Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Posted: 04 Sep 2011 05:46 AM PDT

Enlarge this image  Υλικά 7-8 κολοκυθάκια μεγάλα 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1/2 κιλό κιμάς 1 φλ.τσ. ρύζι 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φυτίνη αλατοπίπερο  1 λεμόνι για τη γέμιση (Προαιρετικά λίγος άνιθος ή δυόσμος) Για το αυγολέμονο 2-3 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε) 2 αυγά Enlarge this image  Εκτέλεση Κόβουμε την άκρη από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο. Την άκρη που κόψαμε την κρατάμε γιατί θα χρησιμεύσει σαν καπάκι.  Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης με τη μία κ.σ. φυτίνη και προσθέτουμε το λεμόνι μαζί με 2 κ.σ. νερό. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, κλείνουμε με τα καπάκια να μη χυθεί η γέμιση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει, προσθέτουμε την άλλη μία κ.σ. φυτίνη και αλάτι ή ένα κύβο βοδινού και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν βράσουν χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και ρίχνουμε στο αυγολέμονο το ζουμί από τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα που τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακινώντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.  Αν θέλουμε μια δεμένη σάλτσα προσθέτουμε 1 κ.σ. κορν φλάουρ στο αυγολέμονο. Μόλις δέσει η σάλτσα μας αποσύρουμε από τη φωτιά για να μην κόψουν τα αυγά και σerviroume

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Posted: 04 Sep 2011 05:40 AM PDT

Υλικά

2 κιλά κολοκυθάκια χοντρά 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/2 κιλό κιμά 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 1 δεμάτι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κούπα ντοματοπολτό αλάτι - πιπέρι 1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη 1 αυγό 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος 1/2 κούπα κεφαλοτύρι γλυκό τριμμένο 2 κούπες μπεσαμέλ πολύ σφιχτή λίγη πάπρικα

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30'

Εκτέλεση

Πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και ζεματίστε τα σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Με ένα κουταλάκι, αφαιρέστε από το κέντρο αρκετό από το φαί τους, χωρίς να φτάσετε στον πάτο. Αραδιάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά. Βάλτε τα σε πυρίμαχη πιατέλα, το ένα πλάι στο άλλο, αλείψτε τα με λίγο από το λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού. Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τον κιμά με τα δύο κρεμμύδια. Ρίξτε το μαϊντανό, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράστε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό, αφού το χτυπήσετε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι. Γεμίστε με το μίγμα αυτό τα κολοκυθάκια. Ετοιμάστε μια πολύ σφικτή μπεσαμέλ, με 7 κουταλιές αλεύρι, 7 κουταλιές βούτυρο και 2 κούπες γάλα. Κατεβάστε τη από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα σ' αυτή 2 κροκάδια, αλάτι και άσπρο πιπέρι. Αφήστε τη να κρυώσει. Βάλτε τη σε κορνέ και βγάλτε αρκετή επάνω σε κάθε κολοκυθάκι, σκεπάζοντας τη γέμιση. Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με λίγη πάπρικα και ψήστε τα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, επί 20' περίπου. Σερβίρετε αμέσως.

κοτοπουλο κοκκινιστο

Posted: 03 Sep 2011 06:39 PM PDT

υλικα

1 κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 1 κονσέρβα τοματάκια 1/4 φλυτζάνι λάδι 1 κότα 1/4 φλυτζάνι κρασί αλάτι, πιπέρι

εκτελεση

-Πλένετε την κότα και την τρίβετε με μία λεμονόκουπα -Βάζετε το λάδι να κάψει -Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί -Προσθέτετε την κότα και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε -Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ -Αλατοπιπερώνετε -Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα της

κεικ σοκολατα

Posted: 03 Sep 2011 06:35 PM PDT

υλικα

4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό 2 βανίλλιες 4 αυγά 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ 1 φλυτζάνι κακάο 1 φλυτζάνι γάλα

εκτελεση

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ -Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει -Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο -Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ -Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς -Ζεσταίνετε λίγο το γάλα -Λιώνετε το κακάο στο γάλα -Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο -Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα -Ψήνετε για μία ώρα περίπου

παγωτο βερυκοκ

Posted: 03 Sep 2011 06:33 PM PDT

υλικα

2 βανίλλιες 3 φλυτζάνια βερύκοκα 2 φλυτζάνια ζάχαρη 5 αυγά 3 φλυτζάνια γάλα 1/4 φλυτζάνι νερό

εκτελεση

-Πλένετε τα βερύκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια -Βάζετε τα βερύκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη -Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν -Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει -Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη -Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς -Χαμηλώνετε τη φωτιά -Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει -Αποσύρετε από τη φωτιά -Προσθέτετε τις βανίλλιες -Αφήνετε να κρυώσει -Προσθέτετε τον πολτό από τα βερύκοκα -Το μείγμα τώρα και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

Παγωτό Βανίλλια

Posted: 03 Sep 2011 06:30 PM PDT

υλικα

4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 4 αυγά 4 φλυτζάνια γάλα 1/4 φλυτζάνι αλεύρι 4 βανίλλιες 1/2 κουταλάκι αλάτι

εκτελεση

-Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι -Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει -Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά -Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς -Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα -Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό -Αποσύρετε από τη φωτιά -Αφήνετε να κρυώσει -Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος -Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

Ζύμη Σφολιάτας

Posted: 03 Sep 2011 06:27 PM PDT

Υλικα

1 1/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό 1 1/8 φλυτζάνια τσαγιού βούτυρο φρέσκο σκληρό, αγελαδινό ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι νερό
 Οδηγίες / Εκτέλεση
-Κοσκινίζετε το αλεύρι -Ανοίγετε στη μέση ένα λάκκο -Μέσα στο λάκκο, βάζετε το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο νερό -Με τα χέρια αναμιγνύετε, το αλεύρι με το νερό, προσθέτοντας κάθε τόσο νερό -Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή -Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα βρεγμένη και την αφήνετε να αναπνεύσει για 30 λεπτά περίπου -Αμέσως μετά αλευρώνετε μία επιφάνεια και τοποθετείτε τη ζύμη -Την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και με την παλάμη πιέζετε τη ζύμη να ανοίξει σε φύλλο, πάχους 1 δαχτύλου σε σχήμα παραλληλόγραμμου -Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και με το χέρι το πιέζετε ώστε να απλωθεί και να καλύψει τα 3/4 της ζύμης αφήνοντας ένα κενό από τις άκρες της ζύμης ένα δάχτυλο περίπου -Κατόπιν τη διπλώνετε στα 3, (την μία άκρη από την κοντύτερη πλευρά τη διπλώνουμε μέχρι τη μέση και το ίδιο κάνουμε με την άλλη) -Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες -Αμέσως μετά την ξανανοίγετε σε σχήμα παραλληλόγραμμου την ξαναδιπλώνετε και την ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες -Επαναλαμβάνετε ακόμη δύο φορές -Η ζύμη είναι έτοιμη να τη μεταχειριστείτε -Διατηρείται στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο

Όταν τα χάμπουργκερ γίνονται τέχνη! (pics)

Posted: 03 Sep 2011 02:04 PM PDT

Όταν τα χάμπουργκερ γίνονται τέχνη! (pics)

Μπορεί να προτιμάμε να τα καταβροχθίζουμε, αλλά φαίνεται τελικά ότι τα αγαπημένα μπέργκερ εμπνέουν και τους καλλιτέχνες στο να δημιουργήσουν ορισμένα διαφορετικά έργα τέχνης.

Δείτε απίθανες φωτογραφίες με έργα τέχνης που προέρχονται από χάμπουργκερ, αλλά και τα απεικονίζουν.

burgers-1

burgers-2

burgers-4

burgers-9

burgers-13

burgers-19

burgers-28

burgers-29

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές