Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Ρολό κιμά (απλό)

Posted: 27 Jan 2012 03:59 AM PST

Ρολό κιμά (απλό) - www.sidages.gr
Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ. κιμάς χοιρινός 2 αυγά 1 μεγάλο κρεμμύδι (περασμένο στον τρίφτη) 1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ή δυόσμος αλάτι, πιπέρι 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί μουσκεμένο 4-5 αυγά βραστά σφικτά λίγο λάδι

Για τη σάλτσα: 1 ντομάτα 1 κρεμμύδι 1 σκόρδο 1 κ.γλ. ζάχαρη λίγο βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Ανακατεύουμε τον κιμά μας με τα αυγά, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό ή το δυόσμο (ή και τα δύο) αλλά και τη φρυγανιά (ή το ψωμί) το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λάδι και ζυμώνουμε ωσπου ο κιμάς να γίνει ομοιόμορφη μάζα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαλακώσει, ενώ στο μεταξύ έχουμε βράσει 4 με 5 αυγά. Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας. Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά ώστε να σχηματίσει παραλληλόγραμμο και τοποθετούμε μέσα τα βραστά αυγά. Αρχίζουμε να τυλίγουμε ώσπου να φτιάξουμε ένα ρολό και προσέχουμε να κλείσει καλά στην άκρη. Ψήνουμε στους 175 με 180 C για 1 και 1/2 ώρα. Για τη σάλτσα μας (προαιρετική) τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μας κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό τομάτας. Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.γλ. ζάχαρη και λίγο βασιλικό.

Σημειώσεις συνταγής: 

Αν επιθυμούμε μπορούμε στο ταψί να ψήσουμε και πατάτες φούρνου, ή να σερβίρουμε με ρύζι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσέχουμε μήπως χρειάζεται να περιχύσουμε με λίγο λάδι ή νερό.

Γιαουρτόπιτα

Posted: 27 Jan 2012 03:57 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

500 γρ. αλεύρι 250 γρ. ζάχαρη 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 250 γρ. ζάχαρη 6 αυγά 2 κουταλάκια σόδα

Για το σιρόπι 1/2 φλ. ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερό χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, και χωριστά τα κροκάδια με τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το γιαούρτι. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόδα και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το κρατάμε ζεστό. 'Όταν ψηθεί η γιαουρτόπιτα, την κόβουμε όπως το μπακλαβά και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Μπράουνις - Brownies

Posted: 27 Jan 2012 03:56 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

600 γρ. κουβερτούρα 320 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 400 γρ. ζάχαρη 8 αυγά 240 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και τ' ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ., κατά προτίμηση τσέρκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ΊC για 25-30 λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου. Εάν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε.

Σημειώσεις συνταγής: 

Το γλυκό αυτό θα το λατρέψουν και τα παιδάκια!!

Μηλόπιτα με σοκολάτα

Posted: 27 Jan 2012 03:53 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 πακέτο πτί-μπερ μπισκότα αλεσμένα 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ. μπέικιν παουντερ 60 γρ. κακάο σκόνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη 80 γρ. αλεύρι 4 μήλα 4 αυγά

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι των 28 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά, το αλεύρι,τη ζάχαρη, το κακάο, τη κανέλα, το μπεικιν παουντερ και τα αλεσμένα πτι μπερ. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ένα μήλο και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά, αδειάζουμε στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε επάνω στο μείγμα. Ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για 45 λεπτά περίπου ,μέχρι το πιρουνάκι που θα βάζουμε να βγαίνει στεγνό. Όταν ψηθεί και κρυώσει σχετικά, μεταφέρουμε την μηλόπιτα σε πιατέλα και σερβίρουμε

Μπακλαβάς 2

Posted: 27 Jan 2012 03:52 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

2 Φλ. νερό 3 Φλ. ζάχαρη 1 Κλαδάκι κανέλλα 1D2 Φλ. βούτυρο 6 Φλ. καρυδόψιχα 1 Κουτί φύλλο 1 Μεσ. λεμόνι φλούδα

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζουμε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια. Από πάνω βάζουμε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζουμε και με νερό. Χαράζουμε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και το αφήνουμε 24 ώρες να δέσει.

Το σιρόπι :

Βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε τα μυρωδικά και περιχύνουμε το μπακλαβά.

Σημειώσεις συνταγής: 

Σημειώσεις

Ο μπακλαβάς (Τουρκ.: Baklava) είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών. Το γλύκισμα φτιάχνεται με ζύμη φύλλου και περιέχει γέμιση ξηρών καρπών, συνήθως φουντούκι, φιστίκι ή καρύδι, και παίρνει την γλυκιά του γεύση από σιρόπι ζάχαρης ή μελιού.

Ο μπακλαβάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον πρώην Οθωμανικό κόσμο. Συνήθως σερβίρεται μετά από το γεύμα και συνοδεύεται από Τούρκικο καφέ.

Σουπιές Σπανάκι

Posted: 26 Jan 2012 09:30 AM PST

Σουπιές Σπανάκι -www.sidages.gr
Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 Κουτ. ντοματάκια 1 Φλ. κρασί 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 1D2 Κίλο σπανάκι 1D4 Ματσάκι άνηθο 8 σουπιές 1 Κτ.σ. πελτέ 1D2 Ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Καθαρίζουμε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε και τις σουπιές. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την τομάτα και τον πελτέ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτουμε το σπανάκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Καλή μας όρεξη!

Πέστροφες με σάλτσα 

Posted: 26 Jan 2012 09:28 AM PST

Πέστροφες με σάλτσα - www.sidages.gr
Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

6 πέστροφες 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ 1/3 φλιτζανιού βούτυρο 1/3 φλιτζανιού λάδι 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις πέστροφες. Τις τρίβετε με αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν 10 λεπτά. Τις ξεπλένετε και τις σκουπίζετε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε στο τηγάνι βούτυρο και λάδι ανάμεικτο να κάψει. Αλευρώνετε μία-μία πέστροφα, τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζετε να ροδοψηθούν και από τις δύο πλευρές, χωρίς να καούν. Ραντίζετε με το κονιάκ και αφήνετε να πάρει το κονιάκ βράση. Βγάζετε τις πέστροφες σε ζεστή πιατέλα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι την κρέμα. Ανακατεύετε να ενωθεί με τη σάλτσα και περιχύνετε τις πέστροφες. Σερβίρετε ζεστές.

Καλαμαράκια με κρητική γραβιέρα

Posted: 26 Jan 2012 09:23 AM PST

Καλαμαράκια με κρητική γραβιέρα - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr
Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 κιλό καλαμαράκια μικρά ή κομμένα σε ροδέλες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες 1 ποτηράκι ούζο 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 300 γρ. κρητική γραβιέρα τριμμένη αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ούζο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμαράκια να ψηθούν για 15 λεπτά. (προσοχή μην παραψηθούν και σκληρύνουν) Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βασιλικό, πιπέρι και το τυρί και σκεπάζουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σημειώσεις συνταγής: 

Αντί για φρέσκο βασιλικό μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή άνηθο.

Σπετζοφαΐ Πηλίου

Posted: 26 Jan 2012 09:20 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 Κιλό πιπεριές (πράσινες) 4 λουκάνικα (χωριάτικα) 1 κιλό ντομάτες 2 κρεμμύδια 1 Φλ. λάδι 2 κτ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μύλο των λαχανικών. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά τις πιπεριές και τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το σπετζοφάϊ να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Καλή μας όρεξη!

Σπανακόπιτα τέλεια

Posted: 26 Jan 2012 09:07 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 κιλό σπανάκι (το πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια) 200 γρ. κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) 200 γρ. φέτα 4 Κ.σ. λάδι 60 γρ. άνηθο 1 Κτ.γ. αλάτι (θαλασσινό (φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση)) 1D2 Κτ.γ. πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) 80 γρ. βούτυρο 5 φαρδιά κομμάτια φύλλο 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

1. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το νωπό σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά του. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε σανίδα κοπής, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μπολ.

2. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, και τον αναμιγνύουμε προσεχτικά με το τυρί και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί (28 - 30 εκ. διάμετρο) με το υπόλοιπο λάδι. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα. Προσεχτικά, ξεδιπλώνουμε το φύλλο, βάζουμε τα φύλλα σε μια επιφάνεια, και τα σκεπάζουμε με νωπό πανί. Βγάζουμε ένα κάθε φορά και κρατάμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα ενώ δουλεύουμε την πίτα.

4. Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται απ'εξω. Κατόπιν, το αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου και γάλακτος.

5. Κόβουμε το δεύτερο και τρίτο φύλλο στη μέση. Τα στρώνουμε στο ταψί, το ένα προς τη δεξιά μεριά, και το άλλο προς την αριστερή, αφήνοντας τις άκρες πάλι να κρέμονται απ'εξω. Βάζουμε το σπανάκι και το πατάμε λίγο να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί.

6. Κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα στρώνουμε πάνω από τη γέμιση, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο και γάλα. Αλείφουμε και τις άκρες που εξέχουν, και τις διπλώνουμε μέσα στη πίτα.

7. Χαράζουμε τα επάνω στρώματα φύλλου και τα χωρίζουμε σε τέταρτα. Ψήνουμε την πίτα στο κέντρο του φούρνου για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε μέχρι τη βάση και τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

8. Καλή μας όρεξη!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές