Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Με έντοκα γραμμάτια θα καλυφθεί τυχόν επιμήκυνση

Posted: 27 Aug 2012 10:45 AM PDT

Την έκδοση εντόκων γραμματίων φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου  να καλύψει την μαύρη τρύπα των 18 δισ. ευρώ που θα προκαλούσε η διετής επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Όπως εξηγούν στο ειδησεογραφικό δίκτυο η διετής επιμήκυνση θα κόστιζε 18 δισ.

ευρώ, ποσό σχετικά μικρό που θα μπορούσε να καλυφθεί με βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

«Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να μην επιβαρύνει τους δανειστές το χρηματοδοτικό κενό ...

ΕΟΠΥΥ: Από την τσέπη μας και οι ιατρικές επισκέψεις

Posted: 27 Aug 2012 10:19 AM PDT

Αναστέλλουν από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου τη συνεργασία τους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας οι συμβεβλημένοι γιατροί, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, εκτός από τα φάρμακα -αφού και οι φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις- να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις ιατρικές επισκέψεις.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ότι η συγκρότηση του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας έγινε με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, χωρίς σωστό σχεδιασμό και κυρίως με ελλιπέστ...

Δεν έκαναν δηλώσεις για τρία χρόνια!

Posted: 27 Aug 2012 10:08 AM PDT

Αυτό θα πει... συνεισφορά στα βάρη που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, ο οποίος πλη­ρώνει με αίμα τη δημοσιονομική «προσαρμογή». Υπό έρευνα θα βρεθούν - την οποία θα διενεργήσει το ΣΔΟΕ, ύστερα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη - 425 μεγαλοστελέχη τραπεζών που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώ­σεις τα τελευταία τρία χρόνια! Θα ερευνηθούν επίσης 1.727 πρόσωπα με μεγάλες κα­ταθέσεις στο εξωτερικό, που συνολικά υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ!

Για να καταλάβουμε τι θα πει «αιμ...

Θρίλερ με τα ειδικά μισθολόγια

Posted: 27 Aug 2012 09:59 AM PDT

Όπως όλα δείχνουν δεν θα αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, παρότι δεν υπήρξε απόφαση κατά τη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι προσπαθεί για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις  όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρ...

Μόνο ένα αεροσκάφος στη διάθεση των πολιτικών

Posted: 27 Aug 2012 08:39 AM PDT

Στις ένοπλες δυνάμεις θα δοθούν τα δύο από τα τρία VIP αεροσκάφη που διατίθενται στην κυβέρνηση, έπειτα από σχετική απόφαση του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, το αεροσκάφος EMBRAER 30 θέσεων παραχωρείται στην Πολεμική Αεροπορία όπου και θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των πιλότων ιπτάμενων ραντάρ, καθώς επίσης και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ, προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

Το αεροσκάφος EMBRAER 13 θέσεων θα πωλη...

Καυτό φθινόπωρο ο φόβος του Μαξίμου

Posted: 27 Aug 2012 08:37 AM PDT

Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον επι­κεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν η πρώτη από τις τρεις πολύ σημαντικές συνα­ντήσεις που βρίσκονται στο καλεντάρι του έως το Σάββατο.

Προφανώς ο υψηλός επισκέπτης του Μεγάρου Μαξίμου δεν ήταν αυ­τός που θα έφερνε κακές ειδήσεις στον οικοδεσπότη του. Κλασικός ισορροπιστής – εκ της θέσεως και των καθηκόντων του – εξ άλλου, ο Γιούνκερ ήταν αυτός που τις τελευταίες μέρες με τις δηλώσεις του επιχει­ρούσε ...

Μας σνομπάρουν και οι Τούρκοι

Posted: 27 Aug 2012 08:26 AM PDT

Νέος νόμος στην Τουρκία απαγορεύει σε Έλληνες να αγοράζουν γη και σπίτια. Κοιτάξτε, ρε, κάτι τύπους που δεν θέλουν τα λεφτά μας. Και ύστερα απορούν όλοι που οι φοροφυγάδες της πατρίδας μας αναγκάζονται να κάνουν μαζικές αγορές στο Λονδίνο.  Α.Χ.

Το «τέλος του Ζήσιμου»

Posted: 27 Aug 2012 08:06 AM PDT

Ένα ενδιαφέρον τοπικό θέμα - απολύτως ενδεικτικό της εποχής που ζούμε - έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος της Κέρκυρας. Η ιστορία αφορά το διαφαινόμενο τέλος του μακροβιότατου... «Καφεζυθοζαχαροπλαστείου "Τα Ολύμπια"», του γνωστού «Ζήσιμου», στο Λιστόν. Στο τέλος Ιουλίου δημοπρατήθηκε η μίσθωση του χώρου ύστερα από προκήρυξη του δημάρχου και προέδρου του κληροδοτήματος Ι. Δαλιέτου, στο οποίο ανήκει το ακίνητο.

Όλα... καλά μέχρι εδώ, όμως πλειοδότρια αναδείχθηκε...

KKE: Αφύπνιση, συμμαχία και αντεπίθεση

Posted: 27 Aug 2012 07:29 AM PDT

«Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει φοβισμένα και αμήχανα τη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ό,τι έχει μείνει από κοινωνικές δαπάνες, που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ, ούτε την έλευση κάποιου άλλου αντιμνημονιακού σωτήρα, που θα τον σώσει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης μέσα στον καπιταλισμό και από τη στρατηγική της ΕΕ μέσα στην ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ

«Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι εργατική λαϊκή αφύπνιση, συμμαχία και αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή ...

«Πρώτο Θέμα»: Ένα συναρπαστικό για μένα ταξίδι τέλειωσε!

Posted: 27 Aug 2012 07:23 AM PDT

Την αποχώρησή του από το "Πρώτο Θέμα" ανακοίνωσε ο Χρήστος Ράπτης, με επιστολή του.

Διαβάστε την επιστολή:

Όλα τα ταξίδια στην ζωή έχουν πάντα ένα τέλος. Για μένα σήμερα, τέλειωσε ένα συναρπαστικό ταξίδι οκτώ ετών που συνόδευσε την γέννηση της πιο πετυχημένης εφημερίδας της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα και την πορεία της ως την κορυφή όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Στο ταξίδι αυτό έζησα, στιγμές μοναδικές, επιτυχίες μεγάλες αλλά και δυσκολίες. Τις ζήσαμε μαζί και τις αντιμετωπίσαμε μαζί με ό...

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που έκλεβαν μικροπωλητές

Posted: 27 Aug 2012 06:15 AM PDT

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έκλεψαν τσιγάρα και χρήματα από πλανόδιες μικροπωλήτριες.

Σε βάρος τους η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας σχημάτισε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν καταγγελιών, οι δύο αστυνομικοί άρπαξαν τις τσάντες τριών αλλοδαπών πλανόδιων μικροπωλητριών, μέσα στις οποίες υπήρχαν 2 κούτες αφορολόγητα τσιγάρα, 330 ευρώ και προσωπικά το...

Νάνα η κυκλοθυμική

Posted: 27 Aug 2012 06:02 AM PDT

Η Νάνα Μούσχουρη ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά προσπαθώντας να φτιάξει την εικόνα της, η οποία υπέστη πλήγμα μετά τις παλιότερες αρνητικές δηλώσεις της για την Ελλάδα. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν παρέλειψε να εξάρει την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, να υποβαθμίσει τα λάθη μας και να μας υποστηρίξει λέγοντας ότι έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από όσα είχε πει παλιότερα. Νάνα είναι αυτή, λέει και ξελέει, θα μας πείτε...

«Αντί για επιμήκυνση, έχουμε επιτάχυνση του μνημονίου», λέει ο Παπαδημούλης

Posted: 27 Aug 2012 05:50 AM PDT

Αντί για επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου, ανέφερε στη ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Σχολιάζοντας διαρροές σύμφωνα με τις οποίες το πακέτο των νέων μέτρων θα έρθει σε μία ψηφοφορία στη Βουλή, μίλησε για αντιδημοκρατική μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συχνά, είπε, οι κυβερνήσεις μετατρέπουν ένα πακέτο μέτρων για να κάμψουν αντιρρήσεις, για να καλύψουν την αθέτηση υποσχέσεων, για να κρύψουν την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, σε μία...

Στο 30% η ανεργία χωρίς τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Posted: 27 Aug 2012 05:34 AM PDT

Στο 30% θα εκτοξευόταν η ανεργία στη χώρα, κατά 5 έως 7 μονάδες υψηλότερα, χωρίς τα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΑΕΔ για τη συγκράτησή της.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα 1.130.000 άτομα έχουν ενταχθεί στα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της κοινωνικής προστασίας των ανέργων παρέχει επιδόματα ανεργίας...

Νέα επεισόδια βίας στα ορυχεία της Ν. Αφρικής

Posted: 27 Aug 2012 05:21 AM PDT

Νέα επεισόδια βίας σημειώθηκαν σε περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Νότιας Αφρικής, όπου διαθέτει ορυχείο η Lonmin, η εταιρεία που βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή λευκόχρυσου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ απεργών και αστυνομίας σταδιακά κλιμακώθηκαν και πρόσφατα είχαν τραγική κατάληξη, όταν 34 απεργοί έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά. Είχε προηγηθεί ο θάνατος δέκα ατόμων σε συμπλοκές.

Η ένταση, που έχει συνολικά στοιχίσει τη ζωή 44 εργαζομένων μέσα σ' έναν μήνα, κλιμακώνεται.

«Τα επ...

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες ο δεύτερος πιο εργατικός λαός

Posted: 27 Aug 2012 04:24 AM PDT

Ηχηρή απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν τους Έλληνες τεμπέληδες δίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης , αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, είμαστε ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του και μάλιστα εργαζόμαστε 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς τον χρόνο!

Αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 3...

Ακόντιο καρφώθηκε σε λαιμό κριτή στο Ντίσελντορφ

Posted: 27 Aug 2012 04:12 AM PDT

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας κριτής τη βιασύνη του να πάει να μετρήσει την ρίψη ενός αθλητή στο Ντίσελντορφ.

Πριν το ακόντιο καρφωθεί στο έδαφος ο αέρας του άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να καρφωθεί στην καρωτίδα του, αφήνοντας την τελευταία πνοή του μετά από λίγες ώρες.

Ο άτυχος κριτής μεταφέρθηκε άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση η οποία όμως δεν είχε επιτυχία καθώς η ζημιά που προκάλεσε το ακόντιο στην καρωτίδα ήταν πολύ σοβαρή.

Οι νταήδες της Κρήτης

Posted: 27 Aug 2012 03:45 AM PDT

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Εμείς οι Κρητικοί έχουμε πολλά ελαττώματα. Φουσκώνουμε εύκολα και από υπερηφάνεια και για καβγά, είμαστε αγύριστα κεφάλια, δεν συγχωρούμε εύκολα και καλλιεργούμε μύθους περί παλικαριάς, ενώ γνωρίζουμε μια χαρά πως η τιμή δεν είναι στα κουμπούρια. Ένα ελάττωμα όμως δεν είχαμε ποτέ. Το κρίμα να κρίνουμε τους ανθρώπους από τη ράτσα και τη φάτσα. Οι διακοπές μου φέτος - όπως κάθε χρόνο - στο νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα σημαδεύτηκαν από κάτι πρωτόγνωρο. Τη συνειδητοποίη...

Καρτέλ και… στα κοτόπουλα

Posted: 27 Aug 2012 03:42 AM PDT

Πάντα ξέραμε ότι στους περισσότερους τομείς επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα λειτουργούν καρτέλ. Οι εναρμονισμένες πρακτικές είναι το αγαπημένο σπορ των επιχειρηματιών αυτής της χώρας, εις βάρος φυσικά του πελάτη. Τώρα μας προέκυψε ανάλογο φαινόμενο στα κοτόπουλα, καθώς σε αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού προέκυψαν στοιχεία για μεγάλο αριθμό πτηνοτροφικών επιχειρήσεων που από το 1996 έως το 2010 συντόνιζε τη δράση του στον καθορισμό τιμών πώλησης των προϊόντων τους πρ...

Μείωση 36,5% στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο

Posted: 27 Aug 2012 03:41 AM PDT

Μειωμένο κατά 36,5% ήταν το Ιούνιο το εμπορικό έλλειμμα της χώρας  σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε αντίθεση με τις εισαγωγές οι οποίες περιορίστηκαν κυρίως λόγω του περιορισμού της ζήτησης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στα 2.463,6 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 έναντι 3.030,9 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2011. Αντίθετα η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στα 1.411,3 εκατ. ευρώ έναντι 1.373,0 εκατ. ευρ...

Bloomberg: Αποφασισμένη η Μέρκελ να μην διασπαστεί η Ευρωζώνη

Posted: 27 Aug 2012 03:31 AM PDT

Να «γεφυρώσει» το χάσμα μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας επιχείρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με το να κρατήσει φιλική στάση στον Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καγκελάριος της Γερμανίας απηύθυνε έκκληση στα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να «μετράνε τα λόγιά τους πολύ προσεκτικά», δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά της να διατηρήσει τη συνοχή της Ευρωζώνης. Η προειδοποίηση της Μέρκ...

Γιάννης Χαρούλης: «Μόνο ο μύθος θα μας σώσει»

Posted: 27 Aug 2012 03:24 AM PDT

Ο Γιάννης Χαρούλης είναι συνεχιστής της ελληνικής παράδοσης, έχοντας για αφετηρία τους ήχους της Κρήτης και μουσικά διδάγματα που του μεταλαμπάδευσε ο πατέρας του, από τότε που ήταν 6 ετών. Εδώ και μια δεκαετία δίνει συνεχώς συναυλίες με τραγούδια «παλιάς κοπής», μπολιασμένα με το συνθετικό στίγμα σύγχρονων δημιουργών. Η συνέντευξη μαζί του ξέφυγε από την προσχεδιασμένη ρότα της, όταν, με έξαψη στη φωνή, είπε: «Θέλω να μιλήσω για τη διήμερη εμπειρία μου στο Κουρδιστάν. Πήγα για να συμμετέχω σ...

Σκουπιδότοπος ο βιότοπος της καρέτα!

Posted: 27 Aug 2012 03:21 AM PDT

Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί ανοιχτό τον φάκελο για τη συνέχιση των παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ζακύνθου, όπως καταγγέλλει το WWF Ελλάς, δεν έδωσε λύση στο μείζον πρόβλημα του υπερκορεσμένου χώρου ταφής απορριμμάτων που εξακολουθεί να λειτουργεί στην καρδιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου!

Ο κορεσμένος - από επταετίας - χώρος ταφής στο όρος Σκοπός στον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, συνεχίζει να προκαλεί ρύπανση, λόγω της...

Αναβρασμός σε Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Posted: 27 Aug 2012 03:15 AM PDT

Μπορεί στο εσωτερικό των δύο μεγαλύτερων συγκυβερνώντων κομμάτων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να φαίνεται ότι επικρατεί ηρεμία, όμως, όπως όλοι φαντάζεστε, πιο πολύ γι' αυτό φταίει το... καλοκαι­ράκι, καθώς όλοι έχουν φύγει για τις παραλίες, παρά το κλίμα που επικρα­τεί π.χ. μεταξύ των «γαλάζιων» που ως αιχμή έχουν, στο τέλος του μήνα, την εκλογή νέου γραμματέα και οι περισ­σότεροι βρίσκονται στα κάγκελα.

Από την άλλη πλευρά είναι οι «πράσι­νοι», που βλέπουν το καράβι να μπάζει νερά, η ανασύσταση ...

Κλειστοί Τετάρτη και Πέμπτη οι δήμοι

Posted: 27 Aug 2012 03:13 AM PDT

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δήμοι της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης» μετά από την σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Οι δήμαρχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και οι φορείς των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και κατοίκων.

Σύμφωνα με την ΠΕΔΑ οι δήμοι αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές