Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Posted: 27 Jan 2012 03:04 AM PST

Οι Bad Boys Of Dance επιστρέφουν στη σκηνή του θεάτρου Badminton με άγριες διαθέσεις για να παρουσιάσουν την παράσταση «Rock The Ballet». Mια σύγχρονη και γεμάτη ενέργεια παράσταση χορού με δυνατή μουσική, που ξεσηκώνει τους θεατές. Το «Rock The Ballet» είναι μια δημιουργία του Ράστα Τόμας, σολίστ του κλασικού μπαλέτου. Μαζί με μια ομάδα αντρών χορευτών αποδεικνύει πως το κλασικό μπαλέτο μπορεί να γίνει ροκ, χωρίς τη χάρη της γυναικείας παρουσίας.

 

Info: Παραστάσεις στις 27, 28 και 29/1. Θέατρ...

Δημοσκόπηση κόλαφος για το σημερινό πολιτικό σύστημα

Posted: 26 Jan 2012 11:06 AM PST

Κόλαφος για το σημερινό πολιτικό σύστημα ήταν τα αποτελέσματα της πανελλήνιας δημοσκόπησης της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Star μεταξύ 23 και 26 Ιανουαρίου με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Στα κυριότερα χαρακτηριστικά της συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι το 25% των ψηφοφόρων γυρνά την πλάτη στο σημερινό πολιτικό σύστημα, προσανατολιζόμενο σε λευκό, άκυρο,  αποχή κλπ.

Στα αξιοσημείωτα επίσης η επιβεβαίωση της ραγδαίας πτώσης του ΠΑΣΟΚ,  η εξαιρετικά αρνητική άποψη της κοι...

Οψόμεθα...

Posted: 26 Jan 2012 10:58 AM PST

Χωρις κλυδωνισμούς ολοκληρώθηκε  χτες το βράδυ η πρώτη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες, στην οποία αποφασίστηκε η διατήρηση της ισχύος της συλλογικής σύμβασης ως έχει και η συνέχιση τις επόμενες μέρες του διαλόγου για το μη μισθολογικό κόστος. Αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν από την κυβέρνηση οι τελικές τους αποφάσεις να γίνουν σεβαστές και να νομοθετηθούν με στόχο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Για να δούμε… Α.Χ.

Εγκύκλιος για συμψηφισμό απαιτήσεων και χρεών με το Δημόσιο

Posted: 26 Jan 2012 10:32 AM PST

Εγκύκλιο για συμψηφισμό των οφειλών φορολογούμενων με απαιτήσεις κατά του Δημοσίου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η εγκύκλιος προβλέπει τα στάδια της διαδικασίας με βάση βεβαιωμένες οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη, του οφειλέτη και ορίζει ότι στην περίπτωση που οφειλέτης επιθυμεί την υποβολή χρεωστικής δήλωσης με ταυτόχρονο συμψηφισμό απαιτήσεών του κατά του δημοσίου, η δήλωση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΥΟ.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής:

♦ Η υποβολή της φορολ...

Μπουτάρης: «Ένα κωλοχώρι είναι η Χαλκιδική»

Posted: 26 Jan 2012 10:23 AM PST

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου χαρακτήρισε ως «κωλοχώρι» την Χαλκιδική.

«Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι. Η Χαλκιδική είναι επίνειο της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι τουρίστες που φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται στην Χαλκιδική. Είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφερε ότι από τους επιβάτες της Ryanair το 85% πηγαίνουν στη ...

Αυλαία...

Posted: 26 Jan 2012 10:17 AM PST

Σκηνή πρώτη: Πλατεία Συντάγματος. Η φτώχεια συνωστίζεται γύρω από τους πάγκους όπου έχει απλωθεί η «βοήθεια». Στο φόντο το πρώην παλάτι, ευρύχωρο για να χωράει την καμαρίλα, είτε αυλική είτε εκλεγμένη. Ποιος νοιάζεται όταν πεινάει, χάνει την αίσθηση του χρόνου, χάνει το φως του από την οργή;

Σκηνή δεύτερη: Οι Γερμανοί επέστρεψαν - αυτήν τη φορά, και προς το παρόν τουλάχιστον, χέρι - χέρι με τους Αμερικανούς. Τα σύγχρονα όπλα δεν φαίνονται με το μάτι και σκοτώνουν αθόρυβα τους διπλανούς μας . Κ...

Γιούνκερ: Πρέπει να αποφευχθεί όποιο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας

Posted: 26 Jan 2012 10:00 AM PST

«Δεν υπάρχει χρεοκοπία χωρίς διάχυση, είναι προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί μια χρεοκοπία της Ελλάδας» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στη Figaro, ο πρόεδρος του Eurogroup εφίστησε την προσοχή για το ενδεχόμενο μη αποφυγής της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, υπογράμμισε την άποψη του ότι «η αδυναμία προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα οφείλεται στην απ...

Το πάλεψε τουλάχιστον μέχρι τέλους

Posted: 26 Jan 2012 09:52 AM PST

Θες επειδή τους έπνιξε με χρονοκαθυστέρηση το δίκιο τους, θες επειδή οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθισαν και διάβασαν τα 11 καυτά άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών πριν πουν το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι» , πάντως οι αντιρρήσεις συνείδησης στη Βουλή ήταν ουκ ολίγες… Αυτός που κατεξοχήν έφαγε μαύρο ήταν ο μαύρος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος απέτυχε να περάσει τη διάταξη για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών επειδή αφενός μύριζε μακελειό υπέρ των πολυεθνικών και ...

Σε καλό δρόμο το PSI σύμφωνα με την Μέρκελ

Posted: 26 Jan 2012 09:42 AM PST

Σε «καλό δρόμο» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ιδιώτης πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρκετά καλό δρόμο. Στη βάση αυτή θα συνταχθεί η δεύτερη δανειοδοτική σύμβαση, στην οποία η Ελλάδα θα πρέπει να προσδιορίσει ξανά τις πρόσθετες υποχρεώσεις της», δήλωσε συγκεκριμένα.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη πο...

Ύφεση 3,7% για το 2012 προβλέπουν οικονομολόγοι

Posted: 26 Jan 2012 09:17 AM PST

Απαισιόδοξες φαίνονται οι προβλέψεις για την οικονομία της Ελλάδας, με το ΑΕΠ να αναμένεται να αγγίξει το 3,7%, τονίζουν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα μέσω της δημοσκόπησης γίνεται εμφανές ότι οι απόψεις των οικονομολόγων για την ελληνική ύφεση είναι μακράν πιο δυσοίωνες από τις εκτιμήσεις του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που κάνουν λόγο για ύφεση 2,8% το 2012.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δ...

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει...

Posted: 26 Jan 2012 09:16 AM PST

Αληθεύει ότι μετά τον Χρυσοχοΐδη πολλοί βουλευ­τές έτρεξαν να διαβάσουν το μνημόνιο σειρά σειρά μπας και τους εξετάσει κανείς στον τηλεοπτικό αέρα και πι­αστούν κι αυτοί αδιάβαστοι;

Α.Χ.

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση

Posted: 26 Jan 2012 09:04 AM PST

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα βγει αλώβητη από αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.
Ο Α.Σαμαράς εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει τις αναταράξεις βασιζόμενη στην ανάπτυξη, καθώς όπως επεσήμανε χωρίς αυτήν, «δημιουργούνται στρατιές ανέργων και τεράστια προβλήματα ανέχειας σε όλον τον κόσμο».
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την απόφασή του να συνδράμει την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο ανθρω...

Επανέρχεται το σχέδιο για πίστα της Formula 1

Posted: 26 Jan 2012 09:01 AM PST

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο του Κερατσινίου, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο κατασκευής της πίστας από τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου, που εμπνεύστηκε την πρόταση, ενώ σε αυτήν επαναβεβαιώθηκε η σύμφωνη γνώμη του ΟΛΠ για την άμεση προώθησή της προς τα συναρμόδια υπουργεία, τη FIA και τους συνιδιοκτήτες της πρώην βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων.

«Μια ενδεχόμενη κατασκευή πίστας Formula 1 δεν αφορά μόνο τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, είναι μια πρόταση που αφορά όλη την ευρύ...

Κέρδη 3,93% στο ΧΑ

Posted: 26 Jan 2012 08:21 AM PST

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την επίτευξη συμφωνίας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων έδωσαν ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες, στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 766,23 μονάδες, ενισχυμένος κατά 3,93%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε και ο συνολικός τζίρος στα 118,57 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης εκτοξεύθηκε στο + 18,9% με τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς να ενισχύονται κατά 29,9%, της Alpha Bank κατά 28,4% και της Eurobank κατά 28,8%.

Απώλειες...

Αφού έχει παγκόσμια… ακτινοβολία

Posted: 26 Jan 2012 08:18 AM PST

Τελικά, μάλλον θα επαναβεβαιωθεί η προεδρία του Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή για την επόμενη τρι­ετία, αν είναι ακριβείς οι διαρροές συνεργατών του από την εξωτική Κόστα Ρίκα. Η πρόταση του Γιώργου για εκλογή απ' όλους τους συνέδρους και όχι επιλογή από ένα κλειστό γραφείο όπως τώρα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Σε πείσμα του ρεπορτάζ τόσους μήνες, η Σοσιαλιστική Διεθνής δεν απαιτεί να είναι ενεργός πρόεδρος κόμματος ο πρόεδρός της, αρκεί να έχει παγκόσμια… ακτινοβολία. Τώρα, γιατί κόπτετ...

Επίθεση σε φούρνο του Κωνσταντινέα

Posted: 26 Jan 2012 08:18 AM PST

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον διαιτητή Πέτρο Κωνσταντινέα την Πέμπτη το πρωί, καθώς άγνωστοι είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον φούρνο που έχει στην κατοχή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού πετώντας πέτρες στη τζαμαρία του καταστήματος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντινέας δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Εντιμάρ, στον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός, γεγονός που προκ...

Πούλησε όλες τις μετοχές της Telecom Serbia ο ΟΤΕ

Posted: 26 Jan 2012 08:16 AM PST

Ολοκληρώθηκε το τελευταίο στάδιο της πώλησης του 20% των μετοχών της εταιρείας Telecom Serbia που κατείχε ο ΟΤΕ.

Ως αντίτιμο ο οργανισμός έλαβε από το σερβικό κράτος, στο οποίο και πούλησε τις μετοχές, 380 εκατ. ευρώ από τη μεταβίβαση των μετοχών, ενώ θα εισπράξει και 17 εκατ. ευρώ για μέρισμα της χρήσης 2011.

Λόγω των συνθηκών που προέκυψαν το μερίδιο του ΟΤΕ στην Telecom Serbia κατέληξε να  αποτιμάται στις λογιστικές του καταστάσεις 155 εκατ. Ευρώ, έναντι των 312 εκατ. Ευρώ που επένδυσε αρχικ...

Βρύζας ο νέος Πρόεδρος

Posted: 26 Jan 2012 08:05 AM PST

Ο Ζήσης Βρύζας θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στη θέση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποια τονίζεται πως η επιλογή Βρύζα ήταν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της εταιρείας.

Παράλληλα, αναβαθμίζεται ο Δημήτρης Σαχπατζίδης στη θέση του αντιπροέδρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι μετά την αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη το Δ.Σ. της Εταιρίας αποφάσισε ομόφωνα της θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου να ανα...

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια από την Παρασκευή

Posted: 26 Jan 2012 07:54 AM PST

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να σημειωθούν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Ειδικότερα, ο υδράργυρος θα πέσει σε όλη τη χώρα με τη Θεσσαλονίκη να αγγίζει τους 3 βαθμούς κελσίου ενώ γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Χαλκιδική.

Στη Δυτική Ελλάδα ...

Σειρά επαφών με στελέχη θα έχει ο Παπανδρέου

Posted: 26 Jan 2012 07:43 AM PST

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει την Παρασκευή ο Γ.Παπανδρέου με στελέχη του κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της βουλής, Φ.Πετσάλνικο, τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Β.Έξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Πέτρο Ευθυμίου και Χρήστο Πρωτόπαππα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα, μετά και την καταψήφιση από πολλούς βουλευτές άρθρων του πολυνομοσχεδίου.
Αργότερα, ο Γ.Παπανδρέου θα έχει σύσκε...

Ξανά χειροπέδες στον Λάκη Γαβαλά

Posted: 26 Jan 2012 07:36 AM PST

Χειροπέδες για δεύτερη φορά φόρεσαν σήμερα στον Λάκη Γαβαλά, για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 7.500.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γνωστός σχεδιαστής συνελήφθει το μεσημέρι στην Αθήνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη φορά που είχε συλληφθεί, ήταν στις 3 Δεκεμβρίου, για οφειλή 1.480.000 ευρώ προς το Δημόσιο, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος.

Κουκουλόπουλος: «Πέμπτη θέση και πολύ μας είναι»

Posted: 26 Jan 2012 07:19 AM PST

Επικριτικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα σημερινής δημοσκόπησης.

«Πέμπτη θέση και πολύ μας είναι», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Realfm, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «δεν είμαι σίγουρος αν θα φτάσουμε ως ΠΑΣΟΚ στις εκλογές», αφήνοντας αιχμές για Παπανδρέου, Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη.

«Οι πασοκικές περικοκλάδες μας οδήγησαν εδώ. Είπαμε να γίνει η...

Κάμερον: Η ΕΕ πρέπει να επιδιώξει διμερείς εμπορικές συμφωνίες

Posted: 26 Jan 2012 06:58 AM PST

Την παράκαμψη των συνομιλιών στην Ντόχα για τη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου εισηγήθηκε από το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας, Ντ. Κάμερον.

Αντιθέτως, πρότεινε στην ΕΕ να επιδιώξει τη σύναψη ξεχωριστών συμφωνιών με τις ΗΠΑ και την Αφρική, ενώ αναφερόμενος στις χώρες που επιθυμούν να ολοκληρωθεί η συμφωνία πρότεινε ο «συνασπισμός των προθύμων» όπως τις χαρακτήρισε, να προχωρήσει μόνος του.

Παράλληλα, κάλεσε την ΕΕ να ολοκληρώσει μ...

Θα συνεργαστούν Β. Οικονόμου και Δημοκρατική Αριστερά

Posted: 26 Jan 2012 06:57 AM PST

Τη συνεργασία της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με τους «Ελεύθερους Πολίτες» αναμένεται να ανακοινώσουν σε κοινή εκδήλωσή στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, οι Φώτης Κουβέλης και Βασίλης Οικονόμου.

Ο συνεργασία θα είναι τόσο εκλογική όσο και πολιτική, πράγμα που σημαίνει πως η κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες» ουσιαστικά προσχωρούν στην ΔΗΜ.ΑΡ.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές