Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Λεπτή Πίτσα με Μανούρι και Παραδοσιακό Κασέρι

Posted: 08 Sep 2011 12:18 PM PDT

Λεπτή Πίτσα με Μανούρι και Παραδοσιακό Κασέρι

 

Υλικά (για 2 άτομα):

150 γρ. αλεύρι 1/2 κουταλιά του καφέ ζάχαρη 1/2 κουταλιά του καφέ αλάτι 1 κουταλιιά του καφέ μαγιά 20 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. χλιαρό νερό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος  100 γρ. παραδοσιακό κασέρι , τριμμένο 100 γρ. μανούρι , χοντροτριμμένο

Εκτέλεση: Λιώνετε τη μαγιά με τρεις κουταλιές της σούπας νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε με το αλεύρι και ζυμώνετε δυνατά, προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό. Κάνετε μια μπάλα και το αφήνετε σε σβημένο φούρνο, που έχετε προθερμάνει για λίγο. Αφού φουσκώσει η ζύμη το ανοίγετε περίπου 1-2 πόντους, σ'ένα ταψί για τάρτα και το ψήνετε για 10' στους 180o. Σ΄ένα μπωλ χτυπάτε όλα τα υλικά της γέμισης, τα ρίχνετε πάνω από την τάρτα και τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα τυριά. Ψήσιμο: 40 λεπτά

ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Posted: 08 Sep 2011 12:11 PM PDT

ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Τι θα χρειαστείτε (για 8 άτομα)

1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ 3/4 φλιτζανιού ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 250 γρ. τριμμένη ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ½ φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ 6 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ½ κιλό ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ 2 ψιλοκομμένες ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ 2 ψιλοκομμένες ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ μερικές σταγόνες ΤΑΜΠΑΣΚΟ ΣΩΣ 150 γρ. κίτρινο Ολλανδίας τριμμένο ΤΥΡΙ 300 γρ. ζυμάρι από ΨΩΜΙ

Εκτέλεση: 1. Βάζετε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη σε μπολ με κρύο νερό να ξαλμυρίσει. 2. Ξεψαχνίζετε τον μπακαλιάρο. Σοτάρετε με το ΑΛΤΙΣ τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον μπακαλιάρο και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε 5 με 6 λεπτά στη φωτιά. 3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε με τα δάχτυλα σε φύλλο. 4. Βάζετε τη γέμιση στο μισό κομμάτι της ζύμης, αφήνετε λίγο περιθώριο γύρω-γύρω και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό. Πιέζετε με τα δάχτυλα να κλείσει καλά το καλτσόνε. Αλείφετε το καλτσόνε με λίγο ΑΛΤΙΣ και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

Κατηγορία ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5) 4 - Δύσκολη

Χρόνος παρασκευής 8 ώρες και 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συνοδευτικά κρασιά

ΟΡΕΙΝO / ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παρεμφερείς συνταγές

ΠΑΤΕ ΨΑΡΙΟΥ ΣΕ ΖΥΜΗ

Καλτσόνε με λαχανικά

Posted: 08 Sep 2011 12:09 PM PDT

Καλτσόνε με λαχανικά

 

Υλικά

Ζύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Λάδι 2 κολοκυθάκια τριμμένα 3 μελιτζάνες 3 αυγά χτυπημένα Μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι

Αλλες συνταγές από την Ιταλική κουζίνα

Ιταλική κουζίνα

Προετοιμασία

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κομματάκια, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.

Ετοιμασία

    Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σωτάρουμε τις μελιτζάνες με τα κολοκύθια και μόλις κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα χτυπημένα αυγά. Γεμίζουμε τα καλτσόνε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη ζύμη που επιλέξαμε.

Καλτσόνε με κρεμμύδια

Posted: 08 Sep 2011 12:07 PM PDT

Καλτσόνε με κρεμμύδια

 

Υλικά

Ζύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Λάδι 1 κιλό κρεμμύδια τριμμένα 5 φιλέτα αντσούγιας 4 ώριμες ντομάτες Αλάτι Πιπέρι 150 γρ. πεκορίνο ή 1/2 κούπα σταφίδες

Αλλες συνταγές από την Ιταλική κουζίνα

Ιταλική κουζίνα

Ετοιμασία

    Πλένουμε καλά τα φιλέτα αντσούγιας και τα κόβουμε στα δύο. Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ. Αν χρησιμοποιήσουμε σταφίδες τις βάζουμε να φουσκώσουν σε λίγο νερό. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις αντσούγιες, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να δέσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το πεκορίνο ή τις σταφίδες. Γεμίζουμε τα καλτσόνε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη ζύμη που επιλέξαμε.

Καλτσόνε με κιμά

Posted: 08 Sep 2011 12:04 PM PDT

Καλτσόνε με κιμά

 

Υλικά

Ζύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Βούτυρο (όχι πολύ) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. κιμά Αλάτι Πιπέρι 1/4 κούπα κρασί 1 κουταλάκι σάλτσα ντομάτας

Ετοιμασία

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις σοταριστεί και ο κιμάς προσθέτουμε, το αλάτι, το πιπέρι, την σάλτσα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα. Γεμίζουμε τα καλτσόνε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη ζύμη που επιλέξαμε.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές