Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

Posted: 22 Sep 2011 05:28 AM PDT

ΠΕΜΠΤΗ 22.9

22/9, Μονή Λαζαριστών

Κολοκοτρώνη 21, Δήμος Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης

Δεκαπέντε μέλη από την ομάδα μοναχών Shaolin Kung Fu Masters δίνουν παράσταση που κόβει την ανάσα των θεατών με τις εντυπωσιακές τεχνικές των πολεμικών τεχνών τους. Η «ιστορία» τους μιλάει για τους μοναχούς πολεμιστές που υποχωρούν… όπως το νερό, μαστιγώνουν… όπως ο αέρας και καίνε… όπως η φωτιά. Το βάρος του σώματός τους ξεπερνιέται και δεν υπάρχει ανασταλτικός παράγοντας ανάμεσα στις σκέψεις και τις κινήσεις του...

«Η μαγική φλογέρα»

Posted: 22 Sep 2011 12:38 AM PDT

Της Δώρας Αμαραντίδου

Ένα γερμανικός μύθος, «Ο μαγικός αυλός», έγινε ένα μουσικό παραμύθι ικανό να γοητεύσει και να διδάξει τα παιδιά που μεγαλώνουν… στις άπληστες και εγωκεντρικές μέρες του σήμερα. Το άλμπουμ «Η μαγική φλογέρα» , που περιλαμβάνει cd και βιβλίο, εξιστορεί μελωδικά το παραμύθι της πόλης της Χάμελιν, μέσα από 25 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Γιάννη Γεωργαντέλη και ενδιάμεση αφήγηση σε κείμενα της Χριστίνας Μανιά.

Υπό τον ήχο της φλογέρας και μιας πλειάδας οργάνων κλασικής ...

Ψωροκώσταινα, ο Γιώργος σου πού πάει;

Posted: 22 Sep 2011 12:37 AM PDT

Της Τζένης Κ.

Γιώργο κράζει το παιδάκι, Γιώργο ο νιος και Γιώργο ο γέρος… πλην όμως ο Γιώργος τώρα τελευταία, όλο και πιο συχνά, αποσύρεται σε άγνωστη τοποθεσία, όπου το φεγγάρι δε βγαίνει, τα σύννεφα χαμηλώνουνε και η βρόχα πέφτει άλλοτε straight through και άλλοτε gay through…. Το πυκνό παραπέτασμα χασισοκαπνού που καλύπτει την υπόθεση των επαναλαμβανόμενων εξαφανίσεων έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στο φιλοθεάμον κοινό, που, μη γνωρίζον κατά πού να μουντζώσει, περιστρέφεται γύρω από τον εαυ...

Διαβάστε στο ΠΟΝΤΙΚΙ art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π»

Posted: 21 Sep 2011 10:34 PM PDT

Πατρίσια Απέργη

Μια από τις πιο ταλαντούχες νέες ελληνίδες χορογράφους, ιδρύτρια της ομάδας Αερίτες και καλλιτέχνιδα με παρουσία στο εξωτερικό, μιλάει για τα προβλήματα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και για το παράδοξο φαινόμενο της άνθισης πολλών χορευτικών ομάδων, παρά τις δυσκολίες.

Αρχαιολόγοι vs Μουσείου Ακρόπολης

Έγκριτοι αρχαιολόγοι μιλούν για ηθελημένη απαξίωση του Εθνικού Αρχαιλογικού Μουσείου και κατηγορούν το Μουσείο της Ακρόπολης επειδή "πουλάει".
Μουσική: Το τέλος της "αρπαχτής...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου

Posted: 21 Sep 2011 10:26 PM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Ρουλέτα πτώχευσης» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς η παραδομένη άνευ όρων κυβέρνηση ακολουθεί τις επιταγές της τρόικας. Η απειλή για στάση πληρωμών στο εσωτερικό και το σχέδιο για «κούρεμα» και ελεγχόμενη πτώχευση στο εξωτερικό, μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα φτώχειας και χωρίς κυριαρχία και προκαλούν τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πληθαίνουν οι φωνές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητάνε εδώ και τώρα κυβέρνη...

Χιροσίμα επί 168

Posted: 21 Sep 2011 08:43 PM PDT

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τα επίπεδα ραδιενέργειας στις περιοχές γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίµα που βγαίνουν στη δηµοσιότητα. Σύµφωνα µε την εφηµερίδα «Τόκιο Σιµπούν», η οποία επικαλείται κυβερνητική πηγή, η ποσότητα ραδιενεργού καισίου-137 που έχει διαρρεύσει µέχρι σήµερα από τον κατεστραµµένο πυρηνικό σταθµό είναι ισοδύναµη µε 168 πυρηνικές βόµβες σαν αυτή που έπεσε στη Χιροσίµα. Αυτό βάσει εκτίµησης ειδικής επιστηµονικής επιτροπής για λογαριασµό της ιαπωνικ...

DRIVE

Posted: 21 Sep 2011 07:32 PM PDT

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία ***

Μια συναρπαστική περιπέτεια καταδίωξης που μιλάει για τη διαφθορά και τη βία, με υποδειγματική και άκρως λειτουργική σκηνοθεσία και με οδηγό το συναίσθημα. Ο πρωταγωνιστής Ράιαν Γκόσλινγκ με τις εύγλωττες σιωπές του βάζει σοβαρή υποψηφιότητα ως αντικαταστάτης του αξέχαστου Στιβ Μακ Κουιν. Από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Σκηνοθεσία: Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν. Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ρον Πέρλμαν, Κριστίνα Χέντρικς, Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Ένας λιγομίλητος άν...

Ελένη Μενεγάκη

Posted: 21 Sep 2011 07:12 PM PDT

Μπορεί να της κουβαλάει ο μπράβος τις σακούλες στη λαϊκή, μπορεί να παραθερίζει στα καλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, μπορεί να τρώει sushi στα πιο ακριβά εστιατόρια, αλλά πάνω από όλα είναι μια τρίτεκνη μητέρα, όπως όλες οι άλλες. Και παρά το ότι αμείβεται με χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, δεν διστάζει να ζητάει από το υπό κατάρρευση κράτος το επίδομα του ΟΓΑ για τις τρίτεκνες οικογένειες. Θα είναι αυτή η αποκάλυψη, η αρχή του τέλους της μακροχρόνιας καριέ...

Κυκλοφοριακό «μπλακ ουτ» την Πέμπτη

Posted: 21 Sep 2011 06:18 PM PDT

Χωρίς μετρό, τραμ, προαστιακό, ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί την Πέμπτη, η Αθήνα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες ταξί.

Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας δεν θα ισχύσει αύριο ο δακτύλιος.

Εν τω μεταξύ, εικοσιτετράωρες απεργίες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 5 και 19 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Πίεση από Γαλλία για τα διόδια

Posted: 21 Sep 2011 11:09 AM PDT

Μπορεί εμείς να λέμε μεγάλα και παχιά λόγια, αλλά οι ξένοι όταν πρόκειται να περιφρουρήσουν τα συμφέροντά τους δεν παίζουν. Μέχρι και ο Φρανσουά Φιγιόν πήρε για να ασκήσει πίεση να συνεχιστούν τα έργα στον οδικό άξονα Κορίνθου - Πατρών, που έχουν σταματήσει λόγω κρίσης και της περίφημης αναδιαπραγμάτευσης των διοδίων. Οι Γάλλοι που πρωταγωνιστούν στην κοινοπραξία θέλουν να φύγουν τρέχο­ντας, αλλά οι ντόπιοι εργολάβοι τους κρατάνε με το «έτσι θέ­λω» των συμβάσεών τους στο έργο. Και πιέζουν την...

«Μαχαίρι» στα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκτων

Posted: 21 Sep 2011 10:56 AM PDT

Όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 55.000 ευρώ πλέον δεν θα δικαιούνται τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, στη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων μπαίνουν πλέον εισοδηματικά κριτήρια.

Η διάταξη αυτή εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θρίαμβος της ΑΕΚ σε ματσάρα

Posted: 21 Sep 2011 10:53 AM PDT

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Ξάνθη όπου η ΑΕΚ έκανε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα αφού επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 4-3!  Εξαιρετικό παιχνίδι με πολλά γκολ και αγωνιώδη εξέλιξη που άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο.

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, πολύ καλύτερη από ότι στο ματς με τον Εργοτέλη και πήρε σπουδαία νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Η Ξάνθη ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Μαρσελίνιο στο 13' όταν το φάουλ του Βραζιλιάνου από πλάγια ξεγέλασε τον Αραμπατζή. Στο 19' ο Μανωλάς έχασε μεγάλη ευκαιρία ν...

Ολυμπιακός Βόλου κατά Εθνικής!

Posted: 21 Sep 2011 10:50 AM PDT

Ντροπή. Μόνο αυτό ταιριάζει στις τελευταίες κινήσεις της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου. Σε οριακό σημείο λοιπόν φτάνει ο Ολυμπιακός Βόλου και οι υπεύθυνοί του για να ασκήσουν πίεση στην ΕΠΟ για την παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Οι Βολιώτες έστειλαν νέα καταγγελία στη FIFA στην οποία κάνουν λόγο για επιρροές και παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στις αποφάσεις των δικαστικών υποθέσεων της ομάδας.

Το ανήκουστο! Κοινοποίησαν την καταγγελία αυτή, με όλα της τα στοιχεία, στις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες...

Δικαίωμα (;) στην απόσπαση

Posted: 21 Sep 2011 10:40 AM PDT

Οι εκπαιδευτικοί  Αργυρώ Λαμπάρα και Λάζαρος Τεντόμας δεν κατάφεραν να πά­ρουν απόσπαση σε σχολεία της Αθήνας όπου εί­ναι η μόνιμη κατοικία τους.

Και το γεγονός δεν θα αποτελούσε είδηση αν η πρώτη δεν έπασχε από μυοπάθεια και ο δεύτερος δεν ήταν τυφλός. Οι δυο τύποι των αναπηριών που αντιμετωπίζουν, ωστόσο, δεν εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες στην εγκύκλιο μεταθέσεων... ούτε και στην εγκύκλιο αποσπάσεων του υπουρ­γείου Παιδείας. Για τον λόγο αυτό, ο Λάζαρος Τεντόμας έχει μά­λιστα κατ' επανάλ...

Οξεία επίθεση κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ από πρώην μέλη του Δ.Σ.

Posted: 21 Sep 2011 10:26 AM PDT

Κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, έβαλλαν τα μέλη του ΔΣ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νικόλαος Λογοθέτης, κατηγόρησε τον κ. Γεωργίου ότι απαγόρευε συστηματικά την εμπλοκή των μελών του ΔΣ τόσο στο θέμα του ελλείμματος, όσο και της απογραφής. Επίσης τόνισε ότι επανειλημμένως είχε ζητηθεί από τον κ. Γεωργίου η σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης επί του θέματος.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Συμιγιάννη...

Ξυνίδης: ''Είμαι διατεθειμένος να δεχτώ το γιαούρτωμα''

Posted: 21 Sep 2011 10:00 AM PDT

Με δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ FM, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σ. Ξυνίδης, σχολίασε την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην εποχή του Μνημονίου.

Για τα λάθη και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης ο Σ. Ξυνίδης τόνισε: «Από τη στιγμή που η χώρα έχει φτάσει στο πτωχεύει - δεν πτωχεύει, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Οι εργάτες στη Φουκουσίμα ξέρουν ότι όταν εργάζονται εκτίθενται σε ακτινοβολία που κατά το 99% θα τους δημιουργήσει καρκινογένεση. Επιτελ...

Επιτυχία Παπουτσή

Posted: 21 Sep 2011 09:19 AM PDT

Δεν λέμε, επιτυχία του Παπουτσή, λόγω και της εμπειρίας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατάφερε και πήρε εγκρίσεις από την αρμόδια επίτροπο για προγράμματα θωράκισης των συνόρων από τη λαθρομετανάστευση πάνω από 270 εκατ. ευρώ: ελικόπτερα, θερμικές κάμερες, φράχτη, ταχύπλοα, περιπολικά σκάφη, τζιπ, υποδομές κ.λπ. Το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα τα «δέσουν» με την ελληνική πραγματικότητα όλα αυτά, ποιος θα τα χρησιμοποιεί και ποιοι θα τα συντηρούν, ή θα ρημάξουν εντός ολίγου;

Η αυτοοργάνωση του δικομματισμού

Posted: 21 Sep 2011 09:03 AM PDT

Όλο και ψιλοβοηθάνε, με όποιον τρόπο έχουν, κομματικά στελέχη από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. φοιτητές να αυτοοργανωθούν και να ξεπεράσουν τις κομματικές νεολαίες. Οι «μεγάλοι» επιμένουν ότι οι καταλήψεις δεν βρίσκουν σύμφωνη τη σιωπηρή πλειοψηφία των φοιτητών, όπως και των γονέων τους, που τα βγάζουν με πολύ ζόρι και δεν αντέχουν να χαθεί εξάμηνο. Λέτε η κοινωνική δικτύωση που φούντωσε το κίνημα των «Αγανακτισμένων» να συμβάλει στην αποψίλωση των κομματικών νεολαιών, που με τον νέο νόμο - πλαίσιο χάνουν ...

Διαψεύδονται τα περί 25.000 προσλήψεων στο Δημόσιο

Posted: 21 Sep 2011 08:46 AM PDT

Αναλυτικά στοιχεία για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις του 2010 και του 2011 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί 25.000 διορισμών στο Δημόσιο το 2010.

Βάσει των στοιχείων εγκρίθηκαν 7.385 θέσεις τακτικού προσωπικού, έναντι 80.000 αποχωρήσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο ο αριθμός των συμβασιούχων από 120.000 το 2009 μειώθηκε φέτος στις 35.000 .
Ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στο Δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση ε...

ΔΝΤ: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δέχονται μεγάλο πλήγμα

Posted: 21 Sep 2011 08:41 AM PDT

Το ΔΝΤ στην έκθεσή του «προοπτικές της διεθνούς οικονομίας» αναφέρει ότι οι ολικές δυνητικές απώλειες σε κεφάλαιο των τραπεζών της ΕΕ, από τα τέλη του 2009, ανέρχονται στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ και γι' αυτό κάλεσε την ευρωζώνη να κάνει τη χρήση του «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

«Η εκτίμησή μας δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες αυτών των τραπεζών σε ίδια κεφάλαια, κάτι που προϋποθέτει για εμάς να έχουμε την πρόσβαση σε όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία, που αφορούν τα οικονομικ...

Θα αφεθεί ελεύθερος ο «Μάκαρος»

Posted: 21 Sep 2011 08:20 AM PDT

Tο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής και ακύρωσης της καταδικαστικής απόφασης που εκκρεμούσε εις βάρος του Μάκη Ψωμιάδη, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 300.000. Αποφάσισε ότι ο «Μάκαρος» δεν είναι φυγόδικος και όρισε εγγύηση 20.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος, κάτι που σημαίνει πως τις επόμενες ώρες ο πρώην ποδοσφαιρικός μεγαλοπαράγοντας θα αφεθεί ελεύθερος όπως υποστηρίζουν οι συνήγοροί του, αφού εύκολα θα μπορέσει να πληρώσει αυτό το ποσό.

Αξίζει να σημ...

«Ευπειθώς αναφέρω…»

Posted: 21 Sep 2011 08:00 AM PDT

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», 157 Ολυμπιονίκες, που εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις λόγω των επιτυχιών που έφεραν στη χώρα μας σε αθλητικό επίπεδο, πήραν φύλλο πορείας και παρουσιάζονται ένστολοι σε στρατιωτικά «πόστα», που τους έχουν ανατεθεί. «Απομένει να δούμε τίποτα φαντάρια, να ζητούν αυτόγραφα από τον Πύρρο Δήμα», έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου χθες στελέχη του «Πενταγώνου».

Garib.

Ανακοινώθηκαν τα νέα σκληρά μέτρα

Posted: 21 Sep 2011 07:14 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση στην Κυβερνητική επιτροπή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης με την τρόικα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου σχετικά με τα νέα μέτρα:

Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής...

Η ΝΔ, η ΔΑΠ και οι ανοιχτές σχολές

Posted: 21 Sep 2011 05:43 AM PDT

Το εγκώμιο των «επαναστατών» της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έπλεξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή την στάση της απέναντι στις κλειστές σχολές.

«Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τον αγώνα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοικτές Σχολές, ώστε να μη χαθούν η εξεταστική και το εξάμηνο. Μόνη, απέναντι σε όλους τους άλλους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αγωνίζεται, καταθέτοντας προτάσεις για ανοικτές Σχολές. Συνεχίζει έναν αγώνα, που δικαιώνεται, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα. Συγχαίρουμε όλα τα στε...

Συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ την Τρίτη

Posted: 21 Sep 2011 05:40 AM PDT

Στη Γερμανία θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί όπως είναι φυσικό, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές