Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Πράσινο χοιρινό

Posted: 03 Sep 2011 06:57 AM PDT

Υλικά για 4 άτομα : 750γρ. ψαχνό χοιρινό κομμένο σε μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 φ.κ. λάδι 500γρ. σπανάκι 1 φ.κ. κόκκινο ξηρό κρασί 3 γ.κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι 3 γ.κ.σ. κρέμα γάλακτος 30γρ. βούτυρο αγελάδος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και στρώνετε στον πυθμένα του σκεύους. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε στο σκεύος χωρίς νερό. Προσθέτετε το λάδι και βράζετε με το καπάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά για 6-8 ώρες. Βγάζετε το κρέας και στο ζωμό προσθέτετε το κρασί και το σπανάκι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το αγελαδινό βούτυρο και αλατοπίπερο

Ψαροκροκέτες

Posted: 03 Sep 2011 06:56 AM PDT

Υλικά για 4-5 άτομα : 1 κιλό μπακαλιάρο 1 φ.κ. λάδι 1 φ.κ. μπύρα 3 αυγά 1 μικρό ματσάκι άνηθο 1 κλωνάρι μαϊντανό λάδι για τηγάνισμα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Ξαλμυρίζετε καλά τον μπακαλιάρο για 24-36 ώρες, αφαιρείτε πέτσες και αγκάθια και τον λιανίζετε. Χτυπάτε τα αυγά με το λάδι και την μπύρα, αναμειγνύετε με το μπακαλιάρο και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, πιπέρι και λίγο αλάτι. Τηγανίζετε το μείγμα με τη βοήθεια δύο κουταλιών του γλυκού. Σερβίρετε ζεστές τις κροκέτες με τηγανητές πατάτες και βραστή σαλάτα.

Σταυρωτό μοσχαράκι

Posted: 03 Sep 2011 06:51 AM PDT

Υλικά για 4 άτομα : 750γρ. ψαχνό μοσχαρίσιο κομμένο σε 8 κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι 3-4 φρέσκιες ντομάτες ή ανάλογο χυμό 4 μακρουλές μεγάλες μελιτζάνες 1 φ.κ. λάδι + λάδι για τηγάνισμα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Μαραίνετε το κρεμμύδι σε λάδι, σοτάρετε το κρέας και ρίχνετε τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη. Προσθέτετε ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζετε. Κόβετε κάθε μελιτζάνα σε 4 φέτες κατά μήκος. Τις τηγανίζετε και σε ένα πιάτο βάζετε από δυο φέτες μελιτζάνας σταυρωτά. Τοποθετείτε στο κέντρο μια μερίδα κρέατος και διπλώνετε τις λωρίδες της μελιτζάνας, στηρίζοντας με οδοντογλυφίδες. Βάζετε τα τυλιγμένα κομμάτια του κρέατος σε σκεύος για φούρνο, περιχύνετε με τη σάλτσα του φαγητού και ψήνετε στους 175 C μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Μακαρονάδα της Νάνας

Posted: 03 Sep 2011 06:47 AM PDT

Υλικά για 4 άτομα : 750γρ. κιμάς ½ κιλό σπαγγέτι 200γρ. φέτα 1 αυγό ½ φ.τ. λάδι(και λάδι για τηγάνισμα) 1 γ.κ.γ πολτός ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.γ. μοσχοπίπερο 1 γ.κ.γ. ρίγανη 2 φύλλα δάφνης ½ φ.τ. κόκκινο ξηρό κρασί 4 γ.κ.σ. φρυγανιά αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Αναμειγνύετε καλά το αυγό, το λάδι, το παξιμάδι, το μισό σκόρδο ψιλοτριμμένο, το τριμμένο μοσχοπίπερο και αλάτι με τον κιμά. Πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος κάστανου και τα τηγανίζετε. Σ' ένα μπολ δουλεύετε τη φέτα με τη ρίγανη. Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά. Προσθέτετε στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια τον πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και 1 φ.τ. νερό. Σιγοβράζετε χωρίς καπάκι μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σβήνετε με κρασί, προσθέτετε τη φέτα και αναμειγνύετε καλά με τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως.

Ριζότο με μελιτζάνες 2

Posted: 03 Sep 2011 06:45 AM PDT

Υλικά για 4 άτομα : 25 φ.τ. σπυρωτό ρύζι 1 μέτρια ντομάτα 5-6 μελιτζάνες 3 μέτρια κρεμμύδια αλεύρι 1 φ.τ. λάδι(και λάδι για τηγάνισμα) αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Κόβετε διαγώνια τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, χωρίς να καθαρίσετε τη φλούδα. Βουτάτε σε αλατόνερο, μετά σε αλεύρι όπου έχετε προσθέσει αλάτι, τινάζετε, πάλι σε νερό και στο τηγάνι με λάδι(έτσι οι μελιτζάνες γίνονται τραγανές χωρίς να ρουφούν πολύ λάδι). Τρίβετε τα κρεμμύδια και την ντομάτα και βράζετε μαζί με το λάδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε 6,5 φ.τ. νερό, αλάτι, πιπέρι και μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σερβίρετε το ρύζι σε φόρμα, αφήνετε να κρυώσει και ακουμπάτε κάθετα της τηγανισμένες φέτες μελιτζάνας.

Μοσχαράκι α λ’ Ιταλιέν

Posted: 03 Sep 2011 06:43 AM PDT

Υλικά για 4 άτομα : 450γρ. ψαχνό μοσχάρι σε κύβους 150γρ. κεφαλοτύρι 20 ελιές μαύρες 2 φ.τ. λάδι 1 κ.κ.γ. τριμμένο μοσχοπίπερο
Εκτέλεση : Κόβετε τις ελιές στα δύο και τις στρώνετε στον πυθμένα πυρίμαχης κατσαρόλας με καπάκι. Τοποθετείτε από πάνω το κρέας που έχετε αλείψει με το μοσχοπίπερο. Προσθέτετε το λάδι, σκεπάζετε και βάζετε σε μέτριο φούρνο, χωρίς νερό για 4 ώρες περίπου. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και ψήνετε για άλλη μισή ώρα. Δεν χρησιμοποιείτε αλάτι. Σερβίρετε με λευκό ρύζι. 

Πατάτες Μπαρόν με κιμά 1

Posted: 03 Sep 2011 06:41 AM PDT

Υλικά : 10 μέτριες πατάτες, στρόγγυλες και ομοιόμορφες 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 4-5 μεγάλες τομάτες 1 κ.κ.γ. ζάχαρη ½ φ.τ. λάδι ελάχιστη κανέλα έτοιμη μπεσαμέλ αλάτι πιπέρι Εκτέλεση : Κόβετε μια λεπτή φέτα από κάθε πλευρά της πατάτας. Σκάβετε με το ειδικό εργαλείο κάθε πατάτα, χρησιμοποιώντας τη μια φέτα σαν καπάκι. Μαραίνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι, σοτάρετε τον κιμά και ρίχνετε τις τομάτες περασμένες από τρίφτη. Βράζετε για 5-10 λεπτά. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν κάπως να μαλακώνουν. Τις γεμίζετε με το μείγμα, στο οποίο έχετε προσθέσει ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Βάζετε το "καπάκι" και από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά(175C).

Πίτα με σύκα

Posted: 03 Sep 2011 06:37 AM PDT

Για τη ζύμη: 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια 50 γρ. ζάχαρη άχνη ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού) 40 γρ. νερό Για τη γέμιση 800 γρ. σύκα 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κ. γλ. γαρίφαλο σε σκόνη Πως το κάνουμε: Για τη ζύμη, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, την άχνη και το αλάτι και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, με το φτερό, έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό, χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης μέσα στον κάδο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Για τη γέμιση, πλένουμε τα σύκα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε στα 4 (δηλ. από το κοτσάνι προς τη βάση) και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αλεύρι και το γαρίφαλο. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο κουζίνας και την κόβουμε σε 2 κομμάτια, το 1 λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο πάχους γύρω στο 1/2 εκ. και διαμέτρου περίπου 30 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Στρώνουμε το φύλλο σε ένα ταψάκι 20 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο, καλύπτοντας τόσο τη βάση όσο και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει από πάνω και την ενώνουμε με το 2ο κομμάτι ζύμης, το οποίο ανοίγουμε επίσης σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 20 εκ. Απλώνουμε τα σύκα στο ταψί και τα καλύπτουμε με το 2ο φύλλο πιέζοντας γύρω-γύρω, ώστε να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Βάζουμε την πίτα στο φούρνο για 15 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190-200ο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές