Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικό και πολιτικά απαράδεκτο το άρθρο της «Καθημερινής»

Posted: 17 Sep 2012 11:03 AM PDT

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στην «Καθημερινή» με αφορμή το άρθρο που υπογράφει ο Στέφανος Κασιμάτης με τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη Δημοκρατία». 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προκλητικό, εξοργιστικό και πολιτικά απαράδεκτο» άρθρο και για «ενοχοποίηση των αγώνων για την υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων».

Ο αρθογράφος ουσιαστικά εξίσωνε την δράση της Χρυσής Αυγή με αυτή της Αριστεράς προκαλώντας σφοδ...

Οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στον Alpha… σε όσους αρνηθηκαν να υπογράψουν περικοπή μισθού

Posted: 17 Sep 2012 10:50 AM PDT

Οι ομαδικές απολύσεις ξεκίνησαν στην τηλεόραση του Alpha, σε μια προσπάθεια δήθεν οικονομικής εξυγίανσης, ενώ όπως φαίνεται ο τελικός σκοπός της διοίκησης Κοντομηνά που ακόμη συνεργάζεται με τους Γερμανούς, είναι να γκρεμίσουν τις εργασιακές σχέσεις και να επιβάλουν τις ατομικές συμβάσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα «θύματα» της σκληρής πολιτικής της διοίκησης του καναλιού μέχρι σήμερα πλησιάζουν τα 10 την τελευταία εβδομάδα είναι εκείνοι που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση με περικ...

Αυστηρότερες ποινές για τους μη νόμιμους μετανάστες

Posted: 17 Sep 2012 10:35 AM PDT

Διαφορετικές ποινές προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους παράνομους σε σχέση με τους νόμιμους μετανάστες, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση, τέτοια ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση.

Δηλαδή, εφόσον ένας παράνομος μετανάστης συλληφθεί για εκ δόλου αδίκημα, τότε η ποινή η ο...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Posted: 17 Sep 2012 10:16 AM PDT

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου , του Συλλόγου Αττικής και Πειραιά .

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας .

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την εξόφληση των οφειλών, καθώς και για την ισχύ έως το τέλος του έτου...

Σπασμένο καράβι

Posted: 17 Sep 2012 10:00 AM PDT

«Όλοι μαζί στο ίδιο καράβι είμαστε, την ίδια διαπραγμάτευση κάνουμε, αν κάποιος έχει αντίρρηση σε κάτι, δεν χρειάζεται να το κάνει στα παράθυρα, το κάνει μέσα στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση είμαστε, πάμε παρακάτω…10 μέρες ακούω τα ίδια… Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ πιο φιλάνθρωπο και καλό στη διαπραγμάτευση από τη Ν.Δ. και τον Σαμαρά, δεν ισχύει αυτό». Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης. Μπρρρ… Α.Χ.

Ο Στουρνάρας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης

Posted: 17 Sep 2012 09:40 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας με θέμα την οριστικοποίηση των μέτρων του πακέτου των 11,9 δις. 

Νωρίτερα ο Γ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών ενόψει των τελικών αποφάσεων για το πακέτο περικοπών.Ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της σύσκεψης λέγοντας ότι πρόκειται για «συνάντηση ρουτίνας» ενώ ερωτηθείς για το αν η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι απα...

Δεκάδες συλλήψεις μεταλλωρύχων στη Ν. Αφρική

Posted: 17 Sep 2012 09:33 AM PDT

Μαίνεται ο «πόλεμος» στη Νότια Αφρική μεταξύ απεργών μεταλλωρύχων και ιδιοκτητών των ορυχείων πλατίνας και λευκόχρυσου, ενώ ο πρόεδρος της χώρας τους κάλεσε να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Την ίδια ώρα που συλλαμβάνοντας δεκάδες απεργοί, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, καλούσε τους απεργούς μεταλλωρύχους και τους εργοδότες τους στη «ζώνη της πλατίνας» να καταλήξουν σε μια συμφωνία «χωρίς καθυστέρηση», αφού η απεργία «στοίχιζε ακριβά στη χώρα».

Σύμφωνα με τον Τζέικομπ Ζούμα, «το ...

Να τιμήσουν τον Μεταξά…

Posted: 17 Sep 2012 08:40 AM PDT

Πολλαπλές και διαφορετικές επιπτώσεις έχει η εκρηκτική άνοδος της Χρυσής Αυγής, αφού στήνει σε όλη την Ελλάδα οργανώσεις από το πουθενά. Κι όλο τα φασιστικά μειράκια έρχονται στον αφρό. Τελευταίο κρούσμα το αίτημα στον Δήμο Κεφαλονιάς να τους παραχωρηθεί το άγαλμα του Ιωάννη Μεταξά, που γκρέμισε ο κόσμος το 1983 και από τότε είναι παραχωμένο σε κάποιες αποθήκες, προκειμένου να συντηρηθεί και να τοποθετηθεί σε ιδιωτικό χώρο. Τι θέλουν οι λεβέντες, να κάνουν σπονδή στον δικτάτορα; Για να δούμε ...

Μικραίνει η τρύπα…

Posted: 17 Sep 2012 08:33 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

…όχι του χρέους μας-φευ- αλλά του όζοντος. Καλή είδηση είναι αυτή που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι σε σχέση με το 2011 η τρύπα του όζοντος έχει μικρύνει αλλά –για να μη χαιρόμαστε και πάρα πολύ- απέχουμε πολλά χρόνια από την πλήρη αποκατάσταση της ασπίδας κατά του ήλιου.
Τα βλαβερά χημικά που την κατέστρεφαν για χρόνια έχουν περιοριστεί αρκετά και σε αυτό βοήθησε το προ εικοσιπενταετίας πρωτόκολλο του Μόντρεαλ που έθεσε κάποιους περιορισμούς στη χρήση ...

Η Δημοκρατία της… εφόδου

Posted: 17 Sep 2012 08:27 AM PDT

Η εντύπωση που μένει στους πολίτες αυτής της χώρας είναι ότι κάθε μέρα αγωνιζόμαστε για την επόμενη· ώς εκεί. Κάθε μέρα η ύπαρξή μας εξαρτάται από διάφορες εξετάσεις, τις οποίες πρέπει να περάσουμε, από διάφορα τεστ, στα οποία πρέπει πάση θυσία να απαντήσουμε σωστά, αλλιώς... ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς. Κάθε μέρα χάνουμε μαζί με ευρώ, επιδόματα, μισθούς και συντάξεις, την ατομική και συλλογική μας αξιοπρέπεια. Διατελούμε εν συγχύσει, βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδο...

"Οχι" στη συμφωνία του Μάαστριχτ λένε οι Γάλλοι, είκοσι χρόνια μετά!

Posted: 17 Sep 2012 08:20 AM PDT

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή πιο συγκεκριμένα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ με την οποία ολοκληρώθηκε η Ε.Ε.

Είκοσι χρόνια μετά την επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η πλειοψηφία των Γάλλων δηλώνει ότι θα ψήφιζε κατά του κειμένου αυτού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της γαλλικής εφημερίδας Figaro.

Ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου 1992, η Συνθήκη είχε υιοθετηθεί από το 51% έναντι του 49%, σήμερα θα υποστηριζόταν μόνον από το 36% των ερωτηθέντων.

Επίσης 10 χρόνια μετά την υιοθ...

Επιστολή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στον πρωθυπουργό

Posted: 17 Sep 2012 08:14 AM PDT

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων έστειλε τη Δευτέρα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών .

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα «για την αποκατάσταση της ισονομίας και την αποτροπή της πλέον κυνικής και βίαιης αναδιανομής πλούτου υπέρ των ολίγων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, παρά τη δημόσια δέσμευσή του απέναντί μα...

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Είμαστε τυχερή γενιά, γιατί ο κόσμος έψαξε να μας βρει»

Posted: 17 Sep 2012 07:43 AM PDT

Συνέντευξη στην Χρυσούλα Παπαϊωάννου

Φιλική, συμπαθητική, γλυκιά και χαμηλών τόνων. Με μια ανέμελη ηρεμία. Αυτά κάτω από τη σκηνή. Σε ένα αναπαυτικό καναπεδάκι, παρέα με έναν καφέ και ένα μισοτελειωμένο κέικ σοκολάτα, ένα πρωινό στην Πλάκα. Γιατί πάνω στη σκηνή, κάτω από τον προβολέα, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μεταμορφώνεται σε αγριμάκι με τσαμπουκά, που υψώνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, φωνή. Ανήκει, άλλωστε, σε μια γενιά που έχει απενοχοποιήσει πολλά πράγματα: τη σχέση με την τέχνη, τις επιλογ...

11 χρόνια µετά την 11η Σεπτεµβρίου 2001

Posted: 17 Sep 2012 07:39 AM PDT

Στις 11 Σεπτεµβρίου του 2001 και ενώ ο πρώτος χρόνος του νέου αιώνα δεν εί­χε ολοκληρωθεί, η ανθρωπότητα έζησε µια πραγµατικότητα που διέλυε κάθε βεβαιότητα του σύγχρονου κόσµου.

Την 11η Σεπτεµβρίου οι ΗΠΑ βρέθηκαν αντι­µέτωπες µε ό,τι η ευφάνταστη βιοµηχανία του Χόλιγουντ παρουσίαζε ως ένα σενάριο αγωνίας αναµεµιγµένο µε ηρωισµό: µια αδιανόητη τροµοκρατική ενέργεια που έπληττε καίρια την υπε­ροψία της υπερδύναµης στην καρδιά της χώρας. Το αδιανόητο έγινε πραγµατικότητα: σε ζωντανή µετάδοση ολ...

Aξίζουν χρυσό

Posted: 17 Sep 2012 06:49 AM PDT

Υπό Αλαρίχου Συγχρονίδου*

Τόσον ο δημόσιος λόγος όσον και η πολιτική πρακτική περί του ως άνω θέματος εν Ελλά­δι, εμφορείται υπό συναισθη­ματισμού, ανορθολογισμού και αποσπασματικότητος. Είναι απαράδεκτον η κρατική πολιτική να υπαγορεύεται από το εάν κάποιοι είναι φίλα ή εχθρικά προσκείμενοι προς τους μετανάστας, και να εξαντλείται εις θεαματικάς, πλην αναποτελεσματικάς και δαπανηράς κι­νήσεις, και μάλιστα εν καιρώ οικονομι­κής κρίσεως.

Μια επιστημονική θεώρησις του ζη­τήματος επιβάλλει να καθο...

Πρωταγωνιστής η κοινωνία

Posted: 17 Sep 2012 06:43 AM PDT

Το στίγμα της δύναμης που δι­αθέτει εναλλακτική πρότα­ση για την οικονομία και την κοινωνία και επιδιώκει μέσα από ευρείες κοινωνικές συμμαχίες να οδηγήσει στην ανατροπή της πο­λιτικής του μνημονίου θα επιχειρή­σει να δώσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το «μετερίζι» της ΔΕΘ.

Η παρέμβαση του Τσίπρα στο... πά­λαι ποτέ μείζον πολιτικό γεγονός της σεζόν, όπως διαφαίνεται, θα ισορ­ροπεί μεταξύ αφενός της οξείας κα­ταγγελίας της «τρόικας εσωτερικού» και προσωπικά του Σαμαρά για τη συνέ...

Απεργία την Πέμπτη στα μέσα σταθερής τροχιάς

Posted: 17 Sep 2012 06:42 AM PDT

Εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό αντιδρούν στις νέες περικοπές στις αποδοχές τους και στην αύξηση του εισιτηρίου κατά 25% το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Τέλος οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ αλλά και την θεσμοθέτηση της δωρεάν μετακίνησης για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Διαφορετικές απόψεις

Posted: 17 Sep 2012 06:34 AM PDT

Η νέα συζήτηση εντός της ΔΗΜΑΡ  ξεκίνησε με την αποστροφή του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλου ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Μισή ώρα μετά βγήκε ο εξ απορρήτων του Φώτη Κουβέλη και ιδεολογικός καθοδηγητής της Κεντροαριστεράς -εν γένει - Νίκος Μπίστης να πει ότι επιφυλάσσεται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας τη μυθοποίηση και ηρωοποίηση που μπορεί να προκαλέσει η παρανομία, εμμένοντας κατ' αρχάς στην εφαρμογή του ποινικού δικαίου και εν γένει του νομικού ο...

To δράμα πέντε μεγιστάνων

Posted: 17 Sep 2012 06:32 AM PDT

Δεν χρειάζεται να έχει κα­νείς... εκτεθεί σε τίποτε μαρξιστικούς - κομμουνι­στικούς ιούς και μικρόβια για να πιστεύει ότι στη δημοκρατία μας δεν είμαστε όλοι ίσοι. Αρκεί κάποιος να είναι άνεργος, μισθωτός ή συνταξι­ούχος, να έλαβε το εκκαθαριστικό της εφορίας και να διαβάσει στο τρέχον δι­σέλιδο τι παίζει με τις φορολογικές δη­λώσεις κάποιων εκ των επιφανέστατων συμπολιτών μας για να συνειδητοποιήσει ότι – κατ' αναλογίαν – πληρώνει πολύ περισσό­τερα απ' όσα οι ζάμπλουτοι!!!

Είναι, για όποιον ...

Σπρωχνόμαστε στον «Καιάδα» της εξαθλίωσης, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 17 Sep 2012 05:57 AM PDT

«Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το νέο κύμα φοροεπιδρομής σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βαθύνει περαιτέρω την ύφεση, σπρώχνοντας στον "καιάδα" της εξαθλίωσης εκατομμύρια πολίτες» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών των λαϊκών στρωμάτων, ο νέος φόρος στα ακίνητα, η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας και των φορολογικών συντελεστών, καθώς και τα λοιπά φορολογικά μέτρα, ...

Δημιουργία

Posted: 17 Sep 2012 05:51 AM PDT

 ...σε πείσµα των καιρών και των ανθρώπων…

…θα υπάρχουν πάντα κάποια

λουλούδια που θα εξακολουθούν

να ανθίζουν…

Στα 1,02 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

Posted: 17 Sep 2012 05:42 AM PDT

Πάνω από 1 δισ. ευρώ ανήλθε το ύψος των ακάλυπτων επιταγών στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ, οι ακάλυπτες επιταγές διαμορφώθηκαν στο οκτάμηνο στα 1,02 δισ. ευρώ, ενώ σε τεμάχια ανήλθαν σε 97.172.

Τον Αύγουστο, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 9.554 τεμάχια αξίας 104,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17,4% σε αξία, σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα του ιδίου έτους.

Η κυβέρνηση «οχυρώνεται» πίσω από την ελβετική άρνηση!

Posted: 17 Sep 2012 05:11 AM PDT

Του Γιώργου Λοβέρδου

Η ελληνική γλώσσα και παράδοση έχει πολλές παροιμίες…

Για παράδειγμα «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Η αλήθεια είναι πως εδώ και μήνες, τι μήνες, χρόνια… ακούμε για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.

Δεκάδες, εκατοντάδες δις που δεν φορολογούνται και βέβαια που προέρχονται από διάφορες δραστηριότητες…

Εδώ και μερικούς μήνες ακούμε επίσης ότι υπάρχει μία συνεχής ροή κεφαλαίων από την Ελλάδα προς ξένες χώρες ή Παραδείσους…

Μέσα σε όλα ακούσαμε και ότι Έλλη...

Τα must do των αστικών λαχανόκηπων

Posted: 17 Sep 2012 04:54 AM PDT

H οικονοµική κρίση αλλά και η όλο και αυξανόµενη απαίτηση των καταναλωτών να γνωρίζουν τι τρώνε έχουν οδηγήσει στη δηµιουργία αστικών λαχανόκηπων από δήµους και κινήσεις πολιτών, ενώ πολλοί επιλέγουν µεµονωµένα να καλλιεργούν στο µπαλκόνι τους. Η ιδέα, που είναι πολύ διαδεδοµένη τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, αρχίζει να κερδίζει συνεχώς έδαφος και στη χώρα µας, αφού µπορεί ο καθένας καλλιεργώντας µερικά µέτρα γης να έχει τα δικά του βιολογικά προϊόντα, εξοικονοµώντας έτσι κι ένα σηµαντικό...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές