Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr


Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr

Link to www.tsekouratoi.gr

Μια διαφορετική ιστορία αγάπης

Posted: 02 Feb 2013 03:19 PM PST






«Σαΐτα» ο… καψούρης...







pistepseto





Πήρε στον Alpha για να πει τη λύση σε παιχνίδι του ΑΝΤ1

Posted: 02 Feb 2013 03:13 PM PST






Το είδαμε και αυτό στην ελληνική τηλεόραση...
Στη προσπάθειά της μια τηλεθεάτρια να κερδίσει χρήματα παρακολουθούσε ταυτόχρονα, όπως αποδείχτηκε, τις εκπομπές με τους γρίφους
.

Τηλεφώνησε έτσι στον Αlpha για να δώσει τη σωστή απάντηση αλλά μπερδεύτηκε και είπε τη λέξη του γρίφου του ANT1. O παρουσιαστής έμεινε άφωνος και δεν πίστευε στα αυτιά του.

Δείτε το σπάνιο μιντιακό περιστατικό όπως σχολιάστηκε μέσα από την εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας.


pistepseto





Οι φωτογραφίες που θα ήθελε να σκίσει η Αγγελική Ηλιάδη

Posted: 02 Feb 2013 02:53 PM PST






Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα..
.

Έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται να αντιμετώπιζε ποτέ πρόβλημα με το σώμα της. Αλλά μάλλον δεν θυμάται και τόσο καλά. Ο λόγος για την Αγγελική Ηλιάδη, η οποία μπορεί σήμερα να εκθέτει περήφανη τους κοιλιακούς της, ωστόσο κάποτε είχε περίπου 12 με 15 παραπανίσια κιλά και πιο τροφαντά μάγουλα.

Οι φωτογραφίες αυτές τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα News είναι από την εποχή που η Αγγελική Ηλιάδη είχε ακόμα καλές σχέσεις με τη γιαγιά της Καίτη Γκρέυ και φωτογραφιζόταν μαζί της.

Για να διατηρεί το σώμα της σε άψογη κατάσταση η Αγγελική Ηλιάδη έχει δηλώσει ότι γυμνάζεται 4-5 φορές την εβδομάδα για δύο με δυόμισι ώρες κάθε φορά, έχοντας για προσωπικό γυμναστή τον αδερφό της.
























pistepseto





VIDEO: Έβγαλε 55.850 ευρώ μέσα σε 2 δευτερόλεπτα!

Posted: 02 Feb 2013 02:47 PM PST






Και ποιος δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του.
..
Ο υπερτυχερός οπαδός της ομάδας Miami Heat πέτυχε ένα καλάθι με το ένα χέρι από τα μισά του γηπέδου και έφυγε πλουσιότερος κατά 55.850 ευρώ.





pistepseto





ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γιατί το καθημερινό ντους είναι «παγίδα θανάτου»

Posted: 02 Feb 2013 02:41 PM PST






Το πρωί της Δευτέρας ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας και καθηγητής Γεωγραφίας στο...

Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Τζάρεντ
Ντάιαμοντ κατάφερε να βγει σώος και αβλαβής από μία κατάσταση η οποία ενδεχομένως να... του είχε κοστίσει τη ζωή. Δεν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας - επιβεβαιώνει ο ίδιος σε άρθρο του στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» - ούτε αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει κάποιο από τα λιοντάρια των βουνών που συχνά συναντά στους περιπάτους του. Αυτό που κατάφερε να ξεπεράσει αλώβητος ο διάσημος εκλαϊκευτής της επιστήμης ήταν το καθημερινό του ντους.

Με δεδομένο ότι οι πτώσεις αποτελούν μια συνηθισμένη αιτία θανάτου μεταξύ των ηλικιωμένων και λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ συνομηλίκων γνωστών και φίλων του συγκαταλέγονται αρκετοί που τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά και κάποιοι άλλοι λιγότερο σοβαρά, όλοι όμως έπειτα από πτώσεις, ο Ντάιαμοντ άρχισε να ανησυχεί και να αναρωτιέται πόσες πιθανότητες υπάρχουν να πέσει κάποιος ενόσω κάνει ντους. Η απάντηση είναι μία στις χίλιες, ένα ποσοστό καθόλου ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τον ίδιο. Και ο λόγος είναι ο εξής:


Το προσδόκιμο ζωής για έναν υγιή ηλικιωμένο Αμερικανό είναι τα 90 χρόνια. Εάν ο Ντάιαμοντ καταφέρει να ζήσει άλλα 15 χρόνια - σήμερα είναι 75 ετών - αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνει συνολικά ακόμη 5.745 (15 επί 365) ντους. Και στην περίπτωση που θα είναι απρόσεκτος, τόσο ώστε οι πιθανότητες να γλιστρήσει ενώ κάνει ντους να είναι πράγματι μία στις χίλιες, τότε αυτό σημαίνει ότι ο Ντάιαμοντ είτε θα τραυματιστεί είτε θα μείνει παράλυτος είτε θα σκοτωθεί γύρω στις πέντε φορές ώσπου να φτάσει το προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος υπολογισμός αναδεικνύει το πιο σημαντικό μάθημα που πήρε έπειτα από 50 χρόνια δουλειάς στην επικράτεια της Νέας Γουινέας, ένα μάθημα για τη σημασία τού να είναι κάποιος προσεκτικός αναφορικά με κινδύνους των οποίων οι πιθανότητες να επαληθευθούν είναι λίγες.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παραμονής του στο νησί ο Ντάιαμοντ εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι γηγενείς πληθυσμοί τον κίνδυνο. Ενα βράδυ, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του έψαχναν ένα μέρος για να διανυκτερεύσουν, πρότεινε να κατασκηνώσουν κάτω από ένα μεγάλο δέντρο. Οι ντόπιοι αρνήθηκαν αμέσως, εξηγώντας στον αδαή Αμερικανό πως το συγκεκριμένο δέντρο ήταν νεκρό και υπήρχε κίνδυνος να πέσει επάνω τους. Παρότι ο Ντάιαμοντ διέκρινε ότι το δέντρο ήταν νεκρό, ισχυριζόταν πως ήταν ακόμη σταθερό και πως επρόκειτο να στέκεται όρθιο για πολλά ακόμη χρόνια, οπότε οι πιθανότητες να πέσει και να τους πλακώσει ήταν ελάχιστες. Οι ντόπιοι όμως δεν άλλαζαν γνώμη με τίποτα και ήταν διατεθειμένοι να κοιμηθούν ακόμη και πάνω στο χώμα παρά να κατασκηνώσουν κάτω από το νεκρό δέντρο.

Αρχικά ο Ντάιαμοντ θεωρούσε τους φόβους των ντόπιων υπερβολικούς, στα όρια της παράνοιας. Ομως, κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων, συνειδητοποίησε πως δεν υπήρξε ούτε ένα βράδυ που να κατασκήνωσε σε κάποιο δάσος της Νέας Γουινέας και να μην άκουσε ένα δέντρο να πέφτει. Υπολογίζοντας τις πιθανότητες που υπήρχαν για να συμβεί αυτό που οι γηγενείς φοβούνταν τόσο πολύ, ο Ντάιαμοντ αντιλήφθηκε τη λογική τους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, αν κάποιος κάτοικος των δασών της Νέας Γουινέας έχει την κακιά συνήθεια να κοιμάται κάτω από νεκρά δέντρα, των οποίων οι πιθανότητες να πέσουν είναι μόλις μία στις χίλιες, τότε μέσα σε διάστημα λίγων ετών θα έχει σκοτωθεί.

Έπειτα από εκατοντάδες διανυκτερεύσεις στα δάση της Νέας Γουινέας, πλέον ο Ντάιαμοντ χαρακτηρίζει την εξαιρετική προσοχή που δίνουν οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού σε επαναλαμβανόμενους αλλά χαμηλούς κινδύνους ως «εποικοδομητική παράνοια» - μια φαινομενική παράνοια η οποία όμως σώζει ζωές. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να την υιοθετήσει και ο ίδιος, αναγκάζοντας τους δυτικούς, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, φίλους του να τον χαρακτηρίσουν υπερβολικό. Όμως τρεις από αυτούς, οι οποίοι εξασκούν αυτού του είδους την «παράνοια» - ένας πιλότος μικρών αεροπλάνων, ένας εκπαιδευτής ράφτινγκ και ένας αστυφύλακας που περιπολεί άοπλος τους δρόμους του Λονδίνου - παραδέχθηκαν πως την ασπάστηκαν ως προληπτικό τρόπο σκέψης καθώς είδαν με τα ίδια τους τα μάτια ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μόνο και μόνο διότι ήταν απρόσεκτοι.

Λαμβάνοντας υπόψη και τον τρόπο που σκέφτονται οι γηγενείς της Νέας Γουινέας και τον τρόπο που δεν σκέφτονται οι Δυτικοί, ο Τζάρεντ Ντάιαμοντ δηλώνει πως κατέληξε να είναι «εποικοδομητικά παρανοϊκός» αναφορικά με ντους, σκάλες και σκαλωσιές και υγρά πεζοδρόμια, όπως ακριβώς είναι «εποικοδομητικά παρανοϊκοί» οι μακρινοί του φίλοι αναφορικά με τα νεκρά δέντρα των δασών τους.

Η (υπερ)εγρήγορση στην οποία βρίσκεται διαρκώς πλέον ο Ντάιαμοντ δεν περιορίζει στο παραμικρό τη ζωή του. Συνεχίζει να παίρνει καθημερινά το ντους του, να κατεβαίνει σκάλες και να περπατά σε πεζοδρόμια, ακόμη και να πηγαίνει στα δάση της Νέας Γουινέας. Αλλά πάντα προσπαθεί να σκέφτεται σαν τους κατοίκους των δασών αυτών, διατηρώντας τις πιθανότητες τού να επαληθευτεί ένας κίνδυνος, κάτω από μία στις χίλιες.

pistepseto





AΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;; Αυτό είναι το πραγματικό τέλος του Αθανάσιου Διάκου!!!

Posted: 02 Feb 2013 02:32 PM PST






Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β' τάξης της...

Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις είχαν από τους...
πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου.

Ταξι­νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότι τέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού­σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας και μά­λιστα ένας παππούς ήταν απ' τη Ροδίτσα. Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ­τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές.

Το κύριο σημείο τους και κοινό, ήταν ότι τρεις Έλληνες, όταν έπιασαν το Διάκο και τον έφεραν στη Λαμία, τον έκλεισαν σ' ένα πα­λιό κι εγκαταλειμμένο χάνι, εκεί που σήμερα έχει οικοδο­μηθεί το Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας στην οδό Καλύβα - Μπακογιάννη. Αυτοί οι τρεις είχαν περάσει πίσω - δυ­τικά - στο χάνι και από δύο μισοχαλασμένα παραθυράκια είχαν παρακολουθήσει όλη τη νύχτα όλα όσα έγιναν μέσα στο χάνι, τα οποία και αναφέρω στη συνέχεια.

Μετά τη σύλληψη του Διάκου στα ποριά Δαμάστας, τον έφεραν με συνοδεία ποινών και τραυματισμένο στη Λαμία, οδηγώντας από τη νότια της είσοδο που περνούσε δίπλα από το Γολγοθά (όπως έλεγαν το ξε­κομμένο Λόφο όπου σήμερα είναι το κτίριο του Ορφα­νοτροφείου Αρρένων) και από την οδό Σατωβριάνδου (σήμερα) και συνέχεια τον έφτασαν και τον έκλεισαν μέσα στο παλιό χάνι, όπου σήμερα - πάλι καλά! - έχει ανεγερθεί το Λαογραφικό Μουσείο.

Τον έβαλαν μέσα και τον έδεσαν με σκοινιά σ' ένα παχνί, το οποίο ήταν και ο πρώτος τόπος του μαρτυρί­ου του.
Εκτός από δύο - τρεις Τούρκους που έμειναν μέσα να τον επιτηρούν, οι άλλοι - όχι όλοι - έμειναν απ' έξω, ανατολικά σε κάτι δέντρα που ήταν εκεί, περιμένοντας από περιέργεια, ίσως, να ιδούν τι θα γινόταν. Όταν τον έδεσαν κι έφυγαν, ο Διάκος άρχισε να πο­νάει από τα τραύματα που είχε, καταπονημένος κι από την ταλαιπωρία.

Είχε περάσει αρκετή ώρα, όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα δύο άντρες, που από τις φορεσιές τους έδειχναν ότι ήταν μπέηδες. Τον έναν, τον ήξερε από πριν. Ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Τον άλλον όχι. Απ' ότι όμως εί­χαν ακούσει, υπολόγισαν ότι ήταν ο σκληρός Χαλήλ Μπέης. Αυτός μόνος προχώρησε κι άρχισε να κάνει έλεγ­χο αν είχαν δέσει καλά το Διάκο. Τόσο πολύ φάνηκε ότι, κι ακόμα δεμένον, τον φοβόταν.

Είχε νυχτώσει πια και οι τρεις που είχαν φτάσει εκεί κρυφά άρχισαν καθαρά να βλέπουν τι γίνεται.
Όταν ο Χαλήλ Μπέης σιγουρεύτηκε - το είδαν κα­θαρά αυτό - ότι δεν υπήρχε φόβος διαφυγής, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Σε μια στιγμή τον είδαν να χτυπάει στο πρόσωπο το Διάκο.
Τον διακόπτει όμως ο άλλος, ο Βρυώνης, που πλησιάζει το Διάκο και τον βλέπουν κάτι να του λέει. Δεν ακούνε όμως. Απ' ότι βλέπουν όμως, καταλαβαίνουν ότι κάτι τον ρωτάει, γιατί βλέπουν το Διάκο να κουνάει αρ­νητικά το κεφάλι του.
Και ενώ τον βλέπουν να συνεχίζει ήρεμα, σε μια στιγ­μή εξαγριώνεται, φωνάζει και χειρονομεί. Ατάραχος ο Διάκος τον αντιμετωπίζει και κάτι που του λέει, βλέπουν το Βρυώνη οργισμένο να αποχωρεί, αφήνοντας πια το θύμα στο δήμιό του.
Απ' τις αναλαμπές των δαυλών, ξεχωρίζουν την αγριότητα του Χαλήλ. Τον βλέπουν να τραβάει πιο πέρα τον επικεφαλής της Φρουράς - έτσι τουλάχιστον δεί­χνει - και με νευρικές και απειλητικές κινήσεις, κάτι του λέει, κι εκείνον να υποκλίνεται κουνώντας το κεφάλι του. Και με μια τελευταία περιφρονητική ματιά που ρίχνει στο Διάκο, τον βλέπουν να φεύγει, δείχνοντας ικανοποι­ημένος.

Ο Διάκος - και οι άλλοι τρεις απ' έξω - μέσα στο μι­σοσκόταδο βλέπουν δύο Τούρκους να ανάβουν φωτιά σε μιαν άκρη. Πάνω της φέρνουν και βάζουν μια σιδηροστιά κι ένα μεγάλο χάλκινο κακάβι. Βλέπει μετά να ρίχνουν μέσα λάδι που είχαν σ' ένα γκιούμι.
Στη συνέχεια, μαζί με τον επικεφαλής, πλησιάζουν το Διάκο. Τον ανασηκώνουν, δεμένο καθώς είναι, τον βάζουν να καθίσει πάνω σ' ένα παλιό ξύλινο σκαμνί που βρέθηκε εκεί, του σηκώνουν τα πόδια, δεμένα καθώς είναι, και του τα δένουν έτσι που να κρέμονται.
Τι θέλουν να κάνουν αναλογίζονται με περιέργεια και αγωνία, οι τρεις που παρακολουθούν, χωρίς να τολ­μήσουν και να ρωτήσουν. Βλέπουν όμως τους άλλους να περιπαίζουν το Διά­κο. Φαίνεται κάτι να λένε και ο Διάκος να κουνάει επί­μονα κι αρνητικά το κεφάλι του. Τι του λένε όμως δεν καταλαβαίνουν. Οπότε, κάθε φορά που ρωτάνε και αρνείται τους βλέπουν να κρατάνε στα χέρια τους μυτε­ρά καρφιά και να τα μπήγουν σιγά πρώτα, πιο δυνατά στη συνέχεια στις πατούσες των ποδιών του Διάκου, ο οποίος κάθε φορά αναταράζεται από τον πόνο.
Η μυρωδιά του Λαδιού που καίγεται μέσα στο κακάβι, φτάνει έντονα στη μύτη και των τριών απ' έξω και υποπτεύονται τα χειρότερα.

Οι βασανιστές του, όπως έχουν γυμνώσει τα πόδια του, παίρνουν απ' το κακάβι καυτό λάδι και αρχίζουν σιγά και βασανιστικά να το ρίχνουν στα πόδια του!... Τι­νάζεται κάθε φορά ο Διάκος, τόσο δυνατά λες και θα κό­ψει τις τριχιές όταν το λάδι πέφτει πάνω στα πόδια του.
Αφού είδαν να μην αντιδρά έντονα, αφήνουν τα πό­δια και παίρνουν και του σκίζουν το γιλέκο και την που­καμίσα που φοράει, απογυμνώνοντας το πάνω μέρος του σώματος του με τα χέρια. Κι αρχίζουν τότε να του ρίχνουν καυτό Λάδι με αργές κινήσεις, στα χέρια, στο στήθος και στην πλάτη του. Βουβά οδύρεται ο Διάκος, χωρίς να βγάλει μιλιά από το στόμα του. Κι όσο δεν μι­λάει, τόσο αγριεύουν περισσότερο οι βασανιστές του. Και δείχνουν τόσο οργισμένοι, που αν ήταν τρόπος να τον θανατώσουν. Φαίνεται όμως πως έχουν εντολή μόνο να τον βασανίσουν χωρίς και να πεθάνει. Γι' αυτό συ­νεχίζουν!...

Το σώμα του Διάκου αρχίζει φαίνεται να νεκρώνε­ται. Όμως το πνεύμα όπως δείχνει, μένει καθάριο, ανέγγιχτο, σταθερό, συνεχίζοντος τις αρνήσεις και εξοργί­ζοντας περισσότερο τους Βασανιστές του.
Αλλά αυτή η κατάσταση τους κάνει να βρίσκουν νέ­ους τρόπους βασανισμών. Οι κινήσεις που κάνουν, δεί­χνοντας διάφορα σημεία του σώματος του, κάνουν τους τρεις που παρακολουθούν να ανατριχιάζουν. Και βλέ­πουν τους βασανιστές να παίρνουν στα χέρια τους τα καρφιά που είχαν και έσπαζαν τις φούσκες που δημι­ουργούνταν στο δέρμα απ' το καυτό λάδι, να αρχίζουν να κάνουν το ίδιο και στο σώμα και στα χέρια από ψηλά.
Αποκαμωμένοι όμως και οι ίδιοι οι Βασανιστές, που δεν άλλαξαν βάρδια όλη τη νύχτα, βλέπουν ότι δεν πε­τυχαίνουν τίποτα. Και μιας και το λάδι τελείωσε, μιας και έφτασε πια και το ξημέρωμα, σταματούν.
Το Διάκο τον κρατάνε πια όρθιο οι τριχιές που τον έχουν δεμένο.

Τότε και οι τρεις παρατηρητές, απ' έξω, για να μη γί­νουν αντιληπτοί, έφυγαν με προφυλάξεις, κατευθυνό­μενοι προς το βορεινό μέρος του ρέματος, όπου είχαν αρχίσει να έρχονται δειλά και οι πρώτοι περίεργοι.
Κι όταν πια ο ήλιος έχει ανέβη ψηλά, λύνουν το Διά­κο και σέρνοντας τον τον βγάζουν έξω, χωρίς όμως να δείχνει ότι καταλαβαίνει.
Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν το απόγευμα που τον είχαν φέρει, τώρα βλέποντας τον, δεν τον ανα­γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Το μόνο που βλέπουν είναι το κακοποιημένα ρούχα του.
Σέρνοντας τον προς τα βόρεια, τον περνάνε πέρα από το ρέμα που έκοβε την πλατεία Λαού στα δυο καταμεσίς και τραβώντας ανατολικότερα έφτανε στη Δημοτι­κή Αγορά, από εκεί στο κατάστημα Πολιτικού και μετά κατεβαίνοντας προς τα νότια, απλωνόταν κατά μήκος της οδού Θερμοπυλών.
Όταν τον πέρασαν στο ρέμα, στάθηκαν περίπου ανα­τολικά της σημερινής διπλής βρύσης, γιατί ανατολικό­τερα ετοίμαζαν το στήσιμο της... ψησταριάς!
Κόσμος πολύς είχε συγκεντρωθεί γύρω εκεί με την άδεια του Χαλήλ Μπέη βέβαια, γιατί άφησε τον κόσμο να δει τι θα έκαναν στο Διάκο, ώστε να φοβηθεί και να μην επιχειρήσει κανένας άλλος να πράξει το ίδιο, πράγμα που πέτυχε. Κανένας Λαμιώτης δεν φάνηκε να συμμετείχε στην επανάσταση!
Μέσα στο πλήθος που παρακολουθεί με αγωνία, ξε­χωρίζει μια κάπως ηλικιωμένη γυναίκα. Είναι η δόλια μόνα του Διάκου, που είχε μάθει τη σύλληψη του γιου της και ολονυχτίς πεζοπορώντας είχε φτάσει στη Λαμία, όπου δεν περίμενε να δει το σπλάγχνο της έτσι!

Για μια στιγμή βουβαίνονται όλοι. Βλέπουν να φτάνει εκεί ο δήμιος, ονόματι Αλεξίου, κρατώντας ένα σουβλί. Και αμέσως καταλαβαίνουν τι πρόκειται να γί­νει!
Αυτός, τρέμει από το φόβο του, γιατί έχει αυστηρή εντολή να μην του πεθάνει ο Διάκος όταν θα τον σου­βλίζει.
Και αρχίζει το τελευταίο πια μαρτύριο.Δένοντας το Διάκο ανάσκελα σε ένα σαμάρι, με τα πόδια του ανοιχτά, αρχίζει προσεκτικά ο δήμιος να χώ­νει την πολύ καλό λεπτισμένη άκρη του σουβλιού, ξε­κινώντας απ' τη βουβωνική χώρα και προχωρώντας προς τα επάνω, περνώντας το σουβλί κάτω οπό το δέρ­μα, μέχρι που το έβγαλε πάνω στην πλάτη του, λίγο κάτω απ' το δεξιό του το αυτί.
Από κάποιες μικροκινήσεις που κάνει ο Διάκος κάθε φορά που σπρώχνει το σουβλί προς τα επάνω ο δήμιος, δείχνει ότι ακόμα είναι ζωντανός.
Μόλις τελειώνει ο γύφτος, ορμούν Τούρκοι και με σκοινιά δένουν το σώμα γύρω στο σουβλί για να μη σπάσει το δέρμα και ακουμπάνε όρθιο σχεδόν το σουβλί με το Διάκο σ' ένα δέντρο.
Στη συνέχεια, σπεύδουν να συγυρίσουν τη φωτιά που έχουν ανάψει. Και τότε γίνεται κάτι που ξαφνιάζει τους πάντες.
Ένας Τούρκος καβάλα στο ψαρί του άλογο στέκε­ται μπροστά στο σουβλισμένο, βγάζει τη διμούτσουνη όρθια κουμπούρα του και τη στρέφει στο Διάκο. Δύο κουμπουριές ακούγονται που βρίσκουν κατάστηθα το Διάκο. Κι ο Τούρκος κεντρίζοντας το άλογο του, χάνε­ται στην ανηφόρα μέσα στα στενάκια που περιβάλλουν τα χαμηλά σπιτάκια.
Ο Χαλήλ Μπέης, βλέπει συτό και αφρίζει απ' το θυμό του. Και δίνει εντολή, να βάλουν το Διάκο έτσι, πάνω στη φωτιά, και να τον γυρίσουν λίγο!

Ο κόσμος που παρακολουθεί αυτή την κτηνωδία μέ­νει άφωνος. Στη συνέχεια ο Χαλήλ οργισμένος και ανικανοποί­ητος, δίνει εντολή να πάρουν έτσι με το σουβλί το νε­κρό το Διάκο και πάνε να τον πετάξουν στην άκρη του ρέματος, ανατολικά από το χάνι που τον είχαν, εκεί όπου πέταγαν τις κοπριές των αλόγων που είχαν στους στά­βλους, τους οποίους διατηρούσαν από τη βόρεια πλευρά της Νομαρχίας μέχρι το πέτρινο γυμνάσιο. Τη διαβεβαίωση αυτή είχα απ' όλα σχεδόν τα γερόντια που ρώτησα το 1947, τότε που φαίνονταν ακόμα οι κρίκοι στο βόρειο τοίχο της θερινής «ΤΙΤΑΝΙΑΣ».
Εκεί λοιπόν, βορειοανατολικά της σκάλας που κα­τεβαίνει σήμερα από την οδό Λυκούργου στην πρώην ψαραγορά, άφησαν το νεκρό ξεσκέπαστο, άταφο, σχε­δόν τρείς ημέρες φρουρούμενο. Οι φρουροί αποχώ­ρησαν την τρίτη ημέρα αφού άρχισε να μυρίζει, οπότε βρήκαν ευκαιρία κάποιοι χριστιανοί οι οποίοι περίμεναν και είχαν προετοιμάσει έναν λάκκο εκεί ακριβώς που σή­μερα είναι ο τάφος του, πήγαν, του έβγαλαν το σουβλί, τον καθάρισαν λίγο και πήγαν και τον έθαψαν, χωρίς να βάλουν πάνω του ούτε έναν σταυρό από φόβο.

Αργότερα, περί το 1860, ο συνταγματάρχης Ρούβαλης που είχε έρθει από την Καλαμάτα με μετάθεση στη Λαμία και είχε πληροφορηθεί πού περίπου είχαν θά­ψει το Διάκο έκανε έρευνες να τον βρει.
Ο παππούς μου που είχε στήσει την παράγκα - πρώ­το μαγαζί του πριν λίγο καιρό, απέναντι δυτικά, όπου μετά χτίστηκε η αποθήκη των αδελφών Κονταξή, είδε στρατιώτες να ανοίγουν μικρούς λάκκους ανατολικά του, ψάχνοντας. Όταν ρώτησε τι ζητάνε, του είπαν ότι ψά­χνουν τον τάφο του Διάκου. Την πληροφορία αυτή είχα από τον πατέρα μου, όπως την είχε ακούσει από τον παπ­πού μου. Σε ένα σημείο, βρήκαν ένα σωρό - σκελετό ανθρώπινου σώματος και αφού δεν είχαν βρεθεί άλλα γύρω, κατέληξαν ότι ήταν του Διάκου. Το συγκέντρω­σαν, το καθάρισαν και τα έβαλαν σε ένα κουτί ξύλινο και τα έθαψαν πάλι στο ίδιο σημείο, τοποθετώντας πάνω μερικές πέτρες και έναν σταυρό με το όνομα του.

Τέλος, στις αρχές του 1900 η Λαμία τίμησε το Διά­κο όπως έπρεπε. Αφού ανακαίνισε τον πρόχειρο τάφο του στο σημείο που είναι ακόμα, έστησε τον υπέρλαμπρο ανδριάντα του στην πλατεία Διάκου, με αποκαλυ­πτήρια επίσημα, παρουσία και του Βασιλέως Γεωργίου Α' και της βασιλικής οικογένειας, υπουργών, στρα­τιωτικών και άλλων επισήμων, στις 23 Απριλίου 1903.

pistepseto





Χονγκ Κονγκ: Οι κάτοικοι ζουν σαν τα ποντίκια στην... κυριολεξία!

Posted: 02 Feb 2013 02:26 PM PST






Αναμφίβολα, το Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένο μέρη της γης και πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν με την πραγματικότητα...

που θέλει τους κατοίκους να ζουν σαν τα ποντίκια εκεί!

Καθώς οι άνθρωποι που ζουν στο Χονγκ Κονγκ φτάνουν τα 7 εκατομμύρια (!) οι πολυκατοικίες όπου μένουν δεν θα μπορούσαν παρά να είναι γιγαντιαίες! Βέβαια, οι φωτογραφίες που ακολουθούν ξεπερνούν τον ανθρώπινο νου και χωρίς υπερβολές, προκαλούν ασφυξία και μόνο καθώς τις κοιτάμε!

Ο γερμανός φωτογράφος Michael Wolf αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα με το φακό του!

































pistepseto



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να αναγνωρίσετε τον πασίγνωστο ηθοποιό;

Posted: 02 Feb 2013 02:18 PM PST






Με δυσκολία αναγνωρίσαμε τον διάσημο αστέρα του Χόλιγουντ.


Οι φανατικές του θαυμάστριες έπαθαν σοκ μόλις αντίκρισαν τις φωτογραφίες καθώς έχει αλλάξει πολύ.

Ο λόγος για τον Αλ Πατσίνο (Al Pacino) μου εμφανίστηκε με διαφορετικό λουκ! Φυσικά να ενημερώσουμε ότι η αλλαγή οφείλεται στις ανάγκες του νέου του ρόλου.

Ο 73χρονος υποδύεται τον Φίλιπ Σπέκτορ (Phil Spector) γνωστό στιχουργό και μουσικό παραγωγό, ο οποίος μπήκε στη φυλακή αφού το 2008 δολοφόνησε τη φίλη του, Λάρα Κλάρκσον (Lana Clarkson). Την πυροβόλησε στο κεφάλι και μετά ισχυρίστηκε πως ήταν αυτοκτονία από λάθος. .













pistepseto





ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΑΖ: Αυτό είναι το... νησί της καρδιάς!

Posted: 02 Feb 2013 02:12 PM PST






Σας βρήκαμε τον απόλυτο προορισμό για την ημέρα των ερωτευμένων, αν και πέφτει λιγάκι μακριά...


Πρόκειται για το "νησί της καρδιάς" που υπάρχει στην πραγματικότητα και δεν είναι αποτέλεσμα μοντάζ!

Είναι ένας πραγματικός παράδεισος, ονομάζεται "Tavarua Island" και βρίσκεται στη δυτική ακτή των εξωτικών νησιών Φίτζι.

Το νησί σε σχήμα καρδιάς είναι ένα ελκυστικό οπτικό ερέθισμα και φυσικά δεν περνά απαρατήρητο.

Δεσπόζει στα γαλαζοπράσινα νερά του ωκεανού, προσφέροντας πολλές αμμώδεις παραλίες αλλά και πλούσια εξωτική βλάστηση στους τυχερούς επισκέπτες.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες:





















pistepseto






Δείτε την Δούκισσα Νομικού να «τσαλακώνεται» μπροστά στην κάμερα

Posted: 02 Feb 2013 02:08 PM PST






Αναμφισβήτητα η Δούκισσα Νομικού είναι από τα όμορφα και λαμπερά κορίτσια της Ελληνικές τηλεόρασης...

Η παρουσιάστρια βρέθηκε απόψε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Βράδυ» και δεν δίστασε να «τσαλακώσει» την εικόνα της αφού όταν ο Πέτρος Κωστόπουλος της ζήτησε να βάλει περούκα και να την βάψει κάνοντας της αηδιαστικές τρίχες εκείνη το έκανε με χαμόγελο.

Δείτε την να «μεταμορφώνεται» on camera!



pistepseto





Βίντεο: Ό,τι πιο ντροπιαστικό μπορεί να συμβεί στον αέρα μιας εκπομπής

Posted: 02 Feb 2013 02:02 PM PST






Ένα απίστευτο περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και προβλήθηκε σε χιλιάδες τηλεθεατές που έβλεπαν τα αθλητικά!


Δύο φίλαθλοι της Νόριτς προσποιήθηκαν... ερωτική πράξη σε ζωντανή μετάδοση, την ώρα που η ρεπόρτερ του "Sky Sports" έδινε το ρεπορτάζ για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας...


Δείτε το βίντεο:



pistepseto





Ποιά ζώδια θα σου πουν την αλήθεια γι αυτό που σκέφτονται για σένα!

Posted: 02 Feb 2013 01:54 PM PST






Έκανες ένα καινούργιο, εντελώς αποτυχημένο κούρεμα, φοράς ένα «παχυντικό» μπλουζάκι, η μανία σου να χορεύεις ζεϊμπέκικο σε κάθε ευκαιρία μάλλον σε εκθέτει και η καινούργια σου κατάκτηση δεν βλέπεται...


Ποιος όμως από τους ανθρώπους γύρω σου θα παίξει τον ρόλο του αντικειμενικού παρατηρητή και θα σου πει την πικρή αλήθεια, ακόμα και με κίνδυνο να γίνει δυσάρεστος και να παρεξηγηθεί;



ΚΡΙΟΣ

Ο αυθόρμητος Κριός, ακόμα κι αν δεν μιλήσει, θα σου ρίξει ένα τέτοιο βλέμμα απαξίωσης, οίκτου ή φρίκης (αναλόγως του περιστατικού), που θα πει πολλά. Αν πάλι μιλήσει, θα είναι τόσο μα τόσο υπερβολικά περιγραφικός με τους χαρακτηρισμούς του, που αν είσαι ευαίσθητο άτομο, μπορεί να πάθεις τέτοιο σοκ με το ρεζίλεμα που κατά τη γνώμη του υπέστης, ώστε να κλειστείς στο σπίτι σου για βδομάδες. Αν πάλι του δείξεις ότι πειράχτηκες από την υπερβολική του ειλικρίνεια, θα… τα ακούσεις κι από πάνω, γιατί δεν φταίει κανένας άλλος, φταίει αυτός που ασχολείται μαζί σου και προσπαθεί να σε γλιτώσει από τις κακοτοπιές, ορίστε μας.


ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος θα συγκρατήσει την απαρέσκειά του για κάτι που κάνεις ή φοράς μια, δυο, τρεις, ώσπου κάποτε δεν θα αντέξει και θα σου τα πει όλα μαζεμένα. Ιδίως αν η εμφάνιση και η συμπεριφορά σου προσβάλλουν την αισθητική, τη δική του και τη γενικότερη, η οποία είναι το ευαίσθητο σημείο του, δεν θα καταφέρει να κρατηθεί. Μπορεί να προσπαθήσει να το πει ανώδυνα, όμως αν του κάνεις διευκρινιστικές ερωτήσεις, θα τα ομολογήσει όλα και σε όλο τους το μεγαλείο. Αλλά αν δει αρνητική αντίδραση από μέρους σου, το πολύ-πολύ να μη σου ξαναπεί τίποτα στο μέλλον και μείνε να ρεζιλεύεσαι. Όχι, που θα κάτσει να σκάσει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από τον παρατηρητικό Δίδυμο τίποτα δεν ξεφεύγει και, καθώς ένα από τα αγαπημένα του σπορ είναι η κριτική (στους άλλους, λέμε), όχι μόνο θα σου αναφέρει κάποιο «φάουλ» που έκανες, αλλά και θα σου το αναλύσει σε βάθος και πλάτος. Είναι όμως σκόπιμο εσύ από τη μεριά σου, πριν πάρεις τοις μετρητοίς όσα άκουσες και σπεύσεις να ξαναβάψεις τα μαλλιά σου καστανά από κόκκινα ή να πετάξεις το παντελόνι που, υποτίθεται, σου προσθέτει έξι κιλά, να ρωτήσεις και κανέναν άλλο. Γιατί μπορεί το φιλαράκι σου να αλλάξει γνώμη και μετά, εντελώς αθώα, να σε ρωτήσει, αλήθεια, γιατί δεν κράτησες εκείνο το ωραίο κόκκινο μαλλί που είχες κάνει;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στον Καρκίνο δεν αρέσει να πληγώνει τους άλλους, οπότε, προκειμένου να βρεθεί στη δύσκολη θέση, μπορεί να φανεί υπερβολικά επιεικής στην κριτική του. Εντάξει, είσαι… ασ' τα να πάνε με αυτό το πουλόβερ και ο καινούργιος σου αντιπαθέστατος έρωτας είναι επιπλέον εξακριβωμένα ένας «πέφτουλας» και μισός, αλλά κομμάτια να γίνει. Αν πάλι πρόκειται για κάτι που αισθάνεται ότι πρέπει οπωσδήποτε να σου το πει, είναι ικανός να το στραβοκαταπίνει κάθε φορά που πάει να εκστομιστεί, ώσπου πλέον να μην αντέχει και να το αμολήσει. Χάρη δε στο καλό μνημονικό του, είναι ικανός να σου αναφέρει λεπτομερώς και όλες τις προηγούμενες φορές που υπέπεσες στο ίδιο σφάλμα.


ΛΕΩΝ

Το να ασχοληθεί μαζί σου ο Λέων είναι τιμή για σένα, πρέπει λοιπόν να φυλάξεις τις κριτικές και τις επικρίσεις του σαν ιερή παρακαταθήκη. Γιατί σημαίνει ότι σε θεωρεί τόσο σημαντικό πρόσωπο, που δεν θα διστάσει να γίνει ακόμα και δυσάρεστος για την πάρτη σου. Το γεγονός ότι ο Λέων απλώς τα λέει επειδή ενοχλούν πρωτίστως τον ίδιο, και σκασίλα του πώς θα το πάρεις, δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Πάντως εσύ μείνε στο γεγονός ότι δεν έχει κακές ή ιδιοτελείς προθέσεις και ότι κατά πάσα πιθανότητα, σαν «μανούλα» στο πώς κερδίζονται οι θετικές εντυπώσεις, θα έχει δίκιο. Οπότε κοίτα, αντί να προσβληθείς ή να πληγωθείς, πώς θα επωφεληθείς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το να βρει ο Παρθένος επάνω σου κάτι που τον ενοχλεί, αισθητικά, ιδεολογικά ή με χίλιους άλλους τρόπους, δεν αποτελεί σπάνιο γεγονός. Ως γνωστόν είναι τελειομανής και αυτή η εμμονή του επεκτείνεται, πέρα από τον εαυτό του, και σε όλο το προσωπικό του σύμπαν. Και δυστυχώς, όσο πιο πολύ μετράς για εκείνον, τόσο περισσότερη τελειότητα απαιτεί από εσένα. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, δεν θα σου επισημάνει απλώς το στραβό, αλλά και θα σε πιέσει να το… ισιώσεις. Κι αν πάψει να μιλάει, μη νομίζεις ότι αποδέχτηκε το «αγάπα τους φίλους σου με τα ελαττώματά τους». Θα κάνει ολοφάνερη την αποδοκιμασία του στο απορριπτικό βλέμμα και στις εύγλωττες σιωπές του.

ΖΥΓΟΣ

Για τον Ζυγό, τον λάτρη της καλαισθησίας, της καλλιέργειας και των υψηλών επιπέδων γενικά, το να υποστεί από μέρους σου μια προσβολή αυτών των αξιών του είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, που πολύ θα ήθελε να την σταματήσει. Γιατί ναι, είναι προσβολή στις αξίες του η όποια δική σου αγένεια, κακογουστιά, απρέπεια, αβλεψία… Το θέμα είναι όμως πώς να σου το πει, καθώς από την άλλη, δεν θέλει και να γίνεται δυσάρεστος. Θα προσπαθήσει να το αναφέρει διακριτικά, ενδεχομένως με τόσα υπονοούμενα, που εσύ να μην τα πιάσεις με την πρώτη. Αν τελικά αναγκαστεί να μιλήσει πιο ωμά, θα χαλαστεί περισσότερο κι από σένα που θα τα ακούσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός δεν μασάει τα λόγια του, όταν έχει να πει κάτι που τον ενοχλεί, ακόμα κι αν είναι θέμα που δεν τον αφορά
. Αν τώρα είσαι και δικός του άνθρωπος, οπότε θα έχει το άλλοθι ότι σου κάνει κριτική από ενδιαφέρον και (κομματάκι κτητική) αγάπη, ετοιμάσου να ακούσεις την αρνητική γνώμη του χωρίς καθόλου περιστροφές. Μπορεί να προσβληθείς, να πληγωθείς, να νιώσεις άχρηστος, κακόγουστος, αδαής, αλλά το κάνει για το καλό σου, βρε κουτό, για να μην εκτίθεσαι. Βέβαια, η αδυσώπητη κριτική είναι συχνά και ένα παιχνιδάκι εξουσίας, για όποιον θέλει να έχει το «πάνω χέρι» σε μια σχέση, αλλά τίθεται τέτοιο θέμα για τους Σκορπιούς; Επ' ουδενί ΤΟΞΟΤΗΣ

Καθώς ο Τοξότης δύσκολα κακοκαρδίζεται, θεωρεί ότι το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με όλους τους άλλους. Και άσε που για εκείνον δεν νοείται σχέση που να μη βασίζεται στην ειλικρίνεια, κατά προτίμηση την ωμή. Ως εκ τούτου, λέει τη γνώμη του απερίφραστα για κάτι που θα δει επάνω σου και… όποιον πάρει ο Χάρος. Προσβλήθηκες; Πληγώθηκες; Τσαντίστηκες; Έλα μωρέ τώρα, αφού είναι ένα χάλι μαύρο το μαλλί σου ή το ρούχο σου ή οι χορευτικές σου φιγούρες, να μη σου το πει; Τουλάχιστον, μαζί του θα ξέρεις ότι, αν δεν πει κάτι αρνητικό, σημαίνει πως όλα με εσένα βαίνουν καλώς, πάντα σύμφωνα με το γούστο του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι από τους τύπους που δίνουν μεγάλη σημασία στην αρμόζουσα εμφάνιση και συμπεριφορά, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους γύρω του. Φυσικά το «αρμόζουσα» είναι πάντα σύμφωνα με τα δικά του, πολλές φορές συντηρητικά κριτήρια, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Σίγουρα θα σου το πει αν δεν συμφωνεί με μια επιλογή σου, στον βαθμό που αυτή πλήττει και τη δική του εικόνα, σαν φίλου, συγγενή, συνοδού ή συνεργάτη σου. Αν πάλι δεν τον αφορά άμεσα, πιθανόν να μην ανακατευτεί, ή να το πει απ' έξω-απ' έξω, κι αν δεν διακρίνει δεκτικότητα από μέρους σου να μην επιμείνει. Ενήλικας είσαι, ας πρόσεχες…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος σπάνια αποσιωπά κάτι επάνω σου με το οποίο διαφωνεί, από την άλλη όμως σε πολλά θέματα τα κριτήρια του είναι διαφορετικά από του υπόλοιπου κόσμου. Μπορεί να βρει τέλειο ένα ντυσιματάκι σου, που θα ταίριαζε περισσότερο στη Lady Gaga ή στον Λάκη Γαβαλά, έστω κι αν καταλήξεις να σε φωτογραφίζουν άγνωστοι με τα κινητά τους κρυφογελώντας. Ή να θεωρήσει «περιπτωσάρα» το καινούργιο σου αμόρε, επειδή γράφει ένα (και καλά) προοδευτικό μπλογκ στο Ίντερνετ, ακόμα κι αν εσένα σε απατάει ή είναι εκ πεποιθήσεως άνεργος και σου τα τρώει. Με άλλα λόγια, από τον Υδροχόο μια αλήθεια θα την ακούσεις, ταιριάζει όμως με τη δική σου αλήθεια;

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς αγαπά με αφοσίωση τους δικούς του ανθρώπους και είναι εξαιρετικά ανεκτικός απέναντι στις επιλογές τους. Μπορεί λοιπόν να σε βλέπει μέσα από ροζ γυαλιά και να επικροτεί ό,τι κι αν κάνεις, έστω κι αν κινδυνεύεις να εκτεθείς. Από τη στιγμή όμως που θα δει το αρνητικό επάνω σου, κάτι που του χαλάει την όμορφη εικόνα που θέλει να έχει για σένα, θα το πει. Ίσως να μην είναι τόσο άμεσος και να προσπαθήσει να το φέρει γλυκά, τόσο γλυκά που να μη γίνει άμεσα κατανοητός. Πάντως, θα επιμείνει μέχρι να το καταλάβεις, ακόμα και με το τίμημα να στενοχωρηθεί (που σε στενοχώρησε) περισσότερο κι από σένα.

pistepseto





Δείτε την Έλλη Στάη στην εφηβεία της

Posted: 02 Feb 2013 01:48 PM PST






Ακόμα και μετά από τόσες δεκαετίες που έχουν περάσει από τότε διατηρεί την ίδια λάμψη..
.

Η πρασινομάτα Έλλη Στάη χωρίς ίχνος μακιγιάζ και με τα μαλλιά στο φυσικό τους χρώμα σίγουρα θα έκλεβε καρδιές!

Επειδή τα λόγια είναι περιττά, δείτε τις φωτογραφίες οι οποίες προβλήθηκαν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη!








pistepseto





Δεν ξεπερνιέται η Ασία στην παραξενιά

Posted: 02 Feb 2013 02:10 PM PST




Μακράν η πιο περίεργη Ήπειρος...




























Δείτε τι έκανε Έλληνας στο Μιλάνο όταν του είπαν να πληρώσει για να κατουρήσει!

Posted: 02 Feb 2013 01:36 PM PST







Τι να μας πει μετά ο...

Σαλονικιός που πλέον κάνει διαφημίσεις μήπως και βγάλει κανα φράγκο;;


Δείτε τι έκανε αυτός σε δημόσια τουαλέτα του Μιλάνου, όταν του ζήτησαν 1 ευρώ για να κατουρήσει!

Τα σχόλια δικά σας...





pistepseto





Οι πολεμικές τέχνες στα χειρότερά τους

Posted: 02 Feb 2013 01:25 PM PST







Δεν παλεύονται οι τύποι...




PISTEPSETO





Εύκολη ζωή με έξι απλά κόλπα VIDEO

Posted: 02 Feb 2013 01:21 PM PST







Λύσεις που δίνουν χρώμα στην καθημερινότητά σας...




pistepseto





Όλα τα φώτα πάνω του

Posted: 02 Feb 2013 01:12 PM PST







Ξέρει να τραβάει τα βλέμματα ο πιτσιρικάς...




pistepseto





5 εύκολα και γρήγορα καθημερινά χτενίσματα

Posted: 02 Feb 2013 01:07 PM PST






Η καθημερινή πρωινή προετοιμασία για την δουλειά, το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, έχει καταντήσει ρουτίνα;

Ανανεώστε το στυλ των μαλλιών σας κάνοντας…
ένα από τα 5 αυτά απλά, εύκολα και γρήγορα χτενίσματα για μακριά ή μέχρι τους ώμους μαλλιά.




pistepseto





Το «φίδι του Φαραώ»

Posted: 02 Feb 2013 12:59 PM PST







Το πείραμα που θα δείτε στο βίντεο διεξήχθη σε επιστημονικό διήμερο στην Πολωνία το 2008.

Ένα φαινομενικά άδειο κουτί παίρνει φωτιά και τότε από μέσα του ξεπροβάλει ένα τρομακτικό φίδι με παράξενη μορφή.
















Στην πραγματικότητα το κουτί δεν είναι άδειο. Στο εσωτερικό του υπάρχει θειοκυανικός υδράργυρος. Αν έρθει σε επαφή με φωτιά τότε παράγεται νιτρίδιο του άνθρακα το οποίο δημιουργεί το «φίδι του Φαραώ».







Το όνομα «Φίδι του Φαραώ» προέρχεται από τις τοιχογραφίες των Αιγυπτίων, στις οποίες μια κόμπρα βγαίνει από το μέτωπο των Φαραώ, συμβολίζοντας την υπέρτατη σοφία του.

pistepseto





Απίθανη ζωγραφική προσώπου

Posted: 02 Feb 2013 12:51 PM PST






Ο James Kuhn, ένας απίστευτος καλλιτέχνης, είναι ο άνθρωπος πίσω από τα περισσότερα από αυτά τα μοναδικά έργα ζωγραφικής προσώπου που θα σας δείξουμε στην συνέχεια.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο Kuhn  ζωγραφίζει στο πρόσωπό του, μια καινούργια μάσκα κάθε μέρα για ένα χρόνο, και στην συνέχεια φωτογραφίζεται με αυτή. Αυτό σημαίνει 365 εντελώς διαφορετικά σχέδια, από κινούμενα σχέδια μέχρι τα αγαπημένα του φαγητά...













































pistepseto



8 σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας είναι στην πραγματικότητα σκύλος! [Video]

Posted: 02 Feb 2013 12:49 PM PST






Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται περίεργα όταν…







pistepseto





Όταν τα αυτοκίνητα γίνονται.. αγελάδες video

Posted: 02 Feb 2013 12:41 PM PST






Απίστευτα γλυπτά δημιουργίες της Miina Akkijyrkka. Τα υλικά της.. ανακυκλωμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων...

Η καλλιτέχνης από την Φιλανδία, δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης για περισσότερα από 30 χρόνια. Πιο διάσημες δημιουργίες της είναι αυτά τα μεταλλικά γλυπτά που μοιάζουν με τεράστιες αγελάδες.












































Ένα Home Theater.. όνειρο!

Posted: 02 Feb 2013 12:36 PM PST






Ένας Σουηδός κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα (και εμάς να τον ζηλεύουμε).
Δημιούργησε το πιο extreme Home theater για τις κρύες νύχτες του Σουηδικού χειμώνα. Τα χαρακτηριστικά του…

Audiovector AV3Ci Avantgarde, Audiovector S3 Avantgarde, Euroscreen Frame Vision Light VLS190-W 16:9 86 "(190×107), Logitech Illuminated Keyboard K800 (S), NAD 32A2, Philips Prestigo SRT9320, Primare CD31, και Primare SPA22.
Αν δεν σας λένε τίποτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ίσως πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες…


























































pistepseto





Το περίεργο σε όλο του το μεγαλείο

Posted: 02 Feb 2013 12:29 PM PST






Σε στέλνουν αδιάβαστο...

































pistepseto




Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές