Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Γεμιστά με κιμά

Posted: 23 Jan 2012 12:13 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

6 ντομάτες μέτριες 6 πιπεριές μέτριες 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 500 γραμμάρια κιμά 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας Φρυγανιά τριμμένη Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από την μεριά του κοτσανιού και αδειάζουμε το εσωτερικό. Κρατάτε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε ή το πολτοποιούμε. Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, το ρύζι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις σκεπάζουμε με τις φέτες που έχουμε κόψει και τις βάζουμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον ντοματοχυμό και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε τα γεμιστά σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Κεφτεδάκια υπέροχα 2

Posted: 23 Jan 2012 12:12 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1/2 κιλό κιμάς 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 αυγό 1 κουταλάκι δυόσμο 1/2 ποτηράκι του καφέ ούζο 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα :

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ψωμί, το ούζο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Μόλις κάψει το λάδι καλά, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε γυρνώντας τα μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές