Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Μαχαιρίτσας: «Τέτοιο βομβαρδισμό φόβου δεν έχω ξανανιώσει στη ζωή μου»

Posted: 25 Jun 2012 11:22 AM PDT

Συνέντευξη στη Δώρα Αμαραντίδου

Ευθύς, αυθόρμητος, άμεσος. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ιντριγκάρει τον συνομιλητή του με τον τρόπο που λέει τις απόψεις του. Ορθά - κοφτά, χωρίς υπεκφυγές. Έτσι όπως επί 30 χρόνια ερμηνεύει τα τραγούδια του πάνω στη σκηνή. Χωρίς πολλά χαμόγελα, μιλώντας τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Σε λίγες μέρες, στις 9 Ιουλίου, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, μαζί με δεκάδες συναδέλφους του από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα, όπου θα σχηματίσει μαζί τους ένα μωσα...

Γεννήθηκε για την καταστροφή

Posted: 25 Jun 2012 10:49 AM PDT

Αποχαιρέτησε για την ώρα την πολιτική ο δημοσιογράφος και γνωστός εκδότης Γ. Κύρτσος, ο οποίος πολιτεύτηκε με τον ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι απέτυχε στην πολιτική. Η αλήθεια είναι ότι, εάν κάτι έκανε λάθος, είναι η στιγμή που αποφάσισε να ενταχθεί στον ΛΑΟΣ αφού όλα έδειχναν ότι το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη είχε πάρει την κατιούσα. Ο ίδιος, πάντως, με το γνωστό αιχμηρό χιούμορ του διακωμωδεί την κατάσταση και αντέχει να αυτοσαρκάζεται λέγοντας «γεννήθηκα για την καταστροφή»…  Α.Χ.

 

Τα γεγονότα πριν από την Αποστασία

Posted: 25 Jun 2012 09:50 AM PDT

Στην αρχή της δεκαετίας του 1960, και ενώ ολόκληρη η Ευρώπη βρισκόταν σε µια συνεχή τροχιά ανάπτυξης και εκ­συγχρονισµού, στην Ελλάδα δεν είχαν καταφέρει να κατοχυρώσουν την οµαλή, απρόσκοπτη και έντιµη διαδικασία των εκλογών.

Η αρχή του κακού των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα σε αυτή τη µοιραία για τον τό­πο δεκαετία ξεκινά από τις εκλογές του 1960 και τη σφοδρή αναµέτρηση των δύο κυρίαρχων πολιτικών δυνάµεων, της Εθνικής Ριζοσπαστι­κής Ένωσης , που εξέφραζε ίσως την πιο καθυστερηµένη κα...

Λογιστικός έλεγχος…

Posted: 25 Jun 2012 09:33 AM PDT

Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο Βενιζέλος, όπως έχει ήδη προαναγγείλει, είναι να απευθυνθεί σε διεθνές λογιστικό γραφείο προκειμένου να ελέγξει εξονυχιστικά τα χρέη του κόμματος και να προτείνει ιδέες για την απεμπλοκή από το θηριώδες χρέος. Βέβαια, ήδη υπάρχουν σενάρια προκειμένου το κόμμα να απαλλαχθεί από το δυσβάσταχτο χρέος. Το κυριότερο σενάριο είναι να κηρύξει πτώχευση και να αφήσει τις τράπεζες εκτεθειμένες στο χρέος. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξει και όνο...

Αίτημα Κύπρου για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης

Posted: 25 Jun 2012 09:27 AM PDT

Λίγο μετά τις 18:30 με ανακοίνωση το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου γνωστοποίησε την υποβολή αιτήματος για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Κύπρο, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις όσο αφορά τους όρους, το ποσό που θα χρειαστεί καθώς και το...

Σενάρια για τα... φράγκα

Posted: 25 Jun 2012 09:16 AM PDT

Τρία πιθανά σενάρια για το διεθνές νομισματικό σύστημα το 2030 αναλύει νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φό­ρουμ, με τίτλο «Σενάρια για το μέλλον του διεθνούς νομισμα­τικού συστήματος», που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Deloitte, καθώς η κρίση του χρέους στην ευρωζώνη εξαπλώνεται με σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε κίνδυνο

Οι προβλέψεις βασίστηκαν στις πιθανές πολιτικές επιλογές στις τρεις σημαντικότερες νομισματικές περιοχές στον κόσμο: του ευρώ, του δολαρίου και του γουάν. Σ...

24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων την Τετάρτη

Posted: 25 Jun 2012 08:59 AM PDT

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό την Τετάρτη, με βασικό αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα συναντηθούν αύριο, Τρίτη με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, ενώ προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία στις 10 και στις 11 Ιουλίου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Παν...

Τι πετύχαμε;…

Posted: 25 Jun 2012 08:43 AM PDT

Ας δούμε, μετά και τα αποτελέσματα και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, τι πέτυχε η χώρα από την μέρα που ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου .

Στην ουσία, παρέμεινε ο βασικός κορμός της κυβέρνησης του Παπανδρέου υπό την πρωθυπουργία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και την υπό γελοίους όρους στήριξη της Ν.Δ., η οποία συμμετείχε μη συμμετέχοντας. Βασικό μέλημα αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης, η προκήρυξη εκλογών, με το εθνικό πρόσταγμα να σώσει τη χώρα ο αυτοδύναμος Σαμαράς! Ένας...

Ους το μνημόνιο συνέζευξε...

Posted: 25 Jun 2012 08:36 AM PDT

Ύστερα από δύο εκλογικές ανα­μετρήσεις η χώρα απέκτησε πρωθυπουργό και κυβέρνηση. Η νίκη της Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά από τους εταίρους της στη συγκυβέρνηση διαμορφώ­νει έτσι ή αλλιώς ένα κυβερνητικό σχή­μα με σαφή την πολιτική κυριαρχία του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.

Αν δούμε τα πράγματα από τη... συστημική πλευρά τους, οι δεύτερες εκλογές δεν ήταν «άχρηστες», όπως οι συνήθεις μπαρουφολόγοι πολλών ΜΜΕ επέμεναν μετά τις 6 Μαΐου ζη­τώντας κυβέρνηση... «εκεί και τότε». Αντιθέτως, οι εκλογές της 1...

Αμερικανός δημοσιογράφος, μέλος της Opus Dei, ανανεώνει το "image" του Βατικανού!

Posted: 25 Jun 2012 07:35 AM PDT

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση περνά το Βατικανό, αφού ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄ αποφάσισε να αναθέσει σε ένα  ρεπόρτερ του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, τον 52χρονο Γκρεγκ Μπεργκ και μέλος της Opus Dei, το στρατηγικό σχεδιασμό της όλης επιχείρησης επικοινωνίας της Αγίας Έδρας.

Η απόφαση αυτή του 85χρονου Ποντίφικα συμπίπτει με τη θέλησή του να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ την ίδια ώρα τα σκάνδαλα δεν κοπάζουν.

Η Αγία Έδρα πέρασε προσφάτως...

Ιταλία: «Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη»

Posted: 25 Jun 2012 06:20 AM PDT

Εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη» διοργανώνεται τη Δευτέρα στην πλατεία του Πάνθεον στη Ρώμη με τη στήριξη της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου Τζάνι Πιτέλα και Άννυ Ποδηματά και διάφορους τους Ιταλούς ευρωβουλευτές και ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης η πρωτοβουλία διοργανώνεται με ζητούμενο την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου μεταξύ τρόικας και Αθήνας.

«Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξο...

Βερολίνο: Στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα

Posted: 25 Jun 2012 06:04 AM PDT

Με όλους τους τρόπους επαναλαμβάνει η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ την αντίθεσή της σε κάθε διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.

Αυτή τη φορά ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε στην εκτίμηση ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, θα πρέπει να «προηγηθεί η αξιολόγηση της τρόικα για την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Αθήνας».

«Με βάση την...

Επιστολή ΓΣΕΕ σε Σαμαρά για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Posted: 25 Jun 2012 05:40 AM PDT

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους υπουργούς Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Οικονομικών Γιώργο Ζανιά έστειλε η ΓΣΕΕ ζητώντας την άμεση εκταμίευση χρημάτων του ελληνικού δημοσίου για την υποστήριξη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Η ΓΣΕΕ προτείνει μάλιστα τα χρήματα αυτά να δοθούν στα Ναυπηγεία ως έναντι των υποχρεώσεων που έχει το ελληνικό δημόσιο προς την εταιρεία. 


Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Έχουμε, επανειλημμένα, εκθέσει στην πολιτική ηγεσία την αγωνία ...

Εξιτήριο πήρε ο Α. Σαμαράς

Posted: 25 Jun 2012 05:36 AM PDT

Εξιτήριο πήρε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από το Αττικό Νοσοκομείο. 

Ο Α. Σαμαράς θα συνεχίσει τη νοσηλεία του κατ' οίκον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη. 

Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Οι γιατροί του συνέστησαν ακινησία  για τουλάχιστον μία εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρ...

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Παπούλιας - Παραιτήθηκε ο Ράπανος

Posted: 25 Jun 2012 05:25 AM PDT

Την προχειρότητα των κυβερνητικών χειρισμών στο ζήτημα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής καταδεικνύει το γεγονός ότι τελικά τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο της ΕΕ, οι χώρες μέλη θα πρέπει να εκπροσωπούνται από Πρωθυπουργό ή Αρχηγό Κράτους και όχι από τον υπουργό Εξωτερικών όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Οι λάθος χειρισμοί της όλης υπόθεσης ήδη αποδίδονται από διάφορες πλευρές στη...

Πάντειο: Και οι εννέα στη φυλακή για κατάχρηση

Posted: 25 Jun 2012 04:57 AM PDT

Στη φυλακή οδηγούνται με βαριές ποινές μετά την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998.

Η υπόθεση αφορά τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορουμένοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Μετά από 18 μήνες διαδικασίας το δευτεροβάθ...

Πέθανε ο ποδοσφαιριστής Μίκι Ρόκε Φαρέρο

Posted: 25 Jun 2012 04:52 AM PDT

Συγκλονίζει την Ισπανία αλλά και την εθνική ομάδα της Ισπανίας ο αιφνίδιος θάνατος του 23χρονου πρώην ποδοσφαιριστή της Betis Miki Roque. Ο νεαρός παίκτης δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο Sergio Ramos μέσω του προσωπικού του προφίλ στο twitter εξέφρασε τη στενοχώρια του: «Η ζωή δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο άδικη είναι. Μόλις έμαθα για τον θάνατο του Miki Roque. Δεν έχω λόγια. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου και αυτοί που σε αγάπησαν δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ».

Στο ...

Βεστερβέλε: Η εκπλήρωση των δεσμεύσεων για τις μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητη

Posted: 25 Jun 2012 04:35 AM PDT

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα λίγο πριν από την τακτική συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Βεστερβέλε τόνισε επίσης ότι δεν μπορούν να υπάρξουν παραχωρήσεις και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να εκπληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίν...

Οι κρίσεις και η… κρίση

Posted: 25 Jun 2012 04:33 AM PDT

Έχει όνομα η ταλαιπωρία των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της μη πραγματοποίησης στην ώρα τους των τακτικών κρίσεων. Τότε, μέσα στην προσδοκία ότι σε λίγες εβδομάδες θα είναι πρωθυπουργός, ο Αντώ­νης Σαμαράς πίεσε τον τότε πρωθυπουργό Παπαδήμο να ακυρώσει - με νομοθετική πράξη - τον νόμο περί προαγωγών και να μεταθέσει τις τακτικές κρίσεις για Ιούνιο - Ιούλιο. Η πίεση στον Παπαδήμο έπιασε τόπο - παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Αβραμόπουλου και του Βε­νιζέλου. Νόμιζε...

Αποταμιευτικός λογαριασμός από το ΤΤ που επιβραβεύει με επιτόκιο προθεσμιακής

Posted: 25 Jun 2012 04:25 AM PDT

Τώρα η αποταμίευση γίνεται προσιτή για κάθε πορτοφόλι καθώς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με το λογαριασμό Αποταμιεύω , εγγυάται τις πιο συμφέρουσες αποδόσεις, ακόμη και για μικρά ποσά καταθέσεων. Επιβραβεύοντας τις μηνιαίες καταβολές ακόμη και μικρών ποσών, προσφέρει επιτόκιο προθεσμιακής κατάθεσης και πολλά άλλα προνόμια, που κάνουν το προϊόν ένα από τα ελκυστικότερα της αγοράς. Συγκεκριμένα ο λογαριασμός Αποταμιεύω προσφέρει:

Υψηλό προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο, ίσο με επιτόκιο προθεσμιακής...

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Posted: 25 Jun 2012 03:41 AM PDT

Αναρτήθηκαν σήμερα, στις 13:00 το μεσημέρι σε όλα τα λύκεια της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων για τα Ανώτατα και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δουν τους πινάκες με τις βαθμολογίες τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και στην ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου: http://results.minedu.gov.gr.

Για να δείτε τις βαθμολογίες θα πρέπει να μπείτε στην σελίδα του υπουργείου και να πληκτρολογήσετε τον οκταψήφιο κωδικό του εξεταζόμενου και τους τέσσερις αρχικού...

Δεν θα αντικατασταθεί ο Ράπανος, τόνισε ο Κεδίκογλου

Posted: 25 Jun 2012 03:38 AM PDT

Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την αντικατάσταση του κ. Ράπανου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι ο κ. Ράπανος δεν έχει ορκιστεί ακόμα επειδή πρέπει τυπικά να είναι παρών και ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Κεδίκοκλου τόνισε επίσης ότι «η συμφωνία των κ. Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη αφορά στόχους τετραετίας» και υπογράμμισε ότι η διαβούλευση θα είναι συνεχής με βάση τα δεδομένα της οικονομίας.

Στο μεταξύ σήμερα ή το αργότερ...

Ομογενείς μηνύουν τη Βρετανία για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Posted: 25 Jun 2012 02:37 AM PDT

Έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Βρετανίας, προκειμένου να υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι οι ομογενείς της Αυστραλίας σε συνεργασία με επιτροπές, που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο με αυτό τον στόχο.

Την κοινοποίηση έκανε ο Εμμανουήλ Κόμηνος, που ηγείται της πρώτης επιτροπής Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αυστραλία, μιλώντας σε σχετική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκαν άγνωστα αποδεικτικά στοιχεία, που ενισχύουν ηθικά και νομικ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει τα ταμεία

Posted: 25 Jun 2012 02:27 AM PDT

Η φτώχεια δεν φέρνει μόνο πίκρα, αλλά και περικοπές. Με βάση τα τελευταία εκλογικά ποσοστά, η πίτα της κρατικής χρηματοδό­τησης στα κόμματα αλλάζουν δραματικά με μεγάλους νικητές τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, στα ταμεία των οποίων θα εισρεύσουν εκατομμύρια. Χαμένο για άλ­λη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει να «αρκεστεί» στο 1/3 των χρημάτων που εισέπραττε ώς τώρα. Μειωμένη χρηματοδό­τηση θα έχει και η Ν.Δ. το 2013 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και από τα 17 εκατ...

Λίγο πριν τελειώσει το παραμύθι...

Posted: 25 Jun 2012 02:26 AM PDT

Γράφει η Μαίρη Καλδάρα

Λίγο πριν τελειώσει το παραμύθι, Της Μαίρης Καλδάρα Φωτογραφία: Κώστας Καλδάρας Ωραία οι μέρες του τρόμου τελειώσανε και πλέον ανέτειλε κα πάλι ο ήλιος, ήρθε το καλοκαίρι και η κακιά μάγισσα με το πρόσωπο της Αριστεράς γύρισε στο μακρινό νησί της. Σωθήκαμε από τα νεφελίμ και ελοχίμ που θα κατέβαιναν μαζί με τον αντίχριστο σε περίπτωση που θα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αποφύγαμε και τον μετεωρίτη που θα έπεφτε πάνω μας με τη μορφή του Τσίπρα και κάποιοι πίστεψαν ότι θα ζήσουν αυ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές