Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

Posted: 31 Dec 2011 04:58 AM PST

Παραμονή πρωτοχρονιάς «πάμε ξανά στα θαύματα…» μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η καταξιωμένη τραγουδίστρια συνεχίζει τις εμφανίσεις της στη σκηνή του Gazarte στο Γκάζι, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, χωρισμένο σε δύο μέρη. Το σκηνικό είναι απλό και φιλόξενο. Μαζί με τους τέσσερις μουσικούς της γίνονται μια παρέα που παίζει και τραγουδά με δύναμη και κέφι. Το πρώτο μέρος θυμίζει τα after hours ενός νεανικού πάρτι, ενώ στο δεύτερο μέρος η Ελευθερία Αρβανιτάκη ανατρέχει στο πλούσιο ρ...

Ψαλίδι

Posted: 30 Dec 2011 10:27 AM PST

Υφίστανται ζητήματα λογοκρισίας εν έτει 2011; Κι όμως! Το πρόβλημα έχει επανέλθει εντονότερο και πιο ανησυχητικό από ποτέ. Η φυλάκιση του Ιρα­νού σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί και ο κατ' οίκον περιορισμός του Κινέζου εικαστικού και ακτιβιστή Αϊ Βέι Βέι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για πολλούς καλλιτέχνες και διανοούμενους που διώκονται σε Ανατολή και Δύση για τις απόψεις και το έργο τους. Ο Τζαφάρ Παναχί, τον οποίο το ιρανι­κό καθεστώς καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκιση και 20 χρόνια καλλιτεχν...

Michelbach: Να αναλάβει η ΕΕ τις ιδιωτικοποιήσεις

Posted: 30 Dec 2011 09:04 AM PST

Ο Hans Michelbach, βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού της Angela Merkel, απειλεί ευθέως χωρίς περιστροφές: «Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει να μην χάσουν οι εταίροι της την υπομονή τους για τα καλά».

Ο Γερμανός βουλευτής χαρακτηρίζει ως ανεπερκείς τις ελληνικές προσπάθειες στις ιδιωτικοποιήσεις και προτείνει να τις αναλάβει ανεξάρτητο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο, ενώ εκβιάζει ουσιαστικά με έξοδο από την ευρωζώνη λέγοντας πως «οι εταίροι χάνουν την υπομονή τους για τα καλά με την Αθήνα».

Διαβάστε...

Θέλει την ΑΕΚ και θα την πάρει!

Posted: 30 Dec 2011 08:50 AM PST

Το έντονο ενδιαφέρον του για το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε ο Βασίλης Ξενιάδης, μιλώντας στο aek365.gr. O 46 επιχειρηματίας είπε πως προτίθεται να βάλει 10 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ομάδας, ωστόσο, επεσήμανε πως δεν υπολογίζει στα λεφτά από τη δικαστική διαμάχη με τον Ψωμιάδη.

Αποφασισμένος να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Βασίλης Ξενιάδης, στην πρώτη του συνέντευξη αφότου ακούστηκε το όνομα του να ενδιαφέρεται για την Ένωση.

«Θα βάλω τώρα 10 εκατ. ε...

Προσλήψεις με φόντο την χρεοκοπία

Posted: 30 Dec 2011 08:30 AM PST

Της Μιχαλούς

Ο Λουκάκος χθες εξήγγειλε... προεκλογικό πρόγραμμα πρόσληψης 150.000 ανέργων τους επόμενους τρεις μήνες! Εκεί δηλαδή που αρκετοί τοποθετούν την χρεοκοπία !!!

Όπως π.χ. το πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal  το οποίο τονίζει ότι "Η Ελλάδα ωθείται σε μια ιστορική χρεοκοπία και κάνει λόγο για καθυστερημένες αποφάσεις στην Ευρώπη και παιχνίδια του λεγόμενου διδύμου Μερκοζί, καταλήγοντας ότι θα είναι η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που δεν θα πληρώσει τα χρέη της".

Για αυτό το λόγο η «εκλε...

Που πήγαν τα λεφτά;

Posted: 30 Dec 2011 07:31 AM PST

Διαχωρίζοντας τη θέση του από από­ψεις που συνδέουν τη διέξοδο από την κρί­ση με την έξοδο από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, ο Φώτης Κουβέλης είπε μιλώντας στην «Ημερησία» ότι με «μια άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτι­κή θα έχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη». Πώς λέμε άλλο «μείγ­μα πολιτικής»;

Αλλά επειδή το όποιο μείγμα συνοδεύεται κάθε φορά κι από ένα αποτέλεσμα, σημείωσε πως, αν και στις κυβερνήσεις Σημίτη και Καρα­μανλή – κατά την πρώτη φάση τους – είχαμε «εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης...

Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου-Χρυσοχοΐδη

Posted: 30 Dec 2011 07:27 AM PST

Η ανάκαμψη της οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο Μ.Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει υπερβεί τόσο τους στόχους του Μνημονίου αναφορικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ για το 2011, όσο και τον στόχο των εσόδων. Παράλληλα, επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα ενίσχυσε την αγορά με ρευστότητα ύψους 1,7 δισ. ευρώ.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν δι...

Στο αρχείο η έρευνα για τις παραιτήσεις των εισαγγελέων

Posted: 30 Dec 2011 07:14 AM PST

Στο αρχείο μπήκε τελικά η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να παραιτηθούν με την αιτιολογία της παρέμβασης στο έργο τους.

Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Μακρή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε στο οποίο του γνωστοποιεί ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο αναφέρει ότι από την έρευνα που διεξήγαγε δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε από οποιονδήποτε παρέμβαση στο έργο των δ...

Αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις Ρέππα περί αξιολόγησης

Posted: 30 Dec 2011 07:10 AM PST

Έντονα αντέδρασαν ΝΔ και ΣΥΝ στις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρ. Ζώης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε επικοινωνιακό ευφυολόγημα «το δήθεν "σχέδιο" Ρέππα και των προκατόχων του για τη "Λευκή Βίβλο"», ενώ πρόσθεσε πως το υπουργείο «ανοίγει την πόρτα στις μαζικές απολύσεις και επιτείνει περαιτέρω την αγωνία και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδι...

Παράταση για την πληρωμή οφειλών και την υποβολή δηλώσεων

Posted: 30 Dec 2011 07:02 AM PST

Μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν δηλώσεις και να καταβάλουν φόρους, εισφορές, τέλη που λήγουν στις 30 Δεκεμβρίου καθώς το Υποικ αποφάσισε να δοθεί παράταση.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.

Με απώλειες για το κοινό νόμισμα κλείνει η χρονιά

Posted: 30 Dec 2011 06:47 AM PST

Η εξάπλωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και οι απαισιόδοξες προβλέψεις για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας επιφέρουν απώλειες για το ευρώ για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το ευρώ σημείωσε περαιτέρω πτώση 0,30% για να διαμορφωθεί στα 1,2920 δολάρια, επεκτείνοντας τις απώλειες από την αρχή της χρονιάς στο 3,5%.

Συγκριτικά με την πορεία των 10 μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου, το ευρώ υποχώρησε κατά 1,9%. Στον αντίποδα την καλύτερη απόδοση εμφάνισε το γεν με 5,1%, ενώ το δολάριο ενισ...

Στο στόχαστρο της ΔΗΣΥ η Πολιτική Άνοιξη

Posted: 30 Dec 2011 06:45 AM PST

Συνεχίζει η Δημοκρατική Συμμαχία την πίεση στο θέ­μα των οικονομικών των κομμάτων και μάλιστα διά του Λευτέρη Αυγενάκη, που αυτήν τη φορά έβαλε στο στόχαστρο τον Αντώνη Σαμαρά και την Πολιτική Άνοιξη. Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου προς τον υπουργό Οι­κονομικών ζητά μεταξύ άλλων να μάθει αν το εν αναστολή λειτουργίας κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης που, όπως επισημαίνει, χρηματοδοτήθηκε από κρατική τράπεζα, αποπλήρωσε τα δά­νεια ή τα ρύθμισε με κάποιον τρόπο. Η απά­ντηση έχει εξαιρ...

Σόιμπλε: «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ»

Posted: 30 Dec 2011 06:28 AM PST

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt δίνει έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικονομικής διοίκησης.

Παράλληλα προβλέπει σταθεροποίηση της ευρωζώνης μέσα στους επόμενους 12 μήνες. «Πιστεύω ότι τους επόμενους 12 μήνες θα έχουμε θέσει τον κίνδυνο της μετάδοσης της κ...

Επιστολή Αγιορειτών στον Δήμα για τον Εφραίμ

Posted: 30 Dec 2011 06:10 AM PST

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ έστειλε στον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους χαρακτηρίζει ως ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας και ζητά την παρέμβαση του υπουργού προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια θλιβερά γεγονότα αλλά και σε παρόμοιες περιπτώσεις να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι κατά την εκτέλεση τόσο σοβαρών και ευαίσ...

Kυβέρνηση Παπαδήμου vs κυβέρνηση Μόντι

Posted: 30 Dec 2011 05:45 AM PST

Ψαγμένη απάντηση του συμβούλου του πρωθυπουργού Γιώργου Παγουλάτου για την πολυπληθή κυβέρνηση Παπαδήμου σε σχέση με την κυβέρνηση Μόντι: «Η κυ­βέρνηση Μόντι έχει 18 υπουργούς και 28 υφυπουργούς. Σύνολο 46. Η κυβέρ­νηση Παπαδήµου έχει 17 υπουργούς και 30 αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς. Σύνολο 47. Ίσως έχουμε υπερβάλει λίγο στο ετερόκλητο αυτής της κυβέρνησης. Τη διαφορά δεν θα κά­νει η σύστασή της, αλλά ο βαθμός στον οποίο τα µέλη της θα λειτουργήσουν προτάσσοντας την παραγωγή έργου». ...

«Δείπνο για μία»

Posted: 30 Dec 2011 05:37 AM PST

Για όσους αναρωτιούνται πως είναι άραγε μία σύνοδος κορυφής για τη διάσωση του ευρώ, το βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου ARD δίνει την απάντηση: Δείπνο για έναν και για να είμαστε πιο ακριβείς «Δείπνο για μία, την Άγκελα Μέρκελ».

«Κάθε μήνα η κυρία Μέρκελ οργανώνει μία Σύνοδο Κορυφής για τη διάσωση του ευρώ. Οι καλεσμένοι της είναι οι πιο σημαντικοί πολιτικοί της Ευρώπης.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ευρώπη ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν πλέον σημαντικοί πολιτικοί …μόνο η κυρία Μέρκελ!»

Ο πιστός της υπη...

Στα Χανιά τα χρήματα είναι ... άχρηστα!

Posted: 30 Dec 2011 05:06 AM PST

Το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επαναφέρει τις "ανάγκες" μας στο φυσιολογικό και εξασφαλίζει μια δίκαιη κοινωνία.

Σκεφτείτε έναν κόσμο στον οποίο τα μετρητά θα ήταν ... παντελώς άχρηστα! Έναν κόσμο στον οποίο θα απολαμβάνατε αγαθά και υπηρεσίες τα οποία θα πληρώνατε ... σε είδος! Όχι φυσικά, με την πονηρή έννοια, αλλά με βάση την αντιπραγματική οικονομία!

Κάθε παραγωγός ή επαγγελματίας προσφέρει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του κι αντί για χρήματα εισπράττει ... πόντους. Όταν με τη σειρά του προμηθε...

Υποβάθμισε την Αίγυπτο η Fitch

Posted: 30 Dec 2011 04:46 AM PST

Στην υποβάθμιση της Αιγύπτου κατά μία βαθμίδα προχώρησε η Fitch Ratings με αφορμή τη «σημαντική και συνεχή διάβρωση των διεθνών αποθεμάτων της χώρας το 2011».

Συγκεκριμένα ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση από «ΒΒ» σε «ΒΒ-», διατηρώντας αρνητικό το outlook.

Παράλληλα όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα διεθνή αποθέματα της χώρας σημείωσαν πτώση της τάξεως του 44%.

Σύλληψη 45χρονου φυγόδικου

Posted: 30 Dec 2011 04:34 AM PST

Στη σύλληψη ενός 45χρονου Αρμένιου σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές και είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 7 ετών από το Εφετείο Αθηνών, προχώρησε την Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 45χρονος είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών.

Παραμένουν στη θέση τους οι οικονομικοί εισαγγελείς

Posted: 30 Dec 2011 04:21 AM PST

Στη θέση τους αποφάσισαν να παραμείνουν τελικά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπονής και Σπύρος Μουζακίτης μετά από το κοινό υπόμνημα που παρέδωσαν στις αρχές.

Το πόρισμα για τις καταγγελίες συντάσσεται και αναμένεται να παραδοθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς έδιναν εξηγήσεις για δεύτερη ημέρα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγοθυ, Φώτη Μακρή, που έχει αναλάβε...

Στίβεν Χόκινγκ: Ζητείται βοηθός για συντήρηση ιστοσελίδας

Posted: 30 Dec 2011 03:48 AM PST

Αγγελία ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο γνωστός φυσικομαθηματικός και κοσμολόγος Στέφεν Χόκινγκ, ο οποίος αναζητά εναγωνίως τεχνικό βοηθό, ο οποίος θα αναλάβει τη συντήρηση της ιστοσελίδας του αλλά και θα τον βοηθά να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της ανάπτυξης ενός ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο θα δώσει, κυριολεκτικά, φωνή στο διάσημο επιστήμονα, ο βοηθός θα βοηθά τον Χόκινγκ να «λειτουργεί στην κοινότητα των φυσικών και ως δημόσιος ομιλητής», δηλαδή με τα γραφικά των ...

Ο Πάγκαλος και οι…. μπουρδελότσαρκες!

Posted: 30 Dec 2011 03:34 AM PST

Σε… «μπουρδελότσαρκες» αναφέρεται μεταξύ άλλων το διήγημα του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και συγγραφέα λογοτεχνικών κειμένων πλέον, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα»! Το συγκεκριμένα διήγημα έχει τίτλο  «Ο  Ρας ήταν Έλληνας» και αποτελεί προδημοσίευση από τη συλλογή διηγημάτων του Θόδωρου Πάγκαλου  που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το διήγημα που δημοσιεύεται στα «Νέα» αναφέρεται σε μια παρέα Ελλήνων ναυτικών που είναι αναγκασμένοι  να κάνουν πρωτο...

Είναι μια ευκαιρία...

Posted: 30 Dec 2011 03:23 AM PST

Τι χρονιά ήταν κι αυτή! Η καλύτερη ευχή είναι να μην ξαναρθεί χρόνος όπως αυτός που πέρασε!

Όλα σχεδόν τα ζήσαμε.

Καταστάσεις πρωτόγνωρες για πολλούς, οικονομικές δυσκολίες, ανυπέρβλητες για κάποιους, αλλαγές στις συνήθειες για μερικούς, ζόρια στις εταιρείες, τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα οικογενειών, και η κατάθλιψη να πλανιέται πάνω στη χώρα.

«Η αλήθεια του ενός είναι η αλήθεια όλων μας» λέει ο ποιητής και εδώ ταιριάζει, αφού αυτό που βιώνει κάποιος σήμερα, την επομένη μπαίνει στη σειρά κι ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές