Συνταγές μαγειρικής |
- Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
- ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
- κοτοπουλο κοκκινιστο
- κεικ σοκολατα
- παγωτο βερυκοκ
- Παγωτό Βανίλλια
- Ζύμη Σφολιάτας
- Όταν τα χάμπουργκερ γίνονται τέχνη! (pics)
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο Posted: 04 Sep 2011 05:46 AM PDT |
Posted: 04 Sep 2011 05:40 AM PDT Υλικά 2 κιλά κολοκυθάκια χοντρά 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/2 κιλό κιμά 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 1 δεμάτι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κούπα ντοματοπολτό αλάτι - πιπέρι 1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη 1 αυγό 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος 1/2 κούπα κεφαλοτύρι γλυκό τριμμένο 2 κούπες μπεσαμέλ πολύ σφιχτή λίγη πάπρικαΧρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30' ΕκτέλεσηΠλύντε καλά τα κολοκυθάκια και ζεματίστε τα σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Με ένα κουταλάκι, αφαιρέστε από το κέντρο αρκετό από το φαί τους, χωρίς να φτάσετε στον πάτο. Αραδιάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά. Βάλτε τα σε πυρίμαχη πιατέλα, το ένα πλάι στο άλλο, αλείψτε τα με λίγο από το λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού. Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τον κιμά με τα δύο κρεμμύδια. Ρίξτε το μαϊντανό, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράστε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό, αφού το χτυπήσετε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι. Γεμίστε με το μίγμα αυτό τα κολοκυθάκια. Ετοιμάστε μια πολύ σφικτή μπεσαμέλ, με 7 κουταλιές αλεύρι, 7 κουταλιές βούτυρο και 2 κούπες γάλα. Κατεβάστε τη από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα σ' αυτή 2 κροκάδια, αλάτι και άσπρο πιπέρι. Αφήστε τη να κρυώσει. Βάλτε τη σε κορνέ και βγάλτε αρκετή επάνω σε κάθε κολοκυθάκι, σκεπάζοντας τη γέμιση. Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με λίγη πάπρικα και ψήστε τα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, επί 20' περίπου. Σερβίρετε αμέσως. |
Posted: 03 Sep 2011 06:39 PM PDT υλικα 1 κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 κονσέρβα τοματάκια 1/4 φλυτζάνι λάδι 1 κότα 1/4 φλυτζάνι κρασί αλάτι, πιπέριεκτελεση -Πλένετε την κότα και την τρίβετε με μία λεμονόκουπα -Βάζετε το λάδι να κάψει -Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί -Προσθέτετε την κότα και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε -Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ -Αλατοπιπερώνετε -Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα της |
Posted: 03 Sep 2011 06:35 PM PDT υλικα 4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό 2 βανίλλιες 4 αυγά 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ 1 φλυτζάνι κακάο 1 φλυτζάνι γάλαεκτελεση -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ -Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει -Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο -Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ -Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς -Ζεσταίνετε λίγο το γάλα -Λιώνετε το κακάο στο γάλα -Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο -Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα -Ψήνετε για μία ώρα περίπου |
Posted: 03 Sep 2011 06:33 PM PDT υλικα 2 βανίλλιες 3 φλυτζάνια βερύκοκα 2 φλυτζάνια ζάχαρη 5 αυγά 3 φλυτζάνια γάλα 1/4 φλυτζάνι νερόεκτελεση -Πλένετε τα βερύκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια -Βάζετε τα βερύκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη -Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν -Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει -Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη -Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς -Χαμηλώνετε τη φωτιά -Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει -Αποσύρετε από τη φωτιά -Προσθέτετε τις βανίλλιες -Αφήνετε να κρυώσει -Προσθέτετε τον πολτό από τα βερύκοκα -Το μείγμα τώρα και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή |
Posted: 03 Sep 2011 06:30 PM PDT υλικα 4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 4 αυγά 4 φλυτζάνια γάλα 1/4 φλυτζάνι αλεύρι 4 βανίλλιες 1/2 κουταλάκι αλάτιεκτελεση -Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι -Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει -Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά -Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς -Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα -Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό -Αποσύρετε από τη φωτιά -Αφήνετε να κρυώσει -Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος -Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή |
Posted: 03 Sep 2011 06:27 PM PDT Υλικα 1 1/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό 1 1/8 φλυτζάνια τσαγιού βούτυρο φρέσκο σκληρό, αγελαδινό ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι νερό Οδηγίες / Εκτέλεση -Κοσκινίζετε το αλεύρι -Ανοίγετε στη μέση ένα λάκκο -Μέσα στο λάκκο, βάζετε το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο νερό -Με τα χέρια αναμιγνύετε, το αλεύρι με το νερό, προσθέτοντας κάθε τόσο νερό -Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή -Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα βρεγμένη και την αφήνετε να αναπνεύσει για 30 λεπτά περίπου -Αμέσως μετά αλευρώνετε μία επιφάνεια και τοποθετείτε τη ζύμη -Την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και με την παλάμη πιέζετε τη ζύμη να ανοίξει σε φύλλο, πάχους 1 δαχτύλου σε σχήμα παραλληλόγραμμου -Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και με το χέρι το πιέζετε ώστε να απλωθεί και να καλύψει τα 3/4 της ζύμης αφήνοντας ένα κενό από τις άκρες της ζύμης ένα δάχτυλο περίπου -Κατόπιν τη διπλώνετε στα 3, (την μία άκρη από την κοντύτερη πλευρά τη διπλώνουμε μέχρι τη μέση και το ίδιο κάνουμε με την άλλη) -Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες -Αμέσως μετά την ξανανοίγετε σε σχήμα παραλληλόγραμμου την ξαναδιπλώνετε και την ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες -Επαναλαμβάνετε ακόμη δύο φορές -Η ζύμη είναι έτοιμη να τη μεταχειριστείτε -Διατηρείται στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο |
Όταν τα χάμπουργκερ γίνονται τέχνη! (pics) Posted: 03 Sep 2011 02:04 PM PDT Μπορεί να προτιμάμε να τα καταβροχθίζουμε, αλλά φαίνεται τελικά ότι τα αγαπημένα μπέργκερ εμπνέουν και τους καλλιτέχνες στο να δημιουργήσουν ορισμένα διαφορετικά έργα τέχνης. Δείτε απίθανες φωτογραφίες με έργα τέχνης που προέρχονται από χάμπουργκερ, αλλά και τα απεικονίζουν. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου