Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Ο άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη τη ΔΕΗ!

Posted: 08 Jan 2012 04:00 PM PST




Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16



χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το... χαράτσι!



Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του..........
στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους... αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

«Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου - αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

Πειράματα

Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Εχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

«Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».

Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε ''αποδοτικό'' σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.

Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας». Ο Μ. Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα

Μανόλης Κοκολάκης-ethnos.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Περίεργα Αυτοκίνητα

Posted: 08 Jan 2012 03:50 PM PST

Τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις στον δρόμο…

































































otherside.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τον «γείωσε» κανονικά! Της έκανε πρόταση γάμου σε... κοινή θέα κι εκείνη έφυγε!

Posted: 08 Jan 2012 03:33 PM PST

Το video αποτελεί το...
hit της εβδομάδας στο youtube



«Ανέβηκε» στις 2 Ιανουαρίου και έχει ήδη περισσότερα από 2 εκατομμύρια «χτυπήματα»! Προπαραμονή Χριστουγέννων κι εκείνος αποφάσισε ότι θα ήταν ρομαντικό να κάνει πρόταση γάμου στην καλή του δημοσίως, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ του UCLA.
Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του αγώνα του UCLA με το Richmond η κάμερα γύριζε στις κερκίδες και έδειχνε ζευγάρια που έπρεπε να φιληθούν κάτω από το γράφημα του γκι.
Ένας άνδρας αποφάσισε να μη φιλήσει την αγαπημένη του. Γονάτισε, έβαλε το χέρι στην τσέπη του και έκανε την (πολυπόθητη για χιλιάδες γυναίκες) ερώτηση. Μόνο που ήταν η μοναδική ίσως ερώτηση που δεν ήθελε να ακούσει η κοπέλα του!
«Ήξερα ότι ήθελα να το κάνω αυτό από την πρώτη μέρα που σε γνώρισα και κατάλαβα πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή», της είπε. Και εμφάνισε το δαχτυλίδι. Αλλά ό,τι επρόκειτο να επακολουθήσει ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο. Εκείνη «παγώνει». Δε μιλάει. Εκείνος καταλαβαίνει. Και μένει... στήλη άλατος, όταν την παρακολουθεί να φεύγει!
Κι αν οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν τι έγινε, ιδού και η εικόνα!

tromaktiko


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σολάρει με την κιθάρα της σε ηλικία ..."7 ετών"!!! (VIDEO)

Posted: 08 Jan 2012 03:18 PM PST

Η Ζωή είναι μόλις 7 χρονών και είναι διάσημη
στο διαδίκτυο μετά την αποστολή ενός βίντεο στο youtube στο οποίο παίζει κιθάρα.



Συνήθως σε αυτή την ηλικία τα παιδιά δεν...



κάνουν σπουδαία πράγματα, αλλά κάθε τόσο βλέπουμε και ένα παιδί θαύμα!!!

Στην περίπτωση αυτή, είναι ένα κορίτσι που μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τις δεξιότητές τους!!!


the planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αναζητήσεις στο διαδίκτυο: Πώς να γίνεις νίντζα; !

Posted: 08 Jan 2012 02:59 PM PST

http://www.i-diadromi.com/ Μια λίστα με τις πιο αστείες ή περίεργες αναζητήσεις
στο διαδίκτυο έφερε στο φως της δημοσιότητας η κορυφαία σλοβενική μηχανή αναζήτησης Najdi.si.

Όπως προκύπτει, οι....



Σλοβένοι συχνά αποτείνονται στο διαδίκτυο για να μάθουν «πότε θα χιονίσει», «πότε μεγαλώνουν τα μανιτάρια» ή «πώς θα γίνουν πλούσιοι».



Μάλιστα, ορισμένοι κάνουν ένα βήμα παραπέρα και αναζητούν συμβουλές για το «πώς να αντικαταστήσεις το αφεντικό σου», «πώς να γράψεις μια καλή επιστολή παραίτησης» ή «πώς να γίνεις νίντζα»!



Δεν είναι, επίσης, λίγοι αυτοί που αναζητούν συμβουλές για το «πώς να κατακτήσεις μια γυναίκα» ή για το «ποιο συγκρότημα είναι κατάλληλο για γάμους», ενώ άλλοι θέλουν να μάθουν το τηλέφωνο του.. Τζέιμς Μποντ.



Στην κορυφή των αναζητήσεων βρίσκονται, επίσης, ζητήματα, όπως «τι είναι αυτό που προσελκύει τους άνδρες στα μπαρ», «πώς να κρύψεις έναν σκύλο από τη μητέρα σου», «πόσα πόδια έχει μια σαρανταποδαρούσα» και «γιατί τσιμπάνε τα κουνούπια».

http://tvxs.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κολυμπούν δίπλα σε πολικές αρκούδες!

Posted: 08 Jan 2012 02:49 PM PST

Οι φωτογραφίες, που βλέπετε,
είναι πραγματικές, αφού παιδιά και πολικές αρκούδες κολυμπούν μαζί στο πάρκο «Polar Bear Habitat» τον Καναδά, σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με τη συμπεριφορά των εκπληκτικών αυτών ζώων.

Στην ουσία ταπαιδιά κολυμπούν μέσα σε μια τεράστια πισίνα, ενώ δεν εμπλέκονται καθόλου με τις αρκούδες, αφού υπάρχει μεταξύ τους ένα πάχους 10 ιντσών γυάλινο διαχωριστικό, το οποίο υψώνεται αρκετά μέτρα πάνω από το νερό και καταλήγει ασφαλές στη βάση της πισίνας.
Εντυπωσιακές, αναμφισβήτητα, εικόνες που μπορεί να προκαλούν λίγο φόβο!

gossiptv


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εστιατόριο σχεδιάστηκε σαν τρένο και γοητεύει!!!

Posted: 08 Jan 2012 02:34 PM PST


Απροσδόκητες και γοητευτικές λεπτομέρειες κάνουν το «Griffins Extraordinaire Steakhouse» το πιο ενδιαφέρον τυπικό...




αμερικανικό εστιατόριο αυτή τη στιγμή στη Στοκχόλμη. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Waterfront στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα στο Δημαρχείο και στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και η θέση του αυτή αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που ενέπνευσαν τους δημιουργούς του για να το σχεδιάσουν και να το διακοσμήσουν εν είδει… τρένου.

Πολυτελή και οικεία ατμόσφαιρα αφήνει στους επισκέπτες του πολλούς υπαινιγμούς… ταξιδιού! Τι σημαίνει αυτό; Το «Griffins Extraordinaire Steakhouse» χωρίζεται σε «βαγόνια», όπου οι πελάτες απολαμβάνουν ήσυχα το φαγητό τους, ενώ ο συνολικός χώρος και η διακόσμηση κάνουν τους επισκέπτες να φαντάζονται ότι απολαμβάνουν ένα διηπειρωτικό ταξίδι με το «Όριεντ Εξπρές»! Όσο για τις αποσκευές σας; Αυτές θα τις πάρετε μαζί σας… πλήρεις εκλεπτυσμένων γεύσεων και γκουρμέ απολαύσεων!

perierga.gr - Τρένο ή εστιατόριο; Ιδού η απορία!

perierga.gr - Τρένο ή εστιατόριο; Ιδού η απορία!

perierga.gr - Τρένο ή εστιατόριο; Ιδού η απορία!

perierga.gr - Τρένο ή εστιατόριο; Ιδού η απορία!

perierga.gr - Τρένο ή εστιατόριο; Ιδού η απορία!

the planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Του έδωσε σφαλιάρα με το... "iPad"!!! (VIDEO)

Posted: 08 Jan 2012 02:26 PM PST

Όταν πας γυρεύοντας για σφαλιάρα, θα την φας ανεξαρτήτως
του τι κρατάει ο άλλος στα χέρια του.


Ακόμα και αν κρατάει ένα..."iPad"!!!











the planet
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δείτε πως μεταφέρει το ..."σκύλο" του!!! (PHOTOS)

Posted: 08 Jan 2012 02:19 PM PST


Αν δεν έχετε βρει ακόμα ένα τρόπο για να μεταφέρεται το αγαπημένο σας "σκύλο"......
δοκιμάστε τον παρακάτω!!!












ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΑΠΟ :
Thepla-NET
(thepla-net.blogspot.com)





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τι ζώδιο είσαι να σου πω πως οδηγάς

Posted: 08 Jan 2012 02:13 PM PST


Τα ζώδια δεν επηρεάζουν μόνο την ζωή μας
αλλά και την οδήγηση μας διαβάστε και θα καταλάβετε …

ΚΡΙΟΣ
Ο καλύτερος πελάτης των τροχονόμων … Του αρέσει η ταχύτητα και οι προκλήσεις. Είναι ικανός την στιγμή που κάποιος τον προσπερνά να αυξήσει ταχύτητα για να κερδίσει μία άτυπη κόντρα. Τραβάει τα βλέμματα των τροχονόμων χωρίς να είναι και πολυδιατεθειμένος να υπακούσει στα σήματά τους. Του αρέσουν τα κόκκινα αυτοκίνητα γιατί με… αυτά εκφράζεται η επιθετικότητά του. Ο λόγος που καταλαμβάνει την 7η θέση στον πίνακα και όχι κάποια χειρότερη είναι πως δεν προλαβαίνει να προκαλέσει ατυχήματα γιατί συνήθως βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου με έναν ή περισσότερους τροχονόμους στο παράθυρό του

ΤΑΥΡΟΣ
Αν ακούσετε κάποιον ανυπόμονο στο φανάρι να σας κορνάρει πριν καλά καλά ανάψει το πράσινο τότε αυτός θα πρέπει να ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου. Είναι ο οδηγός εκείνος που λατρεύει την κόρνα γιατί αποτελεί ένα εξαίρετο μέσο για να εξωτερικεύσει την γκρίνια του. Σαν συνοδηγός είναι ακόμα χειρότερος: Παραπονιέται και γκρινιάζει για ότι βλέπει γύρω του. Αποφεύγει τους δρόμους με τα διόδια γιατί δεν θέλει να καταθέτει εκεί όσα έχει κερδίσει με κόπο. Όταν βρίσκεται στο τιμόνι επιλέγει την δεξιά λωρίδα οδηγώντας ακριβώς στο όριο της ταχύτητας και πολλές φορές κάτω από αυτό αδιαφορώντας για τους άλλους που θα ήθελε την συγκεκριμένη στιγμή να μην υπάρχουν κιόλας στο οπτικό του πεδίο (ή ακόμα και στην ζωή). Λόγω της ιδιοσυγκρασίας του κατέχει την δεύτερη θέση σε πιθανότητα εμπλοκής σε ατύχημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Πέστου να μείνει σε μία λωρίδα ενώ οδηγεί και θα σε μισήσει. Αλλάζει συνεχώς λωρίδες κυκλοφορίας, ελίσσεται σαν φίδι και προσπαθεί να αποφύγει έγκαιρα όσους θεωρεί αργούς οδηγούς. Αν, τυχόν, κολήσει πίσω από κάποιον σαν αυτούς εκνευρίζεται, αγχώνεται και λειτουργεί σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Ενώ είναι επικίνδυνος για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, μέσα στην πόλη βρίσκεται στο στοιχείο του καθώς αντιμετωπίζει πολύ εύκολα την κίνηση μπαίνοντας σε κάθε κενό που συναντά μπροστά του και χρησιμοποιώντας όλα τα στενά της διαδρομής. Η έρευνα απέδειξε πως συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακεί σε ατύχημα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο πιο συντηρητικός οδηγός που πρόκειται να συναντήσει κανείς στον δρόμο. Κινείται αμυντικά προσέχοντας τόσο για την δική του ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των άλλων. Επιλέγει μεσαία ή αριστερή λωρίδα και είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του οδηγού εκείνου που δεν θα ξεκινήσει το αυτοκίνητό του αν όλοι οι επιβάτες δεν έχουν φορέσει την ζώνη ασφαλείας και δεν έχουν καθήσει αναπαυτικά στα καθίσματά τους. Σαν πατέρας (ή μητέρα) είναι καταπιεστικός για τα παιδιά του τα οποία δεν αφήνει να κουνηθούν ούτε για μία στιγμή στο αυτοκίνητο. Καταλαμβάνει την 5η θέση στον πίνακα επειδή αν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα θέλει (ακριβώς λέμε τώρα) τότε χάνει την υπομονή του με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΛΕΩΝ
Ο πιο «επικοινωνιακός» από όλους τους οδηγούς. Είναι ο μόνος που κατεβάζει πολύ εύκολα το παράθυρό του είτε για να κάνει παρατήρηση σε άλλους οδηγούς είτε για να απαντήσει σε κορναρίσματά τους. Του αρέσει η ταχύτητα και είναι επικεντρωμένος στον προορισμό του ταξιδιού του. Κοιτάζει συχνά τους καθρέπτες του όχι, όμως, για να ελέγξει τα αυτοκίνητα που τον ακολουθούν αλλά για να διορθώσει την εμφάνισή του. Του αρέσει η δυνατή μουσική και οδηγεί, συνήθως, με τέρμα τα μπάσα και τσίτα τα γκάζια. Έχει προγραμματίσει την ώρα άφιξης σε κάθε ταξίδι και τσαντίζεται όταν βρεθεί σε κίνηση ή πίσω από αργούς οδηγούς. Καταλαμβάνει την 8η θέση στον πίνακα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Όσο πιο μεγάλο αυτοκίνητο έχουν τόσο πιο καλά και άνετα νοιώθουν. Η άνεση είναι σημαντική για αυτούς όπως και το να μην πάρουν ούτε μία κλήση από τροχονόμο. Οδηγούν στην μεσαία ή τη δεξιά λωρίδα και πάντα σύμφωνα με το νόμο. Απεχθάνονται το μποτιλιάρισμα όπως και τις ουρές στα διόδια. Είναι οι πρώτοι που θα εκμεταλλευθούν γρήγορους και σύγχρονους τρόπους που τους διευκολύνουν την ζωή και την κίνηση στους δρόμους. Καταλαμβάνουν την 4η θέση στον πίνακα γιατί προκαλούν ατυχήματα, κυρίως μέσα στις πόλεις, όπου δεν βρίσκονται και πολύ μέσα στα «νερά» τους.

ΖΥΓΟΣ
Καλός οδηγός που θα ξεπεράσει κατά 10 μόλις χιλιόμετρα το όριο ταχύτητας για να ξεφύγει από την στάμπα του συντηρητικού οδηγού. Δεν θα πάει, όμως, παραπάνω γιατί δεν θέλει και την στάμπα του γρήγορου οδηγού. Έχει μεγάλες αντοχές σε μακρινά ταξίδια και καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των συνεπιβατών του. Σε συνηθισμένες καταστάσεις πολύ δύσκολα θα προξενήσει ατύχημα. Αυτό θα γίνει όταν βρεθεί σε κάποια ακραία περίπτωση όπου θα έχει να επιλέξει από δύο ή περισσότερες λύσεις και θα αναλωθεί στην διαδικασία αδυνατώντας να αποφασίσει. Καταλαμβάνει την 9η θέση στον πίνακα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους οδηγούς του ζωδιακού κύκλου. Όχι γιατί οδηγεί συντηρητικά αλλά επειδή γνωρίζει πως με τον τρόπο που οδηγεί μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Αυτό τον κάνει ιδιαίτερα υποψιασμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Ελέγχει πιο συχνά από κάθε άλλο οδηγό τους καθρέπτες του και γνωρίζει τι συμβαίνει ακόμα και στο πέμπτο σε σειρά μπροστινό του αυτοκίνητο. Οδηγεί γρήγορα και επιθετικά και «κυνηγάει» όσους του «χώνονται» στον δρόμο για να πατσίσει μαζί τους. Μόλις το καταφέρει μειώνει ταχύτητα και οδηγεί με την ηρεμία του. Με τους τροχονόμους δεν τα πάει καλά ενώ αν πάρει κλήση θα κινήσει «γη και ουρανό» για να μην την πληρώσει. Μαζί με τους Αιγόκερους καταλαμβάνει την καλύτερη (12η) θέση του πίνακα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Συντηρητικός οδηγός που εκνευρίζεται τόσο με την κίνηση όσο και με τους άλλους οδηγούς. Θεωρεί πως έχει την καλύτερη εκπαίδευση από όλους τους άλλους και είναι ο καλύτερος μαθητής των Σχολών Οδήγησης. Του αρέσουν τα ταξίδια και προτιμά τους αυτοκινητόδρομους και τους επαρχιακούς δρόμους. Δεν βρίσκει καμμία συγκίνηση στην ταχύτητα και απορεί με όσους πεθαίνουν για αυτήν. Με τέτοια συμπεριφορά κατορθώνει να έχει πολύ λίγα ατυχήματα. Αν έλειπε ο εκνευρισμός του θα μπορούσε να καταλάβει ακόμα και την 12η θέση του πίνακα επικινδυνότητας. Τώρα βρίσκεται στη 10η.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
Ο μόνος οδηγός που δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ του. Διαβάζει με εξαιρετική ευκολία τους χάρτες και τις πινακίδες και ξέρει εκ των προτέρων σε ποια στροφή θα στρίψει, τι θα συναντήσει κ.ο.κ. Δεν μιλάει όταν οδηγεί και του αρέσει να ακούει εκπομπές πολιτικού λόγου στο ραδιόφωνο. Οδηγεί μεγάλα αυτοκίνητα και δεν γκαζώνει όχι γιατί δεν του αρέσει αλλά γιατί σκέπτεται το πρόστιμο που έχει να πληρώσει αν τον πιάσουν. Είναι ο καλύτερος συνοδηγός που μπορεί να έχετε δίπλα σας και ο καλύτερος οδηγός του ζωδιακού κύκλου. Έρχεται τελευταίος στον σχετικό πίνακα επικινδυνότητας του ζωδιακού κύκλου καθώς έχει τα λιγότερα ατυχήματα (μαζί με τους Σκορπιούς). Αυτό δεν προκαλεί εντύπωση γιατί οι Αιγόκεροι δεν είναι μόνο οι ασφαλέστεροι οδηγοί αλλά οι ασφαλέστεροι οπουδήποτε, με ότι και αν καταπιάνονται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το εντελώς αντίθετο του Αιγόκερου. Μιλάει συνέχεια όταν οδηγεί και θυμάται την «μάνα του και τον πατέρα του» στις ιστορίες που διηγείται. Χάνεται πάρα πολύ εύκολα αλλά αυτό δεν τον πειράζει καθώς βρίσκει επιπλέον χρόνο για να «ψυχαγωγήσει» τους συνεπιβάτες του. Έχει φθάσει στον προορισμό του πριν ακόμα μπει στο αυτοκίνητό του (ή τουλάχιστον έτσι αισθάνεται). Αν ξεκινήσει για καλοκαιρινό μπάνιο ήδη νοιώθει την αύρα της θάλασσας και την αρμύρα της έστω και αν βρίσκεται μποτιλιαρισμένος στη Βουλιαγμένης. Όταν κάποια στιγμή φθάσει κοντά στον τελικό του προορισμό μην βάλετε στοίχημα πως θα τον βρει κιόλας γιατί δεν σας βλέπουμε για «ταμείο». Καταλαμβάνει την 6η θέση στον πίνακα.

ΙΧΘΕΙΣ
Μιλώντας για οδηγούς δεν θα έπρεπε, ίσως, να συμπεριλάβουμε τους Ιχθείς σε αυτούς. Υπερβολή; Μάλλον όχι γιατί τους Ιχθείς τους πηγαίνουν, συνήθως, με το αυτοκίνητο και οι ίδιοι σπάνια επιλέγουν να οδηγήσουν. Όταν αυτό (μόνο εξ ανάγκης) συμβαίνει τότε δίνουν την σειρά τους σε όλες τις διασταυρώσεις και γίνονται οι πιο ευγενείς της ζούγκλας των δρόμων. Αν πρόκειται να συναντήσουν διόδια στον δρόμο τους έχουν βγάλει ένα μισάωρο νωρίτερα τα ψιλά τα οποία έχουν τοποθετήσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην χρειασθεί να τεντωθούν για να τα φθάσουν. Εκεί … δίπλα στο τηλέφωνο που και αυτό είναι έτοιμο για κάθε ζήτηση. Η απειρία τους στην οδήγηση και η ανασφάλεια που νοιώθουν τους έχει οδηγήσει στην τρίτη θέση επικινδυνότητας του ζωδιακού κύκλου. Και ας μην αναφέρουμε την αφηρημάδα και τις ονειροπολήσεις τους οι οποίες είναι παροιμιώδεις.




Πηγή: tsantiri


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

VIDEO: Μακράν η καλύτερη πρόταση γάμου που έχει γίνει ποτέ

Posted: 08 Jan 2012 01:50 PM PST



" Από τον παράδεισο στην κόλαση και τούμπαλιν!
















Πηγή: lateam


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σπίτι και όχημα μαζί, μια κατοικία που μετακινείται… παντού με τα πόδια!

Posted: 08 Jan 2012 01:44 PM PST


Φανταστείτε ότι κάνετε μια βόλτα στους δρόμους

της πόλης καθισμένοι αναπαυτικά στο κρεβάτι σας, απολαμβάνοντας ένα καφέ ή το φαγητό σας αλλά και όλες τις ανέσεις μιας...

κατοικίας! Κάπως έτσι θα περιγράφαμε αυτό το «παράδοξο» όσο και πρωτοποριακό σπίτι που ονομάζεται «Walking House» (σ.σ. Σπίτι που Περπατάει). Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό σπιτιού και οχήματος, μια κατοικία που μετακινείται… παντού με τα πόδια!



To «Walking House» επιτρέπει στο χρήστη να περιδιαβεί την πόλη αλλά και να σταθμεύσει όπου επιθυμεί, απολαμβάνοντας τη φύση ή το πράσινο, ακόμη το κέντρο μιας μεγαλούπολης (ανάλογα με την επιλογή της τοποθεσίας).



Η «κατοικία» είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και γυαλλί, ενώ διαθέτει έξι «πόδια», το μήκος των οποίων αυξομοιώνεται αυτόματα ανάλογα με τα εμπόδια του εδάφους (βράχια, υψώματα, πεζοδρόμια κ.λπ.). Άλλωστε, η ευελιξία είναι το μυστικό!



Στο εσωτερικό υπάρχει χημική τουαλέτα και ξυλόσομπα, όλα τα απαραίτητα έπιπλα (τα περισσότερα εντοιχισμένα στην κατασκευή), ενώ ηλιακά πάνελ και συλλέκτες βρόχινου νερού συντελούν στην άνετη διαβίωση. Επιπλέον, τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν την απόλαυση της απανταχού θέας.



Η ιδέα προέκυψε όταν μια ομάδα σχεδιαστών θέλησε να κάνει πράξει το concept «κινητό σπίτι» μέσα στο αστικό περιβάλλον. «Ο σκοπός μας είναι να προβάλλουμε την ιδέα της… αέναης κίνησης και όχι τη στατικότητα για μια κατοικία.



Αυτή που θα προσφέρει απόλυτη αυτονομία στο χρήστη και θα μπορεί ο καθένας εύκολα να τη μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο», επισημαίνουν οι δημιουργοί.



Κατά κάποιο τρόπο, το «Walking House» θα αποτελέσει στο μέλλον τη βάση για την επόμενη γενιά των κατασκηνωτών, καθώς είναι μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας «τροχόσπιτο»!



tromaktiko


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ: Πότε κάνουν καλό και πότε κακό;

Posted: 08 Jan 2012 01:36 PM PST


love

Δεν υπάρχει ζευγάρι που δεν τσακώνεται... Άλλες φορές για σοβαρό λόγο κι άλλες για το απόλυτο τίποτα...

Εδώ που τα λέμε -και σύμφωνα με τους ειδικούς πάντα- το να μην καυγαδίζεις καθόλου και ποτέ με τον σύντροφό σου είναι ανησυχητικό! Το ίδιο ανησυχητικό όμως είναι κι όταν τείνουν να γίνουν ή έχουν γίνει ήδη καθημερινό φαινόμενο.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο ερωτευμένους ανθρώπους κοστίζουν. Σε στεναχωρούν, σε θυμώνουν, σε πληγώνουν. Κι αν μάλιστα είναι από εκείνους που εκσφενδονίζονται βαριές κουβέντες, τότε...



Η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου είναι εδώ για να μας πει τι πρέπει να προσέξουμε, αλλά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τσακωθείς με το αγόρι σου...



ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ;

1. "Όταν στόχος δεν είναι η επικοινωνία, αλλά ο ανταγωνισμός."

Ο ένας προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει δίκιο, ότι λέει αλήθεια, ότι λέει το σωστό χωρίς να υπολογίζει τον άλλο. Ο καθένας σκέφτεται την πάρτι του και δεν μπαίνει καθόλου στα πατουσάκια του άλλου. Δεν ακούει και παραβλέπει την αμοιβαία υπευθυνότητα. Το "εγώ" υπερτερεί.



2. "Όταν το ζευγάρι ξεφεύγει από το θέμα για το οποίο προέκυψε η σύγκρουση."

Δηλαδή... ξεκινά ο καυγάς για το "χ" θέμα και ξαφνικά στην κουβέντα και στον τσακωμό επανέρχονται προβλήματα, καταστάσεις, πρόσωπα, παράπονα από το παρελθόν. Το ζευγάρι δεν μένει στο "τωρινό θέμα", αλλά επεκτείνεται στο "τότε που...", "εκείνη που..."



3. "Όταν μετά από μια σύγκρουση, δεν ακολουθεί μια διεργασία στην οποία εκφράζονται συναισθήματα πόνου, θυμού, λύπης."

Κι έτσι, οι δύο σύντροφοι αποκτούν απωθημένα και κυρίως θυμό. Θυμό, ο οποίος θα βγει ανεπεξέργαστος στη συμπεριφορά -ως παθητική ή ενεργητική επιθετικότητα σε ανύποπτο χρόνο. Αυτό είναι που θα προκαλέχει την απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι.



4. "Όταν ο καυγάς δεν οδηγεί σε μία πραγματική συμφωνία, αλλά σε έναν επιφανειακό συμβιβασμό που συνοδεύεται από έναν θρίαμβο αυτού που δεν υποχώρησε."

Δεν υπάρχει ουσιαστική προσέγγιση, δεν βελτιώνεται η σχέση, έχουμε επανάληψη τέτοιων καταστάσεων και τελικά διάρρηξη της σχέσης.



5. "Όταν υπάρχει ο φόβος της τίμιας υποχώρησης."

Γιατί κάποιος, ίσως και οι δύο θεωρούν την υποχώρηση πλήγμα για το προσωπικό γόητρο, απώλεια.



ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ;

Καταρχάς, να διευκρινίσουμε πως όταν ένα ζευγάρι δεν τσακώνεται καθόλου δεν σημαίνει ότι είναι και ευτυχισμένο. "Η έλλειψη καυγάδων πολλές φορές υπονομεύει τη σχέση" σημειώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου. "Κλονίζει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στον άλλο, οδηγεί στη μοναξιά και διαστρεβλώνει το νόημα της πραγματικής συμβίωσης"

Με λίγα λόγια, οι συγκρούσεις "χρειάζονται" σε μια σχέση αρκεί να τις χρησιμοποιήσουμε ως μέσο και αφορμή για να αποφύγουμε πρόσκαιρους συμβιβασμούς.

"Η θετική σύγκρουση είναι τίμια και αντικειμενική, όχι κακοήθης, ενοχοποιητική και σκληρή. Η τίμια μάχη οδηγεί στην αυθεντικότητα της σχέσης και στην ισοτιμία." Ενώ οι βρισιές, οι άσχημοι χαρακτηρισμοί, οι κατηγορίες και η προσβολή πληγώνουν ανεπανόρθωτα και τον άλλον και τη σχέση.



ΠΩΣ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ;

1. "Τη σύγκρουση πρέπει να ακολουθεί συζήτηση."

Cool! Ξεκινήστε από την αναγνώριση των θετικών του άλλου, την έκφραση της αγάπης και του ενδιαφέροντος για αυτόν. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις ανακτήσει την ψυχραιμία σου και την ηρεμία σου.

Το ζητούμενο είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι ώστε να διατηρηθεί νηφάλια η σκέψη. Μην κατηγορείτε ο ένας τον άλλο, μην επιρρίπτετε ευθύνες, αποφύγετε τις αξιολογήσεις, τις γενικεύσεις και τις ερμηνείες.



2. "Δώστε χρόνο."

Μην βιάζεστε. Μην αντιδράτε σπασμωδικά. Και μην ξεχνάς ότι οι θυμωμένοι δεν ακούνε. Κι αν δεν ακούς ή δεν ακούει είναι αδύνατο να συνεννοηθείτε. Ο καθένας θα λέει τα δικά μου με μοναδικό στόχο να ξεσπάσει και όχι το καλό της σχέσης.

Πάρτε το χρόνο σας, ηρεμήστε και μετά συζητήστε...



3. "Χρειάζεται ευαισθησία στον τρόπο, το χρόνο και το χώρο που γίνεται ο καυγάς".

Μπροστά σε τρίτους είναι λάθος -θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Όταν ο ένας κοιμάται, επίσης είναι λάθος. Στο κρεβάτι είναι λάθος -μην φορτίζεται ένα τόσο όμορφο έπιπλο με αρνητικές μνήμες.



4. "Μην θίγετε τα ευαίσθητα σημεία του άλλου."

Πρώτον, είναι σκληρό. Και πονάει. Δεύτερον, δεν δείχνει αγάπη και σεβασμό για τον άλλον. Τρίτον, ο στόχος ενός τσακωμού είναι να λυθούν οι διαφορές και οι διαφωνίες για το καλό και των δύο, για το καλό της σχέσης κι αυτό δεν γίνεται με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.



ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ!

"Το ζητούμενο είναι ο καθένας να είναι σε θέση να αγαπάει και να αποδέχεται τον εαυτό του και τους άλλους ως πρόσωπα, ανεξάρτητα από το εάν απορρίπτει κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς του" τονίζει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.







Πηγή tuned


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σιγά τα χιόνια!16 μέτρα!

Posted: 08 Jan 2012 01:20 PM PST

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει


στην Ιαπωνία, εδώ ακούμε για ένα μέτρο χίονι και μας ακούγεται παράξενο. Που να ακούσουμε ότι εκεί το χιόνι φτάνει τα 20 μέτρα ύψος.

Δείτε και ένα βίντεο για το πως το καθαρίζουν. Οι φωτογρφίες είναι από το τουριστικό θέρετρο...Tateyama Kurobe Alpine Route που βρίσκεται στο νησί Honshu στις Ιαπωνικές Άλπεις. Όπως βλέπετε , αν και το χιόνι έχει φτάσει τα 20 μέτρα, καθαρίζουν τους δρόμους! Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για καταστροφή!
www.kokoria.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι οχτώ καλύτερες τροφές για μακροζωία

Posted: 08 Jan 2012 01:04 PM PST

Τις οχτώ τροφές που συνδέονται με την μακροζωία
δημοσίευσε σε άρθρο του το περιοδικό Forbes.

Οι τροφές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ψάρια, καρότο και πράσινο τσάι και καταναλώνοντάς τες αυξάνονται οι πιθανότητες να συμπληρώσετε... έναν αιώνα ζωής!



Ψάρι

Όλοι γνωρίζουν πλέον για το ρόλο που παίζουν στην διατροφή τα ω-3 λιπαρά που μας παρέχει. Νέες μελέτες συνδέουν την κατανάλωση του ψαριού και των συγκεκριμένων λιπαρών με την υγεία της καρδιάς: θεωρείται ότι με την κατανάλωση 3 γευμάτων με ψάρι την εβδομάδα ή 30 γραμμ. ψάρι καθημερινά, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%.



Σκόρδο

Ως ισχυρό «φυτικό αντιβιοτικό», είναι αναντικατάστατο για την πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Πλέον έχει αποδειχτεί και η προληπτική του δράση εναντίων κάποιων μορφών του καρκίνου, όπως του στομάχου και του εντέρου. Σημαντικός είναι και ο ρόλος του σκόρδου στην πρόληψη καρδιακών νοσημάτων, καθώς περιέχει ουσίες που «καθαρίζουν» τα τοιχώματα των αρτηριών και προλαμβάνουν τις θρομβώσεις.



Φράουλα

Πολύ πιο πλούσια σε βιταμίνη C από την πιο γνωστή πηγή της, τα εσπεριδοειδή, αποτελεί ακόμα «βόμβα σιδήρου» ενώ μερικές από τις χρωστικές που υπάρχουν στη σύσταση της, εμποδίζουν τον σχηματισμό στον οργανισμό μιας κατηγορίας ενζύμων τα οποία ενοχοποιούνται για το ότι εντατικοποιούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.



Καρότο

Η βήτα-καροτίνη, που υπάρχει στη σύσταση του, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες καταστρέφουν τη δομή των κυττάρων προκαλώντας σοβαρές διαταραχές όπως η καρκινογέννηση. Την ίδια στιγμή έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα και στην όραση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η πολύτιμη αυτή ουσία αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τα λιπαρά, γι΄ αυτό πρέπει πάντα να προσθέτετε επαρκείς ποσότητες λαδιού ή άλλη πηγή λιπαρών στις σαλάτες ή τα φαγητά που περιέχουν καρότο.



Μπανάνα

Περιέχει ουσίες που εμποδίζουν την γρήγορη κατανομή της ζάχαρης στο αίμα. Επίσης, η μπανάνα περιέχει εκτός των άλλων και μαγγάνιο– ουσία καθοριστικής σημασίας για πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού (συμμετέχει στον σχηματισμό του συνδετικού και νευρικού ιστών, τη σύνθεση της χοληστερόλης, το μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, παίρνει μέρος στην πήξη του αίματος και τη δράση της ινσουλίνης. κ.ά).



Πράσινο τσάι

Οι ευεργετικές ιδιότητες του οφείλονται κυρίως στις κατεχίνες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και προλαμβάνουν μερικές μορφές καρκίνου.



Σόγια

Τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων μια που αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση της σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά καρκίνων του μαστού και του προστάτη. Η σόγια και ειδικά τα φύτρα της, παρέχει στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και λεκιθίνης, συστατικών με θετική δράση στις εγκεφαλικές λειτουργίες και το νευρικό σύστημα.



Γάλα

Πηγή πολύτιμων πρωτεϊνών, λιπιδίων που αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό και φυσικά ασβεστίου. Εκτός του ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, διαπιστώθηκε μια αξιόλογη προληπτική του δράση στην ανάπτυξη καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων.



Πηγή: omorfamistika.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα πιο παράξενα νύχια!

Posted: 08 Jan 2012 12:56 PM PST

Δείτε μερικά ασυνήθιστα σχέδια σε νύχια, που μάλλον μόνο
για φιγούρα είναι, αφού δεν φαίνονται καθόλου βολικά…





































































otherside.gr





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Βρίσκουν μέσω Facebook τα παιδιά που έδωσαν για υιοθεσία!

Posted: 08 Jan 2012 12:43 PM PST

Αναστάτωση προκαλούν στις παιδικές ψυχές τα μηνύματα
που αφήνουν πολλοί βιολογικοί γονείς στα παιδιά τους μέσα από το Facebook.



Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν για το νέο αυτό φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αφού γονείς που έχουν δώσει τα παιδιά τους υιοθεσία ή τα ανέλαβε η Πρόνοια λόγω κακοποίησης, επικοινωνούν με τα παιδιά τους μέσω του Facebook.
Μπορεί τα χαρτιά της υιοθεσίας να απαγορεύουν ρητά την οποιαδήποτε μετέπειτα επικοινωνία με τα παιδιά, όμως αρκετοί γονείς εντόπισαν τους λογαριασμούς τους στο Facebook και επιδιώκουν επανένωση, εξηγώντας στα παιδιά τον λόγο που τα εγκατέλειψαν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τα απροστάτευτα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης από τους γονείς τους.
Οι νέες οικογένειες των παιδιών κάνουν έκκληση στις αρχές και τα προγράμματα υιοθεσίας, για να βρεθεί ένας τρόπος να τα προστατεύσουν από την τραυματική αυτή εμπειρία.
Εκπρόσωπος του Facebook αναφέρει ότι η προστασία των χρηστών του ήταν και είναι πάντα προτεραιότητά τους και υπάρχουν εργαλεία για να εμποδίσουν επικοινωνία με οποιοδήποτε «ανεπιθύμητο» άτομο.


mediagate.gr





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Aγκαλιαστείτε σφιχτά και ελάτε πιο κοντά: Η αγάπη κάνει καλό στη υγεία

Posted: 08 Jan 2012 12:34 PM PST



Οι περισσότεροι ερευνητές ανθρώπινης συμπεριφοράς
υποστηρίζουν ότι το σεξ, η καλοσύνη και η αγάπη μάς κάνουν πιο δυνατούς, με οφέλη που ξεκινούν από την ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης μέχρι... τη μακροζωία.








Περισσότερα στο myself.gr


Ποιος δεν θέλει να είναι ερωτευμένος; Ένας αληθινός σύντροφος μας επιτρέπει να μιλάμε ατελείωτες ώρες για τη δουλειά, μας προσφέρει (συνήθως) το τελευταίο κομμάτι της πίτσας, μας κρατάει το χέρι όταν βλέπουμε θρίλερ και βρίσκει χαριτωμένα τα βαμβακερά μας εσώρουχα.


Τα οφέλη αυτά δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, είναι και μετρήσιμα. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ λιγότερες απ ό,τι σε εκείνες που βιώνουν μια κακή σχέση.









Το Εθνικό Ινστιτούτο Μακροβιότητας των ΗΠΑ, παρακολουθώντας από το 1979 περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα, συμπέρανε ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, παθαίνουν λιγότερες καρδιακές προσβολές και εκδηλώνουν σπανιότερα καρκίνο. Ακόμα και πνευμονία παθαίνουν πιο σπάνια από τους εργένηδες!


Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Iowa έδειξε ότι τα ανοσοκύτταρα (δηλαδή αυτά που "επιτίθενται" στις ασθένειες) γυναικών που πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών και έχουν ευτυχισμένη ερωτική σχέση και ισορροπημένη προσωπική ζωή είναι πιο δυνατά από αυτά των γυναικών που δεν αισθάνονται ευτυχισμένες. Ορισμένοι ειδικοί, μάλιστα, θεωρούν ότι δεν είναι μακριά η εποχή που οι γιατροί θα συνιστούν έντονο σεξ, ρομαντικά διήμερα και ευτυχισμένες σχέσεις, αντί για ξεκούραση και δίαιτες για χαμηλή χοληστερίνη.


Aγκαλιαστείτε σφιχτά









Ειδικά για τις γυναίκες οι συχνές αγκαλιές με το σύντροφό τους κατεβάζουν την πίεση περίπου μία μονάδα και απελευθερώνουν μια ορμόνη, την οκυτοκίνη, η οποία λειτουργεί χαλαρωτικά και εκλύεται επίσης κατά τον οργασμό, το θηλασμό και λίγο πριν από τη γέννα λέει η Kathleen Light, PhD, καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Οι άντρες, βέβαια, δεν έχουν την ίδια οργανική αντίδραση. (Το σεξ έχει για εκείνους το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά μια ερωτική βραδιά μπορεί να ξεκινήσει από ένα αγκάλιασμα, σωστά;) Η οκυτοκίνη συνδέεται στις γυναίκες με το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Ο θηλασμός, επίσης, συνδέεται με τη μείωση καρκινικών κυττάρων του μαστού και των πιθανοτήτων για καρκίνο του μαστού.


Η Kathleen Light συμπληρώνει: "μπορούμε να πούμε ότι η οκυτοκίνη συνδέεται με το συναισθηματικό και το σωματικό δέσιμο δύο συντρόφων. Και μπορεί η θεραπευτική της δύναμη να μην έχει ακόμα κατοχυρωθεί επιστημονικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα". Το κατά πόσο το σεξ κάνει από μόνο του καλό στην υγεία μας δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα, αυτή τη στιγμή. Παρ' όλα, αυτά σχετική έρευνα σε 2.632 γυναίκες απέδειξε ότι ένας οργασμός (ακόμα και με τη μορφή αυνανισμού) τις χαλαρώνει κατά 39%, κατά 32% τις βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα και κατά 9% τις ανακουφίζει από τις κράμπες της περιόδου.


Eλάτε πιο κοντά









Οι ειδικοί επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι το σεξ μόνο του, όσο έντονο κι αν είναι, δεν έχει τη μαγεία μιας αληθινής σχέσης που δημιουργεί το δέσιμο. Αυτή η αίσθηση, ότι γινόμαστε ένα και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, είναι, όπως την ορίζει ο Brian Baker, Ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο του Toronto, μια "συνεκτικότητα"... Μια έρευνά του αποδεικνύει ότι αυτή η "συνεκτικότητα", η συνοχή των δύο συντρόφων, κάνει πολύ περισσότερο καλό στην υγεία τους απ' όσο μια βραδιά εξαιρετικού σεξ.


Μετρήθηκε συστηματικά η πίεση 229 άνεργων αντρών, που είχαν οικονομικά προβλήματα. Όσοι βίωναν έναν ευτυχισμένο γάμο ή μακροχρόνια σχέση είχαν μικρότερη πίεση κατά 2,5 μονάδες από τους υπόλοιπους, για περισσότερο από 12 μήνες. Ο Brian Baker σημειώνει ακόμα ότι: "Εντυπωσιακό είναι πως αυτά τα ζευγάρια φαίνεται να κατανοούν ενστικτωδώς ότι το να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και να έχουν κοινές δραστηριότητες τους δένει ακόμα περισσότερο και τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Όσο για το σεξ, όσα ζευγάρια στην έρευνά μου έκαναν σπανιότερα σεξ ή όχι τόσο ικανοποιητικό δεν έδειξαν σημάδια μικρότερης συνεκτικότητας".


Ίσως οι παντρεμένοι αισθάνονται ότι ζουν μέσα σε ένα "κουκούλι"πού τους προστατεύει από τον έξω κόσμο. Μια ευτυχισμένη σχέση σου δίνει την ευκαιρία να επιστρέφεις σπίτι και να "γεμίζεις τις μπαταρίες σου". Πώς θα μπορούσε να μην κάνει καλό και στην υγεία μας;


Πηγή: cosmo








KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΠΡΟΣΟΧΗ:«Σκουλήκι» έκλεψε 45.000 κωδικούς στο Facebook και εξαπλώνει ιό

Posted: 08 Jan 2012 12:21 PM PST

Ένας νέος μπελάς προστέθηκε στους υπεύθυνους

του Facebook και ψάχνουν από πού τρύπωσε το «σκουλήκι» και εξαπλώνει ένα ιό.



Πρόκειται για ένα ιό που τον χαρακτηρίζουν τύπο «σκουληκιού» και χτύπησε κυρίως τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να είναι όμως σίγουρο ότι θα σταματήσει εκεί. Οι ερευνητές λένε ότι πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό Ramnit το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του και τον Απρίλιο του 2010 «επιτιθέμενο» σε τράπεζες. Μέχρι στιγμής οι χάκερς έχουν καταφέρει να κλέψουν 45.000 κωδικούς και να εξαπλώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Facebook που ασχολούνται με το θέμα οι χάκερς χρησιμοποιούν τους κωδικούς που έχουν κλέψει για να μπουν στα προφίλ και να εξαπλώσουν το Ramnit γρήγορα μέσω περίεργων links που εμφανίζονται στους «τοίχους» των χρηστών.
Ο John Weinschenk, διευθύνων σύμβουλος της Cenzic, επιχείρηση ασφαλείας, εξέφρασε την ανησυχία του ότι η υποκλοπή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα αν μέσω των λογαριασμών του Facebook οι χάκερς καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει τον ιό να πολλαπλασιάζεται στο Facebook αλλά έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για να εντάξουμε τον ιό στα προγράμματα ασφαλείας μας ώστε να μην πλήξει άλλους χρήστες» δήλωσαν υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου.
Επιπλέον καλούν τους χρήστες να μην κάνουν κλικ σε περίεργα links και να αναφέρουν κάθε περίεργη δραστηριότητα που βλέπουν καθώς ο χρήστης που του έχει κλαπεί ο κωδικός δεν το αντιλαμβάνεται.


mediagate.gr




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

«Χρονικός μανδύας» μπορεί να «κρύβει το χρόνο»

Posted: 08 Jan 2012 12:11 PM PST


Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν
ότι δημιούργησαν τον πρώτο «χρονικό μανδύα», μια συσκευή που μπορεί να αποκρύψει ακόμα και ολόκληρα συμβάντα από ένα παρατηρητή, στην ουσία κάνοντας τον ίδιο τον χρόνο να εξαφανιστεί.


Κάτι ανάλογο είχε αναγγελθεί θεωρητικά προ καιρού, από τον καθηγητή θεωρητικής φυσικής Μάρτιν ΜακΚολ του Imperial College του Λονδίνου. Τώρα όμως υπάρχει επίσημη ανακοίνωση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature» ότι επιτεύχθηκε για πρώτη φορά η πειραματική απόδειξη πως αυτό είναι δυνατό να συμβεί, έστω και αν το συμβάν που οι επιστήμονες εξαφάνισαν, κράτησε πολύ λιγότερο από το ανοιγοκλείσιμο των ματιών.


Ήταν μια αρχή για μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, η οποία ίσως κάνει θαύματα στο μέλλον που θα θυμίζουν την επιστημονική φαντασία. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μότι Φρίντμαν και τον Αλεξάντερ Γκαέτα της Σχολής Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Κορνέλ, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», κατάφεραν να «κρύψουν» γεγονότα που διήρκεσαν 40 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας ταυτόχρονα διαφορετικά μέρη μιας ακτίνας φωτός.


Στη συνέχεια, αυτά τα διαφορετικά μέρη φωτός συνδυάστηκαν από κοινού και το τελικό αποτέλεσμα ήταν οι παρατηρητές να μη δουν τι συνέβη στη διάρκεια του «κρυμμένου» χρόνου, έστω και γι' αυτό το απειροελάχιστο διάστημα. Απλούστατα η σχετική πληροφορία του συμβάντος δεν υπήρχε διαθέσιμη για να τη «διαβάσει» (δηλαδή να τη δει) ο θεατής και έτσι δεν ήταν δυνατό να υποπέσει στην αντίληψή του. Οτιδήποτε συνέβη σε αυτά τα «κρυφά» κλάσματα του δευτερολέπτου, ήταν «ανύπαρκτο» γι' αυτόν.


Οι άνθρωποι βλέπουν κάτι να συμβαίνει γύρω τους, επειδή το φως φτάνει στα μάτια τους. Αν το φως -για κάποιο λόγο- πάψει να καταλήγει στα μάτια τους, τότε το συμβάν δεν έχει υπάρξει για τους παρατηρητές. Είναι σαν να διαγράφηκε μια σκηνή από το «φιλμ» των γεγονότων. Προς το παρόν πάντως, η αστυνομία δεν χρειάζεται να ανησυχεί ότι κάποιος κακοποιός θα μπορεί να κρύψει την εγκληματική πράξη του, καθώς θα πρέπει να κινηθεί πολύ-πολύ πιο γρήγορα από ένα ανθρώπινο όν για να προλάβει να «εξαφανίσει» το παράνομο γεγονός μέσα στα εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, που επιτρέπει η συσκευή να λάβει χώρα η απόκρυψη ενός συμβάντος.


Όμως, από πρακτική άποψη, ακόμα και σε αυτό το αρχικό στάδιο της, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της ασφάλειας των επικοινωνιών μέσω οπτικών ινών από πιθανούς «ωτακουστές», καθώς η μεταδιδόμενη κωδικοποιημένη πληροφορία θα ήταν σαν να μην είχε σταλεί ποτέ. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι η νέα τεχνική θα μπορούσε να συνδυαστεί με την άλλη κατηγορία μανδυών αορατότητας στο χώρο, οι οποίοι «κρύβουν» αντικείμενα, έτσι ώστε τελικά να μπορέσουν να «εξαφανίσουν» ένα συμβάν τόσο στο χώρο όσο και στον χρόνο.


Αφού οι δύο κατηγορίες μανδυών δουλεύουν σε διαφορετικές φυσικές διαστάσεις, τον χώρο και τον χρόνο αντίστοιχα, τίποτε δεν φαίνεται να εμποδίζει τον συνδυασμό τους, ώστε να δημιουργηθεί κάποια στιγμή ένας πλήρης χωροχρονικός μανδύας αορατότητας. Ο επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να αυξήσουν σιγά-σιγά την χρονική διάρκεια της απόκρυψης από την τάξη των τρισεκατομμυριοστών σε αυτή των εκατομμυριοστών ή ακόμα και των χιλιοστών του δευτερολέπτου και, παράλληλα, να πετύχουν η συσκευή τους να δουλεύει με φως που έρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις και όχι μόνο από μία όπως τώρα. Πάντως οι ερευνητές πιστεύουν ότι, τουλάχιστον με αυτή την τεχνική, δύσκολα θα καταφέρουν να εξαφανίσουν ένα γεγονός που να κρατά περισσότερο από 0,00012 του δευτερολέπτου.


Οι μαθηματικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι για να «κρυφτεί» ένα γεγονός διάρκειας ενός ολόκληρου δευτερολέπτου, θα έπρεπε η συσκευή απόκρυψης να έχει μήκος περίπου 30.000 χιλιόμετρα! Αντίθετα με τους μανδύες του χώρου, που συνήθως «καμπυλώνουν» το φως γύρω από τα αντικείμενα, ο μανδύας του χρόνου συμπιέζει το φως (που περνάει μέσα από ένα καλώδιο οπτικών ινών) μέσω ενός ειδικού φακού, ο οποίος αναγκάζει το μπροστινό μέρος του της ακτίνας φωτός να κινείται πιο γρήγορα και το πίσω μέρος της πιο αργά. Αυτό κάνει το φως να διαχωρίζεται, δημιουργώντας ενδιάμεσα ένα μικρό χρονικό «κενό».


Αμέσως μετά, ένας δεύτερος φακός μέσα στο καλώδιο της οπτικής ίνας αναγκάζει τα δύο μέρη του φωτός να επανενωθούν. Έτσι, η ακτίνα φωτός που εξέρχεται από την άλλη άκρη του καλωδίου, φαίνεται ολόιδια με αυτή που εισήλθε στο καλώδιο, όμως στο ενδιάμεσο διάστημα της κίνησής της υπήρξε ένα «κενό», στη διάρκεια του οποίου μπορεί να συνέβη κάτι, αλλά τη σχετική πληροφορία το φως δεν μπορεί να την μεταφέρει στον παρατηρητή που βρίσκεται στο τέλος του καλωδίου. Η όλη συσκευή-μανδύας ονομάζεται «ηλεκτρο-οπτικός διαμορφωτής».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τα τρίγωνα

Posted: 08 Jan 2012 12:07 PM PST


Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω σχήμα.
Μπορείτε να υπολογίσετε τον αριθμό των διαφορετικών τριγώνων που υπάρχουν σε αυτό το εξάγωνο;






























H ΛΥΣΗ (προς τα κάτω)










































http://almirofistiki





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κρέμες Ματιών: Πως Επιλέγουμε ποια μας Ταιριάζει Καλύτερα;

Posted: 08 Jan 2012 11:57 AM PST


Η περιοχή ματιών, εξαιτίας της πιο λεπτής επιδερμίδας της

από το υπόλοιπο πρόσωπο και τις συνεχείς κινήσεις έκφρασης είναι από τις περιοχές που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Μικρές ρυτίδες και χαλάρωση μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται ακόμα και από την δεύτερη δεκαετίας της ζωής μας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να αρχίσουμε να φροντίζουμε νωρίς την περιοχή των ματιών μας με μια καλή κρέμα ώστε να μπορεί να αντιστέκεται περισσότερο στην φθορά του χρόνου. Η πρόληψη άλλωστε είναι η καλύτερη θεραπεία!

Η αγορά είναι γεμάτη από κρέμες ματιών αλλά πρέπει να ξέρετε πως καμιά δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Απλά υπάρχουν κάποιες που δεν δίνουν τίποτα άλλο από μια απλή ενυδάτωση και άλλες πιο αποτελεσματικές γιατί περιέχουν συστατικά ικανά να βοηθήσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολεί την καθεμία μας ξεχωριστά. Υπάρχουν άπειρες κρέμες στο εμπόριο για την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων, την λέπτυνση του δέρματος, την χαλάρωση, το πρήξιμο, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Ποια κρέμα επιλέγουμε λοιπόν;
Δύσκολη ερώτηση και ομολογώ χωρίς ξεκάθαρη απάντηση! Βασικά δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι η κρέμα που κάνει για τη φίλη σας θα κάνει και για εσάς. Ακόμα και αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα! Ψάχνοντας για κριτικές στο διαδίκτυο πάντοτε όσο και μεγάλο το ποσοστό θετικών εντυπώσεων στο σύνολο για ένα προϊόν, θα υπάρχουν κάποια άτομα που αναφέρουν ότι δεν είδαν την παραμικρή βελτίωση. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε το κατάλληλο προϊόν είναι μετά από δοκιμή φροντίζοντας απλά να αγοράσουμε κάτι με αξιόλογα συστατικά και κατά γενική ομολογία αποτελεσματικό με την ελπίδα ότι θα στρώσει και σε εμάς καλά.

Πως όμως "διακρίνουμε" την εξαιρετική από την απλά καλή ή την άχρηστη κρέμα. Θα σας αποκαλύψω εδώ τα βήματα που ακολουθώ προσωπικά πάντοτε όταν ψάχνω για προϊόντα ομορφιάς και που συνήθως με οδηγούν σε σωστές αποφάσεις και αγορές.

Βήμα 1ο
Κάνω πρώτα μία έρευνα για το πρόβλημα που θέλω να αντιμετωπίσω πχ σύσφιξη για τα μάτια, μαύροι κύκλοι, κτλ. και σημειώνω σε έγγραφο ότι βρίσκω αξιόλογο σχετικά με αναφορά σε συγκεκριμένες κρέμες, συστατικά, θεραπείες. Εδώ δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα πάντοτε την ποιότητα της ιστοσελίδας (προτιμώ τα blogs με προσωπική άποψη και τα forums) και κυρίως στα συστατικά της εκάστοτης κρέμας.

Βήμα 2ο
Στην συνέχεια ψάχνω σε βάθος για το κάθε ένα χωριστά, από αυτά που ανακάλυψα στο πρώτο βήμα, για να δω αν όντως είναι κάτι για το οποίο υπάρχει κάποιος σχετικό ντόρος ή αν ήταν μεμονωμένες αναφορές. Εδώ είναι που ανοίγω δεκάδες + παράθυρα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα ο Browser να τα «παίζει» και να αρνείται πεισματικά να …ανταποκριθεί :))

Βήμα 3ο
Για τα προϊόντα που ανακαλύπτω ότι υπάρχει αρκετή αναφορά ή πολύ θετικές κριτικές ψάχνω για ακόμη περισσότερες κριτικές σε διάφορα site. Αγαπημένα μου είναι το amazon.com ( έχει περισσότερα προϊόντα και κριτικές από το amazon της Αγγλίας αλλά όχι αποστολή στην Ελλάδα) και το sephora.com όπου χιλιάδες αγοραστές αφήνουν κριτικές για τα προϊόντα που έχουν δοκιμάσει. Σίγουρα λαμβάνω υπ' όψη την πιθανότητα να υπάρχουν ψευδή θετικά σχόλια που κάποιοι από τις εταιρείες μπορεί να αφήσουν ή τα αρνητικά από ανταγωνιστές. Πως τα ξεχωρίζεις; Με ασφάλεια δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ, αλλά αν υπάρχουν για ένα προϊόν 100 σχόλια με 80 πχ είναι ενθουσιώδη για τα θετικά αποτελέσματα είναι πολύ πιο πιθανόν να είναι καλύτερο προϊόν από αυτό που έχει πέντε κριτικές και οι τρεις είναι μέτριες και οι δύο αρνητικές.

Ποια συστατικά όμως μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι τα πιο αξιόλογα και που θα πρέπει να κοιτάμε να υπάρχουν στις κρέμες ματιών ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε;

Για γενική αντιγήρανση, ρυτίδες και σύσφιξη:
  • Πεπτίδια (peptides) όπως το Matrixyl και το Argireline,
  • Αμινοξέα (amino acids)
  • Υαλουρονικό οξύ
  • Dmae
  • Ρετινόλη (retinol)
  • Ρεσβερατρόλη (Reservatrol)
  • Επιδερμικοί παράγοντες ανάπτυξης (Epidermal Growth Factor- EFG),
  • Βιταμίνες Α, E, C
  • Συνένζυμο-Q10
  • Σκουαλένιο
  • Bisabolol,
  • Εκχύλισμα Algae,
  • Ωμέγα 3 και 6 έλαια
Για μαύρους κύκλους:
  • Βιταμίνες C και Κ
  • Haloxyl
  • Bioflavonoid Complex
  • Φλαβονοειδές Xρυσίνη (Chrysin)
  • Πεπτίδιο Eyeseryl
  • Chrysin
Για πρήξιμο και σακούλες
  • Καφείνη
  • Πεπτίδιο Eyeseryl
  • Bioflavonoid Complex
Έξτρα συμβουλές
  • Φροντίστε να διαλέγετε κρέμες σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και συστατικά που να ανταποκρίνονται σε αυτές.
  • Χρησιμοποιήστε την κρέμα για τουλάχιστον ένα μήνα πρωί βράδυ πριν βγάλετε συμπεράσματα.
  • Εάν αφού χρησιμοποιήσετε την κρέμα και δείτε μικρή και καμιά βελτίωση τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε κάποια άλλη.
  • Δεν αγχωνόμαστε ή απελπιζόμαστε όμως αν κάποια δεν μας ωφέλησε ιδιαίτερα... τουλάχιστον δίνουμε κάποια φροντίδα στην περιοχή και απλά ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στην επόμενη αγορά μας μέχρι να βρούμε αυτήν που θα μας δώσει τα αποτελέσματα που ζητάμε.

Κρέμες ματιών που αξίζει να δοκιμάσετε
Επειδή ξέρω πως θα θέλετε όμως και κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις σας έχω βάλει σε ένα widget του αγγλικού amazon μερικές κρέμες που μπορείτε να δοκιμάστε με αξιόλογα συστατικά και με πολύ καλές κριτικές στο διαδίκτυο καθώς και τις δικές μου αγαπημένες του Dr Perricone τις. Μερικές μπορείτε να τις βρείτε και στα επώνυμα καταστήματα καλλυντικών, φαρμακεία και άλλες στο amazon.co.uk ή άλλα e-shops στο διαδίκτυο.

e-gynaika.com
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η κρίση, οι παρέες & οι σχέσεις...

Posted: 08 Jan 2012 11:52 AM PST


Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, είτε όταν τα πράγματα είναι καλά, είτε σε περιόδους κρίσης

– καλή ώρα τώρα. Και όπως φαίνεται η τωρινή κατάσταση έχει επηρεάσει και τις σχέσεις των ανθρώπων, φέρνοντας κάποιους άλλους κοντά και οδηγώντας ορισμένους στην απόσταση.

Η κρίση που ζούμε πιστεύετε ότι έχει αλλάξει καθόλου τα ήθη των σχέσεών μας, είτε είναι αυτά γκομενικά, είτε είναι φιλικά, είτε είναι οικογενειακά; Εγώ πιστεύω ότι τα άλλαξε, αλλά τα άλλαξε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Σαν να ζούμε μια διασπασμένη πραγματικότητα. Από τη μία μεριά πολλοί άνθρωποι άφησαν τα μεγαλοπιάσματα και τις αχαούχα παρέες που τις σύνδεε μόνο μια παρλαπίπα ελαφρού πνεύματος και διασκέδαση χωρίς νόημα και μαζεύτηκαν στο κλουβί τους. Όχι σε ένα άσχημο κλουβί, το αντίθετο μπορώ να πω. Μαζεύτηκαν σε εκείνη την παρέα που ξέρουν ότι κάποιοι τους αγαπάνε και οι ίδιοι αγαπάνε τους άλλους.
Υπάρχουν ζευγάρια που δέθηκαν πιο πολύ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα της κρίσης που τους έχει πέσει στο κεφάλι. Αντί να κάθεται ο καθένας στον κόσμο του ήρθαν πιο κοντά – τουλάχιστον αυτοί που είχαν βάσεις και ήξεραν στο βάθος κήπος τους λόγους που είναι μαζί. Ξαναανακάλυψαν μαζί και τους φίλους τους, με τους οποίους μπορούν να ανταλλάξουν μια κουβέντα και να σκάσουν ένα αληθινό χαμόγελο. Ξαναανακάλυψαν ένα φαί στο σπίτι, ένα μπουκάλι κρασί ή ένα εστιατοριάκι στο οποίο αισθάνονται καλά και χαιρετάνε άλλους 5 ανθρώπους όταν μπαίνουν μέσα.
Την ίδια στιγμή βέβαια, τα διαζύγια και οι χωρισμοί σπάνε ταμεία και ρεκόρ. Ως γνωστών πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται τι είναι ο γάμος ή είναι σε μια μακρόχρονη σχέση έτσι, χωρίς νόημα. Μόνο για την παρέα. Να μην πω ακόμα και για το σεξ, που για πάρα πολλούς ανθρώπους είναι μια δύσκολη υπόθεση. Παλιά μάλιστα παντρευόντουσαν για αυτό. Εκεί σε όλες αυτές τις light περιπτώσεις το βάρος, το άγχος και ο φόβος, για να μην πω και η ανάγκη, τους οδηγούν στο χωρισμό. Η κρίση δεν αντέχει την παραμύθι σχέση. Στις καλές εποχές εξωραΐζεται, ομορφαίνει με εξωτερικά φαινόμενα και δραστηριότητας. Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν.
Ταυτόχρονα νομίζω ότι το σεξ τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πιο γρήγορο και από τα Goody's. Μίλαγα με έναν φίλο μου, ιδιοκτήτη κλαμπ και μου έλεγε ότι παλιά ένα φλερτ και ένα ψηστήρι μπορούσε να κρατήσει μια ολόκληρη βραδιά, μέχρι να φύγουν μαζί τις πρώτες πρωινές ώρες. Τώρα φεύγουν ακόμα και το απόγευμα, μετά από ένα ελαφρύ ποτάκι. Ένα Μαρτίνι, ένα Bloody Mary και βουρ στον πατσά. Είναι κάτι σαν απόγνωση που αν μη τι άλλο, έχει μια ευχάριστη κατάληξη. Το σεξ είναι σχεδόν 100% ευχάριστο, αρκεί να μην αναγκαστείς από την αγαμία να κάνεις παγκόσμιο ρεκόρ τελειώματος. Αν κοιτάξει κανείς την Αμερική της δεκαετίας του ΄30 θα δει ότι έτσι συνέβαινε και τότε. Τώρα θα μου πεις ότι στην τελευταία περίπτωση ανήκουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι, γιατί αν μιλήσουμε για τους μεγαλύτερους, δηλαδή αυτούς που τρώνε κατακέφαλα την κρίση στη δουλειά τους, τότε έχουμε να κάνουμε με το τέλος του σεξ! Το λέει και ο μελετημένος κύριος Ασκητής. Η κρίση στη δουλειά του άντρα κυρίως, αλλά και της γυναίκας, τους οδηγεί σε μια σεξουαλική αποχή που δεν μπορούν καν να την αντιμετωπίσουν. Η κάψα δεν σου περνάει μόνο για τον δικό σου άνθρωπο, σου περνάει και για εκείνο το ξέκωλο που κάποτε το έβλεπες σαν λουκουμαδάκι. Δεν σου "περνάει" η γυναίκα, σου τελειώνει η έκφραση. Τώρα δεν ξέρω σε ποια κατηγορία από όλες ανήκετε, αλλά τα πράγματα σίγουρα δεν είναι όπως ήταν.
pkool.gr

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κακοκαιρία από τη Δευτέρα

Posted: 08 Jan 2012 11:47 AM PST

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει διάφορες ...

περιοχές της Ελλάδας από τη Δευτέρα.



Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο περιμένουμε βροχές στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και λίγες βροχές στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 ως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 1 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 ως 13 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.



Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, μέτριοι νοτίων διευθύνσεων στα νοτιότερα πελάγη. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.



Στην Αττική περιμένουμε την Δευτέρα τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 ως 13 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό.



Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 ως 8 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
24wro

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Βρίσκουν μέσω Facebook τα παιδιά που έδωσαν για υιοθεσία!

Posted: 08 Jan 2012 11:39 AM PST

Αναστάτωση προκαλούν στις παιδικές ψυχές...

τα μηνύματα που αφήνουν πολλοί βιολογικοί γονείς στα παιδιά τους μέσα από το Facebook.



Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν για το νέο αυτό φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αφού γονείς που έχουν δώσει τα παιδιά τους υιοθεσία ή τα ανέλαβε η Πρόνοια λόγω κακοποίησης, επικοινωνούν με...

τα παιδιά τους μέσω του Facebook.



Μπορεί τα χαρτιά της υιοθεσίας να απαγορεύουν ρητά την οποιαδήποτε μετέπειτα επικοινωνία με τα παιδιά, όμως αρκετοί γονείς εντόπισαν τους λογαριασμούς τους στο Facebook και επιδιώκουν επανένωση, εξηγώντας στα παιδιά τον λόγο που τα εγκατέλειψαν.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τα απροστάτευτα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης από τους γονείς τους.




Οι νέες οικογένειες των παιδιών κάνουν έκκληση στις αρχές και τα προγράμματα υιοθεσίας, για να βρεθεί ένας τρόπος να τα προστατεύσουν από την τραυματική αυτή εμπειρία.




Εκπρόσωπος του Facebook αναφέρει ότι η προστασία των χρηστών του ήταν και είναι πάντα προτεραιότητά τους και υπάρχουν εργαλεία για να εμποδίσουν επικοινωνία με οποιοδήποτε «ανεπιθύμητο» άτομο.
24wro

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές