Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Πρόταση εξεταστικής για το μνημόνιο καταθέτει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 25 Aug 2012 09:12 AM PDT

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο προτίθεται να καταθέσει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης.

Μιλώντας στη Real News ανέφερε επιπρόσθετα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη διερεύνηση τόσο του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens, όσο και της οικονομικής διαχείρισης της Ολυμπιάδας του 2004.

«Ζητάμε διερεύνηση οτιδήποτε σχετίζεται με μίζες, σκανδαλώδεις αναθέσεις ή προμήθειες που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο» ανέφερε.

Σχετικά με τα εσ...

Πύρινο μέτωπο απειλεί οικισμό στην Εύβοια

Posted: 25 Aug 2012 08:44 AM PDT

Πυρκαγιά μαίνεται στην Μουρτερή Κύμης στην Ευβοία, η οποία και απειλεί τον οικισμό Ματράκι, βόρεια του Αυλωναρίου.

Παρότι σύμφωνα με την πυροσβεστική προς το παρόν δεν χρειάζεται να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους.

H πυρκαγιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επεκτάθηκε προς την Αχλαδερή και την Οκτωνιά, και καίει δασικές εκτάσεις περιμετρικά της Κύμης.

Στην περιοχή επιχειρούν 32 οχή...

Πολύνεκρη έκρηξη σε διυλιστήριο στη Βενεζουέλα

Posted: 25 Aug 2012 05:58 AM PDT

24 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας το πρωί του Σαββάτου.

Το διυλιστήριο βρίσκεται στην περιοχή Αμουάι, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Από την έκρηξη ξέσπασε φωτιά, που λίγο αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη δεν υπάρχει κίνδυνος άλλων εκρήξεων, ωστόσο το τραγικό δυστύχημα έρχεται να αναδείξει τα μεγάλα κενά στα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στα διυλιστήρια σ...

Επικριτική η αντιπολίτευση στις δηλώσεις Σαμαρά - Ολάντ

Posted: 25 Aug 2012 05:40 AM PDT

Στο σύνολό τους τα αντιπολιτευτικά κόμματα ασκούν σφοδρή κριτική και επικρίνουν τη στάση που κράτησε ο Α. Σαμαράς απέναντι στο Γάλλο πρόεδρο. Ειδικότερα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ κάνουν λόγο για εξώθηση του ελληνικού λαού σε εξαθλίωση.

ΣΥΡΙΖΑ:«Ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα».
»Δεν υπήρξε μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τις ευρωπαϊκές ηγεσ...

Κίνημα... δημάρχων

Posted: 25 Aug 2012 03:39 AM PDT

Σαν να μην της έφταναν όλα τα άλλα ζόρια που έχει να διαχειριστεί, τώρα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη και με ένα... κί­νημα δημάρχων. Η τραγική κατάσταση των πε­ρισσότερων δήμων, οι οποίοι, όπως είδαμε ανα­λυτικά στο προηγούμενο φύλλο του «Π», βρί­σκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης ελέω χρέους και Μνημονίου, κινητοποιεί πλέον τους δημάρχους. Ήδη, την Τρίτη, οι δήμαρχοι προσανατολίστη­καν στο ενδεχόμενο διήμερου ή τριήμερου λου­κέτου στους δήμους την ερχ...

Προς μετωπική Τσίπρα – Σαμαρά

Posted: 25 Aug 2012 03:11 AM PDT

Στο ταξίδι Σαμαρά και τις επα­φές με Μέρκελ και Ολάντ εί­ναι στραμμένα τα βλέμματα, αλλά και τα βέλη των ηγετι­κών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους τόσο ουσίας όσο και επικοινωνιακής στρατηγικής.

Ξεκινώντας από το δεύτερο, εί­ναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπο­γραμμίζει με κάθε τρόπο ότι ελέγχει την τρικομματική κυβέρνηση σε κάθε της βήμα, αποκαλύπτοντας το πραγ­ματικό περιεχόμενο των ισχυρισμών της και απογυμνώνοντάς την ενώπιον της κοινωνίας. Εξάλλου δεν σκοπεύει να αφήνει αναπάντητες τις επ...

1 δισ. δολάρια πρόστιμο στην Samsung για αντιγραφή προϊόντων της Apple

Posted: 25 Aug 2012 02:02 AM PDT

Σύμφωνα με το δικαστήριο της Καλιφόρνιας η Samsung θα πρέπει να καταβάλει στην Apple 1,05 δις δολάρια για παραβίαση ευρεσιτεχνίας. Πιο συγκεκριμένα το αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung είχε αντιγράψει το iPhone και το iPad της Apple.

Από την πλευρά της η Samsung δήλωσε ότι θα προσφύγει εναντίον της απόφασης.

Η απόφαση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως νίκη για την Apple, είναι ο Αμερικανός καταναλωτής ο οποίος χάνει. θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και δυνητικά υψηλό...

Αδήλωτα εκτός Ελλάδος

Posted: 25 Aug 2012 01:53 AM PDT

Ένα CD, που περιέχει τα ονόματα 1.727 Ελλήνων, οι οποίοι πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐ­ου έστειλαν σε ξένες τράπεζες αδή­λωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, βρήκε στο γραφείο του ο νέος επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Στέλιος Στα­σινόπουλος.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες του Μαΐου, όταν οι φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας και επιστροφή της χώ­ρας στη δραχμή είχαν φουντώσει, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταθέτες να αποσύρουν τι...

Ενισχύουν τα τεκμήρια

Posted: 25 Aug 2012 01:49 AM PDT

Πάνω από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι πιάστηκαν το 2011 στο δόκανο των τεκμηρίων. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους, ενώ είχαν δηλώσει εισοδήματα 5,7 δισ. ευρώ, τελικώς φορολογήθηκαν για 11,5 δισ. ευρώ. Γιατροί, υδραυλικοί, ηλε­κτρολόγοι, αλλά και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και μπαρ δήλωσαν το 2011 εισοδήματα μικρότερα από όσα δηλώνει ο μέσος μισθωτός.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφο­ριακών Συστημάτων είναι αποκαλυπτικά: Ιδιο­κτήτες κομμω...

Οριζόντιο το «λεπίδι»

Posted: 25 Aug 2012 01:27 AM PDT

Τα νέα μέτρα, που αναμένεται να μας φο­ρέσει «καπέλο» η τρόικα εσωτερικού, πε­ριλαμβάνουν:

1. Νέα μείωση κατά 30%-35% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Από περίπου 31.000 ευρώ που είναι οι μέσες ετήσιες αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αναμένεται να υποχω­ρήσουν στα επίπεδα των 21.000-22.000 ευρώ.

2. Μείωση των αποδοχών όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, δηλαδή περικοπή ή και κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλο­καιρινής άδειας.

3. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παρέ...

Νεκρός αλλοδαπός στον Άγιο Παντελεήμονα μετά από συμπλοκή

Posted: 25 Aug 2012 01:03 AM PDT

Υπέκυψε στα τραύματά του αλλοδαπός άνδρας που τραυματίστηκε τη νύχτα από αιχμηρό αντικείμενο κατά τη διάρκεια συμπλοκής αλλοδαπών στη διασταύρωση Ιεροσολύμων και Αγαθουπόλεως, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε παρά τις προσπάθειες των ιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο δράστης συνελήφθη.

Θυσία στην ανάπτυξη

Posted: 25 Aug 2012 12:30 AM PDT

Η Νότιος Αφρική είναι μια από τις περισσότερο ανα­πτυσσόμενες χώρες στον κόσμο και μέλος των πε­ρίφημων BRICS. Ωστόσο το κοινωνικό τίμημα για την ανάπτυξη αυτή είναι τεράστιο, καθώς - όπως συνήθως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις - οι «επενδυτές» κα­ταλήγουν να αποτελούν κράτος εν κράτει, με την πολιτική εξουσία να υποτάσσεται σχεδόν πλήρως στις προτεραιότη­τές τους.

Κάπως έτσι προέκυψε, τις προηγούμενες μέρες, ένας βαθύς προβληματισμός για το αν το σημερινό σύστημα εξουσίας στην πάμπλουτη α...

Ολάντ: Δεν τίθεται θέμα παραμονής ή μη της Ελλάδας στο ευρώ

Posted: 25 Aug 2012 12:29 AM PDT

Κινούμενος επί της ουσίας στο ίδιο μήκος κύματος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, αλλά σε πιο φιλικό τόνο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντησή του με τον Α.Σαμαρά, δήλωσε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα παραμονής ή μη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η χώρα μας θα πρέπει να σημειώσει πρόοδο, η οποία και θα πρέπει να καταγραφεί στην έκθεση της τρόικας, προκειμένου σε δεύτερη φάση να αναλάβει δράση η Ευρώπη.

«Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ» τόνισε, επισημ...

Σε ύφεση η φωτιά στις Αφίδνες

Posted: 24 Aug 2012 11:25 PM PDT

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής κατέβαλαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου μεγάλη προσπάθεια και τελικά κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις Αφίδνες. Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των μετώπων. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος η φωτιά είχε οριοθετηθεί απότο μεσημέρι του Σαββάτα. Τα μέτωπα εντοπίζονταν στη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι. Έν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές