Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Νέα επιτροπή για την αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπηρίας

Posted: 08 Jan 2012 06:53 AM PST

 

Τη σύσταση νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η επιτροπή θα συσταθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Η απόφαση ελήφθη, μετά τη διαπίστωση ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς.
Το γεγονός ...

Ολιβιέ Μπλανσάρ: «Το κούρεμα κατά 50% δεν επαρκεί»

Posted: 08 Jan 2012 04:54 AM PST

 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές ότι το κούρεμα κατά 50% δεν επαρκεί.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωσε ότι για να αναπνεύσει η Ελλάδα, πρέπει να γίνει μεγαλύτερο κούρεμα και να προσαρμοστούν οι μισθοί στη χώρα.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ, αναφέρει ότι το Ταμείο διατηρεί αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπί...

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Posted: 08 Jan 2012 04:43 AM PST

Η παιδική όπερα του Νίκου Ξανθούλη «Το μαγικό βιολί» κάνει πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Σκοπός του συνθέτη είναι να απευθυνθεί σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στα «νεανικά αυτιά», ενώ η Μαριβίτα Γραμματικάκη εμπνεύστηκε το λιμπρέτο από μια προσωπική της εμπειρία. «Πρόκειται για μια ιστορία ''παραμυθένια'', δοσμένη με τα χαρακτηριστικά μιας τραγωδίας, όπου όλοι, ''καλοί'' και ''κακοί'', δεν υπακούν στις παραδοσιακές συμβάσεις, όπου το παρελθόν και το μέλλον, η λογική και η φαντασία, παύου...

Παραδόθηκαν στις Αρχές επειδή χρωστούσαν 194.000 ευρώ

Posted: 08 Jan 2012 03:50 AM PST

 

Τη σύλληψη και την παραπομπή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής δύο επιχειρηματιών για «μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ΄εξακολούθηση», ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές.
Πρόκειται για πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδιοκτήτες φυτωρίου, οι οποίοι «προσήλθαν αυθορμήτως», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, όπου και συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται ότι δεν είχαν καταβάλει στο δημόσιο 194.077,83 ευρώ.

Τη σύλληψη και την παραπομπή στον Εισαγγελέα...

Ρ.Πρόντι: «Η στάση της Γαλλίας είναι σημαντική στην ΕΕ»

Posted: 08 Jan 2012 03:44 AM PST

Καθήκον της Γαλλίας είναι «η ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής ενότητας κι όχι να εξυπηρετεί ως ρεζέρβα στη Γερμανία», λέει ο Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σχετικά με τις αποφάσεις, είναι σαφές ότι το ευρώ εξαρτάται από τη Γερμανία, αλλά και η στάση της Γαλλίας είναι εξίσου σημαντική», επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα».

«Διερωτώμαι γιατί το Παρίσι σταμάτησε να είναι το τσιμέν...

Εβδομάδα εξελίξεων για το ΠΑΣΟΚ

Posted: 08 Jan 2012 02:11 AM PST

Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει η δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου για το ΠΑΣΟΚ με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη να αντιτίθενται στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου περί διαρχίας.

Την Πέμπτη 19/1 θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο σε κλίμα που αναμένεται ιδιαίτερα οξυμένο ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για πάνω από 50.000 ευρώ

Posted: 08 Jan 2012 01:08 AM PST

 

Στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών μπορούν να προσφύγουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμφισβητούν τυχόν πράξη καταλογισμού φόρου, τέλους, εισφοράς ή προστίμου, που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.
Αναλυτικές οδηγίες όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων στην ΕΔΕΦΔ, η οποία καθίσταται αποκλειστικά αρμόδια για τη διοικητική επίλυση της διαφοράς που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ, δόθηκαν αρμοδίως με την υπ' αριθμ. ΠΟΛ. 1007/28.12.2011 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, το πλήρες κείμεν...

Aναστάτωση στην Καλαμάτα

Posted: 08 Jan 2012 12:15 AM PST

Η προστασία των παιδιών από κακόβουλες συμπεριφορές ενηλίκων είναι μια ευαίσθητη θεματική κατηγορία, η οποία απαιτεί πολλή ψυχραιμία στην προσέγγιση. Μικρά και μεγάλα περιστατικά καθημερινά προκαλούν διαξιφισμούς και εντάσεις, άλλα αποδεικνύονται εν τέλει απλώς... ευτράπελα και πολλά καταλήγουν στα δικαστήρια. Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπισή τους, ειδικά από τα ΜΜΕ.

Στην περίπτωση που έφτασε σε γνώση μας, αναστάτωση προκλήθηκε στην κοινωνία της Καλαμάτας εξαιτίας κα...

Spiegel: «Αμφίβολες οι δυνατότητες της Ελλάδας λέει το ΔΝΤ»

Posted: 08 Jan 2012 12:05 AM PST

Σε εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο επικαλέιται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φαίνονται οι αμφιβολίες του Ταμείου για την ικανότητα της Ελλάδας να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της.

Βάσει του εγγράφου, το περιοδικό υποστηρίζει πως το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής και κρίνει απαραίτητες νέες κινήσεις για να αποφευχθεί χρεοκοπία και να τηρηθούν οι στόχοι.

Οι επιλογές, υποστηρίζει το περιοδικό, είναι τρεις: Είτε η Αθήνα πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα λιτότητας, είτε οι ιδιώτες ...

Τύμπανα πολέμου!

Posted: 08 Jan 2012 12:03 AM PST

Το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και συνολικά με τη Δύση, ενώ ταυτόχρονα, ακολουθώντας την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», εμφανίζεται διατεθειμένο να επαναλάβει τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του!

Ο πρόεδρος Ομπάμα, όμως, αυξάνει και αυτός την πίεση με νέες οικονομικές κυρώσεις απέναντι στην Τεχεράνη. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης, οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν διστάζουν να απειλήσουν...

Επεισόδιο μεταξύ Κ. Κουλούρη και αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ

Posted: 07 Jan 2012 11:47 PM PST

Επεισόδιο μεταξύ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη σημειώθηκε τη νύχτα, στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητό του για έλεγχο μετά από παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Κουλούρης προσπάθησε να φύγει και με το όχημα του τραυμάτισε έναν 25χρονο αστυνομικό.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην Τροχαία Καισαριανής και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ενώ έχει ξεκινήσει προανακριτική διαδικασία.

Στο Βερολίνο Σαρκοζί- Μέρκελ για την σύνοδο κορυφής

Posted: 07 Jan 2012 11:39 PM PST

 

Συνάντηση, για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη του μήνα, θα έχουν τη Δευτέρα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.
Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τον οποίο ζητά μετ' επιτάσεως το Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο σύμβουλος του Σαρκοζί, Ανρί Γκενό αποκάλυψε ότι ο φόρος θα επιβληθεί φέτος και ότι ο γάλλος πρόεδρος θα προχωρήσει μόνος του αν οι υπόλοιπες χώρες μέ...

Συνάντηση Βρετανίας- ΕΕ για επαναπροσέγγιση

Posted: 07 Jan 2012 11:23 PM PST

 

Τη Δευτέρα συναντώνται στο Λονδίνο Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι πολιτικοί, προκείμενου -όπως εκτιμάται- να επιχειρηθεί η επαναπροσέγγιση Βρετανίας - ΕΕ, μετά το βέτο που άσκησε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, επί του σχεδίου για αυστηρότερο δημοσιονομικό έλεγχο των κρατών της ΕΕ και για την οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ.
Στη συνάντηση του Λονδίνου θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν και ο Γερμανός υπουρ...

Κοινωνική αδικία

Posted: 07 Jan 2012 09:07 PM PST

Τέσσερα χρόνια μετά και ο νομός Ηλείας συνεχίζει να υφίσταται τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του 2007. Ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές τόσο στο οικιστικό περιβάλλον όσο και στο δασικό. Επιπτώσεις σε σπίτια,  δρόμους, εγκαταστάσεις ύδρευσης και άλλες οικιστικές δομές παραμένουν ακόμα εμφανείς και η αποκατάστασή τους πρέπει να αποτελέσει τη βασική μας προτεραιότητα για το 2012, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Μόνο έτσι θα αποκατασταθ...

Η τελευταία λέξους… της μόδας

Posted: 07 Jan 2012 08:52 PM PST

Επιμέλει: MITSILA

Το πείραμα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού τέσσερις σχεδιαστές μόδας βρέθηκαν αντιμέτωποι με 2.000 εξαρτήματα μιας αποσυναρμολογημένης Lexus CT 200h. Η πρόκληση ήταν να εμπνευστούν από τα εξαρτήματα του υβριδικού αυτοκινήτου και να σχεδιάσουν γυναικεία αξεσουάρ με άποψη και ξεχωριστό στιλ. Οι σχεδιαστές δέχθηκαν την πρόκληση, άφησαν τη φαντασία τους να οργιάσει και το άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα φιλοξενηθεί στο πρώτο τεύχος της «Vogue» του 2012.

Η πρωτότυπη καμπάνια έχει ...

Ανοιχτή επιστολή

Posted: 07 Jan 2012 08:49 PM PST

Από τους αναρχικούς Αλέκο Κόσσυβα, Μιχάλη Τραϊκάπη, Άρη Σειρηνίδη και Γι­ώργο Βούτση - Βογιατζή λάβαμε και δη­μοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή. Οι τίτλοι και οι μεσότιτλοι είναι του «Π»:

Ο πόλεμος επιταχύνεται. Μέρα με τη μέρα, σημείο προς ση­μείο, λέξη με τη λέξη, όλα προλογίζουν το αναπόφευκτο. Ακόμα κι αν μάταια η καθεστωτική αφήγηση για την κρίση προσπαθεί να περιορίσει το ζήτημα στους επιμέρους κλυδωνι­σμούς του συστήματος , η αλήθεια στέκει απρόσβλητη. Αρκεί να έχεις μάτια να τη δεις, αυ...

«Ζητούνται» 7,3 δισ.!

Posted: 07 Jan 2012 08:15 PM PST

Με το «Καλή Χρονιά» η κυβέρνηση θα μας μαδήσει πάλι, καθώς πρέπει να έχει στα ταμεία της πρόσθετα έσοδα 7,3 δισ. ευρώ. Το φορτίο θα το σηκώσουν και πάλι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιο­κτήτες ακινήτων.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2012 είναι τα εξής:

1 Μείωση αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ. Οι δύο μειώσεις στο αφορο­λόγητο μπορεί να έγιναν μέσα στο 2011 , όμως η παρακράτηση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

2 Στα 9.000 ευρώ, α...

Ο «μπουρζουάς» και η... μπουζού

Posted: 07 Jan 2012 07:26 PM PST

Η ιστορία του εορταστικού ηχη­ρού μπουζουριάσματος του μπουρζουά καλόγερου Εφραίμ είναι λίγο - πολύ γνωστή. Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο ήρ­θε να επιλύσει το πρόβλημα διχογνω­μίας που είχε προηγουμένως ανακύψει μεταξύ του εισαγγελέα Μαντζούνη και της ανακρίτριας Καλού , ο ηγούμε­νος Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η άμεση σύλληψή του όμως δεν στάθηκε δυνατή, καθότι υπεισήλθε ο δημοφιλής... αστάθμητος παράγων «ασθένεια». Όπως έγινε γνωστό από τον γιατρό τ...

Σκληρή χρονιά, αν ο λαός δεν «ξυπνήσει»

Posted: 07 Jan 2012 06:59 PM PST

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «το 2012 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2011» έκανε η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας όμως ότι τα πράγματα μπορούν να είναι διαφο­ρετικά, αν ο λαός «συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αναντικατάστατη και ανεκμετάλλευτη δύναμή του». «Σκούρα» τα βλέπει γενικότερα το κόμμα, όπως δείχνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: «Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγόριας και ελπίδες για εύκολες λύσεις, γιατί τ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές