Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Μπουρεκάκια με κιμά

Posted: 22 Jan 2012 05:10 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

500 γρ. κιμά 500 γρ. φύλλο κρούστας 2 κρεμμύδια ξερά 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 2 ντομάτες χυμός 1 Φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 Φλ.τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 αυγό 1 φύλλο δάφνης Αλάτι - πιπέρι Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το κιμά. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το χυμό της ντομάτας και τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τον κιμά για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, τις αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε λωρίδα. Τυλίγουμε τις λωρίδες σε σχήμα φλογέρας, τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τα μπουρεκάκια σε μέτριο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

Ρολό κιμά

Posted: 22 Jan 2012 05:06 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 κιλό κιμά 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 350 γρ. χυμό ντομάτα 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη και στραγγισμένη 1 αυγό 5 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 2-3 αυγά βραστά. 1 κ.γ. ζάχαρη 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο 1 ποτήρι κρασί λευκό Αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Ανακατεύετε τον κιμά με το μπέικον, το ψωμί, το αυγό, το τυρί, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύετε καλά τα υλικά, ώστε να γίνει μια λεία μάζα. Πλάθετε ένα ρόλο που στη μέση του έχει τα σφιχτά βρασμένα αυγά. Αλευρώνετε το ρολό. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη κατσαρόλα και κοκκινίζετε το ρολό από όλες τις μεριές. Το βγάζετε και το τοποθετείτε στο ταψί και το περιχύνετε με το κρασί και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε με πιλάφι, και ένα καλό άσπρο κρασί.

Καλή σας όρεξη.

Μπιφτέκια σχάρας

Posted: 22 Jan 2012 05:03 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 κιλό κιμά 1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη 1 αυγό 1 μέτριο κρεμμύδι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κτ.σ. χυμό λεμονιού Αλάτι - πιπέρι Λίγο λάδι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής και στην συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια στρογγυλά με πάχος περίπου 2 εκατοστών. Τα αλείφουμε με το πινελάκι με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα. Σερβίρουμε ζεστά με φέτες φρέσκιας τομάτας.

Σημειώσεις συνταγής: 

Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά γυρνώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να φτιάξει κρούστα το μπιφτέκι και να παραμείνει ζουμερό.

Κεφτέδες τηγανητοί υπέροχη 3

Posted: 22 Jan 2012 05:01 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

500 Γρ. κιμά βοδινό 500 Γρ. κιμά χοιρινό 250 Γρ. ψωμί ψίχα 1 Κτ.σ. ρίγανη 1 Κτ.σ. αλάτι 1 Κτ.σ. πιπέρι 150 Γρ. αλεύρι 5 Φλ. λάδι 2 κρεμμύδια 2 αυγά 8 φύλλα δυόσμο

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Μουσκεύουμε την ψίχα και την στύβουμε καλά. Ανακατεύουμε τον κιμά, την ψίχα, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε κεφτέδες. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τούς τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Καλή μας όρεξη!

Κουνέλι στιφάδο2

Posted: 22 Jan 2012 04:57 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 κουνέλι 1 Φλ. λάδι 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένο) 2 Φλ. κρασί (κόκκινο) 5 ντομάτες 4 φύλα δάφνη 4 κομματάκια κανέλα 4 καρφάκια γαρύφαλλα 5 γρ. μπαχάρι 3 σκελίδες σκόρδο 1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κουνέλι και σβήνουμε με το κρασάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες χωρίς τις φλούδες και περασμένες από τον μύλο των λαχανικών, την κανέλα , το γαρύφαλλο, ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, την δάφνη, το μπαχάρι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζουμε στην ρίζα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Καλή μας όρεξη!

Μπριάμ φούρνου

Posted: 22 Jan 2012 04:52 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 κιλό κολοκύθια 1 κιλό πατάτες 1 κιλό μελιτζάνες 3 κρεμμύδια (σε φέτες) 2 πιπεριές (σε φέτες) 1 κιλό ντομάτες 1 ματσάκι μαϊντανό 1 Φλ. λάδι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε το μπριάμι σε μέτριο φούρνο για 1:30 περίπου ώρα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε τυρί - φέτα ψιλοκομμένη. Μπριάμι,φούρνου,κολοκύθια,μελιτζάνες,πατάτες,φέτα.

Καλή μας όρεξη!!

Κολοκυθοκεφτέδες

Posted: 22 Jan 2012 04:44 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 Κιλό κολοκυθάκια 2 Μεσ. αυγά 1 Φλ. φρυγανιά τριμμένη 1 Φλ. αλεύρι 1 Κτ.γ. πιπέρι 1 Κτ.γ. αλάτι 3 Φλ. λάδι για τηγάνισμα 250 Γρ. φέτα

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Βγάζουμε την φλούδα των κολοκυθιών. Τα ξεπλένουμε καλά και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατοπιπερίζουμε. Τα αφήνουμε για μια ώρα και στην συνέχεια τα στύβουμε καλά. Βάζουμε τον πολτό των κολοκυθιών σε ένα μπολ και προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το πιπέρι και πλάθουμε το μείγμα. Εάν δεν είναι αρκετά σφιχτό προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καλή μας όρεξη!

Σαγανάκι Κρητικό

Posted: 22 Jan 2012 04:27 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

200 Γρ. γραβιέρα Κρήτης 50 Γρ. αλεύρι 1 Φλ. νερό 1 Κ.σ. μέλι 1 Πακ. σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Κόβουμε το ημίσκληρο τυρί μας στο σχήμα στο οποίο θέλουμε να έχει το/α σαγανάκι/α μας. 'Έχουμε ήδη κάψει ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι. Περνάμε το/α σαγανάκι/α μας από ελάχιστο νερό ίσα ίσα για να βραχεί, στη συνέχεια αλευρώνουμε καλά και από τις 2 μεριές και στη συνέχεια το περνάμε από σουσάμι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και προσέχουμε μην αρπάξει. 'Όταν ροδίσει από τη μια μεριά γυρίζουμε και από την άλλη ώσπου να γίνει το ίδιο. Τέλος, περιχύνουμε και σερβίρουμε με μια κουταλιά μέλι.

Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής: 

Πολύ νόστιμο συνοδευτικό- μεζές. Δοκιμάστε το!

Τορτίγια

Posted: 22 Jan 2012 04:12 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

4 αυγά 4 μέτριες πατάτες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Ελέγχουμε την Τορτίγια μας σηκώνοντας προσεκτικά την άκρη της με ένα πιρούνι και μόλις ροδίσει την γυρνάμε και ψήνουμε εξίσου απο την άλλη

Σημειώσεις συνταγής: 

Τορτίγια ή αλλιώς ισπανική ομελέτα!

Αρνάκι με κάρυ

Posted: 21 Jan 2012 08:43 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα 1,5κ. αρνί (μπροστινό) κομμένο σε μικρά κομμάτια 3 ντομάτες σε κυβάκια ή 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβας 4 μεγάλα καρότα 2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλικομμένο αλάτι

Για το κάρυ:

3-4 φασολάκια κάρδαμο 1 κ.γλ. γερό κόλιαντρο 3 ξυλάκια κανέλα 1/2 κ.γλ. κίμινο ακοπάνιστο 1-2 κ. γλ. ξερή κόκκινη πιπεριά 4 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 1 κ.γλ. κούρκουμα

Πως το κάνουμε:

    Σε απλωτή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε όλα τα καρυκέυματα. Σκεπάστε και αφήστε 1' μέχρι να κάψουν και να βγάλουν το άρωμά τους. Βάλτε το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2'. Προσθέστε το αρνάκι να σοταριστεί καλά. Σβήστε με τη ντομάτα και προσθέστε τα καρότα κομμένα στη μέση κατά μήκος & μετά χοντρά κομμάτια. Βάλτε το ζωμό λαχανικών που πρέπει να τα σκεπάζει και αλάτι. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 με 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ωραία η σάλτσα. Προσθέστε φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό και βράστε άλλα 5΄. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας αλάτι ή καυτερή πιπεριά. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι με σαφράν και αρακά σωτέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κάρυ είναι ένα απ'τα πιο γνωστά ινδικά χαρμάνια καρυκευμάτων. Αν θέλετε, για ευκολία, αντικαταστείστε τα καρυκεύματα της συνταγής με αγορασμένο κάρυ. Βέβαια η γεύση είναι καλύτερη με όλα τα καρυκεύματα. Μπορείτε να σερβίρετε και πάνω σε ζεσταμένη πίτα ναάν.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές