Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Από το απόλυτο ροζ στο απέραντο γαλάζιο

Posted: 02 Jan 2013 03:23 PM PST






Απαρνήθηκε το αγαπημένο της χρώμα για χάρη του γιου της

Σχεδόν όλοι έχουμε ένα αγαπημένο χρώμα. Αλλά η εμμονή της Γουάντα Μάθιους με το ροζ ξεπερνούσε κάθε όριο.

Είχε βάψει όλο το σπίτι της ροζ, που άλλωστε ταίριαζε και με το γεγονός ότι ήταν μητέρα δύο κοριτσιών. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Έπιπλα, ρούχα αξεσουάρ, όλα πρόδιδαν την απόλυτη κυριαρχία του αγαπημένου της χρώματος στη ζωή τους.

Είναι γνωστό ότι ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή μιας γυναίκας φέρνει μεγάλες αλλαγές και για τη Γουάντα μία από αυτές ήταν σαρωτική για τον κόσμο της, που μετατράπηκε από ροζ σε γαλάζιο.

Όταν έμεινε έγκυος στον γιο της Κάιντεν σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν δίκαιο για αυτόν να μεγαλώσει μέσα σε ένα «ροζ παλάτι». Έτσι έβαλε μπροστά και μετέτρεψε τον κόσμο της από ροζ σε γαλάζιο, προκειμένου να υποδεχθεί το μικρό της πρίγκιπα όπως του αρμόζει.















pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Γιατρός προς Έλληνα τραγουδιστή «ή σταματάς τις εμφανίσεις ή πεθαίνεις»

Posted: 02 Jan 2013 03:12 PM PST






Μπορεί οι μέρες να είναι γιορτινές, μπορεί οι περισσότεροι να ευχόμαστε σε φίλους γνωστούς και συγγενείς καλή χρονιά με υγεία…

ωστόσο πίσω από τις κάμερες και τα φώτα, υπάρχουν και κάποιοι που ζουν τον δικό τους Γολγοθά.

Όπως όλα δείχνουν η νέα χρονιά δεν μπαίνει καλά για έναν νέο ταλαντούχο καλλιτέχνη. Έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια τώρα με την περιπέτεια υγείας του Γιώργου Δασκαλάκη. Του τραγουδιστή-διασκεδαστή, ο οποίος είναι πλέον στα χέρια του Θεού. Και το γράφω έτσι-μπορεί για κάποιους υπερβολικά-καθώς μόλις προχθές είχαμε και νέα ανατροπή στην κατάσταση του.

Η υγεία του έχει κλονιστεί. Οι τελευταίες εξετάσεις-στις οποίες και υπεβλήθη στη Νυρεμβέργη-έδειξαν πολύ άσχημα αποτελέσματα. Ο Γιατρός που τον κουράρει, επικοινώνησε με τον Γιώργο και του ζήτησε να σταματήσει να πιέζεται, να προβεί άμεσα σε διακοπή των εμφανίσεων του και να ταξιδέψει στην Κλινική του το συντομότερο δυνατό. «ή σταματάς τις εμφανίσεις… σταματάς να πιέζεσαι, αλλάζεις ψυχολογία ή πεθαίνεις» του είπε και ο τραγουδιστής σάστισε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γιώργος αναμένεται να εμφανιστεί για τελευταία φορά σήμερα στο Chorus στην Κηφισιά και να οργανώνει ταξίδι στην Γερμανία μετά το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη! Μακάρι όλα να πάνε καλά.Γιατί πάνω απ' όλα είναι η υγεία μας.









ΠΗΓΗ: nasosblog

ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Έβγαλαν την ίδια φωτογραφία 20 χρόνια μετά!

Posted: 02 Jan 2013 03:07 PM PST






Ήθελαν απλά να θυμηθούν τα παλιά.
..
Η χρήση του φωτογραφικού φακού τους βοήθησε σημαντικά!




















pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Μπορείτε να εντοπίσετε τα ζώα στις φωτογραφίες;

Posted: 02 Jan 2013 02:52 PM PST






Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Μπορείτε να βρείτε τα... αόρατα ζώα;




Τα ζώα είναι ειδικοί στο καμουφλάζ καθώς πολλές φορές από την ικανότητά τους αυτή εξαρτάται η επιβίωσή τους!

Φίδια, κροκόδειλοι, λύκοι, ακόμα και σκίουροι καταφέρνουν να γίνουν αόρατοι μπροστά στον κίνδυνο...

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και προσπαθείστε να εντοπίσετε τα ζώα!
































Πηγή: newsbomb.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Προσοχή στις θερμίδες που κρύβει το αλκοόλ

Posted: 02 Jan 2013 02:50 PM PST






Καθώς η περίοδος των εορτών πλησιάζει στο τέλος της και πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι έχουν φάει και πιει παραπάνω από το...

κανονικό, οι ειδικοί θυμίζουν ότι πρέπει να δίνει κανείς μεγαλύτερη προσοχή στις «κρυφές» θερμίδες του αλκοόλ και όχι μόνο των τροφών.

Οι ερευνητές του διεθνούς οργανισμού ερευνών για τον καρκίνο World Cancer Research Fund (WCRF), σύμφωνα με το BBC, επισημαίνουν ότι, από άποψη αυξημένου θερμιδικού περιεχομένου, το αλκοόλ έρχεται δεύτερο μόνο μετά τα λίπη και συνήθως συνεισφέρει τουλάχιστον το 10% των συνολικών θερμίδων που αποκτά κανείς.

Ένα ποτήρι κρασί περιέχει σχεδόν 180 θερμίδες, περίπου όσες και δύο σοκολατένια μπισκότα, τις οποίες, για να κάψει κανείς, θα χρειαστεί πάνω από μισή ώρα έντονο περπάτημα.

Καθώς στην περίοδο των εορτών συνήθως τρώμε και πίνουμε αρκετά, χωρίς παράλληλα να γυμναζόμαστε όσο πρέπει, παίρνουμε αυξημένες θερμίδες και παχαίνουμε. Το αλκοόλ, μάλιστα, αντίθετα με τις τροφές, παρέχει μικρή ή καθόλου θρεπτική αξία για τον οργανισμό. Αυτές οι περιττές θερμίδες του αλκοόλ, σύμφωνα με το WCRF, συχνά αγνοούνται από όσους κάνουν δίαιτα, οι οποίοι δεν τις συμπεριλαμβάνουν στους υπολογισμούς των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώνουν.

Το αλκοόλ περιέχει περίπου επτά χιλιοθερμίδες ανά γραμμάριο (kcal/g) έναντι εννέα του λίπους, τεσσάρων των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων και δύο των φυτικών ινών. Οι άνδρες χρειάζονται περίπου 2.500 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες 2.000.

Η μείωση του αλκοόλ -ή ακόμα καλύτερα η πλήρης αποχή από αυτό- μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος για διάφορες ασθένειες, όπως ο καρκίνος (του στήθους, του εντέρου, του στόματος και του ήπατος).

Ορισμένα «τρικ», για να περιορίσει κανείς την κατανάλωση αλκοόλ, είναι να το πίνει σε μικρότερα ποτήρια, να το αραιώνει με σόδα ή άλλο αναψυκτικό, να καθιερώσει μερικές μέρες την εβδομάδα που δεν θα πίνει καθόλου κ.ά..

Στον διαδικτυακό τόπο του WCRF μπορεί κανείς να βρει έναν «υπολογιστή θερμίδων αλκοόλ» για διαφορετικά αλκοολούχα ποτά, που δείχνει κατά προσέγγιση πόση άσκηση πρέπει να καταβάλλει κάποιος για να «κάψει» τις παραπάνω θερμίδες που προσλαμβάνει, όταν πίνει το κάθε ποτό (στη διεύθυνση: http://www.wcrf-uk.org/cancer_prevention/health_tools/alcohol_calorie_calculator .php).

Οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να μην πίνουν τακτικά πάνω από τρεις έως τέσσερις μερίδες αλκοόλ και στις γυναίκες όχι πάνω από δύο έως τρεις. Ένα κανονικό ποτήρι κρασιού (των 175 ml) περιέχει περίπου δύο μερίδες αλκοόλ. Αν κανείς έχει πιει πολύ για συνεχόμενες ημέρες, όπως συχνά συμβαίνει στις εορτές, τότε καλά θα κάνει στη συνέχεια να αποφύγει τελείως το αλκοόλ για τουλάχιστον 48 ώρες.






ΠΗΓΗ: Zougla.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Η Κατερίνα Καινούργιου παίζει στο κρεβάτι με..

Posted: 02 Jan 2013 02:35 PM PST






Τελικά αυτά τα νέα application και η τεχνολογία μας δίνουν την δυνατότητα να.
.
«μπαίνουμε» στις κρεβατοκάμαρες αναγνωρίσιμων προσώπων.

Ειδικά δε…όταν αυτά είναι και προβεβλημένα τότε το παιχνίδι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το κορίτσι μας…η Κατεινούλα αυτή τη φορά επέλεξε μια φίλη της, για να κοιμηθεί το βράδυ.

Και το έκανε με την σύντροφο του Μιχάλη Σηφάκη, Έλενα Παπαγγελή. Τα κορίτσια αφού διασκέδασαν πριν μερικές μέρες μαζί με το λοιπό παρεάκι του καλοκαιριού-χωρίς Σαμαρά και Σηφάκη- στον Ρέμο αποφάσισαν να κοιμηθούν μαζί.

Κανείς από την παρέα-Νίνης, Κονέ Στεφανίδη- δε γνώριζε τις προθέσεις τους. Κι επειδή για τις ίδιες ήταν τόσο μεγάλο το γεγονός του κοινού ύπνου, το απαθανάτισαν…Έτσι είναι αυτά τα φωτογραφικά παιχνίδια…


Πηγή: nassos.blog


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Γάτες με βλέμμα που σκοτώνει

Posted: 02 Jan 2013 02:31 PM PST






Σκιάζουν και τον πιο τολμηρό.






pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Καλλιτεχνική περιήγηση στις πόλεις του κόσμου

Posted: 02 Jan 2013 02:27 PM PST






Φωτογραφίες με μια ξεχωριστή τεχνική.


Οι τεχνικές παράμετροι κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας και το «παιχνίδι» του χειριστή της κάμερας με αυτές, μπορεί να οδηγήσει στη λήψη ενδιαφερουσών εικόνων.

Για παράδειγμα, για να βγει μια φωτογραφία σωστά πρέπει ο φωτοφράκτης να ανοίξει για ένα συγκεκριμένο διάστημα, ανάλογα με το πόσο έντονο φως υπάρχει στο περιβάλλον. Και όμως, η ηθελημένη διαφοροποίηση από το σωστό διάστημα, μπορεί να μας δώσει ενδιαφέροντες λήψεις,

Αυτό κάνει και ο φωτογράφος Nicolas Ruel στην τελευταία του δουλειά: Αφήνει το φωτοφράκτη ανοιχτό για 8 δευτερόλεπτα και αλλάζει το κάδρο του, μέσα σε αυτό το διάστημα. 

Χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή, ο Ruel γυρνάει τον κόσμο και φωτογραφίζει διάφορες πόλεις δημιουργώντας σουρεαλιστικές εικόνες. Αυτές τις εκτυπώνει σε μεγάλο μέγεθος και τις παρουσιάζει σε διάφορες εκθέσεις.

Ο τίτλος του έργου είναι «8 Seconds», δηλαδή 8 Δευτερόλεπτα. 

Μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί και φωτογραφήσει πάνω από 40 πόλεις, μεταξύ των οποίων και την Αθήνα.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από διάφορες πόλεις…



Αλεξάνδρεια







Αθήνα



Βαρκελώνη





Πεκίνο



Ρίο ντε Τζανέιρο



Μπουένος Άιρες



Καίριο



Καζαμπλάνκα



Κωνσταντινούπολη



Λονδίνο



Νέα Υόρκη



Παρίσι



Ρώμη



Τόκιο

pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

10 μοναδικά κόλπα για να ενθουσιάσετε τους φίλους σας!! (video)

Posted: 02 Jan 2013 02:21 PM PST






Θες να καταπλήξεις σε πάρτυ ή γιορτές; Η απλά όταν έρχονται για επίσκεψη;












Πηγή:zappit.gr


















ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Οι καλύτερες μηχανές του 2012

Posted: 02 Jan 2013 02:18 PM PST






Εκπληκτικά μηχανήματα παρά τα εμφανώς λιγότερα μοντέλα.


Η χρονιά τελειώνει σιγά-σιγά, πριν φύγει ωστόσο πρόλαβε να μας φιλοδωρήσει με νέα μοντέλα και μηχανές που έκαναν τη διαφορά στη μοτοκίνηση.

Οι βασικές κατηγορίες έκαναν το άλμα στη χρονιά που φεύγει, προσφέροντας μοντέλα με χαρακτήρα για όλους. 

Η έμφαση δόθηκε ωστόσο σε μηχανές που μπορούν να τα κάνουν όλα, και τα κάνουν σε τιμές που δεν θα τινάξουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον αέρα! 

Κι ενώ κατά τους προηγούμενους 12 μήνες είδαμε λιγότερα νέα μοντέλα να ντεμπουτάρουν απ' ό,τι 5 χρόνια πριν, υπήρξαν μαγευτικές στιγμές που αντιστάθμισαν τη μειωμένη παραγωγή.

Ας δούμε λοιπόν τα μοντέλα που θα θυμόμαστε από τη χρονιά...

Μηχανή της χρονιάς: Kawasaki ZX-14R 




Ας μην υπάρξει καμιά αμφιβολία ότι η ZX-14R είναι μια ιδιαίτερη μηχανή. Είναι το μηχανάκι παραγωγής που επιταχύνει γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο, ικανό να εξαφανίσει από το οδόστρωμα ακόμα και την Bugatti Veyron Super Sport των 1.200 αλόγων! Η ZX-14R είναι ωστόσο πολλά περισσότερα από ένα διαβολικά γρήγορο μηχανικό άτι: ο βασιλιάς της ταχύτητας είναι αρκετά υπάκουος στον δρόμο, κάνοντας τη θηριώδη Ninja να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά στις καθημερινές εντός πόλης μετακινήσεις. Είναι ευκίνητη, δυνατή αλλά πειθήνια εντός πόλης, και εξαιρετικά γρήγορη στον αυτοκινητόδρομο, χάρη στα 188 της άλογα. Αναμφίβολα ένα από τα πλέον εκπληκτικά μηχανάκια που έχουν παραχθεί ποτέ...

Καλύτερο sportbike: Ducati 1199 Panigale



Η νέα ναυαρχίδα της Ducati σε υποχρεώνει να σεβαστείς την καινοτόμα τεχνολογία και τη ρηξικέλευθη σκέψη της Ducati. Από την κορφή ως τα νύχια, η Panigale αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τον σχεδιασμό ενός sportbike. Πρώτα και κύρια, είναι το μονοκόμματο σασί της και ο τρόπος με τον οποίο ο κινητήρας χρησιμοποιείται ως το κύριο δομικό χαρακτηριστικό του πλαισίου, σχεδιασμός που παραπέμπει ευθέως στο MotoGP. Και μιλώντας για τον κινητήρα της, τον φοβερό και τρομερό SuperQuadro, είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς V-Twins που κατασκευάστηκαν ποτέ. Και για το τέλος, είναι το εκπληκτικό ηλεκτρονικό πακέτο της, ένα από τα καλύτερα που έχουν δει ποτέ τα sportbikes παραγωγής: ρυθμίσιμες αναρτήσεις, πέδηση κινητήρα και ABS δημιουργούν μια κατηγορία από μόνα τους...

Καλύτερη streetbike: Aprilia Tuono V4R



Το νέο V4R, πέρα από τον θηριώδη V4 κινητήρα του των 1.000 κυβικών, παράγει ήχο που τρομοκρατεί τα οδοστρώματα. Και μιλάμε για μηχανή που είναι λίγα μόνο άλογα μικρότερη από τις superbike καταβολές της! Είναι εκπληκτικά εύκολη στα βαρετά καθημερινά καθήκοντα μετακίνησης και δικαιώνεται απόλυτα στον ανοιχτό δρόμο, ανταποκρινόμενη μεν σαν καθαρόαιμο sportbike χωρίς ωστόσο να θυσιάζει την εργονομία και την άνεση. Κι όσο κι αν ο ανταγωνισμός ήταν λυσσαλέος στην κατηγορία, με τη Speed Triple R της Triumph και την Brutale R 1090 της MV Agusta να καραδοκούν στη γωνιά, ήταν η Tuono V4R που ξεχώρισε με τον κτηνώδη κινητήρα της και την απαράμιλλη οδηγική της αίσθηση...

Καλύτερη cruiser: Harley-Davidson Seventy-Two



Η Harley-Davidson είναι μανούλα στο να κατασκευάζει νέες cruisers από ήδη υπάρχοντα μοντέλα της, κοιτώντας πίσω στο πλούσιο παρελθόν της για να ρίξει ένα νέο μοντέλο στην αγορά. Και με το λανσάρισμα της Seventy-Two, θυμήθηκε το ρετρό στιλ του '70 για τη νέα σειρά μηχανών της Sportster. Ως μοντέρνος εκπρόσωπος ωστόσο της πρώιμης σκηνής των chopper, η Seventy-Two, παρά το γεγονός ότι διαθέτει και σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των chopper, τα περνάει αβίαστα στη σύγχρονη εποχή, φιλοτεχνώντας ένα μηχανάκι αληθινά μοντέρνο. Και με την ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή για την κατηγορία της, η Seventy-Two φαντάζει γνήσια ευκαιρία...

Καλύτερη touring: BMW K1600GTL



Ένας χρόνος έχει περάσει από την εισαγωγή της K1600GTL στην αγορά και τα υπόλοιπα τμήματα touring της παγκόσμιας μοτοκίνησης ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν -και να απαντήσουν- την πρόκληση που έθεσε η tourer της BMW! Ο συνδυασμός δύναμης του κινητήρα, οδηγικής εμπειρίας, άνεσης και καινοτόμας τεχνολογίας δεν βρήκαν όμοιό τους στην κατηγορία, αναγορεύοντας το K16 ως το απόλυτο δίτροχο ταξιδιωτικό μηχάνημα. Η λίστα με τις ευκολίες που προσφέρει στον αναβάτη είναι πραγματικά ατέλειωτη, με κερασάκι στην τούρτα την ανταγωνιστική της τιμή, που εξαφανίζει τον ανταγωνισμό...

Καλύτερη sport-touring: KTM 990 SM-T 



Μπορούμε να τη δούμε ως ένα supermoto που πήρε στεροειδή! Ο V-Twin των 1.000 κυβικών δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες και αποδίδει γρηγορότερες ταχύτητες από τον ανταγωνισμό, την ίδια ώρα που οι αναρτήσεις και οι 17άρες ζάντες της την κάνουν ιδανική για ταξίδι και ιδιαίτερα βολική όταν ο δρόμος αποφασίσει να «φιδιάσει». Η όρθια θέση ανάβασης και η ευρύχωρη εργονομία σε καλούν να βρεις αφορμή για διήμερες αποδράσεις, με τις επιδόσεις να παρέχουν την απαραίτητη συγκίνηση...

Καλύτερη On/Off Road: Triumph Tiger 800XC 




Όσο ακατανόητο κι αν μοιάζει το γεγονός να μη φιγουράρει πρώτο στην κατηγορία ένα από τα μοντέλα της BMW GS, κι όμως συμβαίνει! Η Triumph Tiger 800XC δεν μπορεί πράγματι να πιάσει τις ένδοξες επιδόσεις της BMW F800GS στο off road, λειτουργεί ωστόσο ιδιαιτέρως καλά όταν το οδόστρωμα τελειώνει, την ίδια στιγμή που εντός δρόμου είναι η απόλυτη επιλογή. Με τα μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης που προσφέρει και την ιδιαιτέρως στρωτή δύναμή της, οι ποιότητες της Tiger 800XC υπερτερούν στη συνολική αποτίμηση, αφήνοντας πίσω τα GS...

Καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης: Honda NC700X



Η κομματάκι περίεργη αισθητικά NC λάμπει εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει ανάγκη να χωρέσει σε μια προϋπάρχουσα κατηγορία, αλλά αναμειγνύει χαρακτηριστικά απ' όλες τους! Με το ένα μάτι στην πρακτικότητα, την ευελιξία, την οδηγική εμπειρία και την προσιτή τιμή, ο σχεδιασμός της NC κλείνει το άλλο μάτι στο off-road και στην κυριαρχία επί του οδοστρώματος. Ο 670 κυβικών κινητήρας της αποδίδει αβίαστα και χαρίζει χιλιόμετρα άφθονα, ενώ ο κρυφός αποθηκευτικός της χώρος χωράει μέχρι και κράνος. Η απόλυτη μηχανή για ολοήμερες «καβάλες» που ακούει στο όνομα NC700X δεν λάμπει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, όταν ωστόσο συνδυάσεις την πρακτικότητα, την εργονομία, την άνεση, την ικανοποιητική απόδοση και την προσιτή τιμή της, η μηχανή της Honda έχει την καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης της αγοράς...

Καλύτερη ηλεκτρική μηχανή: Lightning Motorcycles




Με την άφιξη των ηλεκτρικών μηχανών της Lightning, οι συγκρίσεις των e-bikes δεν χρειάζονται πλέον το πρόθεμα «για ηλεκτρικό μηχανάκι»! Η Lightning διαθέτει τις επιδόσεις για να αναμετρηθεί ικανοποιητικά με κάθε sportbike εκεί έξω, με την μπαταρία των 12kWh και το μοτέρ που έρχεται κατευθείαν από το GM Tahoe Hybrid SUV. Η Lightning Motorcycles εργαζόταν πυρετωδώς τα τελευταία 6 χρόνια για να κατασκευάσει μια μηχανή όχι μόνο αντάξια των επιδόσεων των βενζινοκίνητων, αλλά και που να εκπέμπει όσο το δυνατόν λιγότερους ρύπους. Η αγωνιστική της έκδοση μάλιστα χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελ για να φορτίζει η μηχανή, τεχνολογία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στην αγορά, για όποιον αναζητεί μια πραγματικά «πράσινη» δίτροχη εμπειρία. Όσο για τις επιδόσεις, αρκεί να αναφερθεί ότι η ροπή της είναι διπλάσια από την αντίστοιχη της Suzuki GSX-R1000, ενώ με τελική που αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα, δεν είναι για παιχνίδια...

Καλύτερο scooter: Honda PCX150




Όταν μιλάμε για πρακτικότητα και απλότητα στην καθημερινή μετακίνηση σε τιμές προσιτές, τα scooters δεν έχουν όμοιό τους. Κι όταν μάλιστα βρίσκεις ένα που σου επιτρέπει να βγεις και στον αυτοκινητόδρομο, τότε μιλάμε για το Honda PCX150! Ιδανικό για περιήγηση στην πόλη, με καταπληκτική κατανομή βάρους για σταθερότητα στην πορεία και πολύ καλό χειρισμό, διαθέτει άφθονο αποθηκευτικό χώρο και επιδόσεις που δεν θα απογοητεύσουν. Το εκπληκτικότερο ωστόσο χαρακτηριστικό του είναι ο κινητήρας του, που με τα 150 κυβικά του κάνει την οδύσσεια στην πόλη παιχνιδάκι και τη διήμερη εξόρμηση διασκεδαστική...

Καλύτερη χωμάτινη: 2013 Kawasaki KX450F




Μιλάμε για το ευκολότερα ρυθμιζόμενο dirt bike που είδε ποτέ η αγορά, που προσφέρει επιπροσθέτως τη μεγαλύτερη γκάμα ρυθμίσεων: ρύθμιση θέσεων ανάβασης, απόδοσης κινητήρα και μια σειρά ακόμα μετατροπών που το κάνουν άφταστο! Όσο για το χώμα, το KX450F απλά το λατρεύει: λειτουργεί ιδανικά στην πίστα, ενώ οι ρυθμίσεις του μπορούν να αλλάξουν δραστικά μέσα σε μερικά λεπτά. Ο κινητήρας του είναι δυνατός μεν, ελέγξιμος δε, ενώ με τη δυνατότητα των τριών ρυθμίσεων της απόδοσής του -που γίνονται από τον αναβάτη επιτόπου- το Kawasaki αποκτά κεφάλι έναντι του ανταγωνισμού...






ΠΗΓΗ: newsbeast.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ένα τσακ πριν την καταστροφή

Posted: 02 Jan 2013 02:14 PM PST






Το μετά δεν θέλει να το ξέρει κανείς...






























pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε τι λένε τα ζώδια για την Πέμπτη 3/1!

Posted: 02 Jan 2013 02:07 PM PST






Τα Ζώδια Σήμερα 3 Ιανουαρίου 2013






Κριός


21/3-20/4


Η σημερινή Πέμπτη είναι μια πολύ καλή μέρα για να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου, φίλε Κριέ. Ο Ερμής από τον Αιγόκερω, αλλά και ο κυβερνήτης σου Άρης από τον Υδροχόο, εύκολα σε βάζουν στη διαδικασία να αλλάξεις πολλά πράγματα και σε υποστηρίζουν σημαντικά… από τις συνήθειές σου μέχρι και τις παρέες σου. Φρόντισε τον εαυτό σου, για να αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Κριός, χρειάζεται η δική σου προσπάθεια, για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Μην αναβάλεις τη συζήτηση που θέλεις να κάνεις με τον σύντροφό σου ώστε να πάτε ένα βήμα πιο πέρα την σχέση σας. Αν είσαι μόνος, είναι καιρός να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να μην περιμένεις αφημένος στη μοίρα σου.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, φίλε Κριέ, τα πράγματα εξελίσσονται θετικά για εσένα και πολλές από τις αλλαγές που επιθυμείς, θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο. Τα οικονομικά σου επίσης είναι σε καλό δρόμο και με λίγη προσοχή, θα πάνε ακόμα καλύτερα. Απόφυγε με κάθε τρόπο τα άσκοπα έξοδα.







Ταύρος


21/4-20/5


Σήμερα, αγαπητέ Ταύρε, θα έχεις ευχάριστες ειδήσεις και θα μπορέσεις να προχωρήσεις κάποια σχέδια, καθώς οι εξελίξεις είναι υπέρ σου. Μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό σου και κάνεις επιπόλαιες και λανθασμένες ενέργειες. Δείξε ωριμότητα στον τρόπο που χειρίζεσαι την επιτυχία.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Ταύρε, καλό είναι να αποσυμφορηθείς από την πίεση που νοιώθεις σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς σου, πριν συναντήσεις τον σύντροφό σου. Μεταφέρεις στη σχέση σου τα προβλήματά σου και αυτό δεν θα σου βγει σε καλό. Εσύ που πίνεις καφέ ακόμη με την μοναξιά, να είσαι αισιόδοξος, γιατί η σημερινή μέρα μπορεί να σου φέρει τη γνωριμία που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα επαγγελματικά σου, αν είσαι Ταύρος, φέρνουν στιγμές ικανοποίησης και ευνοούνται συνεργασίες ή νέα ξεκινήματα, με ελπιδοφόρες προοπτικές. Τα οικονομικά σου, απ' την άλλη, θέλουν προσοχή. Απόφυγε τις σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες.






Δίδυμοι
21/5-21/6

Η μέρα θα σου φέρει ειδήσεις που δεν θα σε ικανοποιήσουν ιδιαίτερα, αγαπητέ Δίδυμε. Μην αποσυντονιστείς και χάσεις τη ροή με την οποία λειτουργείς, γιατί θα μείνεις πίσω σε πολλά ζητήματα και πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Αν δυσκολεύεσαι, ζήτα βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους. Είναι εκεί για να σου την προσφέρουν.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Τα αισθηματικά σου, φίλε Δίδυμε, χρειάζονται προσοχή και θα πρέπει να συγκρατείς τα νεύρα σου και να μην ξεσπάς στο σύντροφό σου. Πολλά ζητήματα που δεν σου αρέσουν, είναι αποτέλεσμα της δικής σου κακής διάθεσης. Κι αν ανήκεις στην κατηγορία των αδέσμευτων του ζωδίου, μην αγχώνεσαι και άσε την ευχάριστη πλευρά σου να γοητεύσει τους γύρω σου.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου, αν είσαι Δίδυμος, μπορείς να προχωρήσεις κάποια σχέδια που έχεις εδώ και καιρό και να τελειώνεις με ορισμένες υποχρεώσεις, που έχουν μείνει πίσω από το παρελθόν σου. Τα οικονομικά σου αρχίζουν να βελτιώνονται και με λίγη προσοχή, θα πάνε ακόμα καλύτερα.






Καρκίνος
22/6-22/7

Καλό είναι σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, να ανασυνταχθείς και να δεις με σοβαρότητα όσα έχεις να κάνεις. 'Άφησε τις αναβολές και εκμεταλλεύσου τη δυναμικότητα, που σου προσφέρει ο Ερμής από το ζώδιο του Αιγόκερου, για να λύσεις τα θέματά σου. Πάντως, η μέρα γενικά είναι πολύ ευνοϊκή και πολλά άτομα θα σε βοηθήσουν στις προσπάθειές σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Καρκίνε, η μέρα είναι ιδανική για να αφιερώσεις χρόνο στη σχέση σου και να καλύψεις ίσως την απόσταση, που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου. Όσο για σένα, που η μοναξιά μονοπωλεί τη ζωή σου, ο ερωτισμός που σου προσφέρει ο Άρης από τον Υδροχόο θα έχει σήμερα αποτελέσματα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου θα χρειαστεί σοβαρή αντιμετώπιση κάποιων δυσκολιών, αν είσαι Καρκίνος. Μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό σου και πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Είναι σημαντικό να αποφύγεις σήμερα τα ρίσκα, ειδικά στον οικονομικό τομέα, όπου κινείσαι οριακά.





Λέων
23/7-23/8

Σήμερα, αγαπητέ Λέων, μπορείς να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα και να κινητοποιηθείς προς όφελός σου. Μην μένεις πίσω στα σχέδιά σου και μην αναβάλεις τίποτα για αύριο. Η Αφροδίτη από τον Τοξότη εντείνει τη δυναμικότητά σου και το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και χάσεις τον έλεγχο.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Λέων, μπορείς σήμερα να λύσεις αρκετά προβλήματα της σχέσης σου, κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση με το σύντροφό σου. Αν είσαι ακόμη αδέσμευτος, κοίταξε να περάσεις καλά με αγαπημένους σου φίλους απόψε και μην πεις όχι σε προτάσεις που θα σου γίνουν.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα επαγγελματικά σου θα είναι σε μια πολύ καλή μέρα, αν είσαι Λέων. Τελείωσε με όσες υποχρεώσεις έχεις, πριν βάλεις κι άλλες στο κεφάλι σου. Η δυναμική σου στάση θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις διάφορες δυσκολίες. Τα οικονομικά σου θέλουν προσοχή. Κάλυψε τα χρέη σου, γιατί αν συνεχίσεις έτσι δεν θα μαζεύονται.





Παρθένος
24/8-22/9

Η σημερινή Πέμπτη σε βρίσκει πολύ καλά, αγαπητέ Παρθένε, παρότι οι συνθήκες γύρω σου δεν είναι και οι καλύτερες. Κάποιες συζητήσεις που έχουν γίνει εν αγνοία σου, θα σε προβληματίσουν αλλά δεν θα σταματήσουν τη δυναμικότητά σου. Η Σελήνη από το ζώδιό σου σε ευνοεί να κάνεις κινήσεις βελτίωσης και να μην επαναπαύεσαι σε όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Τα αισθηματικά σου είναι σε πολύ καλό δρόμο, φίλε Παρθένε, και μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον της σχέσης σου. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και μίλα για όσα αισθάνεσαι χωρίς φόβο. Αν είσαι αδέσμευτος, μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Θα βρεις σύντομα αυτό που θέλεις, αλλά χρειάζεται λίγη υπομονή.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Παρθένος, τα επαγγελματικά σου είναι σε μια έντονη φάση, όπου συνεργασίες και επαφές φέρνουν καλά αποτελέσματα και τα σχέδιά σου υλοποιούνται όπως επιθυμείς. Τα οικονομικά σου πάνε καλύτερα, χάρη σε κάποιες προτάσεις που μπορεί να αυξήσουν τα έσοδά σου.





Ζυγός
23/9-22/10

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, μπορείς να ηρεμήσεις, καθώς φαίνεται ότι τα ζητήματά σου έχουν μπει σε μια σειρά και όλα εξελίσσονται όπως θέλεις. Μπορείς να προχωρήσεις τα σχέδιά σου και θα δεις ότι ακόμα και κάποια εμπόδια που σε καθυστερούσαν, τώρα ξεπερνιούνται χωρίς ιδιαίτερο κόπο από την μεριά σου. Όπως και να έχει όμως, καλό είναι να διατηρήσεις την διπλωματική στάση, που έχεις υιοθετήσει.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Ζυγός, άφησε για σήμερα τα προβλήματα στην άκρη και μην χαλάσεις το ρομαντικό κλίμα που υπάρχει στη σχέση σου. Επικεντρώσου στα καλά και μην αρχίσεις τις γκρίνιες και τα παράπονα. Αν πάλι αναζητάς αυτήν την περίοδο το άλλο σου μισό, θα έχεις σήμερα τα φλερτ σου και θα νιώσεις πολύ ευχάριστα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Τα επαγγελματικά σου, φίλε Ζυγέ, θέλουν λίγη προσοχή και προσήλωση στο πρόγραμμα που έχεις θέσει. Μην κάνεις κινήσεις βιασύνης και μην παρασύρεσαι σε συμφωνίες, αν δεν σκεφτείς πολύ καλά τα δεδομένα. Κάθε σου κίνηση πρέπει να είναι πολύ μετρημένη, κυρίως στα οικονομικά σου, που βρίσκονται σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο.






Σκορπιός
23/10-22/11

Φίλε Σκορπιέ, αν κάτι δεν σου αρέσει στη ζωή σου, πρέπει να το αλλάξεις άμεσα. Αυτή η ανάγκη θα γίνει πολύ έντονη σήμερα που η διάθεσή σου θα είναι δυναμική και αποφασιστική. Μην αφήνεις τα πράγματα να σε επηρεάζουν, χωρίς να κάνεις τίποτα. Η θέση της Σελήνης στην Παρθένο σου δίνει κάθε βοήθεια, για να κινηθείς δραστικά.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Σκορπιέ, καλό είναι να μιλήσεις σήμερα με τον σύντροφό σου για όσα σε απασχολούν, ώστε να αισθανθείς καλύτερα και να ηρεμήσεις. Η σιωπή μόνο χάσμα θα δημιουργήσει ανάμεσά σας. Εσύ που κοιμάσαι αγκαλιά με την μοναξιά, έχεις κάθε δυνατότητα να γοητεύσεις τους ανθρώπους που σε πλησιάζουν. Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό το όπλο.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Σκορπιός, τα επαγγελματικά σου πηγαίνουν καλύτερα και κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπιζες μέχρι τώρα, αρχίζουν να μένουν πίσω. Δείξε προσοχή στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου, γιατί τα έξοδα αυξάνονται συνεχώς.






Τοξότης
23/11-21/12

Αν είσαι Τοξότης, ξημερώνει για εσένα μια πολύ καλή ημέρα, όπου η δημιουργική σου σκέψη και η δυναμικότητα θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τα σχέδια και τις ιδέες σου. Η Αφροδίτη από το ζώδιό σου είναι στο πλευρό σου και ευνοεί τις προσπάθειές σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Τοξότη, θα χρειαστεί να βρεις την ισορροπία που έχεις χάσει μέσα στη σχέση σου. Είναι στο δικό σου χέρι να νιώσεις καλύτερα και να απαλλαγείς μια καλή από τους εφιάλτες του παρελθόντος. Αν ακόμα αναζητάς το κατάλληλο ταίρι και δεν το έχεις βρει ακόμη, να θυμάσαι πως η επικοινωνία με τους γύρω σου ευνοείται ιδιαίτερα αυτήν την Πέμπτη. Αξιοποίησε την θετική επίδραση των πλανητών, για να φέρεις κοντά σου το άτομο που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου πρέπει να οργανωθείς σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, για να μπορέσεις να τελειώνεις με όσες υποχρεώσεις έχεις. Δούλεψε με τους συνεργάτες σου και μην τα κάνεις όλα μόνος σου. Τα οικονομικά σου δεν είναι και σε πολύ καλή μέρα. Πρέπει να μαζέψεις τα έξοδά σου, αν θες να δεις… άσπρη μέρα.






Αιγόκερως
22/12-19/1

Θα σε απασχολήσουν σήμερα ζητήματα που ίσως είχες ξεχάσει, αγαπητέ Αιγόκερε. Καλά θα κάνεις να μην τα παραβλέψεις και να ασχοληθείς σοβαρά μαζί τους, γιατί αυτή τη φορά χρειάζονται άμεση επίλυση. Μην χάσεις την ψυχραιμία σου, γιατί οι συνθήκες μπορεί να σου φέρουν εκνευρισμό και άρα, αρνητικά αποτελέσματα.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Αιγόκερε, χρειάζεται η δική σου προσπάθεια σήμερα και όλη σου η καλή διάθεση, για να ξεπεράσεις κάποια προβλήματα της σχέσης σου, που δημιουργούν άσχημο κλίμα ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου. Αν είσαι αδέσμευτος, φρόντισε να είσαι περισσότερο ανοιχτός σε νέες γνωριμίες και μην απορρίπτεις κάθε άτομο που γνωρίζεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου αν είσαι Αιγόκερως, τα σχέδια που κάνεις μπορούν να προχωρήσουν και σε αυτή την πορεία θα σε βοηθήσουν και οι δικοί σου άνθρωποι. Απόφυγε σήμερα τις αποφάσεις, που έχουν μεγάλη βαρύτητα. Βάλε ένα πρόγραμμα στα οικονομικά σου και μην το παραβιάσεις ό,τι κι αν γίνει. Τα έξοδα που έχεις είναι πολλά και σε αγχώνουν.






Υδροχόος
20/1-19/2

Η σημερινή μέρα, αγαπητέ Υδροχόε, θα σου δώσει λύσεις σε διάφορα θέματα που παρέμεναν στάσιμα μέχρι τώρα. Να ξέρεις ότι μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά, αν ελέγξεις λίγο την πίεση που σε καταβάλλει και πάρεις αποφάσεις με καθαρό μυαλό και σωστή και λογική κρίση.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, φίλε Υδροχόε, τα προβλήματα που υπάρχουν σου χαλάνε τη διάθεση, αλλά ίσως να πρέπει να δεις όσα συμβαίνουν στη σχέση σου και δεν σου αρέσουν και από την πλευρά του συντρόφου σου. Αν πάλι είσαι αδέσμευτος, οι συνθήκες σήμερα ευνοούν τη γοητεία σου, η οποία φυσικά συναρπάζει όσους σε συναναστρέφονται.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου, αν είσαι Υδροχόος, θα έχεις σήμερα στιγμές έντασης και εκνευρισμού και πρέπει να συγκρατηθείς, για να μην ακυρώσεις όσες προσπάθειες έχεις κάνει μέχρι τώρα. Τα οικονομικά σου πάντως πηγαίνουν λίγο καλύτερα και, αν συνεχίσεις το πρόγραμμά σου, θα δεις άμεσα κι άλλη βελτίωση.






Ιχθείς
20/2,20/3

Η δυναμική σου στάση απέναντι στις καταστάσεις σε οδηγεί στην επιτυχία, αγαπητέ Ιχθύ. Σήμερα, ενεργείς αποφασιστικά, με μεγάλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Έτσι, καταφέρνεις να δώσεις λύσεις σε πολλά ζητήματα. Συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και μην αφήσεις καμία ευκαιρία να σου ξεφύγει.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου ζητήματα, αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, μπορείς να περάσεις πολύ καλά, αν ηρεμήσεις και αφήσεις πίσω σου τα άγχη που σου προκαλεί η δουλειά σου. Βγάλε όλη σου την ερωτική διάθεση, γιατί η μέρα ευνοεί τις τρυφερές στιγμές. Αν πάλι είσαι μόνος, κάνε κι εσύ κάποιες κινήσεις προς το άτομο που σε ενδιαφέρει, για να έχεις αποτέλεσμα. Μην μένεις άπραγος περιμένοντας..

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου, φίλε Ιχθύ, θα σου γίνουν προτάσεις που χρειάζονται αρκετή σκέψη. Μη βιαστείς να απαντήσεις, αλλά μην απορρίψεις και τίποτα. Τα οικονομικά σου, φέρουν λάθη του παρελθόντος. Διόρθωσέ τα, για να κινηθείς με ένα πιο σωστό πρόγραμμα.
Πηγή: myastro.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τα καλούδια του 2012

Posted: 02 Jan 2013 02:01 PM PST






Όλα τα έξυπνα, πετυχημένα και τυχερά που είδαμε τον χρόνο που πέρασε.






pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ο πιο χαζός ιδιοκτήτης αυτοκινήτου στον κόσμο! [video]

Posted: 02 Jan 2013 01:57 PM PST






Ο τύπος ή δεν ξέρει ότι υπάρχει και βιολογικός καθαρισμός για το αυτοκίνητο ή έχει καμιά 5-6 αμαξάρες όπως αυτή η Mercedes Benz CLS 350...


Ο ιδιοκτήτης της...


Mercedes πήγε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτου και ζήτησε πλύσιμο μέσα-έξω με πιεστικό. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν αλλά αυτό δεν το σταμάτησε, έτσι το έκανε ο ίδιος!

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Mercedes Benz είναι του 2011 και κοστίζει περίπου 90.000 ευρώ.




pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου για το 2012

Posted: 02 Jan 2013 01:50 PM PST






Η χρονιά έφερε οχήματα γρηγορότερα και από τον άνεμο!


«Δαίμονες», «πύραυλοι», «κτήνη», πείτε τα όπως θέλετε, είναι εδώ και είναι ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο θυμωμένα.


Υπάρχει αναμφίβολα κάτι συναρπαστικό με την ταχύτητα!

Είναι η αδρεναλίνη, είναι τα ρίγη συγκίνησης, είναι το σώμα που κολλάει στο κάθισμα, είναι η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας;

Λίγοι είναι οι τυχεροί που ξέρουν, καθώς οι περισσότεροι από μας μόνο να φανταστούμε μπορούμε και να προσποιηθούμε ότι ξέρουμε.

Προς τέρψη λοιπόν των οφθαλμών μας, ιδού τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής της χρονιάς, όλα τους street legal και διαθέσιμα στην αγορά.

Γιατί παρόλο που υπάρχουν δεκάδες τροποποιημένα οχήματα ή κονσεπτικά αυτοκίνητα που θα μπορούσαν άνετα να φιγουράρουν στη λίστα μας, εδώ μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα παραγωγής που σέβονται τους διεθνείς κανονισμούς για τα πρότυπα ασφαλείας.

Ας δούμε λοιπόν πόσο γρήγορα είναι τα πιο γρήγορα...

Τρία αυτοκίνητα ισοβαθμούν στη 10η θέση:

Νο 10 - Pagani Zonda Cinque Roadster 



Ο twin turbocharged V12 κινητήρας από την AMG αποδίδει 678 άλογα και επιταχύνει το Zonda από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική του, αγγίζει τα 349 χλμ/ώρα.



Νο 10 - Ferrari Enzo 




Ο F140 V12 κινητήρας διαθέτει 660 άλογα και κάνει την Enzo να πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και της χαρίζει τελική 349 χλμ/ώρα.



Νο 10 - Jaguar XJ220 




Ο twin turbo V6 κινητήρας της XJ220 της χαρίζει 542 άλογα και την επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα. Η τελική παραμένει στα 349 χλμ/ώρα...



Τριπλή ισοβαθμία και στην 9η θέση:


Νο 9 - Aston Martin One-77



Το νέο κομψοτέχνημα της Aston Martin διαθέτει V12 μηχανή 7,3 λίτρων, που αποδίδει 750 άλογα και πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ανεβαίνει στα 354 χλμ/ώρα.



Νο 9 - Ascari A10 




Ο 5λιτρος V8 κινητήρας S62 της BMW με τα 625 άλογα εκκινεί το «θηρίο» από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, δίνοντάς του τελική 354 χλμ/ώρα.



Νο 9 - Lamborghini Aventador




Η «κούκλα» της Lambo με τον V12 των 700 ίππων πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και «τελικιάζει» στα 354 χλμ/ώρα.



Ισοβαθμία και στην 8η θέση:


Νο 8 - Gumpert Apollo



Ένας V8 κινητήρας 4,2 λίτρων χαρίζει στο Apollo 650 άλογα και επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, μιλάμε για 362 χλμ/ώρα.



Νο 8 - Noble M600 




Ο twin turbocharged V8 των 4,4 λίτρων με τα 650 άλογα και τα 3,7 δευτερόλεπτα στο 0-100 χλμ/ώρα καταφέρνει να κάνει το αμάξι να αγγίζει τα 362 χλμ/ώρα.



Νο 7 - Zenvo ST1 



Η 7λιτρη twin-charged V8 μηχανή του Zenvo με το κοπάδι των 1.104 αλόγων τού προσδίδει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 375 χλμ/ώρα.



Νο 6 - McLaren F1 



Ο V12 S70/2 κινητήρας της BMW, με τα 627 άλογα και το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, κάνουν το F1 να αγγίζει τα 386 χλμ/ώρα.



Νο 5 - Koenigsegg CCX 




Το φοβερό και τρομερό CCX με τον V8 των 806 αλόγων κάνει το Koenigsegg να καλύπτει τα 100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και να πιάνει τελικές 394 χλμ/ώρα.



Νο 4 - Saleen S7 Twin-Turbo 



Σε 2,8 δευτερόλεπτα έχει πιάσει τα 100 χλμ/ώρα. Και γι' αυτό ευθύνεται ο twin turbo V8 κινητήρας του με τους 750 ίππους. Για τι άλλο ευθύνεται; Για την τελική του ταχύτητα των 349 χλμ/ώρα...



Ισοβαθμία στην 3η θέση:

Νο 3 - SSC Ultimate Aero 



Ένας twin-turbo V8 μπουσταρισμένος με 1.183 άλογα δίνει χαρακτηριστικά στο Aero 0-100 χλμ/ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα και τελική 413 χλμ/ώρα.



Νο 3 - 9ff GT9-R 



Βασισμένο στην Porsche 911 GT3, το «θηρίο» αυτό με τον 4λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα μετρά στο ενεργητικό του 1.120 άλογα και 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική, στα 413 χλμ/ώρα.



Ισοβαθμία και στη δεύτερη θέση:


Νο 2 - Hennessey Venom GT 



Ο LS9 turbocharged V8 των 6,2 λίτρων και των 1.200 αλόγων κάνει το «δηλητήριο» να πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και να αγγίζει τελική 418 χλμ/ώρα.



Νο 2 - Koenigsegg Agera R 




Ο 5λιτρος V8 twin-turbo κινητήρας με τα 1.099 άλογα κινεί το Agera από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και του δίνει τελική ταχύτητα 418 χλμ/ώρα.



Νο 1 - Bugatti Veyron Super Sport 



Αδιαφιλονίκητος ηγέτης για μια ακόμα χρονιά η Bugatti Veyron, με τη Super Sport αυτή τη φορά και τον 8λιτρο W16 με τους 1.200 ίππους και τα 2,4 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ/ώρα. Όσο για την τελική της, αγγίζει το δυσθεώρητο νούμερο των 429 χλμ/ώρα!











ΠΗΓΗ: newsbeast.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Διάσημοι που αρνούνται να μεγαλώσουν, και άλλοι που είναι πολύ ώριμοι για τα χρόνια τους!

Posted: 02 Jan 2013 01:48 PM PST






Celebrities που δεν συμπεριφέρονται ανάλογα με την ηλικία τους........
..

Μην περιμένετε τον Meatloaf να βάλει τις παντόφλες του και να απολαύσει μία τεμπέλικη απόσυρση τώρα που είναι 65. Ο φωνακλάς star δεν δείχνει κανένα σημάδι πως ρίχνει τους ρυθμούς του και έχει δύο άλμπουμ στα σκαριά. Η δημοτικότητα του Meatloaf ξεπερνάει τα charts. Έχει εμφανιστεί στα Glee, South Park και συνολικά σε πάνω από 50 τηλεοπτικά show και φιλμ, ίσως επειδή αρνείται να συμπεριφερθεί ανάλογα με την ηλικία του.






Η Σάρον Όζμπορν είναι σχεδόν 60, αλλά δεν έχει μαλακώσει όσο περνάνε τα χρόνια. Στην πραγματικότητα είναι πιο φωνακλού και ατίθαση από τα παιδιά της! Η δριμύτατη κριτής της reality TV και γυναίκα του Όζι Όζμπορν λέει πάντα αυτό που σκέφτεται, άσχετα με το ποιον προσβάλλει, κάτι που συνήθως σημαίνει πως έχει διάφορες βεντέτες να ασχολείται συγχρόνως. Είτε την λατρεύεις, είτε την μισείς. Και αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που της αρέσει να είναι τα πράγματα.




Ο Τζόνι Ντεπ ζει τη ζωή ενός ελεύθερου, πολυεκατομμυριούχου βασιλιά του κόσμου. Είναι ο πιο υψηλά αμοιβόμενος ηθοποιός στον πλανήτη, ταξιδεύει με τζετ στα αμέτρητα σπίτια του ανάλογα με τα καπρίτσια του, είναι ελεύθερος και έτοιμος να συναναστραφεί αφού χώρισε με την επί 14 χρόνια σύντροφό του, και ντύνεται σαν ένας 20χρονος. Όμως όταν συνειδητοποιείς πως ο Τζόνι θα γίνει 50 τον επόμενο χρόνο, η ζωή του αρχίζει να παίρνει μία ελαφρά μυρωδιά από "midlife crisis", δεν νομίζετε;




Η Τζένιφερ Λόπεζ αρνείται να φερθεί ανάλογα με τα χρόνια της και την αγαπάμε γι' αυτό. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός είναι 43 ετών και έχει χωρίσει τρεις φορές, αυτό όμως δεν την σταματά από το να μοστράρει με μεγάλη χαρά την πιο πρόσφατη σχέση της με τον χορευτή της Κάσπερ Σμαρτ, που είναι 18 ολόκληρα χρόνια νεότερος από εκείνη. Ακόμα και το ότι έχει δίδυμα, δεν είναι κάτι που εμποδίζει την J-Lo.




Ο Άλεκ Μπόλντγουιν είναι στα μέσα των 50s του, αλλά δεν τον ενδιαφέρει να ζήσει μία ήρεμη ζωή, τόσο πολύ μάλιστα που η εντελώς εκτός προγράμματος απρεπής συμπεριφορά του, είναι συχνά πιο διασκεδαστική από τους ρόλους που ερμηνεύει. Ο star του 30 Rock έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο όταν τον έδιωξαν από ένα αεροπλάνο πριν την απογείωση, επειδή αρνήθηκε να κλείσει το κίνητό του, και τον Ιούνιο απέδειξε πως δεν έχει καμία διάθεση να μεγαλώσει αξιοπρεπώς, αφού παντρεύτηκε μία δασκάλα της γιόγκα, 26 χρόνια νεότερή του.




Δεν είναι το γεγονός πως συνεχίζει να ξεκινάει παγκόσμιες περιοδείες σε ηλικία πάνω από τα 50, αλλά το ότι ντύνεται με cheerleaders συνολάκια ενώ το κάνει αυτό. Προσθέστε σ' αυτό και τις φορές που δείχνει τις ρώγες της επί σκηνής και την εμμονή της να δείχνει τα εσώρουχά της, και η Μαντόνα σίγουρα δεν φέρεται ανάλογα με την ηλικία της




Ο Κρίστιαν Μπέιλ, 38 ετών, ακούγονταν σαν ένας δύστροπος teenager όταν καταγράφηκε να φωνάζει σ' ένα μέλος του crew στο σετ της ταινίας Terminator Salvation. Το γεμάτο βρισιές παραλήρημά του συνέβη όταν ένας άμοιρος τύπος πέρασε από το σετ την στιγμή που ο Μπέιλ ήταν στη μέση μίας σκηνής. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη, όχι όμως πριν η ηχογράφηση που είχε διαρρεύσει, προλάβει να κάνει το γύρο του κόσμου.




Ο Ράσελ Κρόου είναι άλλος ένας ηθοποιός γνωστός για τον ευερέθιστο χαρακτήρα του. Η ανικανότητα του Αυστραλού star να λογοκρίνει τον εαυτό του έχει οδηγήσει σε ορισμένα ανεπιθύμητα πρωτοσέλιδα, όπως όταν πέταξε ένα τηλέφωνο σ' έναν πορτιέρη ξενοδοχείου το 2005. «Αυτή είναι πιθανότατα η πιο ντροπιαστική κατάσταση που κατάφερα να βάλω τον εαυτό μου σε ολόκληρη τη ζωή μου, και ενώ μάλιστα έχω κάνει αρκετά χαζά πράγματα», παραδέχθηκε αργότερα ο ερμηνευτής του Gladiator. Δυστυχώς, το περιστατικό το διακωμώδησαν αργότερα σ' ένα επεισόδιο του South Park.




Μπορείτε να το πιστέψετε πως η καυστική κωμικός Τζόαν Ρίβερς είναι 79;! Παρουσιάζει ακόμα το δικό της, υψηλής τηλεθέασης, τηλεοπτικό show, Fashion Police, και βγάζει λεφτά κριτικάροντας αυτά που οι stars του Χόλιγουντ, τολμούν να φορέσουν σε events στο κόκκινο χαλί. Η diva με τη μεγάλη ζήτηση κάνει επίσης θέατρο, έχει ένα bestseller βιβλίο και παίζει περιστασιακά κινηματογραφικούς ρόλους. Κουραστήκαμε και μόνο που τα σκεφτήκαμε όλα αυτά...




Ο πρώην frontman των Oasis, Λίαμ Γκάλαχερ, είναι ένα τυπικό κακό παιδί του rock 'n' roll. Ο τραγουδιστής έγινε πρόσφατα 40, αλλά αρνείται να μεγαλώσει αξιοπρεπώς και παρεκτρέπεται όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Η κακή συμπεριφορά του Λίαμ ήταν η αιτία της διάλυσης των Oasis το 2009, όταν ο Λίαμ έσπασε μία από τις κιθάρες του Νόελ κατά την διάρκεια μίας λογομαχίας.




Ο Ντέιβιντ Χέισελχοφ είναι 60 ετών και όπως οι περισσότεροι celebs που δεν φέρονται ανάλογα με τα χρόνια τους, επέλεξε μία νεαρή σύντροφο. Η τυχερή κυρία του Hoff, είναι η Χάιλι Ρόμπερτς, που στα 32 της έχει σχεδόν τα μισά του χρόνια!




Όμως υπάρχουν επίσης κάποιοι άλλοι λογικοί stars που συμπεριφέρονται πολύ πιο ώριμα από την ηλικία τους. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ είναι ένας τέτοιος star, που διαθέτει ένα πολύ ώριμο κεφάλι επάνω σε νεανικούς ώμους. Ο superstar του Harry Potter είναι μόλις 23, όμως μισεί το celebrity σκηνικό και δεν πίνει ή κάνει clubbing. «Προτιμώ να καθίσω σπίτι και να διαβάσω», είπε όταν τον ρώτησαν για το πως είναι η ιδανική του βραδιά. Χασμουρητό...




Ο Άαρον Τζόνσον συμπεριφέρεται όπως ένας άντρας που έχει δύο φορές την ηλικία του. Και ακόμα περισσότερο! Ο 22χρονος star των Kick-Ass και Anna Karenina είναι παντρεμένος με την σκηνοθέτιδα Σαμ Τέιλορ-Γουντ, που στα 45 της είναι άνετα αρκετά μεγάλη να είναι μητέρα του. Γνωρίστηκαν στο σετ του Nowhere Boy το 2010 και απέκτησαν δύο παιδιά μαζί.




Η ηθοποιός Μπλέικ Λάιβλι, 25 ετών, είναι πολύ ώριμη για την ηλικία της. Ενώ πολλές starlets στην ηλικία της, βγαίνουν στα nightclubs του Χόλιγουντ δοκιμάζοντας διάφορες εκδοχές του γυμνού, η Μπλέικ περηφανεύεται για τον εαυτό της που δεν πίνει ποτέ ή που δεν κάνει ναρκωτικά και βολεύεται με τον έγγαμο βίο, μετά την «θηλιά» που πέρασαν μαζί με τον Ράιαν Ρέινολντς τον Σεπτέμβριο.



pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Μην κοιτάς κάτω

Posted: 02 Jan 2013 01:35 PM PST



Θα σας πιασει Ίλιγγος μολις δειτε αυτες τις φωτογραφιες...
































pistepseto





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Η σαλάτα έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη…! (pics)

Posted: 02 Jan 2013 01:29 PM PST






Σίγουρα δεν θα θέλατε να σας συνέβαινε αυτό..



Η κυρία της φωτογραφίας αποφάσισε να κρατήσει τη σιλουέτα της και να φάει μια σαλατούλα, που να ήξερε όμως τι την περίμενε..















pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε πως ήταν η Mila Kunis σε ηλικία 9 ετών!

Posted: 02 Jan 2013 01:22 PM PST






Από μικρή όπως φαίνεται είχε ταλέντο στην υποκριτική και η γλώσσα της έτρεχε ροδάνι..


Ο λόγος για την Mila Kunis, που όταν ήταν 9 χρονών πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση παιδικών παιχνιδιών.

Η διαφήμιση είναι του 1993 και δείχνει την μικρούλα τότε Μίλα να παρουσιάζει γνωστή συλλογή παιδικών παιχνιδιών.






pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Το ζευγάρι αυτό έχει έναν απίστευτο στόχο για το 2013

Posted: 02 Jan 2013 01:17 PM PST






Ο Άλαν Μάρι και η Τζανέτ Μάρι-Γουεκελίν, οι οποίοι είναι και οι δύο άνω των 60 ετών,

ξεκίνησαν από σήμερα τις προσπάθειες για να επιτύχουν το στόχο τους για το 2013.
Ποιος είναι αυτός; Το ηλικιωμένο ζευγάρι είναι αποφασισμένο να τρέξει 365 μαραθώνιους το 2013, δηλαδή έναν μαραθώνιο κάθε μέρα!

Αν το πετύχουν θα έχουν διανύσει 15.000 χιλιόμετρα στο τέλος του έτους.

Οι δυο τους ξεκίνησαν σήμερα το εγχείρημά τους από το κέντρο της Μελβούρνης και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γυρίσει όλη την Αυστραλία.

Βέβαια, πέρα από την πρόκληση, σκοπός τους είναι και να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Φράσεις της αρχαίας Ελληνικής που λέμε και σήμερα!

Posted: 02 Jan 2013 01:13 PM PST






Παρ' όλες τις επιρροές που έχει δεχθεί η γλώσσα μας,

εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο

Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά.


- Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.

Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)

- Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο.
(Θουκυδίδης – Γ 11)

- Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση.

Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη πλοκή του έργου και στο οποίο κατά τη διάρκεια της παράστασης εμφανιζόταν ένας Θεός επάνω σε εναέρια κατασκευή (γερανός).

- Αρχή άνδρα δείκνυσι: όταν οι πράξεις – έργα χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο στον οποίο αναφερόμαστε. (Βίας ο Πριηνεύς – Σοφοκλής…. Αντιγόνη 62)

- Ασκοί του Αιόλου: σε περιπτώσεις επικείμενων δεινών – καταστροφών.

Ο Αίολος έδωσε έναν ασκό στον Οδυσσέα ο οποίος περιείχε ανέμους. Όταν λοιπόν οι σύντροφοι του Οδυσσέα άνοιξαν τον ασκό, απελευθερώθηκαν οι άνεμοι και παρέσυραν το πλοίο στο νησί των Λαιστρυγόνων. (Ομήρου Οδύσσεια Κ 1-56)

- Αχίλλειος πτέρνα: αδύνατο σημείο

Η φράση προέρχεται από το μύθο του Αχιλλέα, σύμφωνα με τον οποίο, όταν τον βύθιζε στο αθάνατο νερό η μητέρα του, επειδή τον κρατούσε από τη φτέρνα, στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του παρέμεινε θνητός.

- Βίος αβίωτος : ζωή ανυπόφορη.
(Χίλων Ο Λακεδαιμόνιος)

- Γαία πυρί μειχθήτω: σε περιπτώσεις καταστροφής, όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση.

- Γη και ύδωρ: υποδηλώνει περιπτώσεις υποταγής , πλήρους υποχώρησης, παράδοσης άνευ όρων.

Η φράση προέρχεται από τον Ηρόδοτο, σύμφωνα με τον οποίο οι Πέρσες απεσταλμένοι ζήτησαν από τους Σπαρτιάτες γη και ύδωρ σε ένδειξη υποταγής.
(Ηροδότου Ιστορία V 17-18)

- Γόρδιος δεσμός: αναφέρεται σε περιπτώσεις δύσκολων προβλημάτων (άλυτων).

Η φράση λέγεται σε περιπτώσεις δύσκολων καταστάσεων, όπως αυτή που αντιμετώπισε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν προσπάθησε να λύσει ένα πολύπλοκο κόμπο, το «γόρδιο δεσμό» τον οποίον σύμφωνα με τον χρησμό όποιος τον έλυνε θα γινόταν κυρίαρχος της Ασίας.
(Αρριαννού 11 3)

- Δαμόκλειος σπάθη: απειλητικές καταστάσεις

Η φράση προέρχεται από επεισόδιο που συνέβη μεταξύ του τυράννου των Συρακουσών Διονυσίου και του Δαμοκλή, ενός αυλικού κόλακα , όταν ο πρώτος θέλοντας να δείξει στο Δαμοκλή πόσο επικίνδυνο ήταν το αξίωμα του τυράννου τον έβαλε να καθίσει στο θρόνο, ενώ από πάνω του κρεμόταν ξίφος σε μια τρίχα αλόγου.

- Διέβην τον Ρουβίκωνα : σε περιπτώσεις που λαμβάνεται μία παράτολμη απόφαση.

Η φράση αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος όταν το 49 π.Χ. αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο στην Ιταλία, πέρασε με το στρατό του τον ποταμό Ρουβίκωνα κατευθυνόμενος προς την Ρώμη.

- Δούρειος Ίππος: αναφέρεται σε περιπτώσεις δολιότητας, ή δώρων τα οποία υποκρύπτουν δόλο.

Η φράση προέρχεται από τον Όμηρο και αναφέρεται κατά την περίοδο των Τρωικών πολέμων τότε που οι Έλληνες ενώ χάρισαν στους Τρώες ξύλινο άλογο μεγάλων διαστάσεων ως αφιέρωμα στους Θεούς, στο εσωτερικό του ήταν κρυμμένοι ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του, οι οποίοι άνοιξαν τις πύλες της Τροίας στους υπόλοιπους Έλληνες
(Ομήρου Οδύσσεια λ 529)

- Δρακόντεια μέτρα: αναφέρεται σε περιπτώσεις λήψης αυστηρών – σκληρών μέτρων

Η φράση προέρχεται από τον Δράκοντα (7ος αιώνας π.Χ) αρχαίο νομοθέτη των Αθηνών, ο οποίος ήταν γνωστός για τους αυστηρούς και σκληρούς νόμους που επέβαλε.

- Eξ απαλών ονύχων: αναφέρεται στην νηπιακή ηλικία κυριολεκτικά, ή σε παλαιότερη χρονική περίοδο μεταφορικά.

Η φράση χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τη νηπιακή ηλικία κατά την οποία ο άνθρωπος έχει μαλακά νύχια.

- Έπεα πτερόεντα: αερολογίες, αβάσιμα επιχειρήματα.

Ομηρική έκφραση βασισμένη στην αντίληψη ότι τα λόγια όταν εκστομίζονται τα παίρνει ο αέρας.
(Ομήρου Ιλιάδα Α 201)

- Επί ξυρού ακμής : στην κόψη του ξυραφιού, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σε κρίσιμο σημείο.

Ομηρική φράση η οποία ειπώθηκε από το Νέστορα στο Διομήδη στην προσπάθειά του να τον παροτρύνει για συμμετοχή στον πόλεμο εναντίον των Τρώων.
(Ομήρου Ιλιάδα Κ 173)

- Εκατόμβη: Θυσία με πολλά θύματα, μεγάλη απώλεια.

Εκατόμβη στην αρχαία Ελλάδα ονόμαζαν την θυσία
κατά την οποία γινόταν προσφορά από εκατό βόδια στους θεούς.
(Ομήρου Ιλιάδα Α 65)

- Ες αύριον τα σπουδαία: Αργότερα θα ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα – θέματα, αναβολή.

Τη φράση είπε ο Θηβαίος Αρχίας, όταν έλαβε το γράμμα που τον προειδοποιούσε ότι κινδυνεύει από τον Πελοπίδα.
(Πλουτάρχου Πελοπ. 10)

- Ή ταν ή επί τας : Ή θα την φέρεις νικητής (ασπίδα) ή θα σε φέρουν επάνω της νεκρό……………..ή θα επιτύχουμε, ή θα αποτύχουμε.

Τη φράση έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μητέρες στα παιδιά τους, όταν τους έδιναν την ασπίδα για τον πόλεμο.
(Πλουτάρχου Λακεδαιμ. Αποφθ.16)

- Ήξεις αφήξεις: Λέγεται όταν κάποιος αλλάζει συνεχώς γνώμη.

Η φράση προέρχεται από το χρησμό του μαντείου των Δελφών « ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω». Η θέση του κόμματος πριν ή μετά το αρνητικό μόριο ου, καθορίζει και τη σημασία του χρησμού.

- Κέρβερος: Σκληρός, ανυποχώρητος.

Προέρχεται από το ομώνυμο τέρας που φύλαγε τον Άδη και δεν επέτρεπε την είσοδο.

- Κέρας Αμαλθείας: Παραπέμπει σε πλούτο – αφθονία υλικών αγαθών.

Η φράση προέρχεται από περιστατικό όπου η Αμάλθεια έτρεφε το μικρό Δία με κέρατο κατσίκας γεμάτο γάλα και μέλι.

- Και συ τέκνον Βρούτε: Φράση που απευθύνεται σε πρόσωπα που προδίδουν την εμπιστοσύνη μας.

Την είπε ο Καίσαρας, όταν αναγνώρισε τον Βρούτο ανάμεσα στους δολοφόνους του.

- Κόπρος του Αυγείου: Συγκεντρωμένες ατασθαλίες – καταστάσεις οι οποίες δύσκολα διορθώνονται.

Η φράση προέρχεται από άθλο του Ηρακλή, κατά τον οποίο καθάρισε την κοπριά από τους στάβλους του Αυγείου.

- Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα: Λέγεται για όσους υπερηφανεύονται και καυχώνται για ανεπιβεβαίωτα κατορθώματα και καλούνται να αποδείξουν ότι λένε την αλήθεια.

Η φράση προέρχεται από Αισώπειο μύθο σύμφωνα με τον οποίο κάποιος ισχυριζόταν ότι κάποτε στη Ρόδο έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα και του ζήτησαν να το επαναλάβει λέγοντάς του την παραπάνω φράση.
(Αισώπου Μύθοι «Ανήρ Κομπαστής»)

- Mηδένα προ του τέλους μακάριζε : Μην βιάζεσαι να μακαρίσεις κάποιον πριν το τέλος.

Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Σόλωνας τους θησαυρούς του Κροίσου, όταν ο τελευταίος τους έδειξε με υπερηφάνεια.
(Ηροδότου Ι 32 7)

- Κύκνειο άσμα: Η τελευταία ενέργεια – πράξη – έργο κάποιου.

Προέρχεται από το τελευταίο τραγούδι του κύκνου πριν το θάνατό του.
(Πλάτωνος Φαίδων 84 Ε)

- Ιστός της Πηνελόπης : Λέγεται για έργο που δεν τελειώνει.

Η φράση είναι από τον Όμηρο όπου στην Οδύσσεια αναφέρεται στην Πηνελόπη η οποία ύφαινε ένα ύφασμα την ημέρα και το ξήλωνε τη νύχτα, θέλοντας να ξεγελάσει τους μνηστήρες μέχρι να γυρίσει ο Οδυσσέας από την Τροία.
(Ομήρου Οδύσσεια τ 149)

- Κουτί της Πανδώρας : Εμφάνιση πολλών δεινών ταυτόχρονα.

Η φράση προέρχεται από τη μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Δίας για να τιμωρήσει τους ανθρώπους έδωσε στην Πανδώρα ως δώρο ένα κιβώτιο γεμάτο με όλες τις συμφορές, με αποτέλεσμα μόλις το άνοιξε να βγουν όλα τα δεινά, εκτός από την ελπίδα.

- Ο κύβος ερρίφθη: Η απόφαση έχει ληφθεί.

Τη φάση είπε ο Καίσαρας όταν αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο.

- Προκρούστειος Κλίνη: Προσαρμογή κάποιας κατάστασης βάσει συμφέροντος

Προέρχεται από τον μυθικό κακούργο Προκρούστη ο οποίος έδενε τα θύματά του σε κρεβάτι κι έπειτα τους έκοβε ή εξάρθρωνε τα πόδια, προκειμένου να τους φέρει σε ίσο μήκος με το κρεβάτι.

- Μέμνησο των Αθηναίων : Μην ξεχνάς αυτόν που πρόκειται να εκδικηθείς.

Τη φράση έλεγε καθημερινά ένας υπηρέτης στο Δαρείο (κατόπιν εντολής του) υπενθυμίζοντας ότι έπρεπε να τιμωρήσει τους Αθηναίους, διότι συμμετείχαν στην πυρπόληση των Σάρδεων.
(Ηροδότου V 105)

- Μερίς του λέοντος : Το μεγαλύτερο μερίδιο.

(Αισώπου μύθοι «Λέων και αλώπηξ»)

- Κομίζω γλαύκα εις Αθήνας : Όταν λέγονται ήδη γνωστά πράγματα

Η φράση λέγεται διότι στην Αθήνα η γλαύκα, η κουκουβάγια, ήταν γνωστή, σαν σύμβολο της Αθήνας και εικονιζόταν παντού, όπως στις στροφές των σπιτιών, στα νομίσματα κ.λ.π. (Αριστοφάνη, Όρνιθες, 301)

pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Posted: 02 Jan 2013 01:07 PM PST






Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.
Αυτές ήταν :


1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

Είχε άδικο..;



pistepseto




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Φρίκη-Έφαγαν το αφεντικό τους για να τον...εκδικηθούν

Posted: 02 Jan 2013 01:00 PM PST






Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί ο τρόπος που επέλεξαν Ινδοί εργάτες για να εκδικηθούν το αφεντικό τους.


Οι περίπου 1000 εργαζόμενοι σε φυτεία τσαγιού στην Ινδία εξαγριώθηκαν όταν ο εργοδότης τους απέλυσε 10 συναδέλφους τους. Έτσι, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του αφεντικού τους και έβαλαν φωτιά, την ώρα που εκείνος και η γυναίκα του βρίσκονταν μέσα.

Ο εργοδότης μαζί με τη σύζυγό του δολοφονήθηκαν από το πλήθος και φαγώθηκαν από ορισμένους εργάτες.

Τρεις εργάτες συνελήφθησαν από την αστυνομία.

«Οι έρευνες μας λένε ότι τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι στη φυτεία έφαγαν τη σάρκα του εργοδότη τους και της συζύγου του αφότου τους δολοφόνησαν άγρια» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή.

pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Αν δεν είναι αυτοί τρελοί τότε ποιοι

Posted: 02 Jan 2013 12:57 PM PST






Άντε γεια..
.

































pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Φωτό Ελένη Μενεγάκη: Η εμφάνιση με κυτταρίτιδα μέχρι το γόνατο και η συμβουλή για καλσόν!

Posted: 02 Jan 2013 12:50 PM PST






Δε θα γινόταν στο φινάλε της χρονιάς να μην αποχαιρετήσουμε το 2012 βασιλικά…

Με μια Βασίλισσα που τιμούμε κατά καιρούς εδώ στο μπλοκ μας…Την Βασίλισσα Ελένη που θα αλλάξει χρόνο κάπου στο Λονδίνο με το αμόρε της! Και πολύ καλά θα κάνει! Άραγε πόσο εύκολα μπορεί ο γιος της νοικοκυράς να πάρει μέσα στις Γιορτές άδεια εξωτερικού κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας; Στο θέμα μας τώρα.

Όταν φτάνει μια τέτοια εικόνα στα χέρια σου…οφείλεις ελέω ημερών να δώσεις τη συμβουλή σου! Ακόμα και στην Ελένη που τα ξέρει όλα! Τι έχω να πω; Πως το χειμώνα φοράμε καλσόν! Δεν κάνουμε μαγκιές με γυμνό ποδαράκι στα 40 φεύγα μας και τίγκα στην κυτταρίτιδα! Ναι ξέρω, είναι μόδα πια το γυμνό πόδι ακόμα και το χειμώνα όμως για εκείνες που μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο στιλ. Διότι όταν κάθεσαι με το λευκό φορεματάκι και με ένα απλό σταυροπόδι η κυτταρίτιδα φτάνει μέχρι το γόνατο, φοράς καλσονάκι! Γιατί να χαλάς έτσι και για το τίποτα την Βασιλική εικόνα σου; Δε γνωρίζει η Ελένη μας μετά από τόσο χρόνια καριέρας (;) πως το φως του φλας τα κάνει όλα να φαίνονται ΚΑΘΑΡΑ και πως οι φωτογραφίες που μοιράζονται είναι σε τεράστια ανάλυση; Τόσο που μπορεί να φαίνεται και η τριχούλα στο ρουθούνι; Πόσο μάλλον η κυτταρίτιδα… Γιατί λοιπόν να χαλάει το συνολάκι με τέτοια εικόνα… Δικιά σου είναι η κυτταρίτιδα και μαγκιά σου, τρία παιδιά έχεις, όμως κράτα την για τη πάρτη σου. Διότι διαφορετικά διαφημίζοντας την σε κοινή θέα προκαλείς σχόλια. Παράλογο; Που έλεγε και ο Λάκης!







pistepseto






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές