Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ-82 ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΘΕΝΑ...ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ...ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ....!!!

Posted: 20 Sep 2011 02:33 PM PDT


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ-82 ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΘΕΝΑ...ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ...ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ....!!!

undefined
Γιαγιά στα 82 της χρόνια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα Επείγοντα με ρήξη παρθενικού υμένα! Το περιστατικό, όπως έγραψε η Ευα Παπαδάτου στην Espresso έγινε όταν η γιαγιά έφτασε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, συνοδευόμενη από έναν νεαρό Αλβανό. Ο 32χρονος εργάζεται τα τελευταία χρόνια για εκείνη ως κηπουρός στη μονοκατοικία της, ενώ παράλληλα τη βοηθάει και σε εξωτερικές δουλειές. Ολα αυτά τα χρόνια η σχέση τους ήταν.....
καλή, αλλά τυπική. Εκείνος της έκανε τις μικροδουλειές και τα θελήματά της και εκείνη του έδινε χαρτζιλίκι και κάποιες φορές ένα πιάτο φαγητό.
Πριν από λίγο καιρό όμως, 82χρονη και 32χρονος ήρθαν πιο κοντά και τελικά έφτασαν στο σημείο να κάνουν σεξ! Κάτι που δεν είχε ευτυχές τέλος αφού η γερόντισσα ήταν παρθένα και αποφάσισε να δοκιμάσει τις χαρές του έρωτα. Δυστυχώς, υπέστη αιμορραγία, γεγονός που τρομοκράτησε και τους δύο και πολύ περισσότερο τον νεαρό, ο οποίος μετέφερε άρον-άρον τη γιαγιά στο νοσοκομείο.
Αρχικά πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά από εκεί τους παρέπεμψαν στην παθολογική κλινική. Οταν ο γιατρός της βάρδιας ρώτησε τι είχε συμβεί, ο Αλβανός είπε ότι η ηλικιωμένη έπεσε και χτύπησε. Ομως, προτού καλά-καλά τελειώσει τη φράση του, η 82χρονη έσπευσε να τον διορθώσει λέγοντας: «Οχι, όχι, δεν λέει αλήθεια. Κάναμε σεξ και εγώ ήμουν παρθένα!» Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, ο παθολόγος παρέπεμψε το... ζευγάρι στη γυναικολογική κλινική, όπου εκεί ήταν πιο αρμόδιοι να «διευθετήσουν» το... ζήτημα.
Ετσι και έγινε. Η γιαγιά μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου όπου ο γυναικολόγος τής πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και κατόπιν την υπέβαλε και μια λεπτή επέμβαση. Σε αντίθεση με τον 32χρονο Αλβανό που βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και έτρεμε σύγκορμος, η γερόντισσα ήταν αρκετά... σπιρτόζα και μάλιστα όταν τη ρώτησαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αν υπήρξε θέμα βιασμού και αν θα προχωρούσε σε μήνυση, εκείνη είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο αφού ήταν η ίδια που ζήτησε από τον νεαρό έμπιστό της να της κάνει το... ψυχικό. Οπως είπε με χιούμορ, η επόμενη φορά ίσως είναι καλύτερη!
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το μ.... της μάνας του!Όλοι στο πάνελ του Alter κάγκελο από δήλωση τηλεθεατή για τον πρωθυπουργό! (βίντεο)

Posted: 20 Sep 2011 02:31 PM PDT

Το μ.... της μάνας του!Όλοι στο πάνελ του Alter κάγκελο από δήλωση τηλεθεατή για τον πρωθυπουργό! (βίντεο)


Χαμός στο Alter όταν κλήθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Κιλκίς κ. Παραστατίδης να κάνει δήλωση σχετικά με την πρόταση του Σαμαρά για εκλογές. Ο τύπος που βγηκε στο τηλέφωνο ανταπαντα ότι δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό αλλά θέλω να κάνω μια δήλωση για τον πρωθυπουργό. Ορίστε του απαντά ο παρουσιαστής των ειδήσεων. Και τότε ο υποτιθέμενος βουλευτής κ. Παραστατίδης (προφανώς είχε μπερδευθεί η γραμμή με κάποιου τηλεθεατή) δηλώνει: Το μ.... της μάνας του! Όλοι στο πάνελ κάγκελο!Δείτε το βίντεο...



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Aπίστευτο!!! Δωρεά μετοχής 670 δισ. κατετέθη στην Γ' ΔΟΥ Πατρών από τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα!!!Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Posted: 20 Sep 2011 02:26 PM PDT


Aπίστευτο!!! Δωρεά μετοχής 670 δισ. κατετέθη στην Γ' ΔΟΥ Πατρών από τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα!!!Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

undefined
H ιστορία που φέρνει στο φως η zougla.gr με πρωταγωνίστρια μια οικογένεια από την Πάτρα, είναι απίστευτη. Όλα ξεκινούν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, όταν  η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής».
Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και ....
κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί.
Όμως οι μετοχές αυτές  ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας. Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίηση των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφά τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.


Η μεγάλη έκπληξη
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι' αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ' Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

"Χρωστάμε τα άντερα μας και θα πάρουν @@@@ μας!"

Posted: 20 Sep 2011 02:16 PM PDT


"Χρωστάμε τα άντερα μας και θα πάρουν @@@@ μας!"



"Ξαναχτύπησε" στο twitter o πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.
Σε παρέμβασή του για τα όσα συμβαίνουν και τα μέτρα που μας ζητάνε, ο Γ. Βουλγαράκης   έγραψε στη προσωπική του σελίδα: «Το ρητό της ημέρας: Δεν πρόκειται περί χρεωκοπίας αλλά περί ανταλλαγής οργάνων. Εμείς χρωστάμε τ΄ άντερα μας και αυτοι θα πάρουν @@@@ μας» !
Πρόσφατα είχε σχολιάσει και τον αρχηγό της ΝΔ Α. Σαμαρά για τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. « Λοιπόν, συμφωνώ με το Σαμαρά. Ούτε γω θα μπορούσα να ήμουνα σε ενα κόμμα με αρχηγό κάποιο, που με τη συμπεριφορά του, πληγωσε τη παράταξη!».
Ο πρώην υπουργός έγραψε στο twitter και την άποψή του για το επίδομα, αναφέροντας ότι η οικογένειά του το έδινε στην Ένωση Πολυτέκνων προκειμένου να το χορηγήσει όπου υπήρχε ανάγκη.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τα "καταφέραμε"! Επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Posted: 20 Sep 2011 02:14 PM PDT


Τα "καταφέραμε"! Επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα


Επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας η τρόικα, όπως ανακοινώθηκε με την ολοκλήρωση της δεύτερης τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία και πλέον οι επικεφαλής της τρόικας θα περάσουν στο στάδιο του επιτόπιου ελέγχου πριν συντάξουν την έκθεσή τους που θα δίνει και το "ok" για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Η τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 23:00 και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών. Μάλιστα δεν έγινε στη Βουλή, όπως επιθυμούσε ο υπουργός, αλλά από το κτήριο της οδού Ζαλοκώστα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  οι εκπρόσωποι ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ είναι ανένδοτοι στα αιτήματά τους για δραστικές οριζόντιες περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των  συντάξεων, σε ποσοστό  25% ή και μεγαλύτερο! Αν και επισήμως το ζήτημα «πλαφόν» στις συντάξεις δεν επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχει πέσει στο τραπέζι και το ανώτατο όριο των 700 ευρώ για τις συντάξεις. Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της αντιπροτείνει κλιμακωτή μείωση.

Ζήτημα άμεσων περικοπών  τίθεται οπωσδήποτε για όσους συνταξιούχους έχουν συντάξεις της τάξης των 1500 -2000 ευρώ, ενώ η τρόικα επιζητά την περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 50%. Οι όποιες αποφάσεις περικοπών ληφθούν θα εφαρμοσθούν άμεσα, από την 1η Νοεμβρίου!

Στο στόχαστρο βρίσκονται και όσοι αξιοποίησαν την εθελούσια έξοδο σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ, καθώς ζητείται η περικοπή των συντάξεών τους, για όσους  βγήκαν σε σύνταξη σε ηλικία μικρότερη των 55 ετων, τουλάχιστον σε ποσοστό 50%. Μόνο οι μητέρες ανηλίκων φαίνονται να την γλιτώνουν απ' όσους πήραν πρόωρες συντάξεις...

Ανένδοτοι είναι οι τροϊκανοί  και για άλλα μέτρα –σοκ, όπως μαζικές απολύσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου. Σκληρό είναι το «παζάρι» για τις απολύσεις που ζητά άμεσα η τρόικα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ  η κυβέρνηση επιμένει προς το παρόν στη λύση της εφεδρείας.

Σε κάθε περίπτωση ζητούν να έχουμε 50.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους σε σύντομο χρονικό διάστημα και μένει να διευκρινισθεί εάν θα επιλεγεί η λύση της απόλυσης ή της εφεδρείας. Το ΔΝΤ πάντως φέρεται να δέχεται τη λύση της εφεδρείας, ενώ ΕΚΤ και ΕΕ είναι πιο «σκληροί» και ζητούν απολύσεις και σύντομα!
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

To Ποντίκι -

Posted: 20 Sep 2011 02:00 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Posted: 21 Sep 2011 12:30 AM PDT

ΤΕΤΑΡΤΗ 21.9

21/9, Σταυρός του Νότου

Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 210-9226975

Ο «Σταυρός του Νότου» ξεκινά την νέα σεζόν με τις live εμφανίσεις της «House Band» στο «Club» της μουσικής σκηνής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διασκευές και εκτελέσεις τραγουδιών από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο της ροκ μουσικής.

21/9,  Βυζαντινό Μουσείο

Τα  Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν την Συμφωνική Ορχήστρα σε ένα πρόγραμμα με συμφωνικά έργα & δημοφιλή αποσπάσματα από μπαλέτα και όπερ...

Το Ιράν προβαίνει στην παραγωγή πιο εξελιγμένου αμυντικού συστήματος απ’ αυτό του ρωσικού S-300. Νέα πλέον δεδομένα στις σχέσεις Ρωσίας-Ιράν;

Posted: 20 Sep 2011 10:49 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με τον διοικητή της Αεροπορικής βάσης του Khatam al-Anbiya στο Ιράν, Farzad Esmaili το Ιράν έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενός πιο εξελιγμένου αμυντικού συστήματος από αυτό του ρωσικού S-300. Σύμφωνα με τον κ. Esmaili η νέα Ιρανική εκδοχή του αμυντικού πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος, με την επωνυμία 'Bavar-373', χρησιμοποιεί δυο με τρείς τύπους βλημάτων για την αντιμετώπιση εναερίων στόχων σε διαφορετικά επίπεδα. Η ανακοίνωση αυτή ...

Δεν γλίτωσε ο Κουβέλης

Posted: 20 Sep 2011 10:40 AM PDT

Παρά την προσπάθεια να αποτινάξει από τον χώρο του τη ρετσινιά του «πρόθυμου» συνομιλητή του ΠΑΣΟΚ, τη­ρώντας διακριτικές αποστάσεις και ασκώντας κριτική σε επιμέ­ρους πτυχές των κυβερνητικών επιλογών, ο Φώτης Κουβέλης δεν γλίτωσε από κάποιους απίθανους «αγανακτισμένους» που γουστάρουν να κράζουν με οπαδική συμπεριφορά. Έτσι, τη Δευτέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη βρέθη­κε στη δύσκολη θέση να γευματίζει σε ταβέρνα στην πλατεία Ναυαρίνου με μέλη της Δη­μοκρατικής Αριστεράς, υπό τι...

Νεκρός ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Μπ. Ραμπανί

Posted: 20 Sep 2011 10:21 AM PDT

Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Μπουρανουντίν Ραμπανί, ο οποίος είχε επιφορτιστεί από την τοπική κυβέρνηση με την πραγματοποίηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, σκοτώθηκε στην κατοικία του την Τρίτη σε βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Καμπούλ.

O Μπουρανουντίν Ραμπανί είχε συνάντηση με δύο μέλη των Ταλιμπάν στην κατοικία του την ώρα της έκρηξης. Σύμφωνα με την αφγανική αστυνομία, ο καμικάζι είχε κρύψει εκρηκτικά στο τουρμπάνι που φορούσε.

Η κατοικία βρίσκεται σε συνοικία...

Λυρικό λεωφορείο

Posted: 20 Sep 2011 10:02 AM PDT

Από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορούν να συμβούν: Να περπατάς ή να οδηγείς στην Πατησίων και ξαφνικά να ακούς, δυνατά και καθαρά, «Τραβιάτα». Σου αλλάζουν τη διάθεση το ανοιχτό λεωφορείο, πάνω στο οποίο καλλιτέχνες της Εθνικής λυρικής Σκηνής τραγουδούν σε δρόμους και πλατείες, και η χαρούμενη έκφραση που παίρνει το πρόσωπο των συνήθως κατσούφικων περαστικών. Στην Ισπανία έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Σοπράνο, βαρύτονοι, τενόροι ανακατεύονται με όσους περιμένουν στην ουρά στις τράπεζ...

ΔΝΤ: Ελληνική δέσμευση η παραμονή στην ευρωζώνη

Posted: 20 Sep 2011 10:02 AM PDT

"Η Αθήνα έχει εκφράσει την «απόλυτη δέσμευσή» της να παραμείνει στην Ευρωζώνη και τα υπόλοιπα μέλη της νομισματικής ένωσης έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του κοινού νομίσματος", ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, την ώρα που το Ταμείο προχωρούσε στην αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων του για την ελληνική οικονομία.

"Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν τη χώρα όσο αυτή βοηθάει τον εαυτό της" δήλωσε ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Γιοργκ Ντεκρεσίν.

Σύ...

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Alpha Bank και Eurobank

Posted: 20 Sep 2011 09:37 AM PDT

Ενέκριναν την Τρίτη τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank και της Eurobank EFG το σχέδιο συγχώνευσης των δύο τραπεζών, που προβλέπει την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

H νέα τράπεζα που θα βγει από αυτή την «ένωση» θα έχει περίπου 2.300 καταστήματα και 150 δισ. ευρώ σύνολο ενεργητικού και θα είναι η 23η σε μέγεθος τράπεζα στην ευρωζώνη.

Η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο τραπεζών, όπως αυτά εμφανίζονται στους ισολογισμούς της 31.12.2010...

Βενιζέλος: «Εθνική επιλογή η συμμετοχή στην ευρωζώνη»

Posted: 20 Sep 2011 09:30 AM PDT

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για δημοψήφισμα αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι  «η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στο ευρώ είναι μία αμετάκλητη και θεμελιώδης εθνική επιλογή την οποία ο ελληνικός λαός προστατεύει με τις θυσίες του, γιατί γνωρίζει πόσο πολύτιμη είναι».

«Η Ελλάδα δε, λόγω του μεγέθους της, δεν είναι ούτε μπορεί να καταστεί ποτέ το κεντρικό πρόβλημα της ευρωζώνης....

ΤΟΥΡΚΙΑ: Φωνάζουν τα… ζαγάρια

Posted: 20 Sep 2011 09:08 AM PDT

Ε, συνέβη κι αυτό: Δεν φτάνουν οι προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Θράκη, δεν φτάνουν οι γκρίνιες της ότι... καταπιέζεται η δήθεν «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα, έχουμε και καταγγελίες ότι τους... κλέψαμε και... σκύλο! Όπως ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της η «Milliyet» με τίτλο «Η γειτονική χώρα οικειοποιήθηκε και τον σκύλο ράτσας "Ζαγάρι"», η Ελλάδα κατέγραψε στα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ράτσας Ζώων τη ράτσα του σκύλου αυτού ως «Ελληνικό Ιχνηλάτη». Επικαλείται μάλιστα τον Τούρκο ειδικό ...

Προφορική συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και 'Petit Chateau SRL'

Posted: 20 Sep 2011 09:00 AM PDT

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως επήλθε προφορική συμφωνία, για την επενδυτική είσοδο της ''Petit Chateau SRL'' στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο Σταύρος Αδαμίδης με την αντιπροσωπεία της εταιρίας , στο προπονητικό κέντρο της «Ένωσης» στα Σπάτα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Έγινε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρίας ''Petit Chateau SRL'' και της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Επήλθε προφορική συμφωνία σχετικά μ...

«Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο»

Posted: 20 Sep 2011 08:39 AM PDT

Ο Πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ-Σαούντ απέστειλε δελτίου Τύπου στη διοίκηση του «τριφυλλιού», μέσω του εκπροσώπου του κ. Βλάσση Τσάκα, στο οποίο αναφέρει αναλυτικό ποιος είναι και ότι ο λόγος του είναι… συμβόλαιο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Τζέντα, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η αυτού υψηλότης, Πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ-Σαούντ γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1986 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Κατέχει δίπλωμα στα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Μ...

Επίθεση της ΠΑΣΚ-Ιατρών στον Λοβέρδο

Posted: 20 Sep 2011 08:15 AM PDT

Με χθεσινή μακροσκελή ανακοίνωση της, η ΠΑΣΚ – Ιατρών, παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει τη διάλυση του συστήματος Υγείας της χώρας, ενώ τοποθετεί στο κάδρο των υπαίτιων το υπουργείο Υγείας και τον Λοβέρδο προσωπικά.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανακοίνωση:

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

«Σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας είναι  απαραίτητος ο σχεδιασμός, η ύπαρξη  στόχ...

Η έγκριση της έκτης δόσης δεν θα «κλειδώσει» στη τηλεδιάσκεψη

Posted: 20 Sep 2011 08:11 AM PDT

Νέες διαπραγματεύσεις για την έγκριση της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου για τη Ελλάδα θα ακολουθήσουν μετά την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο πηγές της τρόικας, «η τρόικα θα πρέπει να έλθει στην Αθήνα για να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις».

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας διεξήχθη σε «καλύτερο από το αναμενόμενο» κλίμα, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι υφίσταται το ενδεχόμενο η 6η δόση να κλειδώσει στην ...

Επίθεση Μιχελάκη σε Βενιζέλο

Posted: 20 Sep 2011 08:00 AM PDT

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή το μήνυμα που εστάλη χθες από το ΥΠΟΙΚ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις διαπιστευμένων συντακτών, το οποίο ανέφερε: «Έκπληξη!!! Η τηλεδιάσκεψη τελείωσε πριν από λίγο. Αναμένεται σε λίγο σύντομη ανακοίνωση».

«Ομολογουμένως ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη καταφέρει να μας εκπλήξει κατ' επανάληψη, με τους χειρισμούς του και τα λεγόμενά του. Άρα τα τρία θαυμαστικά, ίσως και να είναι λίγα», τόνισε ο κ....

Στην Επιτροπή Οικονομικών καλούνται τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ

Posted: 20 Sep 2011 07:47 AM PDT

Ύστερα, από το πέρας της ακρόασης του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το ΔΣ Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα προσέλθουν στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα μέλη του ΔΣ πάντως κατήγγειλαν τον πρόεδρο ότι ακολουθούσε τις οδηγίες της Eurostat.

Μάλιστα, η υπουργός Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα να κληθεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εφόσον, τόνισε πως ...

Αύριο η απόφαση του Εφετείου για Βόλο και Καβάλα

Posted: 20 Sep 2011 07:20 AM PDT

Ούτε σήμερα τελικώς θα γίνει γνωστό, πόσες και ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν το «παζλ» της φετινής Super League. Το Διοικητικό Εφετείο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα για να αποφασίσει αν θα μπλοκάρει ή όχι την προσωρινή διαταγή μη αντικατάστασης των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Super League από άλλη ομάδα, δεν έβγαλε τελικό συμπέρασμα.

Οι δικαστές θα εκδώσουν απόφαση αύριο, καθώς η δικογραφία είναι ογκώδης και θα πρέπει να την μελετήσουν λεπτομερώς, όπως υποστήριξε στο «magnesianews.gr», ο νομ...

Η παράλυση και η εκχώρηση της θέλησης σε εξουσιαστές

Posted: 20 Sep 2011 07:17 AM PDT

Γράφει ο Σωτήρης Τσιλίκας

Σίγουρα, θα έχουμε επισημάνει στον κύκλο μας ανθρώπους, που τους «σέρνουν από τη μύτη» άλλα άτομα και αυτοί δεν αντιδρούν, αλλά αντίθετα υπακούουν.
Λχ
―Ένας άνδρας, που τον κάνει ό,τι θέλει η γυναίκα του και μας εξοργίζει και αυτή, αλλά και η πειθήνια συμπεριφορά του.
―Μια γυναίκα, που υπακούει σα ρομπότ στον άνδρα της και σίγουρα αυτό μας προκαλεί αγανάκτηση και για τους δύο. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος «Μα δεν έχουν λίγο τσαγανό πάνω τους;». Τι συμβαίνει λοιπόν, Σε τε...

Ξεκαθαρίζει το τοπίο…

Posted: 20 Sep 2011 07:09 AM PDT

Αφού καταλάγιασε η… σκόνη από τον «σεισμό» της πρότασης του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε σήμερα πρωτοβουλία, ώστε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο, αναφορικά με το αν η συγκεκριμένη πρόταση απηχεί την πραγματικότητα και είναι ρεαλιστική και βιώσιμη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έδωσε εντολή σήμερα το απόγευμα στο πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο , στο οποίο έχουν κατατεθεί οι ανενεργείς μετοχές του, να επικοινωνήσει άμεσα με τον εκπρόσωπο του εν δυνάμει αγορ...

Σε επικίνδυνη νέα φάση η παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί το ΔΝΤ

Posted: 20 Sep 2011 07:06 AM PDT

"Αδύναμη και ανώμαλη" ανάπτυξη για τις ανεπτυγμένες οικονομίες προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε επικίνδυνη νέα φάση.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Ταμείου σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, αναθεωρούνται δυσμενώς οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα εκτιμάται ότι τελικά η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ θα διαμορφωθεί στο 1,6% το 2011 από 2% που ήταν η...

Είσαι πρωτοετής; Μάθε τι σε περιμένει...

Posted: 20 Sep 2011 06:13 AM PDT

Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο οι πρωτοετείς με την είσοδό τους στη σχολή αντιμετωπίζονται σαν «βασιλιάδες» από ορισμένους δήθεν αθώους και καλούς φοιτητές η οποίοι φυσικά έχουν άλλες βλέψεις…

Το οργανωτικό σημείωμα με την ένδειξη «αυστηρά για εσωτερική χρήση» της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που δημοσιεύει το indymedia από το 1ο οργανωτικό σεμινάριο της ΔΑΠ το 2003 στη Θεσσαλονίκη με θέμα «επικοινωνιακή προσέγγιση πρωτοετών και νέων στελεχών» δείχνει τον τρόπο με τον οποίο δρουν τα μέλη τη...

Εβραϊκά αρχεία επιστρέφουν

Posted: 20 Sep 2011 06:02 AM PDT

Και «δημοτική διπλωματία» μετά την οικονομική, στρατιωτική κ.λπ. Ένα δείγμα είναι η πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει την προσπάθεια για την επιστροφή των αρχείων της Εβραϊκής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην ίδια την Κοινότητα, τα οποία είναι τώ­ρα στην κατοχή της ρωσικής κυβέρνησης. Για τη θέση αυτή και τις σχετι­κές ενέργειες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε 60 Αμερικανοεβραίους επιχειρηματίες και εκπροσώπους Φορέων και Οργανώσεων των ΗΠΑ, οι οποίοι επισκέπτ...

Mείωση του δημόσιου τομέα κατά 30%, ζήτησε ο Ρέππας

Posted: 20 Sep 2011 05:08 AM PDT

Επιστολή στους υπουργούς με την οποία ζητά την άμεση σύμπτυξη των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών κατά 30%, έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Ρέππα θα συγχωνευθούν τμήματα και διευθύνσεις και θα  πραγματοποιηθεί η ανάλογη μείωση των θέσεων προϊσταμένων,  ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση υπηρεσιών και οργανικών θέσεων.

Παράλληλα, η τρόικα ζητά περαιτέρω μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση ε...

Την ελληνική χρεοκοπία αναμένει η Fitch Ratings

Posted: 20 Sep 2011 04:28 AM PDT

Την χρεοκοπία της Ελλάδας αναμένει ο διεθνείς οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησαν οι αναλυτές του με τίτλο «Η οικονομική κρίση στην ζώνη του ευρώ - Πώς τελειώνει;».

Ο οίκος μεταξύ άλλων αναφέρει στην έκθεση ότι η «προφανής αμφιθυμία» ορισμένων για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εγείρει αμφιβολίες  και τονίζει ότι αναμένει την ελληνική χρεοκοπία.

Παράλληλα όμως αναφέρει ότι δεν περιμένει η χώρα να αποχωρήσει από την ζώνη του ευρώ καθώς είναι «οικονομικ...

Χωρίς ΜΜΜ την Πέμπτη

Posted: 20 Sep 2011 04:28 AM PDT

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Πέμπτη αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι θα επανεξετάζουν τη στάση τους έπειτα από κάθε απεργία.

Ποσό 1,625 δισ. ευρώ από την έκδοση γραμματίων

Posted: 20 Sep 2011 04:22 AM PDT

Το ποσό της τάξεως των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

Το επιτόκιο σημείωσε οριακή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, σε 4,56% από 4,50%, ενώ στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,84 φορές, έναντι 2,95 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία. Συνολικά εντός του Σεπτεμβρίου λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ αντί...

Hi Word, play your way to a triple daily bonus

Posted: 20 Sep 2011 12:22 PM PDT

Add news@yazino.info to your address book to make sure our emails reach you.
Having trouble viewing this message? No problem, just click here.

Yazino.com   Invite friends    Log in

Hi Word,

PLAY ANY THREE YAZINO GAMES TO HAVE TRIPLE THE FUN AND EARN TRIPLE THE CHIPS!

GO PLAY

GO PLAY

Three is the magic number right now: playing three Yazino games today through September 27 adds up to a triple daily bonus for you! That makes it the perfect time to try your hand at Blackjack, take over the battleboard in Extreme Bingo, and aim for the Ultimo wheels in Wheel Deal. Plus, be sure to keep an eye on our Facebook page all week for more chances to triple your chips!

*Play three Yazino games between Sep 20 at 8am and Sep 27 at 8am to earn triple bonus. Bonus awarded by September 29.

Play our games:
Wheel Deal Blackjack Texas Hold'em
Roulette Hissteria Extreme Bingo
Facebook share on Facebook  |  connect with us on facebook.com/yazino Twitter share on Twitter Blog see our blog
This is an automated message from Yazino; please do not reply to this email. If you have questions, drop us a line at contact@yazino.com.
You received this message because you registered to Yazino. If you no longer wish to receive news and updates from Yazino, click here to unsubscribe, or see our privacy policy and terms of service.
© 2011 Yazino, Century House 12, Victoria Street, Alderney GY9 3UF

Του κόσμου... τα γλυκά

Posted: 20 Sep 2011 11:05 AM PDT

Πες μου τι γλυκό σ' αρέσει να σου πω πού να ταξιδέψεις. Το click@Life συγκέντρωσε τα διασημότερα γλυκά του κόσμου και αποκαλύπτει από πού «κρατάει η σκούφια τους»!

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Σιροπιαστά, πάστες, του κουταλιού, βουτυράτα, μπισκοτοειδή, σοκολατένια. Όποιο κι αν προτιμάτε, σε όλα υπάρχει τόπος καταγωγής και μια χώρα για να τα απολαύσετε στην αυθεντική τους εκδοχή.

Γαλακτομπούρεκο

Ξεκινώντας από τα κοντινά, το Γαλακτομπούρεκο είναι ένα ελληνικότατο επιδόρπιο, πλούσιο σε κρέμα με τραγανό φύλλο και σιρόπι. Συναντάται σε ταψί με πάνω κάτω φύλλο ή και σε ρολό. Το όνομά του προκύπτει από την ελληνική λέξη γάλα και την τουρκική bourek που σημαίνει πίτα.

Μπακλαβάς


Μπακλαβά συναντά κανείς σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών, ενώ πρόσφατα ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο για την κατοχύρωσή του. Το γλυκό έχει σαφείς επιρροές από τη βυζαντινή κουζίνα όπου συναντώνται συναφή γλυκά, ενώ η τουρκική πόλη Gaziantep φημίζεται για τον μπακλαβά της καθώς θεωρείται ως η πόλη στην οποία γεννήθηκε το γλύκισμα. Εξαιρετικά όμως, είναι και τα βουτυράτα μπακλαβαδάκια Βηρυτού από τον Λίβανο. Χαρακτηριστικό του Μπακλαβά είναι το τραγανό φύλλο, η γέμιση από φιστίκι ή καρύδι και το πλούσιο σιρόπι.

Black forest (Schwarzwälder Kirschtorte)

Στα αγγλικά λέγεται «Black forest», στα γερμανικά «Schwarzwälder Kirschtorte» και σε ακριβή ελληνικό λόγο μεταφράζεται ως «Τούρτα κερασιού Black forest». Όπως και αν το ζητήσετε πάντως, οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν εδώ και πολλά χρόνια το ίδιο γλυκό. Πρόκειται για μια αφράτη τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι, σαντιγί και κεράσια ανάμεσα στις στρώσεις. Λέγεται ότι κατάγεται από τη Γερμανία όπου βρίσκεται και το κανονικό δάσος Black Forest, αν και μάλλον δεν έχει σχέση τόσο με το ίδιο το δάσος, ούτε μοιάζει με αυτό, όπως πιστεύουν μερικοί. Συναντάται επίσης, στην Αυστρία και την Ελβετία. Την ονομασία του πήρε κατά τα λεγόμενα από το λικέρ κερασιού Schwarzwälder Kirsch που προέρχεται από το Black Forest της Γερμανίας. Στην Αμερική φτιάχνουν συχνά Black Forest χωρίς αυτό το λικέρ, γεγονός που οδήγησε την γερμανική νομοθεσία να κατοχυρώσει ως αυθεντική Black Forest μόνο εκείνη που χρησιμοποιεί αυτό το λικέρ.

Αpfelstrudel (apple strudel)


Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό που όμως, έχει συνδεθεί πολύ και με τη Γερμανία αλλά και με τις χώρες της πρώην Αυστροουγγαρίας. Πρόκειται για ένα γλυκό ρολό από χοντρή σφολιάτα, με γέμιση από μήλα, ζάχαρη και κανέλα. Strudel σημαίνει στα γερμανικά «δίνη», «στροβιλισμός» εξ ου και το σχήμα του γλυκού και έχει ρίζες στον τουρκικό μπακλαβά. Η πρώτη συνταγή strudel ανακαλύφθηκε το 1696 και πρόκειται για χειρόγραφη βιεννέζικη συνταγή.

Tiramisu

Με τόπο καταγωγής του την Ιταλία, το tiramisu έχει κλέψει καρδιές παγκοσμίως. Φτιαγμένο με πλούσια κρέμα από τυρί (mascarpone), σαβαγιάρ (μαλακά μπισκότα βουτηγμένα σε καφέ με γάλα) και πασπασλισμένο με μια γενναία δόση από κακάο, το tiramisu σημαίνει «σήκωσέ με» στα ιταλικά. Διαμάχη έχει ξεσπάσει για τον ακριβή τόπο γέννησής του. Πολλοί πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε στη Σιένα, ενώ άλλοι στο Treviso.

Δάχτυλα κυριών

Μια παραδοσιακή συνταγή που έρχεται απευθείας από την Κύπρο. Θυμίζει στη γεύση τον μπακλαβά, αλλά με αρκετές διαφορές από αυτόν. Το όνομά του προήλθε όταν το γλυκό σερβιρόταν στα σπίτια μεταξύ των κυριών. Επίσης, το μακρόστενο σχήμα του θυμίζει γυναικεία δάχτυλα. Είναι ένα τηγανητό σιροπιαστό γλυκό από φύλλο και γέμιση από αμύγδαλα και μπαχαρικά, ενώ για να είναι πλήρως επιτυχημένο, πρέπει να είναι πολύ πολύ τραγανό.

Κρέπα


Η λέξη «crepe» προέρχεται από τη λατινική λέξη «crispa» που σημαίνει κατσαρός. Η ακριβής καταγωγή της κρέπας είναι η Βρετάνη και πια θεωρείται μία από τις εθνικές γεύσεις της Γαλλίας, αν και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αμερική (pancakes). Σερβίρεται συνήθως με διαφόρων ειδών γέμιση, από την απλούστερη μόνο με ζάχαρη, μέχρι την πιο περίπλοκη και πλούσια με παγωτό, σιρόπι, σοκολάτα, γλυκό του κουταλιού και ό,τι βάλει ο νους σας.


Μille-feuille

Γνωστό και ως «Napoleon», το mille-feuille σημαίνει στα γαλλικά 1000 φύλλα. Αν και ο ακριβής τόπος καταγωγής του είναι άγνωστος, η Γαλλία κατέχει τα πρωτεία στην παρασκευή του mille-feuille και ειδικά στο Παρίσι μπορείτε να γευτείτε από τα καλύτερα και πιο γευστικά mille-feuille του κόσμου. Παραδοσιακά φτιάχνεται από τρία φύλλα σφολιάτας χωρισμένα μεταξύ τους με δύο παχιές στρώσεις κρέμας βανίλιας, ενώ μερικές φορές στην κρέμα προστίθεται και σαντιγί ή μαρμελάδα ή ακόμα και σοκολάτα ή φράουλες. Η κορυφή συνήθως, πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη, τρούφα ή αμύγδαλα.

Fondue σοκολάτας

Αν και στο μυαλό μας το fondue σοκολάτας έχει ταυτιστεί με τη Γαλλία, η πρώτη μαρτυρία για το fondue τυριού προέρχεται από τη Ζυρίχη το 1699. Παρ' όλα αυτά εξελίχθηκε και πήρε διάφορες μορφές (με σοκολάτα, λάδι, τυρί, μέλι κτλ). Το fondue σοκολάτας έχει στο κατσαρολάκι του ζεστή ρευστή σοκολάτα στην οποία βουτάς κομμάτια φρούτων. Το fondue έχει ειδικό σκεύος, πιρούνια και πιατάκια.

Sacher Τorte


Η αυθεντική βιεννέζικη Sacher Torte είναι ένα από τα πιο διάσημα γλυκά παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια. Από το 1832 η αυθεντική συνταγή της Sacher Torte είναι επτασφράγιστο μυστικό του ομώνυμου ξενοδοχείου της Βιέννης και μόνο η αυθεντική φτιάχνεται με τη συγκεκριμένη συνταγή. Η βάση της είναι ένα σοκολατένιο κέικ, με μια λεπτή γέμιση από μαρμελάδα βερίκοκο, απλωμένη με το χέρι. Το σοκολατένιο γλάσο που την καλύπτει είναι ίσως, το πιο ελκυστικό κομμάτι του συγκεκριμένου γλυκού που το κάνει παράλληλα και τόσο όμορφο.

Panettone


Αυθεντικό μιλανέζικο γλυκό, αν και δεν έχει κατοχυρώσει της προέλευσή του, που καταναλώνεται κυρίως τα Χριστούγεννα. Μοιάζει με ψηλό, κυλινδρικό γλυκό ψωμί με σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα ή κομματάκια σοκολάτας. Συναντάται πολύ συχνά και σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως στη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη, τη Βολιβία και αλλού. Είναι σήμα κατατεθέν του Μιλάνου και προέρχεται από την ιταλική λέξη «panetto» που σημαίνει μικρό καρβέλι ψωμί. Συνήθως έχει ύψος 12-13 εκατοστά και βάρος μέχρι ένα κιλό.

Pana cotta

Είναι ένα παραδοσιακό κρεμώδες ιταλικό γλυκό από γάλα, κρέμα και ζάχαρη, μαζί με ζελατίνη. Αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, ψύχονται προκειμένου να κρυώσουν και να πήξουν. Οι ρίζες της Pana cotta είναι από τη Βόρεια Ιταλία και την περιοχή του Piemonte, αλλά είναι δημοφιλές γλυκό σε ολόκληρη τη χώρα και σερβίρεται με φρούτα (μούρα ή φράουλα), σοκολάτα ή καραμέλα. Η δημιουργία της Pana cotta λέγεται ότι προήλθε από τον ηπειρωτικό Βορρά της Ιταλίας όπου η κρέμα υπήρχε σε αφθονία και τρωγόταν σκέτη με φουντούκια ή φρούτα. Στη συνέχεια λέγεται ότι οι κάτοικοι την έπηζαν με τον ζωμό από βρασμένα κόκκαλα ψαριών, μέχρι να φτάσουμε στον σύγχρονο τρόπο παρασκευής της με ζελατίνη.

Macaron


Το macaron κατάγεται από τη Γαλλία και φτιάχνεται από αυγά, ζάχαρη, άρωμα πικραμύγδαλου, χρώμα και συνήθως γεμίζεται με κρέμα ή μαρμελάδα. Εντύπωση κάνουν τα διάφορα χρώματα των macaron και οι διαφορετικές γεύσεις που μπορεί να τα βρει κανείς. Από τη στιγμή που στην Αγγλία χρησιμοποιήθηκε ο όρος «macaroon» για να υποδηλώσει το μικρό κέικ καρύδας, δημιουργήθηκε μπέρδεμα σχετικά με την κανονική ονομασία του γλυκού με αποτέλεσμα συχνά το macaron να μπλέκεται με το macaroon. Για αυτό προσοχή στις απομιμήσεις...

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

vkanel@clickatlife.gr

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Aνοιξε τo πρώτο ΑΤΜ με... μπαγκέτες

Posted: 20 Sep 2011 11:04 AM PDT

Ένας φούρνος στο Παρίσι εγκαινίασε το πρώτο 24ωρο μηχάνημα ανάληψης… μπαγκέτας!

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Πόσες φορές έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ψάχνετε μάταια έναν ανοιχτό φούρνο για να αγοράσετε φρέσκο ψωμί, μόνο και μόνο για να επιστρέψετε στο σπίτι σας άπραγοι; Αυτό σκέφτηκε ο Jean-Louis Hecht από το Παρίσι, εγκαινιάζοντας τα πρώτα 24ωρα μηχανήματα πώλησης… μπαγκέτας!

Ο Hecht είναι αρτοποιός στο Παρίσι και πριν δύο χρόνια παρατήρησε πόσο δύσκολο ήταν να βρει κανείς φρέσκο ψωμί τους θερινούς μήνες, αφού αρκετοί από τους 33.000 φούρνους της χώρας έκλειναν για διακοπές. Παράλληλα εκνευριζόταν όταν πελάτες του χτυπούσαν την πόρτα για ψωμί, αφού είχε κλείσει το κατάστημα του. Έτσι σκέφτηκε να δημιουργήσει τον «φούρνο του αύριο» ως την απόλυτη λύση στα προβλήματα του.

Οι μπαγκέτες ψήνονται κατά το ήμισυ σε κανονικό φούρνο και μετά τοποθετούνται στο μηχάνημα. Όταν θελήσει κάποιος να κάνει μια «ανάληψη», βάζει ένα ευρώ στο μηχάνημα, το οποίο με τη σειρά του ψήνει την μπαγκέτα άμεσα. Έτσι μέσα σε λίγο χρόνο μπορούμε να έχουμε μια φρέσκια και αχνιστή μπαγκέτα.

Για την ώρα ο Hecht έχει τοποθετήσει μόλις δύο μηχανήματα, ένα σε κάθε κατάστημα που διατηρεί, αλλά πιστεύει ότι η ιδέα θα εξαπλωθεί. Θεωρεί ότι το μηχάνημά του είναι ανάλογο των ΑΤΜ τραπεζών, οπότε και σε λίγα χρόνια από εξαίρεση που είναι τώρα, θα γίνει ο κανόνας.

Ο Marc Nexhip της ένωσης φούρνων του Παρισιού ήταν λίγο διστακτικός στις δηλώσεις του στο Associated Press σχετικά με το εγχείρημα, αφού δεν φαίνεται πεπεισμένος ότι μπορεί να διατηρηθεί η γεύση της «αυτοματοποιημένης» μπαγκέτας για πάνω από 15 λεπτά, πόσο μάλλον για μερικές ώρες.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μυστικές λιχουδιές από τη Βρετανία

Posted: 20 Sep 2011 11:04 AM PDT

Επειδή η βρετανική κουζίνα δεν είναι μόνο τα fish and chips και τα μπισκότα, σας παρουσιάζουμε μερικές μυστικές λιχουδιές της.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Η βρετανική κουζίνα συχνά παρουσιάζεται ως άνοστη και βαρετή, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι άμα υπάρχουν φρέσκα και νόστιμα προϊόντα, ακόμα και η πιο βαρετή συνταγή μπορεί να ενθουσιάσει. Η μεγάλη έκταση και η ποικιλομορφία στο κλίμα και στα τοπία της χώρας, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές παραδόσεις και τον τοπικισμό των Βρετανών, υπόσχονται μια ιδιαίτερα γευστική κουζίνα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, μερικές καλά κρυμμένες τοπικές (και δανεισμένες) λιχουδιές που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την άποψή σας για το φαγητό στη Βρετανία.

Μοτσαρέλα στο Hampshire

Παραδοσιακά η μοτσαρέλα φτιάχνεται από το γάλα βουβαλιών στην Καμπανία της Νοτίου Ιταλίας, αλλά πλέον μπορείτε να βρείτε ποιοτική μοτσαρέλα και στη Βρετανία. Τα μεγαλύτερα κοπάδια βουβαλιών εκτρέφονται σε μεγάλες, ανοιχτές πεδιάδες του Laverstoke Park Farm στο Hampshire. Η συγκεκριμένη φάρμα λειτουργεί με αυστηρά βιοδυναμικά πρότυπα, οπότε το τυρί και άλλα προϊόντα τους ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητά τους.

Τσάι από την Κορνουάλλη


Αν και το τσάι είναι το πιο διάσημο ποτό στη Βρετανία, το παράδοξο είναι ότι υπάρχει μόλις μια εταιρεία που το παραγάγει στη χώρα. Εξαιτίας του θερμού κλίματος που επικρατεί στην Κορνουάλλη, οι συνθήκες είναι ανάλογες με αυτές στις χώρες με μεγάλη παραγωγή τσαγιού, όπως η Σρι Λάνκα και η Ινδία. Εάν επισκεφτείτε την περιοχή θα βρείτε πάνω από 30 διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού για όλα τα γούστα.

Φρούτα εποχής στο Gloucestershire

Μια από τις μεγάλες χαρές του καλοκαιριού στη Βρετανία είναι τα φρέσκα φρούτα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα φραγκοστάφυλα. Στο Gloucestershire μπορείτε μαζέψετε τα δικά σας φρέσκα φρούτα από τη φάρμα Wotton Farm Shop της οικογένειας Grimes. Η συγκεκριμένη φάρμα ανήκει σε συνεταιρισμό ντόπιων παραγωγών, οπότε εκτός από την όρεξή σας, υποστηρίζετε και την τοπική κοινότητα.


Αφρώδης οίνος από το Bodmin

Στο όχι πολύ πρόσφατο παρελθόν το βρετανικό κρασί αντιμετωπιζόταν ως ένα ανέκδοτο στους γευσιγνωστικούς κύκλους. Λίγο η κλιματική αλλαγή και λίγο η επιμονή των Βρετανών στην τελειοποίηση των μεθόδων τους, πλέον ο αφρώδης οίνος της Βρετανίας μπορεί να στέκεται με αξιοπρέπεια σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ο αφρώδης οίνος από το Camel Valley ξεχωρίζει και το 2009 απέσπασε διεθνή βραβεία.

Κοτόπουλο από το Chepstow

Η φάρμα Madgett's Farm βρίσκεται πάνω στα σύνορα της Αγγλίας με την Ουαλία και έχει αναπτύξει μια παράδοση στην εκτροφή πτηνών όπως κοτόπουλα, πάπιες, χήνες και γαλοπούλες. Τα πτηνά εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο εξασφαλίζοντας στον καταναλωτή πλούσια γεύση. Μπορείτε μάλιστα να αγοράσετε το πτηνό της αρεσκείας σας και να το πάρετε σπίτι σας για να το προετοιμάσετε όπως θέλετε.


Μήλα από το Brookthorpe

Οι Βρετανοί έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα μήλα. Εκτός λοιπόν από τις αμέτρητες ποικιλίες μήλων, συχνά με περίεργα ονόματα όπως Berkley Pippin ή Granny Smith, έχουν δημιουργήσει μερικές απίθανες συνταγές με αυτά. Το Day's Cottage του Brookthorpe είναι ένας κήπος με μηλιές στον οποίο δουλεύουν μόλις δύο άτομα. Σε αυτόν τον πανέμορφο και παραδοσιακό χώρο μπορείτε να αγοράσετε φρέσκο χυμό μήλου και μηλίτη, τα οποία βαθμολογούνται ανάλογα με την γλυκύτητά τους.

Οστρακοειδή από το Kent

Το Kent βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, οπότε σε περιοχές όπως το λιμάνι Whitstable καθημερινά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία φρέσκων οστρακοειδών. Αφού λοιπόν μαζέψουν τα οστρακοειδή από τη θάλασσα, τα βαθμολογούν και τα βράζουν για 20 λεπτά. Μετά αφαιρούν τα όστρακα και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.


Μέλι από τον Monmouthshire

Σύμφωνα με την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής μελιού Llanover Skirrid Honey Farm κοντά στο Abergavenny, η καλύτερη περίοδος για την συγκομιδή του μελιού είναι ανάμεσα στον Μάρτιο και τα τέλη Οκτώβρη. Αυτή είναι η πιο παραγωγική περίοδος για τις μέλισσες και η κατάλληλη εποχή να δοκιμάσετε φρέσκο μέλι.

Ψωμί από τον Montogomery

Ο εχθρός του καλού αλευριού είναι η ταχύτητα και η ζέστη. Στο Montogomery λοιπόν, οι μύλοι είναι σχετικά κρύοι και δουλεύουν με νερό. Αυτή η τεχνική έχει κάνει το αλεύρι του Bacheldre περιζήτητο στους πρωτοκλασάτους σεφ και αρτοποιούς της χώρας. Μια επίσκεψη στα τοπικά καταστήματα για φρέσκο ψωμί και κέικ θα σας πείσει.


Μοσχάρι από το Denbighshire

Στο κτήμα Rhug υπάρχουν 2.500 στρέμματα βιολογικών βοσκοτόπων όπου και εκτρέφονται τα ξακουστά κοπάδια Aberdeen Angus. Αρχικά τα ζώα εκτρέφονται σε φάρμα κοντά στην θάλασσα και ύστερα μεταφέρονται στον συγκεκριμένο βοσκότοπο για να μεγαλώσουν τρώγοντας πλούσια βλάστηση.

Σολομός από το Sutherland

Στην βόρεια άκρη της Σκωτίας θα βρείτε το Kinloch Lodge όπου εργάζεται ο Hugh Montgomery εδώ και πολλά χρόνια. Εκεί αλιεύει άγριους σολομούς, τους οποίους ύστερα καπνίζει στον χώρο του. Εκτός όμως από σολομούς θα βρείτε καπνιστή πέστροφα, ελάφι, σκουμπρί, πάπια και φασιανούς, αλλά και πιο παραδοσιακές γεύσεις όπως φρέσκα λουκάνικα και αυθεντικό haggis (αρνίσια εντόσθια με κρεμμύδι και μπαχαρικά) για τους πιο τολμηρούς.

Λουκάνικα από το Nottinghamshire

Εάν θέλετε να μάθετε τα πάντα για τα λουκάνικα πρέπει να επισκεφτείτε το Wellbeck του Nottinghamshire, μια παραμυθένια πόλη, για το School for Artisan Food. Στην σχολή μπορείτε να κάνετε μερικά ταχύρυθμα προγράμματα ώστε να μάθετε τα πάντα γύρω από τα λουκάνικα και άλλες τοπικές λιχουδιές. Η σχολή, η οποία στεγάζεται σε στάβλους του 19ου αιώνα, έχει παράλληλα φούρνους, ζαχαροπλαστείο γαλακτοκομικών, κρεοπωλείο και μικροζυθοποιεία για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.

Μπύρα από το Burton upon Trent


Η συγκεκριμένη πόλη του αγγλικού Βορρά έγινε η πρωτεύουσα της βρετανικής ζυθοποιίας, όταν γνωστοποιήθηκαν οι ιδιαιτερότητες του υδάτων της περιοχής. Η χημική σύσταση του νερού το καθιστά ιδανικό για την παραγωγή κόκκινης μπύρας. Εδώ θα βρείτε και το Εθνικό Κέντρο Ζυθοποιίας, όπου εκτός από το να μάθετε την ιστορία της μπύρας θα μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικές από τις δυνατές μπύρες της περιοχής.

Άγριο φαγητό από το Sussex

Ο Nick Weston είναι ένας ειδικός επιβίωσης στην άγρια φύση και εκτός από το να σας μάθει τι φρούτα και καρπούς να αποφεύγετε για να αποφύγετε τη δηλητηρίαση, θα σας μάθει πώς να κυνηγάτε, να ψαρεύετε, να προετοιμάσετε και να μαγειρέψετε έξω στη φύση. Μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου παραδίδει μονοήμερα και διήμερα μαθήματα επιβίωσης στην άγρια φύση. Εκεί θα μάθετε τι υπάρχει διαθέσιμο στη φύση, πότε είναι η εποχή του, πώς θα το βρείτε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το ετοιμάσετε.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τα συν και τα πλην της fusion κουζίνας

Posted: 20 Sep 2011 11:03 AM PDT

Δεν πρόκειται για νέα τάση, ούτε για ένα είδος κουζίνας όπου όλα είναι ανυπόφορα ή καταπληκτικά. Ορισμένοι fusion συνδυασμοί φαγητών είναι ευχάριστοι στη γεύση, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν δημιουργηθεί...

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Με τον όρο «fusion κουζίνα» αναφερόμαστε στο είδος εκείνο του φαγητού που συνδυάζει διαφορετικές μαγειρικές μεθόδους ή γεύσεις από διαφορετικές χώρες ή από περιοχές της ίδιας χώρας. Υπάρχει άραγε άλλη λέξη στη γαστρονομία που να προκαλεί τόσο ακραίες αντιδράσεις όπως η λέξη «fusion»;

Η fusion κουζίνα έχει γίνει αρκετά «της μόδας» τις τελευταίες δεκαετίες, όμως στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια σχεδόν αρχαία παράδοση. Ο άνθρωπος συνήθιζε να αναμειγνύει διαφορετικές γεύσεις και υλικά από τότε που ξεκίνησε να τρώει. Μερικές φορές το έκανε κατά τύχη, άλλες από ανάγκη να καταστήσει ξένες γεύσεις πιο οικείες και άλλες φορές, από την ανάγκη του να αντικαταστήσει πιο σπάνια και δυσεύρετα υλικά με τοπικά προϊόντα.


Ορισμένα από τα αποτελέσματα των fusion πειραματισμών είναι πολύ επιτυχημένα, όπως για παράδειγμα το Tex-Mex, που περιλαμβάνει συνήθειες και γεύσεις των πολιτισμών του Τέξας και του Μεξικού που ζουν κοντά μεταξύ τους. Ένα ακόμα fusion πιάτο που έγινε διάσημο λόγω της υπέροχης γεύσης του, είναι η γερμανική λιχουδιά Currywurst (λουκάνικο με κάρι) που συνδυάζει το παραδοσιακό γερμανικό λουκάνικο, με την αμερικανική κέτσαπ και το πικάντικο ινδικό κάρι. Στην Ασία επίσης, γνωστά είναι τα banh mi (γαλλική μπαγκέτα με βιετναμέζικη γέμιση), αλλά και ποικιλία άλλων νόστιμων συνδυασμών που μπλέκουν διαφορετικές ασιατικές γεύσεις στο ίδιο πιάτο.

Στις ΗΠΑ, η πολιτιστική ποικιλομορφία δημιούργησε μια πλούσια κουζίνα: οι Ευρωπαίοι αριστοκράτες προσέθεσαν τις κλασικές ευρωπαϊκές τους τεχνικές μαγειρικής και αυτές αναμείχθηκαν με γεύσεις από την Ινδία, την Αφρική και την Καραϊβική. Επίσης, ιδιαίτερα η Αμερική είναι ένα μεγάλο καζάνι που «παντρεύει» διαφορετικές κουζίνες. Έτσι υιοθέτησε πλήρως τα εβραϊκά bagels αλλά και την pizza, προσθέτοντας τις τροφές αυτές στην καθημερινή διατροφή των πολιτών της.

Ένας άλλος τρόπος να δημιουργήσει κανείς fusion πιάτα είναι να υιοθετήσει ένα φαγητό και να το παρασκευάσει με διαφορετικά υλικά. Η pizza είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, αφού μπορεί να προσθέσει κανείς πάνω στη ζύμη της όλα σχεδόν τα υλικά, από διαφορετικές εθνικές κουζίνες.

Ο συγκεκριμένος τρόπος επιτρέπει στους chefs να απελευθερώσουν ολοκληρωτικά τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, με συνέπεια όμως, να δημιουργούνται πολλές φορές «περίεργα» πιάτα, όπως είναι για παράδειγμα το sushi με foie gras, το οποίο έκανε πολλούς να μισήσουν την fusion κουζίνα.


H ασιατική fusion μαγειρική φαίνεται να κυριαρχεί στο τοπίο του «υβριδικού» φαγητού, με ενδιαφέροντα πιάτα που μπλέκουν τη γιαπωνέζικη κουζίνα με τη λατινοαμερικανική και με άλλες. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν τα εστιατόρια του Nobu. Ο Nobu πρόσθεσε πολλούς συνδυασμούς και ξένα υλικά στο γιαπωνέζικο μενού του, φτιάχνοντας μοναδικά πιάτα.

Στην Ελλάδα δε, είναι πολλά τα εστιατόρια και οι σεφ που τολμούν προκλητικούς γευστικούς συνδυασμούς διαφορετικών γεύσεων. Τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα εμπλουτίζονται με ξένα και μοντέρνα υλικά και παίρνουν τελείως διαφορετική μορφή.

Δεν χρειάζεται όμως, να είστε διάσημοι σεφ για να δημιουργήσετε fusion πιάτα και στο σπίτι σας. Αυτό άλλωστε, συμβαίνει συχνά κατά τύχη ή λόγω των ιδιαίτερων γευστικών μας προτιμήσεων. Πολλοί αγαπάμε τη σόγια, το tabasco, το τζίντζερ και πολλά ακόμα «ξένα» συστατικά και τα προσθέτουμε στα καθημερινά φαγητά μας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα... fusion μενού.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η «επιστροφή» του λαγού...

Posted: 20 Sep 2011 11:02 AM PDT

Υγιεινός, νόστιμος και με μια σχετικά ήπια γεύση κυνηγιού, ο λαγός αναμένεται να κάνει σύντομα μια δυναμική επιστροφή στη διεθνή γαστρονομική σκηνή...

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Στη Βρετανία ο λαγός ήταν δημοφιλής την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά πέρασε στην «αφάνεια» κατά τη δεκαετία του 1960. Κάτι οι ασθένειες που σχετίζονταν με την κατανάλωσή του, κάτι ο συσχετισμός του λαγού με τις πιο δύσκολες και φτωχικές εποχές, τελικά πέρασε «στα αζήτητα».

Ο λαγός συχνά αντιμετωπίζεται με καχυποψία στη διεθνή κουζίνα, ως μεζές κατώτερης ποιότητας –όχι όμως και στην Ελλάδα, όπου τον λατρεύουμε και τον πληρώνουμε «χρυσό» για ένα κομμάτι στιφάδο… Η επιστροφή του άγριου λαγού από το πιάτο των σκύλων και των εκάστοτε gastro pubs, όπως φαίνεται, έχει ήδη ξεκινήσει.

Για τους γεωργούς της Βρετανίας οι λαγοί είναι ένας κακός μπελάς. Αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και κατασπαράσσουν τις καλλιέργειες. Κάθε χρόνο οι ζημιές του προκαλούν τα συμπαθητικά, κατά τα άλλα, χνουδωτά τρωκτικά υπολογίζονται στις 100 εκατομμύρια λίρες.

Το κυνήγι του λοιπόν, είναι επιτακτικό για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους. Σε σχέση όμως, με άλλα κρέατα, όπως το κοτόπουλο για παράδειγμα, η γεύση του άγριου λαγού διαφέρει από εποχή σε εποχή κι έτσι δεν είναι εύκολη η ευρύτερη αποδοχή του από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.


Ο David Holliday είναι μια από τις φωνές που προσπαθεί να επαναφέρει τον λαγό στα μενού των εστιατορίων. Ο Holliday είναι ιδιοκτήτης της «Harwood Arms», της πρώτης pub που απέσπασε αστέρι Michelin και εξήρε στην Telegraph, την πολύπλευρη γαστρονομική ευελιξία του λαγού στην κουζίνα. Δεδομένης όμως, της περιορισμένης ποσότητας άγριων λαγών, αναγκάζεται να χρησιμοποιεί λαγούς εισαγωγής και από φάρμες. Έτσι, λόγω της μικρής ζήτησης και προσφοράς, για την ώρα οι ποσότητες των λαγών θα είναι περιορισμένες.

Σε αυτό συνηγορεί και ο Simon Whitehead της Pakefield Ferrets, εταιρείας κυνηγιού λαγών. Ο Whitehead κυνηγά και πιάνει γύρω στους 10.000 λαγούς το χρόνο, που μπορούν και καλύπτουν όμως, μονάχα την τοπική ζήτηση. Ο ίδιος συμβουλεύει «Αν οι λαγοί είναι άγριοι, φάτε τους όσο είναι μικροί. Πάντα βρίσκονται σε αφθονία και αν τους ψήσετε στο φούρνο όταν είναι τριών ή τεσσάρων μηνών, το κρέας τους λιώνει στο στόμα σας».

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Bobo Souvlaki House: Η γοητεία του body friendly γεύματος

Posted: 20 Sep 2011 11:01 AM PDT

Πόσες φορές έχουμε επισκεφθεί ένα εστιατόριο και παραγγείλαμε αναγκαστικά κάτι βαρετό, επειδή δεν θέλαμε να χαλάσουμε το πρόγραμμα διατροφής μας; Το Bobo Souvlaki House στη Γλυφάδα μας επιτρέπει στο εξής, να απολαύσουμε αγαπημένες γεύσεις χωρίς τύψεις…

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Το Bobo Souvlaki House είναι ένα ελληνικό casual στέκι στη Γλυφάδα, με βάση το… ελληνικό σουβλάκι. Στο εστιατόριο μπορεί κανείς να απολαύσει αγαπημένες γεύσεις από ελληνικές πρώτες ύλες προερχόμενες από επιλεγμένους παραγωγούς, ενώ το λατρεμένο μας σουβλάκι, καλαμάκι ή τυλιχτό, προτείνεται σε μοναδικά πιάτα και συνδυασμούς.

Εδώ δεν αγχώνεστε ούτε για την ποιότητα των πιάτων, καθώς στην κουζίνα κυριαρχεί η φιλοσοφία της σύγχρονης ελαφριάς ελληνικής μαγειρικής, σεβόμενη πάντα τις σύγχρονες συνήθειες, τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτει κανείς για το φαγητό του, αλλά και τη διατροφή των πελατών.

Το σημαντικότερο όμως, ατού του Bobo Souvlaki House είναι ότι έχει ως κύριο άξονά του τις ανάγκες εκείνων που θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους και τις θερμίδες που καταναλώνουν σε κάθε γεύμα, χωρίς όμως, να περιοριστούν. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα εστιατόριο στο μενού του οποίου υπάρχει η ειδική επισήμανση «Bobo Body Friendly» στα πιάτα με τις λιγότερες θερμίδες.


Τα Bobo Body Friendly πιάτα προέκυψαν από τη συνεργασία του Bobo με γνωστό διατροφολόγο, ο οποίος ανέλαβε να καταγράψει αναλυτικά τις θερμίδες του κάθε πιάτου και να προτείνει στους επισκέπτες του εστιατορίου αυτά με τις λιγότερες θερμίδες.

Έτσι, οι θαμώνες του Bobo Souvlaki House που δεν θέλουν να φορτωθούν με περιττά κιλά, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε νόστιμα πλήρη πιάτα, όπως φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό (372 Kcal), γύρο κοτόπουλο ΒoboΠΙΤΑ (445 Kcal), τυλιχτό καλαμάκι χοιρινό (482 Kcal), μερίδα γύρο κοτόπουλο (505 Kcal), γύρο χοιρινό BoboΠΙΤΑ (524 Kcal), σουβλιστό κοτόπουλο (539 Kcal), μπιφτέκι γαλοπούλα (576 Kcal) και αρκετά ακόμα.

Με το σλόγκαν «Κάθε μέρα..."ψήνεται" κάτι καλό», το Bobo Souvlaki House καλωσορίζει καθημερινά όσους αγαπούν το σουβλάκι και δεν το αλλάζουν με τίποτα!

Πληροφορίες: Bobo Souvlaki House, Λαζαράκη 15, Γλυφάδα, 210 8983233, www.boborestaurants.com .

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Όποιος θυμάται το χειρόγραφο δελτίο παραγγελίας, παρακαλείται να το ξεχάσει...

Posted: 20 Sep 2011 11:00 AM PDT

Κι ενώ η τεχνολογία εξελίσσεται, ο τομέας της εστίασης δεν μένει με τα χέρια δεμένα, αλλά φροντίζει να υιοθετήσει τα ατού των νέων τεχνολογιών για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Οι παλιότεροι που θυμάστε τους σερβιτόρους των εστιατορίων να καταγράφουν σε μικρά μπλοκάκια, με γρήγορα άσχημα γράμματα την παραγγελία σας, καλύτερα να τους ξεχάσετε. Όσοι δε, θυμάστε τον σερβιτόρο να σας αφήνει το δελτίο παραγγελίας στο τραπέζι μαζί με ένα στυλό για να σημειώσετε μόνοι σας τα πιάτα που θα θέλατε, έχετε μείνει αιώνες πίσω.

Τώρα τα «τύπου ipad» ασύρματα μηχανηματάκια, έρχονται να πάρουν σιγά σιγά τον ρόλο που παλιότερα είχε το σημειωματάριο και το στυλό.

Πολλά εστιατόρια στο εξωτερικό –λιγότερα ακόμα στην Ελλάδα- έχουν ήδη αντικαταστήσει το πατροπαράδοτο μπλοκ και το στυλό, με το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ασύρματα συνδεδεμένων φορητών mini υπολογιστών. Οι κινήσεις των σερβιτόρων είναι πια πολύ πιο απλές και πιο γρήγορες –αν και εφόσον μάθουν να χειρίζονται σωστά και καλά το σύστημα.


Τα τραπέζια είναι όλα αριθμημένα και καταχωρημένα στη μνήμη του υπολογιστή, όλα τα πιάτα είναι περασμένα και εμφανίζονται στην οθόνη του, ενώ ο σερβιτόρος απλά επιλέγει το μενού που επιθυμεί το κάθε τραπέζι. Απλό; Απλούστατο!

Το συγκεκριμένο σύστημα βέβαια, προκαλεί σε πολλούς ακόμα, πανικό και άγχος μήπως και περαστεί κάτι λάθος στην παραγγελία τους, μήπως έρθουν αχνιστά μύδια στη θέση του T-bone steak που παρήγγειλαν ή μια παγωμένη μπίρα αντί για ένα ποτήρι Cabernet Sauvignon.

Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι ένας υπολογιστής είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνει λάθος σε σχέση με έναν άνθρωπο, όμως και τα δύο μπορούν να συμβούν υπό συνθήκες. Με τη διαφορά ότι το λάθος του σερβιτόρου είναι «ανθρώπινο», ενώ του υπολογιστή όχι. Παρ' όλα αυτά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεν σερβιτόρος να ακούσει την γκρίνια για το λάθος του, το δε σύστημα να μην «ακούσει» τίποτα, καθώς όλα αποδίδονται σε λάθος του συστήματος. Απλό; Απλούστατο!

Να λοιπόν, τέσσερις λόγοι που τα σύγχρονα και εκμοντερνισμένα εστιατόρια θα έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν τις χειρόγραφες παραγγελίες και στη θέση τους να βάλουν το καλύτερο και πιο εκσυγχρονισμένο ηλεκτρονικό σύστημα:

Από το εστιατόριο Qsine του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Celebrity Eclipse των Celebrity Cruises

1. Ποιος χρησιμοποιεί χαρτί σήμερα; Όταν η εποχή των χειρόγραφων σημειώσεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, γιατί οι σερβιτόροι να συνεχίζουν να γράφουν με το χέρι, όταν μπορούν απλά να… κλικάρουν σε έναν mini υπολογιστή, στέλνοντας άμεσα την πληροφορία στην κουζίνα;

2. Κερδίζεται πολύτιμος χρόνος. Το να σημειώνεις ολόκληρη την παραγγελία και να γράφεις ένα ένα τα πιάτα, θέλει οπωσδήποτε αρκετό χρόνο. Κι αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους σεφ και τους ιδιοκτήτες, που μπορούν και θέλουν να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες σε μία βραδιά.

3. Το να γράφεις σε ipad είναι οπωσδήποτε πιο… «επαγγελματικό» από το να γράφεις σε μπλοκ με χαρτί και μολύβι. Δίνει «άλλο αέρα» τόσο στον σερβιτόρο όσο και στο εστιατόριο.

4. Σε περίπτωση λάθους, το χαρτί αποτελεί απόδειξη αυτού, σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο ο πελάτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση και έτσι, δεν μπορεί να αποδείξει το λάθος του σερβιτόρου.

Μήπως μετά από όλα αυτά, το επόμενο βήμα είναι να εξαφανιστούν ακόμα και οι σερβιτόροι;

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γάλλοι μοναχοί κατακτούν τον κόσμο του κρασιού

Posted: 20 Sep 2011 10:59 AM PDT

Μια ομάδα μοναχών στα νησιά Λερέν της Γαλλίας προσεύχεται, καλλιεργεί αμπέλια, φτιάχνει κρασί και εκπλήσσει ευχάριστα τους οινόφιλους!

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011
Φωτογραφία: www.abbayedelerins.com

Το σύμπλεγμα νησιών Λερέν βρίσκεται κοντά στις Κάννες, στη Γαλλική Ριβιέρα και από το 405 μ.Χ. φιλοξενεί σχεδόν μόνιμα Γάλλους μοναχούς. Αν και το νησί και οι μοναχοί που έχουν εγκατασταθεί εκεί διατηρούν ένα σχετικά χαμηλό προφίλ, το κρασί που φτιάχνουν κάνει… «θραύση».

Το ενδιαφέρον για το κρασί αυτό αναπτύχθηκε μετά το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όταν το διάσημο ξενοδοχείο Martinez το σέρβιρε σε αστέρες και παραγωγούς.

Στους αιώνες που έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυση του πρώτου αβαείου μέχρι σήμερα, οι μοναχοί έχουν δεχθεί επιδρομές από πειρατές, έχουν απαχθεί, έχουν αλλάξει δόγμα και «έχουν βάλει λουκέτο» το 1778. Μετά τη Γαλλική Επανάσταση δεν άργησαν να επιστρέψουν όμως, στο ειδυλλιακό νησί και το 1859 μια νέα γενιά μοναχών δημιούργησε μια καινούργια κοινότητα.

Εκτός από τις προσευχές και την ασκητική ζωή, αυτό που συνδέει τους μοναχούς αυτά τα 600 σχεδόν χρόνια είναι το κρασί. Ο αδερφός Μαρί Πακ εξηγεί στo Reuters ότι «σύμφωνα με τον Άγιο Βενέδικτο, ένας μοναχός είναι μοναχός όταν ζει από τους καρπούς της εργασίας τους. Εμείς ζούμε σεμνά από τα κρασιά και τα ποτά μας».

Φωτογραφία: www.abbayedelerins.com

Το νησί έχει ένα ιδιαίτερο κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια σταφυλιών και το κρασί παίρνει μοναδική γεύση και άρωμα. Το αμμουδερό έδαφος οχτώ εκταρίων στο κέντρο του νησιού είναι πλούσιο σε πυλό, ασβεστόλιθο και φυτική ύλη, με τη θάλασσα να προσδίδει μοναδικότητα στο κρασί. Από τη δεκαετία του '90 και ύστερα, με τη βοήθεια οινολόγων, έχουν κάνει μεγάλες αλλαγές στις μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής, έτσι ώστε το κρασί τους να είναι σήμερα υψηλής ποιότητας.

Η καλλιέργεια των αμπελιών γίνεται με απόλυτα βιολογικό τρόπο, δηλαδή χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, ώστε να μην διαταράσσεται η ισορροπία του οικοσυστήματος. Οι μοναχοί φτιάχνουν Cuvée Saint Salonius από σταφύλια Pinot Noir, Cuvée Saint Lambert από σταφύλια Mourvèdre, τα Cuvée Saint Honorat και Saint Saveur από σταφύλια Syrah, ενώ το λευκό Saint Césare γίνεται εξολοκλήρου από Chardonnay.

Εκτός από την αίγλη των αστέρων του Hollywood, τα κρασιά των μοναχών έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία για την ποιότητά τους. Το Vintage Syrah του 2005 για παράδειγμα πωλείται πλέον, μεταξύ 50 και 190 ευρώ το μπουκάλι. Όσο δημοφιλές και να γίνει όμως το κρασί τους, οι μοναχοί διατηρούν την ταπεινότητα τους και το φιλανθρωπικό τους προφίλ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις κρασιού, καθώς και από τις οικειοθελείς χορηγίες στο νησί (μίνιμουμ εισφορά 1000 ευρώ) διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως εξηγεί ο αδερφός Μαρί Πακ στo Reuters «Μεγαλύτερη χαρά παίρνεις από την προσφορά, παρά από την απόκτηση».

Πληροφορίες: http://www.abbayedelerins.com/

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Κανόνες συμπεριφοράς για… παιδιά σε εστιατόρια

Posted: 20 Sep 2011 10:58 AM PDT

Τα παιδιά τα λατρεύουμε όλοι, είναι αξιαγάπητα και τρελαινόμαστε να ασχολούμαστε με αυτά. Μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν να γίνονται ενοχλητικά, φωνακλάδικα και κουραστικά. Στα εστιατόρια όμως, πρέπει να τους αναγνωρίζουμε πλήρη δικαιώματα, αλλά και να φροντίζουμε να μην ξεπερνούν τα όρια.

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη και αμήχανη θέση σε κάποιο εστιατόριο, όπου ένα παιδί χαλάει την σχετική ηρεμία και ησυχία με φωνές και αταξίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπόλοιποι πελάτες προσπαθούν να αγνοήσουν τη φασαρία, χωρίς όμως, αυτό να είναι πάντα εφικτό.

Από την μια οι γονείς μπορεί να μην ξέρουν ακριβώς πώς να χειριστούν την κατάσταση, από την άλλη τα «θύματα» των τσιρίδων δεν μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν εστιατόρια τα οποία θέλοντας να αποφύγουν τέτοιους μπελάδες καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις, όπως είναι η απαγόρευση εισόδου σε παιδιά.

Υπάρχουν όμως τακτικές και λύσεις, ώστε να μην περιορίζονται τα εκτός σπιτιού γεύματα μιας οικογένειας σε ταχυφαγεία και ταβέρνες και παράλληλα, να ελαττώνεται το ρίσκο να εκνευρίζονται οι υπόλοιποι πελάτες του μαγαζιού. Το παν είναι να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των γονέων και των υπόλοιπων πελατών.


Οι γονείς πρέπει να αντιλαμβάνονται και να προλαβαίνουν την ανάρμοστη συμπεριφορά των παιδιών τους και να μην θίγονται όταν τους γίνονται παράπονα και συστάσεις, ενώ από την άλλη, οι υπόλοιποι πελάτες οφείλουν να έχουν υπομονή και να αναγνωρίζουν τις de facto δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς.

Ιδού, μερικές απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά την «ενοχλητική» συμπεριφορά των παιδιών σε χώρους μαζικής εστίασης, όπως δημοσιεύθηκαν στο Tastertotsla.com.

Για τους γονείς

-Να είστε ήρεμοι και να διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά μόνο εάν είστε ήρεμοι θα μπορέσετε να κάνετε κάτι. Οι δίκες σας φωνές και υστερίες απλά θα εντείνουν το πρόβλημα.


-Να είστε ρεαλιστικοί με την συμπεριφορά των παιδιών σας. Μην τα «εξιδανικεύετε», μην νομίζετε ότι μπορείτε να τα πάρετε παντού μαζί σας και πάνω από όλα, μην έχετε την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι πελάτες θα βρουν τις τσιριχτές φωνές των παιδιών σας αξιολάτρευτες.

-Προτιμήστε να δειπνήσετε έξω νωρίς. Όσο πιο αργά, τόσο περισσότερος κόσμος θα υπάρχει και τόσο πιο κουρασμένα και επιρρεπή στη μουρμούρα θα είναι τα παιδιά σας.

-Εάν κανονίσετε να φάτε έξω πιο αργά από ότι έχουν συνηθίσει τα παιδιά σας να τρώνε, δώστε τους από πριν ένα μικρό σνακ για να τους «κρατήσει», αποφεύγοντας έτσι τα παράπονα.

-Εάν το παιδί σας παραπονιέται ότι πεινάει, ενημερώστε το προσωπικό έτσι ώστε η παραγγελία του παιδιού σας να έρθει πιο γρήγορα (εάν αυτό είναι δυνατό). Μην έχετε όμως παράλογες απαιτήσεις, αφού το προσωπικό έχει και τους υπόλοιπους πελάτες να εξυπηρετήσει.


-Να είστε έτοιμοι να βγείτε έξω από το εστιατόριο με το παιδί σας μόλις η συμπεριφορά αρχίζει να γίνεται αισθητά ενοχλητική για τους γύρω. Αυτό σημαίνει κλάματα, φωνές και οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί ενοχλητική. Εάν πρέπει να γυρίσετε σπίτι, ενημερώστε το προσωπικό του εστιατορίου ώστε να σας φέρουν γρήγορα τον λογαριασμό και να πακετάρουν το φαγητό σας.

-Να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Έχετε πρόχειρα μαζί σας ένα παιδικό βιβλίο, μπογιές ή παιχνίδια για να απασχοληθούν τα παιδιά και να ηρεμήσουν.

-Προσπαθήστε να κατανοήσετε ότι οι υπόλοιποι πελάτες του εστιατορίου θέλουν να χαρούν το γεύμα τους με σχετική ησυχία και ηρεμία. Οπότε εάν σας παραπονεθούν, αποφύγετε τους διαπληκτισμούς και ασχοληθείτε με το παιδί σας. Παράλληλα, σεβαστείτε τους ηλικιακούς περιορισμούς που μπορεί να έχει ένα εστιατόριο. Αυτοί οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται επειδή οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού μισούν τα παιδιά, αλλά γιατί θέλουν να διασφαλίσουν την ευχάριστη εμπειρία των πελατών τους και την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Για τους υπόλοιπους πελάτες

-Το κλισέ ότι τα παιδιά είναι άνθρωποι ισχύει. Η «κακή» συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού δεν είναι προτέρημα μόνο των παιδιών άλλωστε, αφού και οι ενήλικες μπορεί να έχουν εξίσου προβληματική συμπεριφορά (τσιγάρο, κινητά, διαπληκτισμοί, δυνατές φωνές, κτλ).

-Μην ξεχνάτε ότι και εσείς ήσασταν κάποτε παιδί και (πολύ πιθανόν) να είχατε κάνει αντίστοιχες φασαρίες.


-Εάν θεωρείτε ότι η συμπεριφορά των παιδιών γίνεται ενοχλητική, ενημερώστε τους γονείς με ευγενικό τρόπο. Είναι σημαντικό να τονίσετε την κοινή λογική και απαίτηση για σχετική ηρεμία και σχετική ησυχία, αποφεύγοντας αναφορές σε «σωστή διαπαιδαγώγηση».

-Το πιθανότερο είναι να μην ξέρετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η κακή συμπεριφορά των παιδιών, οπότε μην τα χρεώνετε όλα στους γονείς.

-Όσο αυτονόητο και να είναι, μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι γονείς, αν όχι όλοι, θέλουν να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα και θέλουν να χαρούν το γεύμα τους με σχετική ησυχία και ηρεμία, όπως ακριβώς και εσείς. Η πιθανή παρέμβασή σας όχι μόνο δεν θα επισπεύσει την εκτόνωση της κατάστασης, αλλά μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

-Ξεχάστε την ιδέα ότι τα παιδιά οφείλουν να συμπεριφέρονται σαν «μικροί ενήλικες». Δεν είναι ενήλικες. Αποδεχτείτε τα όπως είναι και κατανοήστε ότι λίγη φασαρία δεν θα καταστρέψει την ημέρα σας.

-Εάν διαπιστώσετε ότι κάποια παιδιά έχουν καλή συμπεριφορά, κάντε τους ένα κομπλιμέντο. Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς μπορεί να το εκτιμήσουν.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Tον Σεπτέμβρη η Σπονδή μαγειρεύει «οστρακοειδή»

Posted: 20 Sep 2011 10:57 AM PDT

Το θεματικό μενού των τεσσάρων πιάτων που ετοίμασε για τον μήνα Σεπτέμβριο η Σπονδή, περιλαμβάνει προτάσεις με βάση τα οστρακοειδή.

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο μπορείτε να απολαύσετε ένα πλήρες μενού τεσσάρων πιάτων στη Σπονδή, με κεντρικό θεματικό άξονα τα οστρακοειδή, στην τιμή των 69€, σε καθημερινή βάση, ενώ κατά το δείπνο θα προσφέρονται και amuse bouche, pre-dessert και mignardises.

Το μενού περιλαμβάνει Κυδώνια με νερό ντομάτας και μάνγκο, Καβούρι σε ραβιόλι με γλυκά μπαχαρικά, yuzu και μαρούλι, Καλαμάρι με κουνουπίδι, ρόκα και ρύζι και για το τέλος, λεμόνι με πραλίνα, λάιμ και ανανά.

Επιπλέον, οι βραβευμένοι Sommelier της «Σπονδής» θα σας προτείνουν και δύο συνοδευτικά ποτήρια που συνδυάζονται αρμονικά με τα προτεινόμενα πιάτα. Η τιμή του μενού με τις συγκεκριμένες επιλογές κρασιού είναι 80€ το άτομο.

Πληροφορίες: Σπονδή, Πύρρωνος 5. Παγκράτι, 210 7564021, www.spondi.gr .

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η κάθοδος των... Σκανδιναβών

Posted: 20 Sep 2011 10:56 AM PDT

Η νέα τάση στον χώρο της μαγειρικής έρχεται από τον χιονισμένο και ανεμοδαρμένο βορρά της Ευρώπης

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μιλώντας για ευρωπαϊκή κουζίνα, οι περισσότεροι θα έχουν στο νου τους τις γεύσεις των μεσογειακών και κεντροευρωπαϊκών χωρών όπως την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Όχι γιατί οι υπόλοιπες χώρες υστερούν σε ποιότητα και γεύση, αλλά λόγω προβολής. Φαίνεται όμως, ότι τα δεδομένα στο γαστρονομικό χάρτη έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Την «αρχή» έκανε το «Noma» της Κοπεγχάγης, εκτοπίζοντας το «El Bulli» από την πρώτη θέση των καλύτερων εστιατορίων, χάρη σε μια κουζίνα που έχει χαρακτηριστεί ως «νέα σκανδιναβική», αν και οι περισσότεροι σεφ που ειδικεύονται σε αυτή προτιμούν να την χαρακτηρίζουν απλά «αυθεντικά παραδοσιακή». Ο Ρόσιο Σάντσεζ, σεφ γλυκών του Noma δήλωσε στους New York Times ότι «το μεγάλο κύμα τεχνικής μαγειρικής πέρασε».


Η ουσία της δεν έγκειται τόσο στα υλικά και στις νέες μεθόδους, όσο στην τελειοποίηση των παραδοσιακών τεχνικών και εργαλείων και στην υπακοή στην ισορροπία της φύσης. Πρόκειται δηλαδή, για ένα βήμα… στο παρελθόν.

Το «Cook It Raw» είναι ένα ετήσιο συμπόσιο σεφ από όλο τον κόσμο, στο οποίο μαγειρεύουν ό,τι μπορέσουν να βρουν στη φύση. Οι Αμερικανοί σεφ που συμμετείχαν σε αυτό, εξήγησαν ότι έμαθαν να μαγειρεύουν με εποχιακά τρόφιμα και ξεκίνησαν να αναπτύσσουν ισχυρότερους δεσμούς με την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Αυτό το μάθημα το πήρε καλά ο Μάγκνους Νίλσον, ο οποίος εργάζεται στο «Faviken» της Σουηδίας από το 2008. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά προϊόντα από την τοπική παραγωγή, ακόμα και στην μέση του χειμώνα, όταν τα πάντα παγώνουν.

Τι καθιστά όμως την σκανδιναβική κουζίνα ξεχωριστή; Σίγουρα όχι τα υλικά της, αν και συνδυασμοί όπως το ψητό ελάφι με καρότα και λάχανο είναι ιδιαίτερος. Το παν είναι η φιλοσοφία, η σύνδεση με τη φύση. Μια ομάδα σεφ από την ευρύτερη περιοχή συνυπέγραψαν το 2004 ένα «γαστρονομικό μανιφέστο», δηλώνοντας μέσω αυτού την αφιέρωσή τους στην «αγνότητα, τη φρεσκάδα, την απλότητα και την ηθική». Αυτή η φιλοσοφία έχει καταφέρει σήμερα να παρεισφρήσει σε πολλές άλλες κουζίνες, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης των σεφ αναφορικά με τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούν.


Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της σκανδιναβικής γαστρονομικής «παγκοσμιοποίησης» είναι το βιετναμέζικο εστιατόριο «Red Medicine» στο Μπέβερλι Χιλς, το οποίο έχει και εκείνο ένα αντίστοιχο «μανιφέστο μαγειρικής». Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του και σεφ Τζόρνταν Καν, «οι σεφ ανέκαθεν προσπαθούσαν να βρουν κάθε διαθέσιμο συστατικό, αλλά το να περιορίζεις τον εαυτό σου πάει ενάντια στην εκπαίδευση σου, προσθέτοντας έτσι μια νέα διάσταση στη δουλειά σου».

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Λιώνετε για... fondue;

Posted: 20 Sep 2011 10:55 AM PDT

Το fondue είναι το εθνικό πιάτο της Ελβετίας και έχει αποκτήσει με τα χρόνια, εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο. Διαβάστε στο click@Life όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ελβετική λιχουδιά και πώς να την απολαύσετε.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το fondue είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της Ελβετίας, μετά βεβαίως από τη σοκολάτα. Πρόκειται για το εθνικό πιάτο της χώρας και από την δεκαετία του '60 και ύστερα, έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό. Η ονομασία αυτής της λιχουδιάς προέρχεται από την γαλλική λέξη «fondre», που σημαίνει «λιώνω». Εσείς «λιώνετε» να μάθετε τα πάντα για το fondue;

Τα βασικά

Αν και στην Ελβετία το fondue σημαίνει αποκλειστικά το λιωμένο τυρί, γενικότερα, ως όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε άλλα αντίστοιχα πιάτα με κρέας που ψήνεται σε καυτό λάδι ή με φρούτα που «κάνουν βουτιά» στη σοκολάτα. Παραδοσιακά το μίγμα του fondue είναι τυρί έμμενταλ και γραβιέρα με λίγο λευκό κρασί (ή ένα σφηνάκι kirsch). Υπάρχουν όμως, πάρα πολλές παραλλαγές. Το fondue moitié-moitié, δηλαδή το «μισό-μισό» είναι μίγμα γραβιέρας και vacherin fribourgeois, ενώ το fondue savoyarde έχει compte, beaufort και έμμενταλ.


Το λιωμένο τυρί σερβίρεται στο κέντρο του τραπεζιού, μέσα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, το οποίο διατηρείται ζεστό με χαμηλή φωτιά που καίει διαρκώς από κάτω του μέχρι να ολοκληρωθεί το γεύμα. Η παρέα έχει ειδικά πιρούνια με δύο δόντια, με τα οποία πιάνει το κομμένο ψωμί και το βουτάει στο μίγμα. Τα πιρούνια χρησιμοποιούνται μόνο για βουτάτε το ψωμί στο τυρί και να το φέρνετε στο πιάτο. Προσοχή όμως, μπορείτε να βουτήξετε το ψωμί στο τυρί μονάχα μια φορά.

Συνήθως αποφεύγουμε να πίνουμε νερό μαζί με το fondue, αφού έτσι μπορεί να πήξει το τυρί και να μας προκαλέσει πονόκοιλο. Είναι προτιμότερο λοιπόν να συνοδέψουμε το fondue με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Εάν νιώθετε ότι έχετε βαρυστομαχιάσει, η λύση για τους Ελβετούς είναι ένα δυνατό σφηνάκι calvados (μπράντι από μήλα).

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το ψωμί! Εάν είστε άνδρας και σας πέσει το ψωμί μέσα στο τυρί, τότε σύμφωνα με την παράδοση πρέπει να κεράσετε τον επόμενο γύρο ποτά. Εάν όμως είστε γυναίκα, τότε πρέπει να φιλήσετε τους διπλανούς σας. Στην Γενεύη πάλι, απλά θα σας πετάξουν μέσα στην λίμνη!

Τα καλύτερα μέρη για fondue


Αφού λοιπόν έχετε μάθει τα βασικά για την ελβετική λιχουδιά, ετοιμάστε ένα ταξιδάκι στην Ελβετία και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το fondue στην πιο αυθεντική του μορφή, σε ένα από τα παρακάτω μέρη που προτείνει το Lonely planet:

Alder Swiss Chuchi Ζυρίχη, Engiadina Σεντ Μόριτς, Friboyrger Fondue Stubli Ζυρίχη, Le Dezaley Ζυρίχη, Café du Vieil Ouchy Λωζάννη, Whymper Stube Ζερμάτ, Le Mazot Βέρνη, Pinte de Pierre-a-Bot Νουσατέλ.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γαστρονομικός οδηγός για... γερά στομάχια

Posted: 20 Sep 2011 10:55 AM PDT

Τα εντεράκια είναι βασικό συστατικό του νοστιμότατου κοκορετσιού, το στομάχι φτιάχνει εξαιρετική σούπα, τον γνωστό μας πατσά, τα αμελέτητα, οι γλώσσες και τα μάτια είναι πρώτης τάξεως μεζέδες. Τελικά, ποιο μέρος του σώματος των ζώων δεν τρώγεται; Η απάντηση είναι μάλλον… κανένα.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τα συκωτάκια, τα μάγουλα, τις γλώσσες και όλων των ειδών τα εντόσθια ζώων. Καιρός λοιπόν, να μάθουμε ποια είναι όλα εκείνα τα όργανα του σώματος των ζώων που οι Έλληνες, αλλά και πολλοί άλλο λαοί, λατρεύουν να γεύονται. Ιδού ένα mini λεξικό με τα εντόσθια-μεζέδες από το Α μέχρι το Ω.

Αίμα


Η εικόνα του αίματος στα πιάτα φέρνει έντονα την εικόνα των αιμοδιψών βαμπίρ που τρέφονται με το κατακόκκινο αυτό υγρό. Παρ' όλα αυτά, δεν χρειάζεται να είναι κανείς βρικόλακας για να αγαπά το ζωικό αίμα στο φαγητό του. Πολλοί είναι οι λαοί που το προτιμούν μάλιστα στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Πουτίγκες αίματος (boudin) φτιάχνονται σε όλη την Ευρώπη με ζωικό λίπος και αίμα. Το boudin όμως, δεν είναι το μοναδικό φαγητό από αίμα. Στην Ισπανία τσιγαρίζουν κρεμμύδια σε αίμα και φτιάχνουν tapas, στην Ταϊλάνδη προσθέτουν ζωικό αίμα στην ψαρόσουπα και στη Γαλλία φτιάχνουν το Sanguette, ένα πιάτο όπου το αίμα καρυκεύεται με σκόρδο και μαϊντανό και πήζει πριν τηγανιστεί σε λαρδί. Στην Ιταλία επίσης, το αίμα του χοίρου χρησιμοποιείται για την παρασκευή γλυκών, στη Νορβηγία προσθέτουν αίμα σε ορισμένα κέικ τους, ενώ στην Ιαπωνία πουλάνε ως… αφροδισιακό το αίμα από τους κροταλίες.

Αμελέτητα

Τα αμελέτητα είναι μέρος αυτού που αποκαλούν στο εξωτερικό «πέμπτο τέταρτο» (fifth quarter) και οι περισσότεροι το καταδικάζουν απερίφραστα, απλά για αυτό που είναι. Αν ήξεραν πόσο νόστιμα είναι όμως, ίσως να μην ήταν τόσο σκληροί στην κριτική και την απόρριψη. Τα αμελέτητα πρέπει να καθαριστούν προτού μαγειρευτούν. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία και μακράν ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματός τους είναι το τηγάνι, αφού περαστούν πρώτα από μια χοντρή στρώση αλεύρι. Είναι σημαντικό να μην παραψηθούν και γίνουν σκληρά και λαστιχωτά. Στη Γαλλία γίνονται πρώτα ποσέ σε νερό και μετά τηγανίζονται σε λάδι ή βούτυρο. Στην Ισλανδία τρώνε τα αμελέτητα κριαριού και στην Ιαπωνία της φάλαινας. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τρώμε τα αμελέτητα του ψητού αρνιού το Πάσχα σαν εκλεκτό μεζέ.

Αυτιά


Οι περισσότεροι σιχαίνονται και μόνο στην ιδέα ενός αυτιού στο πιάτο τους. Άλλοι πάλι τρελαίνονται για την αντίθεση ανάμεσα στον τραγανό χόνδρο και το ευαίσθητο δέρμα. Η προετοιμασία είναι ζόρικη αλλά και αηδιαστική, καθώς αρκετές φορές θα νομίζετε ότι κρατάτε στα χέρια σας ένα ανθρώπινο αυτί. Για αυτό, οι περισσότεροι λάτρεις του είδους προτιμούν να τα τρώνε σε εστιατόρια. Τα αυτιά χρειάζονται αυστηρό καθάρισμα, βράσιμο για 2-3 ώρες και τηγάνισμα σε καυτό λάδι.

Γλυκάδια

Υπάρχουν δύο ειδών: τα μοσχαρίσια γλυκάδια, αυτά δηλαδή που προέρχονται από τον λαιμό και αυτά γύρω από την καρδιά (θυμικός αδένας) ή την κοιλιά (πάγκρεας). Ο απλούστερος τρόπος μαγειρέματός τους είναι τηγανητά, αλλά γίνονται και βραστά, μαγειρευτά ή ψητά. Στην Ελλάδα τα προσθέτουμε και στην μαγειρίτσα ή τον πατσά.

Γλώσσες


Οι γλώσσες του αρνιού, του μοσχαριού, της πάπιας και της χήνας τρώγονται αφού καθαριστούν και βραστούν ή ψηθούν. Η γλώσσα της πάπιας έχει ένα μικρό κοκκαλάκι, το οποίο θέλει προσοχή. Πολλοί, από τον Μεσαίωνα ακόμα, τρώνε και τις γλώσσες των φαλαινών.

Έντερα

Η πιο γνωστή σε εμάς τους Έλληνες αλλά και τους Τούρκους, χρήση των εντέρων είναι αυτή στο κοκορέτσι και τη γαρδούμπα. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στη Γαλλία. Σε άλλες χώρες το έντρο γίνεται αλλού ψητό, αλλού τηγανητό, αλλού βραστό και αλλού καπνιστό. Στην Ιταλία τα έντερα από μοσχαράκια γάλακτος χρησιμοποιούνται για τοπικές σπεσιαλιτέ, το ίδιο και στην Αμερική, τον Λίβανο, την Αγγλία, τη Σουηδία και την Ιρλανδία. Και φυσικά, στις περισσότερες χώρες τα έντερα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του λουκάνικου.

Καρδιά


Οι πιο πολλοί Άγγλοι ή Αμερικανοί πιστεύουν σήμερα, ότι η καρδιά είναι ένα φαγητό για τους σκύλους και τις γάτες. Ίσως να μην είναι ο καλύτερος μεζές από όλα τα εντόσθια, όμως η καρδιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή νόστιμων πιάτων. Μπορούν να γίνουν στην κατσαρόλα μαγειρευτές, γεμιστές ή ακόμα και βρασμένες ή ψητές.

Κεφάλι

Μόνο το κεφάλι του αρνιού μαγειρεύεται ολόκληρο, βραστό, ψητό ή σουβλιστό. Τα κεφαλάκια μοσχαριού ή χοιρινού συνήθως τεμαχίζονται στα αυτιά, τη μύτη, τα μάτια, το μυαλό και τη γλώσσα. Ένα επίσης, πολύ διαδεδομένο κεφάλι ζώου είναι εκείνο του ψαριού. Στη Σιγκαπούρη το προτιμούν μέσα σε σάλτσα από κάρι. Οι Ασιάτες δεν είναι όμως, οι μόνοι που αγαπούν τα κεφαλάκια ψαριών. Οι Σκωτσέζοι επίσης, τα εκτιμούν πολύ.

Μάτια


Τα μάτια είναι μάλλον, ένα μεγάλο taboo σε σχέση με τα υπόλοιπα εντόσθια. Οι Άραβες είναι γνωστό ότι λατρεύουν τα μάτια προβάτου, αλλά δεν είναι και οι μόνοι. Οι Ρώσοι τα αντιμετωπίζουν σαν αφροδισιακά, ενώ κάποιοι λέγεται ότι τα τρώνε γεμιστά. Η γεύση τους θυμίζει λίγο τη σουπιά. Το μυστικό είναι να αφαιρείς την εσωτερική μαύρη κόρη του ματιού που πικρίζει. Τα μάτια ψαριών είναι ένας γνωστός μεζές, αλλά φανταστείτε πώς θα ήταν να τρώγατε μάτια φάλαινας, τα οποία οι Ιάπωνες θεωρούν εξαιρετικό πιάτο; Οι Εκσιμώοι, σύμφωνα με τη Guardian, τρώνε ακόμα και τα μάτια της φώκιας.

Μπόλια-μεμβράνη

Είναι το κομμάτι λίπους που βρίσκεται στην πλάτη του αρνιού και είναι ουσιαστικά η μεμβράνη που συγκρατεί τα έντερα στην κοιλιά του ζώου. Η μπόλια χρησιμοποιείται σαν μεμβράνη στη μαγειρική για να την γεμίσουμε με κιμά ή άλλα υλικά, σαν ντολμά, κυρίως λόγω του λίπους που περιέχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κυπριακή σεφταλιά.

Μυαλό

Το μυαλό είναι μάλλον, το πιο ντελικάτο και φίνο από όλα τα εντόσθια. Ίσως όχι τόσο για τη γεύση του, όσο για τη μαλακή του υφή. Πολλοί πιστεύουν ότι το μυαλό μοσχαριού είναι καλύτερο από του αρνιού. Το μυαλό του ζώου είναι πολύ ευαίσθητο και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την παρασκευή μεζέδων με βάση αυτό. Ο πιο γνωστός τρόπος μαγειρέματος μυαλών είναι στο τηγάνι.

Μυελός – μεδούλι


Υπάρχουν δύο ειδών μυελοί: των οστών από την κνήμη του κρέατος και του νωτιαίου μυελού που αποτελεί μέρος του νευρικού συστήματος του ζώου. Ο μυελός των οστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρκετούς τρόπους. Ο γνωστότερος στην Ιταλία είναι να αντικαθιστά το λάδι στο ριζότο. Πρόκειται για αγνό λίπος και λιώνει καθώς ζεσταίνεται. Ο νωτιαίος μυελός είναι διαφορετικός και μοιάζει περισσότερο με μυαλό. Δεν λιώνει στο μαγείρεμα, αλλά αντίθετα σκληραίνει και γίνεται ελαστικός.

Νεφρά

Τα καλύτερα και νοστιμότερα νεφρά είναι εκείνα των μοσχαριών, αλλά και εκείνα του χοίρου και του αρνιού είναι εξίσου καλά. Χρειάζονται όμως πολύ καλό πλύσιμο και ίσως, αφαίρεση του λίπους τους.

Ουρά

Υπάρχουν δύο ειδών ουρές: αυτές με κόκκαλο (όπως του γουρουνιού και του ταύρου) που έχουν πολύ κρέας και οι παχιές (όπως του προβάτου) που δεν έχουν κόκκαλα και εκτιμώνται ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο. Οι πρώτες είναι πιο γνωστές στη μαγειρική και μαγειρεύονται στον ατμό αφού το λίπος τους μπορεί να φαγωθεί και ωμό ή να χρησιμοποιηθεί αντί για λίπος. Πρέπει να μαγειρευτούν καλά μέχρι να μαλακώσει το κρέας τους και να αποκοπεί από το κόκκαλο.

Πατσάς (στομάχι)

Ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα και τους ξενύχτηδες. Το μοσχαρίσιο στομάχι επειδή είναι πολύ μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα, χωρίζεται σε επιμέρους κομμάτια. Του αρνιού και του χοίρου είναι πολύ μικρότερα. Το στομάχι ενδείκνυται να μαγειρεύεται γεμιστό. Πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν το στομάχι του ψαριού το οποίο όμως, τρώγεται παστό στη Βαρκελώνη.

Πνευμόνια

Εμείς συνηθίζουμε να τα μαγειρεύουμε το Πάσχα, μέσα στη μαγειρίτσα, αλλά και να τα προσθέτουμε στη γέμιση των λουκάνικων. Έχουν σπογγώδη υφή, είναι κόκκινα και γίνονται γκρι καθώς μαγειρεύονται.

Πόδια

Τα πόδια είναι πλούσια σε ζελατίνη και αυτά των μοσχαριών, χρησιμοποιούνται συχνά για να πήξουν τις σούπες. Τα ποδαράκια αρνιού και χοίρου σερβίρονται με πολλούς τρόπους: σε σαλάτες, σάλτσες, ψητά ή στην περίπτωση των χοιρινών, χρησιμοποιείται το περίβλημα συχνά για να γίνει γεμιστό. Στη Γαλλία λέγεται ότι τα βράζουν για περισσότερες από 24 ώρες (καμία φορά και 40 ολόκληρες ώρες), τυλιγμένα σφιχτά για να κρατήσουν το σχήμα τους, προκειμένου να μαλακώσουν καλά και να τρώγονται όπως είναι. Ένας ακόμα ασυνήθιστος τρόπος μαγειρέματος ποδιών έρχεται από το Μαρόκο, όπου τα μοσχαρίσια πόδια μαγειρεύονται σε μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα μελιού με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι Ιταλοί επίσης, αγαπούν πολύ τα χοιρινά ποδαράκια καθώς εξάγουν μεγάλες ποσότητες zampone. Πρόκειται για ένα είδος λουκάνικου από πόδια χοίρου όπου βγάζουν από τα ποδαράκια το κόκκαλο και τα γεμίζουν με χοιρινό κρέας. Παραδοσιακά το τρώνε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σπλήνα

Η σπλήνα δεν είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική, παρά μόνο στην παρασκευή λουκάνικων. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν λαοί που την αγαπούν πολύ. Οι Σικελοί κάνουν σάντουιτς με τηγανητή σπλήνα και τυρί ρικότα. Στον Λίβανο την κάνουν γεμιστή με κόλιανδρο και σκόρδο και τη σιγοβράζουν σε ξύδι.


Συκώτι

Η απαλή βουτυράτη γεύση του συκωτιού είναι γνωστή και αγαπητή σε πολλούς λαούς. Συκώτι τρώγεται από το μοσχάρι, τη χήνα, την πάπια, αλλά και τα ψάρια. To καλύτερο από τα κρέατα είναι αναμφισβήτητα το μοσχαρίσιο. Το συκώτι κοτόπουλου θέλει προσοχή στο ψήσιμο καθώς δεν πρέπει να παραψηθεί και πρέπει να προέρχεται από οργανικό κοτόπουλο. Γενικότερα, εκτός από το χοιρινό, κανένα άλλο συκώτι δεν πρέπει να χάνει το ροζ χρώμα του. Το πιο διάσημο από τα «λευκά» συκώτια είναι φυσικά, το foie gras, από πάπια ή χήνα. Οι Γιαπωνέζοι έχουν το δικό τους «Foie gras» από πεσκανδρίτσα που συνήθως μαγειρεύεται στον ατμό και σερβίρεται κρύο.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν παραγγείλετε... στρείδια

Posted: 20 Sep 2011 10:54 AM PDT

Επειδή το Φθινόπωρο και ειδικά, ο Σεπτέμβρης είναι εποχή για στρείδια, λύστε όλες σας τις απορίες πριν τα παραγγείλετε σε κάποιο εστιατόριο.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Σεπτέμβριος είναι ο κατεξοχήν μήνας για στρείδια. Λέγεται ότι πλέον, δεν θεωρούνται αποκλειστικό προνόμιο της κοινωνικής ελίτ, αφού διατίθενται σε ικανοποιητικές τιμές, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα γεύεται χωρίς περιορισμό. Τα στρείδια μαζεύονται στον βυθό της θάλασσας για να αναπαραχθούν γύρω στο τέλος του Απριλίου, οπότε καλύτερα να τα αποφεύγετε εκείνη την εποχή όπου κι αν τα σερβίρουν. Τότε όμως, είναι η ιδανική περίοδος για να τα συλλέξουν.

Διαφορές

Όλα τα στρείδια δεν είναι ίδια, αφού σε κάθε περιοχή που θα τα βρείτε αναπτύσσονται με διαφορετικό τρόπο. Πριν από 30 χρόνια περίπου, τα στρείδια από τον Ειρηνικό ωκεανό εισήχθησαν στις ευρωπαϊκές θάλασσες με σκοπό να ενισχύσουν τους πληθυσμούς που βρίσκονταν σε πτώση. Τα «εισηγμένα» στρείδια μεγαλώνουν γρήγορα, αφού οι θερμοκρασίες σπάνια τους επιτρέπουν να αναπαραχθούν και μέσα σε δύο χρόνια συνήθως, έχουν φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος. Αντίθετα, τα ευρωπαϊκά στρείδια θέλουν έως και τέσσερα χρόνια για να φτάσουν στο ίδιο μέγεθος. Αν και έχουν παρόμοια γεύση, συνήθως προτιμώνται τα «ντόπια» για την γεύση και την πιο σφιχτή υφή τους.

Ποιοτικός έλεγχος


Η φρεσκάδα είναι το κριτήριο για ένα καλό στρείδι. Πρέπει να μυρίζει όπως η ακτή όταν η τα κύματα της παλίρροιας υποχωρούν πάνω από τα βράχια και τα φύκια. Πρέπει να είναι ολόκληρο μέσα στο όστρακό του, να έχει μια σφιχτή υφή και να ξεχειλίζει από τους φυσικούς του χυμούς. Το «τακούνι» του στρειδιού, που βρίσκεται μέσα βαθιά στο όστρακο, πρέπει να έχει ένα κρεμώδες λευκό χρώμα. Το στρείδι πρέπει να πάλλεται και να μην παρουσιάζει σημάδια αποξήρανσης. Αν το όστρακο δεν είναι ερμητικά κλειστό, πρέπει να κλείνει όταν το χτυπάτε μαλακά. Εάν τα στρείδια προέρχονται από ιχθυοτροφείο, σπάνια θα βρείτε ένα χαλασμένο, αφού τα αποστειρώνουν σε καθαρό νερό για 48 ώρες.

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο καθώς και βιταμίνες Α και Β12. Παράλληλα, έχουν λίγες θερμίδες, σχεδόν 10 θερμίδες το κάθε στρείδι! Επίσης, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία, οπότε καλό είναι να αποφύγετε να φάτε πολλά στρείδια συνοδεύοντας το αλκοόλ σας, γιατί μπορεί να μην το σηκώνει ο οργανισμός σας.

Τα στρείδια ανέκαθεν θεωρούνταν αφροδισιακά, πράγμα το οποίο έχει επιβεβαιώσει εν μέρει, ομάδα Αμερικανών και Ιταλών επιστημόνων. Σύμφωνα με την έρευνά τους, τα στρείδια έχουν υψηλές ποσότητες ενός αμινοξέος, το οποίο προκαλεί αύξηση στην παραγωγή σεξουαλικών ορμονών, ενώ ο ψευδάργυρος βοηθάει στην παραγωγή τεστοστερόνης.

Προετοιμασία

Οι επαγγελματίες ανοίγουν τα στρείδια με ένα μικρό και γερό μαχαίρι. Προσέξτε όμως, μην χυθούν οι χυμοί τους όταν τα ανοίξετε και φροντίστε να κόψετε τον μυ χωρίς να καταστρέψετε το στρείδι. Εάν θέλετε να τα διατηρήσετε στο σπίτι σας, βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να ανοίξουν τα όστρακα, ώστε να μπορείτε να βγάλετε την σάρκα εύκολα.


Τα στρείδια σερβίρονται κρύα, πάνω σε θρυμματισμένο πάγο. Αν και τρώγονται υπέροχα και μόνα τους, μπορείτε να τα ενισχύσετε με χυμό λεμονιού, ξύδι ή ταμπάσκο. Αν δεν σας αρέσουν τα ωμά θαλασσινά, μπορείτε τότε να τα ψήστε για λίγο στη σχάρα ή στην κατσαρόλα με σάλτσα ή και να τα τηγανίσετε. Αγαπημένη γεύση είναι και τα αχνιστά στρείδια με μπόλικο λεμόνι.

Πως τρώγονται

Αφού ετοιμαστούν και σερβιριστούν, έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: τα μασάμε ή τα καταπίνουμε ολόκληρα; Η σάρκα του στρειδιού έχει μια ιδιαίτερη υφή και για αυτό πρέπει να τη μασάμε, αφού έτσι απελευθερώνονται οι γεύσεις του, ενώ οι χυμοί του κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο γευστική. Άλλοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι καλύτερο είναι να το καταπίνετε, αλλά αυτό είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Αθήρι: Η κουζίνα της μαμάς... στη νέα εποχή

Posted: 20 Sep 2011 10:53 AM PDT

Ένα παραδοσιακό νεοκλασικό στο κέντρο του Κεραμεικού, επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τα πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαίνοντας στο Αθήρι, η εσωτερική αυλή που διαμορφώθηκε όπως και ο εσωτερικός χώρος από την αρχιτέκτονα Ελένη Χλιόβα-Μπιτζάνη, δείχνει πολύ φροντισμένη, με μπόλικη πρασινάδα, δεντράκια και εξαιρετικούς πέτρινους τοίχους να την περιφράζουν. Ο φωτισμός είναι ήρεμος και γήινος, τονίζοντας τον νέο αστικό χαρακτήρα του χώρου.

Το μενού ξεκίνησε με δύο ποτήρια κόκκινο αγιωργήτικο και με μια ζεστή και πικάντικη σούπα-κέρασμα με καρότο, κύμινο και κολοκύθα. Πολύ νόστιμη, αλλά λίγο άκαιρη επιλογή με 35 βαθμούς.

Η πράσινη σαλάτα που επιλέξαμε με βραχάκια από ξινοτύρι Κρήτης, δυόσμο, κρεμμύδι τουρσί και σάλτσα ροδάκινο ήταν πολύ νόστιμη με την φρουτένια γεύση του ροδάκινου να δίνει τον τόνο και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, το καλαμάρι σε κενό αέρος γεμιστό με ρύζι, κολοκύθι, καρότο, σαφράν και φρέσκο κόλιανδρο είναι από τις νέες αφίξεις του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση στο μενού -καθώς η κάρτα του ανανεώνεται τακτικά- και αρκετά επιτυχημένη. Το καλαμάρι ήταν πολύ καλά μαγειρεμένο και εξαιρετικά μαλακό, ενώ η γέμισή του πολύ νόστιμη και ελαφριά.


Αποκάλυψη ήταν η φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένο κρεμμύδι και ντοματάκι γλυκό που συνέθετε ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με σύγχρονο αέρα. Οι φλογέρες με χόρτα εποχής, πέστο ρόκας και μαριναρισμένα βλήτα ήταν αρκετά καλά τηγανισμένες χωρίς περισσεύματα λαδιού, ενώ τα νιόκι γεμιστα με κονσομέ καπνιστής πανσέτας και αφρό μετσοβόνε ήταν ένα ενδιαφέρον πιάτο με εξαιρετικά ταιριαστές γεύσεις.

Από τα δύο κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε, το κοτόπουλο μαγειρεμένο με δύο τρόπους (ψητό με μαρμελάδα λεμόνι και κονφί) με πουρέ καρότο δεν ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κουζίνας, καθώς το κρέας «μύριζε» αρκετά σκεπάζοντας τη γεύση των υπόλοιπων υλικών, ενώ από την άλλη, το μοσχαράκι λεμονάτο μαγειρεμένο σε τζίντζερ και λεμονόχορτο με βλήτα και γαλάκτωμα λεμονιού ήταν πολύ καλό, με εξαιρετική τη γεύση του λεμονιού, πολύ μαλακό κρέας και ιδανικό συνδυασμό γεύσεων που θύμιζε μια μοντέρνα εκδοχή του γνωστού μας… φρικασέ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Στις αστοχίες του εστιατορίου σημειώσαμε την υπερβολική φειδώ στο αλάτισμα των πιάτων και το αδικαιολόγητα αργό σέρβις. Συγκεκριμένα, το επιδόρπιο δεν έφτασε ποτέ στο τραπέζι μας παρ' ότι οι κατάλογοι μας δόθηκαν, αλλά η παραγγελία δεν πάρθηκε ποτέ. Έτσι, μείναμε με την… πικρή γεύση της λυπητερής, η οποία μας λύπησε αρκετά, καθώς ήταν κατά τη γνώμη μου, λιγάκι υπερβολική σε σχέση με τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Σωστότατη όμως, είναι η κίνηση να προσφέρεται τις καθημερινές ένα πλήρες μενού 5 πιάτων με ένα ποτήρι κρασί στην τιμή των 25 ευρώ.


Το εστιατόριο ομολογουμένως, έχει πολλά περιθώρια ακόμα για βελτίωση, ενώ η παρουσία του στη λίστα «Michelin 2011», ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια, αποδεικνύει ότι οφείλει να τα εξαντλήσει στο έπακρο…

Πληροφορίες: Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983, 210 4940672 , http://www.athirirestaurant.gr , 32-38 ευρώ/ άτομο.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

vkanel@clickatlife.gr

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι 6 πιο ενοχλητικοί τρόποι παραγγελίας σε ένα εστιατόριο

Posted: 20 Sep 2011 10:53 AM PDT

Μήπως σας παίρνει περίπου ένα εικοσάλεπτο να δώσετε την παραγγελία σας ή δεν σας ικανοποιεί τίποτα από αυτά που έχει το μενού όταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο; Αν ναι, τότε πιθανόν να βρείτε τον εαυτό σας σε έναν από τους παρακάτω τύπους παραγγελίας – και στη «μαύρη λίστα» των εστιατορίων στα οποία συχνάζετε…

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι σερβιτόροι των εστιατορίων σίγουρα θα έχουν ετοιμάσει εγκυκλοπαίδεια με τους τύπους των πελατών που συναντούν καθημερινά και με το πόσο αστείες ή… επίπονες μπορεί να είναι κάποιες παραγγελίες. Εμείς συγκεντρώσαμε τους πιο διαδεδομένους τύπους πελατών σε εστιατόρια, οι οποίοι διατηρούν χαρακτηριστικό στυλ στον τρόπο που παραγγέλνουν, στον οποίο ενδεχομένως να βρείτε τον εαυτό σας, τον φίλο σας ή κάποιον που έχετε «πετύχει» σε διπλανό τραπέζι και έχετε σχολιάσει με την παρέα σας.

Αν, πάντως, βρείτε δικά σας στοιχεία στα παρακάτω, σας προειδοποιούμε ότι αποτελείτε τον χειρότερο εχθρό του σιναφιού των… σερβιτόρων. Και η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

Ο απολογητικός: «Συγγνώμη, αλλά το σέλινο με πειράζει…»

Δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει από το μενού, αλλά την ίδια στιγμή δεν ξέρει και τι να πρωτοαφαιρέσει από το κάθε πιάτο, καθώς όλα περιέχουν τουλάχιστον ένα συστατικό που ή του προκαλεί αλλεργία ή δεν του ταιριάζει γευστικά ή απλώς δεν θέλει να υπάρχει στο οπτικό του πεδίο – πόσο μάλλον στο πιάτο του. Αυτόματα, αυτό τον κάνει να απολογείται συνεχώς στο σερβιτόρο, καθώς του ζητάει να αφαιρέσει το σέλινο από το κοτόπουλό του, να προσθέσει λίγο περισσότερο λεμόνι και να το ζητήσει λιγότερο πικάντικο. Σας θυμίζει κάτι; Αν ναι, σας ενημερώνουμε ότι οι συγγνώμες σας δεν πρόκειται να αλλάξουν το όραμα του σερβιτόρου, ο οποίος όσο εσείς απολογείστε για τις ιδιοτροπίες σας, αυτός οραματίζεται να σας πετάει σε μια δεξαμενή γεμάτη σέλινο…


Ο αναποφάσιστος: «Είναι καλός ο σολομός σας ή να πάρω μια χοιρινή; Φέρτε μου μια μακαρονάδα…»

Ίσως ο πιο «αγαπημένος» πελάτης ενός εστιατορίου για τους σερβιτόρους. Για να δώσει την παραγγελία του χρειάζεται τουλάχιστον ένα τέταρτο, αφού έχει ρωτήσει τη γνώμη του σερβιτόρου για όλα τα φαγητά του μενού κι έχει κάνει exit poll στους πελάτες, προκειμένου να κάνει την καλύτερη επιλογή – την οποία πιθανότατα θα ακυρώσει 5 λεπτά αργότερα, για να παραγγείλει κάτι άλλο με μισή καρδιά. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μην απορείτε αν μετά την παραγγελία σας, όλοι οι σερβιτόροι του εστιατορίου συσκεφτούν στην κουζίνα μαζί με τον σεφ και το βοηθό του για να καταστρώσουν το σχέδιο εξόντωσής σας και οι υπόλοιποι πελάτες σας γιουχάρουν. Τουλάχιστον, θα φάτε αυτό που θέλατε. Μάλλον.

Ο υπερβολικά άνετος: «Τηγάνισέ μου μία πατάτες και… "στάξε" μας λίγο κρασί»

Αν χρησιμοποιείτε αργκό καθώς παραγγέλνετε, μιλάτε στον ενικό, δεν αφήνετε τον σερβιτόρο να μιλήσει καθώς πετάγεστε εσείς να εξηγήσετε στους υπόλοιπους τι είναι το μπουγιουρντί, παραγγέλνετε ορεκτικά για όλους χωρίς να τους ρωτήσετε τι θέλουν, ζητάτε συνεχώς μπίρες λέγοντας «πιάσε άλλη μία» και γενικά κάνετε περισσότερη φασαρία και από το μανιασμένο παιδάκι του διπλανού τραπεζιού, τότε κερδίζετε το βραβείο του υπερβολικά άνετου πελάτη. Σύντομα θα φτάσει και η μπίρα σας. Ζεστή και αραιωμένη. Ακριβώς όπως δεν τη ζητήσατε.

O ιδιότροπος: «Το χαβιάρι μαύρο, το κρασί παλιό…»


Περιμένει με το ρολόι τον σερβιτόρο ο οποίος έχει ήδη καθυστερήσει 30 ολόκληρα δευτερόλεπτα να έρθει από τη στιγμή που του έκανε νόημα και στο μεταξύ διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη του καταλόγου. Μετά την παρατήρηση στο σερβιτόρο για την αργοπορία του, αλλά και για το λάθος χρώμα στα τραπεζομάντηλα, ξεκινά την παραγγελία του, η οποία ουσιαστικά δημιουργεί ένα νέο πιάτο που δεν υπάρχει στο μενού. Έτσι, μπορεί να μετατρέψει τη χωριάτικη σαλάτα σε μια ντομάτα με λίγο λάδι και την καλοψημένη μπριζόλα με πουρέ και μπρόκολο, σε μπριζόλα «με το αίμα» που αντί για πουρέ θα έχει ρύζι και αντί για μπρόκολο λίγο καρότο. Φυσικά και το ψήσιμο της μπριζόλας δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, ενώ το πιθανότερο είναι να φύγει από το εστιατόριο έχοντας τσακωθεί επτά φορές με όλο το προσωπικό, απειλώντας να μην πληρώσει. Και οι κατάρες όλων τον ακολουθούν παντού.

Ο σκεπτικός: «Για να δω τον κατάλογο…, εεεε…, μμμμ…, μάλιστα…»

Δεν έχει σχέση με τον αναποφάσιστο, καθώς ο σκεπτικός ξέρει –στο περίπου- τι θα παραγγείλει, απλώς οι παύσεις του και ο αργός τρόπος ομιλίας του δίνουν αρκετό χρόνο στο σερβιτόρο να λύσει τριώνυμα, ορίζουσες και εξισώσεις στο μεσοδιάστημα. Οι παύσεις βέβαια δεν είναι βουβές, αλλά συνοδεύονται από μακρόσυρτους ήχους με όλα τα φωνήεντα της αλφαβήτου και στο τσακίρ κέφι κάποιο τραγούδι θα καλύψει το κενό ανάμεσα στην παραγγελία της σαλάτας και του κυρίως πιάτου. Παρά την ευγένεια και την καλή διάθεση που χαρακτηρίζει τον σκεπτικό, ο σερβιτόρος που παίζει τρίλιζα με τον εαυτό του μέχρι να πάρει την παραγγελία -ενώ πνίγεται στη δουλειά- δεν συμμερίζεται και πολύ την ιδιομορφία του.

Ο χαμηλόφωνος: «Θα ήθελα… (μια τονοσαλάτα και μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα). Ευχαριστώ».


Για κάποιο περίεργο λόγο, ο «χαμηλόφωνος» στο σημείο της παραγγελίας ρίχνει κατά πολύ την ένταση της φωνής του, με αποτέλεσμα ο σερβιτόρος να αναγκάζεται να σκύβει σε ορθή γωνία προκειμένου να ακούσει. Μάλλον πιστεύει πως η παραγγελία του είναι αυστηρά προσωπική και μυστική και αν μπορούσε να την δώσει με κρυπτογραφημένο μήνυμα ή κάποιον ξεχωριστό κώδικα στον σερβιτόρο, χωρίς να την ακούσει κανένας, θα το έκανε, αλλά προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει μέσα από τα δόντια του. Φυσικά, σε αυτές τις περιπτώσεις γίνονται τα περισσότερα λάθη στις παραγγελίες, καθώς με την ένταση φωνής στα 0,0024 ντεσιμπέλ, η ντομάτα ακούγεται σαν πατάτα και το τζατζίκι σαν κατσίκι.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Περιήγηση σε ένα... Μουσείο για noodles

Posted: 20 Sep 2011 10:52 AM PDT

Σύντομα αναμένεται να ανοίξει στην Γιοκοχάμα, λίγο έξω από το Τόκιο, το δεύτερο μουσείο αφιερωμένο στα στιγμιαία noodles.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τα noodles ήταν από τα πρώτα ασιατικά πιάτα τα οποία έγιναν δημοφιλή στον δυτικό κόσμο, λόγω της ευκολίας παρασκευής τους αλλά και για τη σχετικά ήπια γεύση τους. Έκτοτε έχουμε αρχίσει να αφομοιώνουμε πιο «πολύπλοκες» γεύσεις, όπως τα κάρυ και το σούσι. Αν και στην Ευρώπη τα στιγμιαία noodles δεν έχουν την καλύτερη φήμη, λόγω της χαμηλής τους θρεπτικής αξίας, στην Ιαπωνία έχουν τεράστια απήχηση. Μάλιστα, το 1999, δημιουργήθηκε ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτά, με το όνομα «Momofuku Ando Instant Ramen Museum» που άνοιξε στην Οσάκα.

Μέσα στον Σεπτέμβρη, αναμένεται να ανοίξει και το δεύτερο μουσείο αυτού του είδους, το «Cup Noodle Museum» στην Γιοκοχάμα, στα περίχωρα του Τόκιο. Το συγκεκριμένο μουσείο ανεβάζει αισθητά τον πήχη και εκτός από συνηθισμένες δραστηριότητες και εκθέματα, θα διαθέτει μια κινηματογραφική αίθουσα όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να μάθει για την ιστορία των στιγμιαίων ζυμαρικών. Οι ταινίες με τους τρισδιάστατους χαρακτήρες αφηγούνται την ιστορία των noodles, αλλά και την διαδικασία παραγωγής τους. Όσοι φανατικοί των noodles επιθυμούν, μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους noodles με την γεύση που τους αρέσει, στην ειδική κουζίνα που διαθέτει το μουσείο.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ένα ελληνικό εστιατόριο κερδίζει την πρωτιά στο Las Vegas

Posted: 20 Sep 2011 10:50 AM PDT

Μπορεί το Las Vegas να είναι γνωστό για τις απεριόριστες επιλογές ανάμεσα σε κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο, όμως το εστιατόριο που αναδείχθηκε ως η καλύτερη άφιξη στην πόλη έχει ελληνική υπογραφή.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόκειται για το Milos, το γνωστό ελληνικό εστιατόριο με διεθνή σταδιοδρομία, που αφού καθιέρωσε την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο μέσα από τα εστιατόριά του στο Μόντρεαλ και τη Νέα Υόρκη, αναγορεύτηκε ως η καλύτερη άφιξη στο Las Vegas για το 2011, με το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριο που εγκαινίασε στο περίφημο ξενοδοχείο Cosmopolitan.

Όταν η διοίκηση του Cosmopolitan αποφάσισε να το κατασκευάσει ξοδεύοντας το αστρονομικό ποσό των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έπρεπε να προβεί στις πλέον στοχευμένες επιλογές για τη «νέα εποχή» του ξενοδοχείου, που θα αντικατόπτριζαν το όραμά της. Και στην περίπτωση του Milos η δικαίωση ήρθε, φέρνοντας για πρώτη φορά το ελληνικό φαγητό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η πρόθεση του δημιουργού του Κώστα Σπηλιάδη ήταν ξεκάθαρη: να μοιραστεί μία νέα γαστρονομική εμπειρία στο Las Vegas, φέρνοντας στην πόλη της υπερβολής, τη φιλοσοφία της πρωτογενούς απλότητας.

Τα προϊόντα που καταφθάνουν στο Milos συλλέγονται καθημερινά από προσεκτικά διαλεγμένες πηγές κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και την Τυνησία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, το Μόντρεαλ, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

Σημειώστε, ότι εκτός από τις διακρίσεις που απέσπασε από τα Αμερικανικά ΜΜΕ, το εστιατόριο Milos έχει ήδη γίνει η αγαπημένη επιλογή διάσημων stars όπως οι U2, η Rihanna, o Jay Z, η Beyonce αλλά και σχεδόν όλων όσων εμφανίζονται σ' αυτή την ιδιαίτερη πόλη.

Πληροφορίες: www.estiatoriomilos.com

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές