Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Σπιτική μαγιονέζα

Posted: 25 Jan 2012 04:36 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 κρόκοι αυγού 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη 1 κουταλιά της σούπας ξύδι χυμός λεμονιού αλάτι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους. Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώσπου το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή. Ανακατεύουμε συνέχεια ενώ ρίχνουμε λάδι πολύ σιγά μέχρι να αδειάσει το φλιτζάνι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το ξύδι και το χυμό του λεμονιού και η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.

Σούπα με μανιτάρια

Posted: 25 Jan 2012 04:33 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

250 γρ. μανιτάρια 50 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλέυρι 1 λίτρο γάλα 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το βουτυρο. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το αλάτι, το γάλα και το πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε την σούπα για 10 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή.

Σημειώσεις συνταγής: 

Μια κλασική Γαλλική συνταγή για ορεκτικό.

Μακαρονάδα του Ψαρά 2

Posted: 25 Jan 2012 04:31 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

750 γρ. γαρίδες 20-30 μύδια 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 πιπεριά καυτερή 1 1/2 φλιτζάνι λάδι 2 κουτάκια τοματοπολτό 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1 πακέτο μακαρόνια 5 κουταλιές βούτυρο 2 κ.σ. κοφτές αλάτι 2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά". Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού έχουνε ανοίξει χωρίζουμε τη σάρκα από τα όστρακα. Πλένουμε τις γαρίδες μας και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Στα 10 λεπτά βγάζουμε τις γαρίδες από την φωτιά. Τις καθαρίζουμε ώστε να μας μείνει μόνο η ψίχα τους. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας. Ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνουμε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό. Βράζουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας. Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι και τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη!

Σπαγγέτι με πέστο

Posted: 25 Jan 2012 04:30 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

20 γρ. κουκουνάρι 25 γρ. παρμεζάνα (τριμμένο) 25 γρ. πεκορίνο (τριμμένο) 25 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη) 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο) 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο) 1 Κ.γ. αλάτι 1 Κ.γ. πιπέρι 1 Πακ. μακαρόνια (Νο 7)

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Για το πέστο: Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και σουρώνουμε. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής: 
Σερβίρεται με κρασάκι της αρεσκείας σας

Ταλιατέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια και μανιτάρια

Posted: 25 Jan 2012 04:29 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια 1 πακέτο ταλιατέλες 300γρ. μοσχαρίσιο κρέας λεπτοκομμένο σε φέτες 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη 1 κουτ. σούπας κάπαρη 3 κλωνάρια θυμάρι 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι 1/2 πακέτο κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών μαϊντανός ελαιόλαδο αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας μας και το περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάροντας κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, την κάπαρη και το θυμάρι (σε λίγο ελαιόλαδο). Σβήνουμε με μαυροδάφνη και προσθέτουμε χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα φιλετάκια και το μαϊντανό. 'Έχουμε ήδη βράσει τις ταλιατέλες μας (χρωματιστές για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα) και σερβίρουμε με τα φιλετάκια μας, ενώ τέλος περιχύνουμε με τη συνοδευτική σάλτσα τους!

Καλή όρεξη!!!

Σπαγγέτι με καπνιστό σολoμό και βότκα

Posted: 25 Jan 2012 04:21 AM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγετίνι (όσο πιο λεπτά τόσο καλύτερα, ή κανονικά τρικολόρε για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα) 1 πακέτο σολομό καπνιστό 1/2 φλιτζάνι βότκα 1 κρεμμύδι 1 κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη 4 κλωνάρια μαϊντανό (ή άνηθο)

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Η συνταγή είναι πολύ απλή κατά την εκτέλεσή της αλλά εξαιρετικά γευστική! Βράζουμε τα μακαρόνια μας, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια του βρασμού ένα κουτάλι λάδι και ένα κουτάλι αλάτι (κατά την κρίση μας). Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το σολομό μας. Σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά (χωρίς λάδι) το κρεμμύδι μας, ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα ρίχνουμε και τα κομμάτια σολομού. Γυρνάμε συνέχεια ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Σβήνουμε με βότκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών). Αφήνουμε να πάρει μία βράση και βγάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τη σάλτσα μας πάνω από τα σπαγγέτι και ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, ενώ τέλος προσθέτουμε φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου.

Ταιριάζει με λευκά ποτά!

Σημειώσεις συνταγής: 

Η συνταγή είναι πολύ απλή κατά την εκτέλεσή της αλλά εξαιρετικά γευστική!

Καρμπονάρα αυθεντική

Posted: 25 Jan 2012 04:19 AM PST

Καρμπονάρα αυθεντική - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr
Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

500 Γρ. μακαρόνια (νο6) 150 Γρ. μπέικον 25 Γρ. βούτυρο 2 Κ.σ. ελαιόλαδο 1 Φλ. κρασί λευκό 4 Τέμ. αυγά (κρόκοι) 50 Γρ. παρμεζάνα 30 Γρ. κεφαλοτύρι 1 κλωνάρι μαϊντανό 1 Κτ.σ. αλάτι + πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρουμε το λεπτοκομμένο μπέικον σκέτο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι μακαρονόζουμο. Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά. Ξαναρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να βουτυρωθούν καλά. Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτουμε το κρασί και το μακαρονόζουμο. Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια το τσιγαρισμένο μπέικο. Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής: 

Αν σας αρέσει το πικάντικο, μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέτουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο, τις οποίες τσιγαρίζουμε ελάχιστα και μετά βάζουμε μέσα τα μακαρόνια.

Γιουβέτσι με κατσίκι

Posted: 25 Jan 2012 04:14 AM PST

Γιουβέτσι με κατσίκι - www.sidages.gr
Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 1/2 κ. κατσικάκι (μπούτι κατά προτίμηση) 4 κ.σ φυτίνη 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα 250γρ. τομάτα ψιλοκομμένη 300γρ.κριθαράκι αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τομάτα και αφήνουμε να βράσει χαμηλά για μισή ώρα. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί φούρνου. Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια νερό, το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο, προθερμασμένο στους 200 C 15 λεπτά περίπου.

Σημειώσεις συνταγής: 

Σερβίρεται ζεστό!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές