Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί θέλουν να φύγουμε από το ευρώ

Posted: 24 Jun 2012 11:22 AM PDT

Οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα εάν αποτύχει να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος της σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial που δημοσιεύεται σε πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων -  το 95% των Γάλλων, το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών- θεωρεί ότι «τα χρήματα που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα είναι χαμένα χρήματα», διότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να απο...

Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Posted: 24 Jun 2012 09:51 AM PDT

Τη Δευτέρα μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών  και των Επαγγελματικών Λυκείων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σημειώνεται ότι οι υποψ...

Υπέρτατη εξουσία

Posted: 24 Jun 2012 09:26 AM PDT

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διακηρύσσουν ότι κέρδι­σαν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που έγιναν το Σαββατοκύριακο. Αν τελικά αναγνω­ριστεί η νίκη τους, τότε θα πρόκειται για τον πρώτο ισλαμι­στή πρόεδρο που εκλέγεται αρχηγός κράτους όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο μετά τις σαρωτικές εξελίξεις που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2011!

Όμως οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου φροντίζουν να υπενθυμίζουν σε κάθε φάση των εξελίξεων, που ξεκίνησαν με την απομάκρυνση του Μουμπ...

ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος του μνημονίου η κυβέρνηση

Posted: 24 Jun 2012 08:32 AM PDT

Όμηρο της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση που τηρεί απέναντι την τρόικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι εξαρχής υπονομευμένη και οι συζητήσεις με την τρόικα απλά «παρατείνουν το μαρτύριο της σταγόνας για το δοκιμαζόμενο λαό».

«Η αγνόηση του μηνύματος των τελευταίων εκλογών απέναντι στο μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας, οδηγεί σε νέα αδιέξοδα τόσο τη χώρα μας, όσο και την Ε...

Ο Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας νέος πρόεδρος της Αιγύπτου

Posted: 24 Jun 2012 08:09 AM PDT

Ο υποψήφιος Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επικράτησε του Αχμέντ Σαφίκ - πρώην στρατηγού της αεροπορίας και τελευταίου πρωθυπουργού του Μουμπάρακ- στις πρώτες εκλογές στην Αίγυπτο μετά την πτώση του καθεστώτος.

Οπαδοί του Μούρσι κατέκλυσαν την πλατεία Ταχρίρ για να πανηγυρίσουν, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του αποτελέσματος είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη, όμως η εκλογική επιτροπή της χώρας προφασιζόμενη τις ενστάσεις που είχα...

Ρυθμίσεις οφειλών

Posted: 24 Jun 2012 07:36 AM PDT

Ρυθμίζονται με κοινή απόφαση που υπέγρα­ψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερι­κών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς τους δήμους της χώρας.

Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν κατα­στεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29.2.2012. Βασι­κή προϋπόθεση, το σύνολο των βασικών οφει­λών να μην υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευ­ρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις 75.000 ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Οι οφειλέτες υποβάλλουν αίτηση στον οι­κείο δήμο...

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μαγαζάκι του»

Posted: 24 Jun 2012 07:27 AM PDT

Τα δόντια και τα νύχια τους έδειξαν για πρώτη φορά ηγε­τικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέ­ναντι στον πρόεδρο του Κινή­ματος δημιουργώντας ήδη την πρώτη μείζονα κρίση του κόμματος μετεκλο­γικά. Και η ιστορία, απ' ό,τι φαίνεται, δεν σταματά εδώ, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη αντεπίθεση με αφορμή την προεκλογική στάση του Βενιζέλου απέναντι στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, αλλά και όσα διαρρέονται για την οικονομική διαχείριση του κόμματος.

«Ο Βενιζέλος δεν είναι μόνος τ...

Ο Περισσός σε περισυλλογή

Posted: 24 Jun 2012 07:12 AM PDT

Αντιμέτωπο με μια βαριά ήττα βρίσκεται το ΚΚΕ την επομένη των εκλογών, καθώς οι απώ­λειες που κατέγραψε στην κάλπη της 17ης Ιουνίου ανέρχονται στο μισό περίπου του ποσοστού της 6ης Μαΐου, πέφτοντας στα προ εικοσαετίας επί­πεδα και συγκεκριμένα στο αποτέλε­σμα του 1993 , μιας περιόδου κατά την οποία το ΚΚΕ προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά τα γεγονότα της περιόδου 1989 - 1991.

Το ατυχές είναι ότι η αποδυνάμωσή του σημειώνεται σε μια δραματική πο­λιτικά και κοινωνικά συγκυρία και ει­δικότερα σε συ...

Κουβέλης: Θα υπερασπιστούμε τα φιλολαϊκά μέτρα

Posted: 24 Jun 2012 06:18 AM PDT

Την υλοποίηση των φιλολαϊκών μέτρων που υπάρχουν στο προγραμματικό πλαίσιο δεσμεύεται να υπερασπιστεί ο πρόεδρος της Δημ.Αρ. Φώτης Κουβέλης.

«Αυτό που διεκδικούμε επίμονα και συστηματικά είναι τα όσα προγραμματικά έχουν συμφωνηθεί να καταγραφούν με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία» δηλώνει ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Προσερχόμαστε ως μαχητές της επιτυχίας του κυβερνητικού έργου και όχι αναμένοντας την αποτυχία. Διεκδικούμε την επιτυχί...

Βενιζέλος: Θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του προγραμματικού πλαισίου

Posted: 24 Jun 2012 05:53 AM PDT

«Θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του πλαισίου στενά και θα παρεμβαίνουμε σε κάθε περίπτωση απόκλισης» επισημαίνει ο Ευ.Βενιζέλος σχετικά με το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ειδικότερα με δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει:

«Θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του [προγραμματικού] πλαισίου στενά και θα παρεμβαίνουμε σε κάθε περίπτωση απόκλισης. Αυτό αφορά τη στελέχωση και την καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, τη νομιμότητα και...

Αναβάλλεται η επίσκεψη της τρόικας

Posted: 24 Jun 2012 04:55 AM PDT

Για λίγες μέρες αργότερα μετατίθεται η άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας στη χώρα μας, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία της υγείας του Α.Σαμαρά και του Βασίλη Ράπανου.

Δεδομένου πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραμείνει στην κατοικία του σε ακινησία για μία εβδομάδα και πως ο Βασίλης Ράπανος που προορίζεται για νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να πάρει εξιτήριο το απόγευμα της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης, η τρόικα φέρεται να αποφάσισε την ολιγοήμερη αναβολή της επίσκεψής τ...

Την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων ζητά ο Σόιμπλε

Posted: 24 Jun 2012 04:31 AM PDT

Τη «γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις» εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος από τη νέα κυβέρνηση ζητά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες, στο χέρι τους είναι να μπορέσουν να τους εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Υποικ στη «Süddeutsche Zeitung».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ εμφανίστηκε αντίθετος στην επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

«Δεν βλέπω κανένα νόημα ...

Αναπάντεχη ευχάριστη έκπληξη

Posted: 24 Jun 2012 03:38 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Η είδηση έρχεται μέσα από το κράτος των Σκοπίων.Τέως υπουργός τόνισε ότι τα Σκόπια θα έπρεπε να έχουν ονομαστεί ήδη Ιλλυρία ή Δαρδανία και να επιδιώκουν ως συνταγματικό τους Όνομα το ελληνικότατο Μακεδονία.Τόνισε τον ισχυρισμό του στα εθνολογικά δεδομένα του κρατιδίου όπου υπάρχουν πολλοί Αλβανοί και `Ελληνες. Το ελληνικό υπέξ θα πρέπει να συνεργαστεί με άτομα σαν τον πρώην υπουργό που δεν πιστεύουν στην "μακεδονική" ταυτότητα των Σκοπίων.Με αυ...

Τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου-Κλίντον

Posted: 24 Jun 2012 02:38 AM PDT

Τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε το Σάββατο το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η Αμερικανίδα Υπεξ επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό της προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας,  διεθνή θέματα, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Νταβούτογλου: Το αεροσκάφος βρισκόταν στο διεθνή εναέριο χώρο

Posted: 24 Jun 2012 02:10 AM PDT

Το τουρκικό αεροσκάφος που κατέρριψε η Συρία πραγματοποιούσε δοκιμές ενός συστήματος ραντάρ και δεν είχε καμία σχέση με την κρίση στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ακόμα ότι η χώρα του προσφεύγει στο ΝΑΤΟ για την κατάρριψη.

«Το Βόρειο Ατλαντικό Συμβούλιο θα συγκληθεί την Τρίτη ύστερα από το αίτημα της Τουρκίας. Αναμένουμε η Τουρκία να κάνει παρουσίαση του πρόσφατου επεισοδίου», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Οάνα Λουνγ...

Ψηφίζουν ξανά σε εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια

Posted: 24 Jun 2012 01:23 AM PDT

Επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία στο 18ο εκλογικό τμήμα Εξαρχείων, όπου την προηγούμενη Κυριακή εισέβαλαν κουκουλοφόροι και έκαψαν την κάλπη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων, η εκλογική διαδικασία θα πρέπει τελικά να επαναληφθεί προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Η ψηφοφορία, αρχίζει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ και θα διενεργηθεί ενώπιον του δικαστικού αντιπρο...

Δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής ο Α.Σαμαράς

Posted: 24 Jun 2012 01:06 AM PDT

Ακινησία συνέστησαν στον Πρωθυπουργό, οι θεράποντες ιατροί του, έπειτα από την επιτυχή επέμβαση αποκατάστασης της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη και ως εκ τούτου δεν θα καταφέρει να παραστεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Στη θέση του Πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος ορίστηκε ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα και η οποία αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργ...

Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού σε όλη την ΕΕ ζητά ο Ρόμπεϊ

Posted: 23 Jun 2012 11:32 PM PDT

Την ενιαία μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σύνδεση της συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, προτείνει ο  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε. . . να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, σημειώνοντας πως η μεταρρύθμιση θα έπρεπε να γίνει «με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο ...

Ισπανική προέλαση

Posted: 23 Jun 2012 04:38 PM PDT

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης επιβεβαιώνει σε κάθε ματς η Ισπανία. Το μεγάλο φαβορί του EURO πέρασε πολύ εύκολα στον ημιτελικό με το άνετο και χαλαρό 2-0 επί της Γαλλίας.

Ήταν η πρώτη νίκη των Ισπανών επί των Γάλλων σε επίπεδο εθνικών ομάδων ανδρών και σε επίσημο ματς και ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Οι «Φούριας Ρόχας» κυριάρχησαν σε όλο το ματς, ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ και ο Τσάμπι Αλόνσο γιόρτασε τις 100 διεθνείς του συμμετοχές με δύο γκολ. Το πρώτο στο 19΄με ωραία κεφαλιά μετά απ...

Το νησιώτικο ΦΠΑ

Posted: 23 Jun 2012 10:09 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Είμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και του τουρισμού και οι επιχειρήσεις των νησιών αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα.`Εχουν υψηλό ΦΠΑ με συνέπεια τα προιόντα που Πουλάν να είναι ακριβά και να μην είναι προσιτά από τους επισκέπτες των γοητευτικών νησιών. Αυτό έχει ως συνέπεια τα αγαθά να μένουν απούλητα,οι καφετέριες να είναι μισοάδειες και οι παραλίες να μην έχουν επαρκή πληρότητα.`Αρα χάνονται πολύτιμες θέσεις εργασίες και συνάλλαγμα. Ο Αρχηγ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές