Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Χωρίς καρότο αλλά με μαστίγιο…

Posted: 28 Aug 2012 10:30 AM PDT

Η ύφεση στη χώρα μας την τελευταία πενταετία έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, αγγίζοντας το 18%... Αποδεκατίζοντας έτσι τις ελάχιστες παραγωγικές δυνάμεις μας και κρατώντας παράλληλα τις τράπεζές μας σε ομηρία...

Τα κακά νέα δεν σταματούν εδώ, αφού η έκθεση προόδου της τρόικας για την Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο, θα μιλάει με τα σκληρότερα λόγια για την απειθαρχία μας, με απώτερο σκοπό την τελειωτική μας κατάρρευση.  Α.Χ.

 

 

Μεγάλη πτώση της δημοτικότητας του Φρανσουά Ολάντ

Posted: 28 Aug 2012 10:09 AM PDT

Η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ υποχώρησε στο 44% από το 60% που ήταν το Μάιο όταν και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Γαλλίας σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos. Σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου η δημοτικότητά του βρισκόταν στο 55%.

Ο Γάλλος πρόεδρος καλλιέργησε προεκλογικά μεγάλες προσδοκίες ότι θα ενισχύσει την οικονομία και θα περιορίσει την ανεργία ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες χάνουν την υπομονή τους.

Μία δεύτερη έρευνα δείχνει ότι το 72% τω...

Υποψήφιος και πάλι για πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Παπανδρέου

Posted: 28 Aug 2012 09:53 AM PDT

Την Πέμπτη ξεκινούν οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κέιπ Τάουν, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Οργάνωσης. Υποψηφιότητα έχει θέσει εκ νέου ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία στην οποία μετέχουν ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης.

Κοινή γραμμή Βεστερβέλε – Ρέσλερ για το ευρώ

Posted: 28 Aug 2012 09:43 AM PDT

Στο στόχαστρο του υπουργού Εξωτερικών και του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας μπήκαν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές, στους οποίους και καταλογίζουν «αντιπατριωτική» στάση, έπειτα από τις δηλώσεις στελεχών τους περί αναπόφευκτης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε μιλώντας στη διάσκεψη των Γερμανών πρέσβεων επισήμανε ότι η γερμανική οικονομία εξαρτάται σε τέτοιο βαθμό από τις εξαγωγές ώστε «θα ήταν αντιπατριωτικό να πηγαίνει κανείς κόντρα στα συμφέροντα του τόπου του».

Όπως χαρακτ...

Λυόν - Γαλλία: Η αστυνομία διαλύει καταυλισμό Ρομά

Posted: 28 Aug 2012 08:58 AM PDT

Η αστυνομία στη Λυόν της Γαλλίας άρχισε την Τρίτη να διαλύει έναν μεγάλο καταυλισμό Ρομά μετά από σχετική δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 120 άτομα απομακρύνθηκαν από τις πρόχειρες κατοικίες τους..

Η δήμαρχος της πόλης πάντως, Μαρτίν Νταβίντ, μιλά για απόφαση που «σε ανθρώπινο επίπεδο είναι καταστροφική» για τους Ρομά.

Προσθέτει ότι πολλοί ίσως φτιάξουν καταυλισμό σε άλλο σημείο αφού δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την μόνιμη επανεγκατάστασή τους.

Από την πλευρά τους, πολλο...

«Κλείδωσαν» τα μέτρα

Posted: 28 Aug 2012 08:54 AM PDT

Κλείδωσαν τα μέτρα ύψους 10,8 δισ. ευρώ από τα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, τα οποία θα μας φορέσουν σύμφωνα με το Reuters... Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, η πορεία των συζητήσεων ήταν πολύ καλή.  Α.Χ.

Ο χορός του Ζαλόγγου...

Posted: 28 Aug 2012 08:27 AM PDT

Του Δημήτρη Μυ

Από το ξεκίνημα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, μια εμπεριστατωμένη αμερικανική εκτίμηση έλεγε ότι το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά της Γερμανίας. Σύμφωνα με αυτήν την εκτίμηση οι Γερμανοί θα πρέπει να αποφασίσουν τι τους συμφέρει: Να πληρώσουν το κόστος που συνεπάγεται η διάλυση της ευρωζώνης; Ή μήπως να πληρώσουν για να κρατήσουν την ηγεμονία τους στην Ευρώπη; Απ' ό,τι φαίνεται το Βερολίνο δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτό το δίλημμα.

Συνεπώς, υπ' αυτήν την έννοια, δύσκολα μπορ...

Ευχάριστη ανταπόκριση

Posted: 28 Aug 2012 08:27 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Πρόσφατα έλαβε χώρα μια περίεργη συναυλία.Οι φορείς της απαίτησαν από το Κοινό να μην πληρώσει εισητήριο,μα να φέρει μαζί του ένα μπουκάλι γάλα ή ένα Καρβέλι ψωμί.Σας πληροφορούμε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική.Στο τέλος δημιουργήθηκε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα όπου τραγουδιστές και θεατές τραγουδούσαν για την αγάπη και την αδικία του μνημονίου. `Οποιοι νόμιζαν ότι οι καλλιτέχνες είναι χωρίς αισθήματα,έκαναν λάθος.Είναι και Αυτοί ...

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές σε Βερολίνο και Παρίσι

Posted: 28 Aug 2012 07:14 AM PDT

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας σχετικά με τις επαφές που είχε ο Α.Σαμαράς σε Βερολίνο και Παρίσι «και τη συνέχιση της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου».

Στην ερώτησή του ο Αλ.Τσίπρας αναφέρει πως παρά τις συντονισμένες διαρροές από πλευράς κυβέρνησης περί «αλλαγής του κλίματος», είναι φανερό πως η τρικομματική κυβέρνηση εγκαταλείπει όχι μόνο τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης που είχαν θέσει τα μέρη της στον ελληνικό λαό προεκλογικά, αλλά ακό...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς και οι όμοιοί του συγκροτούν το λόμπυ της χρεοκοπίας

Posted: 28 Aug 2012 06:51 AM PDT

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Όσο και αν προσπαθεί ο Πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη», επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρ...

Ραχόι: Ευρωπαϊκή αποτυχία, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Posted: 28 Aug 2012 06:32 AM PDT

«Συλλογική αποτυχία της Ευρώπης» χαρακτήρισε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας ή άλλης χώρας από το κοινό νόμισμα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι.

Το ευρώ και η οικονομική ενοποίηση είναι «μη αναστρέψιμα» τόνισε ο Ισπανός Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη οικονομικής ενοποίησης, προτάσσοντας ως πρώτο βήμα την τραπεζική ενοποίηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕ, συμφώνησε πως είναι επείγον ζήτημα η τραπεζική ενο...

Σε γενική απεργία καλεί το ΚΚΕ

Posted: 28 Aug 2012 05:36 AM PDT

Η γενίκευση των κινητοποιήσεων είναι η λύση ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και καλεί το λαό σε γενική απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

 «Υπάρχει ένα πακέτο το οποίο πέφτει στις πλάτες του λαού και του αφαιρεί ό,τι έχει απομείνει. Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της μιας ή της άλλης διαχειριστικής λύσης.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει αν θα κυριαρχήσει η μια ή η άλλη επιλογή, από ποια τσέπη θα του πάρ...

Νέο γιοφύρι της Άρτας

Posted: 28 Aug 2012 04:50 AM PDT

Άνοιξαν εδώ και μερικές μέρες οι δύο πρώτες αίθουσες της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στις οποίες παρουσιάζεται η νέα μόνιμη έκθεση της Συλλογής των Γλυπτών στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου. Επιτέλους! Όμως η ιστορία της επέκτασης δεν λέει να τελειώσει με το μουσείο να έχει μετατραπεί σε γιοφύρι της Άρτας. Ένα μουσείο που θα κόστιζε πολύ λιγότερο αν χτιζόταν απ' την αρχή σε ένα άλλο σημείο. Και μεγαλύτερο θα ήταν και ακόμα πλουσιότερο στην παρουσίαση ευρημάτων και το ασφ...

Τόγκο: Στα χέρια πειρατών ελληνόκτητο πλοίο

Posted: 28 Aug 2012 04:42 AM PDT

Πειρατές κατέλαβαν ένα ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των ακτών του Τόγκο.

Mετά από ανταλλαγή πυρών, οι πειρατές απήγαγαν τους 24 ναυτικούς. Το πλοίο, φέρει σημαία της νήσου Μαν και μεταφέρει ντίζελ.

Ο Νόελ Τσουνγκ του Διεθνούς Ναυτικού Γραφείου δήλωσε στο Associated Press ότι η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, περίπου 17 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Λόμε, πρωτεύουσας του Τόγκο.

Ο Τσουνγκ εκτίμησε ότι οι πειρατές θα κρατήσουν όμηρους τους ναυτικούς μόνο μέχρι να κλέψουν το φορτίο του ...

Δίωξη της ΕΠΟ κατά Παναθηναϊκού και Παναθηναϊκής Συμμαχίας

Posted: 28 Aug 2012 04:34 AM PDT

Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» κατά της διαιτησίας και του Ολυμπιακού, μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, επέφεραν την πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ.

Ο κ. Παναγιώτης Καρράς θεώρησε ότι οι κινήσεις των «πρασίνων» αποτελούν πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά κι ως εκ τούτου άσκησε δίωξη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του σωματείου «...

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

Posted: 28 Aug 2012 04:20 AM PDT

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, αλλάζουν παλαιότερες διατάξεις για τον αριθμό και το ύψος των δόσεων.

Οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων ή σε 48 δόσεις χωρίς μείωση των προσαυξήσεων. Οι δόσεις θα ξεκινούν από 100 ευρώ.  Α.Χ.

Αναστέλλουν την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ και οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Posted: 28 Aug 2012 04:06 AM PDT

Την αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση.

«Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σε αυτήν συμμετέχουμε και εμείς που πληρώνουμε όλους τους προμηθευτές μας στο ακέραιο και δεν εισπράττουμε τα οφειλόμενα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ και προσθέτει ότι διεκδικεί:

- Άμεση αποπληρωμή όλων των τρεχουσών οφειλών

- Ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος πληρωμών μέχρι τ...

«Στα σκαριά» Ειδικές Οικονομικές Ζώνες από την κυβέρνηση

Posted: 28 Aug 2012 03:46 AM PDT

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες εξετάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, οι ζώνες θα παρέχουν στους επενδυτές ειδικό φορολογικό καθεστώς και διοικητικού χαρακτήρα κίνητρα και διευκολύνσεις, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

«Θεωρούμε πως  θα δώσουν ώθηση στη βάση της πραγματικής οικονομίας, αφενός σε σχέση με τις επενδύσεις διαμορφώνοντας ένα ειδικό καθεστώς προσέλκυσής τους, αφετέ...

«Τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα δεν είναι χαράτσι»

Posted: 28 Aug 2012 03:39 AM PDT

Γράφει η Δώρα Αμαραντίδου

Μάθημα αρμόνιου, ηλεκτρικής κιθάρας, κλαρινέτου… Σε κάθε όργανο πατιούνται οι νότες Μι, Ρε, Σι. Αμέσως μετά μια ευγενική φωνή λέει: «Μη ρε συ! Μην αγνοείς την αξία των τραγουδιστών, των μουσικών και των παρα­γωγών. GEA, αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών. Η μουσική έχει αξία. Ας την εκτιμήσουμε μαζί». Αυτή η λιτή διαφήμιση, που εδώ και λίγο καιρό προβάλλεται στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ιντριγκάρει τους απ...

Ο Άγιος Λαυρέντιος «αντιστέκεται στον κατακτητή»

Posted: 28 Aug 2012 03:29 AM PDT

Του Γιώργου Ι. Αλλαμανή

«Βρισκόμαστε στο 2012 μ.Χ. Όλη η Ευρώπη είναι κάτω από μνημονιακή κατοχή… Όλη; Όχι! Ένα ελληνικό χωριό που κάθε Αύγουστο το καταλαμβάνουν ειρηνικά αδιόρθωτοι πι­στοί της μουσικής αντιστέκεται ακόμα και θ' αντιστέκεται πάντα στον καταχτητή…». Το χωριό αυτό είναι ο Άγιος Λαυρέντιος στο Πήλιο, πάνω από τον ακύμαντο Παγασητικό. Φανταστείτε, όσοι δεν έχετε βρεθεί εκεί τις μέρες των εκδηλώσεων «Μουσικό Χωριό», που διεξάγονται από το 2006 κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου, μία χρω...

Ερώτημα η συνοχή

Posted: 28 Aug 2012 03:27 AM PDT

Αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγ­ματικότητα θα βρεθεί λίαν συ­ντόμως η Δημοκρατική Αριστε­ρά, δεδομένου ότι, όσο περνά ο και­ρός, γίνεται όλο και περισσότερο εμ­φανές ότι ο ρόλος της στην κυβέρνηση μπορεί να είναι καθοριστικός για την πολιτική νομιμοποίηση των σκληρών αποφάσεων, αλλά είναι μάλλον... δι­ακοσμητικός σε επίπεδο αποφάσεων. Κάτι που μάλλον ισχύει για ολόκληρο το κυβερνητικό σχήμα, καθώς τον τελι­κό λόγο στα πάντα τον έχει η τρόικα.

Η μεγάλη πρόκληση που έχει μπρο­στά της, όπως και οι ά...

Μεγάλο Bazaar στο Super Market ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Posted: 28 Aug 2012 03:27 AM PDT

Το super market ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ στον Άλιμο, πραγματοποιεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, μεγάλο βιολογικό Bazaar με εκπτώσεις έως 40%.

Θα βρείτε πληθώρα προϊόντων από όλες τις βασικές κατηγορίες τροφίμων σε τιμές bazaar έως -40%:

Γάλατα § Γιαούρτια §  Δημητριακά § Ροφήματα § Άλευρα § Κρέατα § Ζυμαρικά § Φρούτα § Λαχανικά §  Τόφου §  Ψωμιά § Αρτοσκευάσματα § Χυμοί § Σνακς § Καλλυντικά

Παράλληλα με τις μεγάλες προσφορές του Βιολογικού Bazaar, στο super market ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ  θα βρείτε τη μεγ...

Φέκτερ: Ναι στην επιμήκυνση, όχι στα λεφτά

Posted: 28 Aug 2012 02:53 AM PDT

Την πρόθεσή της να συζητήσει μια ενδεχόμενη επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος αλλά όχι και την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα, εξέφρασε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse»η κ. Φέκτερ ανέφερε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα επιβάρυνε τους φορολογούμενος και γι' αυτό υπάρχει η βούληση να διατηρηθεί η ενότητα της ευρωζώνης και να εξαναγκασθούν οι προβληματικές χώρες σε υλοποίηση των μεταρρυθμίσεών τους.

Η κ....

Τον… Αλέκο

Posted: 28 Aug 2012 02:46 AM PDT

Τον… Αλέκο έκαναν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι τουριστικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα σε μια προσπάθεια, όπως οι ίδιοι τονίζουν, να βγάλουν τα σπασμένα για την πτώση του τζίρου τους... Σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ – οι οποίοι παρεμπιπτόντως έγιναν, ουσιαστικά, μονό την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου – τα ποσοστά παραβατικότητας στα νησιά ξεπερνούν το 80% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 100%. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η συντριπτική πλειονότητα των παραβατών αφορά ξενοδοχεία,...

Κεδίκογλου: Έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο έως τον Οκτώβριο

Posted: 28 Aug 2012 02:41 AM PDT

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι τον Οκτώβριο ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει και η πρώτη αποκρατικοποίηση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό κατανομής της διαδικασίας με το δικαιότερο τρόπο. Τα 11,5 δις είναι για να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, να σταματήσουμε να δημιουργούμε χρέος, κάθε ώρα που περνά. Δεν αρέσει σε κανέναν να είμαστε ι...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές