έδειξε η ιστορία τουλάχιστον σχετικά πάντα με τους …αμερικανόφιλους ηγέτες κρατών!

Ανεξάρτητα ωστόσο των ευαισθησιών και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, πρέπει να τόνισουμε πως στις διακρατικές συμμαχίες δεν υπάρχουν πάντοτε τέτοιου είδους συσχετισμοί. Και είναι απλό, αρκεί να δούμε τη κατάσταση κατάματα. Το Ισραήλ "εγκλωβισμένο" στη περιοχή υπό το βάρος της αραβικής άνοιξης και της αλλαγής καθεστώτων αναζητεί διέξοδο. Η Τουρκία δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το Ισραήλ αλλά περίπου στην ίδια. Οι Κούρδοι μαχητές έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους. Έχουμε να κάνουμε με ένα δήθεν θεριό που ΗΔΗ χάνει αίμα. Μην το παραγνωρίζουμε αυτό. Αυτό ενοχλεί και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η κοινή γνώμη όταν ακούει σε καθημερινή βάση τόσοι νεκροί, τόσοι τραυματίες κλονίζεται το ηθικό της.

Την ίδια ώρα ο ρόλος του Ισραήλ στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι γνωστός και πέρα για πέρα δεδομένος. Για πόσο καιρό λοιπόν ακόμη ο Ομπάμα θα συνεχίσει να μην …ικανοποιεί τα συμφέροντα του Ισραηλινού λόμπι που σε κάθε περίπτωση το έχει ανάγκη προεκλογικά; Όχι για πολύ. Εκλογές πλησιάζουν…

Μπορεί η χώρα να διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, ωστόσο έχει λύσεις. Δεν είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι ήμασταν το 1908-1909.

Σαφώς και είμαστε διαφορετικά γαλουχημένοι. Ωστόσο ΚΑΠΟΙΕΣ & ΚΑΠΟΙΟΙ από τη σημερινή ελληνική νεολαία φρόντισαν να θωρακιστούν με το να μην …διαβάζουν (αποτέλεσε άθελα τους υγιείς αντίσταση) τα παραποιημένα βιβλία της Ιστορίας που εδώ και χρόνια μας σερβίρουν κάποιοι.

Η ιστορία διαχρονικά ΦΩΝΑΖΕΙ πως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ποτέ δεν χάσαμε! Αν χρειαστεί ας το ξαναπράξουμε, ωστόσο μετά να …παραμείνουμε έτσι!

 
 
 
http://gdailynews.wordpress.com
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Επικοινωνία και τηλέγραφοι στην αρχαία Ελλάδα

Posted: 08 Sep 2011 03:39 AM PDT


Ο Υδραυλικός Τηλέγραφος
Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας εφευρέθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον Αρκάδα στρατηγό Αινεία τον Τακτικό. Σύμφωνα μ' αυτόν γέμιζαν έναν κάδο με νερό. Στον απέναντι λόφο υπήρχε ένας ακριβώς ίδιος κάδος με την ίδια βρύση στη βάση του κάδου. Οι δύο κάδοι είχαν μια ράβδο η οποία επέπλεε πάνω στο νερό και είχε χαραγμένους πάνω της διάφορους κωδικούς.


Κάθε φορά που ήθελαν να στείλουν ένα σήμα, ανύψωναν έναν πυρσό και οι δύο σταθμοί (πομπός και δέκτης) άνοιγαν τις βρύσες τους την ίδια στιγμή. Το νερό έβγαινε με τον ίδιο ρυθμό και όταν η επιφάνειά του νερού στον σταθμό του πομπού έφθανε στον κωδικό που ήθελαν να στείλουν, κατέβαζαν τον πυρσό και έκλειναν τη βρύση. Τότε μπορούσε ο δέκτης να διαβάσει τον κωδικό του σήματος πάνω στη ράβδο. Αυτός μετά μετέδιδε το μήνυμα στον επόμενο στη σειρά σταθμό κοκ. Αυτό το σύστημα επικοινωνίας απαιτούσε πολύ καλό συγχρονισμό των δύο σταθμών για να μπορέσει να δουλέψει σωστά.




Ο Οπτικός Τηλέγραφος
Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και ονομαζόταν φρυκτωρία. Σύμφωνα μ' αυτόν, χρησιμοποιούσαν δύο ομάδες από 5 δαυλούς η καθεμια και κάθε φορά που ήθελαν να στείλουν ένα σήμα, άναβαν φωτιά στους αντίστοιχους δαυλούς και ο σταθμός στον άλλο λόφο (συνήθως 30 χιλιόμετρα μακριά) αναμετέδιδε το μήνυμα στον επόμενο λόφο κοκ. Εφευρέθηκε από τους Έλληνες μηχανικούς Κλεοξένη και Δημόκλειτο τον 2ο αιώνα π.Χ.
http://logioshermes.blogspot.com/
http://anoixti-matia.blogspot.com/
http://volostv.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές