Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Τι θα γίνει τελικά με τα ντιμπέιτ;

Posted: 24 May 2012 11:09 AM PDT

Γράφει ο Τυπικός

Μια από τα ίδια ή θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη δεύτερη συνε­χόµενη εκλογική αναµέτρηση και θα υπάρξουν τελικά ντιµπέ­ιτ µεταξύ των πολιτικών αρχηγών; Για την ώρα όλα τα πιθανά ενδεχόµενα είναι ανοιχτά για τη διεξαγωγή τού ή των ντιµπέιτ. Ακόµα όµως και να αποφασιστούν οι αναµετρήσεις των πολιτικών αρχη­γών επί της οθόνης, πρέπει να συµφωνήσουν... άπαντες και στο πώς ακρι­βώς θα γίνουν. Με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ή µε επιλεγµένους που θέλουν να κονταροχτυπηθούν; Με ανοιχτή...

Ποιοι παίζουν βρόμικα παιχνίδια;

Posted: 24 May 2012 10:46 AM PDT

Ο Λουκάς Παπαδήµος χθες επιχείρησε πολιτική παρέμβαση που δεν συνάδει με τον προηγούμενο - πρωθυπουργικό - ρόλο του, σπέρνοντας αμφιβολίες για τη διεθνή θέση της χώρας και υπονομεύοντας τη διαπραγματευτική θέση της επόμενης κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα αξιωµατούχοι της Ε.Ε. δήλωναν ανωνύμως ότι το Euro Working Group , η σύνοδος των τεχνοκρατών και συνεργατών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ζήτησε από τις κυβερνήσεις σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την πιθανότητα η Ελλάδα να αποφασίσει την έξ...

Ανεπίτρεπτη παρέμβαση

Posted: 24 May 2012 10:17 AM PDT

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Τα ελληνικά του Λουκά Παπαδήμου είναι, κατά γενική ομο­λογία, άψογα. Δύσκολα πα­ρερμηνεύεις - από γλωσσική άποψη - αυτό που κάθε φορά δηλώ­νει. Οι πολιτικές ερμηνείες ωστόσο δεν εξάγονται επί τη βάσει των κανόνων του... συντακτικού, αλλά λαμβάνονται υπ' όψιν όλα τα πολιτικά «συμφραζό­μενα».

Χθες λοιπόν ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε μια δήλωση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, της οποίας η μετάδοση -ή... ερμηνεία αν θέλετε - είχε αποτέλε­σμα το...

Πράσινο φως από το ΣτΕ για έκτακτες προσλήψεις στους ΟΤΑ

Posted: 24 May 2012 10:13 AM PDT

Μετά από θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ ανοίγει ο δρόμος για έκτακτες προσλήψεις στους ΟΤΑ λόγω της θερινής περιόδου. 

Το ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της απαγόρευσης προσλήψεων λόγω της προεκλογικής περιόδου αλλά και για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε πολλούς δήμους. 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας , σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη ζήτησε την ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων...

Οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ

Posted: 24 May 2012 10:09 AM PDT

Το 75% των Ελλήνων θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ αν διεξαγόταν αύριο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos.

Αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά επικρατούν και σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλλία, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι περίπου στο 10% σε κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τον Τζον Ράιτ, δημοσκόπο της Ipsos, οι Ευρωπαίοι «για την ώρα θέλουν να κρατήσουν το ευρώ παρά την μεγάλη αναταραχή και το δημόσιο διάλογο στις χώρες της έρευνας».

«Αυτό στέλνει ένα θετικό μήνυμα: οι πολίτες δεν ...

Στελεχομάζωμα…

Posted: 24 May 2012 10:08 AM PDT

Ο χαμός γίνεται ανάμεσα στα στελέχη  της Ν.Δ. και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μετά την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα του Αντ. Σαμαρά στον ΛΑΟΣ, τα στελέχη της έχουν ξαμοληθεί να προσεγγίσουν τους πρώην συντρόφους τους προκειμένου να τους οδηγήσουν και αυτούς πίσω στο μαντρί. Έτσι τα τελευταία εικοσιτετράωρα πολλά στελέχη της Ν.Δ. έχουν πλησιάσει υποψήφιους βουλευτές του κόμματος Καμμένου «για να τους πείσουν ότι η Ν.Δ. τους χρειάζεται, όπως τους χρειάζεται και η χώρα». Για την ώρα λίγοι τσιμ...

Στρεψόδικα Δημοσκοπικά Ερωτήματα

Posted: 24 May 2012 09:59 AM PDT

 Γράφει ο «ειρηκώς εν παρόδω»

  1. Σε ποιον κατά τη γνώμη σας οφείλεται η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης

και η προσφυγή σε νέες εκλογές;

ή Ποιος ευθύνεται περισσότερο που δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση;

 

  1. Θέλετε κυβέρνηση αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας;

 

Τα ερωτήματα που θέτουν μερικές  δημοσκοπήσεις είναι ασαφή και  στρεψόδικα.

Κρύβουν αντί να βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα.

Πρώτα – πρώτα η «αποτυχία» σχηματισμού κυβέρνησης αποδίδει ψόγο – κόλαφο,

ενώ σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί που θεωρούν ότι σωστά δε...

Σύλληψη ανήλικης για ηλεκτρονική απατή στις Πανελλαδικές

Posted: 24 May 2012 09:21 AM PDT

Στη σύλληψη 17χρονης η οποία βρέθηκε με συσκευή υποκλοπής και κινητό τηλέφωνο προχώρησε η ΕΛΑΣ. 

Το περιστατικό συνέβη στο  2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας κατά την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα της Βιολογίας. 

Η ανήλικη κοπέλα προφασίστηκε ότι θέλει να πάει στις τουαλέτες του σχολείου, ωστόσο η επιτηρήτρια που την συνόδευσε αντιλήφθηκε κάποιες ύποπτες κινήσεις και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο ενήλικες συνεργοί της οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομε...

Επικίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 24 May 2012 09:00 AM PDT

Με αφορμή τα επεισόδια στην Πάτρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι τα άκρα δε δίνουν λύση στα προβλήματα και δημιουργούν κινδύνους με την ανομία, τη βία, το χάος και το διχασμό.

«Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι, με πρωτοπόρο το ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες. Είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από ένα εκατ. ανέργου...

Ντράγκι: Η Ευρώπη θέλει ένα γενναίο άλμα πολιτικής φαντασίας για να επιβιώσει

Posted: 24 May 2012 08:51 AM PDT

Την ανησυχία του για την Ευρώπη αλλά και την άποψη του για ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

Σε δηλώσεις του από τη Ρώμη ο Ντράγκι διευκρίνισε πως η επανέναρξη των δημοσίων επενδύσεων θα μπορούσε να γίνει μέσω της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του επαναπρογραμματισμού των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων. Δεν πρόκειται για αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, διότι όπως είπε «δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη αν δεν...

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%

Posted: 24 May 2012 08:45 AM PDT

Πρώτο κόμμα με ποσοστό 30% εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 26% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15%, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Τέλος αρκετά κοντά στην είσοδό της στη Βουλή βρίσκεται η Δημιουργία Ξανά καθώς βρίσκεται στο 3% ενώ εκτός Βουλής με 1,5% μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

ΤΡΙΤΣΕΙΑ 2012 -Ημέρα μνήμης για Αντώνη Τρίτση

Posted: 24 May 2012 08:33 AM PDT

Το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Μαΐου 2012 οργανώνονται στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς τα "Τρίτσεια 2012", μία σημαντική αθλητική διοργάνωση που συμμετέχουν βετεράνοι αθλητές του Στίβου και η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Αντώνη Τρίτση.

Η εκδήλωση που οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου το Ίδρυμα Αντώνη Τρίτση, οργανώνεται φέτος στην Κεφαλονιά -γενέτειρα του- με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του...

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Posted: 24 May 2012 08:33 AM PDT

Μετά από δύο διακοπές αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση Ζαχόπουλου για τις 12 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση εκβίασης του άλλοτε γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, κατηγορούμενοι είναι η πρώην ερωμένη και υφισταμένη του Εύη Τσέκου, ο εκδότης Θ. Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γ. Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος, του οποίου το αίτημα εξαίρεσης ενός εκ των μελών του Τριμελούς Εφετείου απερρίφθη.

Goldman Sachs:Ασύμφορη η επιστροφή στη δραχμή

Posted: 24 May 2012 08:29 AM PDT

Σε σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs τονίζει ότι είναι ασύμφορη για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ καθώς όπως εξηγεί το κόστος έκδοσης ενός αξιόπιστου εθνικού νομίσματος θα είναι εξίσου υψηλό με την παραμονή της χώρας στη νομισματική ένωση. 

Όπως έντονα συζητείται το τελευταίο διάστημα από παράγοντες της αγοράς,  η κρίση χρέους στην Ελλάδα θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση νέου νομίσματος προς αντικατάσταση του ευρώ. Όπως υποστηρίζει η επενδυτική τράπεζα, αυτή θα ήταν το αποτέλεσμα μονομερών...

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το 2013, προβλέπει η Citigroup

Posted: 24 May 2012 08:07 AM PDT

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στις 1/1/2013 προβλέπει η Citigroup και τονίζει ότι η έξοδος της χώρας δεν θα σημάνει και το τέλος της κρίσης της ευρωζώνης.

Παράλληλα εκτιμά ότι θα υπάρξει κατακόρυφη υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 60% σε σχέση με το ευρώ και δραματική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2013, ενώ λόγω της εξόδου της Ελλάδας η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια στο 0,5% και θα δοθεί δεύτερο πακέτο στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Η Citigroup εκτιμά επίσης ότι οι χώρες της ευ...

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ

Posted: 24 May 2012 07:48 AM PDT

«Κεραυνούς» κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων εξαπολύει η Κουμουνδούρου καταγγέλλοντας «διαστρεβλωμένη και συσκοτισμένη παρουσίαση» του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Αλ. Τσίπρα σε Γαλλία και Γερμανία και εξαγγέλλοντας παράλληλα ότι «θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ» μέσω του ξεκαθαρίσματος του τοπίου των αδειοδοτήσεων των καναλιών. 


«Αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε», ειπώθηκε σε ειδική άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων με αφορμή το ευρωπαϊκό tour του κ. Τσίπρα, η οποία επί της ουσίας οργανώθηκε...

Ανακύκλωση

Posted: 24 May 2012 06:54 AM PDT

Εντελώς «ανατρεπτικά» πέσαμε πάνω στον Ανδρέα Ανδριανόπουλο τη Δευτέρα, στο Μεγκάλο κανάλι. Καλά, πού ήταν αυτό το παλληκάρι τόσο καιρό; Και πάνω στην αναρώτηση ήρθε το πουλάκι και μας έσκασε την είδηση: πιθανολογείται ότι θα κοσμήσει κι αυτός τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα πρώτος στην Α' Πειραιά, όπου παραείναι αδύναμη πολιτικά. Αυτή δεν είναι ανανέωση, είναι η αποθέωση της ανακύκλωσης στην πολιτική...  Α.Χ.

Διατηρεί το ΑΑΑ η Γαλλία

Posted: 24 May 2012 06:50 AM PDT

Το ΑΑΑ της γαλλικής οικονομίας αποφάσισε να διατηρήσει ο διεθνείς οίκος αξιολόγησης Moody's, θέτοντας ωστόσο υπό αρνητική προοπτική την αξιολόγησή της.

Στην ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει ότι θα περιμένει μερικούς μήνες προκειμένου να εκτιμήσει την οικονομική πολιτική της νέας γαλλικής κυβέρνησης.

Τέλος αναφέρει ότι ο νέος πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ απέδειξε την αποφασιστικότητά του όσον αφορά στην ανάκαμψη της οικονομίας, όμως ο δρόμος για την επίτευξη αυτού του στόχου παραμένει αβέβαιος.

Επίθεση Πάγκαλου σε Τσίπρα

Posted: 24 May 2012 06:44 AM PDT

Στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε μέσω twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε Τσο... -με συγχωρείτε- Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;» διερωτάται και συμπληρώνει ότι «σχολιάστηκε επαρκώς η ανοησία του Τσίπρα, που χαρακτήρισε τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Γαλλίας 'Ολαντρέου'».

«Ο Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο πρόσφατος πρωθυπουργός, είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας» αναφέρει σε άλλο σχόλιό του.

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον ΣΕΒ

Posted: 24 May 2012 06:32 AM PDT

Δριμύτατη κριτική σήμερα από το ΠΑΣΟΚ, μέσω της εκπροσώπου του, προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ για τα όσα είπε χθες αναφορικά με τον κ. Βενιζέλο και τη στάση του στη μείωση των κατώτατων μισθών και την κατάργηση των ΣΣΕ.

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, ο Ε. Βενιζέλος δεν είχε αναφερθεί ειδικά στον ΣΕΒ στις δηλώσεις του ότι επιχειρηματικοί κύκλων πίεζαν την τρόικα για αυτές τις σκληρές αποφάσεις.

Οι μάσκες έπεσαν, οι κύκλοι του ΣΕΒ είναι ο ίδιος ο Γ. Δασκαλόπουλος, υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά και τόνισε ...

Η Πεύκη καταγγέλλει ραντεβού «θανάτου» οπαδών μεγάλων ομάδων

Posted: 24 May 2012 06:26 AM PDT

«Οι γνωστοί –άγνωστοι των μεγάλων ομάδων είχαν κλείσει ραντεβού για να μαχαιρωθούν»… Με τον τρόπο αυτό το διοικητικό συμβούλιο της Πεύκης καταγγέλλει –μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε- τα χθεσινά επεισόδια στο παιχνίδι με τον Περαμαϊκό. Σε αυτή κάνει λόγο για ραντεβού «θανάτου» ανάμεσα σε οπαδούς «μεγάλης και γνωστής ομάδας του Πειραιά και της Αθήνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απειλές, αίμα, τρόμος και πολύ ξύλο είναι οι εικόνες που κυριάρχησαν στις εξέδρες του αγώνα της ομάδας μας τον Περαμα...

Μέχρι τη Δευτέρα τα 18 δισ. στις τράπεζες, σύμφωνα με τον Προβόπουλο

Posted: 24 May 2012 06:24 AM PDT

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα πιστωθούν στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες τα 18 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Παράλληλα ο κ. Προβόπουλος επανέλαβε ότι για να έρθει η ανάπτυξη απαιτείται επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, κλείσιμο οργανισμών που ζουν από τους πόρους των πολιτών και αξιοποίηση των κονδυλίων τ...

Δημιουργία πολιτικού φορέα από τον Γιώργο Τράγκα

Posted: 24 May 2012 06:00 AM PDT

Την ίδρυση πολιτικού φορέα με την ονομασία «Ελλάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» ανακοίνωσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σας ανακοινώνω την ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού forum-πολιτικού φορέα που θα δραστηριοποιηθεί φυσικά με τη μαζική συμμετοχή σας και ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά: ...

Πτώση 4,53% στο Χ.Α.

Posted: 24 May 2012 05:58 AM PDT

Βουτιά 4,53% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχωρώντας στις 502,52 μονάδες.

Ο τζίρος των συναλλαγών έφτασε τα 36,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 37 μετοχές, 96 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές