Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Posted: 14 Dec 2011 09:16 PM PST

Η Αίθουσα Τέχνης «ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5» παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Σμιλεύοντας το Χρόνο: Τήνος, 30 & κάτι… χρόνια μετά. Μανιατάκος – Τάγκαλος – Κοζόκος – Παπαδάκης».

3 + 1  διαφορετικές εικαστικές παρουσίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο, όπου οι 3 εξ αυτών , ταυτίζονται ουσιαστικά, μόνον στο κοινό τοπικό σημείο της αφετηρίας τους: τη μαθητεία τους στη Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου & μάλιστα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ο καθένας από αυτούς.

Ο 4ος δάσκαλός τους, μιας και ο ίδιος ...

Μ.Βορίδης: Ρύθμιση με ορθολογικά κριτήρια για τα ταξί

Posted: 14 Dec 2011 11:45 AM PST

«Να μην προτρέχουν κάποιοι» να προεξοφλήσουν τις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με το άνοιγμα των επαγγελμάτων διεμήνυσε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τρόικα δεν απορρίπτει μια ρύθμιση για τα ταξί με ορθολογικά κριτήρια, όπως το πληθυσμιακό.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι επικρατεί «εξαιρετικό κλίμα» στις συζητήσεις με την τρόικα,  και προανήγγειλε ότι τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα γίνουν γνωστά «τις επόμενες μέρες».
«Όσοι σπεύσουν να πουν ποιες είναι ...

Σάλος για το παιδικό βιβλίο

Posted: 14 Dec 2011 11:32 AM PST

Ο σάλος που προκλήθηκε στη Βρετανία για την έκδοση του πρώτου παιδικού βιβλίου για την κάνναβη, με τίτλο «Είναι απλώς ένα φυτό». Ο συγγραφέας Ρικάρντο Κορτές κατηγορείται κυρίως από πολιτικούς ότι βλέπει συμπαθητικά τη χρήση της. Γιατί; Επειδή βάζει ένα κοριτσάκι να βλέπει τους μεγάλους που καπνίζουν αλλά και το αστυνομικό τμήμα στο οποίο μπορεί να καταλήξει όποιος καπνίζει. Είπατε τίποτα περί στρουθοκαμηλισμού; A.A

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου

Posted: 14 Dec 2011 11:31 AM PST

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, με πρωτοσέλιδο θέμα αφιερωμένο στον Γ. Παπανδρέου και τίτλο: «Τρίζει… ο θρόνος του». Πλήρες ρεπορτάζ για το τι ακριβώς συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ και που κατέληξε η συνάντηση ΓΑΠ – Βενιζέλου. Οι πιέσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για να φύγει ο Γιώργος, το αργόσυρτο άδειασμα του, καθώς και ο πανικός του, βρίσκονται στο επίκεντρο του ρεπορτάζ του «Π». Πλήρης ανάλυση γιατί ο ΓΑΠ είναι αιχμάλωτος του φόβου του για διώξεις. Ανοίγει ο δρόμος για τη διαδοχή μ...

Στη Μόσχα είχε… -16

Posted: 14 Dec 2011 11:10 AM PST

Μία από τις βαρύτερες  ήττες της σύγχρονης ιστορίας του γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη  Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκε με 91-75 δείχνοντας ότι είναι καλύτερη ομάδα  τουλάχιστον τώρα από τους πρωταθλητές  Ευρώπης που πάλεψαν μόνο για  ένα ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 49-47 αλλά το δεύτερο μέρος δεν ήταν αμφίρροπο  όπως όλοι περίμεναν.

Ένα σερί 14-0 βοήθησε  την ΤΣΣΚΑ να κλείσει την 3η περίοδο με 75-63 και να επικρατήσει άνετα, καπαρώνοντας την 1η θέση του ομίλου.

Μελανό σημείο του  αγών...

Έκοψε ταρίφα

Posted: 14 Dec 2011 11:07 AM PST

Οκτώ γκολ σε τρεις  μέρες πέτυχε ο Ολυμπιακός που  κέρασε τον Λεβαδειακό… 4 σουβλάκια. Όπως και στην Κέρκυρα την Κυριακή, έτσι και στη Λιβαδειά την Τετάρτη, οι πρωταθλητές ήταν καταιγιστικοί από την αρχή.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ήταν ο Κέβιν Μιραλάς που… ντύθηκε Πάντελιτς και σκόραρε τρεις φορές.

Ο Σέρβος πάντως ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις  στο 9', συνεχίζοντας το εκπληκτικό του  σερί.

Λίγο αργότερα ο  Μιραλάς με ωραία προσπάθεια πέτυχε το 2-0 και στη λήξη του ημιχρόνου ο Βέλγος πέτυχ...

Έφτασε ο... φάκελος

Posted: 14 Dec 2011 11:01 AM PST

Στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε ο φάκελος του Πρίγκιπα.

Τα έγγραφα τα οποία περιέχει είναι ποιο ξεκάθαρα από τα προηγούμενα ενώ υπάρχει και η σχετική επιστολή της σουηδικής τράπεζας «Nordea Bank» η οποία εγγυάται τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να εξετάσει αύριο όλα τα στοιχεία προκείμενου να προχωρήσουν άμεσα οι όποιες εξελίξεις για το μέλλον της ομάδας.

 

 

Ψηφιακά αναλφάβητοι οι μισοί σχεδόν Έλληνες

Posted: 14 Dec 2011 10:59 AM PST

Το 45% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο και μόνο τα μισά νοικοκυριά στη χώρα μας είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση από το τέλος στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ. Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Βουλγαρία, με το 46% των πολιτών της να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο και τελευταία έρχεται η Ρουμανία με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει στο 54%.

Σύμφωνα με τα παραπ...

Συνάντηση Σαμαρά - τρόικας την Πέμπτη

Posted: 14 Dec 2011 10:26 AM PST

Με τους εκπροσώπους της τρόικας θα συναντηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα το απόγευμα θα μιλήσει στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Νέα σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο

Posted: 14 Dec 2011 09:59 AM PST

Στη σύλληψη 79χρονης για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις 169.000 ευρώ προχώρησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Βορίδης: Θα παραιτηθώ αν η τρόικα επιμείνει στην απελευθέρωση των ταξί

Posted: 14 Dec 2011 09:55 AM PST

Να παραιτηθεί από υπουργός Μεταφορών είναι διατεθειμένος ο Μάκης Βορίδης αν η τρόικα επιμείνει στη θέση της για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει και στο παρελθόν η χώρα μας θα τηρήσει κατά γράμμα όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο.

Ωστόσο αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί ο κ. Βορίδης έχει αναφέρει ότι οι όροι της απελευθέρωσης δεν προβλέπονται στο μνημόνιο.

Αλληλέγγυοι στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Posted: 14 Dec 2011 09:36 AM PST

Η ανθρωπιστική κοινωνική αθλητική κίνηση «Hasta la Victoria Siempre» απέδειξε για ακόμη μια φορά πως όπου υπάρχουν αγώνες των εργαζομένων, θα στέκεται πλάι τους. Η κίνηση διοργάνωσε φιλικό αγώνα αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζομένους της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που έγινε σήμερα στο γήπεδο του Αίαντα στην Ελευσίνα.

Αντίπαλες ήταν οι ομάδες της «Hasta la Victoria Siempre» και των απεργών, οι οποίοι ενισχύθηκαν και από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο...

Βιβλιοθήκες δρόμων

Posted: 14 Dec 2011 09:31 AM PST

Πώς αλλάζει ο κόσμος; μόνο με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απεργίες και διαδηλώσεις; Όχι, φαίνεται να πιστεύουν όσοι συμμετέχουν στα κινήματα «occupy London» και «occupy Wall Street». Γι' αυτό, την ίδια ώρα που σε όλο τον κόσμο οι δημόσιες βιβλιοθήκες κλείνουν ή συρρικνώνονται, εκείνοι φρόντισαν να φτιάξουν αυτοσχέδιες - αλλά καλά οργανωμένες - βιβλιοθήκες στις πλατείες που συγκεντρώνονται. Αυτή της Νέας Υόρκης έπεσε ήδη θύμα αστυνομικής «επιχείρησης - σκούπα» και, παρόλο που ο δήμαρχος υποσχέ...

ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι της χώρας, δεν έχουν τίποτα να ανεχθούν

Posted: 14 Dec 2011 09:11 AM PST

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, αναφερόμενη στην κυβέρνηση, στους εργοδότες και στη τρόικα «οι εργαζόμενοι της χώρας, δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν να ανεχθούν να δώσουν είτε από την ΕΓΣΣΕ και τον κατώτατο μισθό είτε από τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα».

Παράλληλα, τονίζει ότι «τους έχουν αφαιρεθεί πολλά και σημαντικά χωρίς να βελτιωθεί ουσιαστικά η ανταγωνιστικότητα και το χρέος της χώρας. Ήδη βιώνουμε βαθύτατη ύφεση με έκρηξη της ανεργίας, δραματική μείωση μισθών και συ...

Τόμσεν: Στο 10% θα κλείσει το έλλειμμα του 2011

Posted: 14 Dec 2011 08:57 AM PST

Την εκτίμηση ότι δεν θα επιτευχθεί τελικά ο δημοσιονομικός στόχος του 2011 για έλλειμμα 9% επί του ΑΕΠ, έκανε από το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη «επιθετικής μείωσης του κράτους», ακόμα και με κλείσιμο φορέων, θέματα που έως τώρα θεωρούνταν ταμπού, όπως σημείωσε.
«Πώς θα πετύχει το πρόγραμμα αν δεν ξεπεράσετε τα ταμπού» αναρωτήθηκε.
«Το επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον επέδρασε πρόσθετα στο ελληνικό πρόγραμμα» π...

Συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου για τα εσωκομματικά

Posted: 14 Dec 2011 08:23 AM PST

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ μετά από τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Posted: 14 Dec 2011 08:10 AM PST

Οι αρχαιολόγοι διαμαρτύρονται για τα νέα επίπεδα αμοιβών τους, που τους έχουν φέρει κάτω από το όριο της φτώχειας. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Πολλοί Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πάθει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αλλά  δεν σκέφτηκαν όλοι αυτό που σκέφτηκαν εκείνοι: να ζητήσουν να τους χορηγηθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 150 ευρώ, σε αντιστάθμισμα άλλων επιδομάτων τους που χάθηκαν. Εμείς, πάντως, προτείνουμε στους αρχαιολόγους να απαιτήσουν επίσης άμεση τοποθέτηση υπερσύγχρονου κλιματισμού σε ραχού...

Π. Καμμένος: «Διαγράφω την Νανά Μούσχουρη για αχαριστία και αναίδεια»

Posted: 14 Dec 2011 08:04 AM PST

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β' Αθηνών, Πάνος Καμμένος, επανήλθε δριμύτερος, βάζοντας στο στόχαστρο την αοιδό και πρώην ευρωβουλευτή Νανά Μούσχουρη, με αφορμή τα όσα «ξεστόμισε» η τελευταία για τον θυμό της προς τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα, «τιτίβισε» χαρακτηριστικά ότι «διαγράφω την Νανά Μούσχουρη για αχαριστία στον Ελληνικό λαό που την ανέδειξε και για αναίδεια στη χώρα που την πλήρωνε ως Ευρωβουλευτή της».

Δελτίο Θυέλλης

Posted: 14 Dec 2011 07:59 AM PST

Της Φωτεινής Μπάρκα

Συμπληρώθηκε μια δεκαετία από τότε που τα εθνικά μουσεία της Βρετανίας καθιέρωσαν τη δωρεάν είσοδο. Ποιος είναι ο απολογισμός; Είδαν τους επισκέπτες τους να υπερδιπλασιάζονται, από τα 7,2 εκατομμύρια το 2000 στα 18 εκατομμύρια το 2010. Διαβάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο, δεν μπορείς παρά να ζηλέψεις. Πρόσφατα ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τον δικό μας απολογισμό: από τους 170 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ανά την Ελλάδα, που χρεών...

Ευ. Βενιζέλος: Είναι η ώρα για διαπραγμάτευση του νέου μνημονίου

Posted: 14 Dec 2011 07:53 AM PST

Αποδίδοντας στην ευρωπαϊκή αβεβαιότητα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι το επόμενο 20ήμερο θα είναι κρίσιμο και τόνισε πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για τη διαπραγμάτευση του νέου μνημονίου.

Από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τόνισε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν συγκροτήθηκε μόνο για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με τον Υποικ υπάρχουν όροι στο νέο μνημόνιο που πρέπει να διασαφην...

Επαναστατική επιλογή του Time… ο «Ανώνυμος Διαδηλωτής»

Posted: 14 Dec 2011 07:20 AM PST

Το περιοδικό Time επέλεξε ως πρόσωπο της χρονιάς τον ανώνυμο διαδηλωτή, καθώς όπως αναφέρεται και στο εξώφυλλο το «φαινόμενο» του διαδηλωτή εξαπλώθηκε το 2011 από το την Αραβική Άνοιξη έως την Αθήνα και από το «Καταλάβετε την Wall Street» έως τη Μόσχα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κεντρικό θέμα του περιοδικού, το 2011 υπήρξε αδιαμφισβήτητα η χρονιά των διαδηλώσεων και των εξεγέρσεων, όπου ο κόσμος, σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη, βγήκε στους δρόμους για να εκφράσει την οργ...

Τα σαλιγκάρια πουλάνε

Posted: 14 Dec 2011 07:16 AM PST

Στα 12,251 εκατ. δολάρια ανήλθε η αξία των ελ­ληνικών εξαγωγών σε σαλιγκάρια για το 2011, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ, όπως φαίνεται, η επένδυση αυτή είναι από τις πλέον σίγουρες.

O κύριος όγκος των εξαγωγών κατευθύνεται προς τη Γαλλία και ακολουθούν η Ιταλία και η Ελβετία. Από το 1972 η χρηματιστηριακή αξία των σαλιγκαριών δεν έχει υποχωρήσει ούτε για μία χρο­νιά. Αντίθετα η τιμή του προϊόντος αυξάνεται κατά μέσο όρο ετησίως έως 3%. A.X

«Μπόλονι: «Να κλαίμε που δεν έχουμε λεφτά;»

Posted: 14 Dec 2011 07:10 AM PST

Ο Λάζλο Μπόλονι στις συνεντεύξεις Τύπου δίνει πάντοτε «θανατηφόρες» ατάκες στους δημοσιογράφους. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει της αναμέτρησης του «δικεφάλου» με τη Ρούμπιν Καζάν και στάθηκε ιδιαίτερα στη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δύναμη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Πρώτα απ' όλα έχουμε το πρόβλημα με τον Κοντρέρας που δεν μπορεί να συμμετέχει, ενώ θα δούμε αν μπορέσει να προλά...

Π. Καψής: Θα αξιολογηθεί το έργο των υπουργών

Posted: 14 Dec 2011 07:06 AM PST

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Παντελής Καψής, κατά την πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων, την Τετάρτη.
Χαρακτηρίζοντας «πολεμική» την κυβέρνηση Παπαδήμου, επισήμανε πως όλοι αναγνωρίζουν ότι το έργο αυτής της κυβέρνησης είναι τεράστιας σημασίας.
Σε ερώτηση σχετική με τις εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως σε κάθε περίπτωση το έργο των υπουργών θα αξιολογηθεί.

«Κανένας υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να βάλει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ» πρό...

Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να επιστρέψει 3,5 δισ.

Posted: 14 Dec 2011 07:02 AM PST

Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί να επιστρέψει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 3,5 δισ. ευρώ εξαιτίας της καθυστέρησης 1.000 έργων που εντάσσονται στο Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν.

Ο επίτροπος ανέφερε επίσης ότι πρέπει να διοχετευθούν 260 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των έργων αυτών ούτως ώστε να προλάβει τις σχετικές προθεσμίες η Ελλάδα.

Παράλληλα ανέφερε ότι συνομίλησε εκτενώς και με τον υπουργό οικονομικών για το συγκεκ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές