Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


McDonald's Ψωμάκια

Posted: 02 Dec 2011 04:10 AM PST

Υλικά Υλικά για 12 ψωμάκια 1/2 κλ.αλεύρι 250 ml. γάλα 6 κουτ.σούπας λάδι 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη 1 κουτ.γλυκού αλάτι+ 1 κουτ.γλυκού για το νερό στο οποιο θα ψηθούν τα ψωμάκια 1 σακουλάκι μαγια Προετοιμασία Χωρίζεται μισό ποτήρι γάλα και όταν είναι χλιαρό προσθέτετε την ζάχαρη και την μαγια. Όταν η μαγια φουσκώσει την ζυμώνεται μαζί με το αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το λάδι για να γίνει ένα λείο ζυμάρι. Αφήνετε την ζύμη να ψίλωσι περίπου μια ώρα. Στην συνεχή την ζυμώνετε ξανά και κάνετε 12 μπαλίτσες τις οποιες αφήνετε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. Όταν βράσει το νερό προσθέτετε το αλάτι και βάζετε μέσα τα ψωμάκια και τα βράζετε για 2-3 λεπτά. Να γυρίζετε τα ψωμάκια στο νερό γιατί μονο στην αρχή θα είναι από κάτω και μετά θα βγούν στην επιφάνεια. Όταν βγάλετε τα ψωμάκια τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο για να στραγγίσουν. Στην συνεχεια τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνεται για μιση ώρα στούς 200 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να τα αλείψετε διότι γίνονται λία και λαμπερά λόγο του ότι τα έχετε βράσει προηγούμενος.

Κρέμα Καταλάνα Συνταγή για 6 άτομα

Posted: 02 Dec 2011 04:09 AM PST

Κρέμα Καταλάνα Συνταγή για 6 άτομα Υλικά: 1 λίτρο φρέσκο γάλα 2 ξυλάκια κανέλας ξύσμα από 1/2 λεμόνι 6 κρόκοι αυγών 50γρ. κορν φλάουρ 200γρ. ζάχαρη επιπλέον ζάχαρη για την επιφάνεια Προετοιμασία: Κρατάμε περίπου 1/3 του φλιτζανιού γάλα στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα που κρατήσαμε και δεν ζεστάναμε. Με ένα σύρμα κτυπάμε καλά τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και να μη ψηθούν τα αυγά. Αφού ενωθούν τα υλικά μαζί επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Γεμίζουμε με το μείγμα 6 ατομικά πυρίμαχα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη. Βάζουμε τα μπολ κάτω από πολύ δυνατό γκριλ (ή, αν έχουμε, χρησιμοποιούμε φλόγιστρο), ώστε να «καεί» η ζάχαρη και να κάνει κρούστα. Σερβίρετε παγωμένη την κρέμα καταλάνα και απολαύστε!

Ελληνικό φαγητό για καλό σεξ

Posted: 02 Dec 2011 04:07 AM PST

Το καλύτερο φάρμακο για καλή σεξουαλική ζωή είναι το παραδοσιακό ελαιόλαδο αλλά και γενικότερα η μεσογειακή διατροφή .Όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν ειδικοί του πανεπιστημίου της Νάπολη και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine», η μεσογειακή διατροφή θωρακίζει τους... άνδρες από τη στυτική δυσλειτουργία. Για τις ανάγκες της μελέτης ερευνήθηκαν ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που ακολουθούσαν μεσογειακό τρόπο διατροφής. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς αυτοί παρουσίαζαν πιο σπάνια στυτική δυσλειτουργία και είχαν γενικότερα καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μάστιγα για τους άνδρες κυρίως εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και του άγχους. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνδρες παρουσιάζουν το πρόβλημα είτε παροδικά είτε μόνιμα ενώ μελέτη ελλήνων επιστημόνων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου έχει δείξει πώς σχεδόν οι μισοί άνδρες άνω των 40 θα εμφανίσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας έστω και μία φορά στη ζωή τους. Φάρμακο για την υγείας μας αποδεικνύεται τελικώς η μεσογειακή διατροφή καθώς δε μας προστατεύει μόνο από τον καρκίνο όπως δείχνουν οι έρευνες αλλά φαίνεται πως συμβάλει και στην καλή σεξουαλική ζωή ειδικά των ανδρών.

Αρακάς λαδερός

Posted: 01 Dec 2011 10:50 AM PST

Υλικά: 
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή 2 κιλά φρέσκο Ύ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 6 φρέσκα κρεμμύδια 2 καρότα 1 ματσάκι άνηθο 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 4 ντομάτες ώριμες 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης αλάτι-πιπέρι 3
Εκτέλεση: 

Εάν ο αρακάς είναι φρέσκος, τον καθαρίζουμε και τον πλένουμε. Εάν είναι κατεψυγμένος, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κατόπιν ψιλοκόβουμε σε κυβάκια το ξερό κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για3-4 λεπτά.Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, τα ντοματάκια ή τις πλυμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες.Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό,αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Εάν χρειαστεί νερό κατά την ώρα του βρασίματος του φαγητού, προσθέτουμε λίγο ζεστό.

δίπλες καλαματιανές..(παραδοσιακό γλυκό)

Posted: 01 Dec 2011 10:37 AM PST

Περιγραφή

Οι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό εδώ στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αραβώνες, γάμους, βαφτήσια. Είναι πεντανόστιμες, αλλά έχουν τη διαδικασία τους για να γίνουν.

 

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:

10 αυγά 1 κιλό αλεύρι χυμό από 1 λεμόνι 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο 1 κ.γ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτι

Σιρόπι:

1 κιλό νερό 1 κιλό ζάχαρη 1 κιλό μέλι 2 κ.σ. λάδι 250γρ. καρύδια 1 κ.σ. κανέλα
Πως το κάνουμε:
recipe image
1.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε, ρίχνουμε το ποτό με το λεμόνι, μετά το αλάτι και τη ζάχαρη, ενώ χτυπάμε όλα αυτά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κρατάμε λίγο από αλεύρι στην άκρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη.

Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα. 

recipe image
2.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει.

Κόβουμε τη ζύμη μας σε μεγάλες ροδέλες και μετά ξανά στη μέση. 

recipe image
3. Παίρνουμε μια ροδέλα. Την πατάμε λίγο με το χέρι. Βάζουμε τη μηχανή για τα ζυμαρικά στο 2 (χοντρό) και περνάμε το ζυμάρι από μέσα.
recipe image
4. Μετά το περνάμε και μια δεύτερη φορά από το ίδιο σημείο.
recipe image
5. Βάζουμε τη μηχανή μας στο 4 (μεσαίο) και περνάμε τη λωρίδα μας από εκεί πάλι 2 φορές.
recipe image
6. Βάζουμε τη μηχανή στο 6 (λεπτό) και περνάμε τη λωρίδα μας για 2 ακόμα φορές από μέσα. Έχουμε πλέον μια πολύ μακριά και λεπτή λωρίδα ζύμης.
recipe image
7. Έχουμε απλώσει πάνω στο τραπέζι μας ένα σεντόνι. Ακουμπάμε εκεί τη λωρίδα μας. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες. Φροντίζουμε να τις σκεπάσουμε με δροσερό σεντόνι και από πάνω για να μην ξεραθούν στο μεταξύ όσες κάνουμε. Κόβουμε τις λωρίδες μας σε κομμάτια ορθογώνια.
recipe image
8. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης από αυτά που κόψαμε. Το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη πλευρά. Μετά το τσιμπάμε από τη μια άκρη με ένα πιρούνι και το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρει το στρογγυλό σχήμα. Θέλει γρήγορες κινήσεις (δες βιντεάκι).
recipe image
9. Για να τηγανιστούν, τις κρατάμε λιγο με το πιρούνι μας κάτω από το λάδι. Δεν θέλει πολύ, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα. Μετά τις αφήνουμε όρθιες σε ένα ταψάκι να φύγει λίγο λάδι.
recipe image
10. Αφού φτιάξουμε τις δίπλες μας, κάνουμε το σιρόπι. Σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για λίγο. Μετά προσθέτουμε το μέλι και το λάδι. Το λάδι το βάζουμε για να μη μαλακώνουν οι δίπλες.
recipe image
11. Το σιρόπι θα αφρίσει. Πρέπει να το ξαφρίσουμε. Όταν είναι έτοιμο (βράσει για λίγο δηλαδή), σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω.
recipe image
12. Βάζουμε μέσα στο σιρόπι μία μία δίπλα, τη γυρνάμε καλά και μετά τις βάζουμε στο ταψί.
recipe image
13. Έχουμε ανακατέψει το καρύδι με την κανέλα. Σε κάθε στρώση από δίπλες ρίχνουμε καρυδάκι λοιπόν από πάνω και έτοιμες οι δίπλες μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις δίπλες έφτιαξε η χρυσοχέρα πεθερά μου.

Γενικά είναι πιο εύκολο εάν γίνουν με δύο άτομα. Και στο πέρασμα από τη μηχανή βοηθάει, αλλά και στο τηγάνισμα, εάν ο ένας ετοιμάζει τα κομμάτια και ο άλλος τηγανίζει.

Η μεγάλη δυσκολία είναι στο γύρισμα της δίπλας. Στην αρχή θα καταφέρετε να την κάνετε να διπλώσει απλώς στα τρία. Θέλει τέχνη και εξάσκηση να γίνουν στρογγυλές. Γι'αυτό και τραβήξαμε αυτό ακριβώς το σημείο σε βίντεο.

Κανονικά εάν τα αυγά σας είναι μεγάλα και βγει ωραία η ζύμη, βγαίνουν 10 δίπλες ανά 1 αυγό, αλλά υπολογίζουμε λιγότερες για να είμαστε σίγουροι. Εφόσον εδώ τις κάνουν για γιορτές και γάμους, αυτή είναι μια τυπική (να μην πω μικρή) δόση.

melomakarona ths giagias

Posted: 01 Dec 2011 10:31 AM PST

Περιγραφή

Πρόκειται για μια καταπληκτική συνταγή της γιαγιάς μου που έχει ξετρελάνει πολύ κόσμο!
Απίθανα μελομακάρονα!

Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό ελαιόλαδο 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο 250γρ πορτοκαλάδα 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 500γρ ζάχαρη 2 κιλά αλεύρι 500γρ καρύδια

Για το σιρόπι:

1 κιλό μέλι 1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη 1 ποτήρι νερό

Πως το κάνουμε:

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λέκάνη και τα ζυμώνουμε Πλάθουμε τα μελομακάρονα Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά Ετοιμάζουμε το σιρόπι Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!

Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι

Posted: 01 Dec 2011 10:29 AM PST

Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι

Περιγραφή

Ιδού ένας τρόπος για να τρελάνετε μικρούς και μεγάλους!!!

Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι

Τι χρειαζόμαστε:

1 1/2 δόση ζύμη από μπισκότα Lebkuchen (Λεμπκουχεν) Πατρόν από λαδόκολλα Άχνη ζάχαρη περίπου 1 σακουλάκι 1/2 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρας 1/2 πλάκα λευκή σοκολάτα Καραμελίτσες και ζαχαρωτα για την διακόσμηση Εxtra λαδόκολλα

Πως το κάνουμε:

1.

Από την ζύμη για Lebkuchen ετοιμάζουμε τις πλάκες ως εξής: Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τόσο ώστε να έχουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 1 δάκτυλο. Πέρνουμε τα πατρών, τα ακουμπάμε πάνω στην ζύμη και κόβουμε στο σχήμα του πατρών. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις πλευρές (4 πλευρές, 2 για την σκεπή, 1 για την βάση και 1 για την καπνοδόχο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°c χρησιμοποιόντας λαδόκολλα για 15 λεπτά περιπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

2.

Αφού έχουν κρυώσει τσεκάρουμε αν όλες οι πλευρές ταιριάζουν μεταξύ τους, Αν κάποια είναι πιο μεγάλη την κόβουμε με το μαχαίρι. Στο μεταξύ λιώνουμε τη κουβερτούρα με την μέθοδο μπεν μαρί.

recipe image
3.

Κόβουμε με το μαχαίρι τα παράθυρα και την πόρτα και στα σημεία που κόψαμε βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα ώστε να δώσει την εμφάνιση του ξύλου. Το αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα.

recipe image
4.

Λιώνουμε σε ένα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ τηγάνι την άχνη ζάχαρη προσθέτοντας ελάχιστο νερό.

recipe image
5.

Με ένα κουταλάκι βάζουμε λιωμένη ζάχαρη στις άκρες από τις πλευρές που θέλουμε να κολλήσουμε (σαν να βάζαμε κόλλα) ή τις βουτάμε στην άχνη. Ενώνουμε αμέσως τα μέρη. Αυτό καλό είναι να το κάνετε σε κάποιο δίσκο ή ταψί στο οποίο θα έχετε βάλει λαδόκολλα απο κάτω και να χρησιμοποιήσετε ποτήρια για στιρίγματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε εύκολα να το μετακινήσουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο, ώστε να στεγνώσειι πιο γρήγορα η ζάχαρη (κόλλα).

recipe image
6.

Αφού το κάνουμε αυτό με όλα τα πλαινά (τοίχους) και έχει πετρώσει η κόλλα μας, κάνουμε το ίδιο και με τις 2 πλάκες που έχουμε για σκεπή και το ξαναφήνουμε να κρυώσει.

recipe image
7.

Με την λιωμένη ζάχαρη κολλάμε και τα ζαχαρωτά που θα χρησιμοποιήσουμε για διακοσμητικά.

recipe image
8.

Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί και την ρίχνουμε όπου θέλουμε να δείχνει χιονισμένο. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη ή νάυλον φαγητού.

Άγιος Βασίλης και το καδράκι του

Posted: 01 Dec 2011 10:27 AM PST

Άγιος Βασίλης και το καδράκι του

Περιγραφή

Μια Χριστουγεννιάτικη κατασκευή.
Άγιος Βασίλης και το καδράκι του

Τι χρειαζόμαστε:

1 δόση ζύμης από τα μπισκοτάκια νηστίσιμα της μαμάς

για το γλάσο

3 κσ νερο 2 φλ αχνη ζάχαρη χρώματα ζαχ/κης

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Φτιάχνω τη ζύμη για τα μπισκότα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Την κάνω δυο μπάλες, την τυλίγω σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο 1/2 ώρα.
recipe image
2. Μέτα την ανοίγω χοντρό φύλλο πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
recipe image
3. Έχω βρει έναν Αγ. Βασίλη για πατρόν, βάζω πάνω στη ζύμη μεμβάνη για να μην κολλήσει το χαρτόνι, βάζω πάνω το πατρόν και κόβω προσεκτικά. Μετά το βάζω στο φούρνο μέχρι να ροδισει.
recipe image
4. Αφού κρυώσει το στολίζω με γλάσο που έχω λειώσει και έχω χρωματίσει σε μια κατσαρόλα σε πολυ σιγανή φώτια.
recipe image
5. Για το καδράκι ανοίγω το φύλλο και κόβω ένα τετράγωνο. Κάνω και σχεδιάκια με τη ζύμη που περίσεψε.
recipe image
6. Τα κολλάω πάνω στο τετράγωνο.
recipe image
7. Το ψήνω και το χρωματίζω με τον ίδιο τρόπο.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές