Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Posted: 04 Jan 2012 07:08 AM PST

Η πετυχημένη μουσική παράσταση «Βερολίνο Παρίσι/Να Θυμάσαι τι ξεχνάς» ρίχνει αυλαία στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Άγγελος Μπούρας στον ρόλο ενός σύγχρονου κομπέρ σε ένα ταξίδι μνήμης και αισθήσεων, σατιρίζουν, σχολιάζουν, χορεύουν και τραγουδούν πενήντα από τα σημαντικότερα τραγούδια του 20ού αιώνα και επιχειρούν να θυμίσουν τι ξεχνάμε…Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης και τα κείμενα οι: Δημήτρης Αποστόλου, Κωνσταντίνος Μάγνης και Θέμης Μουμουλίδης.

 

Info: Γυά...

Πολιτισµός της πέτρας

Posted: 03 Jan 2012 11:21 AM PST

Πέτρα, πετράδι, πολύτιμος λίθος, λιθοβολισμός, πετροπόλεμος. Πέτρα, το πρώτο υλικό που χρησι­μοποίησε ο άνθρωπος για την κατασκευή των εργα­λείων του, για το άναμμα της φωτιάς, για τον ιερό βωμό των θυσιών και των δεήσεων. Οι πολύτιμοι λίθοι, δείγμα εξουσίας βα­σιλιάδων, και ο λιθοβολι­σμός, τρόπος θανάτωσης ανά τους αιώνες. Άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό, η πέτρα ήταν πρωταγωνί­στρια το 2011, τη χρονιά των περισσότερων εξε­γέρσεων και διαδηλώσε­ων. Από την Πουέρτα ντελ Σο...

Τώρα κλέβουν και τις προστατευτικές μπάρες

Posted: 03 Jan 2012 10:10 AM PST

Τέσσερις άντρες – ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος – συνελήφθησαν χθες το απόγευμα να κλέβουν προστατευτικές μπάρες.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έπιασαν στα «πράσα» τους 4 άντρες να αφαιρούν τις μεταλλικές μπάρες στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στο 206ο χιλιόμετρο.

Οι 4 άντρες είναι Έλληνες και ηλικίας από 15 έως 31 ετών. Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Έναντι 31 εκατ. ευρώ πωλήθηκαν 4 μεταχειρισμένα Airbus

Posted: 03 Jan 2012 09:59 AM PST

Το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, πούλησε τέσσερα μεταχειρισμένα Airbus Α340 στην Αμερικανική αεροπορική εταιρία Apollo Aviation έναντι 40,4 εκατ. δολαρίων, δηλαδή 31 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είχαν παραμείνει σταθμευμένα στον διεθνή αερολιμένα από το κλείσιμο των Ολυμπιακών Αερογραμμών τον Οκτώβριο του 2009.

Υπενθυμίζεται πως είχε γίνει προσπάθεια να πωληθούν τα αεροπλάνα και το 2010, με τον τότε διαγωνισμό να ...

Έκλεψαν τάματα 300.000 ευρώ

Posted: 03 Jan 2012 09:56 AM PST

Τάματα αξίας 300.000 ευρώ κατάφεραν να κλέψουν άγνωστοι από την ιερά μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στο Ηράκλειο.

Οι δράστες αφού έσπασαν την κεντρική είσοδο κατευθύνθηκαν στο κελί του ηγούμενου βρήκαν την εικόνα της μονής, έσπασαν το τζάμι και πήραν τα κοσμήματα που περιείχε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο χρυσός των ταμάτων ξεπερνά τα δέκα κιλά.

Κατσουράνης: Λύση στα διοικητικά προβλήματα

Posted: 03 Jan 2012 09:29 AM PST

Διέξοδο και μάλιστα γρήγορα από τα διοικητικά προβλήματα που ταλανίζουν τον ποδοσφαιρικό Παναθηναικό, ζήτησε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος εκτιμά πως θα επωφεληθεί η ομάδα αν υπάρξουν λύσεις.

Παράλληλα, ο διεθνής μέσος τόνισε πως εάν «παραμείνουμε ενωμένοι και πάρουμε τα παιχνίδια που δε θα παρουσιαστούμε καλοί, τότε μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Παράλληλα, ο Πατρινός μέσος, μίλησε για τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, την δήλωσή του πως όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους με την απόδοσή της ομάδ...

ΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ;

Posted: 03 Jan 2012 09:15 AM PST

Γράφει ο Γιώργος Νύχτας

Έβαλαν στη ζυγαριά τους από τη μία τις ανάγκες επιβίωσης της ΔΕΗ και από την άλλη τις ανάγκες επιβίωσης των ανήμπορων γερόντων, των εξαθλιωμένων οικονομικά ανέργων, και η δική τους ζυγαριά όπως ήταν αναμενόμενο έγειρε προς την πλευρά της ΔΕΗ, προς το μέρος της επιχείρησης. Προκειμένου λοιπόν να παραμείνει κερδοφόρα η ΔΕΗ, η κυβέρνηση αποφάσισε μια ακόμα αύξηση χαράτσι των τιμολογίων αγνοώντας παντελώς αυτούς που λόγο αδυναμίας να το πληρώσουν θα αναγκαστούν να ζήσουν στ...

Σαλπιγγίδης: "Έχω χορτάσει ενδιαφέρον"

Posted: 03 Jan 2012 09:05 AM PST

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στο περιθώριο της βράβευσης του για το καλύτερο γκολ της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αρχική μίλησε για την προσωπική του απόδοση λέγοντας: «Μακάρι το εύχομαι να πετύχω περισσότερα γκολ για να βοηθήσω την ομάδα», ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική μείωσης των συμβολαίων: «Είναι μία πολιτική της ομάδας που θέλει να εφαρμόσει. Από την μία η διοίκηση που θέλει να κάνει κάποια σωστά πράγματα για την ομάδα, και από την ...

Πάνω στα τραπέζια ο Μπουτάρης

Posted: 03 Jan 2012 09:01 AM PST

Χορεύοντας πάνω στα τραπέζια επέλεξε να υποδεχτεί το νέο έτος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Το κέφι άναψε από νωρίς και ο Δήμαρχος ανέδειξε το χορευτικό του ταλέντο προκαλώντας την έκπληξη και τον ενθουσιασμό των θαμώνων.


O Πέτερ Πρετ επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ

Posted: 03 Jan 2012 08:59 AM PST

Ο Βέλγος Πέτερ Πρετ είναι ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .

Ο Πρετ είναι 62 χρονών, έχει γεννηθεί στη Γερμανία και είναι πτυχιούχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.

Το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του το έχει περάσει στο Βέλγιο, ενώ για 10 χρόνια  και μέχρι το διορισμό του τον Ιούνιο του 2011 στο διευθυντήριο της ΕΚΤ, ήταν διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας του Βελγίου.

Ρόμνι: Oύτε ένα δολάριο για την Ευρώπη

Posted: 03 Jan 2012 08:32 AM PST

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την ευρωζώνη για τη διάσωση του κοινού νομίσματος είναι ο δημοφιλής υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνι.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση και δεν θα δώσουν ούτε ένα δολάριο για να σώσουν την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ.Ρόμνι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Παρότι ο Μ.Ρόμνι αναγνώρισε πως ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρώπης θα επέφερε τεράστιο πλήγμα στην παγκόσμια οικον...

Χαράτσι στα τσιγάρα

Posted: 03 Jan 2012 08:20 AM PST

Νέα αύξηση στη φορολόγηση των τσιγάρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τη σημαντική απώλεια δημοσίων εσόδων από τις μειώσεις τιμών στις οποίες προχωρούν πολλές καπνοβιομηχανίες. Στο οικονομικό επιτελείο φαίνεται να μελετάται η αύξηση του ΕΦΚ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μο­νάδες, καθώς και η επιβολή στάνταρ φόρου σε κάθε πακέτο. Επιπλέον στο τραπέζι έχει πέσει και πρότα­ση αύξησης της φορολόγησης του καπνού, που έχει κερδίσει το τελευταίο διάστημα την προτίμ...

Το 'ριξαν στο μπαρμπούτι

Posted: 03 Jan 2012 08:18 AM PST

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν το ένα παράνομο καζίνο μετά το άλλο και φαίνεται ότι ο εκτός νομιμότητας τζόγος είναι ο μόνος που ανθεί σε μια χώρα που γνωρίζει τρομα­κτική οικονομική επιβράδυνση. Ο τζί­ρος τους καταγράφεται στο 50% στο σύνολο που πραγματοποιούν τα τυχε­ρά παιχνίδια στη χώρα μας. Η κατά­σταση, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πλήττει, πέραν των κρατικών εσόδων, τους τζίρους των νομίμως λει­τουργούντων και νομίμως φορολογου­μένων καζίνων.

Ειδικά τις μέρες των εορτών πληρο­φορ...

Ένα ολόκληρο χωριό λέει "όχι" στο χαράτσι

Posted: 03 Jan 2012 08:17 AM PST

Τον τίτλο του «μικρού Γαλατικού χωριού» φιλοδοξούν να αποκτήσουν οι κάτοικοι της Ανθήλης στη Λαμία, αφού αποφάσισαν ομόφωνα να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του χωριού, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Αλέκου Αυλακιώτη και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα συνεργείο της ΔΕΗ που θα προσεγγίζει την περιοχή του προκειμένου να διακόψει την παροχή ρεύματος, ενώ για τη συγκεκριμένη απόφαση θ...

Σημαντικές απώλειες στο Χ.Α

Posted: 03 Jan 2012 08:16 AM PST

Στο -1,2% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να φτάνει τις 665,63 μονάδες και τον δείκτη τον τραπεζών να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 7,9%.

Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 18,94 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έπεσε κατά 2,52%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες 0,37% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης έφτασε τ0 -2,84%.

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι δείκτες Τεχνολογίας και Πρώτων Υλών , ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν...

Λάθος τακτική

Posted: 03 Jan 2012 08:13 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Μάθαμε ότι δύο πολύ μεγάλες πανελλήνιες εφημερίδες που κινδυνεύουν με άμεσο κλείσιμο θα μπούν στο άρθρο 99 περί πτωχεύσεως και εξυγίανσης χρεών για να μείνουν ζωντανές στην ενημέρωση του κοινού και να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις Εργασίας των δημοσιογράφων. Πρόκειται για μια λάθος κίνηση στο δεδομένο χρονικό διάστημα.

Ο κλονιζόμενος Φορολογούμενος πολίτης δεν πρέπει να επωμιστεί τις χασούρες των μεγαλοεκδοτών. Το πιο σωστό θα ήταν η πολιτεία να γίν...

Ο Αλμοδόβαρ και οι γυναίκες του

Posted: 03 Jan 2012 08:07 AM PST

Της Ιωάννας Μπλάτσου

Με πληρότητα θέσεων στο 100% ακόμα και τις καθημερινές, η παράσταση του Γιάννη Κακλέα «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» στο Μικρό Παλλάς αναδεικνύει την αλμοδοβαρική πλευρά της Βίκυς Σταυροπούλου και της Σμαράγδας Καρύδη.

Μαδρίτη. Δεκαετία του '80. «Vamos a la playa» , «Papa don't preach» αλλά και «Un ano de amor» και «Piensa en Mi» . Η μουσική δίνει το στίγμα της εποχής της αλμοδοβαρικής ταινίας «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», τα εξωφρενικά technicolor κοστούμ...

Οι Έλληνες εφοπλιστές πρώτοι στις αγορές πλοίων

Posted: 03 Jan 2012 07:22 AM PST

Πρώτοι και φέτος στις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων οι Έλληνες εφοπλιστές, ενώ σημειώνεται και ρεκόρ παραλαβών – διαλύσεων εντός του 2011. Μπορεί μάλιστα, το 2011 να ήταν χρονιά παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, ωστόσο σημειώθηκαν δύο ρεκόρ για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Όσον αφορά λοιπόν τις αγορές πλοίων από «δεύτερο χέρι», οι Έλληνες εφοπλιστές κρατούν τα ηνία, ενώ ρεκόρ έγινε φέτος και στις διαλύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των ναυλομεσιτικών οίκων «Allied Shipbroking» και «Intermod...

Χορεύοντας με τα φρύδια

Posted: 03 Jan 2012 07:22 AM PST

Τις ικανότητές της στον… χορό των φρυδιών επέλεξε να βιντεοσκοπήσει ένα 14χρονο κορίτσι από την Αυστραλία.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν από 6 ημέρες και ήδη μετράει πάνω από 7 εκατομμύρια επισκέψεις.

Αδιόριστοι

Posted: 03 Jan 2012 07:18 AM PST

Eνώ οι κρίσεις του ΥΥΚΑ σε ό,τι αφορά τις θέσεις επιμελητών του ΕΣΥ ολοκληρώθη­καν, 1.200 ετοιμοπόλεμοι γιατροί που είχαν πε­ράσει επιτυχώς από ανάλογη διαδικασία, παραμέ­νουν αδιόριστοι. Ακόμη περισσότεροι υπήρξαν εκείνοι που μπήκαν στον κόπο να υποβάλουν αί­τηση σε προκηρύξεις του ΥΥΚΑ, οι οποίες όμως εν συνέχεια «πάγωσαν». Σε απόλυτη σύγχυση το υπουργείο, ανακαλώντας τη λειτουργία των εκλε­κτορικών συμβουλίων, υποβάλλει τους ενδιαφε­ρόμενους σε διαρκείς ταλαιπωρίες. Γίνεται μάλι­στα λόγος ...

Για τα «εκκρεμή ζητήματα» συζήτησαν Παπαδήμος - Βενιζέλος

Posted: 03 Jan 2012 07:14 AM PST

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα πρέπει να «φέρει εις πέρας» η Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο τραπέζι έπεσαν τα θέματα του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ, συμπεριλαμβανομένου του Μεσοπρόθεσμου αλλά και της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και το ζήτημα των διαδικασιών που κινούνται στα πλαίσια της προετοιμασίας της ...

Πλήρωσε 1 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας

Posted: 03 Jan 2012 07:00 AM PST

Ένα ευρώ πλήρωσε για τα τέλη κυκλοφορίας του  αυτοκινήτου του ένας πολίτης της Πάτρας μετά από αίτηση που κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην αίτησή του προς το Ταμείο μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Θέμα: Κατάθεση ποσού ενός ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2012

Κύριε προϊστάμενε

Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2012 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΡΖΕ 1600 με το ποσόν του ενός ευρώ υπέρ δημοσίου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογ...

Ιδρύουν κόμμα "Πειρατών" ως το τέλος Ιανουαρίου

Posted: 03 Jan 2012 06:55 AM PST

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κόμμα των «Πειρατών» και στη χώρα μας, το οποίο αναμένεται να συσταθεί στο τέλος Ιανουαρίου του 2012. Οι προσπάθειες ίδρυσής του ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2011, ενώ το καταστατικό έχει ήδη συνταχθεί και η ιδρυτική διακήρυξή του τοποθετείται πριν το τέλος του Ιανουαρίου του 2012, «για να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση...

Επιτέθηκαν στη Διαμαντοπούλου με πελώριους σταυρούς!

Posted: 03 Jan 2012 06:28 AM PST

Δεν το περίμενε η Άννα Διαμαντοπούλου, πως  κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, με αφορμή την έκθεση του καθηγητή Ε. Βαρλάμη με τίτλο «Άγιον Όρος», θα δεχόταν επίθεση με ...σταυρούς!

Αυτό τον τρόπο επέλεξαν οι φοιτητές και σπουδαστές, για υποδοχή στην υπουργό, καθώς μόλις έφτασε η  υπουργική Mercedes, η κα Διαμαντοπούλου δέχθηκε τις αποδοκιμασίες με μαύρους σταυρούς και συνθήματα, κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας...

Πάντως η υπουργός Παιδείας , κράτησε την ψυχραιμία ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές