Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


Οι 100 ημέρες που θα αλλάξουν τη χώρα και η τελεσθείσα...εσχάτη προδοσία !!!

Posted: 07 Sep 2011 12:25 PM PDT

Image

Στις επόμενες 100 ημέρες η χώρα αλλάζει. Πρακτικά έχουμε "τέλος εποχής".



Και οι αλλαγές αυτές θα είναι επώδυνες: Η χώρα ήδη έχει πτωχεύσει (όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, καμία ξένη τράπεζα δεν δέχεται πλέον εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, ούτε καν της Εθνικής Τράπεζας!). \



Το ότι διάγουμε από τον περασμένο Ιούλιο και τυπικά κατάσταση «περιορισμένης χρεοκοπίας» έχει αποκρυβεί από το λαό.








Το ότι μπορεί να αναγκαστεί να αποχωρήσει η χώρα από τη ευρωζώνη (αρκεί να πάψει να εγγυάται η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα) κανείς επίσημος δεν το συζητά, όπως δεν συζητούσαν και την προσφυγή στο ΔΝΤ, τις απολύσεις στο δημόσιο, την πτώχευση, έστω και περιορισμένη κλπ.


«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ» δήλωσε πριν λίγο ο ο Χόρστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, μιας εκ των τριών παρατάξεων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου.


Το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι λένε πως «Πτωχεύουμε γιατί δεν εφαρμόζουμε τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου». Κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σκεφθεί πόσο εφαρμόσιμα ήταν εξ αρχής αυτά τα μέτρα…


Και αν η κυβέρνηση πλέον έχει συνηθίσει να λέει ψέματα ή να κρύβει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια είναι απίστευτη η «συνωμοσία σιωπής» των παραδοσιακών ΜΜΕ και η διαστρέβλωση ή η απόκρυψη της αλήθειας που επιφυλάσσουν στους Έλληνες πολίτες. Εξακολουθούν να συγκαλύπτουν ή να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα επιμένοντας να αγνοούν ότι αυτή η τακτική μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.


Μέχρι το τέλος του έτους το «πιστωτικό γεγονός» δηλαδή η ολική πτώχευση της χώρας, είναι σφόδρα πιο πιθανό να συμβεί από το να μην συμβεί. Το χειρότερο όλων όμως δεν είναι η τρικυμία στην χώρα. Το χειρότερο όλων είναι η έλλειψη καπετάνιου που να πάρει στα στιβαρά του χέρια του το τιμόνι της χώρας και να την οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι. Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τους ξένους επικυρίαρχους, ενώ η εγχώρια οικονομική ελίτ, αβαντάρει όλη αυτή την κατάσταση κραυγάζοντας «απολύστε τους δημοσίους υπαλλήλους».


Περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι δηλώνουν ευχαριστημένοι που μερικές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι τώρα στο δημόσιο σε λίγο θα τους … κάνουν παρέα, καθώς αγνοούν ότι για κάθε εργαζόμενο που θα χάσει την δουλειά του στο δημόσιο, θα απωλέσουν την δουλειά τους δύο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, λόγω μείωσης της κατανάλωσης.


Δημιουργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην κοινωνία μεταξύ των εργαζόμένων και των ανέργων, δηλαδή των εχόντων να φάνε (αυτό σημαίνει «εργαζόμενος σήμερα στην Ελλάδα: αυτός που έχει να φάει και μέχρι εκεί) και των απελπισμένων που πεινάνε. Είπε το απίθανο χθες ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενζιέλος ότι «Τα ελλείμματα δεν αυξήθηκαν, αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργίας και οι ανάγκες ενίσχυσης του ΙΚΑ λόγω μείωσης αποδοχών και απολύσεων». Και δεν βρέθηκε ούτε ένας, ούτε ένα κόμμα για να τον ρωτήσει ποιος ευθύνεται για το ένα εκατομμύριο ανέργους και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Όπου βέβαια την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση.


Τα χθεσινά μέτρα που ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος κανονικά θα αρκούσαν για να κατεδαφιστεί όχι μία, αλλά … πέντε κυβερνήσεις και αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι πιθανότητες να ψηφιστούν από την Βουλή τα όσα ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος χθες ως αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, είναι πολύ λιγότερες απ'ότι θέλουν να πιστεύουν στην κυβέρνηση.


Με το πολιτικό σκηνικό να πρόκειται να γκρεμιστεί συνολικά (δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί μόνο το ΠΑΣΟΚ, οι δονήσεις θα είναι το ίδιο ισχυρές και για τη Ν.Δ. και για όποιο κόμμα συμμετάσχει στην κυβέρνηση που θα προκύψει τις επόμενες εκλογές) ουδείς ξέρει πραγματικά τι ξημερώνει στη χώρα, την ώρα που οι πολιτικοί της στο σύνολό τους αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι έχουν να κάνουν με την ασφάλειά της και με τον επαπειλούμενο κίνδυνο απώλειας εδαφών και δικαιωμάτων που απορρέουν από την κατοχή εδαφών.


Οποιοδήποτε άλλο κράτος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, Νταβούτογλου, Μπαγίς θα είχε τουλάχιστον διακόψει την αυτοκτονική πολιτική μείωσης των αμυντικών δαπανών.


Εδώ η άρνηση – ναι, πρέπει να το πούμε – των ΕΛΠΕ να εφοδιάζουν με καύσιμα εφ'εξής τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω χρεών (ενημέρωσαν σχετικά την περασμένη Παρασκευή τα Eπιτελεία) θεωρείται «ανάξιο λόγου θέμα»…


Μήπως κάποιοι πολιτικοί θα πρέπει να ενημερωθούν ότι τα δικαστήρια με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας εξακολουθούν να υφίστανται στο ελληνικό νομικό πλαίσιο;



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πηγή:

guesswork-world



Βρέθηκε η 14χρονη

Posted: 07 Sep 2011 11:41 AM PDT


Βρέθηκε σήμερα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη που είχε εξαφανιστεί από τον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και…
όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε μπει και αγγελία για την εξαφάνισή της στο «Αμπερ Αλερτ» από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν σε διαμέρισμα στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διέμεναν Αφρικανοί.
Οι αστυνομικοί επειδή δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής ανησυχούσαν σοβαρά για τη ζωή της αλλά τελικά εντοπίστηκε με τον εξής τρόπο: Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη "μπήκε" στο facebook από Ιντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Από τη στιγμή αυτή ομάδες αστυνομικών άρχισαν έρευνες πόρτα – πόρτα με τη φωτογραφία της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που εντοπίστηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα μέσα στο οποίο διέμεναν περίπου δώδεκα Αφρικανοί.
Σήμερα έγινε έφοδος αλλά οι αλλοδαποί ένοικοι του διαμερίσματος, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα.
Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία συνελήφθησαν έξι από τους αλλοδαπούς για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια καθώς και ένας 30χρονος από το Κονγκό που κατηγορείται για απαγωγή και αποπλάνηση σε βάρος της ανήλικης.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, η 14χρονη είχε φύγει από το σπίτι της για προσωπικούς λόγους και είχε μεταβεί στο ΚΤΕΛ Πελοποννήσου στον Κηφισό, όπου την πλησίασε ο 30χρονος από το Κονγκό και κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμα όπου έμενε με τους άλλους αλλοδαπούς.
Όλες αυτές τις ημέρες η ανήλικη δεν είχε βγει από το σπίτι και μόνο το περασμένο Σάββατο μετέβη στο Ιντερνετ καφέ, συνοδευόμενη από τον 30χρονο για να δει τα μήνυμά της.
Αυτό όμως ήταν αρκετό για να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ολοκλήρωσαν σήμερα την θεαματική επιχείρηση για το αίσιο τέλος της εξαφάνισης του κοριτσιού.

Πηγή:

kinitro news


ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΜΠΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Posted: 07 Sep 2011 11:32 AM PDT



Η ενέργεια τούρκων -δεν έχει σημασία αν ήταν ένοπλοι ή όχι- να επιτεθούν κατά μη επανδρωμένου φυλακίου, αφαιρόντας τις Ελληνικές σημαίες και αναγράφοντας συνθήματα, ήταν αρκετή να θέσει απο σήμερα σε επιφυλακή της Εθνική Φρουρά Κύπρου. Ο συναγερμός στην Εθνική Φρουρά έχει σημάνει από νωρίς όταν έγινε γνωστή η εχθρική ενέργεια, αλλά η κατάσταση επιφυλακής εξελισσόταν ώρα με την ώρα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σήμερα εξοδούχοι σχεδόν σε όλξ την Κύπρο... Δεν έχει σημασία αν η ενέργεια έγινε από "πάνοπλους" "κομάντος" "ράμπό" κλπ κλπ τούρκους, (τους είδαμε και με τους κούρδους...) όπως ήδη εξακρίβωσαν κάποιοι; (από που; από την ΜΙΤ; είχαν κρυφές κάμερες;) ή απο άλλου είδους ακτιβιστές. Η ενέργεια είναι για να ξυπνάει κόσμο και συνειδήσεις... αλλά και για συμπεράσματα. Οι τούρκοι έχουν πρόβλημα ηθικού και το δείχνουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!


Πηγή:

kinitro news


Γερμανία: Μας χρωστάνε... 10 Μνημόνια και 558.000 νεκρούς!

Posted: 07 Sep 2011 09:55 AM PDT


ImageΠερισότερα από δέκα μνημόνια χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα αποκαλύπτει το νέο τεύχος του περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ που κυκλοφορεί στην Αθήνα και από τις αρχές Οκτωβρίου και στην επαρχία.Αλλά πέρα από το οικονομικό υπάρχουν και οι ψυχές. Οι άνθρωποι. Το ελληνίκό αίμα που χάθηκε.
Τουλάχιστον 558.000 νεκροί, από τους οποίους 125.000 εκτελεσθέντες, 830.000 ανάπηροι, 3.700 πόλεις και χωριά κατεστραμμένα ολικώς ή μερικώς, 100& καταστροφή των τηλεπικοινωνιών και 75% καταστροφή οδικού κια σιδηροδρομικού δικτύου κλπ. Και όλα αυτά σε μία Ελλάδα που ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της από την απελευθέρωση του 1821, είχε γίνει σχετικά σύγχρονο κράτος με πειθαρχία και πολιτική ηρεμία.
Από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 1941, μέχρι και την απελευθέρωση της ηπειρωτικής τουλάχιστον χώρας, τον Οκτώβριο του 1944, οι δυνάμεις του Άξονα έλαβαν από την Ελλάδα τα εξής:
• Από το ελληνικό Δημόσιο, διά της Τραπέζης της Ελλάδος, μετρητά, που δικαιολόγησε εν μέρει ως «Δαπάνας Κατοχής» και εν μέρει ως «Προκαταβολάς τους Ελληνικού Δημοσίου προς τας κυβερνήσεις Γερμανίας και Ιταλίας».
• Έλαβε ως «λεία πολέμου» την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου που προοριζόταν για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
• Δέσμευσε γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα, πρώτες ύλες και εμπορεύματα που ευρίσκοντο στην κατοχή του Δημοσίου ή ιδιωτών, που για να τα παραλάβει τα πλήρωσε με μετρητά που έλαβε από το ελληνικό Δημόσιο.
• Χρησιμοποίησε ανθρώπους, ζώα και μέσα σε καταναγκαστική εργασία, χωρίς να τους καταβάλει χρήματα για τις υπηρεσίες τους ή υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο να τους πληρώσει.
• Προκάλεσε τεράστιες ζημιές χωρίς να καταβάλει καμία αποζημίωση κ.λπ.
Image
Στις 21 Νοεμβρίου 1941 η τότε ελληνική κατοχική κυβέρνηση υπέβαλε προς τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Ιταλίας στην Αθήνα εμπεριστατωμένη έκθεση 150 σελίδων με τίτλο «Αι Δαπάναι Κατοχής της Ελλάδος». Σε αυτή τη μελέτη περιγράφοντο λεπτομερώς τα προβλήματα που δημιουργούντο από τα γερμανοϊταλικά –οικονομικού περιεχομένου– μέτρα που είχαν ληφθεί και τις επιπτώσεις τους, ιδίως από την παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό βουλγαρικό έλεγχο.
Από την έκθεση αυτή πληροφορούμεθα ότι μέχρι τότε η κατοχική κυβέρνηση υποχρεούτο να χρηματοδοτεί τις Δυνάμεις Κατοχής με 1,5 δισ. δραχμές (εποχής) μηνιαίως και συνολικά 25 δισ. δραχμές, προκαταβάλλοντας τα χρήματα τριών ετών. Εκπρόσωποι της κατοχικής κυβέρνησης μετέβησαν στο Βερολίνο για να ανακοινώσουν στις γερμανικές Αρχές ότι η Ελλάδα δεν ήταν πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που της είχαν ανατεθεί, προς τις Δυνάμεις Κατοχής. Στο ταξίδι αυτό δεν ελήφθη καμία απόφαση και η από ελληνικής πλευράς καταβολή των χρημάτων συνεχίστηκε κανονικά.
Όπως γίνεται και τώρα..

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

guesswork-world



ΣΟΚ: Νεκροί αθλητές της Εθνικής Ρωσίας σε αεροπορικό! [video]

Posted: 07 Sep 2011 11:53 AM PDT

Αεροπορικό δυστύχημα με νεκρούς αθλητές στη ΡωσίαΤραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 36 ...άτομα (η πλειοψηφία τους μέλη της ομάδας χόκεϊ της Λοκομοτίβ) στη Ρωσία
, μετά από συντριβή επιβατικού αεροσκάφους.





Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Γιάροσλαβ, με το αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωση να παρουσιάζει βλάβη, να τυλίγεται στις φλόγες και να συγκρούεται στο έδαφος. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν 36 νεκροί επιβαίνοντες.




Η Λοκομοτίβ ήταν προγραμματισμένο να πετάξει στο Μινσκ για να αντιμετωπίσει την τοπική Ντιναμό την Πέμπτη. Ένα ταξίδι που εξελίχτηκε στο χειρότερο εφιάλτη με μια ολόκληρη ομάδα να «σβήνεται» από τον χάρτη και ταυτόχρονα πολλές οικογένειες να ξεκληρίζονται…




Στο σημείο -μετά από εντολή του Ρώσου Πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν- σπεύδει ο Υπουργός Μεταφορών, Ιγκόρ Λεβίτιν.







Πηγή:

kinitro news


Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία

Posted: 07 Sep 2011 02:40 AM PDT




Oι σύνδεσμοι είναι:

(σχολικα βιβλια κατεβασμα download school books)



■Βιβλία Δημοτικού



■Βιβλία Γυμνασίου



■Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου



■Προσχολική Αγωγή



■Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.



Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )







Πηγή:

guesswork-world



Γερμανικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Posted: 06 Sep 2011 11:21 PM PDT


Γερμανοί επιχειρηματίες επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τους νομούς της Πελοποννήσου και ζητούν από τους δημάρχους και τους αυτοδιοικητικούς παραγόντων της περιοχής, να υποστηρίξουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την πρόταση που έχουν καταθέσει προκειμένου να αναλάβουν την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, με τοπικές επιβατικές μεταφορές, εμπορευματικές μεταφορές και τουριστικούς - μουσειακούς συρμούς.


Μάλιστα οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας ενημέρωσαν ήδη τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν και με τους δημάρχους των λοιπών δήμων που διέρχεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι δήμαρχοι στην Πελοπόννησο ακούν με ενδιαφέρον την πρόταση και εκφράζουν την άποψη ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να εξετάσει τις προτάσεις και να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την επαναλειτουργία της γραμμής, αφού υπάρχει ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη πρόταση προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που είδε το φως της δημοσιότητας, ουσιαστικά ζητά να αναλάβει ολόκληρο το υπάρχον μετρικό δίκτυο όλης της Πελοποννήσου και των 7 νομών, συμπεριλαμβανομένων και όλων των κτιρίων που ανήκουν σε αυτό και ειδικά τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, επί τη βάσει ενός χρησιδανείου με το ελληνικό κράτος, για τρία χρόνια, χωρίς να πληρώσει ενοίκιο για την χρήση των εγκαταστάσεων και η συμφωνία ενοικίασης να επεκταθεί αυτομάτως για άλλα δώδεκα χρόνια, εάν η εταιρεία αποδειχθεί ικανή να παρέχει τις τελευταίες σιδηροδρομικές συνδέσεις που παρείχε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προ της αναστολής των δρομολογίων, κάνοντας χρήση κρατικής επιχορήγησης.


Πηγή:newsit.gr

kinitro news


Ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα

Posted: 06 Sep 2011 11:21 PM PDT


Άρση όλων των περιορισμών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Άμεση εφαρμογή θα έχει η απόφαση

Με τους οδηγούς ταξί ετοιμαζόταν να συγκρουστεί η κυβέρνηση με αφορμή το άνοιγμα του επαγγέλματος, αλλά τελικά τα μέτωπα θα είναι περισσότερα.
Το υπουργικό συμβούλιο, μετά τη διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα, αποφάσισε να κλείσει όλα τα κενά προκειμένου να εφαρμοστούν τα νομοσχέδια για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων.
Η κυβέρνηση προχωρά σε άρση όλων των περιορισμών, με τον υπουργό Οικονομικών να καλεί πλέον όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία να προωθήσουν τις σχετικές ενέργειες.
Αυτά είναι: το Δικαιοσύνης (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), το Μεταφορών (ταξί, ιδιοκτήτες φορτηγών) και το Υγείας (φαρμακοποιοί).
Για όσα επαγγέλματα υπάρχουν μακρινές προθεσμίες θα επισπευσθούν, ενώ ο διάλογος θα κρατήσει πολύ λιγότερο.



Πηγή:

kinitro news


Έρχεται το … χάος

Posted: 06 Sep 2011 11:16 PM PDT




Έρχεται κοινωνικό χάος οσονούπω κι όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Τα μέτρα – σοκ που ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος ουσιαστικά στρώνουν το δρόμο στον κόσμο να βγει και να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Ο ωμός εκβιασμός δύσκολα μπορεί να περάσει και ο φόβος της δραχμής που έριξαν στο τραπέζι τα στελέχη της κυβέρνησης είναι πολυπαιγμένος μπαμπούλας.

Από σήμερα έρχονται απεργίες και συγκρούσεις που αναμένεται να βάλουν τη χώρα σε μια πορεία χάους. Την Τετάρτη δεν θα υπάρχει μετρό και σιδηρόδρομος για 4 ώρες, προαναγγελία μεγάλων απεργιών που θα έρθουν στις συγκοινωνίες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ετοιμάζονται για νέους αποκλεισμούς δρόμων και πολύ σκληρές απαντήσεις στην κυβέρνηση.

Στην παιδεία το χάος είναι δεδομένο παρά τις απειλές της Διαμαντοπούλου ότι θα χαθεί το εξάμηνο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Πάνω από 250 σχολές έχουν βάλει λουκέτο και επικρατεί αναταραχή στα πανεπιστήμια.

Τα σκουπίδια από την Κυριακή θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα καθώς ξεκινά 48ωρη απεργία που μπορεί να συνεχιστεί από τους εργαζόμενους συμβασιούχους της καθαριότητας που είναι απλήρωτοι.

Οι ανακοινώσεις για επίσπευση του ανοίγματος των επαγγελμάτων αναμένεται να προσκαλέσει αναταραχή και στους φορτηγατζήδες. Ο νόμος της κυβέρνησης προέβλεπε το σταδιακό άνοιγμα μέχρι το 2014. Τώρα, όμως, τι θα γίνει;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται για τον υπέρ πάντων αγώνα καθώς η εργασιακή εφεδρεία ακούγεται σαν εφιάλτης.

Οι φορολογούμενοι ετοιμάζονται για φορολογικό αντάρτικο καθώς δεν έχουν να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές.

Τα εστιατόρια θα βάλουν λουκέτο αφού η αύξηση του ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς έχει μειώσει την κίνηση.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι σε αναβρασμό κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Μια σπίθα αρκεί για να διαλύσει τα πάντα. Ο χειμώνας σίγουρα θα είναι πολύ… κρύος πολιτικά. Μήπως όμως θα είναι και το φθινόπωρο;

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την Θεσσαλονίκη

Τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζοντας δρακόντεια μέτρα για το Σάββατο, την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, θα ανέβει στο βήμα του «Βελλίδειου» συνεδριακού κέντρου.

Οι «Αγανακτισμένοι» αποτελούν τον απρόβλεπτο παράγοντα των φετινών κινητοποιήσεων. Όπως έχει ανακοινωθεί, το απόγευμα του Σαββάτου θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, γι' αυτό και προγραμματίζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ένας άλλος απρόβλεπτος παράγοντας για την Αστυνομία είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι, μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας στη β' κατηγορία, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ταξιτζήδες. Ο Κώστας Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, καλώντας όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στην πορεία, τόνισε ότι βασικά τους αιτήματα είναι η έκδοση αδειών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η έδρα των ταξί

Λουκέτο θα βάλουν, σύμφωνα με την απόφαση του συλλογικού οργάνου του κλάδου, το Σάββατο 10/9 όλα τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενα για την αύξηση του ΦΠΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εστιατορίων, Καφετεριών και Μπαρ του νομού, Παναγιώτη Γκόφα, οι εστιάτορες ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 5%, αλλά και συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φοιτητές στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της 76ης ΔΕΘ.


Πηγή:

kinitro news


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές