Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 17 Μαΐου

Posted: 16 May 2012 11:00 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 17 Μαΐου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Άσφαιροι οι εκβιαστές» και ρεπορτάζ για τις πιέσεις της τρόικας και των μνημονιακών, οι οποίες πέφτουν στο κενό, όπως διαπιστώνεται από την ανάγνωση της πρώτης προεκλογικής δημοσκόπησης του «Π». Τα ευρήματα της Pulse RC για το πώς ξεκινούν την κούρσα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εκπλήξεις και ανατροπές στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό και παραμονή στο ευρώ.

ΝΔ: Μέτωπο φιλελεύθερων-σκληρών δεξιών μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης τη...

Τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Posted: 16 May 2012 10:26 AM PDT

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, o Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

Μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά της συσκέψεως εδώ

Δημοσκόπηση - έκπληξη από την Pulse RC στο «Ποντίκι»

Posted: 16 May 2012 09:40 AM PDT

«Το Ποντίκι» δημοσιεύει αύριο Πέμπτη την πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία, ύστερα από την εντυπωσιακή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, είναι πολύ σημαντική διότι:

● Μετρά την πρόθεση ψήφου «εν θερμώ», αμέσως μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου.

● Διερευνά τις θετικές και αρνητικές απόψεις των πολιτών για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών....

Σε καλό κλίμα Σαμαράς - Ντόρα

Posted: 16 May 2012 09:38 AM PDT

Η πρώτη επαφή  Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη έγινε χτες, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί αν αυτή έγινε με τηλεφώνημα ή με κατ' ιδίαν συνάντηση που κρατήθηκε μυστική.
Πάντως, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ισχυρίζονται ότι υπήρξε τηλεφωνική επαφή σε καλό κλίμα και μάλιστα την πρωτοβουλία την πήρε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ προσθέτουν πως θα υπάρξει συνάντηση των δύο, προς το τέλος της εβδομάδας, αφού θα έχουν συμφωνηθεί τα πάντα..
Αγκάθι στην επιστροφή της Ντόρας ...

Κατέβασαν ρολά

Posted: 16 May 2012 09:30 AM PDT

Έκλεισαν 56.664 επιχειρήσεις στο πρώτο 4μηνο του 2012, ενώ στην τελευταία τριετία έβαλαν λουκέτο 486.000 εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. αΠρόκειται για εταιρείες οι οποίες προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους μη μπορώντας ν' αντέξουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παντελής έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Σε αυτό συνέβαλαν και τα επώδυνα φορολογικά μέτρα που έχουν επιβάλει κυβέρνηση και τρόικα τα τελευταία δύο χρό...

Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί

Posted: 16 May 2012 09:30 AM PDT

Συνέντευξη: Σώτη Τριανταφύλλου

"Το θράσος αρέσει στην Ελλάδα"

Τα μουσεία είναι μόδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων ρωτήσαμε να μάθουμε πώς μπορούν τα μουσεία μας να γίνουν πιο ελκυστικά όχι μόνο για τους μυημένους αλλά για το ολοένα διευρυνόμενο κοινό τους.

Τι βαριόμαστε στο θέατρο

Καλλιτεχνικές "φούσκες", ανούσια έργα, δήθεν πολιτικό θέατρο, κακοχωνεμένες "βερολινιές". Μην σκουντάτε τον διπλανό σας. Κοιμάται...

Όλγα Κουκλάκη

Η electo "σειρήνα" της Μεσογείου

Ο Τιμ Μπάρτον έχει κέφια

Ποια είναι...

Βεστερβέλε: Οι Έλληνες ψηφίζουν για το ευρώ

Posted: 16 May 2012 09:23 AM PDT

Για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ καλούνται να ψηφίσουν οι Έλληνες και όχι για κομματικές πολιτικές, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

«Είναι σημαντικό οι ψηφοφόροι να το γνωρίζουν αυτό» πρόσθεσε.

«Περιμένουμε ότι όλοι όσοι αποφασίζουν στην Ελλάδα έχουν και επίγνωση των ευθυνών τους. Εδώ διακυβεύονται πολλά, πάρα πολλά».δήλωσε χαρακτηριστικάο Γερμανός Υπεξ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη των εταίρων της, σημειώ...

Αποκρατικοποιήσεις σε εννέα κινήσεις

Posted: 16 May 2012 09:18 AM PDT

Σε εννέα κινήσεις θα εστιαστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Πρόκειται για την αξιοποίηση 28 κτηρίων, τη διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ, του 29% του ΟΠΑΠ και του 74% της ΕΥΑΘ, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και λιμανιών και μα-ρινών, καθώς και την πώληση του 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και του 90% των μετοχών των ΕΛΤΑ. Αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί και η πρόσληψ...

Η αλλαγή των συνόρων στην Ευρώπη

Posted: 16 May 2012 08:50 AM PDT

Μέσα από ένα time lapse video, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αλλαγή των συνόρων στην Ευρώπη από το έτος 1000 μ.Χ. μέχρι το 2003 μ.Χ..

 

ΛΑΟΣ: Μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού η Ελλάδα

Posted: 16 May 2012 08:49 AM PDT

Μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτηρίζει επίσης τον εαυτό του ως «αποτελεσματικό ανάχωμα μετά από τις εξετάσεις που έχει δώσει».

Τέλος αναφορικά με τα σενάρια για την επανένωση της κεντροδεξιάς ο ΛΑΟΣ επισημαίνει ότι «δεν τοποθετείται σε σενάρια, διαρροές, υποθέσεις ή ακόμα και προθέσεις».

Η μουσική των σκουπιδιών

Posted: 16 May 2012 07:41 AM PDT

Πριν από δέκα χρόνια ο µαέστρος Luis Szaran, στη µακρινή Παραγουάη, σκέφτηκε ότι «ένας νέος που παίζει Μότσαρτ το πρωί είναι δύσκολο να σπάσει µια βιτρίνα το βράδυ»… Και κάπως έτσι προσπάθησε να δώσει µια διέξοδο στα νέα παιδιά που ζουν κάτω από άθλιες οικονοµικές συνθήκες και δεν έχουν καµιά δυνατότητα όχι µόνο να ασχοληθούν, αλλά ούτε καν να σκεφτούν ότι η τέχνη, η µουσική είναι το «κλειδί» για την απελευθέρωσή τους από την ανέχεια.

Ο µαέστρος προχώρησε στη δηµιουργία του οργανισµού «Ήχοι τη...

Τουρκία: Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα

Posted: 16 May 2012 07:22 AM PDT

«Το κόστος της διάσωσης της Ελλάδας είναι χαμηλότερο από το κόστος της κατάρρευσής της», τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινή Σύνοδο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ με τους υπουργούς Οικονομικών των υπό ένταξη χωρών, ο κ. Μπαμπατζάν επισήμανε ότι, νομικά, δεν είναι δυνατή η έξοδος χώρας από το ευρώ και τόνισε ότι απαιτείται ισχυρότερη αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ζώνης του κοι...

Άφησε το ξανθό για το χρυσό

Posted: 16 May 2012 07:15 AM PDT

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο επαγγελματικός αθλητισμός απαιτεί θυσίες. Πολύ περισσότερο όταν ο αθλητής είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Γιουσέϊν Μπολτ είναι ο μεγαλύτερος σταρ του στίβου τα τελευταία χρόνια. Ο γρηγορότερος άνθρωπος του πλανήτη που σαρώνει τα ρεκόρ και τα μετάλλια σε κάθε διοργάνωση δεν έφτασε τυχαία στην κορυφή. Μόχθησε πολύ και οι κόποι του ανταμείφτηκαν. Όχι μόνο σε δόξα αλλά και σε χρήμα. Ακριβοπληρώνεται για να συμμετάσχει σε αγώνες, οι εταιρείες στρώνουν χρυσάφι στα πόδια το...

Επιστρέφει στη ΝΔ η Ντόρα

Posted: 16 May 2012 07:13 AM PDT

Έκλεισε η Ντόρα Μπακογιάννη με τη Νέα Δημοκρατία. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει στη ΝΔ και να ενταχθεί, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, στις λίστες της Συγγρού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πιθανότατα, η Ντόρα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σύμφωνα με καθόλα αξιόπιστες και ανεξάρτητες πηγές του matrix24.gr. Η επιστροφή της Μπακογιάννη γίνεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά για σύμπηξη μετώπου των φιλοευ...

Νταλάρα: Ανυπολόγιστο το κόστος σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Posted: 16 May 2012 06:47 AM PDT

Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, προειδοποίησε σήμερα Τρίτη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

«Οι πιέσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία ακόμα και στην Ιταλία και πιθανόν στην Ιρλανδία θα ήταν τεράστιες», είπε ο επικεφαλής του IIF, προσθέτοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας είναι δυνατή αλλά όχι πιθανή ή αναπόφευκτη.

«Δεν θέλω καν να εκτιμήσω το κόστος που θα έχει στην Ευρώπη η προσπάθεια σταθερ...

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή

Posted: 16 May 2012 06:45 AM PDT

Την πρώτη θέση με ποσοστό 20,3% καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Χρυσή Αυγή μένει εκτός Βουλής σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για τα «Επίκαιρα» μία μέρα πριν από το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αναφορικά με την πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%

ΝΔ: 14,2%

ΠΑΣΟΚ: 10,9%

ΔΗΜΑΡ: 6,1%

ΚΚΕ: 4,4%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%

Χρυσή Αυγή: 2,2%

Δημιουργία Ξανά: 1,6%

Δημοκρατική Συμμαχία: 1,1%

Άλλο κόμμα: 2,3%

Αναποφάσιστοι: 17,3%

ΔΞ/...

Μουσεία σε κρίση

Posted: 16 May 2012 06:20 AM PDT

Διεθνής Μέρα Μουσείων σε λίγες μέρες και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων προσπαθεί πλαγίως να μας πείσει ότι δεν πειράζει που τα μουσεία μας κλείνουν στις 3 το μεσημέρι αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, «από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι η Ακρόπολη δέχεται πάνω από το 75% των επισκεπτών, ενώ από τις 2 και μετά λιγότερο από το 20%. Ανάλογη είναι η κίνηση σε μεγάλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους». Όταν οι αριθμοί χρησιμοποιούνται για να καταστρατηγηθεί η λογική. Μό...

Αποζημιώσεις 13 εκατ. ευρώ για τα θύματα της Ρικομέξ

Posted: 16 May 2012 06:18 AM PDT

Μετά από 13 χρόνια το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να καταβάλει από πόρους της περιφέρειας 13 εκατομμύρια ευρώ στους συγγενείς των 39 θυμάτων της Ρικομέξ.

Το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης ενδίκων μέσων από την περιφέρεια κατά παντός φυσικού ή νομικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρικομέξ κατέρρευσε από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 και βρήκαν τραγικό θάνατο 39 άνθρωποι.

Διαδικτυακές αντιδράσεις στην επιλογή Τσίπρα για Αρσένη

Posted: 16 May 2012 06:05 AM PDT

Η απόφαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να προτείνει ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter.

Χαρακτηριστικά είναι τα πολλά επικριτικά μηνύματα διαδικτυακών «φίλων» του Αλέξη Τσίπρα που έσπευσαν να του υπενθυμίσουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας, όπως και να του ασκήσουν σκληρή κριτική αφού ο ίδιος ...

«Η Ελλάδα να ασχοληθεί με τα οικονομικά της και όχι με την ονομασία της ΠΓΔΜ»

Posted: 16 May 2012 05:43 AM PDT

«Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της Μακεδονίας, με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της» δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός, που δέχθηκε σχετική ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, υπογράμμισε τα εξής: «Τότε και εμείς θα την στηρίξουμε, διότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον και της Τουρκία...

Μπαρόζο: Οι Έλληνες πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των συνεπειών της ψήφου τους

Posted: 16 May 2012 05:40 AM PDT

Με παρέμβασή του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο διεμήνυσε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν στις επικείμενες εκλογές έχοντας πλήρη επίγνωση των συνεπειών της ψήφου τους.

«Σχετικά με το μέλλον της χώρας τους...είναι σημαντικό να λάβουν οι Έλληνες μια απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών της επιλογής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η τελική απόφαση για την παραμονή στην ευρωζώνη πρέπει να έλθει από την ίδια ...

Μένω εκτός

Posted: 16 May 2012 05:30 AM PDT

Η Άννα Διαμαντοπούλου εκτός Kοινοβουλίου. Η έτερη Άννα επίσης εκτός. Παρόλο το promo, που θα το ζήλευε ακόμα και η Lady Gaga… Εκτός και η Βάνα Μπάρμπα με τον ΛΑΟΣ. Και το άλογο κουτσό και οι κωλοτούμπες εκτός μόδας.  Α.Α.

Σε δίκη παραπέμπεται ο Άκης

Posted: 16 May 2012 05:08 AM PDT

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστεί για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες" για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009, ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία, για τα έτη 1998- 2005, εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας. 

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής το οποίο στάλθηκε στη Δικαιοσύνη ,στο «πόθεν έσχες» εμφανίζεται συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των...

Στο 2,6% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Απρίλιο

Posted: 16 May 2012 04:46 AM PDT

Κατά 2,6% μονάδες υποχώρησε ο δείκτης τιμών καταναλωτή έναντι αύξησης 2,7% που είχε σημειώσει το Μάρτιο, δείχνουν νέα στοιχεία της Eurostat.

Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν κατά 1,1% και των ειδών ένδυσης κατά 2,3%, ενώ το κόστος τροφίμων παρέμεινε σταθερό.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε πάνω από το στόχο της ΕΚΤ, λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα και τα είδη ένδυσης.

Υπάλληλο της Προεδρίας «δείχνει» ο Π.Χαϊκάλης για την αποστολή του non paper

Posted: 16 May 2012 04:34 AM PDT

Υπονοούμενα για τους υπαλλήλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφορικά με το non paper του Πάνου Καμμένου αφήνει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 λέει ότι ο αριθμός του φαξ, από όπου εστάλη το έγγραφο προς τα κόμματα είναι από το σπίτι υπαλλήλου της Προεδρίας στην Πεντέλη.

«Όλα αυτά που έγιναν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προβοκάτσια αισχίστου είδους» λέει και συνεχίζει, τονίζοντας ότι στην Προεδρία της Δημοκρατίας υπάρχουν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές