Συνταγές μαγειρικής |
- Λαχταριστό σουφλέ τυριών
- Ζεστή σοκολάτα με μπανάνα!
- Σολομός με χυμό πορτοκαλιού
- Κανελόνια με σπανάκι
- Πίτα με πιπεριές και φέτα
- Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και δημητριακά
- Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και σταφίδες
- Ζύμη Σφολιάτας - Περιεχόμενα
- Κολοκυθόπιτα - Περιεχόμενα
Posted: 07 Oct 2011 11:26 PM PDT Υλικά 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια) 400 γρ. γάλα 100 γρ. κεφαλοτύρι 100 γρ. γραβιέρα 100 γρ. έμενταλ 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 100 γρ. αλεύρι αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδοΜέθοδος 1. Λιώνουμε το βούτυρο (μη κάψει) σε ένα μπόλ και προσθέτουμε όλο το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. 2. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα, πρόσθετουμε τους κρόκους αχτύπητους και τελευταία τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα. 3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με πολύ λίγο αλάτι και τη ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί η μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά. 4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για 30' με 35' στους 180. Λίγα Μυστικά Ακόμα Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των τυριών μην είναι πολύ αλμυρά. Διαφορετικά ελάχιστο αλάτι προσθέτουμε μόνο στη μαρέγκα. Στο φαγητό μας ταιριάζουν επίσης τα μανιτάρια, αφού τα αλευρώσουμε λίγο. Μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό σε βαθύ στρογγυλό σκεύος για σουφλέ. |
Posted: 07 Oct 2011 11:24 PM PDT Υλικά για 4 μερίδες Ό του φλιτζανιού (25 γραμμάρια) κακάο ½ του φλιτζανιού Canderel σε σκόνη 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες 1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά 50 γραμμάρια marshmallows για γαρνίρισμαΜέθοδος παρασκευής του γλυκού ροφήματος με τις μπανάνες
Συμβουλή Αυτό το αφέψημα είναι θαυμάσιο κρύο ή ζεστό. Ανακατέψτε το πολύ καλά πριν το σερβίρετε για να μην σβολιάσει. Μπορείτε να το φυλάξετε σε αεροστεγές τάπερ και να το ξαναζεστάνετε όταν θελήσετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φρέσκο γάλα με γάλα σόγιας. |
Posted: 07 Oct 2011 11:22 PM PDT Υλικά 2 φέτες σολομού χυμό από ένα πορτοκάλι χυμό από 1/4 λεμονιού 1 κ.γλ. μουστάρδα (mild) ξύσμα από λίγο πορτοκάλι 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι
Οδηγίες Εκτέλεσης Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το λάδι, την μουστάρδα και το αλάτι. Περιχύνουμε τις φέτες του σολομού, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30'. Έπειτα, ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. |
Posted: 07 Oct 2011 11:21 PM PDT Υλικά · 1 πακέτο κανελόνια · 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο · 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο · 150 γρ. παρμεζάνα · 150 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα (καπνιστό) · 2 αβγά · 2 ντομάτες τριμμένες · χυμό από 1 λεμόνι · 2 κ.σ. βούτυρο · αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό · 1/2 φλ. γάλα φρέσκο · 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένηΟδηγίες Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις ντομάτες, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Ρίχνουμε τη μίση σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζουμε τα κανελόνια και από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα, το γάλα και την κεφαλογραβιέρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. |
Posted: 07 Oct 2011 11:20 PM PDT Συστατικά συνταγής 1 ½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης 200 γρ. φέτα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι μαϊντανός 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ½ φλυτζάνι λάδι Αλάτι Πιπέρι
Για το φύλλο ½ κιλό αλεύρι 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 αβγό Χλιαρό νερό όσο πάρει Αλάτι Οδηγίες συνταγής Πρώτα φτιάχνουμε το φύλλο. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι, το αβγό και το λάδι και ανακατεύουμε μ' ένα πιρούνι μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να γίνει μια ελαστική μπάλα. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί και την προετοιμάζουμε την γέμιση. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε ζεστάνει το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε τα υλικά αφήνοντάς τα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά στα υγρά τους. Εμείς αφού βουτυρώσουμε ένα ταψί χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το στρώνουμε. Ρίχνουμε στη γέμιση τη φέτα λιωμένη ανακατεύουμε και τη στρώνουμε στο ταψί. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε την πίτα. Τέλος με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε τα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170° C φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. |
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και δημητριακά Posted: 07 Oct 2011 11:15 PM PDT Υλικά για 4 μερίδες 100 γραμμάρια ροδάκινα 100 γραμμάρια φράουλες 100 γραμμάρια μήλα 100 γραμμάρια σταφύλια 30 γραμμάρια χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι Canderel σκόνη 2 συσκευασίες γιαουρτιού χωρίς γεύση 100 γραμμάρια δημητριακά της επιλογής σας 1 κουτάλι μέλι (18 γραμμάρια) Μέθοδος παρασκευής της συνταγήςΚόψτε τα σταφύλια στη μέση και ξεφλουδίστε τα υπόλοιπα φρούτα σε κύβους Αναμείξτε τα γιαούρτια και το χυμό λεμονιού μαζί με όλα τα φρούτα και από πάνω τοποθετήστε το Canderel και το μέλι ως καρυκεύματα Σερβίρετε τη φρουτοσαλάτα με το γιαούρτι σε ένα μπολ και από πάνω τοποθετήστε ξεχωριστά τα δημητριακά |
Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και σταφίδες Posted: 07 Oct 2011 11:12 PM PDT Υλικά: ½ κόκκινο ψιλοκομμένο λάχανο 2 καρότα τριμμένα 2 μήλα ψιλοκομμένα 2 κλωναράκια σέλερι σε ροδέλες 3 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους 4-5 κουταλιές της σούπας σταφίδες 2-3 ραπανάκια σε ροδέλες χυμός ενός λεμονιού 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε αμέσως. |
Posted: 07 Oct 2011 12:32 PM PDT 1 1/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό 1 1/8 φλυτζάνια τσαγιού βούτυρο φρέσκο σκληρό, αγελαδινό ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι νερό Οδηγίες / Εκτέλεση -Κοσκινίζετε το αλεύρι -Ανοίγετε στη μέση ένα λάκκο -Μέσα στο λάκκο, βάζετε το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο νερό -Με τα χέρια αναμιγνύετε, το αλεύρι με το νερό, προσθέτοντας κάθε τόσο νερό -Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή -Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα βρεγμένη και την αφήνετε να αναπνεύσει για 30 λεπτά περίπου -Αμέσως μετά αλευρώνετε μία επιφάνεια και τοποθετείτε τη ζύμη -Την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και με την παλάμη πιέζετε τη ζύμη να ανοίξει σε φύλλο, πάχους 1 δαχτύλου σε σχήμα παραλληλόγραμμου -Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και με το χέρι το πιέζετε ώστε να απλωθεί και να καλύψει τα 3/4 της ζύμης αφήνοντας ένα κενό από τις άκρες της ζύμης ένα δάχτυλο περίπου -Κατόπιν τη διπλώνετε στα 3, (την μία άκρη από την κοντύτερη πλευρά τη διπλώνουμε μέχρι τη μέση και το ίδιο κάνουμε με την άλλη) -Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες -Αμέσως μετά την ξανανοίγετε σε σχήμα παραλληλόγραμμου την ξαναδιπλώνετε και την ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες -Επαναλαμβάνετε ακόμη δύο φορές -Η ζύμη είναι έτοιμη να τη μεταχειριστείτε -Διατηρείται στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο |
Posted: 07 Oct 2011 12:31 PM PDT 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη 1 φλυτζάνι σταφίδες 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα 1/2 φλυτζάνι βούτυρο 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ 1 κουτάκι φύλλο για πίτα -Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε -Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός -Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα -Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι -Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο -Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι -Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο -Απλώνετε τη γέμιση -Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο -Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί -Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε -Ραντίζετε με βούτυρο -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου