Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


To Ποντίκι -

Posted: 01 Sep 2011 01:37 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

Posted: 02 Sep 2011 05:43 AM PDT

2, 3/9, Ηρώδειο

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, μουσική Ελένης Καραϊνδρου και πρωταγωνιστές την Αμαλία Μουτούση και τον Χρήστο Λούλη ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

2/9, Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεϊκου

Γαλάτσι

Ο Ψαραντώνης με το συγκρότημά του δίνει μια μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου. Μαζί του στο τραγούδι η Νίκη Ξυλούρη. Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, έτσι όπως ξεχωριστά ο Ψαραντώνης μπορ...

Έγκλημα

Posted: 01 Sep 2011 06:07 PM PDT

Irvine Welsh
Μετάφραση: Ίων Παπασπύρου 
Εκδόσεις: Οξύ
Σελ.:461

Η τελευταία υπόθεση του επιθεωρητή της σκοτσέζικης αστυνομίας Ρέι Λένοξ στο Εδιβούργο σχετίζεται με την κακοποίηση και τη δολοφονία ενός παιδιού. Με το βάρος αυτής της σοκαριστικής υπόθεσης να τον σκιάζει, ο επι­θεωρητής μαζί με την αρραβωνιαστικιά του φεύγουν για διακοπές στο Μαϊάμι. Ο λαμπερός ήλιος της Φλόριδας επιδρά καθοριστικά στη βαριά διάθεση  του Λένοξ. Ωστό­σο, πολλές φορές η ζωή σχεδιάζει τελείως διαφορετικά τη  μοίρα μας...

Η θρησκεία του στιλέτου: Εγκώιον Σαρλότ Κορνταί

Posted: 01 Sep 2011 05:59 PM PDT

Michel Onfray
Μετάφραση: Σαπφώ Διαμαντή 
Εκδόσεις: Εξάντας 
Σελ.:88

Ο γνώριμος και αγαπημένος μας συγγραφέας Michel Onfray,που σημαντικά του έργα κυκλοφο­ρούν από τις εκδόσεις Εξάντας, στο σύντομο αυτό δοκίμιο καταπιάνεται  με ένα ιδιαίτερα γαλλικό, αλλά γενικότερου ενδιαφέροντος θέμα, τη δολο­φονία του Μαρά από τη Νορανδή Μαρί-ΑνΣαρ-λότ ντε Κορνταί ντ'Αρόν. Ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για τη Γαλλική Επανάσταση,  μια αναμφισβήτητη πλευρά της, η οποία γίνεται αποδεκτή από όλες τις πλευρές, ήταν η ...

Η Ελλάδα στο ντιβάνι

Posted: 01 Sep 2011 05:56 PM PDT

Μάκης Ανδρονόπουλος
Εκδόσεις: Αλεξάνδρα 
Σελ.:350

Περνώντας τις συμπληγάδες του 20ού αιώνα   ε πολέμους, εθνικές καταστροφές, εμφύλιους και χούντες, η Ελλάδα πήρε μια βαθιά ανάσα την εποχή της μεταπολίτευσης. Μια εποχή όπου η χώρα επέδωσε τη δημοκρατία  μαζί  μια πρωτόγνωρη ευμάρεια. Η  μεταπολίτευση αναδείχτη­κε σε  μια περίοδο όπου συντελέστηκαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις οι οποίες έβαλαν τη χώρα σε μιαν άλλη πορεία. Στο  μεταξύ η ελληνική κοινω­νία είχε άπλετο χρόνο να κοιτάξει το παρελθόν τη...

Σύμφωνα με την επιθυμία του...

Posted: 01 Sep 2011 11:00 AM PDT

Με την «Ωδή στη Χαρά» από την ενάτη Ι συμφωνία του Μπετόβεν, που αποτελεί και τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποχαιρέτησαν χθες, σύμφωνα με την επιθυμία του, τον Λεωνίδα Κύρκο συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι, παράγοντες του πολιτικού κόσμου και εκπρόσωποι των ηγεσιών των κομμάτων.

Μοναδικός ομιλητής, σύμφωνα με μια δεύτερη επιθυμία του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, ήταν ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, την οποία ο Κύρκος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις - όσες του είχαν ...

Μισή και η 2η αγωνιστική

Posted: 01 Sep 2011 10:45 AM PDT

Με έξι παιχνίδια θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας καθώς στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν δόθηκε κανένα πιστοποιητικό λόγω των εκκρεμοτήτων με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

H επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή από την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί η δεύτερη αγωνιστική.
Επιπλέον η ΕΕΑ, ζήτησε από το νομικό συμβούλιο του κράτους γνωμοδότηση για να αποσαφηνιστεί εάν τελικά οι ομάδες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αί...

Βαδίζει σε σωστό δρόμο

Posted: 01 Sep 2011 10:42 AM PDT

Δύο στα δύο για την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, Το τελικό 81-61 επί της Φινλανδίας ήρθε αρκετά εύκολα αφού οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ουδέποτε υποτίμησαν τους αντιπάλους τους.

Παρά τα αρκετά λάθη της η γαλανόλευκη έπαιξε καλή άμυνα και είχε πλουραλισμό στην επίθεση. Προηγήθηκε με 41-32 στο ημίχρονο και στη συνέχεια διατηρούσε και αύξανε τη διαφορά.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αύριο η Ελλάδα έχει ρεπό και το Σάββατο αντιμετωπίζει τα Σκόπια.

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Posted: 01 Sep 2011 10:39 AM PDT

Παραιτήθηκε την Πέμπτη η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια, μετά από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με την έκθεση του Γραφείου για το χρέος.

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δυναμική του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι τα μέλη του Γραφεί...

Στη δημοσιότητα οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Posted: 01 Sep 2011 10:06 AM PDT

Υλοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών την εξαγγελία του για τη δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου στο διαδίκτυο, με την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, η δημοσιοποίηση αφορά εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Η δημοσιοποίηση θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών. 

Τα στοιχεία που θα βγουν στη...

Μιλάνε όλοι...

Posted: 01 Sep 2011 09:52 AM PDT

Το όνομα του εφοπλιστή Αγούδημου  ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την απομάκρυνση από το λιμάνι του Πειραιά των πλοίων - σαράβαλων που είχε εγκαταλείψει.

Αυτή η επικαιρότητα συνοδεύτηκε και από ρεπορτάζ που, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι ο εν λόγω εφοπλιστής, ο οποίος είχε βαρέσει «κανόνι» πριν από μερικά χρόνια, έχει ακόμη απλήρωτους τους εργαζόμενους στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά… Είναι ο ίδιος - ο Μάκης Αγούδημος - που πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει συνέντευξ...

Μυστική συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων του Καντάφι με Αμερικανό αξιωματούχο τον Αύγουστο στο Κάϊρο;

Posted: 01 Sep 2011 09:32 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με μυστικά έγγραφα που βρέθηκαν στα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας της Λιβύης, αμερικανοί πολιτικοί είχαν συμβουλεύσει τον Μουαμάρ Καντάφι πως να καταπνίξει την αντίσταση που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στην Λιβύη. Πρόκειται για έγγραφα, που κατέγραφαν μια συνάντηση μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών των Η.Π.Α. David Welch και δυο υψηλόβαθμων Λίβυων αξιωματούχων. Ο πρώην αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να συναντήθηκε με τ...

Να συνεχίσουν την αντίσταση καλεί τους υποστηρικτές του ο Καντάφι

Posted: 01 Sep 2011 09:25 AM PDT

O Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να «συνεχίσουν την αντίσταση», υποστηρίζοντας σε ηχογραφημένο μηνυμά, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, πως εξεγερμένοι και ΝΑΤΟ είναι διχασμένοι.

«Ακόμα κι αν δεν ακούτε τη φωνή μου, συνεχίστε την αντίσταση» δήλωσε ο Λίβυος συνταγματάρχης, σύμφωνα με τα αποσπάσματα. Το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι το πλήρες ηχητικό μήνυμα θα μεταδοθεί αργότερα. 

«Ας υπάρξει μια διαρκής μάχη και ας καταπιούν οι φλόγες τη Λιβύη» είπε.

...

ΥΠΟΙΚ: «Οι επιχειρηματίες στην εστίαση έχουν υποχρέωση να εκδίδουν αποδείξεις»

Posted: 01 Sep 2011 09:23 AM PDT

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόφαση των επαγγελματιών της εστίασης να μην κόβουν αποδείξεις και να μην αποδίδουν το νέο αυξημένο ΦΠΑ, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, το πρώτο που έχουν υποχρέωση να κάνουν είναι να εκδίδουν αποδείξεις για το σύνολο των ποσών που εισπράττουν από τους καταναλωτές και να αποδίδουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ που έχει ήδη πληρώσει ο καταναλωτής, στο κράτος. Όποιοι θεωρούν ότι η παραβίαση του νόμου είναι η καλύτερη μέθο...

Χωρίς ΗΣΑΠ και Μετρό την Παρασκευή

Posted: 01 Sep 2011 08:49 AM PDT

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας καθώς οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό αποφάσησαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

 

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στις μετατάξεις προσωπικού και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Υποδομών.

 

Με το πιστόλι στον κρόταφο;

Posted: 01 Sep 2011 08:48 AM PDT

Όχι δεν υπήρξε «βαθύ λαρύγγι» από την κυβέρνηση που να σφύριξε στους δημοσιογράφους που ήταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ο Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι λήφθηκαν μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης.

Το είπε ο «άγουρος» στην πολιτική επικοινωνία πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδριανός ότι το μέτρο λήφθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο. Και εμείς που τόσο καιρό πιστεύουμε ότι με το μνημόνιο είχαμε το πιστόλι στο τραπέζι… Αυτό είναι να πα...

Τροποποιημένο ν/σ για τα αυθαίρετα κατέθεσε ο Παπακωνσταντίνου

Posted: 01 Sep 2011 08:43 AM PDT

Μια σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας έτσι θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αριστεράς που μιλούν για ένα εξ'ολοκλήρου νέο νομοσχέδιο. 

Οι αλλαγές αναφέρονται σε ακίνητα έως και τις 28 Ιουλίου του 2011, και όχι έως τις 28 Απριλίου του 2010, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση ακόμη και νεότερες αυθαίρετες κατασκευές. 

Παράλληλα η αναστολή κατεδάφισης θα ισχύσει για 30 χρόνια τόσο για εν...

Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για τον οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας

Posted: 01 Sep 2011 07:57 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τελικό σχεδιασμό για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και την ενοποίηση των Ταμείων, μετά και τις επισημάνσεις των επιτηρητών της Τρόικας, αλλά και τις επιπτώσεις στα δικαιώματα των ιατρών, ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,...

Σκληραίνει η κόντρα ΠΑΣΠ - κυβέρνησης

Posted: 01 Sep 2011 07:46 AM PDT

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα κόμματα τους. Αυτή τη φορά η ΠΑΣΠ αποφάσισε να βγει περισσότερο στην κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει:

«Παρά τους δημόσιους πανηγυρικούς λόγους της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας  για την ψήφιση με επίπλαστη συναίνεση και διαδικασίες εξπρές του νέου Νόμου-Πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινο...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας

Posted: 01 Sep 2011 07:43 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι ελέγχουν την κατάσταση της οικονομίας εν όψει της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι υποχρεώσεις πληρωμών του Δημοσίου έως το τέλος του έτους, οι εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την είσπραξη των εσόδων από την έκτακτη εισφορά και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και θέματα σχετικά με την εξέλιξη των δαπανών των ΔΕΚΟ.

Ο κ. Βενι...

Αποδοκιμάζει η Ιερά Σύνοδος το «Ζήτω τα γιαούρτια»

Posted: 01 Sep 2011 07:32 AM PDT

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος μέσω του Γραφείου Τύπου της με την οποία παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις σκληρές δηλώσεις του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης,  Ανδρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, αποτελούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και όχι απόψεις που έχει υιοθετήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος»

Ο μητροπολίτης είχε ταχθεί υπέρ της αποδοκιμασίας πολιτικών...

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αναποτελεσματικές οι ισχύουσες θεραπείες κατά της ακμής;

Posted: 01 Sep 2011 07:31 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Η ακμή είναι χρόνια ασθένεια, η οποία μπορεί να είναι επίπονη και να προκαλεί παραμόρφωση. Αρκετές θεραπείες έχουν προβληθεί ως λύση στο εν λόγω πρόβλημα, που είναι οικονομικά επιζήμιο τόσο για τον πάσχοντα όσο και για το σύστημα υγείας. Νέα κλινική έρευνα στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ υποστηρίζει ότι υπάρχει μικρή ερευνητική απόδειξη που αποδεικνύει ότι οι υπάρχουσες θεραπείες κατά της ακμής είναι αποτελεσματικές ή αν οι ακριβότερ...

Berilner Zeitung: Η πρώτη φωτογραφία από την τάφρο του Εβρου

Posted: 01 Sep 2011 07:14 AM PDT

Στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung δημοσιεύεται ανταπόκριση με τίτλο «Η τάφρος στον Έβρο» και υπότιτλο «Η Ελλάδα σκοπεύει να κατασκευάσει μία τάφρο μήκους 120 χιλιομέτρων και βάθους 7 μέτρων στα σύνορά της με την Τουρκία, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη απέναντι σε παράνομους μετανάστες και τουρκικά τεθωρακισμένα». 

Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται από φωτογραφία της τάφρου του Έβρου, με τη σημείωση: «Η πρώτη φωτογραφία. Η λήψη έγινε κρυφά από Έλληνα στρατιώτη. Φωτογραφίες σαν αυτή δεν έχουν...

Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων ανακοίνωσε ο Καστανίδης

Posted: 01 Sep 2011 07:10 AM PDT

Την δημιουργία προγράμματος απασχόλησης 120.000 ανέργων σε έργα των δήμων με την μέθοδο της επιστασίας, εξετάζει η κυβέρνηση για την προσεχή τριετία σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης.

Ο κάθε άνεργος θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο και θα χρηματοδοτείται εν μέρει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Θα απασχολούνται κυρίως σε μικρά έργα και θα επιλέγονται από τοπικές λίστες του ΟΑΕΔ με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποί...

Ο Παπουτσάκης Πρόεδρος, η «παρωδία» συνεχίζεται…

Posted: 01 Sep 2011 06:48 AM PDT

Ο Απόστολος Παπουτσάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο της Super League και εξελέγη –όπως ήταν φυσικό- σχεδόν ομοφώνως .

Τα… ευτράπελα δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας, καθώς παρέστησαν κανονικά οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Εδώ η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τη Λίγκα, καθώς πως στοιχειοθετείται, από πού και από ποιον, ότι αυτές οι δύο ομάδες θα αγωνίζονται στη Super Leagu...

Ας αναλάβει εισαγγελέας

Posted: 01 Sep 2011 06:30 AM PDT

Βαρετή, υποκριτική και απολύτως αδιέξοδη είναι η κουβέντα που άνοιξε για τα μυστικά κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, τα οποία – κατά δήλωση του Μόσιαλου – πήγαιναν σε δημοσιογράφους που «βοηθούσαν το έργο της κυβερνήσεως» .

Είναι βαρετή γιατί την έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν, σε ό,τι αφορά τους μυστικοσυμβούλους υπουργών, τα «μαύρα» κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τα φακελάκια που δόθηκαν σε δημοσιογράφους κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγ...

Dimosthenis Panatha likes Panathinaikos.

Posted: 01 Sep 2011 10:52 AM PDT

facebook
Dimosthenis Panatha likes Panathinaikos.
Update Panathinaikos
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

FEMME FATALE ή ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ: ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Posted: 01 Sep 2011 08:57 AM PDT


Δεν είναι εύκολο θέμα, δεν είναι ευσύνοπτο θέμα είναι όμως συνταρακτικό. Ποια είναι λοιπόν η μοιραία γυναίκα; Καταρχήν, ας δούμε τις συντεταγμένες της. Δεν είναι νέο εύρημα, υπήρχε σχεδόν πάντα. Είναι τόσο παλιά, όσο και ο κόσμος μας. Από τη στιγμή που ο καλός θεός έφτιαξε την Εύα, η πρώτη femme fatale ήταν πραγματικότητα, γιατί, μη γελιέστε, ποιο φίδι κι αηδίες, είδε κανείς κανένα φίδι; Αυτή ήταν ο πειρασμός προσωποποιημένος. Fatal Woman, Femme Fatale, Vamp, Μοιραία Γυναίκα ή όπως αλλιώς τη λένε, ας τη γνωρίσουμε.


ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η μοιραία γυναίκα είναι συχνό μοτίβο σε κάθε μυθολογία που σέβεται τον εαυτό της. Οι αρχαίοι έλληνες είχαν ουκ ολίγες να τους προκαλούν δέος. Η Μήδεια σκοτώνει τη νέα γυναίκα του άντρα της και τα ίδια τα παιδιά της. Η Κίρκη απολαμβάνει πρώτα τα αρσενικά και μετά τα μεταμορφώνει σε ζώα, σε γουρούνια, κατά προτίμηση. Και οι δυο τους ήταν μάγισσες, πράγμα που τις κάνει ακόμη πιο ακαταμάχητες. Αλλά μην ξεχνάτε τις Σειρήνες, γιατί τι άλλο ήταν παρά κυριολεκτικά θανατηφόρες γυναίκες; Τραγουδούσαν ότι σε θέλουν στην αγκαλιά τους, για...να σε φάνε φυσικά! Μακάριος ο Οδυσσέας, συνάντησε εκείνες από τις οποίες κανείς δε γλιτώνει, αλλά το όραμα της Ιθάκης ήταν μέσα του πιο ζωντανό από αυτό της λαγνείας. Το πιο δυνατό χαρτί της του Ομήρου όμως είναι σίγουρα η Ωραία Ελένη. Ο Τρωικός Πόλεμος για να ξεπλυθεί η ντροπή από ένα της παραστράτημα ήταν η μεγαλειώδης απόδειξη της παντοδυναμίας της μυθικής ομορφιάς της.

Στα εβραϊκά κείμενα εκτός από την Εύα συναντάμε την πλανεύτρα Δαλιδά (αυτή ακριβώς είναι η Delilah στο τραγούδι του Tom Jones) που προδίδει τον αγαπημένο της Σαμψών χωρίς δεύτερη σκέψη. Κόβοντας τα μακριά μαλλιά του, αφαιρεί τη δύναμή του –δε μοιάζει αυτό με αλληγορία για τον προαιώνιο φόβο του ευνουχισμού; Η Σαλώμη χορεύει με τα χίλια πέπλα της και προκαλεί παραζάλη. Της τάζουν το πιο ποθητό δώρο. Το κεφάλι του Ιωάννη ζητάει για να σβήσει τη δίψα της για αίμα και κανείς δεν τολμά να της το αρνηθεί...Είναι και η Λίλιθ, που φέρεται να είναι η πρώτη γυναίκα του Αδάμ που τον εγκατέλειψε, επειδή δεν δεχόταν την υποταγή. Κατέληξε να συναναστρέφεται με Δαίμονες και να γεννάει μικρά δαιμονικά παιδάκια.

Στο ρωμαϊκό κόσμο πάλι, κάθε άλλο παρά έλειψαν οι μοιραίες γυναίκες. Η Μεσσαλίνα, από μικρή στην αυλή του Καλιγούλα, έμαθε να χρησιμοποιεί τα κάλλη της προς όφελός της. Όταν παντρεύτηκε τον Κλαύδιο, εκτός από όργια επιδόθηκε και σε δολοφονίες, εκτοπισμούς μέχρι που βρέθηκε και γι' αυτήν κοφτερό μαχαίρι. Η Κλεοπάτρα πλάνεψε με τη σειρά της δύο ρωμαίους αυτοκράτορες και κατάφερνε να κυβερνάει ανενόχλητη την Αίγυπτο. Όχι μικρό κατόρθωμα για μια απόλυτα ανδροκρατούμενη εποχή. Δε χάρηκε ούτε αυτή το φυσικό θάνατο, προτίμησε το τσίμπημα από δηλητηριώδες φίδι.

Η Λουκρητία Βοργία είναι πασίγνωστη για τους αμέτρητους γάμους της. Παντρευόταν σύμφωνα με πολιτικές ίντριγκες, όποιος είχε μεγάλη δύναμη στην Ιταλία την εποχή της Αναγέννησης γινόταν ο επόμενος άντρας της. Όλοι κατέληγαν κυνηγημένοι, στραγγαλισμένοι, εν ολίγοις, είχαν μαύρο τέλος, στο οποίο βοηθούσε και το πανίσχυρο συγγενολόι της Λουκρητία, πατέρας, αδέλφια, θείοι και δε συμμαζεύεται.

Εκείνη όμως, που αναμφισβήτητα καθόρισε πολλά από τα χαρακτηριστικά αυτού του είδους γυναικών, είναι η Mata Hari. Υπαρκτό πρόσωπο, παρόλη τη μυθική της διάσταση, κατάσκοπος κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, έζησε στο Παρίσι ως χορεύτρια εξωτικών χωρών και έδινε τα χάδια της αντί πολύτιμων πληροφοριών. Καταδικάστηκε εις θάνατον, η δύστυχη και εικάζεται ότι αυτοί που την τουφέκισαν είχαν δεμένα μάτια, ώστε να μην υποκύψουν στα θέλγητρά της!


Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Όλοι σχεδόν οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν κάποια στιγμή από το μοτίβο της μυστηριακής γυναίκας με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Οι μοιραίες γυναίκες θεωρήθηκαν ενίοτε και ερωτικά ακόρεστες, γεγονός που δικαιολογεί τις απεικονίσεις τους από τους περισσότερους ζωγράφους. Συνήθως γυμνές, όμως με ανεπιτήδευτη γύμνια, με πλούσια μακριά μαλλιά και ακαταμάχητο βλέμμα ξέρουν καλά τη δύναμή τους και δεν το κρύβουν. Αποπνέουν τη σιγουριά ότι μπορούν να γίνουν το απόλυτο αντικείμενο πόθου. Παράδοση δίχως όρους είναι απαραίτητη για τα αρσενικά που πιάνουν στα δίχτυα τους.

Ο Dante Gabriel Rossetti ζωγράφισε τη Lady Lilith. Ο Tiziano, o Gustave Moreau και πολλοί άλλοι ζωγράφισαν τη Σαλώμη. Ο Oscar Wilde μάλιστα έγραψε ένα θεατρικό με θέμα τον ιστορικό χορό της. Ο Rembrandt και ο Rubens είναι κάποιοι από αυτούς που απεικόνισαν τη Δαλιδά. Ο Tiepolo προτίμησε την Κλεοπάτρα, που ενέπνευσε και τον Shakespeare στο θεατρικό του έργο Αντώνιος και Κλεοπάτρα. Ο Waterhouse ζωγράφισε την Κίρκη. Ατέλειωτος ο κατάλογος των αντρών που η ιδέα της μοιραίας γυναίκας, είτε προσωποποιημένη είτε στην αφηρημένη της μορφή έγινε η σπίθα για το δημιουργικό τους οίστρο. Ο Keats έβαλε στους στίχους του τη La Belle Dame sans Merci :

I met a lady in the meads
Full beautiful, a faery's child;
Her hair was long, her foot was light,
And her eyes were wild.

και οι Velvet Underground τραγούδησαν:

Here she comes; you better watch your step
She's going to break your heart in two, it's true
'Cause everybody knows
She's a femme fatale

Ο Edward Munch, πιο προχωρημένος, ζωγράφισε τη Vampire, εμπνευσμένος από τις γοτθικές ιστορίες. Η Carmen του Merime και του Bizet είναι ακόμη μια στην ατέλειωτη παρέα, αν και σίγουρα, λιγότερο επικίνδυνη από άλλες, όπως η Nana του Zola. Τι κι αν δεν έφερνε το θάνατο, χαλούσε μόνο οικογένειες και περιουσίες. Αντίθετα, κανένας εραστής της Lulu του Frank Vedekint δεν είχε την τύχη να ζήσει, αφού την είχε γευτεί, μέχρι ο Τζάκ ο Αντεροβγάλτης να την ξεκάνει. Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, αλλιώς θα απαριθμούσα για πολύ ακόμη.

FILM NOIR

Στο φιλμ νουάρ η μοιραία γυναίκα αποκτάει τη γνωστή της εικόνα. Η φυσική ομορφιά απέχει πολύ από το να είναι το ζητούμενο. Η άψογη μυστηριώδης εικόνα της είναι, αντίθετα, φτιαγμένη με πολλή προσοχή. Φοράει κατακόκκινο κραγιόν ή εν πάσει περιπτώσει έχει έντονα βαμμένα χείλη και βαθύ βλέμμα Τα ρούχα της περισσότερο δίνουν μύριες υποσχέσεις για αυτό που καλύπτουν και σε προκαλούν να τα της τα βγάλεις, παρά αποκαλύπτουν. Βλέπετε, ο κώδικας Χαίηζ εκείνη την εποχή απαγόρευε την έκθεση γυμνού. Μακριά φορέματα που τονίζουν τις καμπύλες αγκαλιάζοντας το σώμα, μακριά γάντια, καπέλα και βέλο. Κάθε άλλο παρά μαλθακές είναι οι κάτοχοι τέτοιας γοητείας. Φλερτάρουν την εικόνα της σκληρής γυναίκας –οι βάτες στους ώμους και τα αντρικά κοστούμια είναι και αυτά συχνή τους αμφίεση. Όπως επίσης τα πιστόλια και τα τσιγάρα, όχι πια προνόμιο των αντρών, όμως αναμφισβήτητα φαλλικά σύμβολα. Καταφέρνουν να συνδυάζουν όλα τα παραπάνω με τα ψηλοτάκουνά τους που τις συνοδεύουν σε όλα τα σκοτεινά πλακόστρωτα. Το παρελθόν τους είναι επτασφράγιστο μυστικό, πράγμα που συντελεί με τον τρόπο του στη μυστηριώδη αύρα τους. Στις επιθυμίες τους συγκαταλέγονται εκτός από επιβολή και δύναμη –που μεταφράζεται κυρίως σε εκμετάλλευση του αντρικού πληθυσμού- η κατάκτηση πλούτου και δόξας. Κινούνται σε παράνομους δρόμους για να τα καταφέρουν, προβάλλουν τον ερωτισμό τους για να πιάσουν σαν αράχνες τους άντρες στα δίχτυα τους, είναι άπληστες και ψεύτρες και ευνουχίστριες. Η κατάληξή τους, όπως και αυτή των θυμάτων τους δεν είναι η καλύτερη: καταστροφή, θάνατος, ξεπεσμός.

Όλα αυτά δεν κολακεύουν ακριβώς τη γυναίκα, δεν είχαν άλλωστε αυτό το σκοπό. Η αλλαγή του γυναικείου status quo στη μεταπολεμική Αμερική ενόχλησε όλους τους βετεράνους που γύρισαν και άρχισαν να ψάχνουν εις μάτην για δουλειά. Οι νοικοκυρές που βγήκαν από την κουζίνα για να κρατήσουν τις δουλειές και να στηρίξουν τη χώρα τους στον πόλεμο καταχάρηκαν με τις νέες τους ασχολίες και έκαψαν για πάντα τις ποδιές τους. Οι ταινίες της εποχής για πρώτη φορά επικεντρώθηκαν στη γυναικεία φιγούρα. Οι πρωταγωνίστριες προσωποποίησαν τον αρχέγονο φόβο των αντρών: γυναίκες πιο δυνατές από αυτούς, αλλά, δυστυχώς ακαταμάχητες( και με σοβαρά ψυχοπαθολογική συμεριφορά!).[1]

Αρχετυπικά film noir με πρωταγωνίστριες-πρότυπα του είδους είναι αρκετά. Μερικά από αυτά που άφησαν ιστορία: Out Of The Past και Jane Greer. Η Lady from Shangai και η Gilda είναι η Rita Hayworth που κάνει κόσμο να σκοτώνεται στα πόδια της. Στο The Postman Always Rings Twice η Lana Turner βάζει τον εραστή της να σκοτώσει τον άντρα της, πράγμα που τον οδηγεί σε καταδίκη εις θάνατον. Η Barbara Stanwyck στο Double Indemnity λέει, κλασικά, άλλη ιστορία αντί της πραγματικής...δεν είναι τόσο αθώα, όσο θέλει να παρουσιάσει στο χωρίς αντιστάσεις άντρα που χτυπάει την πόρτα της. Στο Mildred Pierce η Jane Crawford ανταγωνίζεται την κόρη της, αλλά για κακή της τύχη, εκείνη είναι η αδίστακτη της ιστορίας.

Συνεχίζεται...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Bargain data -US email lists

Posted: 01 Sep 2011 08:49 AM PDT

please reply to andrewjohnson1@gmx.us if interested

Healthcare List Package: $295 for all 21 complete lists below
- Also available, Business Lists, Foregin Business Lists and Consumer data


Physicians (34 specialties)
Database : 788k records, 17k emails, 200k fax numbers

Chiropractors
Database : 108,421 total records * 3,414 emails * 6,553 fax numbers

Alternative Medicine
Database : 1,141,602 total records with 36,320 emails and 38.935 fax numbers

Dentists
Database : 164k records, 45k emails, 77k fax numbers

Dentists with Specialties
Database : 30k records all with emails


Veterinarians
Database : 78,986 total records with 1,438 emails and 1,050 fax numbers

Hospitals
Database : 10,661 Emails for hospitals in the USA

Nursing Homes
Database : 31,589 Senior Administrators, 11,288 Nursing Directors in over 14,706 Nursing Homes (full contact info no emails)

Pharmaceutical Companies
Database : 47,000 emails of pharma company employees

Physical Therapists
Database : 125,460 total records with 5,483 emails and 4,405 fax numbers


Oncology Doctors
Database : 2,200 records all with emails

US Surgery Centers
Database : 85k records and 14k emails

Acupuncturists
Database : 23,988 records 1,826 emails

Massage Therapists
Database : 76,701 records and 8,305 emails

Medical Equipment Suppliers
Database : 67,425 total records with 6,940 emails and 5,812 fax numbers


Mental Health Counselors
Database : 283,184 records 7,206 emails

Visiting Nurses & RN's
Database : 91,386 total records with 2,788 emails and 2,390 fax numbers

Optometrists
Database : 63,837 records 2,015 emails

Psychologists
Database : 272,188 records and 9,874 emails
Healthcare Recruiters
Database : 11,370 emails for active healthcare recruiters in the USA
Plastic Surgeons
Database : 23,109 emails with full data

Send me an email here andrewjohnson1@gmx.us for counts and sample spreadsheets. We also sell lists individually at reduced prices.


To invoke no further correspondence status please send an email to delist@gmx.com

Στα σκαριά η νέα σειρά του Κενάν Ιμιρζαλίογλου

Posted: 01 Sep 2011 07:54 AM PDT

Από το «Αγιάζι του έρωτα» στο... «The walls between us»

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει στην καινούρια σειρά του γνωστού σκηνοθέτη Οσμάν Σινάβ, ο Κενάν Ιμιρζαλίογλου, ο οποίος έγινε αγαπητός στην Ελλάδα από τη σειρά «Αγιάζι του έρωτα».

Το νέο σίριαλ θα έχει τον τίτλο «The walls between us», θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Λουτμίλα Φιλίποβα, «Anatomy of illusions» και θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη μέσα από τους δέκτες του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, στη συμφωνία υπάρχει όρος που προϋποθέτει η διάρκεια της σειράς να μην είναι μικρότερη των τριών ετών ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν στη Βάρνα, τη Σόφια και την Κωνσταντινούπολη.

O EZEL έρχεται στην Ελλάδα!

Posted: 01 Sep 2011 07:47 AM PDT


Έκανε την μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού στην χώρα μας κάνοντας τα μηχανάκια της AGB να... χτυπήσουν κόκκινο!

Ο λόγος για τον "EZEL", τον πρωταγωνιστή της ομότιτλης καθημερινής τουρκικής σειράς του AΝΤ1.

Έτσι - όπως και άλλοι πρωταγωνιστές τουρκικών σειρών- αργά ή γρήγορα θα ερχόταν στην χώρα μας για να εξαργυρώσει την επιτυχία αλλά και τον θαυμασμό του κοινού.

Όπως αναφέρει το blog.gr, o Κενάν Ιμιρζαλίογλου (Kenan Imirzalioglu), θα βρεθεί στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου φιλοξενούμενος της τουρκικής πρεσβείας και της Turkish Airlines με αφορμή ένα γκαλά που διοργανωθεί εκείνες τις ημέρες στην πρεσβεία.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κλειστεί και η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο ψυχαγωγικό πρωινό του ΑΝΤ1 την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου!


O EZEL στην Ελλάδα-1η τηλεοπτική εμφάνιση στο ΝΕΟ πρωινό του ΑΝΤ1

Posted: 01 Sep 2011 07:43 AM PDT

ορεί να παντρέψω την Κορομηλά! Ο μήνας με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν ο Αύγουστος για τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα θα πάρει μέρος στην μεγάλη διαδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα Stuttgarter Zeitung: «Οι Έλληνες σιγοβράζουν στο καθαρτήριο» Handelsblatt: Η διάσωση του ευρώ οδηγεί σε διάσπαση την ΕΕ Ανθούν οι θεωρίες συνομωσίας για όσα συνέβησαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 Σάλος με διαφήμιση ακροδεξιού κόμματος στη Γερμανία Ράνια Θρασκιά :"Επιστρέφω στην απογευματινή ζώνη!" Μυστήριο με την Χριστίνα Λαμπίρη! Η Αλγερία δεν σκόπευε να δεχτεί τον Καντάφι ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Tηλεπαιχνίδι για να φύγουν οι μετανάστες από τη χώρα Ξεκινούν συσκέψεις οι «Ράδιο Αρβύλα» Σταματίνα Τσιμτσιλή:«Είμαστε πια πολύ αναλώσιμοι» Ανεργία, μαύρη και ελαστική εργασία συνθέτουν το σκηνικό στη Βόρειο Ελλάδα Ουάσιγκτον: Οι υπεύθυνοι των φυλακών ζητούν από το Facebook να απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς των κρατουμένων Powered By Wolverine -Grab This Widget

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

O EZEL στην Ελλάδα-1η τηλεοπτική εμφάνιση στο ΝΕΟ πρωινό του ΑΝΤ1

Η καθημερινή τουρκική σειρά του Ant1, Ezel, είναι η πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών στην Τουρκία και σίγουρα το ανομολόγητο πάθος χιλιάδων Ελλήνων τηλεθεατών (ομολογείται βέβαια στην AGB).
Η συγκεκριμένη τουρκική παραγωγή είναι εμπνευσμένη από το διάσημο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά "Ο κόμης Μοντεκρίστο".
Ο ήρωας Εζέλ, που τον υποδύεται ο ηθοποιός Κενάν Ιμιρζαλίογλου (Kenan Imirzalioglu), θα βρεθεί στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου φιλοξενούμενος της τουρκικής πρεσβείας και της Turkish Airlines με αφορμή ένα γκαλά που διοργανωθεί εκείνες τις ημέρες στην πρεσβεία.
Ήδη έχει κλειστεί και η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο ψυχαγωγικό πρωινό του ΑΝΤ1 την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με τον Χρήστο Φερεντίνο και τη Νάντια Μπουλέ.

Η Μεταθάνατια Αντίληψη στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία

Posted: 01 Sep 2011 07:38 AM PDT

141

Τα θρησκευτικά ιερατεία που επικράτησαν τους τελευταίους αιώνες της ανθρώπινης Ιστορίας κατάφεραν να επιβληθούν με κύριο εργαλείο τους την ομολογουμένως υπεραποδοτική διαχείριση του ανθρώπινου φόβου. Εκείνο που κατεξοχήν φοβούνται οι αφιλοσόφητοι άνθρωποι είναι η «απώλεια», η «ανυπαρξία» και όλοι οι ανάλογοι όροι που ωστόσο σε συμπαντικό επίπεδο στερούνται νοήματος, αφού τίποτε μέσα στο Είναι δεν μπορεί να «απολεσθεί». Ποια ήταν όμως η άποψη των προγόνων μας για όλες αυτές τις έννοιες;

Ο αφιλοσόφητος άνθρωπος στην πραγματικότητα αγωνιά για το εάν ή όχι θα απολέσει το πρόσκαιρο όσο και ασήμαντο «εγώ» του. Ως συνέπεια αυτού, νιώθει ανασφαλής και αναδιπλώνεται ακόμα περισσότερο προς την εξατομικευμένη προσωπικότητα, προσπαθώντας να «οχυρωθεί» πίσω από το αυθαίρετο σύμπλεγμα χαρακτηριστικών προσωπικότητας που εκλαμβάνει λανθασμένα ως εαυτό. Ενισχυτικός σε αυτού του είδους τις «οχυρώσεις» είναι ο Χριστιανισμός, μια θρησκεία που προσανατολίζει τον πιστό να «σώσει» αποκλειστικά τη «δική του» ψυχή(1).

Ολη αυτή όμως η κολοσσιαία αγωνία για μια μεταθανάτια ζωή θα φάνταζε ακραία παράλογη στα μάτια ενός αρχαίου Ελληνα, στον ίδιο βαθμό που φαντάζει παράλογη μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου εθνικού: το ερώτημα περί αθανασίας ή όχι της ψυχής, δηλαδή της αόρατης αρχικής αιτίας των βιοφυσιολογικών εκδηλώσεων, απαντάται δίχως δισταγμό καταφατικά, όπως ακριβώς απαντάται το ερώτημα περί αθανασίας κάθε υλικής υπόστασης (από το ρήμα «υφίστημι») ενός άναρχου και ατελεύτητου υλικού Ολου. Η ψυχή είναι αθάνατη, αλλά και μη προσωπική και, κυρίως, δεν υπάρχει περί αυτής καμία απολύτως εκκρεμότητα για το εάν ή όχι θα… σωθεί. Αλλωστε, καμία απολύτως «απώλεια» δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα δεδομένο και άφθαρτο σύνολο, το οποίο απλώς φιλοξενεί μέσα του μια ατελείωτη αλλαγή μορφών και καταστάσεων.

Η Άποψη των Φιλοσόφων
Σε όλες τις ελληνικές οντολογικές – φιλοσοφικές σχολές εκείνο που έχει γίνει εμφανές στο επίπεδο της γήινης ζωής, δίνοντας τη ζωή και την κίνηση στις θνητές υπάρξεις, μετά το βιολογικό θάνατό τους περνάει στην αφάνεια, όπως το έχει όμορφα διατυπώσει ο Παρμενίδης(2), επιστρέφοντας στα Αθάνατα. Σ' αυτό εξαντλεί το ενδιαφέρον της για τα «μετά θάνατον» πράγματα η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, η οποία, αντίθετα από τους διαχειριστές των φοβιών των ανθρώπων, ασχολείται και τιμά πρωτίστως τη ζωή. Η μη προσωπική ουσία του θνητού ανθρώπου επιστρέφει μετά το βιολογικό τέλος του εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στο Αιώνιο, στο Τέλειο, στο Μακάριο, στο Φωτεινό. Δίχως περιφράσεις, ο θείος Ηράκλειτος το έχει πει σε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να κατανοούν ένα στοιχειωδώς πυκνό λόγο: «ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΘΝΗΤΟΙ, ΘΝΗΤΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ, ΖΩΝΤΕΣ ΤΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΤΟΝ ΔΕ ΕΚΕΙΝΩΝ ΒΙΟΝ ΤΕΘΝΕΩΤΕΣ». Που πάει να πει ότι το Θείο περιοδικώς «ανασταίνεται» με το θάνατο των θνητών όντων και «πεθαίνει» κάθε φορά που κατέρχεται σ' αυτά για να εμψυχώσει τη βιοφυσιολογική ύπαρξή τους.

Υπήρχαν Συγκρούσεις Ανάμεσα στις Φιλοσοφικές Σχολές;
Σε αρκετούς που δεν έχουν ασχοληθεί σε βάθος με την ελληνική κοσμοαντίληψη υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι διάφορες οντολογικές – φιλοσοφικές σχολές των εθνικών Ελλήνων (λ.χ. η κυρίαρχη των Υλοζωιστών και οι διαφοροποιημένες πυθαγοροπλατωνική και ατομική) είχαν αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις για τη μετά το βιολογικό θάνατο των θνητών πορεία της ψυχής. Τουναντίον, καμία τους δεν υποβίβασε την ψυχή σε κεντρική φιγούρα μιας ηθικοθρησκευτικής εσχατολογίας και καμία τους δεν απαξίωσε την παρούσα, απτή και πραγματική ζωή των θνητών όντων προς χάριν ενός «μεταθανάτιου» ονειροπολήματος ή κανονικού εκφοβισμού.

Στους Ελληνες, όπως προείπαμε, η μη προσωπική ουσία του θνητού ανθρώπου επιστρέφει μετά το βιολογικό τέλος του στους κόσμους των θεών. Σε αρκετά σημεία του υπέροχου εκείνου κειμένου του, «Τα ες Εαυτόν», ο εστεμμένος φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος τονίζει αυτή τη στενότατη αλλά άγνωστη για τους αφιλοσόφητους συγγένεια: «Να έχεις ασφαλή τον εσωτερικό σου δαίμονα από προσβολή και βλάβη…, o Θεός που είναι μέσα σου να κυβερνά αληθινόν άνδρα, ηλικιωμένο, με διάνοια πολίτου, άρχοντα που έχει τακτοποιημένα τα δικά του και θέση πολεμιστή, που περιμένει έτοιμος το σύνθημα της αποχωρήσεως και ούτε όρκους χρειάζεται ούτε μαρτυρίες άλλων…, αν εκτελείς εκείνα που απαιτεί η κάθε στιγμή, ακολουθώντας τον ορθό λόγο με επιμέλεια, με θάρρος και καλή θέληση και χωρίς πάρεργα, τότε κρατείς το δαίμονα του εαυτού σου διαρκώς αγνό, ωσάν να επρόκειτο άμεσα να τον επιστρέψεις…, την ύπαρξή σου έλαβες ως μέρος ενός συνόλου. Θα εξαφανισθείς αργότερα μέσα σ' εκείνο που σε γέννησε. Ή μάλλον θα μεταβληθείς και θ' αναληφθείς στο Λόγο που σε δημιούργησε… Δεν είναι κακό ότι τα πράγματα μεταβάλλονται ούτε καλό ότι κάποια αποκτούν ύπαρξη από τη μεταβολή…».

Ο Κάτω Κόσμος
Πριν αναφερθούμε στην πλατωνική εικόνα για την αθανασία της ψυχής, θα ανοίξουμε εδώ μια σύντομη παρένθεση για ένα ακόμη λάθος που διαπράττουν όσοι δεν έχουν ασχοληθεί σε βάθος με την ελληνική κοσμοαντίληψη, και συγκεκριμένα την αντίληψη της εικόνας του βασιλείου του Αδου. Ο αρχαιοελληνικός «Κάτω Κόσμος» περιγράφεται στα ομηρικά έπη, αλλά και σε έργα της κλασικής εποχής, ως «παρόμοιου» με το ασαφές επέκεινα στο οποίο υποτίθεται, κατά τους χριστιανούς, ότι «ζουν» οι προσωπικές ψυχές των δικών τους νεκρών. Η εικόνα όμως του βασιλείου του Άδου είναι χρονικά παράλληλη με τις οντολογικές – φιλοσοφικές αντιλήψεις που με σαφήνεια τηρούν απόσταση από την αυταπάτη περί προσωπικών ψυχών. Αυτό που ζει στον Άδη δεν είναι η πραγματική ψυχή των τεθνεώτων αλλά η «σκιά» της βιογραφίας τους, μια αποθήκευση στο «σκληρό δίσκο» του αιώνιου Οντως Οντος, που υπάρχει μόνο στο μέτρο που κάποιος θα έλθει να κάνει ένα «διπλό κλικ» επάνω της. Με μνημόνευση, με απόδοση τιμών, με τελετή…

Η Παρεξήγηση με τον Πλάτωνα
Οπως έχει επισημάνει ο Ζαν Πιερ Βερνάν, η αθανασία της ψυχής που απασχολεί τον Πλάτωνα, και εν γένει την πυθαγοροπλατωνική γραμμή, θα συμπληρώναμε, δεν είναι παρά η αθανασία του ανώτερου τόπου της ψυχής ως ενός αποσπάσματος της θεότητας, έστω κι αν ο ανυποψίαστος αναγνώστης εκπλήσσεται με το «δαίμονα εαυτού» των, υλοζωιστών στη βάση τους, Στωικών. Δεν πρόκειται για εξατομικευμένη αθανασία, για την αθανασία κάποιου περαστικού «εγώ», αλλά για την αθανασία του πραγματικού εαυτού ως αποσπάσματος της θεότητας. Ο ίδιος ο Πλάτων δηλώνει ότι οι ψυχές που διατηρούν δεσμούς με το σωματικό «εγώ» καταντούν φαντάσματα και ο Βερνάν το επεξηγεί αρκετά γλαφυρά με τα ακόλουθα λόγια: «Αυτές οι ψυχές… έμειναν υπερβολικά προσωπικές, υπερβολικά εξατομικευμένες και παράλληλα σωματοποιημένες. Συνεπώς, δεν μπορούν να σμίξουν με τα άστρα με τα οποία συγγενεύουν. Με άλλα λόγια, έργο της ψυχής δεν είναι να εκφράζει την ιδιαιτερότητα του καθενός από εμάς αλλά, αντίθετα, να φροντίζει ώστε η ιδιαιτερότητα αυτή κάποια στιγμή να ξεπερνιέται, ώστε ο καθένας μας, στο τέρμα μιας καθαρής ζωής, να παραδίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και στο Θείον»(3).

Οι διάφορες οντολογικές – φιλοσοφικές σχολές μας συγκλίνουν λοιπόν στο ότι αυτό που ακολουθεί το βιολογικό θάνατο είναι η ένωση του προσκαιροποιημένου αιώνιου με την πηγή του. Ακριβώς όπως τα σωματικά συστατικά κάνουν τη δική τους επιστροφή στην κοινή ουσία που τροφοδοτεί τις επόμενες σωματικές πυκνώσεις που θα αναδείξουν νέα θνητά όντα. Καθίσταται σαφές ότι στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν υπάρχει χώρος για διαχειριστές του φόβου, αφού στο σχήμα που αυτή πρεσβεύει για τον κύκλο «ζωή – θάνατος – ζωή» δεν υπάρχει τίποτε απολύτως για να φοβηθεί κανείς. Εκτός αν κάποιοι έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό πνευματικής διάλυσης που να κυριεύονται από φόβο στην ιδέα ενός ανθρώπου που είναι συγγενής των θεών και ενός Ολου που δεν χωράει κανέναν υπερκείμενο δικτάτορα, λογιστή ή δεσμοφύλακα.

Gordon Smith

Posted: 01 Sep 2011 04:19 AM PDT

gordon smith

1. [Νικόλαος Κουμαρτζής:] Αρχικά, θα ξεκινήσω με κάποιες ερωτήσεις που σίγουρα έχετε απαντήσει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν, οι οποίες όμως είναι απαραίτητες για τον απλό αναγνώστη που για πρώτη φορά έρχεται σε επαφή με την περίπτωση σας.
Ποια ακριβώς είναι η ικανότητα σας ως μέντιουμ; Τι ακριβώς δηλαδή μπορείτε να κάνετε και τι όχι;
[Gordon Smith:] Ως διάμεσος, επικοινωνώ με τη συνείδηση ατόμων που έχουν πεθάνει και έχουν περάσει στη σφαίρα του πνευματικού κόσμου.

2. [Ν.Κ.:] Πως ήρθατε σε επαφή με το ταλέντο που πιστεύετε ότι έχετε; Επίσης, πως φτάσατε στο σημείο να εξοικειωθείτε σε τόσο μεγάλο βαθμό μαζί του;
[G.S.:] Ως παιδί, είχα πολλές εμπειρίες όπου έβλεπα ή άκουγα ανθρώπους που είχαν πεθάνει και μου έδιναν πληροφορίες οι οποίες αργότερα αποδεικνύονταν πραγματικές. Αρκετά αργότερα, μετά την ενηλικίωση μου, έμαθα τον τρόπο να χρησιμοποιώ το χάρισμα μου αυτό. Στην παιδική μου ηλικία τα παραπάνω περιστατικά εμφανίζονταν τυχαία.

3. [Ν.Κ.:] Μπορείτε μέσα στις άκρες να μας περιγράψατε την πορεία σας από τη στιγμή που αποδεχθήκατε την ιδιαιτερότητα σας αυτή μέχρι σήμερα; Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που σας βοήθησαν και με ποιον τρόπο ώστε να μπορείτε πλέον να «ανοιγοκλείνετε» τον διακόπτη του μέντιουμ τόσο εύκολα και απλά;
[G.S.:] Ήρθα σε επαφή με μία Εκκλησία Πνευματιστών(αγγλ.: Spiritual Church) όπου και γνώρισα τον μετέπειτα δάσκαλο μου, τον Jean Primrose. Αυτός με δίδαξε τον τρόπο να «ανοιγοκλείνω» τον διακόπτη, αλλά και να χρησιμοποιώ το χάρισμα μου για να βοηθάω συνάνθρωπους μου.

4. [Ν.Κ.:] Φθάνουμε λοιπόν στο σημείο της ζωής σας που έχετε πλέον ανακαλύψει την ικανότητας σας, έχετε εξοικειωθεί μαζί της και την έχετε αναπτύξει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.. Πως δράσατε από τότε έως σήμερα; Πως προσπαθήσατε να χρησιμοποιήσετε την ικανότητα σας; Από μία απλή βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο σας, έως το σημείο της βοήθειας σας προς τη σύγχρονη επιστήμη ώστε να καταφέρει να ρίξει φως σε ένα πεδίο που επί αιώνες δεν κατάφερε παρά στο ελάχιστο να εξερευνήσει..
[G.S.:] Κυρίως χρησιμοποιώ το χάρισμα μου ως διάμεσος για να βοηθάω όσους έχουν ανάγκη, όσους θρηνούν για χαμένα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επιπλέον, έχω ήδη αφιερώσει 7 χρόνια της ζωής μου συνεργαζόμενος με την Σκωτσέζικη Εταιρία Ψυχικών Ερευνών(Scottish Society for Psychical Research- SSPR) και το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν σχετικά πειράματα τα οποία μάλιστα οδήγησαν στη δημοσίευση τριών επιστημονικών paper.

[Διαμεσότητα και επιστημονικές έρευνες..]
5. [Ν.Κ.:] Ας περάσουμε τώρα σε ερωτήσεις πιο εξειδικευμένες, οι οποίες και πιστεύω ότι ενδιαφέρουν περισσότερο τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού.
Στα κολακευτικά σχόλια που σας συνοδεύουν στην έλευση σας στη χώρα μας, αναφέρεται έντονα ότι συμμετείχατε κατά το παρελθόν σε εργαστηριακά πειράματα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, τα οποία και είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο site σας: «Gordon's extraordinary skills have attracted the attention of university scientists researching the [...]».
Γνωρίζοντας ότι επιστημονικά πειράματα οποιασδήποτε φύσης καταλήγουν σε δημοσιεύσεις paper σε διεθνή ή τοπικά επιστημονικά συνέδρια, θα ήθελα να μας ενημερώσετε σε ποιο Journal ή έστω σε ποια επιστημονική έκδοση έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες ως προς αυτά τα πειράματα.
[G.S.:] Έχω ήδη συμμετάσχει σε πειράματα υπό την επίβλεψη των Archie E. Roy του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης και Tricia J. Robertson της SSPR. Για σχετικές πληροφορίες πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί, μιας και αυτοί έγραψαν τα papers με επιστημονικό τρόπο και τα δημοσίευσαν στα αντίστοιχα περιοδικά με την υπογραφή τους(βλέπε σημείωση παρακάτω).

6. [Ν.Κ.:] Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τον τρόπο που διεξήχθησαν τα πειράματα με τον κ. Archie Roy, τη μεθοδολογία, τις επιστημονικές δικλίδες ασφαλείας(εφόσον γνωρίζετε), καθώς και για τα τελικά αποτελέσματα;
[G.S.:] Εγώ δεν ήμουν παρά ένας από τους συμμετέχοντες στα πειράματα, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ακολουθήθηκαν οι πλέον αυστηροί κανόνες ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένας διάμεσος που έπαιρνε μέρος δεν γνώριζε από πριν τίποτα απ' όσα θα ακολουθούσαν. Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες που οι δύο ερευνητές αποκαλούσαν Blind και Double Blind. Από όσα προσωπικά κατάλαβα, τα πειράματα απέδειξαν ότι μπορούσα να συλλέξω πληροφορίες από ανθρώπους που είχαν πεθάνει με την έννοια ότι οι πληροφορίες αυτές δεν έφθαναν σε εμένα με καμία από τις 5 γνωστές ανθρώπινες αισθήσεις.

7. [Ν.Κ.:] Επίσης, συχνά αναπαράγεται σε κάθε είδους- έντυπη, τηλεοπτική, διαδικτυακή, κλπ.- διεθνή Μ.Μ.Ε. η πληροφορία ότι το BBC έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ γύρω από την περίπτωση σας. Σε άλλα αναφέρεται απλά το παραπάνω γεγονός και τίποτα άλλο, ενώ σε κάποια άλλα γίνεται λόγος για σειρά ντοκιμαντέρ. Τι ακριβώς ισχύει και που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει πρόσβαση στα εν λόγω ντοκιμαντέρ; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια στοιχεία σχετικά με τις ονομασίες τους και το έτος πρώτης προβολής τους;
[G.S.:] Το ντοκιμαντέρ ονομάζεται «Mediums talking to the dead»(ελληνιστί: «Διάμεσοι συνομιλούν με τους νεκρούς»), έχει διάρκεια τριών ωρών και αποτελεί μέρος της σειράς Everyman. Παρουσιάζει τρεις διάμεσους, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, κατά τη στιγμή της «επικοινωνίας» τους. Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ κατέγραψαν τους διάμεσους τόσο μπροστά σε live κοινό, όσο και σε ιδιωτικές sessions(seances) με άτομα που το ίδιο το BBC επέλεξε. Οι διάμεσοι δεν γνώριζαν κανένα από τα παραπάνω άτομα, μήτε είχαν οποιαδήποτε πληροφόρηση για την έως τότε ζωή τους.

8. [Ν.Κ.:] Έχω ενημερωθεί ότι αποτελείται πλέον τον νέο παρουσιαστή της εκπομπής Most Haunted του βρετανικού Living TV. Στα πρώτα της βήματα η εκπομπή αντιμετώπισε σφοδρές κατηγορίες για εξαπάτηση από το συμμετέχον μέντιουμ κ. Χ. Επιπλέον, ο πρώτος τουλάχιστον κύκλος που είχα την τύχη να παρακολουθήσω, η εκπομπή αν και άφηνε ελπίδες για επιστημονική έρευνα πάνω στο παραφυσικό μέσω της συμμετοχής ενός Παραψυχολόγου, εντούτοις δεν ξέφευγε σε καμία περίπτωση από τα όρια ενός τηλεοπτικού show με αποκορύφωμα το Most Haunted Live.
Έχει αλλάξει κάτι με τη δική σας συμμετοχή στους στόχους και στην υλοποίηση της εκπομπής; Έχει δηλαδή πραγματοποιηθεί κάποια ουσιαστική έρευνα υπό την καθοδήγηση σας;
[G.S.:] Σταμάτησα οποιουδήποτε είδους συνεργασία με το «Most Haunted» μετά από λίγες εκπομπές, διότι αισθάνθηκα ότι δεν γινόταν σωστή επιστημονική έρευνα.

[Ως προς τις συνεδρίες..]
9. [Ν.Κ.:] Ας περάσουμε τώρα στις συνεδρίες που πραγματοποιείτε.. περιγράψτε μας μία συνηθισμένη τέτοια συνεδρία: πως σας «βρίσκουν» απλοί άνθρωποι, τι ζητάνε συνήθως από εσάς, πως η συνεδρία ξεκινάει, πως εξελίσσεται και πως κλείνει;
[G.S.:] Όσοι άνθρωποι έρχονται σε εμένα, συνήθως έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο και αισθάνονται ότι έχουν «αφήσει κάτι στη μέση» μαζί του. Όταν κάποια πνευματική οντότητα με πλησιάζει αισθάνομαι μία δόνηση γύρω μου και τότε γνωρίζω πλέον ότι έχει επιτευχθεί η επαφή/ επικοινωνία. Βέβαια, υπάρχουν στιγμές που δεν πραγματοποιείτε καμία επαφή, δηλαδή δεν «δουλεύει» τίποτα σωστά. Όμως, όταν επιτυγχάνεται, μπορεί να φέρει ανακούφιση και χαμόγελο στο άτομο που έχει έρθει να με δει.

10. [Ν.Κ.:] Όταν «επικοινωνείτε» με το μη φυσικό περιβάλλον αλλάζει κάτι στη ψυχοπαθολική σας κατάσταση; Αισθάνεστε εσείς ο ίδιος κάποια έντονη διαφορά στην αντίληψη σας ή το σώμα σας;
[G.S.:] Το μόνο διαφορετικό που αισθάνομαι είναι μία δόνηση γύρω από το σώμα μου, έτσι ξέρω ότι η πνευματική οντότητα είναι κοντά.

11. [Ν.Κ.:] Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικές από τις σημαντικότερες- για εσάς- συνεδρίες που έχετε πραγματοποιήσει; Είτε γιατί ο άνθρωπος που είχατε απέναντι σας ήταν κάποια διασημότητα που δεν θα περιμένατε ποτέ να σας προσεγγίσει, είτε γιατί τα όσα «είδατε» κατά τη συνεδρία ήταν πραγματικά αδύνατο να γνωρίζετε από πριν..
[G.S.:] Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές περιπτώσεις, όμως επέλεξα να σας αναφέρω μία που έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό. Με επισκέφθηκε μία γυναίκα που ο γιος της είχε χαθεί ενόσω ήταν στρατιώτης, δίχως να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Ήρθε σε εμένα για να μάθει αν ο γιος της ήταν νεκρός ή ζωντανός. Ο γιος της βρισκόταν ήδη στον πνευματικό κόσμο(σ. μ.: δηλαδή είχε πεθάνει), από όπου με ενημέρωσε ότι είχε δολοφονηθεί από έναν άλλο στρατιώτη και ότι ο θάνατος του συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Επιπλέον, με ενημέρωσε ότι το σώμα του βρισκόταν σε ένα ποτάμι της Γαλλίας και ότι την τρίτη επέτειο του θανάτου του θα βρεθούν τα πρώτα ίχνη σχετικά με τη δολοφονία του.
Και όντως, τη συγκεκριμένη ημέρα η αστυνομία βρήκε μηριαία κόκαλα και μέσω tests DNA αποδείχτηκε ότι πρόκειται για τον γιο της συγκεκριμένης γυναίκας. Έκτοτε, έχουν ανακαλυφθεί περισσότερα τμήματα της σωρού του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η κηδεία του, κάτι που βοήθησε την οικογένεια να προχωρήσει στη ζωή της. Η εν λόγω υπόθεση ερευνάται ακόμα από την αστυνομία και γι' αυτό δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερα.

12. [Ν.Κ.:] Στις περισσότερες συνεντεύξεις σας που έχω εντοπίσει σε έντυπα της Μεγάλης Βρετανίας(The Star 2-6-2006, Metro 2005, κλπ. ), διατείνεστε επανειλημμένως ότι στις συνεδρίες(one-on-one readings) που πραγματοποιείτε με απλούς ανθρώπους δεν χρεώνεται τις υπηρεσίες σας. Μάλιστα, στις αρχικές σελίδες του βιβλίου σας Unbelievable Truth δηλώνετε ότι η ζήτηση ή όχι χρημάτων αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ενός τσαρλατάνου και ενός πραγματικού μέντιουμ. Όμως, στην επίσκεψη σας στη χώρα μας η συμμετοχή στο mediumship που θα πραγματοποιήσετε είναι αντί χρηματικού αντιτίμου, διόλου ευκαταφρόνητου για το μέσο Έλληνα. Αλήθεια, πως εξηγείτε την παραπάνω φαινομενική αντίφαση;
[G.S.:] Δεν έχω ποτέ χρεώσει ανθρώπους σε ιδιωτικές συνεδρίες(seances). Όταν όμως ταξιδεύω σε διαφορετικές χώρες, οι άνθρωποι ή οργανισμοί που με φιλοξενούν πρέπει να βάλουν κάποιο χρηματικό αντίτιμο ώστε να καλύψουν τα έξοδα τους. Επιπλέον, έχω πραγματοποιήσει και ο ίδιος συνεδρίες επί πληρωμή, όμως τα χρήματα που συγκέντρωσα δόθηκαν σε κάποια από τις πολλές φιλανθρωπικές προσπάθειες που υποστηρίζω, σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, έχω συγκεντρώσει περίπου 100.000 Βρετανικές λίρες(περίπου 150.000 ευρώ εν έτη 2007) για φιλανθρωπίες, χρησιμοποιώντας το χάρισμα μου. Τα χρήματα δεν είναι ο λόγος που με ωθούν να εργάζομαι ως διάμεσο.

[Ως προς το παραφυσικό και τη σύγχρονη κοινωνία..]
13. [Ν.Κ.:] Πιστεύετε ότι είναι εφικτό τα παραφυσικά φαινόμενα να γίνουν πλήρως αποδεκτά από την ανθρώπινη κοινωνία; Να έρθουν σε πλήρη συμφωνία με τη θρησκεία και την επιστήμη;
[G.S.:] Πιστεύω ότι εν καιρώ θα γίνουν περισσότερο αποδεκτά από την επιστήμη.

14. [Ν.Κ.:] Πιστεύετε ότι έχετε βοηθήσει για κάτι τέτοιο και εσείς με την έως τώρα πορεία σας; Πως σκοπεύετε στο μέλλον να πράξετε προς αυτήν την κατεύθυνση;
[G.S.:] Ελπίζω ότι έχω βοηθήσει και θα προσπαθήσω στο μέλλον να βοηθήσω ακόμα περισσότερο. Περισσότερα σχετικά πειράματα ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή, δεν έχω καμία ιδέα όμως για το τι θα περιέχουν.

[Επίλογος..]
15. [Ν.Κ.:] Θα ήθελα να στείλετε ένα μήνυμα προς όλα τα μέλη της Ελληνική Κοινότητας του Μεταφυσικού, τα οποία μεταξύ άλλων αποτελούνται και από νέους ανθρώπους, σπουδαστές και φοιτητές, οι οποίοι κατά την ταπεινή μας άποψη θα διαμορφώσουν την ελληνική επιστημονική αφρόκρεμα του αύριο.
[G.S.:] Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε με καλές προθέσεις και τα καλά αποτελέσματα θα σύντομα ακολουθήσουν.


[Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί προδημοσίευση της στήλης Ψυχικές Έρευνες του Νικόλαου Κουμαρτζή, του τεύχους 30 του περιοδικού mystery.]

Τα Επιστημονικά Πειράματα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης.
Παρουσίαση και αξιολόγηση.

[Μετά τη συνέντευξη με τον κ. Gordon Smith και τα στοιχεία που μου έδωσε, επικοινώνησα με έναν(Tricia Robertson) εκ των δύο ερευνητών που πραγματοποίησαν τα προαναφερθέντα πειράματα. Επιπλέον, εντόπισα στη βιβλιοθήκη τηςΠΒρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών(British SPR) και μελέτησα τα 3 σχετικά papers που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα(εν έτη 2007).
Ακολουθούν τα συμπεράσματα της μελέτης και της αξιολόγησης των επιστημονικών άρθρων σχετικά με τα πειράματα και τον κ. Gordon Smith.]

Κάθε επιστημονικό πείραμα που πραγματοποιείται στο χώρο των ψυχικών ερευνών, εφόσον είναι αξιόλογο και συνάμα αποδεικνύει κάτι ουσιώδες, τότε οδηγεί οπωσδήποτε σε δημοσίευση αντίστοιχου paper: μίας έκθεσης δηλαδή σε καθαρά επιστημονικά πλαίσια, σε αναγνωρισμένο Journal του χώρου, όπου και αναφέρεται λεπτομερώς ο στόχος, η μεθοδολογία, η ανάλυση, τα αποτελέσματα και οι αδυναμίες του εκάστοτε πειράματος. 'ρα, εφόσον τα πειράματα που ανέφερε ο κ. Smith έχουν γίνει, τότε θα έπρεπε να υπήρχαν και τα αντίστοιχα paper. Και όντως, στην πρώτη μας επικοινωνία η κ. Robertson με ενημέρωσε για τρία σχετικά paper, σε συνεργασία με τον κ. Archy E. Roy (ακαδημαϊκό του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης).

Μετά από σχετική προτροπή, συμπλήρωσε για το προφίλ του κ. Smith:
«Ο Gordon ήταν ένα από τα μέντιουμ που χρησιμοποιήσαμε στο 5ετές ερευνητικό μας πρόγραμμα. Εκείνη την περίοδο ήταν πολύ συνεργάσιμος, όμως τώρα είναι ιδιαίτερα απασχολημένος ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με τον εκδοτικό του οίκο, τον Hay House Publishing, και είναι σχεδόν αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί του.
Δεν κάνει ψυχικά "κόλπα"[εννοεί παραγωγή εκτοπλάσματος, τηλεκίνηση, κλπ.], όμως είναι πάντα ακριβείς στις πληροφορίες που δίνει, οι οποίες και υποστηρίζει ότι έρχονται από κάποιο νεκρό άτομο. Επιπλέον, μπορεί να έρθει σε κατάσταση trance, όμως το κάνει μόνο σε ιδιωτικές συναντήσεις ενώπιον φίλων του αποκλειστικά. Κατά τη διάρκεια της trance είναι εξαιρετικά πειστικός, μιας και όταν "καταληφθεί" μπορεί να μιλήσει με μία εντελώς διαφορετική και δύσκολη προφορά για περισσότερο από 45 λεπτά, με μία αγγλική γραμματική και λεξιλόγιο που υπό κανονικές συνθήκες δεν γνωρίζει..»

Τα θετικά σχόλια ενός ακαδημαϊκού- και φίλου του κ. Smith, μετά το πέρας των πειραμάτων- ήταν αρκετά ώστε να με ωθήσουν να ασχοληθώ από επιστημονικής πλευράς με την υπόθεση του κ. Smith. Τα τρία paper που είχα στα χέρια μου μιλούσαν για τις 5ετείς έρευνες των δύο παραπάνω ακαδημαϊκών στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Smith, δεν ήταν όμως αποκλειστικά για τον ίδιο. 'ρα, οποιεσδήποτε πληροφορίες και συμπεράσματα αναφερθούν παρακάτω αφορούν μία ομάδα διάμεσων, στην οποία ο ίδιος συμμετείχε.

Το Γνωστότερο Επιχείρημα των Σκεπτικιστών Καταρρίπτεται
Το πρώτο paper δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2001, στο Journal of Society of Psychical Research (JSPR), με τίτλοΠ"A Preliminary Study of the Acceptance by non-recipients of mediums' statements to Recipients". Αναφέρεται σε αρχικά πειράματα τα οποία και πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να ελεχθεί ως προς την ορθότητα της η γνωστή υπόθεση των σκεπτικιστών σχετικά με τα μέντιουμ ότι οι πληροφορίες που δίνουν για τα άτομα που τους επισκέπτονται είναι τόσο γενικές που αληθεύουν για τους περισσότερους ανθρώπους.

Πριν μιλήσουμε για τα αποτελέσματα της 2ετούς αρχικής έρευνας, ας αναφέρουμε εν συντομία την άκρως απαραίτητη ορολογία για τα πειράματα: Recipient ονομάζεται το άτομο στον οποίο απευθύνονται οι πληροφορίες που δίνει το μέντιουμ όταν «επικοινωνεί» και non-recipient αυτό στο οποίο δεν απευθύνονται. Οι πληροφορίες αυτές δίνονται με τη μορφή δηλώσεων, οι οποίες και καταγράφονται από τους ερευνητές σε μία φόρμα, το set of numbered statements ή απλώς set. Οι δηλώσεις στη συνέχεια, τα set, μοιράζονται σε recipients και σε non-recipients, οι οποίοι με τη σειρά τους επιβεβαιώνουν ποιες από τις δηλώσεις αληθεύουν γι' αυτούς και ποιες όχι.
Στις έρευνες συμμετείχαν 10 διάμεσοι, 44 recipients και 407 non-recipients. Το ποσοστό επαλήθευσης των recipients σε σχέση με αυτό των non-recipients ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οποιαδήποτε λογικά στηριζόμενη αμφιβολία κατέρρευσε. Μάλιστα, η πιθανότητα τα- τόσο θετικά- αποτελέσματα να οφείλονται στην τύχη ήταν 1 στα 5.37 x 10-11, δηλαδή μικρότερη από 1 προς 10.000 εκατομμύρια!

Το 1ο Πρωτόκολλο Πειραματισμού με Μέντιουμ στην Ιστορία της Παραψυχολογίας!
Έχοντας απαντήσει οι δύο ερευνητές πειραματικά πλέον στο ουσιαστικότερο επιχείρημα των σκεπτικιστών, το επόμενο βήμα ήταν η δόμηση μίας μεθοδολογίας πειραμάτων ικανής να επαναληφθεί, να αναλυθεί στατιστικά και να χαρακτηρίζεται από επιστημονικές δικλίδες ασφαλείας. Κάπως έτσι, οι Robertson και Roy τον Ιούλιο του 2001, στο δεύτερο σχετικό paper τους ("A double-blind procedure for assessing the relevance of a medium's statements to a recipient"), πρότειναν το double-blind protocol ή αλλιώς Robertson Roy Protocol (RRP).
Σύμφωνα με αυτό, αν και η πρώτη φάση των πειραμάτων είχε εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα, εντούτοις υπήρχαν κάποιες αδυναμίες: ο διάμεσος θα μπορούσε ίσως να εξάγει κάποια συμπεράσματα για τους recipient από τις αντιδράσεις, τις απαντήσεις, το εκπαιδευτικό- θρησκευτικό- πολιτισμικό-κλπ. προφίλ τους, κλπ. Έτσι, με το πρωτόκολλο RRP θέτονταν κάποιες δικλίδες ασφαλείας, εκμηδενίζοντας τις όποιες αδυναμίες.
Οι δικλίδες ασφαλείας που τέθηκαν ήταν οι εξής:
α. οι διάμεσοι και οι recipients δεν έχουν κανενός είδους οπτική επαφή.
β. οι recipients δεν μιλάνε στους διάμεσους.
γ. ο εκάστοτε recipient δεν γνωρίζει ότι είναι recipient.
δ. ο εκάστοτε διάμεσος δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον recipient με κανέναν φυσικό τρόπο.
ε. οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στα πειράματα δεν γνωρίζουν το ρόλο τους, δηλαδή αν είναι recipients ή non-recipients.
στ. κανένας από τους δύο ερευνητές δεν αποφασίζει ποιος είναι κάθε φορά ο recipient (αποφασίζει ένας τρίτος).

Νέα Πειράματα και Συμπεράσματα Δίχως Αδυναμίες
Στηριζόμενοι πλέον στο νέο ασφαλέστατο πρωτόκολλο, οι δύο ακαδημαϊκοί συνέχισαν τα πειράματα τους για άλλα 2,5 χρόνια, με τη συμμετοχή 10 διάμεσων και 300 απλών ανθρώπων σε Αγγλία και Σκωτία.
Όπως διαβάζουμε στο paperΠ"Results of the application of the Robertson-Roy Protocol to a series of experiments with mediums and participants" που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2004 στο JSPR, το ποσοστό επαλήθευσης των recipients παρέμεινε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, εν αντιθέσει με αυτό των non-recipients που κυμάνθηκε σε χαμηλά. Μάλιστα, η πιθανότητα τα εν λόγω αποτελέσματα να ήταν τυχαία ήταν μόλις 1 προς 1.000.000.

Κάπως έτσι, αν και το πρωτόκολλο κρίνεται εξαιρετικά χρονοβόρο, εντούτοις είναι εύκολο στην εφαρμογή, στη συλλογή πληροφοριών και στην επανάληψη του. Επιπλέον, τα αποτελέσματα που εξάγει χαρακτηρίζονται ως αξιόπιστα και- το σημαντικότερο- αντικειμενικά, δημιουργώντας παράλληλα μία κοινή πλατφόρμα πειραματισμού για όλα τα μελλοντικά ερευνητικά προγράμματα πάνω σε μέντιουμ.

Με λίγα λόγια, μπορεί κατά το παρελθόν με την πραγματοποίηση πειραμάτων σε διάφορα μέντιουμ, όπως π.χ. στις Mrs. Piper, Mrs., Leonard, Mrs. Willet, Mrs. Garret, κλπ. (βλέπε Balfour 1920&1935, Broad 1965, Gauld 1982, Roy 1996) να «αποδείχθηκε» ότι οι πληροφορίες που παρείχαν αποκτιούνταν με τρόπο παραφυσικό, όμως τα εκάστοτε πειράματα ακολουθούσαν διαφορετική μεθοδολογία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επαναληφθούν και άρα τα συμπεράσματα τους να επαληθευτούν ή αξιολογηθούν.
Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν με το πρωτόκολλο RRP και πλέον δεν μένει παρά να περιμένουμε αντίστοιχα πειράματα να πραγματοποιηθούν και από άλλους ερευνητές, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο δείγμα αποτελεσμάτων για να εξαχθούν καθολικά συμπεράσματα.

Η Ψυχολογία των Χρωμάτων

Posted: 01 Sep 2011 03:55 AM PDT

To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει. Αναμφίβολα, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Έχει αποδειχτεί ότι οι προτιμήσεις μας είναι έμφυτες από τη φύση μας. Μπορούμε να πούμε ότι το χρώμα είναι ταυτόχρονα μια θετική και μια αρνητική δύναμη. Το χρώμα είναι κραδασμός, κραδασμός είναι κίνηση, κίνηση είναι δραστηριότητα μιας θετικής ή αρνητικής δύναμης. Ο δημιουργικός κραδασμός και ο καταστρεπτικός κραδασμός προέρχονται από την ίδια πηγή. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτήν την ενέργεια.

Ας δούμε τις επιδράσεις 5 βασικών χρωμάτων στην ψυχολογία του ανθρώπου:

colors

ΓΑΛΑΖΙΟ: Είναι το χρώμα του πνεύματος. Το σύμβολό του στοχασμού, της προσευχής και του ουρανού. Σχεδόν κάθε είδος γαλάζιου είναι καλό αλλά οι βαθύτερες αποχρώσεις του είναι καλύτερες. Το ανοιχτό γαλάζιο δείχνει μικρό βάθος και έναν αγώνα προς την ωριμότητα. Εκείνοι με την βαθιά απόχρωση γαλάζιου έχουν βρει το έργο τους κι έχουν συμμετοχή σ' αυτό.Είναι κυρίως πνευματικά προσανατολισμένοι. "Το γαλάζιο είναι το χρώμα της συμπαντικής έλξης" σύμφωνα με τον Μπίρρεν. Είναι, ακόμα, το χρώμα της απελευθέρωσης, του συντηρητισμού και της αποδοχής των υποχρεώσεων.

ΠΡΑΣΙΝΟ: Είναι ο κραδασμός της ζωής στην ανάπτυξη. Το καθαρό σμαραγδένιο πράσινο, ιδιαίτερα αν έχει μια χροιά γαλάζιου, είναι το χρώμα της θεραπείας. Είναι χρήσιμο, δυνατό και φιλικό. Έχει την συμπαντική έλξη της φύσης με την αίσθηση της ισορροπίας και της ικανότητας. Όσοι αγαπούν το πράσινο πιθανόν κατοικούν στομεγάλο δάσος της ανθρωπότητας." Είστε ένας αξιοσέβαστος γείτονας, κατασκευαστής σπιτιών, γονέας, ψηφοφόρος, κηδεμόνας, συνεργάτης". Η "πράσινη" προσωπικότητα προσπαθεί να υπερνικήσει την αντίθεση με σκοπό να επιτύχει αναγνώριση.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Είναι το χρώμα της ενέργειας ή του σεξ. Μπορούμε ν' αποδώσουμε στο κίτρινο τα θετικά στοιχεία της δημιουργικότητας, εφευρετικότητας, επινοητικότητας, ανεξάντλητης ενέργειας, δύναμης ισχύος, θάρρους, αυτοπεποίθησης και δύναμης του χαρακτήρα. Επίσης, σ' αυτό αποδίδονται τα αρνητικά χαρακτηριστικά της διαμάχης, εριστικότητας, δογματικότητας και του θυμού. Το άτομο που προτιμά το κίτρινο έχει την τάση να είναι απόμακρο από τους άλλους. Έχει τις καλύτερες προθέσεις αλλά σπάνια κάνει οτιδήποτε γι' αυτές. Το να απορρίπτει κανείς το κίτρινο, είναι σαν να απορρίπτει το καινούριο και την καινοτομία.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Είναι το χρώμα τουήλιου. Είναι ένα ζωτικό και γενικά ένα ωραίο χρώμα που δείχνει περίσκεψη και ενδιαφέρον για τους άλλους. Το χρυσαφένιο πορτοκαλί είναι ζωτικό και δείχνει αυτοέλεγχο. Ενώ το καφετί πορτοκαλί δείχνει μία έλλειψη φιλοδοξίας και μία στάση αδιαφορίας. Το άτομο που προτιμά το πορτοκαλί θέλει να επιτύχει σε οτιδήποτε ασχολείται. Αναζητά την διέγερση και αναζητά να βιώσει πλήρως την ζωή. Είναι ένα πνεύμα που αγαπά την ελευθερία, που χαίρεται να έρχεται σ' επαφή με τους άλλους, είναι εκ φύσεως ενθουσιώδες και ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε νέο και συναρπαστικό. Αυτό το άτομο είναι αισιόδοξο για το μέλλον του, αναζητώντας να επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητες του και έχει πολλά ενδιαφέροντα.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Είναι ένας κραδασμός ώθησης που συνδέεται με την επιθετικότητα και την κατάκτηση. Είναι ένα ερεθιστικό χρώμα. Ο κόκκινος κραδασμός είναι το πνεύμα της δραστηριότητας, μια κινητήρια επιρροή. Μια προτίμηση γι' αυτό το χρώμα τονίζει μια δυνατή σεξουαλική ορμή, μια δημιουργικότητα, μία επιθυμία για νέα πράγματα και νέους φίλους, για ταξίδια και αλλαγές ακόμα και στο περιβάλλον. Στην αρνητική του όψη υπάρχει μία επιθετική, πολεμοχαρής στάση, εγωκεντρικότητα και αστάθεια. Μπορεί να υποδηλώνει ενδιαφέρον για τα μυστικιστικά και τα απόκρυφα. Οι "κόκκινες" προσωπικότητες θέλουν να είναι οι εμπειρίες τους τέλειες και πλήρεις.

Το χρώμα είναι η ουσία της δύναμης και της ζωής γύρω μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε χρωματικό κραδασμό εποικοδομητικά ή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε καταστροφικά. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε αρμονία με την δημιουργική δύναμη ή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε εγωιστικά και για ιδιοτελείς σκοπούς. Η επίγνωση αυτής της αρχής μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερες ικανότητες για περισσότερη αρμονία.

Μαύρες γάτες: Γιατί τις "τρέμουμε";

Posted: 01 Sep 2011 03:53 AM PDT

blackcat2

Το πιο έντονο σημείο πάνω στις μαύρες γάτες είναι σίγουρα τα μάτια. Καμία άλλη γάτα δεν έχει μάτια που μπορούν να σας υπνωτίσουν, να κάνουν την αναπνοή σας να κοπεί, να σας διαπεράσουν με το βλέμα τους και στο τέλος μένοντας άναυδοι να αναρωτιέστε για το ποιος εξημέρωσε ποιον.

Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα πράγματα για τις γάτες. Τους έχουν αποδοθεί πολλές φορές ακόμα και υπερφυσικές δυνατότητες, όπως το ότι βλέπουν την αύρα ενός ανθρώπου, το ότι μπορούν να δουν το φάντασμα ενός πεθαμένου, ή το ότι μπορούν να προβλέψουν ένα σεισμό ή μεγάλες καταστροφές.

Βέβαια βλέποντας όλα αυτά από μια άλλη όψη, με το γυαλιστερό τους τρίχωμα και τις αινιγματικές τους ιδιότητες, έχουν θεωρηθεί μυστήριες, δαιμονικές ή και ότι προκαλούν κακοτυχία. Ανάλογα με τις εποχές και τον εκάστοτε πολιτισμό, οι μαύρες γάτες είτε είναι κυνηγημένες και σκοτώνονται ή βασανίζονται, είτε δεν είναι επιθυμητές.

Κι αυτό γιατί είναι σαν μινιατούρα ενός πάνθηρα, γιατί με τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κινούνται ταχύτερα και ξεγλυστρούν στο σκοτάδι, ή γιατί το τρίχωμα τους, τους δίνει τη δυνατότητα σχεδόν να εξαφανίζονται στο σκοτάδι. Σε όλους σίγουρα θα έχει τύχει να δούμε κάτι να περνάει αστραπιαία από μπροστά και να μείνουμε με την απορία για το τι ήταν (ίσως ήταν μια μαύρη γάτα!)

Ό,τι και να ισχύει όμως από τα παραπάνω το θέμα είναι ότι οι μαύρες γάτες έχουν κάτι που "εξιτάρει" τη φαντασία των ανθρώπων.

Η Julie Taff, φωτογράφος της εκδοτικής εταιρείας Browntrout, είπε ότι υπάρχει ένα είδος ίντριγκας και μυστηρίου στις μαύρες γάτες. Η εταιρεία έχει εκδόσει κατά καιρούς διάφορα ημερολογία με φωτογραφίες από γάτες, με πρώτο το "Μαύρες Γάτες", το 1997, το οποίο είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία. Η ίδια είπε ότι ετοιμάζεται ένα ημερολόγιο με μαύρες γάτες για το 2004 και ότι αυτό θα κάνει σίγουρα πάταγο. Συνέχισε λέγοντας ότι πολλοί άνθρωποι τις αγαπάνε, παρόλα αυτά η ίδια λέει ότι παρόλο που γενικά δεν είναι προληπτκή δεν περνάει ένα δρόμο αν πριν έχει περάσει μια μαύρη γάτα. Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις ένα ημερολόγιο με μαύρες γάτες, από το να έχεις μια γάτα.

Ο Debi Parsons - Drake μέλος οργάνωσης για την προστασία των ζώων, λέει ότι οι μαύρες γάτες είναι τα ζώα με τη λιγότερη ζήτηση, κι αυτό γιατί γύρω τους κινούνται διάφορες προληπτικές θεωρίες. Το περίεργο είναι ότι κάτι που θα απωθήσει κάποιον να αποκτησει μια μαύρη γάτα, το ίδιο μπορεί να κάνει κάποιον να θέλει μια μαύρη γάτα μανιωδώς. Δηλαδή για παράδειγμα ενώ κάποιον μπορεί να τον τρομάζουν το μαύρο χρώμα και το βαθύ, σταθερό βλέμμα, σε κάποιον άλλο αυτά λειτουργούν εντελώς αντίθετα και του αρέσουν.

blackcat

Κακοτυχία

Ένας από τους πρώτους δεσμούς της μαύρης γάτας με την κακοτυχία έρχεται από την αρχαία Βαβυλώνα και την Εβραϊκή μυθολογία. Αυτός ο θρύλος παρομοιάζει τον κύκλο που κάνει η μαύρη γάτα καθώς κάθεται με το διάβολο.

Επίσης σε πολλούς Ευρωπαϊκούς λαούς οι μαύρες γάτες θεωρείται ότι είναι κακοτυχία. Θρύλοι των Αγγλοσαξόνων και των Σκανδιναβών αναφέρουν ότι αν μαύρη γάτα διασχίσει το δρόμο τότε ο πιο ασφαλής δρόμος για τον περαστικό είναι γυρίσει πίσω στο σπίτι του. Στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία λέγεται ότι αν μαύρη γάτα διασχίσει ένα φεγγαρόλουστο μονοπάτι, αυτό σημαίνει θάνατο από επιδημία. Επίσης λέγεται ότι οι μαύρες γάτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν τη μορφή τους και μπορούν να επικοινωνούν με το διάβολο.

Μαύρες γάτες, Υγεία και Θάνατος

Εκτός των άλλων, στην Κίνα, η παρουσία των μαύρων γατών σημαίνει αρρώστια και φτώχεια.
Το 16ο αιώνα στην Ιταλία και τη Γερμανία οι άνθρωποι πίστευαν ότι αν μια μαύρη γάτα καθίσει στο κρεβάτι ενός αρρώστου τότε αυτός θα πεθάνει. Και όταν αυτό συνέβηκε κάποιες φορές, έλεγαν πως ο θάνατος οφείλονταν στις υπερφυσικές δυνάμεις της γάτας και όχι στην αρρώστια. Επίσης αν στην κηδεία αυτού του ατόμου εμφανίζονταν μαύρη γάτα τότε αυτό σήμαινε ότι θα πεθάνει και άλλο μέλος της οικογένειας.

Αντίθετα οι πρώτοι Αμερικανοί, πίστευαν ότι με το ζωμό που προερχόνταν από μια βρασμένη μαύρη γάτα μπορούσε να γιατρευτεί η φυματίωση. Το περίεργο ήταν ότι κανείς δεν τόλμαγε να σκοτώσει μια μαύρη γάτα, γιατί αυτό σήμαινε κακοτυχία. Εκτός αυτού πίστευαν ότι αν κάποιος είχε πρόβλημα με τα μάτια του, μπορούσε να γιατρευτεί αν κάποιος τον χτυπούσε με δύναμη με την ουρά μιας μαύρης γάτας.

Μαύρες γάτες και μάγισσες

Οι "γάτες και οι γυναίκες" έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με πολλούς τρόπους. Η Freya, θεά της έρωτα και της γονιμότητας των Νορβηγών, εμφανίζεται σε αναπαραστάσεις πάνω σε άρμα που το τραβάνε 2 μαύρες γάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται ότι οι γάτες κάλπαζαν, σαν δαιμονισμένα άλογα. Μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας στη Freya, οι γάτες μεταμορφώνονταν σε μάγισσες, οι οποίες βέβαια πολύ πιθανόν πριν απλά να ήταν μεταμφιεσμένες σε μαύρες γάτες.

Μια παράδοση της Βεγκάλης λέει ότι μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει την ψυχή της με μια μαύρη γάτα, και από εκεί και πέρα ότι κακό συμβεί στη γάτα θα το υποφέρει η γυναίκα. Πάνω σ' αυτό υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες που λένε ότι χτυπήματα που έκαναν σε μαύρη γάτα βρέθηκαν παρόμοια σε μια γυναίκα.

Κατά το Μεσαίωνα οι μαύρες γάτες καίγονταν στην πυρά όπως και οι μάγισσες επειδή πίστευαν ότι είχαν υπεφυσικές δυνάμεις. Πολλές φορές μάλιστα καίγονταν στη φωτιά αφού πρώτα τις είχαν δέσει σε ένα ξύλο.
Αν κάποιο άτομο δεν πάθαινε τίποτα, αν περνούσε από δρόμο που τον είχε διασχίσει μαύρη γάτα, τότε πίστευαν ότι αυτός ήταν υπό την προστασία του διαβόλου. Παρόλα αυτά αν εκείνος χτυπούσε απαλά τη γάτα τρεις φορές, τότε η κακοτυχία έφευγε.

Και επειδή όλα είναι πιθανά, ένα καλό ξόρκι δεν βλάπτει!

"Μαύρη γάτα πέρασε από το δρόμο μου.
Φέρε τύχη στο σπιτικό μου,
Και όταν λείπω απ' το σπίτι μου
Δώστη μου όπου κι αν γυρνώ."

Αφού πείτε το ξόρκι αφήστε τη γάτα να φύγει. Αν την πειράξετε ή τη χτυπήσετε τότε θα έχετε κακοτυχία!

Στη Φιλανδία πιστεύονταν ότι οι μαύρες γάτες μετέφεραν τις ψυχές των πεθαμένων στον άλλο κόσμο, ενώ οι Κέλτες πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες ήταν ενσαρκώσεις όντων που είχαν τη δυνατότητα της πρόβλεψης. Στην Ινδία οι μαύρες γάτες συνδέονταν με τη μετεμψύχωση. Πίστευαν ότι όταν έχει γίνει μια μετεμψύχωση, η ψυχή αυτή μπορεί να ελευθερωθεί αν ρίξει μια μαύρη γάτα σε ένα φούρνο.

Καλοτυχία

Αν και όλοι σχεδόν οι λαοί κυνηγούν τις μαύρες γάτες και τις θεωρούν κάτι κακό, στη Βρετανία και την Αυστραλία, οι μαύρες γάτες σημαίνουν καλή τύχη. Κάποιοι αγρότες πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες μπορούν να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς, αν βέβαια ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδιακασία. Έπρεπε να αφήσει κάποιος τη γάτα ελεύθερη σε μια διασταύρωση πέντε δρόμων και μετά απλά να την ακολουθήσει.

Στο Yorkshire, οι γυναίκες των ψαράδων κράταγαν στο σπίτι μια μαύρη, σαν εγγύηση ότι οι άντρες τους θα επιστρέψουν. Αν έμπαινε μαύρη γάτα στο σπίτι ή στο πλοίο τότε ήταν καλή τύχη, ειδικά αν δεν είχε καμία λευκή τρίχα. Οι γάτες δεν διώχνονταν ποτέ γιατί αυτό σήμαινε ότι διώχνεις την τύχη σου. Αν έριχνες τη γάτα μέσα στη θάλασσα θα ανέβαιναν αμέσως τα νερά της και θα ερχόταν μια βίαιη καταιγίδα. Αυτή η πρόληψη της καλής τύχης, είχε σαν αποτέλεσμα να κλέβονται οι μαύρες γάτες από τα σπίτια!

Ο Βασιλιάς Κάρολος ο 1ος μάλιστα για να αποφύγει το φαινόμενο της κλοπής είχε βάλει άτομα να φρουρούν τη γάτα του.

Αφρικανικές και Αμερικανικές παραδόσεις λένε ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν τύχη στο τζόγο. Έτσι πολλοί τζογαδόροι κουβαλούσαν μαζί τους μια μαύρη γάτα.

blackcat2

Η Zora Neale Hurston, η οποία έχει σπουδάσει Hoodoo - παρόμοιο με το Voodoo - και ο Harry Middleton, ο οποίος είχε συγκεντρώσει πάνω από 13000 ξόρκια, στη δεκαετία του '30 πίστευαν ότι κάθε μαύρη γάτα έχει ένα κόκαλο στο σώμα της που της δίνει τη δυνατότητα να εξαφανίζεται ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιστροφή στη ζωή ενός αγαπημένου προσώπου. Ο μόνος τρόπος για να πάρει κάποιος αυτό το κόκαλο είναι να ρίξει τη γάτα σε βρασμένο νερό τα μεσάνυχτα. Όταν η γάτα βράσει και το κρέας ξεχωρίσει από το κόκαλο τότε το το κόκαλο που χρειάζεται θα μείνει στην επιφάνεια του βρασμένου νερού.

Σήμερα

Εξαιτίας όλων αυτών των προλήψεων που υπάρχει κατά των μαύρων γατών, τα ιδρύματα που φυλάσσουν ζώα δεν δίνουν μαύρες γάτες για υιοθεσία την ημέρα των Ευχαριστιών για να αποφύγουν τις βιαιότητες κατά των ζώων. Παρόλα αυτά η Merritt Clifton, δημοσιογράφος, μετά από έρευνα έφτασε στο συμπέρασμα ότι όλα όσα προαναφέρθηκαν για τις θυσίες είναι παραδόσεις και όχι πραγματικά γεγονότα. Η ίδια είπε ότι έψαχνε για 10 χρόνια αλλά δεν κατάφερε να βρει καμία απόδειξη. Κάποιοι σε σατανικές τελετές χρησιμοποιούν γάτες αλλά για εκείνους οποιαδήποτε γάτα είναι το ίδιο, άρα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με τις μαύρες γάτες.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχουν βρεθεί κατά καιρούς πτώματα γατών σκοτωμένα με πολύ αγριότητα, αλλά οι αστυνομικοί είναι συνιθισμένοι με πτώματα αθρώπων και δεν δίνουν σημασία σ' αυτά, πιστεύοντας ότι τα σκότωσε κάποιο κογιότ ή σκυλιά.

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε ότι μια γάτα έχει θανατωθεί από άνθρωπο, γιατί είναι πιθανό να είναι τυφλωμένη ή ακρωτηριασμένη. Επίσης θέλοντας να επιβραδύνουν τα βασανιστήρια αφήνουν σημάδια κυρίως στο πρόσωπο με φωτιά ή πολύ ζεστά αντικείμενα. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που δεν πρόκειται να τα δει κανείς ποτέ σε ένα ζώο που έχει σκοτωθεί από άλλο ζώο. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει γρήγορος και ακαριαίος θάνατος. Όταν ένα ζώο πάει να σκοτώσει δεν έχει περιθώριο για λάθη και το κάνει άμεσα, γιατί δεν έχει χρόνο για μη απαραίτητους τραυματισμούς. Τα δόντια τους κόβουν ακριβώς εκεί που πρέπει, γιατί διαφορετικά έχουν χάσει το φαγητό τους.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις η τύχη ή η ατυχία της μαύρης γάτας δεν έχει σημασία. Το μαύρο της τρίχωμα είναι πολύ καλό καμουφλάζ για το βράδυ, αν και για τα αυτοκίνητα αυτό λειτουργεί αντίθετα.

Οι προλήψεις όσο κι αν θέλουμε να το αποφύγουμε έχουν περάσει στην εποχή μας. Αυτό μπορούμε να το δούμε ακόμη και στη μουσική, όπως για παράδειγμα το κλασσικό κομμάτι "Bad Luck Blackie" του Tex Avery, ή το "Black Cat" της Janet Jackson.

Οι μαύρες γάτες έχουν ένα μυστήριο και αγγίζουν τους πάντες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το μυστήριο αυτό όμως μάλλον θα παραμείνει ανεξιχνίαστο όπως γίνεται εδώ και αιώνες.

Ομάδα ''ΕΨΙΛΟΝ''

Posted: 01 Sep 2011 03:52 AM PDT

epsilon2

Τι είναι τελικά η "ομάδα Έψιλον"...; Σύμφωνα με όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και ειπωθεί, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ύπαρξη της.
Πολλοί λενε πως δεν είναι παρά δημιούργημα της φαντασίας ορισμένων που σκοπίμως εκμεταλλεύονται το όνομα της με σκοπό την πνευματική καταστολή των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα… Έχουν γίνει αναφορές σχετικά με την δράση της και έχει ειπωθεί μεταξύ άλλων πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επιστημονική ομάδα ξένων συμφερόντων (NASA) στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες που απλά υιοθέτησε το όνομα της θρυλικής "ομάδος Έψιλον"…. Λέγεται ότι τα μέλη της είναι Έλληνες με ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό επίπεδο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η "ομάδα Έψιλον"...; Ποιοι είναι τα μέλη της...; Ποιος ο σκοπός της...;

Η "ομάδα Έψιλον" χρονολογείται τουλάχιστον από τους Μινωικούς χρόνους (1500 - 1700 πχ).Ακούγοντας σήμερα κανείς περί "ομάδος Έψιλον" σχηματίζει αυτόματα στο νου την εικόνα μιας πανάρχαιας απόκρυφης αλλά πανταχού παρούσας Ελληνικής οργάνωσης η οποία χρησιμοποιώντας διαχρονικά την την προχωρημένη ακόμα και για την εποχή μας κρυμμένη γνώση των αρχαίων προγονών μας που μεταφέρετε με απόλυτη μυστικότητα στα μέλη της από εποχή σε εποχή και εικάζεται πως έχει σκοπό:
** Να διασφαλίσει με κάθε έννομο μέσο τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
** Να αποκαταστήσει στην διεθνή κοινή γνώμη με αδιάσειστα στοιχεία τις παραποιημένες από τους εκάστοτε εξουσιαστές, ιστορικές και επιστημονικές αλήθειες που σκόπιμα αποκρύφτηκαν ή αλλοιώθηκαν για να μειώσουν τον χαρακτήρα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
** Να επιτύχει μέσο δημοκρατικών διεργασιών και ελευθέρας βουλήσεως κάθε έλλογου όντως του πλανήτη μας, την πνευματική αποδοχή και ανάδειξη του Ελληνικού ιδεώδους ως τρόπου ζωής σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, σε αντίθεση με τις προθέσεις των Σιωνιστών που μεθοδικά εξασκώντας πάσης φύσεως βία με ύπουλα σκοταδιστικά μέσα, προσπαθούν να ασκήσουν ένα είδος παγκόσμιας δικτατορίας που έχει σκοπό την πνευματική και οικονομική υποδούλωση του ανθρώπινου γένους.
** Να αποκαλύπτει εκ τον προτέρων οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια κατά του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας γενικότερα.
Ορισμένοι λένε πως η "ομάδα Έψιλον" στις μέρες μας διεξάγει ένα μυστικό πόλεμο που τα πεδία των μαχών του σήμερα περιλαμβάνουν όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής όπως Πολιτική, οικονομία, επιστήμη, κοινωνία, περιβάλλον.
Στην προσπάθεια αυτή η "ομάδα Έψιλον" έχει απλωθεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο με πολυάριθμα "μυημένα μέλη" και ένα ευρύτατο δίκτυο ροής πληροφοριών, ενώ χρησιμοποιεί κάθε υπερσύγχρονο μέσο ή άγνωστες πήγες ενέργειας καθώς και ασύλληπτες επιστημονικές μεθόδους, γνωστές από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια που για τον μέσο άνθρωπο και τα σημερινά δεδομένα αγγίζουν τα όρια μεταφυσικής ή τον χώρο επιστημονικής φαντασίας…


Η τήρηση πλήρους μυστικότητας ήταν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της περασμένης 10ετιας νόμος απαράβατος.
Για λόγους στρατηγικής τα τελευταία 10 χρόνια κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει μια πλήρως ελεγχόμενη ροή πληροφοριών προς το ευρύ κοινό γύρο από την ύπαρξη και της δραστηριότητες της "ομάδος Έψιλον", ιδίως μέσω συγγραφέων , (Φουράκης - Κεραμιδάς κ.α) ώστε κατά αυτόν τον τρόπο να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα ιδεολογικό περιεχόμενο και δράση της οργανώσεως, γεγονός που θα είχε σαν αποτέλεσμα αφ' ενός την προσέλκυση νέων μελών και αφετέρου την Εθνική αφύπνιση στα απλά στρώματα του λαού.
Στην πρώτη φάση ροής πληροφοριών, ορισμένες ξένες μυστικές υπηρεσίες ανησύχησαν από το γεγονός ότι γρήγορα η ομάδα Ε απέκτησε ερείσματα στον απλό λαό και για αντιπερισπασμό άρχισαν να διαδίδουν μέσο εντολοδόχων πρακτόρων ή αφελών δημοσιογράφων ότι η ύπαρξη της "ομάδος Έψιλον" είναι ένα προϊόν φαντασίας που κατασκευάσθηκε απλός για να καλύψει τους ευσεβείς πόθους κάποιων υπεραισιοδοξιών εθνικοφρόνων.


Αλλοι πράκτορες η ακόμα παραπλανημένοι αρθρογράφοι υποδυόμενοι τον ρόλο του υπερπατριώτη προσπάθησαν να προκαλέσουν αποστροφή της κοινής γνώμης προς την οργάνωση και συγχρόνως σύγχυση γύρο από το θέμα, υποστηρίζοντας δολίως ότι οι πληροφορίες για την ύπαρξη της διαχέονται έντεχνα από ανθελληνικούς κύκλους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εφησυχασμού στην χώρα μας, ώστε μοιραία ο Ελληνικός λαός ξεχνώντας το "Συν Αθηνά και Χείρα κίνει" να καταστεί αδρανής και να οδηγηθεί σε πλήρη πνευματική καταστολή και παθητικότητα μπροστά σε οποιεσδήποτε σχεδιαζόμενες για την περιοχή εξελίξεις, επαναπαυμένος στις πατριωτικές παρεμβάσεις μιας φανταστικής, κατά τους ισχυρισμούς της οργάνωσης, που ως από μηχανής Θεός ανελάμβανε να τον προστατεύσει από οποιονδήποτε επερχόμενο κίνδυνο….
Οι ίδιοι κύκλοι άρχισαν να υποστηρίζουν ανυπόστατες θεωρίες εξ ονόματος της με σκοπό να φέρουν σε αντίθεση τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία διασπείροντας διχόνοια διαμορφώνοντας 2 αντιμαχόμενα στρατόπεδα (Ελληνιστές - Ορθόδοξοι) ώστε στο μέλλον να αποτελούν εύκολη λεία στα χέρια των εξουσιαστών…
"Μέλη" της υποστηρίζουν πως η ίδρυσε το 1970 δυο τοπικές "θυγατρικές ομάδες", Στην Ρωσία την "ομάδα 68" ή "ΜΗΔΕΙΑ" και στην Γιουγκοσλαβία την "ομάδα 69" ή "ΑΘΗΝΑ".
Οι αριθμοί 68 και 69 προέρχονται από το άθροισμα των γραμμάτων σύμφωνα με την συνήθεια των Ελλήνων να μετατρέπουν τα γράμματα σε αριθμούς (λεξαριθμικό άθροισμα).
Το όνομα της "ομάδος Έψιλον" προέρχεται από το σύμβολο "Ε" που υπήρχε στο Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και σύμφωνα με το λεξαριθμικό άθροισμα σημαίνει "ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑ". ΔΙΑΜΑΧΗ " ΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ - ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ". Ακόμη "μέλη της ομάδας" παίρνουν θέση στην διαμάχη Ελληνιστών - Εκκλησίας σχετικά με το παρελθόν των Ελλήνων.
Οι Εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες πράγμα που σύμφωνα με την "ομάδος Έψιλον", με συγγραφείς και σοφούς Έλληνες ακόμα και με Αποστόλους δεν ισχύει … Τώρα ποιος έχει δίκιο είναι άγνωστο.
Η "Διαμάχη" αυτή κρατάει αιώνες και πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει συγκρούσεις και φυσικά ορισμένοι επωφελούνται από αυτήν την "εσωτερική αντιπαράθεση".
Μεταξύ άλλων έχουν κατά καιρούς ειπωθεί τα αληθή ή αναληθή στοιχεία πως οι Έλληνες ανέμεναν τον ερχομό του Ιησού όχι μόνο επειδή είχαν αφιερώσει ναούς στον "άγνωστο Θεό" αλλά γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες προφητείες των προγονών τους, που ανέφεραν το γεγονός της έλευσης του.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αφιερώσει ναούς στον "άγνωστο Θεό" όπως αναφέρει ο Παυσανίας.
Λέγεται πως η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ν. Σμύρνη είναι κτισμένη (1870) πάνω από ένα αρχαίο κτίσμα το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελούσε τμήμα βωμού προς τον άγνωστο Θεό.
Στην αρχαιότητα από εκείνη την περιοχή περνούσε δρόμος που ένωνε το Φάληρο με την Αθήνα. Από εκεί πέρασε ο Απόστολος Παύλος κατά την επιστροφή του από την Μακεδονία ( 1 αιώνα μ.χ ) και από την ύπαρξη του Ναού εμπνεύστηκε την ομιλία του προς τους Αθηναίους στον Αρειο Πάγο.
Ο Σόλων γράφει για κάποιον Θεό που θα προέλθει από θνητή γυναίκα θα υβρισθεί και θα σταυρωθεί.Η Σίβυλλα η Κυμαία προφήτευσε τον 3ο πχ αιώνα πως ο Υιός του Θεού θα έρθει στην γη με ανθρώπινη σάρκα, το όνομά του θα έχει 4 φωνήεντα και 2 σύμφωνα και το άθροισμα του ονόματός του σύμφωνα με το λεξαριθμικό άθροισμα θα είναι 888.
Πράγματι το όνομα ΙΗΣΟΥΣ δίνει άθροισμα 888. Έτσι σε πολλά κτίσματα (μεταξύ αυτών και σε βυζαντινά όπως της Αγ. Σοφίας) υπάρχει το "οκτάκτινο αστέρι" που συμβολίζει τις εκατοντάδες , τις δεκάδες , και τις μονάδες του αριθμού 888. (…)
Οι ιερείς του ΔΙΑ φορούσαν σταυρούς και έτσι λέγεται πως ο σταυρός είναι ελληνικό σύμβολο.
Ο Σωκράτης σε συζήτηση του με τον μαθητή του Αλκιβιάδη αναφέρει πως περιμένει κάποιον απεσταλμένο από τον ουρανό που θα διδάξει τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπους και Θεούς. Με αυτή τη θεωρία καταδικάστηκε και ήπιε το κώνειο.
Όταν ο Ιησούς είδε τους Αχαιούς Κρήτες είπε "Ελήλυθεν η ώρα να δοξασθή ο Υϊος του ανθρώπου" (Ιωαννης ΙΒ, 20-23 Παλαια Διαθηκη).
Πράγματι οι Κρήτες Αχαιοί είχαν μεταναστεύσει στην Παλεστίνη το 1500 πχ. Η Παλαιστίνη όπως αναφέρει ο Έλληνας εκεί πρέσβης Γ. Τσομπαρτζής το 1905, πήρε το όνομα της από τον Ηρόδοτο.
Το Νότιο τμήμα της ονομαζόταν "νεγέβ των Χερεθί" δηλαδή "νοτος των Κρητών". Πόσο αληθεύουν όλα αυτά όμως ;
Γεγονός είναι πάντως πως οι Έλληνες δέχθηκαν εύκολα τις διδασκαλίες του Ιησού που προσομοίαζαν με το θρησκευτικό - ιδεολογικό τους υπόβαθρο. Κλείνοντας:

** AΝ υπάρχει η "ομάδος Έψιλον" αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ο Ελληνισμός θα πρέπει να επαναπαυτεί και να εναποθέσει την τύχη του στις ενέργειες αυτής. Ουδέποτε επήλθε λύση στα εθνικά ζητήματα μέσο κάποιων οργανώσεων (περίπτωση ΚΥΠΡΟΥ , καταστροφή ΣΜΥΡΝΗΣ κ.α).
Ο ελληνισμός πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση η τυχόν ύπαρξη της "ομάδος Έψιλον" να αποτελέσει όπλο στα χέρια ανθελλήνων και μέσο εφησυχασμού του Ελληνικού έθνους.
** ΑΝ ΔΕΝ υπάρχει η ομάδα Ε αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να επικρατήσει ηττοπάθεια και να κυριαρχήσει το πνεύμα της υποταγής.
Ο Ελληνισμός ανέκαθεν διέθετε πρότυπα ηρωισμού και πατριωτικής αυτοθυσίας όπως μας έχει διδάξει η ιστορία.

-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε, το ζήτημα εντοπίζεται στην δική μας δράση, και στον προσωπικό αγώνα του καθενός μας.
-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς προς ανατροπή της υφισταμένης παρακμιακης καταστάσεως.
-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε, ας μην αναμένουμε ούτε από αυτή ούτε από κανένα άλλο την "εξ ουρανού σωτηρία μας", εάν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε την βούληση και την δύναμη να αγωνισθούμε για την Εθνική μας κυριαρχία και Αξιοπρέπεια…
-- Αφελείς όσοι πιστεύουν πως η ομάδα Ε κατέχει το "υπερόπλο" που "θα προστατεύσει την Ελλάδα την ύστατη στιγμή…."
-- Μέλη της Ομάδος Ε είναι ο καθένας μας ξεχωριστά, δηλαδή οποίος αγωνίζεται έστω και από μέσα του για την διάσωση του Ελληνισμού ανεξάρτητου πολιτικής ή θρησκευτικής πεποιθήσεως…

Δυστυχώς η ΘΡΥΛΙΚΗ βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κάηκε. Μέσα εκεί υπήρχαν έγγραφες αποδείξεις για την δημιουργικότητα και την σημαντικότητα της Ελληνικής αξίας … Υπάρχουν όμως στοιχεία στις αποθήκες του Βατικανού όπου δυστυχώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος στους πάντες με σκοπό την απόκρυψη της αλήθειας.
Σύντομα όμως θα αποκαλυφθεί λένε ορισμένοι (... ) η αλήθεια η οποία θα αναβλύσει από τις προσπάθειες όλων μας… "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"

Το ημερολόγιο των Μάγια και το 2012

Posted: 01 Sep 2011 03:51 AM PDT


chichen_itza_0222

Για τους περισσότερους ειδικούς επιστήμονες, οι «προφητείες» των Μάγια για το Τέλος του Κόσμου είναι σκέτη μυθολογία. Το περίφημο Ημερολόγιο των Μάγια, στο οποίο βασίζεται όλη η σχετική «καταστροφολογία», ναι μεν μετράει τον χρόνο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αλλά δεν σταματάει εκεί. Οι Μάγια είχαν κυκλική αντίληψη του χρόνου (και όχι γραμμική, όπως εμείς) και το ημερολόγιό τους δεν θα μπορούσε παρά να είναι κι αυτό κυκλικό. Τίποτα δεν τερματίζεται. Ολα ξαναρχίζουν.sar_3a

Θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ, από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Βασίζεται σε τρείς κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών.Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος.

Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή.

Εκτός από τα εξελιγμένα μαθηματικά τους, είχαν και το προνόμιο της τοποθεσίας σε σχέση με την παρατήρηση του Ήλιου. Οι περισσότερες πόλεις τους ήταν πάνω στον Τροπικό του Καρκίνου. Οι αστρονόμοι των Μάγια παρατήρησαν ότι το χειμερινό ηλιοστάσιο μετακινείται με πολύ αργό ρυθμό στον ουράνιο θόλο και σε αυτόν τον ρυθμό στήριξαν τον Μεγάλο Κύκλο των 5.125 ετών.

Οι Μάγια όπως, και οι πρόγονοί τους Ολμέκοι, χρησιμοποίησαν ένα εντελώς ιδιαίτερο εικοσαδικό αριθμητικό σύστημα για την μέτρηση του χρόνου,είχαν εικοσαήμερο μήνα, 18 μήνες ετησίως (360 ημέρες) και μετά συνεχίζοντας ανά εικοσάδες έφταναν στην μέγιστη μονάδα τους το «αλαούτουν» που αντιπροσώπευε 23.040.000.000 ημέρες. Είχαν έναν ημερολογιακό κύκλο 52 χρόνων που προέκυπτε από συνδυασμό δύο ημερολογίων τους του χαάμπ και του τσολκίν. Επιγραφές που βρέθηκαν στην τοποθεσία Κιρίγκα αναφέρονται σε γεγονότα πριν από 90.000.000 χρόνια, άλλη επιγραφή αναφέρεται σε 400.000.000 χρόνια πριν! Εντυπωσιακές μονάδες μέτρησης χρόνου που χρησιμοποιούσαν ήταν το Καλαμπτούν 57.600.000 ημέρες αλλά και το Κιντσιλιτούν με 1.152.000.000 ημέρες!

Σε μικρές μονάδες οι Μάγια χρησιμοποιούσαν για ώρα το 1/20 της ημέρας (1 ώρα και 12 λεπτά) και το αντίστοιχο λεπτό ήταν το 1/20 της ώρας τους δηλαδή 3,6 δικά μας λεπτά.

mayan_calendar1

azteccalendarΕκτός απ' αυτά είχαν υπολογίσει το πραγματικό ηλιακό έτος σε 365,242 ημέρες, το σεληνιακό έτος και το έτος της Αφροδίτης (224,7 ημέρες).

Υπολόγισαν την διάρκεια κύκλου των ηλιακών κηλίδων σε 68.302 ημέρες. Μετά από 20 τέτοιες περιόδους υπάρχει αναστροφή μαγνητικού πεδίου.

Έτσι ήταν σε θέση να προβλέψουν την παρακμή τους μετά το 620 μ.Χ. όταν η έξαρση των μαγνητικών κηλίδων οδήγησε σε παρατεταμένη ξηρασία στην περιοχή τους αλλά και σε δραματική πτώση της ανθρώπινης γονιμότητας, παιδική θνησιμότητα κλπ. Βάση του ίδιου συστήματος υπολογισμού η επόμενη μεγάλη μαγνητική αναταραχή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου που μπορεί να προκαλέσει εξίσου μεγάλη αντίδραση στο γήινο μαγνητικό πεδίο (ίσως και με καταστρεπτικές συνέπειες) υπολογίζεται από τους Μάγια το 2012. Ξεκίνησε το 3114 π.Χ. και με διάρκεια ενός «μπακτούν» 1.872.000 ημέρες θα τελειώσει το 2012

Σε μικρές μονάδες οι Μάγια χρησιμοποιούσαν για ώρα το 1/20 της ημέρας (1 ώρα και 12 λεπτά) και το αντίστοιχο λεπτό ήταν το 1/20 της ώρας τους δηλαδή 3,6 δικά μας λεπτά.

Εκτός απ' αυτά είχαν υπολογίσει το πραγματικό ηλιακό έτος σε 365,242 ημέρες, το σεληνιακό έτος και το έτος της Αφροδίτης (224,7 ημέρες).

mayan-calendar2

Παράλληλα με το κανονικό τους ημερολόγιο χρησιμοποιούσαν κι ένα δεύτερο με 13 μήνες των 20 ημερών δηλαδή 260 ημερών, κρατώντας ημερολόγιο που αντιστοιχεί με τους κύκλους των ηλιακών κηλίδων που ακολουθούν τις ηλιακές μαγνητικές μεταπτώσεις. (οφείλονται στην διαφορά ταχύτητας περιστροφής των πόλων σε σχέση με τον ισημερινό του ήλιου) Το ημερολόγιο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό μιας και οι μαγνητικές μεταπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας μπορούσαν να υπολογιστούν ή και να προβλεφθούν κάνοντας γνωστές τις επιδράσεις του πάνω στους ανθρώπους.

Υπολόγισαν την διάρκεια κύκλου των ηλιακών κηλίδων σε 68.302 ημέρες. Μετά από 20 τέτοιες περιόδους υπάρχει αναστροφή μαγνητικού πεδίου.

Έτσι ήταν σε θέση να προβλέψουν την παρακμή τους μετά το 620 μ.Χ. όταν η έξαρση των μαγνητικών κηλίδων οδήγησε σε παρατεταμένη ξηρασία στην περιοχή τους αλλά και σε δραματική πτώση της ανθρώπινης γονιμότητας, παιδική θνησιμότητα κλπ. Βάση του ίδιου συστήματος υπολογισμού η επόμενη μεγάλη μαγνητική αναταραχή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου που μπορεί να προκαλέσει εξίσου μεγάλη αντίδραση στο γήινο μαγνητικό πεδίο (ίσως και με καταστρεπτικές συνέπειες) υπολογίζεται από τους Μάγια το 2012. Ξεκίνησε το 3114 π.Χ. και με διάρκεια ενός «μπακτούν» 1.872.000 ημέρες θα τελειώσει το 2012.

Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;

Posted: 01 Sep 2011 03:49 AM PDT

feadi

sleep and dream"Τι φανερώνουν τα όνειρά μας?"

O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα "όνειρα" μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες. Μιλώντας στις "Pyles" και την Όλγα Τάντου, εξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!

Mark Blagrove : "Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος.Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.
Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε."

"Πώς επηρεάζει τα όνειρα που βλέπουμε, ο χαρακτήρας μας"

"Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!"

nekros

"Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας?"

"Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.
Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποια ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο."

come with me"Πώς είναι δυνατόν ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα από το μέλλον μέσω ενός ονείρου?"

"Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων οτι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνυματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.
Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.
Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική.
Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείται κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτα που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!!"

Τα 5 μεγαλύτερα αινίγματα της ανθρωπότητας

Posted: 01 Sep 2011 03:47 AM PDT

feadi

Πέντε από τα πιο αινιγματικά και ανεξήγητα ευρήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

1) Ο Δρόμος Μπίμινι

DROMOS MPIMINIΤο 1968 κάτω από στον βυθό της θάλασσας, κοντά στις ακτές των νησιών Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανακαλύφθηκαν δεκάδες τεράστιες επίπεδες πέτρες από ασβεστόλιθο. Εκ πρώτης όψεως, τίποτα το αξιοπερίεργο δεν υπονοείται από ένα σωρό πέτρες στον πάτο του ωκεανού.

Οι επιστήμονες, όμως, προβληματίστηκαν γιατί οι πέτρες αυτές σχημάτιζαν μια απόλυτα ευθεία λεωφόρο μήκους ενός χιλιομέτρου, που μοιάζει απίθανο να δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο.

Πολλοί είπαν ότι πρόκειται για τα χαλάσματα του κόσμου ενός αρχαίου πολιτισμού, άλλοι είχαν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινομένο. Κανένας από αυτούς δεν μπορέσε, όμως, να αγνοήσει στο υποσυνείδητό του, μια προφητεία που είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Ένας διάσημος προφήτης και θεραπευτής της εποχής, ο Edgar Cayce, είχε κάνει την εξής πρόβλεψη το 1938: "Μέρος των ερείπιων της Χαμένης Ατλαντίδας θα ανακαλυφθεί στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα νησιά Μπίμινι.. Αυτό θα γίνει το 1968 ή 1968." Η πρόβλεψη του Cayce ήταν παραδόξως ανατριχιαστικά ακριβής.

Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν ισχυριστεί ότι έχουν δει πυραμίδες και απομεινάρια κτιρίων στο πυθμένα της θάλασσας κοντά στα Μπίμινι, αλλά το μόνο πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί είναι ο Δρόμος Μπίμινι, που ακόμα και σήμερα διχάζει τους επιστήμονες ως προς την προέλευση και την σύνδεση του με ένα ανθρώπινο δημιούργημα του παρελθόντος.

2) To Χειρόγραφο Βόινιτς

XEIROGRAFO-VOINICHΤο χειρόγραφο Βόινιτς πήρε το όνομα του από αυτόν που το ανακάλυψε το 1912 σε ένα ιταλικό μοναστήρι και είναι ίσως το πιο μυστηριώδες βιβλίο στην ιστορία του κόσμου. Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, με ακαταλαβίστικο περιεχόμενο και μυστηριώδεις εικονογραφήσεις. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι γράφτηκε πριν από αιώνες (400 έως 800 χρόνια περίπου) από κάποιον άγνωστο συγγραφέα που χρησιμοποίησε έναν άγνωστο κώδικα γραφής.

Από τις σελίδες του, το μόνο που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ότι χρησίμευε ως φαρμακολόγιο, καθώς φαίνεται να περιγράφει θέματα μεσαιωνικής και πρώιμης ιατρικής, αλλά και ως αστρονομικός και κοσμολογικός χάρτης. Αυτά όμως που ξενίζουν ακόμα περισσότερο από την γλώσσα γραφής, είναι οι εικόνες άγνωστων φυτών, κοσμολογικά διαγράμματα και παράξενες απεικονίσεις γυμνών γυναικών μέσα σε ένα πράσινο υγρό (φωτό).

VOINICH

Δεκάδες κρυπταναλυτές, μελετητές και επιστήμονες επιχείρησαν να το μεταφράσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί έφτασαν στο συμπέρασμα ότι στην ουσία πρόκειται για μια καλοστημένη φάρσα, ότι τα κρυπτογραφημένα λόγια είναι μια δίχως νόημα εναλλαγή τυχαίων χαρακτήρων και ότι οι ανορθόδοξες εικόνες ανήκουν αποκλειστικά στην σφαίρα της φαντασίας.

Σήμερα βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη Σπανίων Χειρογράφων Beinecke του πανεπιστημίου Γέιλ, με το κωδικό όνομα MS408 και κανένας δεν κατάφερε μέχρι τώρα να αποκρυπτογραφήσει ούτε μια λέξη.

3) Ο Χάρτης του Πίρι Ρέις
PIPI-REIS

Ο χάρτης του Πίρι Ρέις ανακαλύφθηκε τυχαία το 1929 σε ένα μουσείο της Τουρκίας και από τότε δεν έχει βρεθεί μια λογική εξήγηση για τις απεικονίσεις του.

Σε διαστάσεις περίπου 60x86 εκατοστά, ο Τούρκος ναύαρχος Πίρι Ρέις είχε ζωγραφίσει το 1513 τον χάρτη του κόσμου και είχε συμπεριλάβει την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη δυτική Αφρική, τον κεντρικό και νότιο Ατλαντικό, την Καραϊβική, το ανατολικό μισό της νότιας Αμερικής και ένα μέρος της Ανταρκτικής, απαλλαγμένης όμως από τα στρώματα πάγου.

REIS

Οι χώρες εκείνες που λείπουν, δεν λείπουν στην πραγματικότητα γιατί στα αυθεντικά χειρόγραφα του, ο Πίρι Ρέις μας διαβεβαιώνει ότι είχε σχεδιάσει και την βόρεια Αμερική αλλά και υπόλοιπο ανατολικό μισό του κόσμου, κομμάτια του χάρτη που πιθανόν καταστράφηκαν με την πάροδο του χρόνου. Στο ίδιο κείμενο, ο Ρέις μας πληροφορεί ότι για την σχεδίαση του χάρτη του χρησιμοποίησε όλους τους γνωστούς χάρτες της εποχής του, συνδυάζοντας τους.

Αν ακόμα δεν έχετε προβληματιστεί, απλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης είναι τόσο ακριβής στις λεπτομέρειες που δεν γίνεται παρά να προκαλέσει δέος: πως γίνεται τον 16ο αιώνα ένας ναύαρχος να σχεδιάσει πιστά ολόκληρη τη Γη χωρίς την δυνατότητα εναέριας παρατήρησης; Πως γίνεται να μπόρεσε να χωρίσει τις ηπείρους και τις ακτές στις αληθινές τους αποστάσεις χωρίς την γνώση της μεθόδου της αζιμουθιακής προβολής ή της σφαιρικής τριγωνομετρίας που απαιτούνται για τη χαρτογράφηση; Και πως σχεδίασε την Ανταρκτική χωρίς εκείνη να έχει ανακαλυφθεί επίσημα τη δεδομένη χρονολογία;

4) Οι Γραμμές των Νάσκα

NASKA-SXEDIAΤα γεογλυφικά Lima του πολιτισμού Νάσκα στο Περού συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου τόσο για τον τρόπο όσο για τον λόγο της κατασκευής τους. Πρόκειται για 13.000 περίπου γραμμές που σχηματίζουν 800 σχέδια και καλύπτουν μια έκταση 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εκτιμάται ότι σχηματίστηκαν κάπου μεταξύ του 500 πΧ και του 500 μΧ και μοιάζουν σαν να τα έχει σχεδιάσει ένα γιγαντιαίο χέρι.

NASKAΟι γραμμές αυτές σχηματίζουν μορφές, ζώα, φυτά και γεωμετρικά σχέδια και το περίεργο είναι ότι ουσιαστικά δεν έχουν πρακτικό λόγο κατασκευής, εφ' όσον είναι ορατά στο σύνολό τους, μόνο από τον ουρανό. Μόνο το κεντρικό γεογλυφικό αναπαριστά μια αράχνη και έχει μήκος 45 μέτρα. Οι μελετητές εκτιμούν ότι ίσως οι Νάσκα είχαν στην κατοχή τους ένα είδος αερόστατου ή μεγάλου χαρταετού που τους βοήθησε να τα σχεδιάσουν.

Πολλοί λένε ότι πρόκειται για αεροδιάδρομο φτιαγμένο για εξωγήινους. Άλλοι το πάνε ακόμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι γραμμές είναι φτιαγμένες από εξωγήινους. Μερικοί πιστεύουν ότι πριν από 2000 χρόνια, κατοικούσαν γίγαντες στη Γη.Η πιο δημοφιλής (και πιο αληθοφανής) εξήγηση ως προς το λόγο κατασκευής τους, είναι ότι οι Νάσκα έκαναν αυτά τα σχέδια για να καλέσουν από τον ουρανό τον ήρωα της μυθολογίας τους, Βιρακότσα, θεωρία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

5) Η Συνδόνη του Τορίνο

SINDONI-TORINOSINDONI

Αν και το Βατικανό την έχει χαρακτηρίσει ως μη αυθεντική, η Ιερά Σινδόνη παραμένει ένα άλυτο μυστήριο της ανθρωπότητας. Είναι ένα σάβανο πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός 33χρονου γενειοφόρου άνδρα. Σε όλο το ύφασμα υπάρχουν σημάδια αίματος που προδίδουν ότι αυτός ο άντρας είχε σταυρωθεί και στη συνέχεια το σώμα του είχε καλυφθεί με αυτό το κομμάτι ύφασμα.

Εύλογα, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για το σάβανο στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά την Σταύρωση, καθώς τα υλικά της ύφανσης του παραπέμπουν στην εποχή που έζησε και τα σημάδια του αίματος μαρτυρούν τον ίδιο τρόπο θανάτου με αυτόν του Χριστού.

Κάποιοι εκτιμητές το χρονολογούν κοντά στην εποχή της Σταύρωσης ενώ άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο δημιούργημα που φτιάχθηκε πολύ αργότερα, μεταξύ του 13ου και 14ου αιώνα. Ακόμα και αν είναι όντως μια σύμπτωση και δεν πρόκειται για το σάβανο του Χριστού, το μυστήριο παραμένει: τι έχει απογίνει η πραγματική συνδόνη που κάλυψε το σώμα του μετά την αποκαθήλωση του από τον Σταυρό;

Το μυστήριο των κινούμενων βράχων της Κοιλάδας του Θανάτου...!

Posted: 01 Sep 2011 03:45 AM PDT


feadi

braxos kinoumenos 1Σύγχυση προκαλούν στον επιστημονικό κόσμο, αυτές οι παράξενες φωτογραφίες καθώς αποκαλύπτουν ένα σπάνιο φαινόμενο << βράχοι κινούνται ...μόνοι τους >>...Στην Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνιας με 50 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία και εν μέσω μυστηριώδους σιωπής, γιγάντιοι ογκόλιθοι μετακινούνται μόνοι τους στην επιφάνεια της ερήμου.Έχουν καταμετρηθεί πάνω από δέκα επτά τέτοιες πέτρες που ...διασχίζουν απ' άκρο σε άκρο την έρημο σχηματίζοντας παράξενα σχήματα. Μπορούν να 'ταξιδεύσουν' μέχρι και 350 γιάρδες σε ένα χρόνο.
Οι επιστήμονες εκπλήσσονται από το φαινόμενο αυτό και δηλώνουν πως πιθανόν να προκαλείται από συγκυρία των ακραίων καιρικών συνθηκώντης παράξενης κοιλάδας.Οι μελέτες, που έγιναν για τις καιρικές συνθήκες, δείχνουν έναν συνδυασμό ανέμων που τρέχουν με 150 χλμ/ώρα. Η δύναμη του αέρα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες της νύχτας ευνοούν το φαινόμενο αυτό. Καθώς η υγρασία παγώνει δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα πάγου στην επιφάνεια της άμμου και αυτό διευκολύνει την ...βόλτα των βράχων.

braxos kinoumenos2Ο σαραντάχρονος φωτογράφος Mike Byrne, ανάλωσε πολλά χρόνια από τη ζωή του καταγράφοντας τις μυστηριώδεις κινήσεις τους.Όπως φαίνεται από τις εκπληκτικές φωτογραφίες οι κινήσεις των βράχων έχουν αποτυπωθεί στην άμμο σε μέρη όπου δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι.« Μερικές από τις πέτρες αυτές είναι βάρους ενός φυσιολογικού ανθρώπου και είναι παράξενο να τις βλέπεις να τσουλούν μέσα στην έρημο» δήλωσε ο Μαϊκ και συνέχισε: «πρόκειται πραγματικά για κινούμενους βράχους στην άμμο και δεν νομίζω πως έχει κανείς ασχοληθεί, σοβαρά, με αυτό το φαινόμενο αυτό.»Οι περισσότερες από τις πέτρες που βρέθηκαν στην αμμώδη περιοχή προέρχονται από μια τοποθεσία που λέγεται Ρεϊστρακ Πλάγια, όπου το έδαφος είναι ιδιαίτερα επίπεδο.Οι κλιματολόγοι πιστεύουν πως το φαινόμενο αυτό θα πάψει να υπάρχει με την πάροδο του χρόνου καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.«Ο πάγος που δημιουργείται στην υγρή άμμο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δίνουν ώθηση στις πέτρες αυτές ώστε να μετακινούνται συνέχεια».

Η «Κοιλάδα του Θανάτου» αποτελεί το πλέον βυθισμένο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι τελείως επίπεδη και έχει καταγραφεί ρεκόρ θερμοκρασίας που φθάνει τους 58 βαθμούς κελσίου.

deja-vu”

Posted: 01 Sep 2011 03:43 AM PDT

feadi

sciencebrainΟ όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Συχνότερα χρησιμοποιείται ο όρος déjà vu που στη γαλλική γλώσσα σημαίνει "ήδη ιδωμένο".
Η εμπειρία της προμνησίας συνοδεύεται συνήθως από μία αίσθηση "παράξενου", και αποδίδεται από το υποκείμενο της εμπειρίας σε όνειρό του, παρόλο το ότι υπάρχει η αίσθηση ότι η εμπειρία έχει πραγματικά υπάρξει στο παρελθόν. Το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό και επίσημες έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο από το 70% των ανθρώπων το έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Υπάρχουν αναφορές σε εμπειρίες προμνησίας στη λογοτεχνία του παρελθόντος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο δεν είναι νέο.

Σχεδόν όλοι κάποια στιγμή έχουμε νιώσει ότι έχουμε ξαναζήσει ένα συγκεκριμένο γεγονός. Διαβάστε τις θεωρίες που εξηγούν το φαινόμενο της προμνησίας.
Αν κάποια στιγμή είχατε την αίσθηση ότι αυτό που βλέπετε ή βιώνετε το έχετε ξαναδεί ή ξαναζήσει στο παρελθόν, δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι και μην το αποδώσετε σε εμπειρίες που είχατε σε μια άλλη ζωή γιατί υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την εξήγηση του φαινομένου.

Εξήντα πέντε στους εκατό ανθρώπους έχουν βιώσει την εμπειρία του deja-vu (προμνησία) την αίσθηση δηλαδή ότι έχουν έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται με μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικίες 15-25 ετών και ελαττώνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο επιρρεπή είναι άτομα σε συνθήκες κόπωσης και στρες, ανώτερου κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου και όσοι ταξιδεύουν συχνά.

DEJA-VUΤο deja-vu μπορεί να εμφανιστεί είτε σε υγιή άτομα, είτε σε υπόβαθρο οργανικής νόσου, είτε λόγω λήψης φαρμάκων, εξηγούν οι επιστήμονες..
Οι διάφορες πιθανές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την κατανόηση και την ερμηνεία του φαινομένου παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. «Σύμφωνα με μία θεωρία το φαινόμενο εξηγείται ως διαταραχή μνήμης στο οποίο εμπλέκονται ο ιππόκαμπος και ο αμυγδαλοειδής πυρήνας του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία οι καταστάσεις μοιάζουν γνωστές επειδή οι πληροφορίες εισέρχονται στον εγκέφαλο ακόμη και όταν η προσοχή του ατόμου είναι προσηλωμένη σε κάτι άλλο. Η θεωρία του ολογράμματος υποστηρίζει ότι το deja-vu συμβαίνει όταν ένα στοιχείο του περιβάλλοντος μοιάζει με μέρος μιας ανάμνησης, με αποτέλεσμα να αναπαραχθούν οι αναμνήσεις στην τρισδιάστατη μορφή τους. Η θεωρία της καθυστερημένης όρασης αποδίδει την εμφάνισή του στην καθυστέρηση έλευσης του ερεθίσματος στον εγκέφαλο από τον έναν οφθαλμό στον άλλο με αποτέλεσμα το δεύτερο ερέθισμα να θεωρείται ανάμνηση του πρώτου.

Τέλος σύμφωνα με νεότερες απόψεις το deja-vu οφείλεται σε μία καταστολή της εξελικτικά πρωιμότερης οδού μεταβίβασης των οπτικών ερεθισμάτων μέσω του στελέχους, η οποία καθυστερεί σε σχέση με τη βασική οδό που διέρχεται από το θάλαμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των επιστημόνων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη χρόνια μορφή του φαινομένου. Τα άτομα που το βιώνουν έχουν υπερδραστήριο ή συνεχώς διαγερμένο το κύκλωμα του μετωπιαίου λοβού, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των αναμνήσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αναμνήσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Μόρα .. Εφιάλτης της «σκιάς» ή Ένα πραγματικό φαινόμενο ;;

Posted: 01 Sep 2011 03:38 AM PDT

feadi

moraΈχετε νιώσει ποτέ στον ύπνο σας πως μια σκιά σας πλησιάζει από άγνωστη προέλευση, σας ακινητοποιεί και σας παίρνει την ψυχή; Νιώσατε τον τρόμο, σαν να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση - αβοήθητος - χωρίς καμία ελπίδα για άμυνα; Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε και ποια άγνωστα πλάσματα-οντότητες μας περιβάλλουν, χορεύοντας τριγύρω μας ενώ εμείς αγνοούμε παντελώς την μορφή και τις προθέσεις τους;

Πρόκειται για τον κόσμο των σκιών. Έναν κόσμο άυλο και παράλληλο, όπου κατοικεί η γριά μόρα και ο βραχνάς. Για το μυστήριο αυτό έχουν ερευνήσει πολλοί μελετητές του μεταφυσικού.
Μεταξύ αυτών ήταν ο Γιώργος Μπαλάνος ο οποίος μάλιστα το αναφέρει σαν «έρπουσα σκιά». Υπάρχει ωστόσο μια επιστημονική εξήγηση του φαινομένου ή πρόκειται για ένα μεταφυσικό (μετά-την φύση) γεγονός; Τι λένε στις προσωπικές τους μαρτυρίες άτομα που έζησαν τον εφιάλτη της «σκιάς» / της «μόρας» και πως το αντιμετώπισαν;

Ο Τζόναθαν Μπράιτ, έχει ερευνήσει διεξοδικά το θέμα της Μόρας. Μιλώντας,αποκαλύπτει τα στοιχεία των ερευνών του και τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει.

nightmare_mora"Ποια είναι η γριά Μόρα;"

"Το φαινόμενο της Μόρας είναι γνωστό από την παράδοση περισσότερο. Είναι κάτι συνηθισμένο και παρατηρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Μόρα είναι το φαινόμενο κατά το οποίο κυρίως όταν ήμαστε ξαπλωμένοι και σε χαλάρωση την ώρα του ύπνου ή σε υπναγωγικά στάδια, νοιώθουμε μια επίθεση από κάτι ξένο να μας πλακώνει, να μην μας επιτρέπει να αναπνεύσουμε και συχνά αυτό συνοδεύεται από οπτασίες από μορφές σκοτεινές, σκιώδεις. Αυτό είναι που έχει μείνει και στην παράδοση να λέμε σαν Μόρα ή Βραχνά. Είναι το αντίστοιχο του σαξονικού nightmare ενώ η μόρα η βαλκανική είναι το nightmare των άγγλων".

"Ένα πραγματικό φαινόμενο"

"Πραγματικό είναι με την έννοια του οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν αληθινό, εγώ θα το ονόμαζα πραγματικό. Η διάκριση του πραγματικού με το αληθινό για μένα είναι λεπτή και δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος αντιλαμβάνεται κάτι με τον Α ή με τον Β τρόπο, όσο με τα αν υπάρχει κάτι πραγματικά που να προκαλεί ένα ερέθισμα ώστε ο άλλος να το αντιληφθεί με κάποιο τρόπο. Η επιστήμη το εξετάζει και το διερευνά σαν φαινόμενο το οποίο μπορεί να προκαλείται από τον οργανισμό. Η παράδοση πάλι έχει τις δικές τις ερμηνείες -ότι πρόκειται για ένα πλάσμα το οποίο έρχεται και επιτίθεται. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Υπάρχουν διάφορες μορφές που παραδοσιακά μπορεί να παίρνει αυτό το φαινόμενο, όπως, η γριά ή ένα μικρό πλάσμα με ένα σκουφί. Τέτοιες καταγραφές έχουνε γίνει από τον Νικόλαο Πολίτη από τις αρχές του 20ου αιώνα, τέλη 19ου αιώνα. Υπάρχουν παραδόσεις και παραδοσιακές ρύσεις που αφορούν αυτό το πράγμα: λένε ότι «με πλάκωσε η Μόρα» ή «έβγαλα το Βραχνά» ".

mora ghost-in-bed"Μόρα - μια συμφωνία σιωπής;"

"Εκείνο που περιγράφει ένας άνθρωπος που έχει έρθει σε επαφή με την Μόρα είναι ένα βίωμα του. Συνήθως όμως αποφεύγει να το περιγράψει γιατί φοβάται. Είναι συνήθως κάτι που το καταπνίγει. Δεν είναι πολλές φορές που αυτός που βιώνει κάτι τέτοιο -χωρίς κάποιο έναυσμα- θα βγει να μιλήσει αριστερά και δεξιά. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύς ο κόσμος που το βιώνει. Σε μια στατιστική έρευνα που είχε κάνει ο Χάφορντ πριν από 20 χρόνια, έδειξε ότι τουλάχιστον ένα 15% έχει αντίστοιχα βιώματα έστω και μία φορά στη ζωή του και αυτό είναι το βίωμα που μένει στον άνθρωπο και το οποίο θα περιέγραφε. Το βίωμα είναι αναμφισβήτητο. Δεν είναι ένα παραμυθάκι. Είναι βίωμα".

nightmare"Το βίωμα της Μόρας"

"Αυτό που βιώνει κανείς το αντιλαμβάνεται περισσότερο σαν αίσθηση ότι κάτι του επιτίθεται, κάτι τον πλακώνει, κάτι τον δυσκολεύει να αναπνεύσει. Και συχνά αυτό το κάτι το βλέπει κιόλας με πολύ συγκεκριμένες μορφές. Μορφές σκιώδεις που συνήθως θυμίζουν κάποιον σκοτεινό κουκουλοφόρο ή -ανάλογα πως την ερμηνεύει κανείς- σαν γυναικεία μορφή με κουκούλα, μαντίλα ή κάποιος τύπος με καπέλο άλλοτε ημίψηλο άλλοτε σε στυλ καουμπόικο.
Ουσιαστικά τη σιλουέτα βλέπουνε ή και κάποιο πλάσμα που είναι καθισμένο πάνω τους ή τους πιέζει. Είναι μεγάλη συζήτηση το αν αυτό είναι γέννημα του εγκεφάλου τους ή είναι κάτι το οποίο έρχεται πραγματικά πάνω τους εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα. Η εναλλακτική άποψη των ερευνητών είναι ότι πραγματικά αφορά κάποια άλλα πλάσματα τα οποία μπορεί να είναι οντότητες από κάποιες άλλες διαστάσεις, μπορεί να είναι κάποια δαιμονικά πλάσματα.
Από την άλλη πλευρά η άποψη της ψυχιατρικής, ψυχολογίας κάνει λόγο για παραίσθηση ουσιαστικά που προκαλείται για τον Α ή Β λόγο από κάποιον μηχανισμό στον άνθρωπο. Ωστόσο η δική μου έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχει ένα ερέθισμα εξωτερικό το οποίο επικοινωνεί και εσωτερικά με τον άνθρωπο και η μορφή που βλέπουμε δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Είναι απλά ένα μέσο που επικοινωνούμε με το περιβάλλον, και έτσι το αντιλαμβανόμαστε¨".

"Οι άνθρωποι δεν κοιμούνται όταν βλέπουν την Μόρα"

"Οι περισσότερες μαρτυρίες λένε ότι η Μόρα εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους σε απόλυτο σκοτάδι. Υπάρχουν και μαρτυρίες για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα στάδια. Βλέπουν αντίστοιχες μορφές σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.
Κατά κανόνα, σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες συμβαίνει την ώρα που είναι προς τα στάδια πριν και μετά από τον βαθύτερο ύπνο δηλαδή σε υπναγωγικό στάδιο το οποίο είναι ένα λεπτό χρονικό σημείο γιατί την ίδια στιγμή υπάρχει και η ζυγαριά μεταξύ συνειδητού και ασυνειδήτου που αρχίζει και μετακινείται από τη μία και την άλλη μεριά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια στιγμή που μπορεί να ανοίξει μία πύλη μέσα από την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον άλλο χωροχρόνο, ή μια άλλη διάσταση".

Κάποιοι το παρακάνουν με τα μέτρα ασφαλείας

Posted: 01 Sep 2011 03:32 AM PDT

Πρωτότυπες αλλά «τραβηγμένες» ιδέες

























Ένα εστιατόριο μέσα στη θάλασσα

Posted: 01 Sep 2011 03:27 AM PDT

Νοστιμιές σε μία απίστευτη τοποθεσία











Άραγε ποιος τα χρειάζεται πραγματικά αυτά;

Posted: 01 Sep 2011 03:23 AM PDT

Καλές ιδέες για προϊόντα αμφίβολης χρησιμότητας





























Δείτε πώς έγινε 10 χρόνια μετά το πασίγνωστο αυτό τοπίο! (pic)

Posted: 01 Sep 2011 02:43 AM PDT

Θεωρείται ως μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του 20ου αιώνα…

Πρόκειται για το πασίγνωστο wallpaper των Windows XP. Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι πρόκειται για αληθινή φωτογραφία, η οποία όπως έχει δηλώσει και ο...


Διαβάστε Περισσότερα...

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/#ixzz1WgzVya2Y


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Sexy video της Χριστίνας Κολέτσα!!!

Posted: 01 Sep 2011 02:42 AM PDT

Θυμάστε την πρώτη παρουσία της Χριστίνας Κολέτσα σε βίντεο; Σε εκείνες τις σκηνές η νεαρή τραγουδίστρια έκανε νάζια σαν αγριόγατα στημένη στα τέσσερα και φορώντας ένα κολλητό μπλουζάκι που....


Διαβάστε Περισσότερα...

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/#ixzz1Wgz0pbow

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο πορνοστάρ και οι κατσίκες!

Posted: 01 Sep 2011 02:39 AM PDT


Θα περίμενε κανείς να τον πιάσουν στα πράσα με γυμνές γυναίκες να κάνει έρωτα μέσα στο πασίγνωστο φορτηγάκι του...
και όμως άλλη ήταν η κατηγορία για τον διάσημο πορνοστάρ Raul Armenteros- "Ramon".
Ο διάσημος πορνοστάρ του Bus Bang συνελήφθη από την αστυνομία με ένα άλλο άτομο, τον James Arroyo, την περασμένη εβδομάδα από την αστυνομία του Μαϊάμι όταν σε έλεγχο ανακάλυψαν ότι στο φορτηγάκι του....


Διαβάστε Περισσότερα...

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/#ixzz1WgybYHg5

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σαν σήμερα

Posted: 01 Sep 2011 02:43 AM PDT

Την 1η Σεπτεμβρίου

1715: Πέθανε ο Λουδοβίκος 14ος, βασιλιάς της Γαλλίας, γνωστός και ως «Βασιλιάς Ήλιος». Διάσημη ρήση του «Το Κράτος είμαι εγώ».

1875: Γεννήθηκε ο Έντγκαρ Ράις Μπάροους, αμερικανός συγγραφέας. («Ταρζάν»)

1887: Ο Εμίλ Μπέρλινερ πατεντάρει τον δίσκο γραμμοφώνου, αλλά ο Τόμας Έντισον είναι αυτός που θα υλοποιήσει την ιδέα.

1902: Κάνει πρεμιέρα στo Παρίσι η ταινία του Ζορζ Μελιές «Ταξίδι στο φεγγάρι», που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

1927: Γεννήθηκε ο Βαγγέλης Περπινιάδης, λαϊκός συνθέτης και τραγουδιστής.

1939: Η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1946: Οι Έλληνες καλούνται σε δημοψήφισμα και αποφασίζουν με ποσοστό 68% την επάνοδο του Βασιλιά Γεώργιου Β' που βρίσκεται εξόριστος στη Βρετανία. Από την ψηφοφορία απέχει το ΚΚΕ.

1957: Γεννήθηκε η Γκλόρια Εστεφάν (Φαχάρδο), κουβανέζα τραγουδίστρια με σπουδαία καριέρα στις ΗΠΑ.

1969: Ο συνταγματάρχης Καντάφι ανατρέπει με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρίς και αναλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη.

1981: Πέθανε ο Άλμπερτ Σπέερ, ο αγαπημένος αρχιτέκτονας του Χίτλερ.

1984: Ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη θέση του εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με 70 ψήφους έναντι 40 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές