Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 23 Jan 2012 12:13 PM PST Υλικά συνταγής μαγειρικής: 6 ντομάτες μέτριες 6 πιπεριές μέτριες 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 500 γραμμάρια κιμά 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας Φρυγανιά τριμμένη Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από την μεριά του κοτσανιού και αδειάζουμε το εσωτερικό. Κρατάτε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε ή το πολτοποιούμε. Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, το ρύζι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις σκεπάζουμε με τις φέτες που έχουμε κόψει και τις βάζουμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον ντοματοχυμό και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε τα γεμιστά σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. |
Posted: 23 Jan 2012 12:12 PM PST Υλικά συνταγής μαγειρικής: 1/2 κιλό κιμάς 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 αυγό 1 κουταλάκι δυόσμο 1/2 ποτηράκι του καφέ ούζο 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι Για το τηγάνισμα : 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ψωμί, το ούζο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Μόλις κάψει το λάδι καλά, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε γυρνώντας τα μέχρι να ροδίσουν. Καλή όρεξη! |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου