Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


Αποκάλυψη- σοκ: 1,5 τρισ. ευρώ θαμμένα στην ελληνική γη!

Posted: 06 Oct 2011 08:44 AM PDT



του Κώστα Χαρδαβέλλα


Η επίσημη αξία των ορυκτών στην Ελλάδα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και ανέπαφα είναι 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ και με μια σταδιακή και ήπια εξόρυξη τους , χωρίς να πληρώνει ένα ευρώ το ελληνικό κράτος, θα αποσβεστεί σε 20 χρόνια όλο το ελληνικό χρέος των 360 δισ. ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή που προκαλεί σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη περιέχεται σε επίσημη έρευνα – μελέτη των καθηγητών ορυκτολογίας και γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.Ανανία Τσιραμπίδη και Ανέστη Φιλιππίδη που στηρίζεται σε δικές τους έρευνες αλλά και σε διαπιστώσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS), του Ινστιτούτου Γεωφυσικών Ερευνών της Γαλλίας (FIGR) και της Νορβηγικής εταιρείας σεισμικών ερευνών TGS – Nor.






Μερικά από τα συγκλονιστικά στοιχεία της μελέτης των δυο καθηγητών του Πανεπιστημίου, την οποία έχει ολόκληρη το newsbomb.gr:

Μαγνησίτης ή Λευκόλιθος και Περλίτης: αξία 22 δισ. ευρώ.

Υπάρχουν σε Χαλκιδική, Κοζάνη, Εύβοια, Λέσβο, Αντίπαρο και Έβρο.

Ζεόλιθος: Αξία 18 δισ. ευρώ. Υπάρχουν 600 τόνοι στη Θράκη. Χρησιμοποιείται σε για καθαρισμό αστικών λυμάτων και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, βελτίωση ποιότητας πόσιμου νερού, ιχθυοκαλλιέργειες, συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα.

Λιγνίτης: Σχεδόν όλος ο Ελληνικός λιγνίτης καταναλώνεται εγχώρια από τη ΔΕΗ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ενδεικτικά αποθέματα λιγνίτη ανέρχονται σε 6,7 δισ. τόνους και η αξία τους σε 268 δισ. ευρώ.

Πετρέλαιο: 10 δισ. βαρέλια – αξία 685 δισ. ευρώ

Φυσικό αέριο: Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι 3,5 τρις κυβικά μέτρα συνολικής αξίας 409 δις € στη λεκάνη του Ιονίου , σε δυο υποθαλάσσιες λεκάνες Ν.Δ. (Λεκάνη της Σύρτης) και ΝΑ (Λεκάνη του Ηροδότου) της Κρήτης, στην Επανομή Θεσσαλονίκης και στο Μπάμπουρα Θάσου.

Νικέλιο – Χαλκός – Χρώμιο: Συνολική αξία των τριών ορυκτών στον ελλαδικό χώρο : 56,80 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι επίσημα το ελληνικό κράτος δεν έχει προχωρήσει καν στη χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πλούσια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου.

newsbomb.gr


Πηγή:

kinitro news

Βουλιάζουν οι ελπίδες σε άδειες πισίνες

Posted: 06 Oct 2011 08:42 AM PDT


Η προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ήδη μπει στην τελική της ευθεία, όμως τουλάχιστον στην χώρα μας οι συνθήκες είναι αντίξοες.
Άδειες πισίνες, γυμναστήρια χωρίς ντους και θέρμανση, λιγοστοί χώροι για σωστή εκγύμναση, είναι μερικά από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της χώρας, που αναμένεται να την εκπροσωπήσουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της υφηλίου.
Όπως δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση, Άρης Γρηγοριάδης, οι άδειες
πισίνες είναι η μεγαλύτερη κατάντια του ελληνικού αθλητισμού. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, αλλά είναι παρατημένες και παραμελημένες, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει ο Έλληνας πρωταθλητής αυτός και οι συναθλητές του να έχουν καταντήσει περιπλανώμενοι ζητιάνοι.
«Είμαι είκοσι χρόνια κολυμβητής και είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω δει. Εμείς προσπαθούμε να προπονηθούμε και πάμε όπου βρούμε. Όμως δεν ξέρουμε αν θα βγει η χρονιά. Μας λένε συνεχώς ότι δεν έχουν λεφτά. Για να ανοίξει το φυσικό αέριο, θα πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του χρέους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γρηγοριάδης σε αθλητικό ραδιόφωνο.
Μάλιστα τόνισε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Αθήνα για να μπορέσει να κάνει σωστά αυτό που αγαπάει: «Είναι γύρω στους χίλιους αθλητές που κάνουν προπονήσεις, όμως κάποιο φως δεν βλέπουμε. Αυτό που με στεναχωρεί εμένα είναι πως η Αθήνα έχει κολυμβητήρια και δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο εκεί. Πολλές φορές σκεφτόμαστε να πάμε εκεί».
http://www.sportsecrets.gr/?p=3873


Πηγή:

kinitro news

Σκάνδαλο Olgacom, Κίνα και Ψέκασμα

Posted: 06 Oct 2011 08:40 AM PDT



O alenkaw89 λέει για την ακρίβεια ξανά λέει κι αυτό όλα αυτά που λέμε χρόνια τώρα. Για τα αεροψεκάσματα που έχουν καθηλώσει την ανθρωπότητα της Δύσης κατά το πλείστον, λόγω της διατροφής με κρέατα και γενικά με τροφές αίματος και επεξεργασμένες νεκρές. Μόνο σε αυτούς πιάνουν τα χημικά που ρίχνουν τα αεροπλάνα (?). Μην απελπίζεστε υπάρχουν αντίμετρα εκτός από την χορτοφαγική – καρποφαγική ΜΟΝΟ βιολογική διατροφή υπάρχουν και τα CB, chembusters. Άλλωστε δεν πιάνουν σε όλους μας τα χημικά των αεροψεκασμών, εμείς που παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις ΔΕΝ έχουμε βαρέα μέταλλα στον οργανισμό μας. Παρακολούθηστε προσεκτικά τι λέει ο alekan89.
[…Θέλω να σας προειδοποιήσω για μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εναντίον της ζωής ανθρώπων και ζώων σε αυτόν τον πλανήτη. Γνωρίζετε για τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν καθημερινά και μας αρρωσταίνουν. Κάποιες μεγάλες εταιρείες συνωμοτούν εναντίον του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος να μπορεί να αναπνέει και να είναι υγιής. Εργαζόμουν για μια εταιρεία που ονομάζεται Olgacom για δύο χρόνια, από το 2007 έως το 2009.
Μπορείτε να δείτε από το site τους ότι μοιάζει με μια νορμάλ εταιρεία στο airline catering. Η Olgacom ανήκει στον Patryk Tretyakow και τον εγγονό του Ulryk Tretyakow. Δεν πουλάνε μόνο τροφές για τα αεροπλάνα, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό. Το ξέρω από τα γεγονότα. Τον Νοέμβριοτου 2003, η Olgacom υπέγραψε συμβόλαιο με την Πολωνική χημική βιομηχανία Ciech Chemical Group. Τον Νοέμβριο του 2010 η Κίνα υπέγραψε μια μεγάλη εμπορική συμφωνία με την Πολώνία. Οι λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.
Υπάρχει ένα video του υπουργού οικονομικών Waldemar Pawlak να στέκεται δίπλα στον Jia Qinglin, πρόεδρο της CCPPC. Σε αυτήν την συνάντηση, η Πολωνική εταιρεία Ciech υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Κινεζική κρατική εταιρεία Sinochem Plastic. Η Sinochem Plastic είναι θυγατρική μια από τις μεγαλύτερες και πλέον ισχυρές Κινεζικές κρατικές εταιρείες, της Sinochem Group. Το 2008 η Sinochem αγόρασε της επιχειρήσεις της Monsanto τις Butachlor και Alachlor καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Η Olgacom Global δεν αναφέρεται, αλλά είναι η πιο σημαντική εταιρεία σε αυτό το δίκτυο. Δεν θέλουν να τους ξέρετε, σχεδόν κανένας δεν ξέρει ότι υπάρχουν. Προσφέρει την υλικοτεχνική υποστήριξη για τα χημικά που ψεκάζονται από τα αεροπλάνα και την Γεω-μηχανική.
Ξέρουμε ότι η Κίνα ήδη χρησιμοποίησε έλεγχο καιρού και Γεω-μηχανική στους Ολυμπιακούς του 2008. Εμπλέκονται σε προγράμματα κοινωνικής μηχανικής στο Βιετνάμ και την Πολωνία, χρησιμοποιώντας ψεκαστικά αεροπλάνα σε όλο τον πληθυσμό, ψεκάζοντας τους με χημικά.
Γνωρίζουμε ότι μυστικά αεροπλάνα πετάνε όλη την ημέρα και αρρωσταίνουν τους ανθρώπους.Εκεί υπήρξαν αναφορές για την αρρώστεια των Morgellons, σε επιστημονικές μελέτες από το 2010. Τα Morgellons θεωρούνται από τους γιατρούς ως «παραισθησιακή παρασίτωση», αν μπορούμε να ονομάσουμε γιατρούς αυτά τα «μυημένα» όντα, τρομάρα τους. Τώρα κάνουν δοκιμές στην περιοχή του Gdansk και σε μια μικρή πόλη την Chi Linh, στα βόρεια του Vietnam, κοντά στα σύνορα με την Κίνα.
Έτσι θέλουν να δουν πως μπορούν να ελέγξουν τον πληθυσμό, ελέγχοντας το περιβάλλον του αέρα.
21
Αλλά το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Η Ολλανδία και η ελεγχόμενη από την Bilderberg εταιρεία DSM είναι μέσα στο κόλπο. Από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2011, ο πρίγκιπας Willem-Alexander των Κάτω Χωρών και ο υπουργός οικονομικών Henk Bleeker επισκέφτηκαν το Vietnam με μια ομάδα επιχειρηματιών, επίσης πήγανε στην Ολλανδική χημική βιομηχανία DSM στην Shanghai. Ο Bleeker συναντήθηκε εκεί με τον πρόεδρο Deshu Liu της Sinochem. Βοηθά την Βασιλική DSM να παίρνει διεθνή συμβόλαια. Τον Ιανουάριο του 2011 ο όμιλος εταιρειών Sinochem Group αγόρασε το 50% το παράρτημα της DSM Anti-Infectives για 210 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη λειτουργεί στην περιοχή Thuan !
Τα ΜΜΕ λένε ότι ο πρίγκιπας πήγε στο Vietnam για την Κλιματική Αλλαγή και την Διαχείριση του Νερού ! Αυτό φυσικά είναι η κάλυψη. Η DSM και το γκρουπ της Sinochem συν-χρηματοδοτούν την Olgacom για την επιχείρηση αεροψεκασμού στην Πολωνία και την Chi Linh. Ο Willem-Alexander ανήκει φυσικά στην Bilderberg και ήταν παρών στην συνάντηση του 2009. Επίσης είναι φίλος του Obama και τον επισκέφτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009, ενώ έχει παραδεχθεί το πρόγραμμα της Αμερικής για τον έλεγχο του καιρού. Ο Willem Alexander είναι επίσης πιλότος. Η μητέρα του Queen Beatrix και ο πατέρας του Prince Bernard είναι σημαντικά μέλη της Ελίτ της Νέας Τάξεως Πραγμάτων.
Επίσης φοβούνται τον υπερπληθυσμό, το χάος και χρησιμοποιούν τις τεχνητές αρρώστιες για το δικό τους όφελος. Αυτές οι εταιρείες επίσης χρησιμοποιούν το μονοπώλιο τους στα φάρμακα για τις αρρώστιες που προκαλούν οι ίδιοι κερδίζοντας πολλά χρήματα…]
55xΕν τω μεταξύ ο κόσμος πηγαίνει κατά διαβόλου, πλέει στο πέλαγος την βλακείας που προκαλεί η άγνοια κι ο φόβος και δεν χρησιμοποιεί αντίμετρα στο ψέκασμα. ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ.







Πηγή:

kinitro news

Τι σημαίνει αξιοπρέπεια στην εργασία

Posted: 06 Oct 2011 08:29 AM PDT


Η αξιοπρεπής εργασία αφορά το δικαίωμα στην εργασία για όλους χωρίς καμία διάκριση. Αναφέρεται στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων που τους επιτρέπει, σε αυτούς και στις οικογένειές τους, να ζουν με αξιοπρέπεια (Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε., 2008).



Η αξιοπρεπής εργασία αποτελεί στόχο των εργαζομένων όσον αφορά την εργασιακή τους πορεία. Οι άνθρωποι, επιθυμούν να...

νιώθουν ασφαλείς στην εργασία τους στον ίδιο ακριβώς βαθμό που επιθυμούν μια δουλειά, η οποία θα είναι παραγωγική και θα τους αποφέρει ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Η αξιοπρεπής εργασία θα πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα των παγκόσμιων, εθνικών και τοπικών στρατηγικών που στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Επικεντρώνεται στην προσπάθεια μείωσης της φτώχιας και είναι μέσο για την επίτευξη της συνεχούς ανάπτυξης (ILO, 2006).

...



Σύμφωνα με την οικουμενική διακήρυξη για τα δικαιώματα του ανθρώπου, προβλέπεται μεταξύ των υπολοίπων ότι:

ΑΡΘΡΟ 23

Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργία. 'Ολοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας. Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.



Τι συμβαίνει όμως σήμερα στη "σύγχρονη" ελληνική πραγματικότητα;



Η έννοια της αξιοπρεπούς αμοιβής για την εργασία που προφέρεται αποτελεί πλέον ένα αποτυχημένο ανέκδοτο. Εκπαιδευτικοί καλούνται να μορφώσουν τα παιδιά μας, νοσηλευτές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας μας και τόσοι άλλοι υπάλληλοι ο κάθε ένας στο πόστο του για 1000 ή και πολύ λιγότερα ευρώ το μήνα.

Αυτοί ωστόσο θα πρέπει να θεωρούνται και οι "προνομιούχοι" καθώς υπάρχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με το ελαστικό ωράριο, την επισφάλεια στην εργασία και την ημιαπασχόληση που τους "εξασφαλίζει" μια αξιοπρεπή διαβίωση με 500 ευρώ το μήνα.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση του 20% των ανέργων που καθημερινά νιώθουν την ταπείνωση του κράτους που αντί να τους εξασφαλίσει μία θέση εργασία τους οδηγεί στην κυριολεκτική εξαθλίωση.



Έχει αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται κανείς στις βασικές ανάγκες διαβίωσης μιας οικογένειας με τέτοιες αμοιβές;

Γνωρίζει κανείς ποιο είναι το κόστος των πάγιων εξόδων μιας οικογένειας για τα απολύτως αναγκαία;

Ενδιαφέρεται κανείς για την επιβίωση της "σύγχρονης" ελληνικής οικογένειας που δεν είχε την τύχη (γιατί υπάρχουν και τέτοιες) να έχει αποταμιευμένο "λίπος" για κάψιμο;



Όταν δεν εξασφαλίζονται από την εργασία τα απαραίτητα για μία αξιοπρεπή διαβίωση πως είναι δυνατόν να υπάρχει η απαίτηση και η προσδοκία για σωστή παροχή υπηρεσιών;

Πως είναι δυνατόν με τη συνεχή υποβάθμιση και την κυριολεκτική πλέον εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού της χώρας να υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη;



Πως είναι δυνατόν παράλληλα με την οικονομική εξόντωση των εργαζομένων να θεσμοθετούνται επιπλέον και επαχθή εργασιακά νομοσχέδια ή να κυοφορούνται απειλητικές διατάξεις για το ούτως ή άλλως δυσοίωνο μέλλον των Ελλήνων εργαζομένων;

Όποιο καινούριο εργασιακό νομοθέτημα και αν δει κανείς, το πρώτο που συναντάει είναι πειθαρχικές ποινές, απειλές απόλυσης και περιορισμούς σε στοιχειώδη δικαιώματα του εργαζομένου.



Η αξιοπρέπεια δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασικό δικαίωμα σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο οι συνεχώς αυξανόμενοι άνεργοι έχουν απολέσει αυτό το δικαίωμα.



Ένα κράτος που χρεοκοπεί ασφαλώς και οφείλει να πάρει σκληρά μέτρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Ωστόσο είναι επίσης βέβαιο ότι ένα κράτος που χρεοκοπεί δεν είναι δυνατό να αποφύγει τη χρεωκοπία στηριζόμενο σε στρατιές ανέργων ή αναξιοπρεπείς εργαζομένους.



Όταν το πρώτο καθημερινό μέλημα του Έλληνα εργαζόμενου και πολύ περισσότερο του Έλληνα άνεργου είναι πως θα βγάλει πέρα τις υποχρεώσεις της ημέρας και πως θα εξασφαλίσει όχι πλέον την άνετη αλλά την στοιχειώδη επιβίωση της οικογένειάς του, δεν υπάρχει κανένα μέλλον για αυτόν τον τόπο.



Εάν όσα αναφέρονται ξενίζουν κάποιους είναι γιατί έχουν την ευτυχία να μην τους έχει αγγίξει ακόμα αυτή η πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως όλα αυτά είναι πολύ γνωστά και οικεία σε πολύ μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού αυτής της χώρας.



Εάν μπορούσαν να αισθανθούν αυτήν την πραγματικότητα στην ουσία και όχι στα λόγια οι ταγοί της εξουσίας πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Εάν μπορούσαν να καταλάβουν στην κυριολεξία τι σημαίνει να είσαι πτυχιούχος με οικογένεια χωρίς δικό σου σπίτι και να παλεύεις να τα φέρεις βόλτα με 900 ευρώ το μήνα, ίσως και να υπήρχε μια κάποια ελπίδα. Εάν μπορούσαν να βιώσουν την καθημερινότητα ενός ανέργου θα καταλάβαιναν ότι η αξιοπρέπεια δεν είναι πολυτέλεια αλλά στοιχειώδες δικαίωμα του ανθρώπου και υποχρέωση της πολιτείας.



Αναφορές:

- Οικουμενική διακήρυξη για τα δικαιώματα του ανθρώπου:

http://www.unric.org/el/human-rights-greek/18

- Αξιοπρεπής εργασία για Αξιοπρεπή διαβίωση: Σ.Μ.Υ.Γ.Γ.Ε.Ε.

http://smyggee.blogspot.com/2008/10/blog-post_07.html

- Διεθνές Γραφείο Εργασίας (I.L.O.):

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/Report28April06_formatted_GR.1146220268388.pdf


Πηγή:http://edu4adults.blogspot.com/

kinitro news

Η εξαθλίωση διώχνει τους κατοίκους του κέντρου

Posted: 06 Oct 2011 08:22 AM PDT


Αδειάζει το κέντρο των Αθηνών από τους μόνιμους κατοίκους του, παρά τους σποραδικούς εξωραϊσμούς κτιρίων. Οι τοξικομανείς που παίρνουν τη...
δόση τους στις εισόδους των πολυκατοικιών, οι μετανάστες που συνωστίζονται από άθλιες συνθήκες σε μικρά διαμερίσματα, οι συμπλοκές μεταξύ παρανόμων, η εγκληματικότητα, η πορνεία διώχνουν τους Αθηναίους. Στο Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως 133.386

Πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια υπεράσπισης του κέντρου. Και δεν είναι οι μόνοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, στο Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως το 2011 133.386 λιγότεροι άνθρωποι απ' ό,τι το 2001. Καταγράφεται δηλαδή μείωση του πληθυσμού της τάξης του 20%.

Τα στοιχεία της απογραφής ήρθαν απλώς να επικυρώσουν μία πραγματικότητα γνωστή ακόμα και σε όσους δεν παροικούν στο κέντρο της πόλης. Σημαίνουν όμως και κάτι ακόμα. Περίπου 40 εκατομμύρια λιγότερα έσοδα για το Δήμο Αθηναίων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και βέβαια σημαντικά μειωμένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε ομόφωνα την αντίθεσή του στη μείωση των κονδυλίων. Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρεται ότι μπορεί η Αθήνα να έχει λιγότερους κατοίκους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει λιγότερα προβλήματα.


Πηγή:

kinitro news

"Καθάρισε" η Κύπρος: 2,5 δισ. ευρώ δάνειο από την Ρωσία!

Posted: 05 Oct 2011 11:33 PM PDT

Η Κύπρος γλύτωσε οριστικά από τον Μηχανισμό Στήριξης που έχει "φυλακίσει" την Ελλάδα χάρη στη στήριξη της Ρωσίας, η οποία δανείζει στο κυπριακό κράτος 2,5 δισ. ευρώ. Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, ενέκρινε την δανειακή συμφωνία με την Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών, επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση που θα έκανε στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (για την Ελλάδα, όπως είχε επιβεβαιώσει βουλέυτής Ιβάν Σαββίδης θα έδινε 25 δισ. ευρώ) και με το επιτόκιο που παίρνει η Ρωσία κλείνει και το στόμα εκείνων που υποστήριζαν ότι "Θα είχε πολύ υψηλό επιτόκιο το ρωσικό δάνειο".
Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι "Διεθνείς οίκοι μας δάνειζαν το χειμώνα του 2010 25 δισ. ευρώ με επιτόκιο 6,5% και η κυβέρνηση αρνήθηκε και πήγε κατ΄ευθείαν στο Μνημόνιο" . Αλλά το κυπριακό δάνειο έχει και παράπλευρα οφέλη: Η Ρωσία έχει έναν επιπλέον λόγο να υπερασπιστεί την Κύπρο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πηγή:

kinitro news

Οι μπράβοι...

Posted: 05 Oct 2011 11:20 PM PDT

Καμαρώστε τους...
Με κάθε σεβασμό στους ενστόλους που υπηρετούν τη πατρίδα και το Σύνταγμα...Υπάρχουν και είναι πολλοί...Οι συγκεκριμένοι τύποι που φαίνονται στα βίντεο δεν ανήκουν στη κατηγορία αυτή και δε μπορούν να τύχουν καμίας ανοχής...Ούτε το ότι εκτελούν εντολές αποτελεί άλοθι ή δικαιολογία...Οι Ναζιστές που δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη επικαλέστηκαν την ίδια δικαιολογία...Και όμως εκτελέστηκαν ή καταδικάστηκαν σε ισόβια...Δεν είναι τίποτε άλλο από δωσίλογους ταγματασφαλίτες...Που υπερασπίζονται τη καταστρατήγηση της Δημοκρατίας για να μπορούν οι πολιτικοί να κλείνουν τις μπίζνες τους...Πληρωμένοι μπράβοι είναι...Και δε τους πρέπει κανένας σεβασμός...Ούτε είναι άξιοι να φέρουν το Εθνόσημο...


Ταγματασφαλίτης κλωτσάει τον Λουκάνικο





"Άντρας" των Μ.Α.Τ. χτυπάει γυναίκα....






....συγκεκριμένα τη Δημοσιογράφο Τατιάνα Μπόλαρη....













Τα βίντεο και οι εικόνες προέρχονται από το tsantiri.gr

O σχολιασμός ανήκει στο pikri-sokolata


«Έφυγε» στα 56 του ο Steve Jobs

Posted: 05 Oct 2011 10:55 PM PDT

«Έφυγε» στα 56 του ο Steve Jobs
Ο Steve Jobs, ο συνιδρυτής της Apple και πρώην διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού «κολοσσού» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

«Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Apple που εκδόθηκε λίγο μετά τον θάνατο του Steve Jobs τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίζει «Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας».

Ο Steve Jobs θεωρείτο από τις εμβληματικές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας αφού σύστησε στο ευρύ κοινό το iPod, το iPhone και το iPad.

Ο εκλιπών έδινε χρόνια μάχη με τον καρκίνο και τελικά «νικήθηκε» λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του νέου iPhone.

Ο Steve Jobs γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1955 στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1976 μαζί με τους Steve Wozniak και Ronald Wayne ιδρύει την Apple και ξεκινά ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά φεύγει από την Apple και ιδρύει τη «NeΧT Computers» οι υπολογιστές της οποίας όμως δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση στο κοινό.

Το 1996 επιστρέφει στην εταιρεία που είχε ιδρύσει, αφού η Apple εξαγόρασε τη NeΧT Computers έναντι του ποσού των 429 εκατ. δολαρίων.

Το 1998 λανσαρίστηκαν οι iMac Και τα iBook, το 2001 παρουσιάστηκε από τον Jobs το iPod, το 2003 το Apple Store, το 2007 το iPhone και το 2010 το iPad. Τον Δεκέμβριο του 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «προσώπου της χρονιάς» από την εφημερίδα «Financial Times».

Το καλοκαίρι του 2011 ο Steve Jobs παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Apple λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Διαβάστε επίσης: Τι γράφουν τα διεθνή portal για την απώλεια του Steve Jobs (pics, video) και Τι λένε οι επώνυμοι στο Twitter για τον θάνατο του Steve Jobs


Πηγή:mediagate

guesswork-world

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές