Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

Posted: 17 Nov 2011 04:33 AM PST

Το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» είναι το πιο γνωστό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα και έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερμηνειών και συζητήσεων. Στην παράσταση τους πέντε ανδρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Πιστιόλα και Αριάδνη Καβαλιέρου.

Ιnfo: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210-3222464 - 3236732.

Κατάχρηση εξουσίας και δυσλειτουργίες

Posted: 16 Nov 2011 11:59 AM PST

Όλο και περισσότερα κρούσματα αυταρχισμού και κατάχρησης εξουσίας κατα­γράφονται στα ελληνικά νοσοκομεία, με πρωτα­γωνιστές τους καταπιεσμένους διοικη­τές και θύματα τους υπαλλήλους - για­τρούς. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εφημερίες, η δυσλειτουργία που έχει προκύψει λόγω της γενικής υποστελέχωσης, επιχειρείται να καλυφθεί διά της φοβέρας, των τελεσιγράφων και των παρα­τυπιών… Α.Χ.

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου

Posted: 16 Nov 2011 10:55 AM PST

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο:  «Ακροδεξιό μπουρλότο» και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ και της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς κανένας από τα κόμματα εξουσίας να θέτει θέμα για την συμμετοχή και παρουσία νοσταλγών του Μεταξά. Ακροδεξιών. Αντιθέτως η ανοχή και η σιωπή φαίνεται να λειτουργεί ως «πλυντήριο» που «καθαρίζει» τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά του ΛΑΟΣ, έτσι ώστε να αποτελέσει μέρος του συστήματος.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΡΚΕΛ-Δ...

Τουρισμός, νέα μεσα και e-μπόριο

Posted: 16 Nov 2011 10:01 AM PST

Ο τουρισμός, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα νέα μέσα είναι οι τρεις τομείς από τους οποίους οι επιχειρηματίες της Αττι­κής και της Θεσσαλονίκης αναμένουν την έξοδο από την οικονομική κρίση. Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματο­ποιήθηκε με τη μεθοδολογία των on-line συνεντεύξεων, μέσω διαδικτύου, σε 100 επιχειρηματίες και διευθυντικά στε­λέχη μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δυσμενούς οικονομικού κλίματος τα μέτρα που ...

Πορτίγια: «Οι Έλληνες βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου»

Posted: 16 Nov 2011 08:52 AM PST

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν όσα είπε στην εφημερίδα «El Diario Montanes» ο άσος του Άρη Κριστιάν Πορτίγια, αναφορικά με την κρίση στην Ελλάδα, δίνοντας έτσι ένα στίγμα του πως βλέπουν την κρίση οι ξένοι πολίτες που ζουν στη χώρα μας.

Παραθέτουμε αποσπάσματα της συνέντευξης:

«Νομίζω ότι είναι ακόμα χειρότερα από όσο νομίζετε στην Ισπανία. Βλέπω ισπανική τηλεόραση και οι ειδήσεις δεν μεταφέρουν το αληθινό πρόβλημα που υπάρχει. Δεν μεταφέρουν την καθημερινότητα του κόσμου. Μόνο στην παραίτηση του ...

Τους έχουν γραμμένους…

Posted: 16 Nov 2011 08:41 AM PST

…Όλους! Ακόμα και τα δικά τους επιστημονικά συμβούλια! Ο λόγος για το δίδυμο Παπακωνσταντίνου – Σηφουνάκη που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης. Όπως καταγγέλλουν 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις η υπουργική απόφαση για τις υδατοκαλλιέργειες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 4 Νοεμβρίου, την ίδια ακριβώς μέρα που κατατέθηκε στο ΥΠΕΚΑ η γνώμη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου! Το συγκεκριμένο Ειδικό Πλαίσιο θεσμοθετεί ...

Με απώλειες 2,41% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Posted: 16 Nov 2011 08:00 AM PST

Το Χ.Α. έκλεισε με πτώση στις 717,93 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,41%, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ενόψει της προσπάθειας την νέας κυβέρνησης να επιτύχει την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 46,82 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών και των εταιρειών Κοινής Ωφελείας . Με θετικό πρόσημο έκλεισαν μόνο οι δείκτες Τεχνολογίας και Ασφαλειών .

Από το σύνολο των τίτλων, 106 μετοχές υ...

Η απόγνωση χτυπάει κόκκινο

Posted: 16 Nov 2011 07:35 AM PST

Σε απόγνωση βρίσκονται οι έμποροι από την ανεξέλεγκτη οικονομική ύφεση που πλήττει τη χώρα μας και η οποία οδηγεί καθημερινά σε λουκέτο χιλιάδες μικρομε­σαίες επιχειρήσεις. Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και στους γύρω δήμους όλο και περισσότερα καταστήματα κλείνουν οριστικά, καθώς τα υψηλά ενοίκια, η αδυναμία εξόφλησης των δανείων, η υπερφορολόγηση και η πτώση της κατανάλωσης κάνουν αδύνατη τη συνέχιση λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίο...

«Ναι, υπό όρους στα πληθυσμιακά κριτήρια» λένε οι οδηγοί ταξί

Posted: 16 Nov 2011 06:54 AM PST

Παρέμβαση υπέρ της υγιούς απελευθέρωσης του κλάδου ταξί έκανε την Τετάρτη το Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής - δηλαδή οι υπάλληλοι -, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Υποδομών, κ. Μ. Βορίδη για τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων στο άνοιγμα των Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης και, άρα, την συναπακόλουθη ανατροπή του νομοσχεδίου του κ. Ι. Ραγκούση.

«Εμείς οι σύγχρονοι σκλάβοι, οι οδηγοί, μη ιδιοκτήτες ταξί, όλο αυτό τον καιρό ακούμε και υπομένουμε κάθε "ειδικό" να εκφράζεται για την επικείμενη απελ...

Βασιλοπούλες με laptop

Posted: 16 Nov 2011 06:41 AM PST

Της Ιωάννας Μπλάτσου

Μια διασκευή του παραμυθιού των Αδελφών Γκριμ «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους» ανέβασε το θέατρο Ακροπόλ στην καινούργια παιδική σκηνή του. Πολύς κόσμος στην πλατεία, πλήθος λιλιπούτειων θεατών αλλά και κάποιες ενστάσεις για τον «εκμοντερνισμό» της μαγείας του παραμυθιού.

Κάθε φορά που πάω να δω μια παιδική παράσταση, παίρνω μαζί μου κι έναν λιλιπούτειο θεατή για να έχω μια από-πρώτο-χέρι αντίδραση για το πραγματικό «γκελ» της παράστασης στο κοινό που απευ...

Υποκριτές και Φαρισαίοι…

Posted: 16 Nov 2011 06:37 AM PST

Πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, είχαν ακουστεί διάφορα ονόματα που θα ήταν επιλογής του εντολοδόχου πρωθυπουργού και τα οποία θα έμπαιναν σε θέσεις - κλειδιά ώστε να προωθήσουν, χωρίς να σκέφτονται το πολιτικό κόστος, την πολιτική του.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που είχαν κυκλοφορήσει, ήταν αυτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου. Πήρε λοιπόν ο Παπαδήμος τον Αλέκο στο τηλέφωνο και του ζήτησε να τον συνδράμει στην προσπάθειά του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας! Φυσ...

«Είμαστε μια οικοτεχνία πολιτισμού»

Posted: 16 Nov 2011 06:36 AM PST

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχει καταφέρει μέσα σε δύο μόλις χρόνια λειτουργίας, τα οποία συνέπεσαν με την οικονομική κρίση, να φιλοξενήσει πάνω από 80.000 θεατές και να πραγματοποιήσει 1.452 εκδηλώσεις! Η Ξένια Καλδάρα συνεχίζει το έργο του εκλιπόντος σκηνοθέτη από τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ιδρύματος και μας εξηγεί τη συνταγή της επιτυχίας του.

Φτάνω στην Πειραιώς 206 την ημέρα της ανακοίνωσης του 2ου Low Budget Festival, που διοργανώνει και φέτος ο Λάκης ...

Το tweet του Μόσιαλου για την κυβέρνηση

Posted: 16 Nov 2011 06:27 AM PST

Σε μία επισήμανση με νόημα προχώρησε ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος με μήνυμά του στο twitter. «13 οι υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης εκεί δεν χρειάστηκαν 50» ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος, για να πάρει πληρωμένη απάντηση από follower του: «Να τα πεις στο Γιώργο κυρ Ηλία μου μαζί του ήσουν με άλλους 45 νομίζω».

Πικρία που δεν είναι μέσα στους 50 ή κοινή λογική; Ποτέ δεν θα το μάθουμε  άβυσσος η ψυχή του έκπτωτου ανδρός…

Αντίθετος με την καθιέρωση λίστας ο Αντώνης Σαμαράς

Posted: 16 Nov 2011 06:03 AM PST

Κατά της καθιέρωσης λίστας για την εκλογή βουλευτών στις επερχόμενες εκλογές τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι «εγώ δεν θέλω λίστα και δεν συμφωνώ, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί δεν μπορείς να του επιβάλλεις πρόσωπα».

Αναφορικά με την πρόταση για κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, όπως είναι η Β΄Αθηνών.

Στην Γλυφάδα...δεν παρκάρουν

Posted: 16 Nov 2011 06:00 AM PST

Παθητική στάση απέναντι σε κάποιους  ιδιοκτήτες μπαρ που λειτουργούν στην πλατεία φαίνεται πως κρατά ο δήμαρχος Γλυφά­δας, τη στιγμή που για την υπόθεση του νεκρο­ταφείου έχει ξιφουλκήσει και… «μασάει» σίδε­ρα. Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ έχουν μετατρέψει τους δρόμους της πόλης σε ιδιόκτητο πάρκινγκ για τις ανάγκες των καταστημάτων τους, εις βάρος βέ­βαια των κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους έξω από τα σπί­τια τους. Μάλιστα το θράσος τ...

Πόπη Τσαπανίδου – Τρέμετε πρωινάδικα

Posted: 16 Nov 2011 05:47 AM PST

Μεγάλη ανατροπή έχει επέλθει στην πρωινή ζώνη των καναλιών τις τελευταίες ημέρες λόγω και των πολιτικών εξελίξεων. Η Πόπη Τσαπανίδου έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στα επιτελεία του Mega και του Antenna, αφού με τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει ανταγωνίζεται στα ίσα τους Λιάγκα - Σκορδά και Φερεντίνο - Χρηστίδου. Η Τσαπανίδου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει γιατί συνδυάζει καλά δημοσιογραφικά αντανακλαστικά, αλλά και εξωτερική εμφάνιση τέτοια που την έχει κατατάξει στις πιο όμορφες δημοσιογράφου...

«κ. Παπακωνσταντίνου έχετε ξεπεράσει κάθε όριο!»

Posted: 16 Nov 2011 05:43 AM PST

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού ΠΕΚΑ εξαπέλυσε ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace επισημαίνοντας ότι έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

Ο Νίκος Χαραλαμπίδης καλεί, μάλιστα, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου «να σταματήσει τώρα τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας και να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις και τα κίνητρά του».

Αφορμή για την μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση είναι, όπως αναφέρει «οι πρόσφατες αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες του Υπουργού, ορισμέν...

Ορκίστηκε η κυβέρνηση Μόντι

Posted: 16 Nov 2011 05:40 AM PST

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ιταλία υπό το Μάριο Μόντι, παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Μόντι κράτησε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ το κρίσιμο υπουργείο Υποδομών και Βιομηχανίας που θα φέρει και την ευθύνη της ανάπτυξης ανατέθηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο της Intesa Sanpaolo, Κοράντο Πασέρα.

Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ορίστηκε ο επικεφαλής της επιτροπής ανταγωνισμού της Ιταλίας, Αντόνιο Κατρικάλα.

Κατά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ο Μάρι...

«Απολύστε τον γάτο»!

Posted: 16 Nov 2011 05:34 AM PST

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η πολιτική, εγχωρίως και διεθνώς, προσφέρει πλείστα θέματα για συζήτηση. Στην πλειοψηφία τους καταθλιπτικά, τεχνοκρατικά, δυσάρεστα. Υπάρχουν όμως και οι αστείες ειδήσεις που αφορούν τα πρόσωπα που επηρρεάζουν την δημόσια ζωή μας.

Στην Αγγλία τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μεγάλο θέμα με τον... γάτο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, την πιο διάσημη διεύθυνση στον κόσμο, κατοικεί ο πρωθυπουργός της Βρεττανίας Ντέϊβιντ Κάμερον με την ο...

Η στασιμότητα οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης, τονίζει ο Ρόμπεϊ

Posted: 16 Nov 2011 05:24 AM PST

«Η τρέχουσα ύφεση, ή μάλλον στασιμότητα, οφείλεται πρωτίστως όχι στις πολιτικές λιτότητας, αλλά στην έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών και των καταναλωτών στην ευρωζώνη», τόνισε ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέγονται πολλά για τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας, αλλά πολύ λίγα για το γεγονός ότι αυτή η πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι αναπόφευκτη σε πολλές χώρες.

Τέλος αναφερόμενος στα...

Η... διπλωματία πεθαίνει τελευταία

Posted: 16 Nov 2011 05:15 AM PST

Ένα ακόμα απίστευτο συµβάν που δείχνει πώς λειτουργούσε το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ την πα­ραµονή της κατάρρευσής του είναι... διπλωµα­τικό. Την ώρα που η Ελλάδα περ­νούσε την πιο δύσκολη φάση των τελευταίων 100 ετών, ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι κυβερνη­τικοί παράγοντες συζητούσαν µε τον νέο πρόεδρο του Ιράκ τον διορισµό µιας Ιρακινής σε... τρίτη χώρα. Πώς εξελίχθηκε το θέµα;

Πριν από µερικές εβδοµάδες στη διάρκεια της συνέλευσης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην Αθήνα ήρθε µεταξύ άλλων και ο νέο...

Ακούραστο σκυλάκι!

Posted: 16 Nov 2011 04:50 AM PST

Η επιμονή και το ...κουράγιο του λιλιπούτειου σκυλιου να ανέβει στο κρεβάτι για να παίξει με το μωράκι είναι πράγματι...αστεία και αξιοθαύμαστη!

Βενιζέλος: "Αυτός είναι κακάσχημος!"

Posted: 16 Nov 2011 04:47 AM PST

Το βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου και έχει πρωταγωνιστή τον Στηβ Γκρίμετ, έναν χεβιμεταλά τραγουδιστή που μοιάζει με τον υπουργό Οικονομικών έφτασε και στο γραφείο των συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όταν του το έδειξαν, η αντίδραση του είχε αρκετή δόση χιούμορ: «Αυτός ειναι κακάσχημος! Τι σχέση έχει με μένα;»

Και για όσους δεν έχουν δει το εν λόγω βίντεο, με τον "κακάσχημο"... το παραθέτουμε:

πηγή: iefimerida

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Νέα σύλληψη για οφειλές στο Δημόσιο

Posted: 16 Nov 2011 04:42 AM PST

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη των Bodyline προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους 625.663.47 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 47χρονος επιχειρηματίας Γ.Πετζετάκις που συνελήφθη την Τρίτη για χρέη στο Δημόσιο, που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Αυτόφω...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές