Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Η τέλεια καυτή σούπα για το χειμώνα

Posted: 04 Jan 2012 07:43 AM PST

Η gumbo soup είναι πολύ διάσημη στις χώρες του εξωτερικού που αγαπούν τις σούπες και πολύ εύκολη για να την κάνει κάθε νοικοκυρά...

Δοκιμάστε τη άφοβα. Υλικά 8 κούπες νερό 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη 1 κουταλιά σος καυτού πιπεριού 2 καρότα ψιλοκομμένα 115 γρ. φρέσκα μανιτάρια 200 γρ. καταψυγμένες μπάμιες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο 1/4 της κούπας ωμό, άγριο ρύζι 1,5 κούπα ζυμαρικά βίδες Αλάτι Πιπέρι 3 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα Εκτέλεση 1. Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα τη σκόνη σκόρδου και τη σος καυτού πιπεριού. 2. Προσθέστε τα καρότα και μανιτάρια και αφήστε τα για να βράσουν για πέντε λεπτά. 3. Αμέσως βάλτε τις μπάμιες, το ρύζι και το κοτόπουλο και χαμηλώστε τη φωτιά. 4. Αφήστε τα να βράσουν για τρεις ώρες. 5. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε για δέκα λεπτά. 6. Τελειώστε με πράσινα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε όσο καίει ακόμα.

Πεϊνιρλί

Posted: 04 Jan 2012 03:39 AM PST

Πεϊνιρλί

Υλικά

1 κούπα γάλα 1 φακελάκι μαγιά 1/2 κ του γλυκού ζάχαρη 1/2 κ του γλυκού αλάτι 4 κουταλιές λάδι αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση

κίτρινο τυρί τριμμένο φέτες ζαμπόν 1 κουταλιά μουστάρδα 2/3 φλ του τσαγιού σάλτσα ντομάτας λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ωραία η ζύμη μας και να μην κολλάει. Σκέπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να καθίσει για περίπου 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια για να γίνουν μετά οι βαρκούλες. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί η ζύμη 15 λεπτά. Έπειτα γεμίζουμε ...; ανακατεύουμε σε ένα φλυτζάνι τη μουστάρδα, τη ντομάτα και τη ρίγανη. Απλώνουμε 1 κουταλιά σε κάθε πεινιρλί, μετά βάζουμε το ζαμπόν και τέλος το τυρί. Κλείνουμε τις άκρες για να γίνουν οι βαρκούλες. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς.

Tips Για να ενωθούν καλύτερα οι άκρες της ζύμης για να γίνουν οι βαρκούλες, τις βρέχουμε με λίγο νεράκι.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές