Συνταγές μαγειρικής |
- Λεπτή Πίτσα με Μανούρι και Παραδοσιακό Κασέρι
- ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
- Καλτσόνε με λαχανικά
- Καλτσόνε με κρεμμύδια
- Καλτσόνε με κιμά
Λεπτή Πίτσα με Μανούρι και Παραδοσιακό Κασέρι Posted: 08 Sep 2011 12:18 PM PDT Λεπτή Πίτσα με Μανούρι και Παραδοσιακό Κασέρι
Υλικά (για 2 άτομα): 150 γρ. αλεύρι 1/2 κουταλιά του καφέ ζάχαρη 1/2 κουταλιά του καφέ αλάτι 1 κουταλιιά του καφέ μαγιά 20 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. χλιαρό νερό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος 100 γρ. παραδοσιακό κασέρι , τριμμένο 100 γρ. μανούρι , χοντροτριμμένοΕκτέλεση: Λιώνετε τη μαγιά με τρεις κουταλιές της σούπας νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε με το αλεύρι και ζυμώνετε δυνατά, προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό. Κάνετε μια μπάλα και το αφήνετε σε σβημένο φούρνο, που έχετε προθερμάνει για λίγο. Αφού φουσκώσει η ζύμη το ανοίγετε περίπου 1-2 πόντους, σ'ένα ταψί για τάρτα και το ψήνετε για 10' στους 180o. Σ΄ένα μπωλ χτυπάτε όλα τα υλικά της γέμισης, τα ρίχνετε πάνω από την τάρτα και τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν τα τυριά. Ψήσιμο: 40 λεπτά |
Posted: 08 Sep 2011 12:11 PM PDT ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥΤι θα χρειαστείτε (για 8 άτομα) 1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ 3/4 φλιτζανιού ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 250 γρ. τριμμένη ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ½ φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ 6 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ½ κιλό ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ 2 ψιλοκομμένες ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ 2 ψιλοκομμένες ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ μερικές σταγόνες ΤΑΜΠΑΣΚΟ ΣΩΣ 150 γρ. κίτρινο Ολλανδίας τριμμένο ΤΥΡΙ 300 γρ. ζυμάρι από ΨΩΜΙΕκτέλεση: 1. Βάζετε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη σε μπολ με κρύο νερό να ξαλμυρίσει. 2. Ξεψαχνίζετε τον μπακαλιάρο. Σοτάρετε με το ΑΛΤΙΣ τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον μπακαλιάρο και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε 5 με 6 λεπτά στη φωτιά. 3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε με τα δάχτυλα σε φύλλο. 4. Βάζετε τη γέμιση στο μισό κομμάτι της ζύμης, αφήνετε λίγο περιθώριο γύρω-γύρω και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό. Πιέζετε με τα δάχτυλα να κλείσει καλά το καλτσόνε. Αλείφετε το καλτσόνε με λίγο ΑΛΤΙΣ και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο. Κατηγορία ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5) 4 - Δύσκολη Χρόνος παρασκευής 8 ώρες και 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά Συνοδευτικά κρασιά ΟΡΕΙΝO / ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥΠαρεμφερείς συνταγές ΠΑΤΕ ΨΑΡΙΟΥ ΣΕ ΖΥΜΗ |
Posted: 08 Sep 2011 12:09 PM PDT Καλτσόνε με λαχανικά
ΥλικάΖύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Λάδι 2 κολοκυθάκια τριμμένα 3 μελιτζάνες 3 αυγά χτυπημένα Μοτσαρέλα ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι
Ιταλική κουζίνα ΠροετοιμασίαΞεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κομματάκια, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο νερό και τις στραγγίζουμε καλά. Ετοιμασία
|
Posted: 08 Sep 2011 12:07 PM PDT Καλτσόνε με κρεμμύδια
ΥλικάΖύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Λάδι 1 κιλό κρεμμύδια τριμμένα 5 φιλέτα αντσούγιας 4 ώριμες ντομάτες Αλάτι Πιπέρι 150 γρ. πεκορίνο ή 1/2 κούπα σταφίδες
Ιταλική κουζίνα Ετοιμασία
|
Posted: 08 Sep 2011 12:04 PM PDT Καλτσόνε με κιμά
ΥλικάΖύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή) Βούτυρο (όχι πολύ) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. κιμά Αλάτι Πιπέρι 1/4 κούπα κρασί 1 κουταλάκι σάλτσα ντομάτας
Ετοιμασία
|
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου