Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Posted: 16 Dec 2011 09:26 PM PST

Tο αniμasyroς σαλπάρει! Μετά τον μαγικό Σεπτέμβρη στην Ερμούπολη, παίρνει τις ταινίες του, τους βραβευμένους σκηνοθέτες, τους συνεργάτες και τους καλεσμένους του και έρχεται στις 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ενώ μετά τα Χριστούγεννα ανεβαίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Ένα μεγάλο πάρτυ προβολών και... μίνι σεμιναρίων animation από τους ίδιους τους δημιουργούς, μας περιμένει το Σάββατο 17/12, από τη 1 το μεσημέρι, στο φιλόξενο χώρο του ΑΚΤΟ, του γνωστού εκπαιδευτικού ιδρύματος Tέχνης και Design, χορηγού ...

Παρουσίαση του βιβλί­ου «Από την κλεπτοκρατία στη χρεοκοπία»

Posted: 16 Dec 2011 10:57 AM PST

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ελ­λάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οι Εκδόσεις Πατά­κη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλί­ου του Σταύρου Λυγερού «Από την κλεπτοκρατία στη χρεοκοπία», το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, στις 12.00 το μεσημέρι, στον κινηματο­γράφο Ολύμπιον, πλατεία Αριστοτέλους. Α.Χ.

Ο οίκος Fitch έθεσε έξι χώρες υπό παρακολούθηση

Posted: 16 Dec 2011 10:42 AM PST

Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση τέθηκαν από τον οίκο Fitch το Βέλγιο, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η αξιολόγηση θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που προχωρήσει σε υποβάθμιση αυτή θα είναι μία ή δύο μονάδες.

Στο μεταξύ αναφορικά με το αποτέλεσμα της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο οίκος το έκρινε ως «ανέφικτο από τεχνικής και από πολιτικής άποψης», ενώ αναθεώρησε σε αρνητική...

IIF: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το PSI

Posted: 16 Dec 2011 10:21 AM PST

Πρόοδο κατέγραψαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών την Παρασκευή στο Παρίσι, σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο σημειώνεται πως ο ιδιωτικός τομέας υποδέχθηκε με ικανοποίηση την προθυμία των ελληνικών αρχών να εργαστούν για να ενισχυθεί η ποιότητα του χρέους που θα ανταλλαχθεί.
«Συντελέσθηκε πρόοδος και οι δύο πλε...

Περαιτέρω επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων Πακιστάν-ΗΠΑ

Posted: 16 Dec 2011 10:00 AM PST

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Πακιστάν και των Ηνωμένων Πολιτειών επιδεινώθηκαν περαιτέρω με τις έντονες προειδοποιήσεις που απηύθυνε το Πακιστάν πρός τις ΗΠΑ αναφορικά με τις πτήσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από το Πακιστάν. Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, έχει δοθεί ρητή εντολή στις ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν να ανοιχθεί πυρ εναντίον οποιουδήποτε αντικειμένου , συμπεριλαμβανομένων και μη επανδρωμένων αεροσκα...

Προσκαλεί τον Α. Σαμαρά σε συνάντηση ο Γκρούεφκσι

Posted: 16 Dec 2011 09:44 AM PST

Με επιστολή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προσκαλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε συνάντηση «προς το συμφέρον της ενδυνάμωσης του διαλόγου μεταξύ των χωρών»

Στην επιστολή του ο κ Γρούεφσκι επισημαίνει ότι: «η ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακεδονική κυβέρνηση και για τους πολίτες της χώρας μου»

«Επίσης, ιδιαίτερη σημασία για εμάς αποτελεί η συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία απο...

Ειδικές άδειες εισόδου από τη Λιβύη

Posted: 16 Dec 2011 09:08 AM PST

Ήταν κοινό μυστικό ότι έχουν φουλάρει τα νοσοκομεία της Αθήνας από Λίβυους τραυματίες πολέμου ή σοβαρά ασθενών, και μάλιστα με έξοδα από το Κατάρ. Και το μυστικό έγινε βεβαιότητα από την προχτεσινή κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, όπου αναφέρεται ότι, προκειμένου να «ελεγχθεί» η ροή, τα αιτήματα για νοσηλεία στην Ελλάδα να διατυπώνονται στην πρεσβεία μας στην Τρίπολη και μόνο μέσα από τις αρμόδιες λιβυκές αρχές, και εφόσον διαπιστώνεται ότι υπάρχει ενό κρε...

Παρά πολύ δύσκολο βλέπει το 2012 η Α. Διαμαντοπούλου

Posted: 16 Dec 2011 08:58 AM PST

Η υπουργός παιδείας σε επερώτηση του ΚΚΕ για τις επιπτώσεις τις κρίσης στην παιδεία δήλωσε ότι το 2012 θα είναι «πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα και την Παιδεία».Υπογράμμισε ότι:«η Παιδεία είναι η σπονδυλική στήλη του έθνους και του λαού»και συνέχισε «όλοι μας έχουμε μεγάλη ευθύνη για όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται»

Το ΚΚΕ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Θανάση Παφίλη κατηγόρησε την κυβέρνηση για την γενική πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης

«Δεν θέλετε να διαπλάθονται ισχυρ...

Προσχέδιο του δημοσιονομικού συμφώνου παρουσιάζει το Reuters

Posted: 16 Dec 2011 08:58 AM PST

Οι χώρες των οποίων το διαρθρωτικό έλλειμμα θα ξεπερνάει το 0,5% του ΑΕΠ θα παραπέμπονται στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σύμφωνα με προσχέδιο του συμφώνου που έφερε στη δημοσιότητα το Reuters.

Σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου, για την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων θα απαιτείται η συνεργασία και των 27 χωρών της ευρωζώνης.

Παράλληλα, προβλέπεται η διεξαγωγή συνόδων κορυφής της ευρωζώνης δύο φορές το χρόνο τουλάχιστον.

Σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο

Posted: 16 Dec 2011 08:48 AM PST

Στη σύλληψη ενός 52χρονου εργολάβου μεταλλικών κατασκευών για οφειλές προς το Δημόσιο προχώρησε η αστυνομία του Βόλου.

Τα χρέη του 52χρονου ανέρχονταν σε 172.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Καλά πάω για Εθνική; Σκάσε και πλήρωνε...

Posted: 16 Dec 2011 08:41 AM PST

Στο καλάθι των αχρήστων οδεύει η πολυδιαφημισμένη αλλά μό­νο επικοινωνιακού χαρακτήρα μείωση του αντιτίμου των διοδίων για τους οδικούς άξονες που βρίσκονται υπό κατασκευή ή, καλύτερα, έχουν εγκαταλειφθεί από τους εργολάβους. Έτσι, οι οδηγοί θα συνεχίσουν να πλη­ρώνουν αδρά ακόμα και για την καρ­μανιόλα Κορίνθου - Πατρών, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται από μισή λω­ρίδα, ενώ οι μισοτελειωμένες γέφυρες χάσκουν πάνω από τα κεφάλια τους.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο «διάσωσης» των εγκατ...

Τη δημιουργία εθνικής υπηρεσίας κατά των νεοναζί ανακοίνωσε η Γερμανία

Posted: 16 Dec 2011 08:36 AM PST

Εθνική υπηρεσία για τον εντοπισμό πυρήνων νεοναζί συγκρότησε η Γερμανία σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χανς Πέτερ Φρίντριχ.

Η υπηρεσία ιδρύθηκε, σύμφωνα με τον κ. Φρίντριχ, λόγω της έντονης κριτικής προς την αστυνομία μετά από τη δημοσιοποίηση της δράσης της τριμελούς οργάνωσης «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ», που φέρεται ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.

Η υπηρεσία, που ονομάζεται Κοινό Κέντρο Αντικατασκοπίας κατά του α...

Παρέμβαση Παπαδήμου στα ΑΕΙ ζητούν με επιστολή τους οι πρυτάνεις

Posted: 16 Dec 2011 08:23 AM PST

Με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης και του ΕΜΠ Σ. Σιμόπουλος, ζήτησαν την παρέμβασή του για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Γνωρίζουμε όλοι την εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας, λόγω της κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα μας» επισημαίνεται στην επιστολή.

«Είναι γνωστό, ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, ότι τα Πανεπιστήμια μα...

Ένταση και συνθήματα στη δίκη των ΟΥΚ

Posted: 16 Dec 2011 08:14 AM PST

Στο εδώλιο του Ναυτοδικείου στον Πειραιά κάθισαν οι τριανταεννέα  άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι το 2010 στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ορισμένοι παρευρισκόμενοι φώναξαν παρόμοια ρατσιστικά συνθήματα με αποτέλεσμα να διακοπή η δίκη και να διαταχθεί η απομάκρυνση τους από το δικαστήριο, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε νέα ένταση με αποτέλεσμα να διακοπή για δεύτερη φορά η δίκη.

Παράλληλα κατά την...

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου

Posted: 16 Dec 2011 08:10 AM PST

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Βουλή και διήρκεσε 75 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Νομοθετικές αλλαγές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Posted: 16 Dec 2011 08:03 AM PST

Κατά την ευρεία σύσκεψη στον Άρειο Πάγο, οι Εισαγγελείς αποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές αλλαγές για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα ζητηθεί η τροποποίηση του «άρθρου 99» σχετικά με την πτώχευση, ενώ θα υπάρξουν και εισηγήσεις για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των προφυλακίσεων που αφορούν τη φοροδιαφυγή.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάνν...

Ανοίγματα κάνει η Ημισέληνος…

Posted: 16 Dec 2011 07:52 AM PST

Όλο και πυκνώνουν – και αποκτούν «θεσμική» μορφή οι επαφές μουσουλμάνων, στο θρήσκευμα, βουλευτών από την Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες με την Άγκυρα. Προχθές, για παράδειγμα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν είχε συνομιλίες με υπουργούς και βουλευτές από το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Ελλάδα. Από την Ελλάδα συμμετείχε ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τη συχνότητα – και το απροκάλυπτο – των επ...

Συνεργασία λόμπι στις ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας

Posted: 16 Dec 2011 07:23 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

`Υστερα από την επιθετική δράση του καθεστώτος της `Αγκυρας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή με την πολιτική μορφή του νεοθωμανισμού,το εβραικό,το αρμενικό Και το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ συνεργαζόνται μεταξύ τους μέσα από επαφές και Ανταλλαγή επαφών με σκοπό να πείσουν το αμερικανικό κογρέσσο να κάνει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Η ελπίδα των λόμπι είναι ότι εάν πετύχουν τέτοια απόφαση η Τουρκία θα αναγκαστεί να στραφεί στην Ευρώπη ή την Κίνα όπου τ...

Φορολογικός επανέλεγχος στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

Posted: 16 Dec 2011 07:11 AM PST

Εντολή για φορολογικό επανέλεγχο και έλεγχο των δηλώσεων "πόθεν έσχες" όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο υπουργείο Οικονομικών, έδωσε ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τους προέδρους της Ομοσπονδίας Εφοριακών Χ. Νικολακόπουλο και των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Ν. Ρουμελιώτη.

Οι δύο συνδικαλιστές μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή έκαναν λόγο για παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και για ανυπαρ...

Γιατί Αννούλα;

Posted: 16 Dec 2011 06:50 AM PST

Με τις προτάσεις Διαμαντοπούλου, κυρίως για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο με τεχνοκράτες, έχουν γελάσει πολλοί εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Κυρίως για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι με τις διαρροές της φρόντισε να εξαιρέσει το υπουργείο Παιδείας, που έχει ανάγκη τεχνοκράτη, και, δεύτερον, γιατί τα προβλήματα είναι τόσο πολλά, η κυβέρνηση τόσο εκτός εκλογικής απόφασης των πολιτών, που αν έμπαιναν και διάφοροι στεγνοί ακαδημαϊκοί θα τους έπαιρναν πολίτες και βουλευτές με τις πέτρες. Η Άννα...

Συνάντηση Παπαδήμου - Καμίνη

Posted: 16 Dec 2011 06:11 AM PST

Με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι θα φροντίσει για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής του δήμου Αθηναίων, το οποίο περιθάλπει αναξιοπαθούντες και σιτίζει απόρους και άστεγους.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι «ο κ. Παπαδήμος ήταν αρκετά καλά πληροφορημένος για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν το κέντρο και οι γειτονιές της Αθήνας και την ...

Η Βρετανία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο

Posted: 16 Dec 2011 06:01 AM PST

Το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η χώρα θα συμμετάσχει πλήρως στις συνομιλίες για τη νέα δημοσιονομική συμφωνία, παρά το γεγονός ότι είναι η μόνη από τις 27 χώρες της ΕΕ που απέρριψε τη νέα συνθήκη.

«Έχετε ανάγκη και από τις 27 χώρες  για να προσδιορίσετε πώς θα εφαρμοσθεί» η δημοσιονομική συμφωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση αποδέχθηκε τη  σχετική πρόσκληση από την Κομισιόν για να συμμετ...

Στο προσκήνιο ο Ψωμιάδης

Posted: 16 Dec 2011 05:42 AM PST

Επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, με την οποία του ζητά να μην ενδώσει σε νέα μέτρα, να βάλει τις κόκκι­νες γραμμές και να ορθώσει τα στήθη του στην τρόικα και την κυβέρνηση Παπαδήμου έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Εί­ναι κι αυτός ένας τρόπος να υπάρχεις !!! Α.Χ

Αύξηση της ανεργίας κατά 3,2%, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ

Posted: 16 Dec 2011 05:33 AM PST

Στις 715.693 ανήλθαν το Νοέμβριο οι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ καταγράφοντας αύξηση κατά 3,21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Από αυτούς οι 301.659 είναι άνδρες και οι 414.034 γυναίκες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι νέοι κατέχουν την πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα στην ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών αναλογεί το 62,87% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών αναλογεί το 27,71% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,42%.

Το 46,90% έχει τελειώσει τη δευτε...

Ψήφος εμπιστοσύνης για τον Μάριο Μόντι

Posted: 16 Dec 2011 05:15 AM PST

Την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης πήρε τελικά την Παρασκευή από το ιταλικό κοινοβούλιο η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι ενώ αντίστοιχη ψηφοφορία θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και στη Γερουσία.

Στα μέτρα που εγκρίθηκαν με 495 θετικές ψήφους -έναντι 88 αρνητικών- ήταν και το πακέτο ύψους 33 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών και αυτό το πακέτο ήταν και ο λόγος που ζητήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης από τον ιταλό πρωθυπουργό.

Στόχος του η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών πρ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές