Συνταγές μαγειρικής |
- McDonald's Ψωμάκια
- Κρέμα Καταλάνα Συνταγή για 6 άτομα
- Ελληνικό φαγητό για καλό σεξ
- Αρακάς λαδερός
- δίπλες καλαματιανές..(παραδοσιακό γλυκό)
- melomakarona ths giagias
- Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι
- Άγιος Βασίλης και το καδράκι του
Posted: 02 Dec 2011 04:10 AM PST Υλικά Υλικά για 12 ψωμάκια 1/2 κλ.αλεύρι 250 ml. γάλα 6 κουτ.σούπας λάδι 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη 1 κουτ.γλυκού αλάτι+ 1 κουτ.γλυκού για το νερό στο οποιο θα ψηθούν τα ψωμάκια 1 σακουλάκι μαγια Προετοιμασία Χωρίζεται μισό ποτήρι γάλα και όταν είναι χλιαρό προσθέτετε την ζάχαρη και την μαγια. Όταν η μαγια φουσκώσει την ζυμώνεται μαζί με το αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το λάδι για να γίνει ένα λείο ζυμάρι. Αφήνετε την ζύμη να ψίλωσι περίπου μια ώρα. Στην συνεχή την ζυμώνετε ξανά και κάνετε 12 μπαλίτσες τις οποιες αφήνετε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. Όταν βράσει το νερό προσθέτετε το αλάτι και βάζετε μέσα τα ψωμάκια και τα βράζετε για 2-3 λεπτά. Να γυρίζετε τα ψωμάκια στο νερό γιατί μονο στην αρχή θα είναι από κάτω και μετά θα βγούν στην επιφάνεια. Όταν βγάλετε τα ψωμάκια τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο για να στραγγίσουν. Στην συνεχεια τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνεται για μιση ώρα στούς 200 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να τα αλείψετε διότι γίνονται λία και λαμπερά λόγο του ότι τα έχετε βράσει προηγούμενος. |
Κρέμα Καταλάνα Συνταγή για 6 άτομα Posted: 02 Dec 2011 04:09 AM PST |
Posted: 02 Dec 2011 04:07 AM PST Το καλύτερο φάρμακο για καλή σεξουαλική ζωή είναι το παραδοσιακό ελαιόλαδο αλλά και γενικότερα η μεσογειακή διατροφή .Όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν ειδικοί του πανεπιστημίου της Νάπολη και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine», η μεσογειακή διατροφή θωρακίζει τους... άνδρες από τη στυτική δυσλειτουργία. Για τις ανάγκες της μελέτης ερευνήθηκαν ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που ακολουθούσαν μεσογειακό τρόπο διατροφής. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς αυτοί παρουσίαζαν πιο σπάνια στυτική δυσλειτουργία και είχαν γενικότερα καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μάστιγα για τους άνδρες κυρίως εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και του άγχους. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνδρες παρουσιάζουν το πρόβλημα είτε παροδικά είτε μόνιμα ενώ μελέτη ελλήνων επιστημόνων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου έχει δείξει πώς σχεδόν οι μισοί άνδρες άνω των 40 θα εμφανίσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας έστω και μία φορά στη ζωή τους. Φάρμακο για την υγείας μας αποδεικνύεται τελικώς η μεσογειακή διατροφή καθώς δε μας προστατεύει μόνο από τον καρκίνο όπως δείχνουν οι έρευνες αλλά φαίνεται πως συμβάλει και στην καλή σεξουαλική ζωή ειδικά των ανδρών. |
Posted: 01 Dec 2011 10:50 AM PST Υλικά: 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή 2 κιλά φρέσκο Ύ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 6 φρέσκα κρεμμύδια 2 καρότα 1 ματσάκι άνηθο 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 4 ντομάτες ώριμες 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης αλάτι-πιπέρι 3 Εκτέλεση: Εάν ο αρακάς είναι φρέσκος, τον καθαρίζουμε και τον πλένουμε. Εάν είναι κατεψυγμένος, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν ψιλοκόβουμε σε κυβάκια το ξερό κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για3-4 λεπτά.Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, τα ντοματάκια ή τις πλυμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες.Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό,αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό, μέχρι να μείνει με το λάδι του. Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά. Εάν χρειαστεί νερό κατά την ώρα του βρασίματος του φαγητού, προσθέτουμε λίγο ζεστό. |
δίπλες καλαματιανές..(παραδοσιακό γλυκό) Posted: 01 Dec 2011 10:37 AM PST ΠεριγραφήΟι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό εδώ στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αραβώνες, γάμους, βαφτήσια. Είναι πεντανόστιμες, αλλά έχουν τη διαδικασία τους για να γίνουν.
Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη: 10 αυγά 1 κιλό αλεύρι χυμό από 1 λεμόνι 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο 1 κ.γ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτιΣιρόπι: 1 κιλό νερό 1 κιλό ζάχαρη 1 κιλό μέλι 2 κ.σ. λάδι 250γρ. καρύδια 1 κ.σ. κανέλα 1. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε, ρίχνουμε το ποτό με το λεμόνι, μετά το αλάτι και τη ζάχαρη, ενώ χτυπάμε όλα αυτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κρατάμε λίγο από αλεύρι στην άκρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα. 2. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Κόβουμε τη ζύμη μας σε μεγάλες ροδέλες και μετά ξανά στη μέση. 3. Παίρνουμε μια ροδέλα. Την πατάμε λίγο με το χέρι. Βάζουμε τη μηχανή για τα ζυμαρικά στο 2 (χοντρό) και περνάμε το ζυμάρι από μέσα. 4. Μετά το περνάμε και μια δεύτερη φορά από το ίδιο σημείο. 5. Βάζουμε τη μηχανή μας στο 4 (μεσαίο) και περνάμε τη λωρίδα μας από εκεί πάλι 2 φορές. 6. Βάζουμε τη μηχανή στο 6 (λεπτό) και περνάμε τη λωρίδα μας για 2 ακόμα φορές από μέσα. Έχουμε πλέον μια πολύ μακριά και λεπτή λωρίδα ζύμης. 7. Έχουμε απλώσει πάνω στο τραπέζι μας ένα σεντόνι. Ακουμπάμε εκεί τη λωρίδα μας. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες. Φροντίζουμε να τις σκεπάσουμε με δροσερό σεντόνι και από πάνω για να μην ξεραθούν στο μεταξύ όσες κάνουμε. Κόβουμε τις λωρίδες μας σε κομμάτια ορθογώνια. 8. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης από αυτά που κόψαμε. Το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη πλευρά. Μετά το τσιμπάμε από τη μια άκρη με ένα πιρούνι και το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρει το στρογγυλό σχήμα. Θέλει γρήγορες κινήσεις (δες βιντεάκι). 9. Για να τηγανιστούν, τις κρατάμε λιγο με το πιρούνι μας κάτω από το λάδι. Δεν θέλει πολύ, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα. Μετά τις αφήνουμε όρθιες σε ένα ταψάκι να φύγει λίγο λάδι. 10. Αφού φτιάξουμε τις δίπλες μας, κάνουμε το σιρόπι. Σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για λίγο. Μετά προσθέτουμε το μέλι και το λάδι. Το λάδι το βάζουμε για να μη μαλακώνουν οι δίπλες. 11. Το σιρόπι θα αφρίσει. Πρέπει να το ξαφρίσουμε. Όταν είναι έτοιμο (βράσει για λίγο δηλαδή), σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω. 12. Βάζουμε μέσα στο σιρόπι μία μία δίπλα, τη γυρνάμε καλά και μετά τις βάζουμε στο ταψί. 13. Έχουμε ανακατέψει το καρύδι με την κανέλα. Σε κάθε στρώση από δίπλες ρίχνουμε καρυδάκι λοιπόν από πάνω και έτοιμες οι δίπλες μας. Λίγα μυστικά ακόμαΤις δίπλες έφτιαξε η χρυσοχέρα πεθερά μου. Γενικά είναι πιο εύκολο εάν γίνουν με δύο άτομα. Και στο πέρασμα από τη μηχανή βοηθάει, αλλά και στο τηγάνισμα, εάν ο ένας ετοιμάζει τα κομμάτια και ο άλλος τηγανίζει. Η μεγάλη δυσκολία είναι στο γύρισμα της δίπλας. Στην αρχή θα καταφέρετε να την κάνετε να διπλώσει απλώς στα τρία. Θέλει τέχνη και εξάσκηση να γίνουν στρογγυλές. Γι'αυτό και τραβήξαμε αυτό ακριβώς το σημείο σε βίντεο. Κανονικά εάν τα αυγά σας είναι μεγάλα και βγει ωραία η ζύμη, βγαίνουν 10 δίπλες ανά 1 αυγό, αλλά υπολογίζουμε λιγότερες για να είμαστε σίγουροι. Εφόσον εδώ τις κάνουν για γιορτές και γάμους, αυτή είναι μια τυπική (να μην πω μικρή) δόση. |
Posted: 01 Dec 2011 10:31 AM PST ΠεριγραφήΠρόκειται για μια καταπληκτική συνταγή της γιαγιάς μου που έχει ξετρελάνει πολύ κόσμο!Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό ελαιόλαδο 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο 250γρ πορτοκαλάδα 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 500γρ ζάχαρη 2 κιλά αλεύρι 500γρ καρύδια Για το σιρόπι: 1 κιλό μέλι 1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη 1 ποτήρι νερόΠως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!! |
Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι Posted: 01 Dec 2011 10:29 AM PST Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι ΠεριγραφήΙδού ένας τρόπος για να τρελάνετε μικρούς και μεγάλους!!! Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 δόση ζύμη από μπισκότα Lebkuchen (Λεμπκουχεν) Πατρόν από λαδόκολλα Άχνη ζάχαρη περίπου 1 σακουλάκι 1/2 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρας 1/2 πλάκα λευκή σοκολάτα Καραμελίτσες και ζαχαρωτα για την διακόσμηση Εxtra λαδόκολλα Πως το κάνουμε: 1. Από την ζύμη για Lebkuchen ετοιμάζουμε τις πλάκες ως εξής: Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τόσο ώστε να έχουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 1 δάκτυλο. Πέρνουμε τα πατρών, τα ακουμπάμε πάνω στην ζύμη και κόβουμε στο σχήμα του πατρών. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις πλευρές (4 πλευρές, 2 για την σκεπή, 1 για την βάση και 1 για την καπνοδόχο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°c χρησιμοποιόντας λαδόκολλα για 15 λεπτά περιπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 2. Αφού έχουν κρυώσει τσεκάρουμε αν όλες οι πλευρές ταιριάζουν μεταξύ τους, Αν κάποια είναι πιο μεγάλη την κόβουμε με το μαχαίρι. Στο μεταξύ λιώνουμε τη κουβερτούρα με την μέθοδο μπεν μαρί. 3. Κόβουμε με το μαχαίρι τα παράθυρα και την πόρτα και στα σημεία που κόψαμε βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα ώστε να δώσει την εμφάνιση του ξύλου. Το αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα. 4. Λιώνουμε σε ένα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ τηγάνι την άχνη ζάχαρη προσθέτοντας ελάχιστο νερό. 5. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λιωμένη ζάχαρη στις άκρες από τις πλευρές που θέλουμε να κολλήσουμε (σαν να βάζαμε κόλλα) ή τις βουτάμε στην άχνη. Ενώνουμε αμέσως τα μέρη. Αυτό καλό είναι να το κάνετε σε κάποιο δίσκο ή ταψί στο οποίο θα έχετε βάλει λαδόκολλα απο κάτω και να χρησιμοποιήσετε ποτήρια για στιρίγματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε εύκολα να το μετακινήσουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο, ώστε να στεγνώσειι πιο γρήγορα η ζάχαρη (κόλλα). 6. Αφού το κάνουμε αυτό με όλα τα πλαινά (τοίχους) και έχει πετρώσει η κόλλα μας, κάνουμε το ίδιο και με τις 2 πλάκες που έχουμε για σκεπή και το ξαναφήνουμε να κρυώσει. 7. Με την λιωμένη ζάχαρη κολλάμε και τα ζαχαρωτά που θα χρησιμοποιήσουμε για διακοσμητικά. 8. Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί και την ρίχνουμε όπου θέλουμε να δείχνει χιονισμένο. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη ή νάυλον φαγητού. |
Άγιος Βασίλης και το καδράκι του Posted: 01 Dec 2011 10:27 AM PST Άγιος Βασίλης και το καδράκι του ΠεριγραφήΜια Χριστουγεννιάτικη κατασκευή.Τι χρειαζόμαστε: 1 δόση ζύμης από τα μπισκοτάκια νηστίσιμα της μαμάς για το γλάσο 3 κσ νερο 2 φλ αχνη ζάχαρη χρώματα ζαχ/κηςΠως το κάνουμε: 1. Φτιάχνω τη ζύμη για τα μπισκότα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Την κάνω δυο μπάλες, την τυλίγω σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο 1/2 ώρα. 2. Μέτα την ανοίγω χοντρό φύλλο πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. 3. Έχω βρει έναν Αγ. Βασίλη για πατρόν, βάζω πάνω στη ζύμη μεμβάνη για να μην κολλήσει το χαρτόνι, βάζω πάνω το πατρόν και κόβω προσεκτικά. Μετά το βάζω στο φούρνο μέχρι να ροδισει. 4. Αφού κρυώσει το στολίζω με γλάσο που έχω λειώσει και έχω χρωματίσει σε μια κατσαρόλα σε πολυ σιγανή φώτια. 5. Για το καδράκι ανοίγω το φύλλο και κόβω ένα τετράγωνο. Κάνω και σχεδιάκια με τη ζύμη που περίσεψε. 6. Τα κολλάω πάνω στο τετράγωνο. 7. Το ψήνω και το χρωματίζω με τον ίδιο τρόπο. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου