Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Pantocratoria©


Pantocratoria©


Έζησαν το θρίλερ της ζωής τους…

Posted: 02 Sep 2011 03:11 PM PDT

Έζησαν το θρίλερ της ζωής τους ...;

Δέχθηκαν επίθεση με τόξο απο ιθαγενή , ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να βιάσει την κοπέλα.
Σαν σενάριο ταινίας τρόμου ακούγεται το πρωτοφανές γεγονός που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο απόμακρο, παρθένο τοπίο της Παπούα-Νέα Γουινέας, σε περιοχή όπου κατοικούν αυτόχθονες ιθαγενείς. Την ώρα που ένας 28χρονος νεοζηλανδός τουρίστας ξεκουραζόταν στην όχθη του ποταμού και η φίλη του, μια γαλλίδα φοιτήτρια που μελετάει την ζωή των τοπικών φυλών, κολυμπούσε στο ποτάμι, δέχθηκαν επίθεση με τόξο και βέλη από έναν ιθαγενή!
Ο Νεοζηλανδός χτυπήθηκε από δύο βέλη στον θώρακα, ενώ στην συνέχεια ο ιθαγενής δράστης προσπάθησε να τον αποτελειώσει πετώντας πέτρες στο κεφάλι του. Σκοπός του επιτιθέμενου ήταν άλλωστε να βιάσει την νεαρή Γαλλίδα: ενώ όμως ο αυτόχθων προσπαθούσε να ασελγήσει σε βάρος της, εκείνη τον δάγκωσε στο χέρι και το έβαλε στα πόδια, γλιτώνοντας με μερικές εκδορές.
Η κοπέλα κατάφερε να τρέξει μέχρι το πλησιέστερο χωριό για να ζητήσει βοήθεια. Εκεί ενεργοποίησε τον φανό που διέθετε για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τον οποίο για καλή τύχη και των δύο εντόπισε το προσωπικό ενός μικρού αεροδρομίου που βρισκόταν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων. Λίγο αργότερα διασώστες περισυνέλεξαν τον νεαρό Νεοζηλανδό Ματ Σόϊριχ, που είχε χάσει πολύ αίμα από τα πολλαπλά τραύματα που του προκάλεσε ο δράστης.

Πώς τιμωρούσαν το μοιχό και τη μοιχαλίδα στην αρχαιότητα;

Posted: 02 Sep 2011 03:10 PM PDT

Πώς τιμωρούσαν το μοιχό και τη μοιχαλίδα στην αρχαιότητα;

του Θ. Καρζή*
Τι ήταν η ραφανίδωσις; Γιατί έβαζαν στα οπίσθια του μοιχού τη ραφανίδα (: ραπανάκι); Ποιοι ήταν οι εύπροικτοι; Πως ήταν το κούρεμα " μοιχόν"; Ποια ήταν η ονοβάτιδα;
Στην αρχαία Αθήνα, όταν ο σύζυγος έλειπε - και, έλειπε τις περισσότερες ώρες - η γυναίκα του δεν είχε το δικαίωμα να δεχτεί άντρα στο σπίτι. Μερικές βέβαια θα το ήθελαν, αν τυχόν ήταν αηδιασμένες από το σύζυγο ή ερωτευμένες με άλλον‡ αλλά στην αρχαία Αθήνα η μοιχεία ήταν έγκλημα βαρύτατο και η τιμωρία των μοιχών αφηνόταν στην διάκριση του δικαστή - αν έφταναν τελικά ως εκεί, γιατί οι παλιότεροι νόμου του Δράκοντα τους παρατούσαν στο έλεος εκείνου που τους έπιανε αυτόφωρα, ενώ οι νεώτεροι του Σόλωνα πρόσφεραν στο σύζυγο τρεις εναλλακτικές λύσεις: είτε να τους σκοτώσει και τους δύο, είτε να ευνουχίσει το μοιχό, είτε να τον εξαναγκάσει με
βασανιστήρια να εξαχοράσει τη ζωή του στην τιμή που ήθελε ο απατημένος. Συχνά η εκτέλεση του μοιχού γινόταν με λιθοβολισμό, από πολλούς μαζί πολίτες, που πρόστρεχαν στις κραυγές του συζύγου. Αν ωστόσο αποδειχνόταν ότι ο ένοχος είχε χρησιμοποιήσει βία για να συνευρεθεί με τη σύζυγο, τότε ο σύζυγος δε δικαιούταν παρά μιαν αποζημίωση, που το ύψος της οριζόταν από τους δικαστές και ήταν συνήθως μια μνα (100 δραχμές). Όπως γίνεται φανερό, ο νομοθέτης, συντάσσοντας τον περίεργο τούτο νόμο, θεώρησε πιο επικίνδυνη για την κοινωνική τάξη της αποπλάνηση από το βιασμό.
Από δίκη περνούσαν οπωσδήποτε οι μοιχοί στην περίπτωση που δεν υπήρχε αυτόφωτο αδίκημα‡ και τότε ο δικαστής, εφόσον τους έκρινε ένοχους, τους καταδίκαζε σ' οποιαδήποτε ποινή εκτός από θάνατο. Μια από τις ποινές των μοιχών ήταν η ραφανίδωσις ή παράτιλμος, δηλαδή το μπήξιμο μιας ραφανίδος μεγέθους καρότου στον πρωκτό τους, οπότε στο εξής τους αποκαλούσαν ονειδιστικά ευπροίκτους. Άλλη ποινή ήταν το κούρεμα, γι' αυτό και το είδος του κουρέματος που εμείς το λέμε «σύριζα», οι αρχαίοι Αθηναίοι το αποκαλούσαν μοιχόν. Το δικαστήριο μπορούσε να επιβάλει και πρόστιμο, τα μοιχάγρια. Όπως είπαμε και σε προηγούμενες σελίδες, η τελευταία αυτή ποινή είχε ταξικό χαρακτήρα, αφού μονάχα οι πλούσιοι μπορούσαν να ξεμπλέξουν εξαγοράζοντας την ποινή τους. Αν η γυναίκα που πιανόταν αυτόφωρα σε παράνομη σεξουαλική πράξη ήταν ανύπαντρη ή κόρη, ο αδερφός ή ο πατέρας είχε δικαίωμα να την πουλήσει σκλάβα. Ένας μεταγενέστερος νόμος, που φαίνεται ότι επιχειρεί να περιορίσει κάπως τις καταχρήσεις του αρσενικού πληθυσμού σε βάρος του θηλυκού, δεν επέτρεπε στον Αθηναίο να πουλήσει την κόρη του ή την αδερφή του, κάτι που μέχρι τότε ήταν νόμιμο, παρά «μόνο» εφόσον αποδειχνόταν πως είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή πριν από το γάμο της. Σε περίπτωση βιασμού παρθένας, το δικαστήριο επέβαλλε στο βιαστή πρόστιμο 10 μνων (1.000 δραχμών), δεκαπλάσιο δηλαδή από το πρόστιμο για το βιασμό παντρεμένης. Μετά την καταδίκη της, η μοιχαλίδα διωχνόταν αμέσως από το σπίτι και στο εξής της απαγορευόταν να μετέχει σε θρησκευτικές τελετές‡ ενώ, αν παρουσιαζόταν μ' εμφάνιση εξεζητημένη, ο καθένας μπορούσε να την προσβάλει, να της ξηλώσει τα κοσμήματα, να της σκίσει τα ρούχα, να τη βρίσει, να την εξευτελίσει** ...;
Σημειώσεις:
* Πηγή: " η γυναίκα στην αρχαιότητα" , Θ. Καρζή, εκδόσεις Φιλιππότη, σελ. 205, 206
**Κατά τον Πλούταρχο, σε άλλες ελληνικές πόλεις ο μοιχαλίδα πάθαινε ακόμη χειρότερα. Στην Κύμη π.χ. την έσερναν πρώτα στην αγορά και την ανέβαζαν σ' ένα μεγάλο λιθάρι, για να τη δει και να τη χλευάσει όλος ο κόσμος. Μετά την κάθιζαν πάνω σ' ένα γάιδαρο και τη γυρόφερναν σ' όλη την πόλη, κάτω από λοιδορίες, βρισιές και φτυσίματα. Τέλος την ξαναπήγαιναν στην αγορά, πάνω στο ίδιο λιθάρι, όπου τη «βάφτιζαν» ονοβάτιδα. Μ' αυτόν τον ατιμωτικό «τίτλο» θα την προσαγόρευαν από τότε ώσπου να πεθάνει, απαγορεύοντάς της τη συμμετοχή σε θρησκευτικά καθήκοντα και κρατώντας τη σε καραντίνα «για να μη διαφθείρει και τις άλλες γυναίκες». Φυσικά, όπως και στην Αθήνα, ο σύζυγος την έδιωχνε από το σπίτι, γιατί κι αν ακόμη διανοούταν να δείξει συγκατάβαση και να τη συγχωρέσει, η κοινωνία θα τον αποκήρυχνε και θα τον περιφρονούσε σαν άτιμον.
Βιογραφικό σημείωμα (24grammata.com)
Θεόδωρος Καρζής
Ιστορικός, λογοτέχνης και δημοσιογράφος, ο Θόδωρος Καρζής έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αποσπάσει θερμότατες κριτικές και τιμητικές διακρίσεις: η πεντάτομη Παγκόσμια ιστορία της γυναίκας το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών· Οι πατρίδες των Ελλήνων το Βραβείο της Ένωσης Σμυρναίων και τη Μεγάλη Περγαμηνή της Εστίας Νέας Σμύρνης· Η εποποιία της γλώσσας το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση. Ακόμα, Η παιδεία στην αρχαιότητα και Η παιδεία στο Μεσαίωνα είναι εγκεκριμένα για τις σχολικές βιβλιοθήκες από το Υπουργείο Παιδείας. Τόσο στις κριτικές όσο και στις εισηγητικές εκθέσεις των βραβεύσεων υπογραμμίζεται ότι τα κείμενα του συγγραφέα είναι αξιόπιστα για τους ειδικούς και επαγωγά για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Στο δημοσιογραφικό τομέα ο Θόδωρος Καρζής υπήρξε πολιτικός αρθρογράφος, διευθυντής Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης, γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Ως διευθυ­ντής εκπαιδευτικής τηλεόρασης και διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ εκπροσώπησε για χρόνια την Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς Universitι Radiophonique et Tιlιvision Scolaire (CETS, Βρυξέλλες) και Centre Mιditerranιen de la Communication Audiovisuelle (CMCA, Παρίσι - Μασσαλία), του οποίου υπήρξε πρόεδρος και σήμερα επίτιμος πρόεδρος.
ενδεικτική Βιβλιογραφία
Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κίνας,
Οι πατρίδες των Ελλήνων
Ταξίδι στην αιωνιότητα

Προστατεύστε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

Posted: 02 Sep 2011 03:07 PM PDT

Προστατεύστε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

Για προστατεύσετε το σπίτι σας από τις διαρρήξεις σημαντικό είναι να έχετε εγκαταστήσει στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας ένα μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
Να προσέχετε να κλειδώνετε πάντα την κύρια πόρτα του διαμερίσματός σας με κλειδαριά ασφαλείας ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για λίγα λεπτά. Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή με στηρίγματα και προσέχετε μήπως σας ακολούθησε κάποιος μέσα στο κτίριο. Καλό είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού, ενώ τα συστήματα ασφαλείας -όπως το θυροτηλέφωνο με οπτική εικόνα- πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε τους επισκέπτες. Δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών, καθώς μαζί με τα γκαράζ είναι στόχος των διαρρηκτών. Όταν μετακομίζετε να φροντίζετε να αλλάζετε κλειδαριές και να αποφεύγετε να δίνετε κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους.
Τέλος, μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι και μη γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσετε στην οικία σας.

Σαρκοφάγα μικρόβια στη Βικτώρια

Posted: 02 Sep 2011 03:06 PM PDT

Σαρκοφάγα μικρόβια στη Βικτώρια

Έξαρση των βακτηριδίων που είχαν κάνει την εμφάνισή τους αρχικά στην περιοχή της Βικτώριας Μπερνσντέιλ, έχει παρατηρηθεί τώρα σ' όλο το μήκος της ακτής από το ανατολικό Τζίπσλαντ μέχρι το Φράνκστον, καθώς επίσης και στην Μπελαρίν Πενίνσουλα. Πρόκειται για βακτηρίδια τα οποία ''τρώνε'' τη σάρκα, και που αν η ασθένεια δεν εντοπιστεί και θεραπευτεί έγκαιρα, ενδέχεται να οδηγήσει και σε ακρωτηριασμό, όπως συμβαίνει σε χώρες της Αφρικής.
Ο επιδημιολόγος Ντάνιελ Ο' Μπράιαν θα πει αναφορικά ότι έχουν εντοπιστεί 35 περιπτώσεις στη Βικτώρια φέτος, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή ήταν 20. Σύστησε δε τόσο στους κατοίκους αυτών των περιοχών, όσο και στους επισκέπτες ν' αγρυπνούν.
Η νόσος αυτή μεταδίδεται κυρίως με τα κουνούπια, μπορεί όμως η μετάδοση να γίνει και με μύγες καθώς επίσης και άλλα έντομα ή ακόμη και από γρατσουνιές που προκαλούνται από αγκάθια ή θάμνους της υπαίθρου.
Ο επιδημιολόγος πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να προκαλέσει πανικό ούτε και να απομακρύνει επίδοξους τουρίστες από τις περιοχές αυτές, αλλά απλά να τους καταστήσει περισσότερο προσεκτικούς, προσθέτοντας ότι «είχαμε ένα σχετικά υγρό χειμώνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερα κουνούπια. Δε νομίζω ότι είχαμε ποτέ μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων, ειδικά στην Μπελαρίν Πενίνσουλα, όπως φέτος».
Εικοσιπέντε είναι οι περιπτώσεις που σημειώθηκαν στην εν λόγω περιοχή, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών ο αριθμός των παιδιών κάτω των πέντε ετών που μολύνθηκαν στην περιοχή αυτή έχει υπερδιπλασιαστεί. Η μόλυνση, αν εντοπιστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί συνήθως με ειδικά αντιβιοτικά φάρμακα και αλοιφές.
Ο επιδημιολόγος Ο'Μπράιαν θα πει ότι η ασθένεια αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μπερνσντέιλ της Βικτώρια το 1930, μετά δε μερικές δεκαετίες προχώρησε στο Φίλιπ Άιλαντ και στη Μόρνινγκτον to 1990, πριν κάνει την εμφάνισή της και στη Μπέλαριν Πενίνσουλα το 2000.
Ο ίδιος θα πει ότι έχει μεγάλη σημασία όσοι ταξιδεύουν σ' αυτές τις περιοχές να είναι πολύ προσεκτικοί, προσθέτοντας ότι οι εν λόγω τόποι είναι παράλιοι και παρουσιάζουν τις ίδιες σχεδόν περιβαλλοντολογικές συνθήκες.
«Το άσχημο είναι ότι επειδή τα συμπτώματα αυτά παρουσιάζονται μόνο στις προαναφερόμενες περιοχές, οι γιατροί και οι νοσοκόμοι έξω από αυτές τις περιοχές δεν είναι σε θέση να διαγνώσουν την ασθένεια», θα καταλήξει ο γνωστός επιδημιολόγος.

«Ιντερνετισμός», η νέα πάθηση των παιδιών

Posted: 02 Sep 2011 02:53 PM PDT

«Ιντερνετισμός», η νέα πάθηση των παιδιών

Όσα πάσχουν από αυτήν ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την πραγματική ζωή.
Πριν ακόμα γίνουν έφηβοι, παρουσιάζουν πλέον συμπτώματα εξάρτησης από το Ιντερνετ όλο και περισσότεροι νέοι
Εξήντα οκτώ παιδιά προεφηβικής ηλικίας, που πάσχουν από μία σχετικά νέα πάθηση, τον... ιντερνετισμό, βρίσκονται σε στάδιο απεξάρτησης στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011, υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010.
Ειδική αναφορά στο θέμα αναμένεται να γίνει στο 3ο Παιδιατρικό Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 8 -11 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή κ. Χ. Κατσαρδή, τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα. Χάνουν την επαφή με την πραγματική ζωή. Τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονίας στους εφήβους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Στο συνέδριο θα γίνει σημαντική συζήτηση και για άλλα θέματα που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους, όπως η παχυσαρκία και το άσθμα. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μελέτης που δείχνουν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των επτά ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Οπως επισημαίνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Χ. Μπακούλα, τα δεδομένα αλλάζουν στην εφηβεία όπου μόνον ένα στα τέσσερα κορίτσια πάσχει από παχυσαρκία. Η αναλογία στα αγόρια είναι ένα στα δύο.
Για το παιδικό άσθμα οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι μολονότι υπάρχει στην θεραπευτική φαρέτρα πλήθος αποτελεσματικών φαρμάκων, εν τούτοις η πάθηση σε ποσοστό 60% ελέγχεται πλημμελώς. Απ' αυτή εκτιμάται ότι πάσχει το 15%-20% των παιδιών.

Το Site του Δήμου Βύρωνα υποστηρίζουν πως “χάκαραν” Σκοπιανοί χάκερς.

Posted: 02 Sep 2011 02:47 PM PDT

Το Site του Δήμου Βύρωνα υποστηρίζουν πως "χάκαραν" Σκοπιανοί χάκερς. Τους περίμενε όμως μία οδυνηρή έκπληξη ...; GHS!

Άρχισαν τα πανηγύρια οι διαστημικοί Hackers των Σκοπίων (δείτε το σαν σύντομο ανέκδοτο) και άρχισαν να δημοσιεύουν σε ιστοσελίδες τους το κατόρθωμα τους ότι "χάκαραν" το site του Δήμου Βύρωνα ...; ΤΟ έβγαλαν μάλιστα και "Breaking News"!! Γράφουν μάλιστα τα κορόιδα για να δώσουν έμφαση: Surprisingly, Athens has still not removed the images that were inserted into the website. http://www.dimosbyrona.gov.gr Δυστυχώς γι' αυτούς, όσα ναζιστικά απόβλητα έσπευσαν να επισκεφθούν το site του Δήμου Βύρωνα, τους περίμενε μία οδυνηρή έκπληξη ...; Τουλάχιστον είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ...;αλήθεια στο Μακεδονικό!

Νοίκιαζε σπίτια που δεν του ανήκαν!

Posted: 02 Sep 2011 02:32 PM PDT

Νοίκιαζε σπίτια που δεν του ανήκαν!

Μια απίστευτη απάτη εξελίχθηκε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστή έναν 52χρονο και θύματα ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι αναζητούσαν σπίτι προς ενοικίαση. Ο 52χρονος εμφανίζονταν ο ίδιος ως υποψήφιος ενοικιαστής και με αριστοτεχνικό τρόπο.... κατάφερε να πείσει δύο ιδιοκτήτες να του δώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους χωρίς να υπογράψει συμβόλαια. Στη συνέχεια, προφασιζόμενος τον ιδιοκτήτη, ενοικίασε τα δύο διαμερίσματα σε ανυποψίαστους πολίτες έναντι 750 ευρώ το καθένα, εισέπραξε ενοίκια και εγγυήσεις και έγινε καπνός. Όταν οι άτυχοι ενοικιαστές διαπίστωσαν την απάτη καθώς επιθυμούσαν να μετακομίσουν κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία και μέσω της Ασφάλειας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη. Ο απατεώνας αναζητείται και όπως διαπιστώθηκε είχε παρελθόν ...; στο επάγγελμα.

Από τις συγκλονιστικές προφητείες της Οσίας μεγαλόσχημης μοναχής Μακαρίας

Posted: 02 Sep 2011 02:22 PM PDT

Από τις συγκλονιστικές προφητείες της Οσίας μεγαλόσχημης μοναχής Μακαρίας

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις συγκλονιστικές προφητείες μιας σύγχρονης αγίας,ρωσίδα στην καταγωγή,της μεγαλόσχημης μοναχής Μακαρίας(11 Ιουνίου 1926+18 Ιουνίου 1993. Από τριών ετών ήταν παράλυτη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε σχεδόν αβοήθητη. Μέσω αυτής ο Χριστός θεράπευσε χιλιάδες πονεμένες και.... αμαρτωλές ψυχές. Διηγείται η ίδια:«Δεν γνώριζα τίποτα άλλο εκτός από τον Κύριο.Είναι τόσο λαμπερός,πιο λαμπερός και από τον ήλιο.Να μην Τον λυπούμε.Δεν έβλεπα τίποτα άλλο εκτός από τον Κύριο και το κρεβάτι μου.Να κάθεσαι στο κρεβάτι και να κοιτάς τον Θεό.Έτσι μπορείς να ζήσεις εκατό χρόνια. -«Πέρασα όλην τη ζωή μου με δάκρυα και προσευχές. Δε γνωρίζω κάτι άλλο. Προσευχήθηκα και έκλαψα πολύ» έλεγε η μάτουσκα. «Ούτε μάτια δεν έχω πια μετά από τόσο κλάμα» Λένε ότι όταν είσαι νέος κάτι σε αναστατώνει,μου έλεγε μία φορά,μιλώντας για τα πάθη του σώματος. Εγώ όμως σ'όλη μου τη ζωή έκλαψα. Ούτε μπορείς να φανταστείς πόσο έκλαψε η μάτουσκα -Και γιατί έκλαιγες τόσο; -Για όλους εσάς έκλαιγα! http://www.proskynitis.blogspot.com/ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ Από το βιβλίο του Ghenadie Durasov-Οσία μοναχή Μακαρία,η παρηγοριά των θλιβομένων(στα ρουμανικά) ..Σύντομα θα συμβεί κάτι.. -Τι συγκεκριμένα μάτουσκα; -Πόλεμος,πόλεμος θα είναι παντού,θα αρχίσουν να χτυπιόνται μεταξύ τους με ρόπαλα και πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν. Όταν θα αρ΄χισουν να χτυπιόνται με τα ρόπαλα όλοι θα γελάνε. Όταν όμως θα αρχίσουν να τους πυροβολούν όλοι θα κλαίνε(4 Μαρτίου 1992) *** ...Δεν θα υπάρχει κάποιος να θάψει τους νεκρούς. Θα τους πετάνε σ'έναν λάκκο και εκεί θα τους θάβουν(28 Μαίου 1992) -Βλέπετε πόσο σκοτεινά είναι όλα; Οι μάγοι τα σκοτείνιασαν όλα. Σας το ξαναείπα. Σύντομα όλα θα είναι σκοτεινά(17 Νοεμβρίου 1987) -Ο ήλιος έλαμπε και τον χειμώνα.Τώρα δεν θα λάμπει ούτε το καλοκαίρι. Οι μάγοι θα ρίξουν κατάρες στον ήλιο(27 Αυγούστου 1987) -Οι μάγοι σκοτείνιασαν τον ουρανό για να μην φαίνονται οι πράξεις τους. Οι μάγοι αγαπούν το σκοτάδι(5 Οκτωβρίου 1987) -Στους σκοτεινούς ανθρώπους αρέσει να μαυρίζουν την γη,ενώ οι δυνάμεις του κακού πολλαπλασιάζονται. Σύντομα ο καθένας θα ξέρει αυτήν την δουλειά(σ.σ.την μαγεία). Όλα τα ακάθαρτα πνεύματα θα συγκεντρωθούν γύρω από τον κακό. Θα τους συγκεντώσει και θα αρχίσουν. Η ζωή θα είναι άσχημη(28 Οκτωβρίου 1987) -Τώρα ήρθε η ώρα τους,ενώ οι καλές εποχές τελειώνουν. Θα ξεγελάσουν τον λαό και θα δείχνουν ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο.(27 Μαρτίου 1987) -Οι μάγοι θα καλύψουν όλον τον κόσμο με το σκοτάδι,ενώ χωρίς ήλιο τίποτα δεν θα μεγαλώνει.(18 Φεβρουαρίου 1988) -Ο ήλιος θα εμφανιστεί τέσσερις φορές και μετά θα είναι πάλι σκοτάδι. Θα ζούμε στα σκοτεινά.(27 Αυγούστου 1987) - Δεν θα σας αφήνουν να ανάψετε τα φώτα. Θα λένε ότι πρέπει να κάνετε οικονομία στην ενέργεια(28 Ιουνίου 1988) *** ...Αυτή είναι μόνο η αρχή. Σύντομα θα κάνει πολύ κρύο. Το Πάσχα θα έχουμε χιόνια,ενώ ο χειμώνας θα αρχίζει από της Αγιας Σκέπης(σ.σ.1/14 Οκτωβρίου).-Δεν θα βγαίνει χορτάρι μέχρι των Αγίων Αποστόλων. Ο ήλιος θα σμικρυνθεί στο μισό(27 Αυγούστου 1987) -Θα είναι δύσκολα ο καλοκαίρι και ακόμη πιο δύσκολα τον χειμώνα. Οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι με χιόνια και κανένας δεν θα τους καθαρίζει. Η παγωνιά θα είναι σκληρή και ανυπόφορη(29 Απριλίου 1988). *** -Σύντομα θα μείνετε χωρίς ψωμί(29 Ιανουαρίου 1989) -Σύντομα δεν θα έχετε ούτε νερό,ούτε μήλα,ούτε πατάτες(19 Δεκεμβρίου 1987) -Μεγάλη πείνα θα υπάρχει,χωρίς ψωμί. Θα κόβετε την κλώδα στα δυο για να την μοιραστείτε.(18 Φεβρουαρίου 1988) *** -Θα λάβει χώρα μεγάλη εξέγερση. Οι άνθρωποι θα φεύγουν από τα υψωμένα(σ.σ.εννοεί τις πόλεις). Θα τρέχουν οι άνθρωποι από εδώ και από εκεί. Κανένας δεν θα μένει στο σπίτι του-δεν θα υπάρχει τίποτα για φαγητό,ούτε ψωμί.(28 Δεκεμβρίου 1990) -Εαν προσευχηθούμε στον Χριστό,στην Παναγία και στον Προφήτη Ηλία αυτοί δεν θα μας αφήσουν να πεθάνουμε από την πείνα. Θα προστατέψουν όσους πιστεύουν στον Θεό και προσεύχονται ανυπόκριτα.
*** -Όταν θα αρχίσουν να εξορίζουν τους καλόγερους θα σταματήσουν να φυτρώνουν τα σιτηρά. *** Θα τυπώσουν μια ψεύτικη Βίβλο(σ.μετ.πιθανόν εννοεί τους εβραίους)και θα βγάλουν από μέσα ότι δεν τους βολεύει. Δεν τους αρέσει να αισθάνονται ένοχοι(14 Μαρτίου 1989). *** Ετοιμάζουν αλλαγές στα της Πίστεώς μας. Όταν θα γίνει αυτό οι άγιοί μας θα φύγουν και θα σταματήσουν να προσεύχονται για την Ρωσία. Όσοι παραμείνουν(σ.σ. εννοεί τους πιστούς)θα τους πάρεο ο Κύριος μαζί Του. Οι επίσκοποι που θα το επιτρέψουν αυτό δεν θα δουν το πρόσωπο του Κυρίου ούτε εδώ,ούτε εκεί(σ.σ.εννοεί στον άλλον κόσμο)(3 Αυγούστου 1988) *** -Όπου να'ναι τις ακολουθίες θα τις συντομέψουν.Θα μείνουν μισές(11 Νοεμβρίου 1988) -Μόνο στα μεγάλα μοναστήρια θα ψάλλουν τις ακολουθίες όπως πρέπει. Αλλού θα κάνουν αλλαγές(27 Απριλίου 1988) -Ένα πράγμα μόνο θα πω. Αλοίμονο στους ιερείς. Θα σκορπίσουν ένας-ένας και θα μείνουν μόνοι(28 Ιουνίου 1989) *** Οι μάγοι θα μαγαρίσουν τα πρόσφορα και δεν θα έχουν με τι να λειτουργήσουν. Οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν μια φορά. Η Παναγία θα πει στους δικούς της που και πότε να κοινωνήσουν. Οι πιστοί θα πρέπει μόνο να υπάκουσουν(28 Ιουνίου 1989)
*** Παναγία η ελπίς μου -Όταν στις τέσσερις το απόγευμα θα είναι έξω σκοτεινά σαν να είναι βράδυ,τότε θα έρθει η Παναγία. Θα διασχίσει όλη τη γη και θα έρθει με όλη της τη δόξα στη Ρωσία για να επαναφέρει την ορθή πίστη. Όταν θα έρθει η Παναγία θα φτιάξει τα πράγματα όχι κατά τη θέλησή τους(αυτών που θα είναι στην εξουσία ή των μάγων)αλλά κατά τη θέλησή της,όπως θα ορίσει ο Σωτήρας Χριστός. Για λίγο καιρό θα επανέλθει η ορθή πίστη(11 Ιουλίου 1986) *** Ο καιρός των διωγμών πλησιάζει -Τα πράγματα θα είναι τόσο μπερδεμένα που ο άνθρωπος δεν θα είναι σε θέση να σώσει την ψυχή του.(Ιανουάριος 1990) -Θα φτιάξουν λίστες με αυτούς που πηγαίνουν στην εκκλησία(10 Φεβρουαρίου 1988) -Θα υποστείτε διωγμούς επειδή προσεύχεστε στο Θεό(20 Μαίου 1989) Θα πρέπει να προσεύχεστε έτσι ώστε να μην το ξέρει κανένας.Να προσεύχεσθε σιωπηλά. Θα παρακολουθούν τους ανθρώπους και θα τους συλλαμβάνουν(15 Μαίου 1987) -Πρώτα θα απομακρύνουν τα βιβλία και μετά τις εικόνες.Τις εικόνες θα τις κατασχέσουν(1 Ιουλίου 1988) -Θα σας βασανίσουν.«Δεν έχουμε ανάγκη από πιστούς»θα λένε αυτοί.(14 Ιουλίου 1988) -Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα είναι πιο άσχημα.Θα κλείσουν τις εκκλησίες. Δεν θα γίνονται ακολουθίες. Οι άνθρωποι θα κάνουν τις ακολουθίες όπου μπορούν. Θα το κάνουν έτσι ώστε οι εκκλησίες να είνια μακριά και να μην μπορούν οι άνθρωποι να φτάσουν.(14 Ιουλίου 1988) *** -Οι εκκλησίες θα πέσουν στα χέρια των άλλων. Δεν θα χρησιμεύουν σε κανέναν. Θα ονομάζονται εν συνεχεία εκκλησίες ,αλλά μέσα θα χρησιμεύει- ως ποιος ξέρει τι επινόηση δική τους. Θα βρουν αυτοί τι να κάνουν στις εκκλησίες(11 Ιουλίου 1988) *** -Οι ευσεβείς δεν θα δουν τον αντίχριστο(7 Ιανουαρίου 1988. Θα τους αποκαλύψει ο Θεός που να πάνε και που να κρυφτούν ώστε κανείς να μην τους βρει(17 Νοεμβρίου 1988)

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗ....ΔΡΑΧΜΗ !!!

Posted: 02 Sep 2011 02:20 PM PDT

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗ....ΔΡΑΧΜΗ !!!

Mετά από τόσες μήνες κυκλοφορίας των σεναρίων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή, έχουμε πλέον την πρώτη απόδειξη που επιβεβαιώνει τις.... μέχρι πρότινος φήμες. Επιστρέφουμε στην δραχμή και επίσημα!!! Τα πρώτα χαρτονομίσματα έχουν ήδη κοπεί και μόλις σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα η νέα εμφάνιση του δεκαχίλιαρου που τόσο νοσταλγήσαμε. Το πρόσωπο που κοσμεί την ναυαρχίδα των χαρτονομισμάτων μας δεν είναι άλλο από τον άνθρωπο που έφερε την Ελλάδα στην νέα εποχή και άλλαξε το πολιτικοοικονομικό σκηνικό της χώρας, τον Γιωργάκη Παπανδρέου (ελάχιστος φόρος τιμής σε όλα αυτά που έχει προσφέρει στον τόπο μας). Όπως φαίνεται θα ακολουθηθεί το ίδιο μοτίβο και για τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα και νομίσματα αντικαθιστώντας όλες τις κλασσικές μορφές με μεγάλους Έλληνες της σημερινής εποχής. Μερικά από τα ονόματα που επικρατούν είναι: Θεόδωρος Πάγκαλος Κων/νος Καραμανλής Άκης Τσοχατζόπουλος Άδωνης Γεωργιάδης (μετά της συζύγου του) Γεώργιος Αυτιάς Παναγιώτης Ψωμιάδης Σάκης Ρουβάς Τζούλια Αλεξανδράτου Τρύφων Σαμαράς και πολύ άλλοι που προσφέρουν, απλά και μόνο με την παρουσία τους, τόσα πολλά σε αυτόν τον πολύπαθο λαό.

Υπουργός πέρασε πάνω από νάρκη και σώθηκε

Posted: 02 Sep 2011 02:16 PM PDT

Υπουργός πέρασε πάνω από νάρκη και σώθηκε

Πάνω από νάρκη πέρασε το όχημα που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας της Υεμένης με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί ο υπουργός, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.Δύο από τους φρουρούς του στρατηγού Μοχάμεντ Νάσερ Άχμεντ 'έχασαν την ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν η..... αυτοκινητοπομπή του υπουργού πέρασε μέσα από ναρκοπέδιο, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη νότια επαρχία της Αμπιάν, όπου δρουν Ισλαμιστές αντάρτες. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι ο υπουργός Άμυνας κατάφερε να διασωθεί από επίθεση αυτοκτονίας αλλά αργότερα ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για επίθεση.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές