Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Πιερ Μοσκοβισί

Posted: 13 Sep 2012 10:44 AM PDT

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του στην Αθήνα. Προσέθεσε ωστόσο την ευχή του «η βούληση να μετατραπεί σε πράξεις, ώστε σύντομα να έχουμε μια συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα που θα επικυρωθεί από το Eurogroup και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Όπως είπε ο Πιερ Μοσκοβισί,  η Γαλλία αγωνίζεται να μη θιγεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης. «Αυτό είναι...

Ας το ψάξουν περισσότερο

Posted: 13 Sep 2012 10:30 AM PDT

Όποιος εξακολουθεί να έχει μάτια ανοιχτά, εύκολα μπορεί να δει ότι η Χρυσή Αυγή έχει πολύ συγκεκρι­μένη στρατηγική και την ακολουθεί πιστά. Οι τελευ­ταίοι «ακτιβισμοί» της μεταμοντέρνας έκδοσης του φασισμού στη χώρα μας δείχνουν ότι διευρύνει συνε­χώς τόσο την επιχειρησιακή όσο και την «επικοινωνι­ακή» τακτική της. Παράλληλα φροντίζει να συγκρού­εται σφοδρά... εκ του ασφαλούς με μια κυβέρνηση η οποία δείχνει πελαγωμένη και αντιδρά σπασμωδικά.

Κανένα σαφές σχέδιο, αντίθετα, δεν φαίνεται να διαθ...

«Φόνος» στην Κνωσό με υπογραφή… ΚΑΣ

Posted: 13 Sep 2012 09:42 AM PDT

Ένας… φόνος θα συμβεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κνωσό και μάλιστα με την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Αυτό προβλέπει η ιστορία που αφηγείται η Πατρίτσια Χάισμιθ στο γνωστό μυθιστόρημά της «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Χοσέιν Αμινί, με μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιούνται και στην Ελλάδα. Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά ομόφωνα τα γ...

Απαντήσεις και εξηγήσεις…

Posted: 13 Sep 2012 09:05 AM PDT

Είχε αποτέλεσμα φαίνεται η κίνηση της κυβέρνησης να αναθέ­σει σε επιτροπή ειδικών να ερευνήσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Η αλήθεια είναι ότι η πίεση της κοινής γνώμης για το θέμα έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει το θέμα στα σοβαρά. Άμεσα και ειρωνικά αντέδρασαν οι «Financial Times» καταφεύγοντας στις απόψεις Γερμανού ιστορικού της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ, «αξιώσεις υπήρχαν πάντα. Και αποζημιώσεις έχουν κατα­βληθεί πολλές φορέ...

«Κίτρινη κάρτα» από Κύπρο προς τρόικα

Posted: 13 Sep 2012 08:51 AM PDT

Για μία ακόμη φορά η Λευκωσία εξέφρασε τις αντιρρήσεις της στις προτάσεις της τρόικας υπό τη σκιά των δανειακών αναγκών της.

«Και στην περίπτωση της Κύπρου οι προτάσεις της τρόικας ακολουθούν την πεπατημένη, που προκάλεσε περισσότερα προβλήματα και εμβάθυνε την κρίση όπου εφαρμόστηκε, αντί να την αντιμετωπίσει»,  δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για το περιεχόμενο των μέτρων που προτείνει η τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι με όπλο τις αποφάσεις...

Το κόστος μιάς τηλεφωνικής κλήσης στα νοσοκομεία

Posted: 13 Sep 2012 08:50 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Ξαφνικά αρχίσαν τα παράπονα των ασθενών και γενικότερα των πολιτών για τις Υπηρεσίες των νοσοκομείων.Ο οικονομικός εκσυγχρονισμός οδήγησε τις διευθύνσεις Να αναθέσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας . Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται αισθητά η τσέπη των ατόμων.Αρκετοί ανέφεραν ότι μία πληρή συνδιάλεξη με τα ιατρεία κοστίζει 8 ευρώ,ποσό που Κανένα νοικοκυριό δεν μπορεί να αντέξει σε περίοδο πληρής συρρίκνωσης ...

Η Ν.Δ. διέγραψε τον διαφωνούντα πρόεδρο της ΔΑΚΕ-ιδιωτικού τομέα

Posted: 13 Sep 2012 08:22 AM PDT

Τη διαγραφή του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Νίκου Κιουτσούκη, από τους καταλόγους και τα μητρώα της ΝΔ, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κιουτσούκης έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με την «αντιδεοντολογική και αντικομματική» του συμπεριφορά, καθώς «ηγείτο ομάδος, που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ, κατά την προσέλευσή τους σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση της διαγραφής λαμβά...

Σιγά τα... Αυγά

Posted: 13 Sep 2012 07:45 AM PDT

Πολλά τα παράπονα από την αμήχανη και ανεμική κοινοβουλευτική παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη απέναντι στον οχετό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, την περασμένη Δευτέρα. Καλοί είναι οι τύποι της αγοράς να μπουν στην πολιτική να μας δώσουν την εμπειρία τους, αλλά πρέπει να μπορούν και να τα λένε μια στάλα… Α.Χ.

Στην Αθήνα ο Γάλλος υπ. Οικονομικών

Posted: 13 Sep 2012 07:35 AM PDT

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Η συνάντηση έγινε πριν το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στην Λευκωσία, το οποίο αναμένεται να αποστείλει ένα μήνυμα στήριξης προς της Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο γάλλος υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και ακολούθησαν οι συναντήσεις με τους κυρίους Χατζηδάκη και Βενιζέλο.

Η Αθήνα αναμένει από τον κ. Μοσκοβισί να επαναλάβει την θ...

Ναζιστική επίθεση κατά μεταναστών στην Καλαμάτα

Posted: 13 Sep 2012 07:07 AM PDT

Ναζιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών στην Καλαμάτα έκανε προχθές τη νύχτα μια ομάδα 30 περίπου νεαρών. Η επίθεση ήταν σαν αυτές που προπαγανδίζει η Χρυσή Αυγή. Το "Τάγμα Εφόδου" επιτέθηκε σε σπίτι στην οδό Απόλλωνος, μεταξύ Αβραμόγιαννη και Κουφού Ελιές, όπου μένουν μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Επιτέθηκαν κραυγάζοντας, βρίζοντας και απειλώντας, ενώ έσπαζαν τζάμια σε πόρτες και παράθυρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες, ηλικίας από 17 έως 25 ετών περίπου, είχαν και στουπιά για να βά...

Διαμάντια και σκουπίδια μ’ ένα κλικ

Posted: 13 Sep 2012 06:56 AM PDT

Του Γιώργου Ι. Αλλαμανή

Ας σταματήσουν τα μανιάτικα μοιρολόγια όσοι έχυσαν μαύρο δάκρυ για το «τέλος της δισκογραφίας». Ας πάνε να κάνουν παρέα στους αντιγραφείς καλόγερους του Μεσαίωνα, που έμειναν άνεργοι όταν ο Γουτεμβέργιος τελειοποίησε και διέδωσε μαζικά την τυπογραφία.

Διαβάζω στην έρευνα «Music 360 report», που πραγματοποίησε η εταιρεία Nielsen στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι μόλις ο ένας στους τρεις Αμερικανούς έφηβους δήλωσε ότι αγόρασε το 2011 κάποιο cd. Σε συντριπτικό ποσοστό αυτοί οι π...

Σαχινίδης(ΠΑΣΟΚ): Η Αριστερά ευθύνεται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Posted: 13 Sep 2012 06:48 AM PDT

Ευθεία επίθεση κατά της Αριστεράς και εμμέσως κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τη Siemens που αποσύρθηκε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης κατηγόρησε εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη στάση του έδωσε πολιτική νομιμοποίηση στη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως με την επιχείρηση κατεδάφισης και σπίλωσης του πολιτικού συστήματος και όλων των στελεχών που επωμίστηκαν κυβερνητικές ευθύνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης, είχ...

Σεξ, πολιτική και αστυνομικά στην παραλία

Posted: 13 Sep 2012 06:47 AM PDT

Της Κωστούλας Τωμαδάκη

Το φετινό καλοκαίρι, στους τηλεοπτικούς δέκτες κυριάρχησε η τρόικα. Κάποιοι ευτυχώς μπόρεσαν και ξέφυγαν λιγάκι. Περπάτησαν στην άμμο, ξάπλωσαν στον ίσκιο μιας ομπρέλας κι αφέθηκαν στην απόλαυση του αγαπημένου τους βιβλίου. Όπως είναι φυσικό, το «τι διάβασες φέτος το καλοκαίρι» κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μπορεί το σκηνικό της κρίσης να υπήρξε ζοφερό για τον χώρο των εκδόσεων τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο κάποιοι συγγραφείς αντιστάθηκαν στ...

ΣΥΡΙΖΑ: «Στον αέρα πλέον η συμφωνία με την Siemens»

Posted: 13 Sep 2012 06:28 AM PDT

Στην απόσυρση της διάταξης, που καλύπτει αναδρομικά την ημερομηνία ισχύος της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens προέβη η κυβέρνηση, λίγο πριν από τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση εκτιμά, πως δεν θίγεται η κύρια συμφωνία, η οποία παραμένει σε ισχύ αφού η Siemens δέχεται την εκπρόθεσμη υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, αντίθετη ωστόσο άποψη έχουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενώ σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά...

Μόντι: Προς το συμφέρον όλων να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Posted: 13 Sep 2012 06:18 AM PDT

«Είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα εντός του ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

«Δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για να βγει η Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «η Αθήνα, φυσικά, πρέπει να συνεχίσει τη βαθιά διαδικασία φορολογικής πειθαρχί...

«Στο φως» το νέο iPhone

Posted: 13 Sep 2012 06:01 AM PDT

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το καινούριο πολυαναμενόμενο «παιδί» της οικογένειας της Apple.

Το νέο iPhone 5 είναι 18% πιο λεπτό από την αμέσως προηγούμενη έκδοση, ζυγίζει 112 γραμμάρια, 20% πιο ελαφρύ, και έχει οθόνη τεσσάρων ιντσών!

Ακόμα πιο αποδοτικό καθώς διαθέτει τσιπ Α6 και με αυτονομία σαφώς βελτιωμένη καθώς μπορεί να λειτουργεί ως και 8 ώρες με περιήγηση στο Internet σε δίκτυα τέταρτης γενιάς και να διαρκεί σε συνθήκες stand by, ως και 225 ώρες.

Μια άλλη κα...

Εμμένουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Posted: 13 Sep 2012 05:58 AM PDT

Συνεχίζει την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής , καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Ο ΦΣΑ αποφάσισε να συνεχίσει επ' αόριστον την κινητοποίηση μέχρις ότου λάβει περισσότερες εγγυήσεις και εξοφληθούν χρέη που έπρεπε ήδη να είχαν εξοφληθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Λουράντος.

Γενική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου

Posted: 13 Sep 2012 05:31 AM PDT

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ «η απεργία προκηρύχθηκε μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται μετά τις νέες προκλητικές απαιτήσεις των τροϊκανών για ισοπεδωτικές παρεμβάσεις στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα».

«Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μη αποτολμήσει να κάνει πράξη τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών. ...

ΣΥΡΙΖΑ & ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για τα εργασιακά

Posted: 13 Sep 2012 05:20 AM PDT

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ η κυβέρνηση με αφορμή τις νέες σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, μισθούς και συντάξεις που προβλέπονται από τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Eπίκαιρη επερώτηση στον υπουργό Εργασίας για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά, τους μισθούς και τις συντάξεις κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτησή τους μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για νέο κύκλο σαρωτικών αλλαγών στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και ρωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να υιοθετήσει «τ...

Το φάντασμα της σοφίτας

Posted: 13 Sep 2012 04:53 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Καλά που οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε διαμερίσματα και δεν έχουμε σοφίτες, υπόγεια και άλλα τέτοια επικίνδυνα μέρη όπως διαθέτουν οι μονοκατοικίες.

Πλάκα κάνουμε βέβαια αλλά αν είναι να ζούμε ότι η Τρέισι από τη Βόρεια Καρολίνα, καλύτερα να μείνουμε για πάντα στο διαμέρισμα.

Η γυναίκα άκουγε θορύβους από τη σοφίτα της για μέρες και ένα βράδυ εκεί που κοιμόταν έπεσαν στο κρεβάτι της καρφιά! Θορυβήθηκε αφού θεώρησε ότι κάποιο ζώο είχε παγιδευτεί στον στενό χώρο κάτω ...

Απεσύρθη η τροπολογία για την Siemens χωρίς ωστόσο ουσιαστικές επιπτώσεις

Posted: 13 Sep 2012 04:47 AM PDT

Σε ισχύ παραμένει η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens, αφού η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που απεσύρθη λόγω των διαφωνιών της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν θα είχε ουσιαστικές επιπτώσεις επί του ουσιαστικού συμβιβασμού.

Η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να δηλώνει ότι διαφωνεί με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε κυρωθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και εξακολουθεί να διαφωνεί.

Η τροπολογία δεν παρεμβαίνει στην ουσία του συμβιβασμού του ελληνικού Δημο...

Έτοιμοι από καιρό

Posted: 13 Sep 2012 04:42 AM PDT

Όλο πιο κοντά έρχονται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με τον βουλευτή Αχαΐας και συντονιστή του «Κινήματος Αναγέννηση» Νίκο Νικολόπουλο. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι και η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι συζήτησαν το θέμα της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Ανεπίσημα πάντως φαίνεται ότι είχαν δίκιο αυτοί που έλεγαν από τη Ν.Δ. ότι ο Ν. Νικολόπουλος θα πάει σύντομα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θε...

Εικόνες φρίκης με τη σορό του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη

Posted: 13 Sep 2012 04:07 AM PDT

Εικόνες που προκαλούν σοκ με τη σορό του Αμερικανού πρέσβη να σύρεται στους δρόμους από φανατικούς ισλαμιστές έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΚΝΝ news. 

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στήβενς και τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ασφυξία όταν εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν χθες με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ρουκέτες στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη διαμαρτυρόμενοι για ταινία αμερικανικής παραγωγής που προσβάλλει τον Μωάμεθ. 

Την ίδια ώρα δυο αμερικανικά αντιτορπιλικά με περ...

Ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά

Posted: 13 Sep 2012 03:55 AM PDT

Την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του περιπτερά και της πώλησης καπνικών προϊόντων, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εντάσσεται στο νόμο για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας και την κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων. 

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου καταργούνται οι εξής περιορισμοί:

Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια

Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές