Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Κουκουλοφόρος ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Posted: 16 Dec 2011 02:52 PM PST

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Η Παναγία κάνει τεστ εγκυμοσύνης

Posted: 16 Dec 2011 12:08 PM PST

« > »
1 - 3

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία από μια αφίσα που αναρτήθηκε έξω από μια Αγγλικανική Εκκλησία στο Όκλαντ.

Η Παναγία κρατάει στα χέρια της ένα τεστ εγκυμοσύνης και με τρόμο διαπιστώνει ότι είναι έγκυος! Αυτή η εικόνα είναι αφίσα έξω από την εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στο Όκλαντ.

Η εκκλησία του Αγίου Ματθαίου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί. Πριν από 2 χρόνια κοντά στα Χριστούγεννα είχε αναρτηθεί άλλη μια αφίσα που έδειχνε την Παναγία και τον Ιωσήφ γυμνούς στο κρεβάτι αφού είχαν κάνει σεξ.

Ειδικά αυτή η αφίσα προκάλεσε τόσες διαμαρτυρίες που αναγκάστηκαν μέσα σε ώρες να την κατεβάσουν.

Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις κινήσεις αυτές ο εφημέριος της εκκλησίας είπε: "Χριστούγεννα δεν είναι μόνο ο Άγιος Βασίλης και τα κάλαντα αλλά και όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η αφίσα με την Παναγία να κάνει τεστ εγκυμοσύνης είναι κάτι βγαλμένο μέσα από την ζωή. Αφορά μια αληθινή εγκυμοσύνη, μια αληθινή μητέρα και ένα αληθινό παιδί. Αφορά τα άγχη, το κουράγιο που πρέπει να δείχνουμε και την ελπίδα που πρέπει να έχουμε. Η Παναγία ήταν ανύπαντρη, νέα και φτωχή. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία γυναίκα σε αυτή την κατάσταση."

Ήθελε λοιπόν ο εφημέριος να στείλει το δικό του μήνυμα για τις ανύπαντρες μητέρες. Και απ' ότι φαίνεται το έστειλε. Και έχει κάνει όχι τον γύρο της Νέας Ζηλανδίας αλλά τον γύρο του κόσμου.

Περιττό να σας πούμε τι συμβαίνει στο σάιτ της εκκλησίας. Σχόλια όπως "Ναι! Εύχομαι να είναι κορίτσι", "Από που πάνε στην κλινική για έκτρωση" και "Αν πω ότι είμαι Παρθένος, η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα με σκοτώσουν!", είναι τα πιο κόσμια.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Εξιτήριο για το μωρό...θαύμα

Posted: 16 Dec 2011 12:06 PM PST


Γεννήθηκε μόλις 240 γραμμάρια και 24 εβδομάδες πιο νωρίς και ευτυχώς είναι πλέον πολύ καλά και θα πάει σύντομα στο σπίτι του...

Έτοιμοι να δώσουν εξιτήριο είναι οι γιατροί στην Καλιφόρνια στο μικρότερο πρόωρο βρέφος που έχει επιβιώσει ποτέ στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, την Μελίντα το οποίο γεννήθηκε πρόωρα στις 24 εβδομάδες, καθώς η μητέρα της εμφάνιζε υψηλή πίεση που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και των δύο.

Το βρέφος μόλις γεννήθηκε ήταν τόσο μικροσκοπικό που χωρούσε στην παλάμη του γιατρού, ενώ ζύγιζε λιγότερο από δύο iphone, δηλαδή περίπου 240 γραμμάρια.

Πέρασε τους πρώτους μήνες της ζωής της σε θερμοκοιτίδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στη Νότια Καλιφόρνια και κατάφερε να επιζήσει.

Τα περισσότερα βρέφη στο μέγεθος της δεν κατορθώνουν να επιβιώσουν, ωστόσο η μικροσκοπική Μελίντα τα κατάφερε και οι γιατροί ετοιμάζονται να τη στείλουν σπίτι της την Πρωτοχρονιά.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τρανσέξουαλ για πρώτη φορά σε αεροπορική εταιρία

Posted: 16 Dec 2011 12:04 PM PST

« > »
1 - 4

Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στην πτήση μας. Οι αεροσυνοδοί μας τρανσέξουαλ είναι στην διάθεση σας...

Τρανσέξουαλ από την Ταϊλάνδη θα εργάζονται σε μία νέα αεροπορική εταιρία -μία κίνηση που θεωρείται βήμα προς την μεγαλύτερη ένταξη των τρανσέξουαλ στην ταϊλανδική κοινωνία.

Γνωστοί ως "katoeys" οι τρανσέξουαλ στην Ταϊλάνδη εργάζονται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Κυρίως όμως σε φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών.

Η νέα αεροπορική εταιρία τσάρτερ ονομάζεται PC Air και τα αρχικά της προέρχονται από τα αρχικά του προέδρου της, Πίτερ Τσαν, ο οποίος αρχικά σχεδίαζε να προσλάβει μόνο άντρες και γυναίκες αεροσυνοδούς, αλλά άλλαξε γνώμη όταν δέχτηκε περισσότερες από 100 αιτήσεις από τρανσέξουαλ και τραβεστί. Από αυτούς επελέγησαν τέσσερις μαζί με 19 γυναίκες και επτά άνδρες αεροσυνοδούς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, για τους τρανσέξουαλ αεροσυνοδούς ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις όπως και για τις γυναίκες αεροσυνοδούς, αλλά επιπλέον θα πρέπει να μοιάζουν με γυναίκες στον τρόπο που περπατούν και μιλούν και να έχουν γυναικεία φωνή


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

17χρονη δημιούργησε νανοσωματίδιο που σκοτώνει τον καρκίνο

Posted: 16 Dec 2011 12:03 PM PST

Ένας έφηβος στην ηλικία των 17 ετών, συνήθως ασχολείται με τα μαθήματά του αλλά απολαμβάνει και την έφηβη ζωή με τους φίλους του. Αυτό που σίγουρα δεν κάνει πάντως, είναι να ασχολείται με τις πρωτοποριακές θεραπείες ενάντια στον καρκίνο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μίας πλήρως αποτελεσματικής ίασης της ασθένειας.

Η Angela Zhang όμως ασχολείται, και κέρδισε το πρώτο βραβείο των 100.000 δολαρίων στην ατομική κατηγορία του Διαγωνισμού Μαθηματικών, Επιστήμης και Τεχνολογίας της Siemens. Η εργασία της είχε τίτλο «Design of Image-guided, Photo-thermal Controlled Drug Releasing Multifunctional Nanosystem for the Treatment of Cancer Stem Cells», ενώ το δημιούργημά της χαρακτηρίστηκε ως «ένας ελβετικός σουγιάς για τη θεραπεία του καρκίνου».

Η Zhang κατάφερε να αναπτύξει ένα νανοσωματίδιο, το οποίο μπορεί να φτάσει στο σημείο του καρκινικού όγκου μέσω της σαλινομυκίνης. Μόλις φτάσει στην περιοχή, τότε αρχίζει να σκοτώνει τα καρκινικά βλαστοκύτταρα. Ωστόσο, η νεαρή πήγε ένα βήμα παρακάτω και πρόσθεσε στοιχεία χρυσού και οξειδίου του σιδήρου, τα οποία επιτρέπουν τη μη επεμβατική απεικόνιση του σημείου μέσω μαγνητικής τομογραφίας και Φωτοακουστικής.

Όσον αφορά στο γιατί επέλεξε αυτή την εργασία, η Zhang, εξηγεί ότι έμεινε έκπληκτη όταν είδε τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που υποβάλλονταν σε θεραπείες για την καταπολέμηση του καρκίνου. Δεδομένου ότι τα καρκινικά βλαστοκύτταρα είναι ανθεκτικά σε πολλές μορφές θεραπείας, θεώρησε ότι είναι ένα πολύ καλό αντικείμενο για να εστιάσει την εργασία της. Τα νανοσωματίδιά της βραβεύτηκαν ακριβώς επειδή είναι ικανά να κάμψουν τις αντιστάσεις του καρκίνου, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της θεραπείας σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες τεχνικές απεικόνισης.

Το επίτευγμα της Zhang είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς όχι μόνο ότι είναι 17 ετών, αλλά και το επίπεδο κατανόησης που απαιτείται για τη δημιουργία τέτοιου είδους νανοσωματιδίων. Από το 2009 που ξεκίνησε την εργασία της, έχει αφιερώσει πάνω από 1000 ώρες για την έρευνα και την ανάπτυξη των σωματιδίων, και επιθυμεί να σπουδάσει χημικός μηχανικός, βιοϊατρική μηχανική ή φυσική, ενώ δουλειά των ονείρων της είναι, τι άλλο, από το να γίνει ερευνητική καθηγήτρια.

Ο Διαγωνισμός της Siemens διεξάγεται για 13η χρονιά και έχει ως στόχο να αναδείξει ταλέντα που φοιτούν ακόμα στο σχολείο και ενδιαφέρονται για την επιστημονική έρευνα. Πέρυσι, στην ίδια κατηγορία, κέρδισε ο 15χρονος Benjamin Clark για την εργασία του πάνω στη γέννηση των αστέρων, ενώ το 2009, ο Ruoyi Jiang κέρδισε για την έρευνά του πάνω στην αντοχή των φαρμάκων χημειοθεραπείας.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι επιστήμονες πλησιάζουν το «σωματίδιο του Θεού»

Posted: 16 Dec 2011 12:02 PM PST


Διεθνείς επιστήμονες ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι έχουν εντοπίσει σημάδια του μποζονίου του Χιγκς, ενός πρώιμου σωματιδίου που πιστεύεται ότι έχει παίξει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία του σύμπαντος μετά το Big Bang.

Επιστήμονες στο κέντρο έρευνας φυσικής CERN κοντά στη Γενεύη επεσήμαναν, ωστόσο, πως δεν βρήκαν κάποια οριστική απόδειξη για την ύπαρξη του σωματιδίου, το οποίο, σύμφωνα με τις κυριαρχούσες θεωρίες της φυσικής, δίνει τη μάζα που κατέχει το οτιδήποτε στο σύμπαν.

Οι επικεφαλής των δύο πειραμάτων, του ATLAS και του CMS, αποκάλυψαν τα ευρήματά τους σε ένα γεμάτο από κόσμο σεμινάριο στο CERN, όπου προσπάθησαν να βρουν ίχνη του μποζονίου, το οποίο τους διαφεύγει, μέσω της σύγκρουσης σωματιδίων σε μεγάλη ταχύτητα εντός του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC).

«Τα σημεία και των δύο πειραμάτων δείχνουν ουσιαστικά προς την ίδια κατεύθυνση», είπε ο επικεφαλής φυσικός του CMS Όλιβερ Μπουχμύλλερ, συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται πως και οι δύο, και το ATLAS και εμείς, βρήκαμε τα σημεία στα ίδια επίπεδα μάζας. Προφανώς, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Από πλευράς της, η Φαμπιόλα Τζιανόττι, υπεύθυνη για το πείραμα ATLAS, είπε πως το ATLAS περιόρισε την αναζήτηση σε ένα σημείο επικεντρωμένο στα περίπου 126 γιγαηλεκτρονιοβόλτ (GeV), το οποίο θα ήταν συμβατό με την αναμενόμενη ένταση ενός τυπικού μποζονίου Χιγκς. «Θεωρώ πως θα ήταν εξαιρετικά ευγενικό από το μποζόνιο Χιγκς να βρίσκεται εδώ», δήλωσε κατά τη συζήτηση των ευρημάτων, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «είναι πολύ νωρίς» για τελικά συμπεράσματα. «Χρειάζονται περισσότερες μελέτες και περισσότερα στοιχεία. Οι επόμενοι λίγοι μήνες θα είναι πολύ συναρπαστικοί [...] δεν ξέρω ποια θα είναι τα συμπεράσματα».

Το μποζόνιο Χιγκς, σύμφωνα με τη θεωρεία, είναι το σωματίδιο που δίνει μάζα σε όλα τα άλλα θεμελιώδη σωματίδια. Ενώ ο εντοπισμός του θα ενίσχυε την παρούσα γνώση για σωματίδια όπως τα ηλεκτρόνια και τα φωτόνια, τα αποτελέσματα των εργασιών στο CERN ενδέχεται επίσης να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα υπονόμευε τα θεμέλια των αποδεκτών θεωριών σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος.

«Αν οι πρώτες νύξεις για το μποζόνιο Χιγκς επιβεβαιωθούν, τότε αυτή είναι μόλις η αρχή της περιπέτειας για να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά των θεμελιωδών συστατικών του σύμπαντος», είπε ο Στίβεν Χέιγουντ, επικεφαλής της ομάδας ATLAS στο εργαστήριο STFC Rutherford Appleton.

Τα αποτελέσματα του ATLAS ακολουθήθηκαν από την παρουσίαση του δεύτερου πειράματος, του CMS. «Προσεγγίζουμε το Χιγκς», είπε η Κλαιρ Σέφερντ-Θεμιστοκλέους, επικεφαλής της ομάδας CMS στο παραπάνω εργαστήριο. «Είχαμε ενδείξεις σήμερα του τι θα μπορούσε να είναι η μάζα του και μπορείς να νιώσεις τον ενθουσιασμό των επιστημόνων. Είτε αυτό επιβεβαιωθεί οριστικά είτε τελικά αποκλείσουμε ένα χαμηλής μάζας μποζόνιο Χιγκς, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας τεράστιας αλλαγής στην κατανόησή μας περί της θεμελιώδους φύσης της ύλης».

«Μπορεί να είναι μόνο μια ταλάντωση, αλλά αυτό που βλέπουμε από τα δύο πειράματα είναι συμβατό με το θα περιμέναμε από ένα σημείο του μποζονίου Χιγκς», είπε ο Μπουχμύλλερ. «Ωστόσο, χρειαζόμαστε όντως τα στοιχεία του επόμενου έτους για να είμαστε σίγουροι ως προς το τι βλέπουμε».


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Χρήστης απαίτησε όλα τα δεδομένα του από το Facebook

Posted: 16 Dec 2011 12:00 PM PST


Δεν πίστευε στα μάτια του τον όγκων αρχείων που τελικά του εστάλη. Ολόκληρη η ζωή του μέσα σε ένα CD! "Πρόκειται για πολιτισμικό σοκ" είπε ο ίδιος.

Είναι μια υπόθεση του τύπου Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: Εξοργισμένος με τις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook, ένας φοιτητής Νομικής από την Αυστρία εκμεταλλεύτηκε τη νομοθεσία και απαίτησε από την υπηρεσία να του παραδώσει όλα τα δεδομένα που τον αφορούν.

Δεν περίμενε όμως ότι θα λάβει ένα ολόκληρο CD με 1.222 αρχεία PDF, των οποίων η συνολική έκταση πλησιάζει το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι.

Μέσα στο δισκάκι, ο 24χρονος Μαξ Σρεμς βρήκε έναν ωκεανό προσωπικών δεδομένων, όπως όλα τα «like», όλα τα αιτήματα φιλίας που είχε αποστείλει και δεχτεί και όλες τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Έμεινε μάλιστα έκπληκτος όταν εντόπισε πολλά δεδομένα που είχε διαγράψει από το προφίλ του. «Όταν διαγράφεις κάτι από το Facebook, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τα αποκρύπτεις από τον εαυτό του» σχολιάζει ο Σρεμς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σοκαρισμένος από τον όγκο και τον πλούτο των δεδομένων που συλλέγει το Facebook, ο Σρεμς ξεκίνησε την πρωτοβουλία Europe vs Facebook, η οποία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις «ασαφείς και αντιφατικές» πολιτικές προστασίας δεδομένων.

Στα μέσα Νοεμβρίου, εξάλλου, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατηγόρησε το Facebook για παραπλανητικές πρακτικές, όσον αφορά τα δεδομένα των χρηστών, και να το θέσει υπό επιτήρηση τα επόμενα 20 χρόνια.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι χρήστες διαδικτυακών υπηρεσιών έχουν το «δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που τους αφορούν», βάσει της Οδηγίας 95/56/EC.

Το μέτρο αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τη νομιμότητα της συλλογής δεδομένων και της εμπορικής τους αξιοποίησης.

Αφότου έλαβε το επίμαχο CD, εκμεταλλευόμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο Μαξ Σρεμς άρχισε να υποψιάζεται ότι το Facebook δεν του είχε παραδώσει όλα τα δεδομένα που τον αφορούν.

Όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βρει την άκρη με τις αυστριακές αρχές, απευθύνθηκε στον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, όπου βρίσκονται τα ευρωπαϊκά γραφεία του Facebook.

Ο Σρεμς περιμένει τώρα απαντήσεις για τις 22 καταγγελίες που υπέβαλε, μαζί με το πόρισμα της έκθεσης που είχε ξεκινήσει νωρίτερα ο Ιρλανδός επίτροπος.

Για τον Αυστριακό φοιτητή, βασικό ζητούμενο είναι να καταλάβουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις του Διαδικτύου ότι πρέπει να σέβονται την ιδιωτικότητα των Ευρωπαίων χρηστών:

«Πρόκειται για πολιτισμικό σοκ» λέει ο ίδιος. «Οι Αμερικανοί δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της προστασίας δεδομένων. Για αυτούς, τα δικαιώματα ανήκουν σε αυτόν που έχει τα δεδομένα. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, όμως, δεν βλέπουμε έτσι τα πράγματα».


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τι κάνει η κρίση.........!!!

Posted: 16 Dec 2011 10:17 AM PST

Ένα ζευγάρι πάει στο σεξολόγο.
- Τι μπορώ να κάνω για σας; ρωτάει ο γιατρός.
- Θα μας δείτε να κάνουμε σεξ; ρωτάει ο άντρας. 
Ο γιατρός παραξενεύεται αλλά συμφωνεί.
Όταν τελειώνει το ζευγάρι λέει ο γιατρός:
- Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον τρόπο που κάνετε σεξ.
Και τους χρεώνει 50 Ευρώ. 
Αυτό γίνεται για μερικές εβδομάδες στη σειρά.
Το ζευγάρι κλείνει ραντεβού, το κάνει μπροστά στο γιατρό, τον πληρώνει και φεύγει.
Κάποια στιγμή ο γιατρός ρωτάει:
- Τι ακριβώς προσπαθούμε να βρούμε;
Και ο άντρας απαντάει:
- Α, τίποτα. Η κυρία είναι παντρεμένη και δεν μπορούμε να πάμε σπίτι της.
Το ίδιο κι εγώ, οπότε δεν μπορούμε να πάμε ούτε στο δικό μου σπίτι.
Το Caravel χρεώνει 90 Ευρώ. Το Intercontinental χρεώνει 108 Ευρώ.
Το Ledra Mariott χρεώνει 147 Ευρώ.
Εμείς το κάνουμε εδώ με 50 Ευρώ και παίρνουμε και 43 Ευρώ επιστροφή από την ασφαλιστική.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τερματοφύλακας γύρισε την πλάτη σε πέναλτι!

Posted: 16 Dec 2011 10:14 AM PST

Τερματοφύλακας αντέδρασε στην απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι, γυρνώντας την πλάτη του κατά την εκτέλεση. Η αλήθεια είναι πως στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας έχουμε δει πολλά παράξενα να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό που συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενόχλησε και τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι όμως οι παίκτες της μίας ομάδας δεν συμφώνησαν με την απόφαση του και είπαν στον τερματοφύλακα να γυρίσει την πλάτη του κατά την εκτέλεση!

Ο διαιτητής όμως δεν το δέχθηκε και σφύριξε επανάληψη με τον πορτιέρο αυτή τη φορά να μένει απλά ακίνητος.



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Χρυσές Σφαίρες 2011- Στο δρόμο για τα Όσκαρ

Posted: 16 Dec 2011 10:11 AM PST



Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες του 2011, που θεωρούνται οι προάγγελοι των βραβείων Όσκαρ. Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Το ασπρόμαυρο και βωβό «The Artist» του Michel Hazanavicius αναδεικνύεται σε «πρωταγωνιστή» του διαγωνισμού καθώς βρίσκεται σε τέσσερις κατηγορίες (Καλύτερης Κωμικής / Μουσικής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Μουσικής), ενώ οι Jean Dujardin και Berenice Bejo είναι υποψήφιοι για Α' Ανδρικό και  Α' Γυναικείο ρόλο αντίστοιχα.
Σε πολλές κατηγορίες είναι υποψήφιο και το «The Descendants» του Alexander Payne, που διεκδικεί τα βραβεία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού (George Clooney) και Β' Γυναικείου ρόλου (Shailene Woodley).
Σε πέντε κατηγορίες διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα και το «Υπηρέτριες», ωστόσο στην κατηγορία Β' Γυναικείου ρόλου έχει δύο υποψηφιότητες την Τζέσικα Τσαστέιν και την Οκτάβια Σπένσερ. Εντύπωση έχει προκαλέσει και ο George Clooney που είναι υποψήφιος για τέσσερα βραβεία, καθώς εκτός από του Α' Ανδρικού Ρόλου για το «The Descendants», είναι υποψήφιος και για τα βραβεία Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου για το «The Ides Of March».
Το «Midnight In Paris» του Woody Allen είναι υποψήφιο για τα βραβεία Καλύτερης Κωμικής ή Μουσικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου, ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας Owen Wilson είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Από τρεις υποψηφιότητες έχουν το «Moneyball» του Μπένετ Μίλερ, το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε και το «Carnage» του Ρόμαν Πολάνσκι.
Στην κατηγορία ξενόγλωσση ταινία συναντάμε την Αντζελίνα Τζολί με το «In the land of blood and honey» - πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Τζολί- , τον Πέδρο Αλμοδοβάρ με το «Δέρμα που κατοικώ», τους αδελφούς Νταρντέν με το φιλμ «το παιδί με το Ποδήλατο», καθώς και τους Ζανγκ Γιμού με το «The Flowers of War» και Ασγκάρ Φαρχαντί με το «Ενας χωρισμός». 
Ολες οι  υποψηφιότητες

Καλύτερη δραματική ταινία
Οι απόγονοι
Υπηρέτριες
Hugo
Αι ειδοί του Μαρτίου
Money ball
War horse

Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ
The Artist
Φιλενάδες
Carnage
50/50
Μεσάνυχτα στο Παρίσι
Επτά μέρες με την Μέριλιν

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική ταινία
Τζορτζ Κλούνεϊ (Οι απόγονοι)
Λεονάρντο ντι Κάπριο (J. Edgar)
Μάικλ Φασμπέντερ (Shame)
Ράιαν Γκόσλινγκ (Αι ειδοί του Μαρτίου)
Μπραντ Πιτ (Moneyball)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε δραματική ταινία
Γκλεν Κλόουζ (Albert Nobbs)
Βαϊόλα Ντέιβις (Υπηρέτριες)
Ρούνει Μάρα (Το κορίτσι με το τατουάζ)
Μέριλ Στριπ (Σιδηρά Κυρία)
Τίλντα Σουίντον (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν)

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ
Ζαν Ντιζαρντέν (The Artist)
Μπρένταν Γκλίζον (Εκτός νόμου και χρόνου)
Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ (50/50)
Ράιαν Γκόσλινγκ (Crazy, stupid love)
Οουεν Γουίλσον (Μεσάνυχτα στο Παρίσι)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ
Τζόντι Φόστερ (Carnage)
Σαρλίζ Θερόν (Young adult)
Kρίστεν Γουίγκ (Φιλενάδες)
Μισέλ Γουίλιαμς (Επτά μέρες με την Μέριλιν)
Κέιτ Γουίνσλετ (Carnage)

Καλύτερη β' ανδρική ερμηνεία
Κένεθ Μπράνα (Επτά μέρες με την Μέριλιν)
Αλμπερτ Μπρουκς (Drive)
Τζόνα Χιλ (Moneyball)
Βίγκο Μόρτενσεν (Μια επικίνδυνη μέθοδος)
Κρίστοφερ Πλάμερ (Οι πρωτάρηδες)

Καλύτερη β' γυναικεία ερμηνεία
Μπερενίς Μπεζό (The Artist)
Τζέσικα Τσαστέιν (Υπηρέτριες)
Οκτάβια Σπένσερ (Υπηρέτριες)
Σαϊλέν Γούντλεϊ (Οι απόγονοι)
Τζάνετ Μακ Τιρ (Albert Nobbs)

Καλύτερη σκηνοθεσία
Γούντι Αλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι)
Τζορτζ Κλούνεϊ (Αι ειδοί του Μαρτίου)
Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist)
Αλεξάντερ Πέιν (Οι απόγονοι)
Μάρτιν Σκορσέζε (Hugo)

Καλύτερο σενάριο
Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist)
Τζορτζ Κλούνεϊ, Γκραντ Χέσλοφ, Μπο Γουίλιμον (Αι ειδοί του Μαρτίου)
Γούντι Αλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι)
Αλεξάντερ Πέιν, Τζιμ Ρας, Νατ Φάξον (Οι απόγονοι)
Στίβεν Ζαίλιαν, Ααρον Σόρκιν, Σταν Τσέρβιν (Moneyball)

Καλύτερο τραγούδι
Lay your head down (Albert Nobbs)
Hello, hello (Ζουμπαίος και Ιουλιέτα)
The living proof (Υπηρέτριες)
The keeper (Φύλακας αγγέλων)
Masterpiece (W.E.)

Καλύτερη μουσική
Λουντοβίκ Μπουρσέ (The Artist)
Τρεντ Ρέζνορ, Ατικους Ρος (Το κορίτσι με το τατουάζ)
Χάουαρντ Σορ (Hugo)
Τζον Γουίλιαμς (War horse)
Εϊμπελ Κορζενιόφσκι (W.E.)

Καλύτερο κινούμενο σχέδιο
Οι περιπέτειες του Τεν Τεν
Ο γιός του Αη Βασίλη
Αυτοκίνητα 2
Rango

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία
Το δέρμα που κατοικώ (Ισπανία, Πέδρο Αλμοδόβαρ)
Jin líng shí san chai /The Flowers of War (Κίνα /Χονγκ Κονγκ, Ζανγκ Γιμού)
Το παιδί με το ποδήλατο (Βέλγιο, αδελφοί Νταρντέν)
Ενας χωρισμός (Ιράν, Ασγκάρ Φαρχαντί)
In the land of blood and honey (ΗΠΑ, Αντζελίνα Τζολί) Η ταινία είναι γυρισμένη στα βοσνιακά


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σοκ:Διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με μωράκια

Posted: 16 Dec 2011 09:31 AM PST

Σοκ:Διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με μωράκια
Ένα τεράστιο κύκλωμα διεστραμμένων παιδόφιλων από διάφορες χώρες της Ευρώπης εξάρθρωσε η αστυνομία. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 112 συλλήψεις, ενώ έχουν δρόμοι ακόμα οι αστυνομικοί, καθώς έχουν εντοπίσει στοιχεία 269 ατόμων.

Το πορνογραφικό υλικό που εντόπισαν οι αρχές δεν περιγράφεται. Είναι πολύ σκληρό, αφού στα βίντεο που κατασχέθηκαν, εμφανίζονται μέχρι και μωράκια που κακοποιούνται σεξουαλικά και βιάζονται. Η διακίνηση του φρικτού υλικού γινόταν μέσω internet, για αυτό ήταν πιο εύκολο στα μέλη της επιχείρησης «Ίκαρος», να τους εντοπίσουν.

Οι περισσότεροι πάντως εμπλεκόμενοι είναι Δανοί, ενώ στα χέρια των Αρχών βρίσκονται 59 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2.430 σκληροί εξωτερικοί δίσκοι και βιντεοσκοπημένο υλικό 9.000 ωρών. 


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γυμνή στο πιάτο κατά της κρεατοφαγίας!

Posted: 16 Dec 2011 09:29 AM PST

Γυμνή στο πιάτο κατά της κρεατοφαγίας!
Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν Ισπανοί ακτιβιστές οι οποίοι στρέφονται κατά της κρεατοφαγίας.

Έτσι στο κέντρο της Βαρκελώνης μια γυμνή γυναίκαυποδύθηκε ένα κομμάτι κρέας τοποθετημένη σε πιάτο και συνοδευόμενη από λαχανικά. Επιπλέον είχε ξαπλώσει πάνω σε αίμα...

Φυσικά και μια τέτοια κίνηση τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών ενώ ο διευθυντής της ακτιβιστικής οργάνωση δήλωσε «Ξεκινάμε μια εκστρατεία για να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους να μην τρώνε κρέας.»
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο νταλικέρης και η ...αδελφή!

Posted: 16 Dec 2011 09:24 AM PST

Ο νταλικέρης και η ...αδελφή!

undefined
Μια "αδελφή" κάνει ωτοστόπ. Σταματάει ο νταλικέρης να τη πάρει. Στο δρόμο όμως η νταλίκα ανατρέπεται με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά η αδελφή και να ζητάει αποζημίωση από τον νταλικέρη. Αυτός ανένδοτος.
Από το κινητό της η "αδερφή" τηλεφωνεί στο δικηγόρο της και.....
του λέει:

- "Τάκη πέσαμε έξω με μια νταλίκα και τραυματίστηκα, να ζητήσουμε αποζημίωση, και αν δε μας δώσει να του πάρουμε το σπίτι, τη νταλίκα και ότι έχει και δεν έχει"
 
Τα ακούει όλα αυτά ο νταλικέρης και εξαγριωμένος της φωνάζει:
- "θα πάρεις τ` αρx...δ ..ια  μου"
- "Κλείνω Τάκη κλείνω. Τα βρήκαμε!"


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο κρητικός και ο ταξιτζής!

Posted: 16 Dec 2011 08:45 AM PST

Ο κρητικός και ο ταξιτζής!


Κατεβαίνει ένας Κρητικός στον Πειραιά, παίρνει ένα ταξί και λέει του ταξιτζή
undefined
να τον πάει στην Ομόνοια. Μόλις μπαίνουν στην Πειραιώς, βγάζει ένα κουμπούρι
ο Κρητικός και λέει του ταξιτζή: - "Τράβα μια μαλατσία."
"Μα τι λες ανθρωπέ μου είσαι σοβαρός;"
"Είπα τράβα μια μαλατσία."
Τι να κάνει κι ο ταξιτζής τραβάει μια μαλακία. Στα 1000 μέτρα του λέει πάλι
ο Κρητικός: "Τράβα μια μαλατσία."

"Μα τι λες τώρα πάλι; Δεν μπορώ."
"Είπα τράβα μιά μαλατσία γιατί θα σου παίξω μια."
Τι να κάνει κι ο ταξιτζής τραβάει κι άλλη μια μαλακία. Στα 1000 μέτρα του
λέει πάλι ο Κρητικός:
- "Τράβα μια μαλατσία."
- "Πάλι; Δεν μπορώ άλλη ρε μεγάλε δεν μπορώ."
- "Είπα τράβα μιά μαλατσία."
Ζορίζεται ο ταξιτζής, πιέζεται τραβάει άλλη μια με πολύ ζόρι. Φτάνουν στην
Ομόνοια οπότε λέει ο Κρητικός:
- "Πάμε πίσω στον Πειραιά."
Λίγο πριν τον Πειραιά λέει ο Κρητικός:
- Τράβα μια μαλατσία."
- "Μα τι λες ανθρωπέ μου, δεν μπορώ άλλο, σκότωσέ με άμα θέλεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ."
"Καλά αφού δεν μπορείς άλλο μπορείς να πάρεις την κόρη μου και να την πας
στην Θεσσαλονίκη."




Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο καλύτερος εραστής του κόσμου!

Posted: 16 Dec 2011 08:37 AM PST

Ο καλύτερος εραστής του κόσμου!

Επιτέλους βρέθηκε απάντηση για το ποίος είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου!!! Είναι ο Ύπνος. Ναι και όμως είναι αλήθεια. Γιατί:....


-Τους παίρνει όλους!!!!
 

-Σε παίρνει κάθε μέρα!!!!
 

-Μπορεί να σε πάρει πάνω από 1 φορά την μέρα!!!
 

-Σε παίρνει για πολλές ώρες!!!
 

-Του αρέσουν τα ομαδικά (μας πήρε ο ύπνος όλους μαζί)!!!!!
 

-Δεν τον ενοχλεί το μέρος (με παίρνει ο ύπνος όπου να 'ναι)!!!!!
 

-Αν δεν σε πάρει στεναχωριέσαι (Δεν με παίρνει ο ύπνος)!!!!!
 

-Έχει ιαματικές ικανότητες (με πήρε ο ύπνος και συνήλθα)!
 

-Είναι ύπουλος (μόλις έκλεισα τα μάτια με πήρε ο ύπνος)!!!!
 

-Ανυπομονείς να σε πάρει (Πότε θα με πάρει ο ύπνος)!!!!
 

-Αν σε πάρει για πολλές ώρες είσαι πιασμένος!!
 

-Σε παίρνει όποτε θέλεις!!!
 

-Πολλές φορές μας προτρέπουν να τον πάρουμε (ξάπλωσε να σε πάρει ο ύπνος)!!!
 

-Ζηλεύουμε αν τον παίρνουν μόνο οι άλλοι ( σε πήρε ο ύπνος, και τον πήρα και εγώ λιγάκι)!!!!
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

ΜΠΟΡΟΥΝ! Κληρωση "λουκουμι" για Ολυμπιακο, ραντεβου με την Ιστορια για Π.Α.Ο.Κ.

Posted: 16 Dec 2011 06:40 AM PST

ΜΠΟΡΟΥΝ! Κληρωση "λουκουμι" για Ολυμπιακο, ραντεβου με την Ιστορια για Π.Α.Ο.Κ.

 

Η κληρωτιδα επαιξε το παιχνιδι των ερυθρολευκων που δικαιουνται να λενε πως ηθελαν μια καλη κληρωση καθως τους την χρωσταγε η τυχη απο τις αναποδιες του Champions League και αυτο εγινε.
Οι πρωταθλητες κληρωθηκαν και θα αντιμετωπισουν στις 16 και 23 Φεβρουαριου την "γνωριμη" στις Ελληνικες ομαδες Ρουμπιν Καζαν με το πρωτο ματς να γινεται στο Καζαν και το δευτερο στον Πειραια.
Ακομα δε περισσοτερο τυχεροι ηταν στην κληρωση για τους 16 οπου θα συναντησει αν περασει την Ζαλτζμπουργκ η την (γνωστη του) Μεταλιστ Καρκιβ.
Στον Π.Α.Ο.Κ. η μοιρα δεν επαιξε ομορφο παιχνιδι και τον εριξε στην Ιταλικη Ουντινεζε. Βεβαια με βαση τα οσα εχουμε δει απο την ομαδα της Θεσσαλονικης, καλα θα κανει η Ουντινεζε να φοβαται τον Π.Α.Ο.Κ. διοτι με την πορεια του στη φαση των ομιλων (αηττητος) απεδειξε πως μπορει να τα πετυχει ολα. Και αν δουμε λιγο απο... Ιστορια, ο Π.Α.Ο.Κ. ξερει...
Για αυτο το λογο λεμε πως η Ουντινεζε θα πρεπει να φοβηθει τον ΠΑΟΚ και οχι το αναποδο. Ο δικεφαλος του Βορρα εαν και εφοσον περασει τους Ιταλους θα εχει να αντιμετωπισει τον νικητη του ζευγαριου Αλκμααρ - Αντερλεχτ.
Και στις δυο περιπτωσεις, ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΜΕΤΑΛΙΣΤ, ΑΛΚΜΑΑΡ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ξερουν πολυ καλα απο Ελληνικες ομαδες, βεβαια η Μεταλιστ δεν μπορεσε να δει τι σημαινει Πειραιας, ενω η Αλκμααρ και η Αντερλεχτ πιθανοτατα να γνωρισουν τι σημαινει... Τουμπα!
Ιδου και τα υπολοιπα ζευγαρια
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!






This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Προφυλακτικά… για ακριβά γούστα

Posted: 16 Dec 2011 06:25 AM PST



Με την υπογραφή της Luis Vuitton

Ένας αρχιτέκτονας από τη Γεωργία παρουσίασε τη νέα συσκευασία των προφυλακτικών με το σχέδιο και την ετικέτα της Luis Vuitton.

Ιδού το δημιούργημά του:

Η Αγγλία είναι έτοιμη για επέμβαση στην Ευρώπη

Posted: 16 Dec 2011 06:23 AM PST


Για "παν ενδεχόμενο" προετοιμάζονται οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον επικεφαλής τους να παρουσιάζει τη χώρα ως "προστάτη" των Ευρωπαίων Συμμάχων. "Η κρίση στην Ευρωζώνη δημιουργεί στρατιωτικό κίνδυνο", προειδοποιεί
Λίγο μετά το δημοσίευμα των New York Times, περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και ανάληψης της εξουσίας από τον στρατό, ένα νέο δημοσίευμα, βρετανικό αυτή τη φορά, κάνει λόγο για στρατιωτική επέμβαση ελέω οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντ, προειδοποιεί για "στρατιωτικό κίνδυνο" σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ και κοινωνικών αναταραχών, που ...;
"μοιραία θα ακολουθήσουν".
"Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν ένοπλες εξεγέρσεις, εξετάζοντας σενάρια στρατιωτικών παρεμβάσεων στην πολιτική τόσο στη Βρετανία, όσο και στο πολιτικό προσκήνιο των συμμάχων της, ελέω οικονομικής κρίσης και ενδεχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης", αναφέρει.
Σημειώνεται, πως οι βρετανικοί σχεδιασμοί είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη από την Daily Telegraph απόρρητου εγγράφου προς τις βρετανικές πρεσβείες των κρατών μελών της Ευρωζώνης, με το οποίο καλούνταν να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, κίνδυνος ορατός πλέον για πολλούς πολιτικούς ηγέτες.
Ο σερ Ρίτσαρντ, σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη, χαρακτήρισε τον εν λόγω κίνδυνο "τη μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντα της Βρετανίας και των συμφερόντων της ανά τον κόσμο".
"Δηλώνω ξεκάθαρα, πως ο μεγαλύτερος στρατηγικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Βρετανία, δεν είναι στρατιωτικός αλλά οικονομικός. Στόχος κάθε χώρας και της κυβέρνησής της πρέπει να είναι η οικονομία. Καμία χώρα δεν μπορεί να υπερασπιστεί εαυτόν σε περίπτωση χρεοκοπίας", πρόσθεσε.
Όπως είπε ο ίδιος, στόχος της ομιλίας του ήταν, να προκαλέσει προβληματισμό στις χώρες της Ευρώπης, για το κατά πόσο μπορούν να υποστηρίξουν και να διασφαλίσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους.
"Τι επιρροή μπορεί να έχει η δημοσιονομική κρίση και κατά συνέπεια η αργή εξυγίανση στα ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα;", διερωτήθηκε. 
Από news247
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σαν σήμερα

Posted: 16 Dec 2011 06:23 AM PST


Στις 16 Δεκεμβρίου

1770:Γεννήθηκε ο Λούντβιχ φον Μπετόβεν, γερμανός συνθέτης.

1773: Οι κάτοικοι της Βοστόνης αδειάζουν στο Λιμάνι της Βοστόνης το φορτίο τριών βρετανικών καραβιών που μεταφέρουν τσάι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον φόρο που επέβαλλαν οι βρετανικές Αρχές στο τσάι που προερχόταν από τις αποικίες. Το γεγονός αυτό θα μείνει γνωστό ως το Τσάι Πάρτι της Βοστόνης (Boston Tea Party).

1803: Εξήντα (κατ' άλλους 22) Σουλιωτοπούλες χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου και πέφτουν στο γκρεμό μαζί με τα παιδιά τους, για να μην παραδοθούν στους Τούρκους.

1821: Πέθανε ο Αντώνης Οικονόμου, υδραίος αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης. Δολοφονήθηκε στο Άργος.

1859: Πέθανε ο Βίλχελμ Καρλ Γκριμ, γερμανός παραμυθάς, ένας από τους δύο αδελφούς Γκριμ.

1898: Πέθανε ο Πάβελ Τρετιακόφ, ρώσος επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης. («Γκαλερί Τρετιακόφ») 1893: Η Συμφωνία Αριθμός 9 Του νέου Κόσμου του τσέχου συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ ακούγεται για πρώτη φορά στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης.

1904: Γεννήθηκε ο Αντώνης Καστρινός, πολιτικός και αθλητικός παράγοντας. Ήταν ο δημιουργός της μεγάλης ομάδας της Δόξας Δράμας.

1917: Γεννήθηκε ο Άρθουρ Κλαρκ, άγγλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. (2001: Οδύσσεια του Διαστήματος)

1923: Οι εκλογές στην Ελλάδα εξελίσσονται σε θρίαμβο του Ελευθερίου Βενιζέλου, εξαιτίας της αποχής των αντιβενιζελικών δυνάμεων. Είναι οι τελευταίες εκλογές που διεξάγονται με σφαιρίδιο.

1926: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη από πόντιους πρόσφυγες ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Στη φυλακή ξανά ο δικηγόρος Γκάο Ζισένγκ

Posted: 16 Dec 2011 06:19 AM PST


Είχε καταδικαστεί το 2006 σε τρία χρόνια φυλάκισης

Οι αρχές της Κίνας φυλάκισαν εκ νέου για τρία χρόνια τον ειδικευμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα δικηγόρο Γκάο Ζισένγκ, τερματίζοντας την αποφυλάκισή του υπό όρους. Ωστόσο, συγγενείς του λένε ότι ο 47χρονος Γκάο δεν είχε απελευθερωθεί.

Ο Γκάο, μαχητικός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε καταδικαστεί το 2006 σε ποινή φυλάκισης για τρία χρόνια για «υποκίνηση υπονόμευσης της κρατικής εξουσίας», μια κατηγορία που χρησιμοποιείται συχνά για να τιμωρούνται επικριτές του μονοκομματικού συστήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Οι αρχές είχαν αποφασίσει να αποφυλακίσουν τον Γκάο υπό όρους, τυπικά απαλλάσσοντάς τον από την έκτιση της ποινής. Η οικογένειά του όμως βρίσκεται υπό μόνιμη επιτήρηση και ο Γκάο μπαινοβγαίνει στη φυλακή την περίοδο αυτή.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του δικηγόρου Γκάο Ζιγί είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του δικαστηρίου παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του στην αστυνομία να του δοθούν πληροφορίες για το πού βρίσκεται. «Είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι γι' αυτό. Δεν μας είπαν τίποτε σχετικά με κάποια δικάσιμο ή απόφαση», είπε.

«Αυτό είναι σοκ. Αφότου τον είχαν πάρει πέρυσι δεν ακούσαμε τίποτε για το πού βρίσκεται ή εάν είναι υγιής», πρόσθεσε ο Γκάο.

H κλήρωση του Europa League

Posted: 16 Dec 2011 06:18 AM PST


Με την Ρούμπιν Καζάν ο Ολυμπιακός - Με την Ουντινέζε ο ΠΑΟΚ

Η Ρούμπιν Καζάν θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του Europa League. Πρώτο παιχνίδι στο Καζάν στις 16 Φεβρουαρίου. Ρεβάνς στις 23 του ίδιου μήνα στο Καραϊσκάκη.

Σαφώς πιο δύσκολο έργο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπεσε πάνω στην Ουντινέζε. Στο Φρίουλι η πρώτη συνάντηση, στην Τούμπα ο επαναληπτικός. Από το ζευγάρι Σάλτσμπουργκ-Μέταλιστ θα προκύψει το επόμενο εμπόδιο των πρωταθλητών Ελλάδας. Από το Άλκμααρ-Άντερλεχτ για τους Θεσσαλονικείς.

Κλήρωση στα μέτρα των «ερυθρολεύκων», που απέφυγαν την κάτοχο του τίτλου, Πόρτο, την Βαλένθια και τις Ουντινέζε, Λάτσιο που φάνταζαν οι πιο δύσκολες ομάδες από το γκρουπ των αδυνάτων.

Συνεχίζεται η παράδοση που θέλει τους Ρώσους να συναντούν ελληνικούς συλλόγους στα ευρωπαϊκή Κύπελλα, αφού μετά τις περσινές κόντρες με τον Παναθηναϊκό και τις φετινές με τον ΠΑΟΚ, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη ο «Δικέφαλος»… τράβηξε ίσως τον χειρότερο αντίπαλο από το -θεωρητικά- γκρουπ των αδυνάτων. Κανείς πάντως δεν αμφιβάλει για τις δυνατότητες της ομάδας του Μπόλονι, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στην φάση των ομίλων, καθώς κατέλαβε την κορυφή του γκρουπ, ενώ πέταξε εκτός συνέχειας την Τότεναμ.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια στους «32»:
1. Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι
2. Άγιαξ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
3. Λοκομοτίβ Μόσχας-Αθλέτικ Μπιλμπάο
4. Σάλτσμπουργκ-Μέταλιστ
5. Στόουκ Σίτι-Βαλένθια
6. Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός
7. Άλκμααρ-Άντερλεχτ
8. Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης
9. Στεάουα Βουκουρεστίου-Τβέντε
10. Βικτόρια Πλζεν-Σάλκε
11. Βίσλα Κρακοβίας-Σταντάρ Λιέγης
12. Μπράγκα-Μπεσίκτας
13. Ουντινέζε-ΠΑΟΚ
14. Τραμπζονσπόρ-Αϊντχόφεν
15. Ανόβερο-Μπριζ
16. Λέγκια-Σπόρτινγκ

Το πρόγραμμα του Europa League:
Φάση των «32»: 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012
Φάση των «16»: 8 και 15 Μαρτίου 2012
Προημιτελική φάση: 29 και 5 Απριλίου 2012
Ημιτελική φάση: 19 και 26 Απριλίου 20112
Τελικός: 9 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου

Τρόφιμα σε άπορους των Χανίων

Posted: 16 Dec 2011 06:16 AM PST


Κίνηση ανθρωπιάς από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τρόφιμα σε 280 οικογένειες απόρων, που ζουν στα Χανιά θα διανείμει το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η συγκέντρωση των τροφίμων έχει αρχίσει ήδη, με μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες που προσφέρουν ότι μπορούν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του ΕΕΣ γιατρός Γιάννης Σκαράκης.

«Είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Χωρίς τη βοήθεια των πολιτών θα καταφέρναμε λίγα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Αγγελική Μαριολάκη, «ο αριθμός των ατόμων που απευθύνθηκαν σε μας ήταν πολύ μεγαλύτερος αλλά οι δυνατότητες μας ήταν αυτές».

H καταιγίδα Χοακίμ πλήττει τη Γαλλία

Posted: 16 Dec 2011 06:14 AM PST


Με ταχύτητα 130 χλμ την ώρα πνέουν οι άνεμοι

Χωρίς ρεύμα έμειναν από χθες το βράδυ 400.000 νοικοκυριά στη δυτική Γαλλία μετά το πέρασμα της καταιγίδας Χοακίμ που προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης και την προσάραξη ενός εμπορικού πλοίου με σημαία Μάλτας κοντά στις βορειοδυτικές ακτές της Βρετάνης με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή πετρελαίου. Σαράντα εννέα περιφέρειες τέθηκαν σε συναγερμό.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς καθώς δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές στις ακτές του δυτικού Ατλαντικού, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Ισχυροί άνεμοι που πνέουν με ταχύτητες 130 χιλιομέτρων την ώρα έπληξαν νωρίς σήμερα το πρωί την δυτική ακτή της Γαλλίας προκαλώντας την προσάραξη του εμπορικού πλοίου «TK Bremen», 109 μέτρων, με κατεύθυνση την Μάλτα. Το πλήρωμά του απομακρύνθηκε με την βοήθεια ελικοπτέρου.

Η γαλλική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν ποσότητες πετρελαίου να διαρρέουν σε αμμώδη παραλία της Βρετάνης παρότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η καταστροφή στις ακτές αναμένεται να είναι περιορισμένη, καθώς η διαρροή προέρχεται από ένα τμήμα της δεξαμενής καυσίμων του πλοίου.

Οι λιμενικές αρχές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ειδικό εξοπλισμό για να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους πέντε μέτρων και να αδειάσουν τις δεξαμενές του πλοίου που περιέχουν περισσότερους από 200 τόνους καυσίμων.

Οπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info, τέθηκε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας.

Επίσης, σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής Λουάρ, καθώς εξαιτίας της καταιγίδας υπάρχουν συντρίμμια στις γραμμές του τρένου

Το μικρότερο μωρό - θαύμα ζυγίζει μόλις 240 γραμμάρια!

Posted: 16 Dec 2011 05:56 AM PST

Το μικρότερο μωρό - θαύμα ζυγίζει μόλις 240 γραμμάρια!
Τα μωρά είναι πάντα τόσο μικρά και τόσο εύθραυστα, που φοβάσαι να τα αγγίξεις. Φανταστείτε πόσο μάλλον στην περίπτωση της Μελίντα, το παιδί – θαύμα που γεννήθηκε μετά από 24 εβδομάδες κύησης μόλις 240 γραμμάρια! Η μαμά της δεν μπορούσε να την ακουμπήσει για μήνες…

Η γενναία μπέμπα από τις ΗΠΑ είδε το φως της ζωής πολύ νωρίς. Δεκαέξι εβδομάδες νωρίτερα από το κανονικό, όταν η μαμά της αναγκάστηκε να υποβληθεί σε τοκετό, λόγω υψηλής πίεσης.

Η Μελίντα, που ζύγιζε στην γέννηση της όσο δύο iphοne δεν το έβαλε κάτω! Χωρίς χάδια, αφού όλοι φοβόντουσαν να την πιάσουν, αλλά με πολύ φροντίδα από τους γονείς, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες τα κατάφερε!


«Είναι το μωρό-αστέρι μας, είναι το μικρότερο μωρό στο νοσοκομείο μας εδώ και τριάντα χρόνια», λέει ένας από τους γιατρούς της μικρής, ενώ η μαμά της παραδέχεται ότι οι περισσότεροι πίστευαν πώς δεν θα τα καταφέρει.
Η μικρή όμως, που για να καταλάβετε το μέγεθος της, ήταν όσο ένα κουτάκι σόδας, έδωσε μια πολύ γενναία μάχη και βγήκε νικήτρια μετατρέποντας τα δάκρυα αγωνίας των γονιών της σε δάκρυα χαράς. Πρόκειται για το τρίτο μικρότερο μωρό των ΗΠΑ.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Εσύ τα ξέρεις όλα; ή νομίζεις;

Posted: 16 Dec 2011 05:50 AM PST

 
Εσύ ήξερες ότι.....
Εσύ τα ξέρεις όλα; ή νομίζεις πως τα ξέρεις; Παρακάτω θα διαβάσεις κάποιες πληροφορίες που πιθανόν να μην γνωρίζεις ή ακόμα καλύτερα μπορεί να καταφέρουμε να σου λύσουμε απορίες που μπορεί να είχες και δεν κατάφερες ποτέ να βρεις την απάντηση τους. Το σημαντικό είναι ότι αυτά που θα διαβάσεις είναι παρά πολύ ενδιαφέροντα! Σε ρωτάω λοιπόν ήξερες ότι.....
Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

* Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο....

* Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας …το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

* Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλες.

* Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

* Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

* Το νερό που πίνουμε έχει ηλικία 3 δις ετών.

* Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

* Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ.

* Τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες, μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες.

* Κανείς δεν γνωρίζει που είναι θαμμένος ο Μότσαρτ.

* Οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν ψυγεία για να προστατεύσουν το φαγητό τους από το ψύχος.

* Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.

* Το κραγιόν περιέχει λέπια ψαριού.

* Τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη.

* Οι αγελάδες βγάζουν περισσότερο γάλα όταν ακούνε μουσική.

* Η εθνική ορχήστρα του Μονακό είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από το στρατό του.

* Κάθε χρόνο, ο ήλιος χάνει 360 εκατομμύρια τόνους.

* Τα κάσιους ανήκουν στην οικογένεια των δηλητηριωδών κισσών.

* Τα M&Ms φτιάχτηκαν για να μπορούν οι στρατιώτες να τρώνε σοκολάτα χωρίς να κολλάνε τα χέρια τους

* Τα αναπαραγωγικά όργανα του σαλιγκαριού βρίσκονται στο κεφάλι του.

* Ένα παιδί μέσης ηλικίας 4 ετών, κάνει γύρω στις 400 ερωτήσεις την ημέρα.

* Κάθε χρόνο, τα θύματα γαϊδάρων είναι περισσότερα από τα θύματα αεροπορικών δυστυχημάτων.

* Όσοι πάσχουν από σχιζοφρένεια δεν χασμουριούνται σχεδόν ποτέ

* Το σεξ μεταξύ των φιδιών διαρκεί από 6 μέχρι 12 ώρες

* Τα άλογα, τα κουνέλια και οι αρουραίοι δεν κάνουν εμετό.

* Το ζώο με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο, συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα του, είναι το μυρμήγκι.

* Περισσότερα χαρτονομίσματα του παιχνιδιού Monopoly τυπώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, συγκριτικά με τα αληθινά χαρτονομίσματα.

* Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν πέθαινε μία γάτα, ο ιδιοκτήτης της ήταν υποχρεωμένος να ξυρίσει τα φρύδια του, σε ένδειξη πένθους.

* Τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από τη μυρωδιά των ανθρώπων που έχουν φάει πρόσφατα μπανάνα

* Καθημερινά, κατά μέσο όρο, 12 νεογέννητα βρέφη παραδίδονται σε λάθος γονείς.

* Στην αρχαία Ρώμη, όταν ένας άνδρας κατέθετε στο δικαστήριο, έπρεπε να ορκιστεί στους όρχεις του!….

* Το 50% των θηλυκών πολικών αρκούδων έχουν πέος.

* Η σοκολάτα μπορεί να σκοτώσει τα σκυλιά, καθώς έχει άμεσες επιπτώσεις στον εγκέφαλο και το νευρικό του σύστημα. Οι σκαντζόχοιροι επιπλέουν στο νερό.

* Οι χελώνες μπορούν να αναπνεύσουν από τον πρωκτό τους.

* Όλοι οι άνθρωποι έχουν 4 ρουθούνια.

* Πάνω από 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν από μαρμότες (αγριοπόντικα).

* Οι γαρίδες είναι τα πιο θορυβώδη όντα στον ωκεανό..

* Ο Χίτλερ δεν ήταν χορτοφάγος

* Η ψαλίδα (το ζωύφιο) έχει δύο πέη.

* Στη Σελήνη, μυρίζει σαν μπαρούτι.

* Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο σκοτώνονται 10 άνθρωποι από τις αυτόματες μηχανές πωλήσεων.

* Η πρώτη νησίδα ασφαλείας σε δρόμο κατασκευάστηκε με δικά του έξοδα από τον Συνταγματάρχη Pierrepoint, έξω από τη λέσχη του στο Λονδίνο. Σκοτώθηκε, στην προσπάθειά του να περάσει τη νησίδα.

* Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μόνα είδη που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση.

* Ο Πάπας Ιωάννης ο 12ος και ο Αττίλας ο Ούνος πέθαναν και οι δύο την ώρα που έκαναν σεξ. Οι Μογγόλοι ρίχνουν αλάτι στο τσάι τους αντί για ζάχαρη.

* Η Disneyland στις Η.Π.Α. είναι μεγαλύτερη από τις πέντε μικρότερες χώρες του κόσμου μαζί. * Καθημερινά, στην Ιαπωνία, σημειώνονται κατά μέσο όρο 90 αυτοκτονίες.

* Όλοι οι αριθμοί σε μία ρουλέτα έχουν άθροισμα 666.

* Η κύρια βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, βουλιάζει κατά μία ίντσα κάθε χρόνο, γιατί όταν χτίστηκε, οι μηχανικοί δεν υπολόγισαν το βάρος όλων των βιβλίων που θα τοποθετούνταν στο κτίριο.

* Ορισμένα λιοντάρια ζευγαρώνουν πάνω από 50 φορές την ημέρα.

* Στην Αρχαία Ελλάδα, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών βυθίζονταν σε ελαιόλαδο κατά τη γέννησή τους για να παραμείνουν καραφλά για όλη τους τη ζωή.

* Ο Γκάντι δεν επέτρεψε στη σύζυγό του να πάρει πενικιλίνη για να σώσει τη ζωή της από την πνευμονία, αλλά ο ίδιος πήρε κινίνη για να σωθεί από την ελονοσία.

* Κάθε σταγόνα θαλασσινού νερού περιέχει περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα χρυσού

* Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού.

* Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να χωρέσει μέσα στα σύνορα του Τέξας.

* Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές