Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Guinness: Τα πιο παράξενα ρεκόρ Γκίνες

Posted: 16 Sep 2011 03:02 PM PDT


Guinness: Τα πιο παράξενα ρεκόρ Γκίνες

Άλλες φορές θέλει κόπο άλλες φορές τρόπο ενώ κάποιες άλλες απλώς συμβαίνει. Όπως και να χει  κάποια πράγματα  δικαίως έχουν πάρει μία θέση στα βραβεία ρεκόρ Guinness!

Αν κάποιος  θέλει να κρύψει  τη  Σκάιπ  Μπρόμπερ   μία νεαρή  από τη Νέα  Ζηλανδία δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα  αφού η συγκεκριμένη κοπέλα χωράει ακόμα και στην πιο μικροσκοπική βαλίτσα. Τόσο μεγάλη ελαστικότητα έχει!

Το αποκαλούμενο κορίτσι λάστιχο χωράει επίσης και μέσα από μία ρακέτα!

Η Άιβιν Ντάγκλας από τη Νέα Ορλεάνη είναι άλλο ένα κορίτσι που κέρδισε δικαίως μία θέση στα Guinness λόγω των μαλλιών της. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει τα μακρύτερα αφρο μαλλιά στον κόσμο  που είναι 1 μέτρο και 32 εκατοστά. Φανταστείτε   πόσα   κιλά σαμπουάν   χρειάζεται…

Κι αν νομίζετε  πως βραβείο παίρνουν μόνο οι άνθρωποι κάνετε λάθος! Όχι ένα ούτε δύο αλλά δεκατρία σκυλάκια απέδειξαν πως διαθέτουν συγχρονισμό και άψογο συντονισμό αφού ταυτόχρονα έκαναν σκοινάκι! Η ιδιοκτήτριά τους  βέβαια είναι  Γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια τσίρκου.

Μια θέση στα βραβεία πήρε και ένα βιολί το οποίο έχει ύψος 5 μέτρα και πλάτος 1, 45. Μη το βλέπετε έτσι και τρομάζετε. Παρόλο το μέγεθός του δεν εμποδίζει κάποιους να το χρησιμοποιήσουν! Βέβαια  χρειάζονται τρεις άνθρωποι για να το κάνουν να λειτουργήσει: ο ένας το κρατάει και οι άλλοι  δύο κρατάνε το δοξάρι.

Το όργανο ζυγίζει 100 κιλά και η δημιουργία  του κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Όχι ένας ούτε δύο αλλά  δώδεκα οργανοποιοί για να το κατασκευάσουν. Δεν πήγαν τσάμπα οι κόποι τους αφού το βιολί καταχωρήθηκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

Τέλος βλέποντας κανείς αυτή την πίτσα, διαπιστώνει ότι δεν μπορούν να τη φάνε λιγότερα από 100 άτομα. Και  αυτό γιατί  το μάκρος της είναι ένα μέτρο και 37 εκατοστά ενώ περιέχει αρκετά κιλά σάλτσα, πιπεριές, μανιτάρια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας!



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Τους μήνυσε επειδή την είπαν....παρθένα

Posted: 16 Sep 2011 02:58 PM PDT


Τους μήνυσε επειδή την είπαν....παρθένα


Που να το φανταζόντουσαν οι εργαζόμενοι  σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης πως τα αστειάκια που έκαναν στη συνάδελφό τους,  θα  στοίχιζαν  πολύ… στην τσέπη τους!
Γιατροί και νοσοκόμοι   κορόιδευαν την Κρίστεν  Χάιτ, η οποία στα 41 της χρόνια ήταν ακόμα παρθένα! Όλο το νοσοκομείο γέλαγε με την περίπτωση της νοσοκόμας εκτός από την ίδια.

Η  Κρίστεν Χάιτ δήλωσε στη Daily-mail πως  οι συνάδελφοί της, της  έχουνε δημιουργήσει μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει. Έτσι αποφάσισε να τους μηνύσει  ζητώντας τους 45 εκατομμύρια δολάρια.

Σιγά μην καθόταν με σταυρωμένα χέρια η Βρετανίδα!Πως δηλαδή θα μπορέσει να επανακάμψει ψυχολογικά;
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τυφλώθηκε επειδή έπινε αλκοόλ από τα 11

Posted: 16 Sep 2011 02:57 PM PDT


Τυφλώθηκε επειδή έπινε αλκοόλ από τα 11


Συγκλονίζει η ιστορία μιας κοπέλας που τυφλώθηκε στο ένα της μάτι αφού από την ηλικία των έντεκα, άρχισε να πίνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ!!!
Όλα ξεκίνησαν όταν η  Suzi Fox, που τώρα είναι 22 ετών, παρατούσε το σχολείο και πήγαινε με τους φίλους της να πιει μπύρες και να καπνίσει μαριχουάνα στο πάρκο.
Πολύ σύντομα όμως η ανήλικη τότε αδύνατη κοπέλα άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες βότκας και ρούμι κατά την διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πλέον εκτός ελέγχου…
«Μπορούσα να πιω οτιδήποτε έβρισκα μπροστά μου» είπε η Suzi προσθέτοντας πως μπορούσε να «κατεβάζει» 24 κουτιά μπύρας  και μια βότκα μέσα σε μία μέρα!
Η Suzi μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ήταν αφότου είχε καταναλώσει τρία μεγάλα μπουκάλια βότκα, ποσότητα πέντε φορές μεγαλύτερη από την εβδομαδιαία συνιστώμενη ποσότητα.
Στα 13 της επίσης έπαιρνε κρακ, κοκαΐνη έκσταση, LSD και ότι ναρκωτικό υπάρχει…
Λόγω λοιπόν όλων αυτών των καταχρήσεων η 22χρονη δεν βλέπει από το ένα μάτι και το συκώτι της πρήζεται κάθε φορά που πίνει ένα ποτό.
«Ξύπνησα μία μέρα και συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να δω από το αριστερό μου μάτι. Ο γιατρός δεν ήταν σίγουρος για το τι συνέβαινε αλλά εγώ είμαι σίγουρη πως ήταν από το αλκοόλ. Πήγαινα πια στο νοσοκομείο συνεχώς. Οι γιατροί μου έλεγαν πως θα έπρεπε να είχα πεθάνει με τόση ποσότητα αλκοόλ που είχα καταναλώσει και ότι ίσως θα χρειαζόταν να έκανα χειρουργείο αν συνέχιζα έτσι…».
Τώρα πια όμως όλα έχουν αλλάξει χάρη στον Jake, τον οποίο γνώρισε τα 18 της και έχουν μια κόρη μαζί.
Πλέον θέλει να αφιερώσει την ζωή της ενημερώνοντας νέους για τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες καταχρήσεις…
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

To Ποντίκι -

Posted: 16 Sep 2011 02:15 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Posted: 17 Sep 2011 12:15 AM PDT

17, 18/9, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210-7282333

Δημοφιλή χορωδιακά μέρη από όπερες, αγαπημένες μελωδίες από οπερέτες και μουσική από γνωστά μπαλέτα ερμηνεύει η Χορωδία και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από έργα που περιλαμβάνονται στο φετινό ρεπερτόριο της Λυρικής: «To ελιξίριο του έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, «Η Κρητικοπούλα» του Σπύρου Σαμάρα, «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό, «Ναμπούκκο» κ...

Φρένο στην πώληση συμμετοχών

Posted: 16 Sep 2011 10:25 AM PDT

Η χρηματιστηριακή απαξίωση βάζει ξεκάθαρο φρένο στην προσπάθεια του Δημοσίου να πουλήσει τις συμμετοχές, αφού μόνο 546 εκατ. ευρώ θα συγκέντρωνε το ελληνικό Δημόσιο αν πουλούσε όλες τις συμμετοχές στις τράπεζες. Α.Χ

«Πιθανοί κι άλλοι υποβιβασμοί»

Posted: 16 Sep 2011 10:24 AM PDT

Πειθαρχικές διώξεις σε 15, νέες -όχι σε όσες, δηλαδή, είχαν διωχθεί στον… πρώτο γύρο του Koriopolis- ομάδες, μεταξύ των οποίων και δυο-τρεις της Σούπερ Λίγκας, θα ασκηθούν, σίγουρα την άλλη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης!

Αναλυτικά, ο κ. Αντωνακάκης είπε:

- για το αν είναι κοντά στο να τελειώσει η έρευνα: «Είμαστε πολύ κοντά. Σίγουρα, την άλλη εβδομάδα θα ασκηθούν διώξεις. Είχαμε ορισμένες τεχνικής φ...

Πιθανή η «επιστράτευση» του EFSF εάν χρειαστεί

Posted: 16 Sep 2011 09:41 AM PDT

Το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί ο EFSF δεν αποκλείει ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, στην περίπτωση που η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών πέσει χαμηλότερα από το επιθυμητό 90%.

Παράλληλά, σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και επικαλείται το Reuters, κάνουν λόγο για συμμετοχή που δε ξεπερνά το 75%. Ωστόσο, αν η συμμετοχή προσεγγίσει τα ¾ των ιδιωτών πιστετών, τότε καθίσταται «πολύ πιθανή» η υλοποίηση του PSI.

Μισθοί κάτω από τις κλαδικές

Posted: 16 Sep 2011 09:40 AM PDT

«Παράθυρο» για τη μείωση των μισθών στις μικρές επιχειρήσεις κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ, με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες που θα συνάπτουν ο εργοδότης και η πλει­ονότητα των εργαζομένων , «άνοιξαν» οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων. Την πρόταση υπέβαλαν στη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις . Η πρό...

Στρος-Καν: Πήγα να τη φιλήσω αλλά…

Posted: 16 Sep 2011 09:38 AM PDT

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχθηκε στη διάρκεια κατάθεσής του για την υπόθεση της δημοσιογράφου Τριστάν Μπανόν, η οποία τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού, ότι επιχείρησε να την φιλήσει, αλλά ότι συνάντησε την άρνησή της.

Αυτά αναφέρει πηγή των ερευνών σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας L'Express, η οποία λέει συγκεκριμένα ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προσπάθησε να φιλήσει τη Γαλλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα χωρίς τη συναίνεσή της.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνήγορος του ...

Όλα τα’χε ο Σαμαράς...ο Καραμανλής του έλειπε...

Posted: 16 Sep 2011 09:31 AM PDT

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε την εν λόγω κίνησή του ως μια καθαρά πολιτική πράξη στήριξης του κόμματος και είπε ότι θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο της ΝΔ στην 76η ΔΕΘ, καθώς θεωρεί χρέος του να στηρίξει τόσο την παράταξή του όσο και τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος είναι ο καθ' ύλην υπεύθυνος για μια από τις βαρύτερες ήτ...

Αίτημα για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ, από τους Παλαιστίνιους

Posted: 16 Sep 2011 09:27 AM PDT

Αίτημα για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ αναμένεται να ζητήσει η Παλαιστινιακή Αρχή κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Μαχμούντ Αμπάς.

Η εν λόγω απόφαση τον φέρνει σε ευθεία διπλωματική αντιπαράθεση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Η αναγνώριση θα αφορά τα σύνορα του 1967 που περιλαμβάνουν τη Δυτική Όχθη, την ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο κ.Αμπάς, και πρόσθεσε ότι για τους Παλαιστίνιους θα είναι προϋπόθεση για να ξαναγυρίσουν στις συνομιλίε...

Κομοδινί... ντουντούκα

Posted: 16 Sep 2011 09:11 AM PDT

Φοβερός τύπος αυτός ο Λυμπερόπουλος, πρόεδρος των ταξιτζήδων.

Δεν είναι μόνο εκείνο το φοβερό βαμμένο μαλλί του που σε τρελαίνει, αλλά προσπαθεί να κάνει τον επαναστάτη, βγάζοντας λόγους με την ντουντούκα, συνοδευόμενος από διάφορες γλαφυρές και ενίοτε γελοίες ατάκες. Μια από αυτές που επικρίθηκε - και σωστά - ήταν κάτι περί «θανάτου» του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, ανεβάζοντας όλο και ψηλότερα τον πήχη της γραφι­κότητας. Όμως επειδή κάτι τέτοια, τέτοιες ώρες, πυ­ροδοτούν εντάσεις με απρόβλεπτε...

Ψυχραιμία ζητούν τα Ηνωμένα Εθνή για την ΑΟΖ Κύπρου

Posted: 16 Sep 2011 08:26 AM PDT

Τα Ηνωμένα Έθνη σε μια κατευναστική κίνηση καλούν σε «ειρηνική επίλυση» του ζητήματος των θαλάσσιων ερευνών της Λευκωσίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Μεγαλονήσου.

Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, ανέφερε πως οποιαδήποτε ανακάλυψη θα ήταν προς όφελος των δύο κοινοτήτων.

Λίγο νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Πάνου Μπεγλίτη, με τον ομόλογό του της Κύπρου, Δημήτρη Ηλιάδη, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε η γεώτρηση που θα πραγμα...

Μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών

Posted: 16 Sep 2011 08:23 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Εστίασης του Β' τριμήνου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β' τριμήνου 2010, παρουσίασε μείωση 2,2%, έναντι μείωσης 10,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2010 προς το 2009. Α.Χ

 

ΝΔ: Μπορούμε και αλλιώς

Posted: 16 Sep 2011 08:05 AM PDT

Το ότι στη Ν.Δ. ετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές δεν αποτελεί πλέον είδηση. Η είδηση είναι ότι στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ θα ακουστούν και τα πρώτα συνθήματα τα οποία θα προτάξει η αξιωματική αντιπολίτευση στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών. «Μπορούμε και αλλιώς» θα είναι ένα από τα πρώτα συνθήματα που θα ακουστούν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντ. Σαμαρά και που ουσιαστικά θα απαντά στο διλημματικό σύνθημα της κυβέρνησης «Μέτρα ή πτώχευση». Α.Χ

Ο φόρος εστίασης

Posted: 16 Sep 2011 07:49 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την φορομπιχτική της πολιτική.Εδώ και λίγες ημέρες το ΦΠΑ στα τρόφιμα ανέβηκε από 13% στο 23% κάτι που εξόργισε ιδιαίτερα τους Ιδιοκτήτες καφετέριας και εστιατορίων γιατί η νέα αύξηση των τιμών έδιωξε αρκετούς πελάτες που δεν είχαν καταναλωτική δύναμη. `Ετσι αρκετοί μικρομεσαίοι χώροι εστίασης θα αναγκαστούν να κλείσουν μέσα στην Επόμενη διετία γιατί δεν θα έχουν τους πόρους να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ...

Η «αναβίωση» του πάρκου «Τρίτση»

Posted: 16 Sep 2011 07:45 AM PDT

Ρεπορτάζ: ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑ

Κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο «Τρίτση», ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε μία έκταση 1.200 στρεμμάτων, να παρατηρήσει κάποια από τα 177 είδη πουλιών, να δει πάπιες και χήνες που βρίσκονται στις λίμνες – και όλα αυτά σε απόσταση δέκα λεπτών από το κλεινόν, τσιμεντένιο άστυ, στην περιοχή του Ίλιον. μέχρι πρότινος, ωστόσο, το πάρκο παρουσίαζε εικόνες εγκατάλειψης: οι υδροβιότοποι μπορούσαν να παρομοιαστούν με βούρκο, ενώ αρκετές εγκαταστάσεις είχαν υποστεί ...

Λονδίνο… we are coming!

Posted: 16 Sep 2011 07:31 AM PDT

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έπιασε από το… λαιμό τους Σέρβους, από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ήταν καλύτερη καθ' όλη τη διάρκεια από την αντίπαλο της και επιβλήθηκε της ομάδας του Ίβκοβιτς με σκορ 87-77. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι διεθνείς μας είχαν εξαιρετική απόδοση στο πρώτο δεκάλεπτο) και με μπροστάρηδες τους Μπουρούση, Καλάθη, Ζήση και Φώτση πήραν την πρόκριση στου Προ-ολυμπιακό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Μπουρούσης, ο οποίος αγωνίστηκε λες και ήθελε να πάρει «...

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις

Posted: 16 Sep 2011 07:11 AM PDT

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις για επαφή και εκ βαθέων και «οφ δη ρέκορντ» ενημέρωση του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους. Πολλές είναι οι εισηγήσεις στον Παπανδρέου να εγκαταλείψει τα περί διπλής διαβούλευσης και να περάσει με αστραπιαία ταχύτητα στην ψήφιση νόμων, όπως το μισθολόγιο… A.X.

Βενιζέλος: Υποχρέωσή μας να κάνουμε τα πάντα για την προστασία της χώρας

Posted: 16 Sep 2011 07:05 AM PDT

Για δραματικές εξελίξεις εάν δεν εφαρμοστούν οι δύσκολες αποφάσεις προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Δική μας υποχρέωση είναι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία της χώρας, σε ένα ολισθηρό διεθνές περιβάλλον που δεν κινείται πάντα ορθολογικά και συστημικά» ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Μόνον έτσι, προστατεύουμε τα εισοδήματα, τις περιουσίες και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων» πρόσθεσε.

«Αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύ...

Η Ελλάδα σε καραντίνα

Posted: 16 Sep 2011 06:47 AM PDT

Ο κύβος ερρίφθη. Οι χώρες της Ε.Ε., και ειδικότερα αυτές που απαρτίζουν τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, ετοιμάζονται πυρετωδώς να αποσυνδέσουν τις εξελίξεις στην Ελ­λάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Η κυβέρνηση, ανήμπορη και ανίκανη να ερμηνεύσει σωστά την αλλαγή στάσης των εταίρων μας, αδυνατεί να κατα­λάβει ότι το παιχνίδι άλλαξε και ότι η χώρα μας είναι πλέον ένα μόνιμο βα­ρίδι και προκαλεί ανά τρίμηνο εστίες κρίσης, τις οποίες αρπάζουν οι κερδο­σκόποι και χτυπούν το ευρώ στο σύνο­λό του.

Έτ...

Μπάχαλου συνέχεια...

Posted: 16 Sep 2011 06:38 AM PDT

Το πλήρες μπάχαλο. Αυτή είναι η εικόνα στα πανεπιστήμια: από τη μία κινητοποιήσεις, από την άλλη οι περικοπές με την κρίση να ρίχνει βαριά σκιά στη λειτουργία τους.

Οι καταλήψεις στις σχολές έφτασαν τις 300 και συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ καταληψιών και φοιτητών που ζητούν «ανοιχτές σχολές» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου -συστήθηκε και σχετικό «κίνημα» μέσω facebook. Το υπουργείο Παιδείας διά της υφυπουργού Παιδείας Εύη Χρ...

Προτάσεις υπάρχουν ;

Posted: 16 Sep 2011 06:24 AM PDT

Από αύριο ξεκινούν δημοσκοπήσεις για την παρουσία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ. Θα δούμε, αν μετρηθεί ως αντιπολιτευτική φωνή, η ως υποψήφιος πρωθυπουργός. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις θέσεις που θα πάρει για την οικονομία. Όχι γενικά και αόριστα, αλλά ποια είναι η πρόταση του για να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Α. Δ

Κομισιόν: Αλλάγή κανόνων στη συνθήκη Σέγκεν

Posted: 16 Sep 2011 06:20 AM PDT

Ανατροπή των ισχυόντων κανονισμών σχετικά με τους ελέγχους μεταξύ των κρατών που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, ζήτησε με πρόταση της η Κομισιόν. Το νέο σχέδιο ουσιαστικά δίνει στην ΕΈ τη δυνατότητα να αναστείλει τη συμμετοχή στη ζώνη Σένγκεν για όσες χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μετανάστευσης, όπως η Ελλάδα.

Τα κράτη μέλη θα μπορούν να επαναφέρουν - υπό αυστηρές προϋποθέσεις και μόνο για πέντε ημέρες - τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε περίπτωση μαζικής εισόδου παράνομων μεταναστών. Ωσ...

Ο πρωθυπουργός του 8%

Posted: 16 Sep 2011 06:01 AM PDT

Γράφει η Ποντικομαμή

Δεν ξέρουμε πως κοιμήθηκε παραμονή της ΔΕΘ ο Γεώργιος Καρατζαφέρης, γνωστός και ως Κωλοτούμπας, ή Καρατζαφύρερ, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, αλλά το σίγουρο είναι ότι ξύπνησε πρωθυπουργός. Και μάλιστα όχι πρωθυπουργός της σειράς αλλά από αυτούς που κατέχουν επάξια μια θέση στο Πάνθεον της Ιστορίας και συνομιλούν με τα μεγάλα πνεύματα της εποχής τους και του παρελθόντος. Για λόγους σεμνότητας πάντως δεν παραλλήλισε την εμβέλεια της προσωπικότητάς του με εκείνες του Μεγάλου Α...

Οι τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μπεγλίτη και Ηλιάδη

Posted: 16 Sep 2011 05:35 AM PDT

Στην τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας, και διάφορα ζητήματα του τομέα της αρμοδιότητάς τους.

Στο μεταξύ οι τουρκικές απειλές θα συζητηθούν και στη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην Κύπρο, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Κονδύλια για ανάπτυξη

Posted: 16 Sep 2011 05:21 AM PDT

Λύσεις για να αρθεί η κατάσταση ασφυξίας που δημιουργεί στην αγορά και τις επιχειρήσεις η έλλειψη ρευστότητας ετοιμάζεται να ενεργοποι­ήσει η κυβέρνηση μέσα στους επόμενους μήνες. Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να αποδεσμευ­τούν, εκτός απροόπτου, τα κονδύλια ύψους 900 εκατ. ευρώ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικό­τητας και Ανάπτυξης , ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πρόγραμ­μα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.  Α.Χ

Γιούνκερ: Τον Οκτώβρη θα ληφθούν οι αποφάσεις για την 6η δόση

Posted: 16 Sep 2011 05:20 AM PDT

Η καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα κριθεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας» ξεκαθάρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα έχει επιδείξει σημαντική πίστη και δέσμευση στους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής»....

Πολλαπλά κτυπήματα από το νάνο γαλαξία Τοξότη έδωσαν στον Γαλαξία τις σπείρες του

Posted: 16 Sep 2011 01:41 PM PDT


Ένας γειτονικός  γαλαξίας νάνος που ονομάζεται Τοξότης μπορεί να είναι υπεύθυνος για τις σπείρες του Γαλαξία μας. Ο Τοξότης κτύπησε τον Γαλαξία, πριν περίπου 1,9 δισεκατομμύρια χρόνια. Στη συνέχεια 'φώλιασε' πάνω από τον γαλαξιακό «Βόρειο Πόλο» και συγκρούστηκε και πάλι πριν περίπου 900 εκατομμύρια χρόνια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται και πάλι σε πορεία για μια τρίτη σύγκρουση σε 10 εκατομμύρια χρόνια περίπου από τώρα.
Sagittarius_strikes_Milkyway
Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μία από τις εικόνες της προσομοίωσης που απεικονίζει μια από τις φάσεις της σύγκρουσης του Τοξότη με τον Γαλαξία μας

Οι συγκρούσεις αυτές πρέπει να είχαν σημαντική επίδραση στον Γαλαξία μας, αλλά τα αποτελέσματα τους ήταν δύσκολο να υπολογιστούν λόγω της αβεβαιότητας ως προς το μέγεθος της σκοτεινής ύλης στον Τοξότη.
Τώρα ο Chris Purcell στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν νέες εκτιμήσεις για τη μάζα του Τοξότη, για να δημιουργήσουν την πιο ακριβή προσομοίωση που έγινε ποτέ για τις συνέπειες αυτών των συγκρούσεων. 

Γαλαξιακή εξέλιξη 

Η προσομοίωση ξεκινά με τον Γαλαξία μας ως ένας επίπεδος δίσκος με μια κεντρική ράβδο από άστρα και αέριο. Μετά την πρώτη σύγκρουση, αντί να βρεθούν σε κυκλική τροχιά γύρω από την κεντρική ράβδο, μερικά αστέρια ξεκίνησαν να κάνουν τροχιές σε μια ποικιλία από ελλείψεις. Όλα αυτά συνδυάστηκαν για να σχηματίσουν πυκνές συστάδες άστρων και αερίου σε σχήμα σπιράλ.
Μετά τη δεύτερη σύγκρουση, οι σπείρες γίνονται εντυπωσιακά παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται στον Γαλαξία μας. Την ίδια στιγμή, η κεντρική ράβδος στη προσομοίωση είναι διατηρημένη, ακριβώς όπως και στον πραγματικό Γαλαξία μας.
Οι συγκρούσεις επίσης δημιούργησαν δομές σαν δακτυλίους γύρω από τον Γαλαξία μας. Ένας από αυτούς, λέει ότι η ομάδα του Purcell, είναι πολύ παρόμοιος με ένα χαρακτηριστικό του νυχτερινού ουρανού, γνωστό ως το δακτύλιος του Μονόκερου. Η προσομοίωση δείχνει ότι ο δακτύλιος συνδέεται με τους σπειροειδείς βραχίονες – πέρα ​​από όσα μπορούν να δουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία τηλεσκόπια. Ο Purcell μάλιστα προβλέπει ότι η επόμενη γενιά των γαλαξιακών χαρτών θα δείχνουν αυτή τη σύνδεση.
«Η εργασία είναι εντυπωσιακή γιατί αναπαράγει πολλά από τα χαρακτηριστικά που μπορούμε πραγματικά να δούμε", λέει ο Steve Majewski, αστρονόμος στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. "Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ πριν."
Η εργασία έχει επίσης ευρύτερες επιπτώσεις για την κατανόηση της γαλαξιακής εξέλιξης, επειδή οι συγκρούσεις μεταξύ γαλαξιών και των συνοδών τους, πιστεύεται ότι είναι ευρέως διαδεδομένες στο σύμπαν. "Πολλοί από τους σπειροειδείς γαλαξίες που μπορούμε να δούμε πιθανότατα σχηματίστηκαν με αυτό τον τρόπο», λέει ο Purcell. 


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το ένα τρίτο των πηγών ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας του Κόσμου παραμένει ένα μυστήριο

Posted: 16 Sep 2011 01:41 PM PDT


Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες σε μια συνάντηση για την Αστροφυσική Υψηλής Ενέργειας  στο Rhodes Island, έδωσαν προς δημοσίευση τα συμπεράσματα τους για τις πηγές των κοσμικών ακτίνων γάμμα, όπως αυτές καταγράφονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Fermi ακτίνων-γ της NASA.
A-Third-of-the-High-Energy-Universe-Remains-a-Mystery-2 Διάγραμμα που δείχνει την κατανομή των των πηγών ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας  σε όλο το σύμπαν
Το παρατηρητήριο αυτό, ​​που έχει τη δυνατότητα σάρωσης ολόκληρου του ουρανού κάθε τρεις ώρες, έχει διαρκώς το 'βλέμμα' του για γεγονότα υψηλής ενέργειας  που λαμβάνουν χώρα σε όλο το Σύμπαν. Κάθε χρόνο, οι επιστήμονες που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της αποστολής συγκεντρώνουν όλα τα δεδομένα σε έναν περιεκτικό κατάλογο, των οποίων τα αποτελέσματα μετά δημοσιεύουν.

Οι ερευνητές γυρίζουν πίσω στα ίδια δεδομένα κάθε χρόνο, με σκοπό να αναζητήσουν κάποιους συσχετισμούς και φαινόμενα που μπορεί να έχουν χάσει σε προηγούμενες περιπτώσεις. Η προσέγγιση αυτή, αν και χρονοβόρα, λειτουργεί πολύ καλά για τον εντοπισμό νέων πηγών ακτινοβολίας.
Το Large Area Telescope (LAT) – το κύριο όργανο πάνω στο παρατηρητήριο Fermi – πρόβλεψε επαρκή στοιχεία στις αρχές του χρόνο αυτού για τη δημιουργία του δεύτερου ετήσιου καταλόγου του. Μερικά από τα 1.873 υψηλής ενέργειας αντικείμενα έχουν εντοπιστεί και καταλογογραφηθεί από την επιστημονική ομάδα του Fermi.
"Οι περισσότερες από τις μισές από αυτές τις πηγές είναι ενεργοί γαλαξίες, των οποίων οι τεράστιες μαύρες τρύπες είναι υπεύθυνες για τις εκπομπές την ακτίνων-γ που ανιχνεύει το LAT," εξήγησε ο αστροφυσικός Gino Tosti από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια.
"Αυτό που είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή του νέου κατάλογου μας είναι ο μεγάλος αριθμός των πηγών που δεν σχετίζονται με αντικείμενα, που εντοπίστηκαν σε κάποιο άλλο μήκος κύματος", δήλωσε ο Gino Tosti.
Όπως αποδεικνύεται από το γράφημα τα αντικείμενα που εκπέμπουν ακτινοβολία υψηλής ενέργειας ως επί το πλείστον αποτελούνται από blazars – πολύ συμπαγή κβάζαρ που σχετίζονται με υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες στα κέντρα των ενεργών, γιγάντιων ελλειπτικών γαλαξιών – και από άγνωστες μυστηριώδεις πηγές.
Οι τρέχουσες θεωρίες εξηγούν περίπου το 31 τοις εκατό της ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας, που ανακάλυψε το Fermi τον τελευταίο χρόνο. Μικρά ποσοστά από αυτές τις πηγές προέρχονται από σφαιρωτά σμήνη, δυαδικά συστήματα, μεγάλους γαλαξίες, πάλσαρ, ενεργούς γαλαξιακούς πυρήνες και κατάλοιπα σουπερνόβα.
Αυτό που διαφαίνεται αμέσως από τα νέα δεδομένα είναι ότι οι αστροφυσικοί έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν πριν μπορέσουν να καταρτίσουν πλήρεις θεωρίες για τις άγνωστες πηγές των ακτίνων-γ. Υπάρχουν λοιπόν ακόμα πολλές πτυχές του Σύμπαντος που δεν καταλαβαίνουμε, ακόμα και σε περιοχές που πιστεύαμε ότι είχαμε λίγο-πολύ καταλάβει τα πράγματα.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

And the Winner is…! οι βραβευμένες εικόνες των ερασιτεχνών φωτογράφων του Ουρανού για το 2011

Posted: 16 Sep 2011 01:41 PM PDT


Εκπληκτικές φωτογραφίες! Εδώ είναι μερικές πανέμορφες βραβευμένες φωτογραφίες από ερασιτέχνες αστρονόμους και φωτογράφους. Συμμετείχαν πάνω από 700 στο διαγωνισμό για το 2011. Προχθές ανακοινώθηκε ο φωτογράφος της αστρονομίας της χρονιάς αυτής, καθώς και άλλοι νικητές από το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Greenwich. Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται ο διαγωνισμός αυτός από το Αστεροσκοπείο αυτό και το περιοδικό Sky Night.
Jupiter-with-Io-and-Ganymede
Ο Δίας με την Ιώ και τον Γανυμήδη, Σεπτέμβριος 2010 – 1ο βραβείο

Ο Damian Peach από το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε το 1ο βραβείο με αυτή τη λεπτομερή εικόνα του Δία και μερικά από τα φεγγάρια του.
"Μοιάζει με εικόνα του Hubble. Η λεπτομέρεια στα σύννεφα και τις καταιγίδες του Δία είναι απίστευτη, και ο φωτογράφος, επίσης, κατάφερε να συλλάβει λεπτομέρειες για δύο από τα φεγγάρια του πλανήτη, πράγμα που είναι αξιοσημείωτο για μια εικόνα που λήφθηκε από το έδαφος. Μια καταπληκτική φωτογραφία. ", δήλωσε ο Marek Kukula του Βασιλικού Αστεροσκοπείου.
Οι νικητές από τις άλλες κατηγορίες:
Vela-Supernova-Remnant
Κατάλοιπα σουπερνόβα
Leo-Triplet
Μια τριπλέτα
Fighting-Dragons-of-Ara-NGC-6188-and-6164
Δράκοντες (NGC 6188 και 6164)
Galactic-Paradise
Γαλαξιακός παράδεισος
Divine-Presence
Θεία παρουσίαση
ISS-and-Endeavour-Crossing-the-Sun
Ο διαστημικός σταθμός ISS και το διαστημικό λεωφορείο Endeavour διασταυρώνονται μπροστά στον Ήλιο
Jathin_Premjith_-_LUNAR_ECLIPSE_&_OCCULTATION
Σεληνιακή έκλειψη και απόκριψη
Starry-Night-Sky
Νυκτερινός ουρανός που δείχνει την περιστροφή της Γης
Stargazing-
Καταπληκτική εικόνα άστρων του Ουρανού

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τεχνολογία WiFi 802.22 υπόσχεται εμβέλεια 100 χιλιομέτρων και ταχύτητες 22Mbps.

Posted: 16 Sep 2011 01:41 PM PDT


Τα νέα για τα οποία περιμέναμε χρόνια και χρόνια ήρθαν! Η ομάδα του IEEE ανακοίνωσε το WiFi IEEE 802.22, μια τεχνολογία που αυξάνει τη σημερινή εμβέλεια στα 60 μίλια (περισσότερο από 100 χιλιόμετρα) και προσφέρει ταχύτητα μέχρι 22Mbps.

Η νέα τεχνολογία θα κάνει χρήση τηλεοπτικών συχνοτήτων, χωρίς όμως να επηρεάζει τη λήψη των τηλεοπτικών δεκτών. Φανταστείτε την ελευθερία τού να μπορείτε να συνδέεστε σε ένα ασύρματο δίκτυο από οποιοδήποτε σημείο της πόλης, χωρίς ανάγκη να κάνετε χρήση του 3G προγράμματος συμβολαίου - άρα και χωρίς κόστος. Όντως μαγικό!

Η ομάδα του IEEE παρατηρεί τα εξής σχετικά με τη νέα τεχνολογία:

"Το καινούριο στάνταρ για Ασύρματα Τοπικής Εμβέλειας Δίκτυα (Wireless Regional Area Networks - WRANs) χρησιμοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μετάδοσης των VHF και UHF TV συχνοτήτων για να καλύψει απόσταση μέχρι και 100 χιλιόμετρα από τον πομπό και να παρέχει ταχύτητα μέχρι 22Mbps, χωρίς να ενοχλεί τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς - θα χρησιμοποιεί τα μεταξύ των σταθμών κενά διαστήματα στο φάσμα συχνοτήτων."

O ΙΕΕΕ, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός σε θέματα τεχνολογίας, σημειώνει ότι η νέα τεχνολογία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όχι και τόσο πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε αναπτυσσόμενες χώρες και γενικότερα περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει "κενός χώρος" ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο χώρος υπάρχει. Ας τον εκμεταλλευτούμε!

Από την άλλη όμως πλευρά, είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αρκεί να σκεφτούμε μόνο την πιθανότητα κατάργησης των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας.

Κάτι μου λέει ότι κάτι τέτοιο δεν θα δει το φως της ημέρας.
 

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Greek Alert

Posted: 16 Sep 2011 01:41 PM PDT

Greek Alert


Μπείτε η διαδώστε την ομάδα του greekalert

Posted: 16 Sep 2011 07:44 AM PDT

ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΜΑΧΙΑ

Posted: 16 Sep 2011 07:39 AM PDT

Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και οι Σταυροφόροι στη Μικρά Ασία

Συγγραφέας: Παπαγεωργίου Λ. Αλέξανδρος
Εκδότης: Γκοβόστης
Σελίδες: 80

Μετά την ήττα του Ρωμανού Δ΄ στη Μάχη του Μάτζικερτ το μέλλον για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία φάνταζε ζοφερό. Η αναδυόμενη δύναμη των Σελτζούκων Τούρκων αποτελούσε μια σοβαρή απειλή για την άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία, την οποία πλέον κλόνιζαν εσωτερικές έριδες. Όμως, το 1081 στο θρόνο ανέβηκε ο Αλέξιος Κομνηνός, ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα απηύθυνε μια μοιραία έκκληση για βοήθεια στον Πάπα Ουρβανό Β΄. Στο βιβλίο εξιστορούνται με γλαφυρό τρόπο τα γεγονότα που ακολούθησαν την αποστολή της αντιπροσωπίας του Αλεξίου στη Σύνοδο της Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Η διακήρυξη του Πάπα στο Κλερμόν της Γαλλίας ενώπιον χιλιάδων κοσμικών και κληρικών, η απόφαση για τη διοργάνωση της Α΄ Σταυροφορίας, ο σταυροφορικός ζήλος που οδήγησε στην σταυροφορία των χωρικών, οι διωγμοί και οι σφαγές, η κατάληψη της Νίκαιας και της Έδεσσας, η πορεία προς την Αντιόχεια και η πολιορκία της Ιερουσαλήμ είναι μερικά από αυτά.Χάρη στη ζωντανή και εμπεριστατωμένη αφήγηση, ο αναγνώστης μεταφέρεται στην εποχή της Α΄ Σταυροφορίας, ενός μεγαλόπνοου εγχειρήματος που παρουσιάστηκε ως Dieu le volt και απέβη καθοριστικό όχι μόνο για τη μετέπειτα ζωή του Βυζαντίου αλλά και για τις σχέσεις του χριστιανικού με το μουσουλμανικό κόσμο.

 Το βιβλίο ''ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΜΑΧΙΑ'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

ΤΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ

Posted: 15 Sep 2011 02:03 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 16-9-2011 .


Το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν βρίσκεται στην ανέχεια αφού δεν πάσχουμε από υλικά αγαθά, αλλά από σωστούς διαχειριστές και ενδεδειγμένη διαχείριση αυτών. Γίνεται δηλαδή σπατάλη σκόπιμη και ομηρία της Ελλάδος ηθελημένη στα λυκόρνεα της οικουμένης. Στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε κρίση ηθική που λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, έχοντας εξαπλωθεί ομοίως και συγχρόνως σε Πολιτεία και Πολίτες. Σημαίνει ακόμη ότι έχουν εισβάλει εντός των τειχών της Ελληνικής Πολιτείας ξένα ήθη και έθιμα με την ευθύνη νοσηρών κλειδοκρατόρων και ελαστικών πολιτών. Και ακόμη πως το κακό έχει λάβει μορφή κακοήθους θεσμού καθιστάμενο νόμος ενός νοσηρού κράτους που απειλεί τη ζωή του Έθνους.

Η απάντηση στο πρόβλημα της ηθικής μας κρίσης και το φάρμακο που μπορεί να ξεριζώσει την κακή επίδραση και παρουσία του νεοταξισμού είναι το αρχέγονο Σπαρτιατικό Ιδεώδες που διαπερνάει ολόκληρη την ύπαρξη του Ελληνισμού και σχηματοποιεί την μήτρα από την οποία ξεπήδησε ο Ελληνικός Εθνικισμός. Το Σπαρτιατικό Ιδεώδες αποτελεί την προσωποποίηση με άλλα λόγια της Ελληνικής Βιοθεωρίας και Κοσμοθεωρίας, του ελληνικού ζειν και της κοσμοαντίληψης μέσα από συγκεκριμένους κανόνες ορθής συμπεριφοράς.

Το Ιδεώδες της Αρχαίας Σπαρτιατικής Πολιτείας βρίσκει την τέλεια απεικόνισή του στις έννοιες της Πειθαρχίας, του Σεβασμού, της Αυτογνωσίας, του Αυτοελέγχου και της Πίστης στην Νίκη του Έθνους έως θανάτου. Λέγανε λοιπόν οι σπουδαίοι Σπαρτιάτες Πρόγονοι του Ελληνισμού ότι ο πολίτης όφειλε «νόμοις πείθου». Έπρεπε δηλαδή ο πολίτης να πειθαρχήσει στους νόμους της Πολιτείας με πίστη και υποταγή στις έννοιες του δικαίου και της κοινωνικής αλληλεγγύης, υπηρετώντας την εθνική και φυλετική κοινότητα και συντρέχοντας τον φυλετικό αδελφό. Αξιοκρατία, Ηθική και Κοινωνική Δικαιοσύνη ενσαρκώνονταν στους Νόμους με πνεύμα υπακοής από το σύνολο του λαού που εργάζονταν για το συλλογικό καλό κι όχι την ατομική ιδιοτέλεια.

Λέγανε ακόμη οι Σπαρτιάτες Φιλόσοφοι με πνεύμα ελληνικής διδαχής και λόγο πατρικό προς τον νεαρό βλαστό της Φυλής πως όφειλε «πρεσβύτερον σέβου». Όφειλε δηλαδή ο Νέος Έλληνας να δείχνει τον πρέποντα σεβασμό προς τον μεγαλύτερο σε ηλικία και σοφία πολίτη που είχε ανοίξει το δρόμο της ζωής στον διάδοχό του στην κοινωνία με αγώνα και μόχθο καρτερικό και ανιδιοτελή. Η ευγνωμοσύνη και η δίψα για μάθηση του νεοτέρου προς τον πρεσβύτερο είναι τα αισθήματα που πρέπει να πλημμυρίζουν την νεανική καρδιά για τους γονείς, τους διαβάτες της ζωής και τους δασκάλους ελληνικών αρχών, γραμμάτων και υπεράσπισης κοινωνίας δικαίου και ελληνικότητας. Ο Νέος Έλληνας πρέπει να βαστάει τους μεγαλύτερους στο ψηλότερο σκαλοπάτι της Φυλής ως εικόνισμα ζωής.

Το αμέσως επόμενο βήμα που έπρεπε να πραγματοποιήσει ο Νέος Έλληνας ήταν το Γνώθι Σεαυτόν. Έπρεπε να αρθεί στο ύψος περασμένων γενεών Ένδοξων Ελλήνων και να κατακτήσει την γνώση της ιστορίας, της αποστολής και των πεπρωμένων της Ελληνικής Φυλής. Ο Νέος Σπαρτιάτης όφειλε να φτάσει στα ανώτερα όρια της Αυτογνωσίας. Να γνωρίσει την εθνική του καταγωγή, τις ωραίες περιστάσεις μα και τις κακοτοπιές από τις οποίες διέβη το ορμητικό ποτάμι του Ελληνισμού. Το Ελληνικό Αίμα και την Θεία Καταγωγή που σηματοδοτούν και φωτίζουν τον Αυθεντικό Έλληνα. Τον συνετό μαθητή, τον Εραστή της Γνώσης, τον Πολεμιστή Ελληνικής Υπεροχής. Ο Νέος Σπαρτιάτης έπρεπε να γνωρίζει την αληθινή Φύση και τη Φυλετική Ψυχή που συνέθεταν την προσωπικότητά του.

Ο Νέος Σπαρτιάτης έπρεπε επιπλέον πριν ακόμη λάβει στα χέρια του τα ηνία της Πολιτείας και τις υψηλές ευθύνες της καθοδήγησης και της χρηστής διοίκησης της Εθνικής Κοινότητας να μάθει αγόγγυστα να διοικείται. Έπρεπε να μπει στην εμπειρική διαδικασία του Άρχειν τε και άρχεσθαι. Να μπει στη δοκιμασία της σκληραγωγήσεως και της αποδοχής των παραγγελμάτων των ηγητόρων της Φυλής δίχως αντιρρήσεις και περιττά σχόλια. Να αποφύγει τις αντιδράσεις του ανώριμου πολίτη που κρίνει τα πράγματα με την πρόωρη παρόρμηση και να εφαρμόσει τις επιταγές των Αρχών αναπτύσσοντας παράλληλα ατομικό κριτήριο συνειδητής πράξης. Να μάθει να βλέπει το καλό της Πολιτείας και να ακολουθεί πιστά τις εντολές των Ηγητόρων που εκφράζουν το καλό του συνόλου ώστε να φανούν και οι ίδιοι άξιοι Ηγήτορες.

Ο Νέος Σπαρτιάτης που αναθρεφόταν κατ' αυτόν τον τρόπο έφτανε εύκολα και αυθόρμητα στο επόμενο σκαλοπάτι του Ηρωικού Έλληνα. Αποδεχόταν και μεταλαμπάδευε με τη σειρά του την Αρχή του ΝΙΚΑΝ Ή ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ. Έφτανε στο απόγειο της Ελληνικής Δόξας του ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ και του ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. Μάθαινε και ζούσε για να παραμείνει ελεύθερος και ηγεμών κι όχι σκλάβος και ποδηγετούμενος. Όρθιος κι όχι σκυφτός. Διεκδικητής κι όχι διεκδικούμενος. Να αγωνίζεται για την επικράτηση της Εθνικής Κοινότητας χωρίς να φοβάται κόπο και εχθρό.

Το Σπαρτιατικό Ιδεώδες είναι αυτό που ταιριάζει στον Έλληνα και δίνει λύσεις στα προβλήματα θέτοντας στόχους υψηλούς. Κι αυτό το Ιδεώδες εκφράζει ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/











Ισλαμικό πρόγραμμα σπουδών...(Σκληρό βίντεο)

Posted: 15 Sep 2011 09:55 AM PDT

Όποιος αντέχει να το δει θα παρατηρήσει με πόσο πιο βάναυσο τρόπο φέρεται ο δάσκαλός στα κορίτσια.
Αφιερωμένο στους ισλαμολάγνους και τους προοδευτικούληδες...

Δείτε το βίντεο..

http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_342.html?spref=fb

Γιατί τα'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά

Posted: 15 Sep 2011 09:43 AM PDT

Nigel Farage Έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Posted: 15 Sep 2011 09:39 AM PDT

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Posted: 15 Sep 2011 09:37 AM PDT

Πλεον το γνωστο πασοκαναλο δεν μπορει να κρυψει αλλο την απεχθη συμπεριφορα της Λησταρχικης κυβερνησης εναντια στους πολιτες και ξεκινησαν να λενε τις αληθειες....

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ

Posted: 15 Sep 2011 07:50 AM PDT

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΧΑΡAΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
*ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ:OI EΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΗΟFFA

H κυβέρνηση πετυχε το ακατορθωτο: Το να μην πληρώνουν οι Ελληνες τα αθλια αντισυνταγματικά χαράτσια της να αποτελεί νόμιμη αντίσταση με βαση την ιδια την τήρηση του Συντάγματος....


Σύμφωνα με το αρθρο 120 του Συντάγματος « Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Η τήρηση του Συντάγματος ,επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται ,με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δεν φθάνει οτι εχουν γονατίσει την ελληνική οικογένεια και εχουν φθασει σε απόγνωση γονεις και παιδιά ειναι στο διηνεκές ψεύτες και αθλιοι προπαγανδιστές.

Μέσα σε ενα πολυ μικρο χρονικο διάστημα εχουν επιβάλλει περισσοτερα απο δέκα χαράτσια εχουν φέρει σε απόγνωση τους Ελληνες και δεν θα αργησουμε να ζησουμε ακροτητες με ολους εκεινους που θα αρνηθούν ν πληρώσουν.

Εφθασαν στο σημείο, οι αθλιοι ,να ζητούν να σταλουν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την νομιμοποιηση αυθαιρετων.Τι να κανουν βρε ηλιθιοι οι απλοι πολιτες;Εκτος απο το οτι θα πρέπει να πληρωσουν ειδικους για να τους υποβαλλουν τις αιτήσεις θα πρέπει να πληρωσουν και για τα ...σκαναρισματα βρε αθλιοι των σχεδιων των σπιτιων για να σας τα στείλουν ηλεκτρονικα;Mην πληρωνεται.Βαλτε τα χρήματα στο Ταμειο Παρακαταθηκών και Δανείων και μην πληρώνει κανενας ελληνας τα παρανομα και αντισυνταγματικα χαρατσια της κυβερνησης.

http://exofitsio.blogspot.com/2011/09/blog-post_4508.html

Μπείτε η διαδώστε την ομάδα του greekalert

Posted: 15 Sep 2011 07:44 AM PDT

Seleo.gr NewsΑυτοπυρπολήθηκε μπροστά σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Posted: 16 Sep 2011 01:41 PM PDT

Seleo.gr Newsletter

Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη - ΤΩΡΑ

Άνθρωπος πυρπολήθηκε μπροστά από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό

 

Read More




 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Η Samsung άνοιξε το Samsung apps για αγορά Android εφαρμογών στην Βρετανία

Posted: 16 Sep 2011 01:41 PM PDT

Σε μια ανταγωνιστική υπηρεσία προς το Android market, από σήμερα οι κάτοχοι Android συσκευών στην Μεγάλη Βρετανία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές επί πληρωμή μέσω του Premium Samsung Apps Store, της Samsung.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  Samsung-Apps_1316083554528-520x267.png Εμφανίσεις:  12 Μέγεθος:  144,4 KBΘα υπάρχουν διαθέσιμες πολλές εφαρμογές επί πληρωμή, μαζί με τις free της Samsung, ενώ μελλοντικά οι αγορές θα μπορούν να χρεωθούν στον λογαριασμό τηλεφώνου ή να αφαιρεθούν από το υπόλοιπο της προπληρωμένης sim, για την ώρα οι εφαρμογές πληρώνονται με πιστωτική κάρτα όπως στο Android market.

Υποστηρίζονται οι συσκευές της Samsung και άλλες συμβατές με το Samsung Apps, όσων χρηστών βρεθούν στην χώρα που παρέχεται η υπηρεσία, με την Μεγ.Βρετανία να είναι η πρώτη χώρα εφαρμογής της premium υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα της Samsung UK and Ireland, θα υπάρχει συνεχής ανάπτυξη του premium κομματιού ώστε όλοι οι χρήστες μας να έχουν πρόσβαση στο νεώτερο περιεχόμενο για Android.

Πηγή: adslgr.com
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Jean Katsaras likes Pantocratoria.

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

facebook
Jean Katsaras likes Pantocratoria.
Update Pantocratoria
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ_ΤΟ!!!

Posted: 16 Sep 2011 01:48 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τώρα που θα πάμε να πληρώσουμε καλόν είναι να συνυποβάλλουμε την παρούσα δήλωση επιφύλαξης.


Δεν ξέρει κανείς τί γίνεται στο μέλλον αν η έκτακτη εισφορά κριθεί αντισυνταγματική..

Δείτε το και αν σας ενδιαφέρει εκτυπώστε το…


ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ & ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ >>>>>>>>>>>>


ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς άρθρο 29 Ν.3986/2011



Του…………. ………………………. κατοίκου……………με ΑΦΜ………….

ΠΡΟΣ Την Δ.Ο.Υ…………….

Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς

ποσού ευρώ

Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ' αρ…. ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς αρ. 29 Ν.3986/2011 ποσού ευρώ

………… (υπ' αρ. χρημ. καταλ……… ) ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν

είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.

Ειδικότερα:



Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης

Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.

Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.

Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.

Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.

Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .

Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.

Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .

Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ' ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θα περιληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ' αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.

Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.

Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.

Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.

Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.

Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.

Για τους παραπάνω λόγους η ως άνω διάταξη αρ. 29 Ν.3986/2011 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ως αντικείμενη στις προαναφερθείσες Συνταγματικές διατάξεις, δεδομένου ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε κατ' εφαρμογή των νόμων αυτής, άγουσα κατ' ουσία σε κατάλυση αυτών.

Κατόπιν τούτου, υπείκων στην αδήριτη ανάγκη αποφυγής δυσμενών συνεπειών, προβαίνω σήμερα στην καταβολή του ποσού των

ευρώ ……. ..αφορώντος (την πρώτη εκ των προβλεπομένων του άνω αρ. 29

Ν.3986/2011 ……………. Δόσεων) ή (το σύνολο) της επιβληθείσας σε βάρος μου εισφοράς συνολικού ποσού ……………. με την ρητή επιφύλαξη της αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων της άνω εισφοράς δια παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή Δικαστηρίου.

Με την προσήκουσα τιμή

Ο καταβάλλων με επιφύλαξη

φορολογούμενος





πηγή


Πάμε στοίχημα 10 € πως το συγκεκριμένο βίντεο θα το δείτε τουλάχιστον 2 φορές!!

Posted: 16 Sep 2011 01:44 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έλλη Στάη: Τα έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων και έβγαλε απο τον αέρα τον καλεσμένο

Posted: 16 Sep 2011 01:33 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Και επίσημα στο Alter η Ράνια Θρασκιά !

Posted: 16 Sep 2011 01:17 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η Ράνια Θρασκιά επιστρέφει στην τηλεόραση, αλλά αυτή τη φορά μέσα από την συχνότητα του Alter. Το κανάλι του Μπουρναζίου δεν
έβγαλε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά μας ενημέρωσε για την συνργασία τους μέσα από το twitter. "Η Ράνια Θρασκιά και το Alter συμφώνησαν για καθημερινή, κοινωνική εκπομπή, η οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου..."


Μαζί της θα είναι και ο Νίκος Σαμοίλης, ο οποίος έφυγε από τον Alpha και βρήκε στέγη στο Alter.


VIDEO: Το μωρό που δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα φάει ή θα κοιμηθεί

Posted: 15 Sep 2011 11:21 PM PDT

Είναι ένα από τα νέα viral videos του Youtube και σίγουρα θα φτάσει εύκολα τις εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις. Πρόκειται για ένα συμπαθέστατο πιτσιρίκι που δεν μπορεί να αποφασίσει για το αν θα κοιμηθεί ή θα φάει... Έτσι τρώει την ώρα που κοιμάται και κοιμάται την ώρα που τρώει...

Δείτε το βίντεο με το γλυκύτατο μωράκι.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ...ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ...ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ !!!! ΣΟΚ: Η σύγκρουση τρένων με λεωφορείο

Posted: 15 Sep 2011 11:16 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Όπως έγινε γνωστό χθες, τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 210 τραυματίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων με λεωφορείο σε ώρα αιχμής στο....


Μπουένος Άιρες.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο οδηγός του λεωφορείου.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις εικόνες στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας , το λεωφορείο προσπάθησε να διασχίσει τις ράγες τη στιγμή που πλησίαζαν 2 τρένα στο σταθμό. Το λεωφορείο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδηρικών, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και αρκετά παιδιά.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο.




ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ !!!!!! ΓΙΑ “ΓΕΡΑ ΚΟΤΣΙΑ”: Αστυνομικός στο Βιετνάμ παραμένει ζωντανος μετα απο δυστύχημα, ενώ το σώμα του απο τη μέση και κάτω εχει διαχωριστεί –.... ΜΗΝ ΤΟ.... ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ!

Posted: 15 Sep 2011 11:12 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ….


Πραγματικά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεί ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ απο αυτό το βίντεο.

ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ!
Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι οτι ο βαρύτατα τραυματισμένος άνδρας εχει τις αισθήσεις του και είναι απόλυτα ψύχραιμος για ότι του συνέβη.


Ας ελπίσουμε οτι …θα σώθηκε ο άνθρωπος, κάτι βέβαια εξαιρετικά δύσκολο λόγω της ακατάσχετης αιμοραγίας…



ΠΑΝΩ ΤΩΝ 18

ΩΧ ...ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ...!!!! AYTO ...NA ΠAΘOYME ...AKOMH ...KAHKAME !!!! Φίδι που ...βγήκε από την... τουαλέτα του ..δάγκωσε το ...πέος

Posted: 15 Sep 2011 11:06 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ένας ....


Ταϊβανέζος έπαθε το σοκ της ζωής του, όταν…

αμέριμνος πήγε στην τουαλέτα του σπιτιού του και ένα φίδι του δάγκωσε το πέος.

Όπως δημοσιεύτηκε και στο Reuters ο 51χρονος άνδρας από το Nantou νοσηλεύεται, αλλά ευτυχώς η κατάσταση του είναι καλή, αφού έχει μόνο μερικές μικροπληγές, από την επίθεση του φιδιού.

Ο πόνος που ένιωσε όταν έκατσε στην τουαλέτα ήταν κοφτερός και διαπεραστικός. Αμέσως σηκώθηκε και κοίταξε μέσα στην τπυαλέτα και αυτό που αντίκρισε ήταν ένα κιτρινό-μαύρο φίδι.

Είναι συνήθες το φαινόμενο ερπετά να εμφανίζονται στα σπίτια των Ταϊβανέζων (μακριά από μας!)

Αλλαξαν οι εποχές και τα έθιμα ακόμη και στις κηδείες μέσα στην Αθήνα

Posted: 15 Sep 2011 10:42 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Πέμπτη απόγευμα βρεθήκαμε σε κηδεία φίλου μας του μπάρμπα Γιάννη στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Δήμο των Αγίων Αναργύρων.


Ολα καλά. ακούσαμε τη κηδεία, Πονέσαμε οι φίλοι όλοι που χάσαμε το καλό μας
φίλο.Μετά τη κηδεία βγήκαμε εξω απο την εκκλησία να τον συνοδεύσουμε μεχρι τη νεκροφόρα. Ολοι ξέρουμε και απο τα χωριά μας τον νεκρό τον συνοδευει ενας παπάς φορόντας το πετραχηλι του.Εδω στην Αθήνα είναι αλλιώς λογω αποστάσεων. Ο παπάς δε πάει με τα πόδια αλλα κάθεται στη νεκροφόρα μαζι με τον νεκρο.

Χθές στη κηδεία του φίλου μας είδαμε κατι ακομη πιο προχωρημένο. Ο παπάς με το πετραχήλι αντι να μπει στη νεκροφόρα μπηκε στο δικο του αυτοκίνητο σε ενα ασημί citroen και συνόδευσε τον φιλο μας μέχρι το νεκροταφείο. Ετσι όπως πάμε σε λίγο θα βαριούνται οι παπάδες να μετακινούνται και θα φεύεγει η νεκροφόρα χωρις παπά.Τόση εξελιξη???Τι άλλο θα δούμε???



Αναγνώστης

Μπιφτέκια με σαλμονέλα εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Posted: 15 Sep 2011 10:41 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Κατεψυγμένα μπιφτέκια, με τον παθογόνο μικροοργανισμό Salmonella spp. εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.


Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για «κατεψυγμένα μπιφτέκια με την εμπορική επωνυμία «ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ-ΜΠΙΦΤΕΚΙ 100γρ. ΚΤΨ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 1.200g (12 τεμάχια των 100g), με ημερομηνία παραγωγής 13-06-2011 και ημερομηνία λήξης 09-02-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΤΑ ΒΛΑΧΑΚΙΑ-Δ & Δ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΟΒΕΕ», έναντι ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης, ΤΚ 66200».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση -απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πρόβλημα με εγγύηση σε χειριστήρια Xbox

Posted: 15 Sep 2011 10:39 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Κυρίες και Κύριοι της Microsoft, είμαι πλήρης απογοητευμένος από τον τρόπο εγγύηση σας, έχω δυο χειριστήρια Xbox επικοινώνησα μαζί σας...


πριν λίγες μέρες αφήνοντάς τις ευθύνες αποστολείς εις βάρος μου με τα έξοδα που ξεπερνούν τα 60 ΕΥΡΩ συν 2 εβδομάδες αναμονή!

Λέγοντάς μου τηλεφωνικά ότι στο κατάστημα που εχω αγοράσει την κονσόλα θα μου τα αντικαταστήσειμε καινούργια.

Ούτε το Πλαισιο δεν μου τα αντικαθιστά και έτσι έμεινα με δυο μη επισκευασμένα χειριστήρια στο χέρι.

Και τέλος να προσθέσω ακόμα, ότι είναι η τελευταία φορά που επενδύω σε προϊόντα τις Microsoft για την ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ πολιτική της εγγύησή σας!



Αναγνώστης

15/9/11 ΕΠΕΙΓΟΝ... ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ! ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ! (ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

Posted: 15 Sep 2011 09:08 PM PDT

Από τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος Επίλεκτες Εφεδρείες της Εθνικής Φρουράς έχουν κληθεί για να ενσωματωθούν στις Ελληνικές Καταδρομικές Δυνάμεις που ενδεχομένα να επιχειρήσουν από στιγμή στιγμή αποτρέποντας ή απαντώντας σε πολεμική ενέργεια των τούρκων...
 Οι τούρκοι έχουν έτοιμες στην περιοχή, σύμφωνα με το Ελληνικό Πεντάγωνο, 2 τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης καθώς και 1 υποβρύχιο βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή.



ΝΕΩΤΕΡΟ. ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ SIGMALIVE TOY ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ"



ΝΕΩΤΕΡΟ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!



ΝΕΩΤΕΡΟ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ:
 ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ!



Πηγή:κατοχικα νεα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Posted: 15 Sep 2011 08:58 PM PDT

Στα άκρα, αριστερά ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Στυλιανός Παττακός
και δεξιά ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Οδυσσέας Αγγελής.


Ο Κώστας Πρέκας με το παπιγιόν και δίπλα του η πρωταγωνίστρια Ολγα Πολίτου.

Δίπλα στην κυρία Πολίτου ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Δημήτριος Πατίλης.

Και μια μεγάλη έκπληξη: Πίσω από τους Πατίλη και Πολίτου διακρίνεται ο μετέπειτα βουλευτής του ΚΚΕ

Λυκούργος Καλλέργης, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Προφανώς ο Καλλέγης δεν θέλησε να βρεθεί στην ''πρώτη γραμμή'' με τους τότε κρατούντες και προτίμησε τα...αδιάφορα ''μετόπισθεν'', στο φουαγιέ του θεάτρου που οι τελευταίοι τους επισκέφθηκαν.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posted: 15 Sep 2011 08:15 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 07:06
Δύση Ήλιου: 19:33
Σελήνη 18 ημερών
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος.
Γιορτάζουν: Ευφημία.
Γεγονoτα

1828: Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιμπραήμ αποχωρούν απ' την Πελοπόννησο.

1904: Ηλεκτροκινείται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας – Πειραιά.


1908: O κατασκευαστής αμαξών Γουίλιαμ Ντιράντ ιδρύει την «General Motors Corporation», που θα κυριαρχήσει στο χώρο του αυτοκινήτου.



1922: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος αναχωρεί εξόριστος για το Παλέρμο της Ιταλίας.



1927: Η μεγάλη ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη παρουσιάζει για πρώτη φορά στη δημοτική την τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη» και προκαλεί την αντίδραση των έφεδρων αξιωματικών που απειλούν με ταραχές.



1934: Ο Ντόναλντ Ντακ, η διάσημη πάπια της Ντίσνεϊ, εμφανίζεται για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.



1978: Οι αμβλώσεις νομιμοποιούνται, υπό προϋποθέσεις, στην Ελλάδα.



Γεννησεις

1925: Riley B. King, θρύλος του μπλουζ, γνωστότερος ως B.B. King (Blues Boy King).



1956: Μίκι Ρουρκ, αμερικανός ηθοποιός. («9 1/2 βδομάδες»)



Θανατοι

1977: Μαρία Κάλλας, ελληνίδα σοπράνο.






Το πιο εντυπωσιακό συντριβάνι στον κόσμο! (+ video)

Posted: 15 Sep 2011 10:14 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ιαπωνία,πόλη Οσάκα.


Είναι στοιχειωμένο το αγγλικό νοσοκομείο της Κέρκυρας?

Posted: 15 Sep 2011 10:09 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το κτίριο του αγγλικού νοσοκομείου στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα σε άθλια κατάσταση. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του είναι σχετικά εύκολη ενώ τμήμα της στέγης η οποία καλύπτει τη μεγάλη νότια αίθουσα του 2ου ορόφου έχει καταρεύσει.


Όπως μπορείτε να δέιτε στο βίντεο
πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι και είναι απαράδεκτο που το αφήνουν να καταρρέει. Οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι τουρίστες καταγγέλουν πως τα σημάδια από την εγκατάλειψη είναι εμφανή.

Τι γίνεται όμως με τα "άλλα σημάδια"; Εκείνα που υποστηρίζουν ότι βλέπουν και ακούνε δεκάδες κάτοικοι της περιοχής κοντά στο Παλαιό Φρούριο;

Σκιές που διαπερνούν τους τοίχους, ήχοι από αλυσίδες που σέρνονται, λυγμοί και σπαραχτικές κραυγές είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία της κάθε ιστορίας. Όλα φανερώνουν ότι το νοσοκομείο "ζει" υπό το άγρυπνο βλέμμα των πνευμάτων που αναζητούν την ηρεμία, εκείνη που ποτέ δεν απέκτησαν...
Σε αυτή τη γειτονιά οι άυλες παρουσίες δεν περιφέρονται σε στενά. Σύμφωνα με τις λαϊκές δεισιδαιμονίες έχουν φράξει το δρόμο της εξέλιξης και με τη σιωπή τους έχουν αγκαλιάσει το φρούριο .Τα πνεύματα δεν μπορούν να ηρεμήσουν. Δεν μπορούν να ξεχάσουν. Οι μνήμες αναβιώνουν.


















Ένας κάτοικος της περιοχής , αποκαλύπτει:





"Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις σε αυτά τα πράγματα σιγά σιγά γίνεσαι προληπτικός. Εγώ γνωρίζοντας τα ιστορικά στοιχεία διαπιστώνω καθημερινά ότι μέσα στο κτίριο του αγγλικού νοσοκομείου έχουν παγιδευτεί χιλιάδες ζευγάρια μάτια που βασανίστηκαν επί κατοχής. Όλοι οι κάτοικοι επιθυμούμε να ανακαινιστεί ο χώρος επειδή έχει ιστορική σημασία, αλλά και γιατί έτσι ίσως ηρεμήσουν οι νεκροί που τον στοιχειώνουν. Το Ιόνιο πανεπιστήμιο είχε δείξει ενδιαφέρον, αλλά δεν έγινε τίποτα απολύτως".





"Η υγρασία του κτιρίου δεν αφήνει τις βασανισμένες ψυχές να ξεχάσουν..."





Ο γιατρός της περιοχής, δίνει την δική του πιο "επιστημονική" εξήγηση για τα όσα ακούγονται για το "στοιχειωμένο νοσοκομείο" :





"Η ψυχή δεν επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά τον θάνατο του σώματος. Παραμένει στον ίδιο χώρο όπου συνέβει ο θάνατος. Τι είναι όμως η "ψυχή"; Μια σύνθετη ηλεκτρομαγνητική συγκέντρωση με πολλαπλές συχνότητες. Παράλληλα ξέρουμε πλέον ότι το νερό έχει πολλαπλές μνήμες .

Αν δoθεί μια πληροφορία σε μια σταγόνα νερό, αυτή θα τη κουβαλά για πάντα. Βρισκόμαστε λοιπόν σε έναν χώρο που έχει πολύ υγρασία/νερό και στον οποίο έχουν συμβεί εκατοντάδες θανατηφόρα περιστατικά. Φοβάμαι ότι η ηλεκτρομαγνητική συγκέντρωση που απελευθερώθηκε μετά τον φρικτό θάνατο
όλων αυτών των ανθρώπων, έχει παραμείνει εκεί μέσα υπό τη μορφή μνήμης".


Το αγγλικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, αυτή η αποθήκη ταλαιπωρημένων ψυχών, βρίσκεται πράγματι σε ένα υγρό περιβάλλον. Ίσως λοιπόν η εξήγηση του γιατρού να έχει κάποια βάση.

Όμως ο ίδιος σπεύδει να διευκρινήσει: "Δεν θέλω να γίνω γραφικός. Θεωρώ ότι όσα ακούγονται , ίσως να είναι σκευάσματα των κατοίκων. Ίσως θέλουν να τρομάζουν τους επισκέπτες ώστε να μην πλησιάζει κανείς εκεί. Να υπάρχει το μυστήριο" συμπληρώνει.

Κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά εάν όλα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των θρύλων ή στην πραγματικότητα.

Όποιος βρεθεί στα μέρη εκείνα, αρκεί να οπλιστεί με θάρρος... Να πάρει μια βαθιά ανάσα και να ανεβεί τα σκαλιά... Να διασχίσει την είσοδο... Ίσως κάτι τον τρομάξει, ίσως κάτι κυριέψει τη ψυχή του... Ίσως όμως και να μην συμβεί τίποτα...


Το Ιστορικό του Κτιρίου


Κέρκυρα 1843

Κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1814-1864) η Κέρκυρα αποτελεί το διοικητικό κέντρο των Ιονίων Νήσων και έδρα στρατιωτικών δυνάμεων. Οι άγγλοι κατακτητές χρησιμοποιούν το Παλαιό Φρούριο της Ακρόπολης που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κορυφές ως βοηθητικό νοσοκομείο για την νοσηλεία στρατιωτών. Σε αυτό περιθάλπτονται 100 με 120 ασθενείς σε τέσσερις θαλάμους. Κάπως έτσι δημιουργείται το Αγγλικό νοσοκομείο. Ενα χώρος που ξεκίνησε για να γιατρεύει και έφτασε να καταστρέφει ανθρώπινες ζωές...

Κέρκυρα 1923

Στό Παλαιό Φρούριο στεγάζονται εκτός από ασθενείς και εκατοντάδες πρόσφυγες. Το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 1923, το ιταλικό ναυτικό βομβαρδίζει την Κέρκυρα και το νησί παρέμεινε επί ένα μήνα υπό ιταλική κατοχή. Ιταλοί στρατιώτες εισβάλουν στο φρούριο, διώχνουν με τη βία όλους τους ασθενείς και αιχμαλωτίζουν το προσωπικό.

Κέρκυρα 1940

Ιταλοί στρατιωτικοί καταλαμβάνουν το νησί . Από τις πρώτες κιόλας ημέρες χρησιμοποιούν το χώρο του αγγλικού νοσοκομείου, ως τόπο βασανισμού των κρατουμένων. Τουλάχιστον 160 αθώες ψυχές καίγονται ζωντανές , αφήνοντας την τελευταία τους πνοή σε ένα ψυχρό περιβάλλον δίχως να προλάβουν καν να ζητήσουν βοήθεια. Ανάμεσα στους ξεφτισμένους τοίχους του παλιού νοσκομείου ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα πεντακάθαρο ένα σύνθημα το οποίο προκαλεί έντονους συνειρμούς. Με μαύρο χρώμα είναι ευδιάκριτο το βασικό σύνθημα της φασιστικής Ιταλίας :

«Obbedire Credere Combattere: να υπακούς, να πιστεύεις, να αγωνίζεσαι".

Κέρκυρα 1943

Το σύνθημα των Ιταλών ακούγεται στο νησί μόλις για δυόμισι χρόνια, καθώς το Σεπτέμβρη του 1943 η Κέρκυρα περνάει στην κυριαρχία των Ναζί. Την σκυτάλη των βασανισμών στους χώρους του Παλαιού Φρουρίου έχουν τώρα οι γερμανοί. Οι αξιωματικοί της μεραρχίας Acqui μεταφέρονται εκεί και εκτελούνται στο υπόγειο του κτιρίου, την περίφημη "κοκκαλιέρα" όπου οι τοίχοι βάφονται με αίμα κόκκινο.



corfuweb.gr/old_fortress


Πλησιάζει ο Νιμπίρου;

Posted: 15 Sep 2011 10:00 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Είναι γνωστός και ως Δωδέκατος Πλανήτης ή Πλανήτης Χ και κάποιοι προειδοποιούν ότι το περιπλανώμενο αυτό σώμα πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη Γη, προκαλώντας πιθανόν παγκόσμια καταστροφή. Θα έπρεπε να ανησυχούμε; Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευφάνταστη ιστορία με αρκετούς υποστηρικτές που βασίζεται....


σε ερμηνείες αρχαίων Σουμεριακών κειμένων οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί με αναφορές από αρχαίους μύθους, αστρονομικές παρατηρήσεις και καταστροφολογικές προβλέψεις, συνδεδεμένες και ερμηνευμένες με έναν κάπως υπερβολικό, αν όχι αυθαίρετο τρόπο. Η έλευση του Νιμπίρου επικρέμεται σα θανάσιμη απειλή επάνω από τα κεφάλια μας, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από την έκθεση του συγκεκριμένου σεναρίου που θα διαβάσουμε στη συνέχεια.


Το 1976, ο Zecharia Sitchin προκάλεσε μεγάλη αμφισβήτηση με τη δημοσίευση του βιβλίου του, «ο Δωδέκατος Πλανήτης». Σε αυτό, καθώς και σε επόμενα βιβλία, ο Sitchin παρουσίασε τις κυριολεκτικές μεταφράσεις που έκανε σε αρχαία Σουμεριακά κείμενα στα οποία υπήρχε η αφήγηση μιας απίστευτης ιστορίας σχετικά με την προέλευση της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη. Μια ιστορία, εντελώς διαφορετική και πολύ πιο ευφάνταστη από όσα έχουμε μάθει από τον καιρό που πηγαίναμε σχολείο.

Τα αρχαία σφηνοειδή κείμενα, που αποτελούν κάποιες από τις πιο αρχαίες γνωστές γραφές και χρονολογούνται σε μια εποχή πριν από 6.000 χρόνια, αφηγούνταν την ιστορία μιας φυλής όντων που ονομάζονται «Ανουννάκι». Οι Ανουννάκι ήρθαν στη Γη από έναν πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος που ονομάζεται Νιμπίρου, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο Sitchin ότι ισχυρίστηκαν οι Σουμέριοι. Εάν δεν είχατε ακούσει ποτέ πριν για την υπόθεση αυτή, είναι διότι η επίσημη επιστήμη δεν αναγνωρίζει τον Νιμπίρου ως έναν πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Ωστόσο, βρίσκεται εκεί, σύμφωνα με τον Sitchin, και η παρουσία του έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η τροχιά του Νιμπίρου γύρω από τον Ήλιο είναι ιδιαίτερα ελλειπτική, σύμφωνα με τα βιβλία του Sitchin, ξεπερνώντας στα εξωτερικά της σημεία την τροχιά του Πλούτωνα και πλησιάζοντας τον Ήλιο στη μακρινή άκρη της ζώνης των αστεροειδών (τον δακτύλιο των αστεροειδών που είναι γνωστό ότι καταλαμβάνει τον χώρο μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία). Ο Νιμπίρου χρειάζεται 3.600 χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη έλλειψη και η τελευταία φορά που βρισκόταν στην περιοχή μας ήταν περίπου το 160 π.Χ. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, οι βαρυτικές επιδράσεις ενός μεγάλου πλανήτη που κινείται κοντά στο εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα, όπως έχει ισχυριστεί για τον Νιμπίρου, θα έπληττε σοβαρά τις τροχιές των άλλων πλανητών, θα διαρρήγνυε τη ζώνη των αστεροειδών και θα προκαλούσε μεγάλο πρόβλημα στον πλανήτη μας.

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για μια άλλη πιθανή αποκάλυψη, γιατί όπως λένε, ο Νιμπίρου έχει αρχίσει και πάλι να εμφανίζεται στη γειτονιά μας και θα είναι εδώ πολύ σύντομα.






Λίγη Ιστορία





Η ιστορία για τους Ανουννάκι αναφέρεται σε πολλά βιβλία του Sitchin και καταναλώνεται, εμπλουτίζεται και επαναλαμβάνεται σε δεκάδες ιστοσελίδες. Αλλά στην ουσία της η ιστορία είναι η ακόλουθη.
Πριν από περίπου 450.000 χρόνια, ο Αλάλου, εκθρονισμένος κυβερνήτης των Ανουννάκι στο Νιμπίρου, απέδρασε από τον πλανήτη με ένα διαστημόπλοιο και βρήκε καταφύγιο στη Γη. Ανακάλυψε ότι η Γη είχε πολύ χρυσάφι, κάτι που χρειαζόταν ο Νιμπίρου για να προστατευτεί η ατμόσφαιρά του που ολοένα και λιγόστευε. Ξεκίνησαν έτσι την εξόρυξη γήινου χρυσού και υπήρχαν επίσης πολλές πολιτικές μάχες μεταξύ των Ανουννάκι με σκοπό να αποκτήσουν ισχύ.






Μετά, περίπου πριν από 300.000 χρόνια ή κάτι τέτοιο, οι Ανουννάκι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια φυλή εργατών κάνοντας γενετικούς χειρισμούς στα πρωτεύοντα του πλανήτη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Τελικά, η κυριαρχία της Γης πέρασε στα χέρια των ανθρώπων και οι Ανουννάκι έφυγαν, τουλάχιστον για την ώρα. Ο Sitchin δένει όλα τα παραπάνω, και ακόμα περισσότερα, με τις ιστορίες των πρώτων βιβλίων της Βίβλου και με τις ιστορίες από άλλους αρχαίους πολιτισμούς, ιδιαίτερα των Αιγυπτίων.





Η ιστορία είναι πολύ ευφάνταστη, για να πούμε το λιγότερο. Οι περισσότεροι ιστορικοί, ανθρωπολόγοι και αρχαιολόγοι θεωρούν φυσικά τα παραπάνω ως μύθους των Σουμερίων. Αλλά η δουλειά του Sitchin έχει δημιουργήσει έναν σταθερό πυρήνα από πιστούς και ερευνητές που εκλαμβάνουν την ιστορία ως πραγματική. Και κάποιοι από αυτούς, που οι ιδέες τους τραβάνε ευρέως την προσοχή κυριότερα μέσω του Διαδικτύου, επιμένουν ότι η επιστροφή του Νιμπίρου είναι πολύ κοντά, πιθανόν τόσο κοντά όσο το 2013!





Πού είναι ο Νιμπίρου και πότε θα φθάσει;





Ακόμα και οι πιο συντηρητικοί αστρονόμοι είχαν εδώ και καιρό υποπτευθεί ότι μπορεί να υπάρχει ένας άγνωστος πλανήτης, ένας πλανήτης Χ, κάπου έξω και πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα, που θα μπορούσε να ευθύνεται για τις ανωμαλίες που παρατηρούσαν στις τροχιές του Ποσειδώνα και του Ουρανού. Θα πρέπει να έλκονται από ένα αθέατο σώμα. Το εύρημα είχε αναφερθεί στο New York Times στις 19 Ιουνίου του 1982.





"Κάτι εκεί έξω πέρα από τις πιο μακρινές άκρες του γνωστού Ηλιακού Συστήματος ασκεί έλξη στον Ουρανό και στον Ποσειδώνα. Μια βαρυτική δύναμη εξακολουθεί να διαταράσσει τους δύο γιγάντιους πλανήτες προκαλώντας ανωμαλίες στις τροχιές τους. Η δύναμη υποδηλώνει μια παρουσία πολύ μακρινή και αθέατη, ένα μεγάλο αντικείμενο, τον επί μακρόν αναζητούμενο πλανήτη Χ. Οι αστρονόμοι είναι τόσο σίγουροι για την ύπαρξη αυτού του πλανήτη που τον ονόμασαν ήδη Πλανήτη Χ ή ο 10ος Πλανήτης".

Το ανώμαλο σώμα είχε εντοπιστεί αρχικά το 1983 από τον IRAS (Υπέρυθρος Αστρονομικός Δορυφόρος), σύμφωνα με ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει στα νέα. Η Washington Post ανέφερε:






"Ένα βαρύ σώμα, πιθανόν τόσο μεγάλο όσο ο γιγάντιος πλανήτης Δίας και πιθανόν τόσο κοντά στη Γη που θα ήταν μέρος αυτού του Ηλιακού Συστήματος έχει εντοπιστεί στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ωρίωνα από ένα τηλεσκόπιο που βρίσκεται σε τροχιά πάνω στον αμερικάνικο υπέρυθρο αστρονομικό δορυφόρο. Είναι τόσο μυστηριώδες το αντικείμενο που οι αστρονόμοι δε γνωρίζουν εάν πρόκειται για πλανήτη, γιγάντιο κομήτη, μια κοντινή πρωτοαστρική μάζα που ποτέ δεν έφτασε στην ικανή θερμοκρασία για να γίνει αστέρας, έναν μακρινό γαλαξία τόσο νέο που είναι ακόμα στη διαδικασία σχηματισμού των πρώτων του άστρων ή έναν γαλαξία τόσο πυκνό σε σκόνη που κανένα εκπεμπόμενο από αυτόν φως δεν μπορεί καν να περάσει από αυτή τη σκόνη".





Οι υποστηρικτές του Νιμπίρου ισχυρίζονται ότι ο IRAS εντόπισε στην πραγματικότητα τον περιπλανώμενο πλανήτη.





«Ένα Μυστήριο Περιστρέφεται Γύρω από τον Ήλιο», είναι ο τίτλος άρθρου που αναρτήθηκε στο MSNBC στις 7 Οκτωβρίου του 1999, σύμφωνα με το οποίο:





"Δύο ομάδες ερευνητών πρότειναν την ύπαρξη ενός αθέατου πλανήτη ή ενός ασχημάτιστου αστέρα που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 2 τρισεκατομμυρίων μιλίων, πολύ πέρα από τις τροχιές των εννέα γνωστών πλανητών. Πλανητικός επιστήμονας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας υποψιάζεται ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένας πλανήτης μεγαλύτερος από τον Δία".





Και τον Δεκέμβριο του 2000 η Space Daily έκανε μια αναφορά σε έναν «Άλλο Υποψήφιο που εντοπίστηκε ως ο Πλανήτης Χ»





Ένα άλλο άρθρο και μια φωτογραφία εμφανίστηκαν στα νέα του Discovery:





«Ανακαλύφθηκε Μεγάλο Αντικείμενο που Περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο». Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2001, αναφέρει,





"Η ανακάλυψη μιας μεγάλης κοκκινωπής μάζας από κάτι που περιστρέφεται στα περίχωρα του Πλούτωνα έχει επαναφέρει την ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από εννέα πλανήτες στο Ηλιακό Σύστημα".





Ονομάζοντάς το 2001 KX76 οι εξερευνητές εκτιμούν ότι είναι μικρότερο από το Φεγγάρι μας και πιθανόν να έχει μια επιμηκυμένη τροχιά, αλλά δεν έδωσαν καμιά ένδειξη ότι κατευθύνεται προς εμάς.





Ο Mark Hazelwood, που είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης Ιστοσελίδας που προειδοποιεί για την επικείμενη άφιξη του Νιμπίρου και για το πώς θα έπρεπε να προετοιμαστούμε γι' αυτό, προτείνει ότι όλες αυτές οι ιστορίες των νέων επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Νιμπίρου των Ανουννάκι (αν και κανένα από τα άρθρα δεν υποστήριξε ότι το ουράνιο σώμα κατευθυνόταν προς τη Γη).





Ο Andy Lloyd δεν είναι τόσο πεσιμιστής, ή τουλάχιστον οι υπολογισμοί του είναι διαφορετικοί. Εφόσον υποθέτει ότι ο Νιμπίρου ήταν στην πραγματικότητα το Άστρο της Βηθλεέμ που ήταν ορατό πριν από 2.000 χρόνια,





"το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα καθώς ο Νιμπίρου θα εισέλθει και πάλι στην πλανητική ζώνη θα αφορά τους απογόνους μας, 50 γενιές από τώρα".

Αλλά ο Kent Steadman της Ιστοσελίδας Cyberspaceorbit.com ανιχνεύει τον Νιμπίρου και προσφέρει διάφορους χάρτες αστέρων, χρονοδιαγράμματα και άλλες εικονογραφήσεις για να δείξει το σημείο όπου ο Πλανήτης Χ υποτίθεται ότι θα διασταυρώσει την τροχιά του με το εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα.

Ποιες θα είναι ο επιδράσεις στη Γη;
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βαρυτική έλξη ενός πλανήτη που μπαίνει στο εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα θα είχε έντονες επιδράσεις στα άλλα σώματα που βρίσκονται σε τροχιά, μαζί και στη Γη. Στην πραγματικότητα, η ιστορία για τους Ανουννάκι αναφέρει ότι μια προηγούμενη εμφάνιση του Νιμπίρου ήταν υπεύθυνη για τον Μεγάλο Κατακλυσμό που καταγράφεται στη Γένεση, κατά τον οποίο σχεδόν όλη η ζωή στον πλανήτη μας εξολοθρεύτηκε (αλλά σώθηκε, χάρη στον Νώε). Πηγαίνοντας ακόμα πιο μακριά στο παρελθόν, κάποιοι ερευνητές του πεδίου αυτού υποπτεύονται ότι ο Νιμπίρου κάποτε συγκρούστηκε με τη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, δημιουργώντας τη ζώνη των αστεροειδών και προκαλώντας τα τεράστια βαθουλώματα του πλανήτη μας που τώρα είναι γεμάτα με τους ωκεανούς.






Ο Mark Hazelwood και άλλοι, λένε ότι η Γη πρόκειται να υποστεί κάποιες μαζικές και καταστροφικές αλλαγές καθώς πλησιάζει ο Νιμπίρου. Πλημμύρες, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, μια αντιστροφή των πόλων και άλλες φυσικές καταστροφές θα είναι τόσο σοβαρές, όπως ισχυρίζεται ο Hazelwood, που «μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια από ανθρώπους θα επιβιώσουν». Μια άλλη ιστοσελίδα αναφέρει ότι η βαρυτική έλξη του Νιμπίρου μπορεί ακόμα και να σταματήσει την περιστροφή της Γης για τρεις μέρες και παραπέμπει στην «Σκοτεινιά των Τριών Ημερών» που προβλέφθηκε στη Βίβλο.





Κάποιοι άλλοι ερευνητές του πλανήτη Νιμπίρου παραπέμπουν επίσης στις προφητείες του Edgar Cayce που προέβλεψε ότι σύντομα θα υποφέρουμε από μνημειώδεις αλλαγές στη Γη και μετατόπιση των πόλων, αν και δεν τις απέδωσε σε κάτι τόσο συγκεκριμένο όπως ένας επισκέπτης πλανήτης. Και φυσικά, το πολυσυζητημένο ημερολόγιο των Μάγια λέγεται ότι τοποθετεί το «τέλος του κόσμου» τον Δεκέμβριο του 2012.


Αστρονόμοι και άλλοι επιστήμονες που φαίνεται να είναι σε θέση να γνωρίζουν τέτοια πράγματα δεν έχουν κάνει καμιά ανακοίνωση σχετικά με την προσέγγιση οποιουδήποτε πλανητοειδούς σώματος. Προφανώς, δεν εντόπισαν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όσοι πιστεύουν ότι ο Νιμπίρου πλησιάζει, λένε ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με αυτό και ότι απλά συγκαλύπτουν την υπόθεση.


Φυσικά, όπως γίνεται με όλες τις προβλέψεις, ο χρόνος θα δείξει. Και θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά σενάρια καταστροφής!



Πηγές: tech.pathfinder.gr

Esoterica.gr

http://astrikiprovoli.blogspot.com

 PERIERGAA

ο Αστυνόμος που ξέσπασε σε κλάμματα (video)

Posted: 15 Sep 2011 08:38 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τις μέρες των μαζικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο οι Aιγύπτιοι αστυνομικοί αναγκάζονταν επί 18 ώρες την μέρα για 4 συνεχόμενες μέρες να βρίσκονταιι στο δρόμο.


Η κυβέρνηση της Αιγύπτου έστελνε στην φυλακή όσους αστυνομικούς
αρνούνταν να παρουσιαστούν στις μονάδες αντιμετώπισης των διαδηλωτών. Έτσι ο νεαρός αστυνομικός δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάμματα μπροστά στους διαδηλωτές.

Δείτε στο video τους διαδηλωτές να αγκαλιάζουν και να φιλάνε τον νεαρό αστυνομικό έπειτα από το ξέσπασμα του.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Seleo.gr News - Δημοτικός αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους στην Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

Seleo.gr Newsletter

Δημοτικός αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους στην Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)

Ραντεβού θανάτου φαίνεται πως έδωσαν με δημοτικό αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, 5 κουκουλοφόροι που του επιτέθηκαν αφού νωρίτερα

Read More


 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Seleo.gr News - Ξυλοδαρμός δημοτικού αστυνομικού από άτομα με ρόπαλα και κουκούλες

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

Seleo.gr Newsletter

Ξυλοδαρμός δημοτικού αστυνομικού από άτομα με ρόπαλα και κουκούλες - ΤΩΡΑ

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δημοτικός αστυνομικός

Read More

σε λιγο φωτο

 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Κινητοποίηση του FBI για τις γυμνές φωτογραφίες της Σκάρλετ Γιόχανσον! (photo

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 11:11


Δύο γυμνές φωτογραφίες της Scarlett Johansson αναρτήθηκαν στο internet, και κινητοποίησαν ξανά το FBI που ξεκίνησε έρευνες γύρω από το θέμα. Παρόμοιες εικόνες από χάκερ που υποκλέπτουν κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές διασήμων, έχουν δημοσιοποιηθεί και στο παρελθόν, αναστατώνοντας τότε τον ηθοποιό και τραγουδιστή Justin Timberlake και την Mila Kunis, συμπρωταγωνίστριά του στη ρομαντική κομεντί «Friends with benefits», που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Σεπτεμβρίου.
Στις φωτογραφίες η Scarlett Johansson εικονίζεται στη μία γυμνόστηθη ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, και στην άλλη φορώντας μια πετσέτα που αποκαλύπτει τα οπίσθιά της. Θεωρείται πως πρόκειται για αισθησιακές στιγμές που απαθανάτισε η ίδια η πρωταγωνίστρια στο σπίτι της, με το κινητό της.
Το FBI του Los Angeles, διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό μιας ομάδας με την ονομασία «Anonymus», που έχει υποκλέψει προσωπικές πληροφορίες από τουλάχιστον 50 ανθρώπους της show biz, μεταξύ των οποίων, των Demi Lovato, Jessica Alba, Vanessa Hudgens .



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

i-Live News - Ζωντανά !

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

i-Live News - Ζωντανά !

Link to News i-live

Αυστραλία: Πυρκαγιά σε χημική βιομηχανία-τοξικός καπνός πνίγει την Καμπέρα

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε κτίριο σε περιοχή χημικής...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωθεί το ειδκό τέλος ακινήτων

Posted:

Ειδήσεις Οικονομία: Η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης στις περιπτώσεις που οι πελάτες της δεν καταβάλλουν το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού, ακόμη...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Οι Τούρκοι βγαίνουν για έρευνες πετρελαίου στο Καστελόριζο

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Αιφνιδιαστικά, από το απόγευμα της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου η Άγκυρα άρχισε να αποκαλύπτει το σχέδιό της για πραγματοποίηση ερευνών με σκοπό τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ανανεωθείτε με μασάζ προσώπου

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Με τα χρόνια οι πιο κοινές μας εκφράσεις αρχίζουν να μονιμοποιούνται ως σφίξιμο, ρυτίδες και παραμορφώσεις. Τελικά, το πρόσωπο τραβιέται και το σύστημα των μυών, του συνδετικού...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


H Άννα Βίσση για τη σχέση της με τον Σαμαρά

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Η Άννα Βίσση έδωσε συνέντευξη στην Ελίτα Μιχαηλίδου,στον Κυπριακό ραδιοσταθμό ΣΙΓΜΑ. Η κορυφαία ερμηνεύτρια μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση της με το σημερινό πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Επιστρέφει στον ANT1

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Αν και πριν λίγες μέρες οι άνθρωποι του Mega τη θεωρούσαν σίγουρη και για το «Πρωινό Mou«, η επιτυχημένη μαγείρισσα θα συνεργαστεί τελικά με τον ΑΝΤ1 και την καινούργια, διευρυμένη,...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


O Κωστέτσος στο Dancing on Ice;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Ονόματα γράφουν, ονόματα σβήνουν, αλλού ακούνε «ναι», άλλοι τους κλείνουν την… πόρτα στα μούτρα. Σε φούρια βρίσκεται η παραγωγή του Dancing on ice, η οποία από τη μία ψάχνει να...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Εθνική Μπάσκετ: Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε

Posted:

Ειδήσεις Aθλητικά: Η Ελλάδα έφτασε μία… ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας αλλά πληρώνοντας την έλλειψη εμπειρίας της τελικά ηττήθηκε με 64-56 από την Γαλλία. Ακόμα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Beyonce: Έχει κρυφό γιό ο άντρας της;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Έχει κρυφό γιο ο άντρας της Beyonce; Αυτό ισχυρίζεται δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού "Star", που θέλει τον Jay- Zνα έχει έναν 9χρονο γιο από τη σχέση του με το μοντέλο...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Μπουλέ και Χρηστίδου δίπλα στον Φερεντίνο;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολεί το τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι τι θα γίνει με το πρωινό του ΑΝΤ1 καθώς και το ποιοι θα πλαισιώνουν τον Γιώργο Παπαδάκη και το Χρήστο...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Tούρτα µε µπισκότα βουτηγµένα σε καφέ και αµαρέτο

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Χωρίζουµε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάµε τα ασπράδια µε το αλάτι σε σφιχτή µαρέγκα, στη µεσαία ταχύτητα του µίξερ, για περίπου 7΄-8΄ µέχρι να σχηµατιστούν κορυφές που...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Cameron Diaz – Αlex Rodriguez: Γιατί χώρισαν;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Το καλοκαίρι των χωρισμών στο Χόλιγουντ μάλλον δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η νέα βόμβα ήρθε από την Cameron Diaz και τον Alex Rodriguez και μάλιστα τώρα φαίνεται να είναι επίσημο. Το...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Pippa Middleton: Ταινία η ζωή της

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Μπορεί η ερμηνεία του Gary Oldman στην ταινία «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» να έχει τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο βρετανικό σινεμά και να δίνει όπως φαίνεται από τώρα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν απαρνήθηκα ούτε το sex, ούτε τα drugs»

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Ο Γιώργος Μαζωνάκης έδωσε μία συγκλονιστική συνέντευξη! Χωρίς ταμπού και με την άνεση που τον χαρακτηρίζει ο τραγουδιστής μιλά για όλα όσα δεν έχει πει μέχρι στιγμής. Για τις σχέσεις...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


O Mάκης Ψωμιάδης συνελήφθη

Posted:

Ειδήσεις Αθλητικά: Έπειτα από συντονισμένη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη στα νότια προάστια των Αθηνών ο καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε στημένους...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Σπιτική σοκολατόπιτα

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Μία σοκολατόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και θα  γλείφετε τα δάχτυλά σας. Υλικά: 1 φλ. βιτάμ 5 αυγά 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα 1 φλ. αλεύρι...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Δέσποινα Καμπούρη: Πώς έχασε τα 14 κιλά της εγκυμοσύνης;

Posted:

Ειδήσεις Gossip: Τριάντα μέρες μετά τον ερχομό της κόρη της η Δέσποινα Καμπούρη έχει ήδη χάσει τα 14 από τα 18 κιλά που είχε προσθέσει στη σιλουέτα της την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Πώς τα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Καθιστική ζωή; Έξυπνα tips για άψογη φόρμα

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Με μικρά μυστικά η καθημερινότητα αλλάζει, χαρίζοντας το απαραίτητο fitness. Μπορεί η καθημερινότητα να είναι για τους περισσότερους καθιστική, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Victoria Beckham: Η Harper Seven η πιο νεαρή celebrity

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Μπορεί η ηλικία της να μετριέται σε εβδομάδες αντί για χρόνια, να μην περπατάει και να μην έχει πει ακόμα ούτε τη λέξη «μαμά», αλλά η λιλιπούτια κόρη των Beckham προσγειώθηκε στην...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ενδώστε στις απαγορευμένες τροφές

Posted:

Ειδήσεις Υγεία: Μετά τις διακοπές και την έναρξη της νέας σεζόν υποσχεθήκατε στον εαυτό σας να κόψετε όλα τα απαγορευμένα φαγητά. Πίτσα, σοκολάτα και τηγανητές πατάτες είναι, πλέον, απαγορευτικά στο...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


H Power Health ανάμεσα στις ισχυρότερες εταιρείες της Ευρώπης

Posted:

Ειδήσεις Υγεία: Η Power Health, η πρώτη ελληνική εταιρεία στα εναλλακτικά προϊόντα ανήκει πλέον στην ελίτ των 400 πιο ισχυρών ευρωπαϊκών αλλά και των 10 πρώτων ελληνικών επιχειρήσεων. Η επιτροπή τού...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Ομορφιά – ανέξοδα και υγιεινά με τη βοήθεια της φύσης!

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Προϊόντα μακιγιάζ, κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα, βαφές μαλλιών, όλα αυτά είναι απαραίτητα για κάθε γυναίκα που θέλει να δείχνει όμορφη και περιποιημένη. Καθώς όμως λόγω της...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Το πιο ακριβό μπουκάλι αρώματος στον κόσμο! (Video)

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Όταν η καθημερινότητα σου βομβαρδίζεται με λέξεις όπως περαίωση και έκτακτη εισφορά τότε με τις φίλες σου δεν συζητάς για φρου-φρου και αρώματα αλλά για την έκτη δόση. Ωστόσο οι...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γυμναστική για το γυναικείο στήθος

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle: Μπορεί να βελτιωθεί η εμφάνισή του; Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές απορίες που απευθύνουν οι γυναίκες στους γυμναστές τους. Η απάντηση λοιπόν είναι ότι η σπογγώδης ουσία που...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


«Η Globe One Digital» και 60 από τα μεγαλύτερα ψηφιακά μέσα στην Ελλάδα, στήριξαν ουσιαστικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Posted:

Ειδήσεις Ίντερνετ: Χάρη σε όλους εσάς φτάσαμε μέχρι εδώ. Μόνο μ’ εσάς μπορούμε να συνεχίσουμε! Από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο τα μεγαλύτερα ψηφιακά μέσα σε συνεργασία με τη Globe One...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Σήμερα στο Dailyfucks.gr

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

Σήμερα στο Dailyfucks.gr

Link to Dailyfucks.gr

Ο δεκάλογος του επιτυχημένου γάμου για τους άντρες

Posted: 16 Sep 2011 12:37 AM PDT

Οι βασικές αρχές ενός επιτυχημένου γάμου που και να μην τις ξέρεις θα τις μάθεις στην πορεία...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

Το internet και ο τρόπος που σερφάρουμε έχουν αλλάξει σημαντικά

Posted: 16 Sep 2011 12:31 AM PDT

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο ”A Billion Wicked Thoughts”, όπου δύο...

Διάβασε περισσότερα στο Dailyfucks.gr

«Στο σφυρί» το όχημα του «Ροζ Πάνθηρα»

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Ενα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα του κινηματογράφου πωλείται για δεύτερη φορά. Πρόκειται για το «Panthermobile» της τηλεοπτικής ταινίας και σειράς του «Ροζ Πάνθηρα». Το φημισμένο σίριαλ «The Pink Panther Show» προβαλλόταν από το NBC των ΗΠΑ από το 1969 έως το 1976 και σχεδιαστής του αυτοκινήτου ήταν ο Τζέι Ορμπεργκ. Ο ίδιος, επίσης, έχει βάλει την υπογραφή του και σε άλλα διάσημα οχήματα -όπως ο «Κιτ» του «Ιππότη της Ασφάλτου», ο «στρατηγός Λι» των «Ντιούκς», τα δύο οχήματα του Μπάτμαν «Batmobile» (του 1966 και του 1989) και το όχημα των «Φλίνστοουνς».

Το αυτοκίνητο του «Ροζ Πάνθηρα» θα πουληθεί σε διαδικτυακή δημοπρασία, που έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, με την τιμή του να εκτιμάται στις 113.000 ευρώ.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Fashion school από την Βίκυ Καγιά!

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 15:45

Μπορεί το next top model να μην έχει πάρει ακόμη διαβατήριο για την νέα τηλεοπτική σεζόν, αλλά ή Βίκυ Καγιά πρόκειται να στήσει το δικό της «ιδιωτικό» show σε ένα χώρο παλιού (και ανακαινιοσμένου) κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα λειτουργήσει το 'Fashion Workshop by Vicky Kayia''

Πρόκειται για μια σχολή μόδας, παλιό όνειρο της Βίκυς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και το οποίο πλέον μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, αφού η ίδια θα εξαργυρώσει την περσινή επιτυχημένη της παρουσία στο αντίστοιχο reality show. «Ξεκινάω ένα πρωτοποριακό Fashion School στην Ελλάδα που θα αποτελέσει το μέλλον της αγοράς και έπεται η συνεργασία μας με διεθνές κανάλι μόδας. Ένα σχολείο στο οποίο θα εκπαιδεύονται μοντέλα (αγόρια και κορίτσια), στυλίστες και συντάκτες μόδας, με εξαιρετικούς καθηγητές και πιστοποίηση αναγνωρισμένη στο εξωτερικό» δήλωσε..
Στο 'Fashion workshop by Vicky Kayia (www.vickykaya.gr, www.fashionworkshop.gr), θα διδάσκεται φωτογραφία και design και όλες οι συναφείς με τη μόδα ειδικότητες όλπως φωτογραφία, μακιγιάζ, modeling, styling αλλά και σύνταξη θεμάτων μόδας. Τέλος, δεν απευθύνεται μόνον στους νέους και νέες που θέλουν να σπουδάσουν για να προχωρήσουν σε επαγγελματική καριέρα, αλλά και σεκαθημερινές γυναίκες που θα ήθελαν απλώς να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πώς θα καταρτιστούν οι πίνακες των... εφέδρων

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


Στο σχέδιο ΠΔ περιγράφεται, μεταξύ άλλων, και η διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού. Συγκεκριμένα, ο διάδοχος ή ο υφιστάμενος φορέας (όταν δεν υφίσταται διάδοχος) αποστέλλει στο ΑΣΕΠ πίνακα του προσωπικού που προσδιορίστηκε ως πλεονάζον το πολύ μέσα σε ένα μήνα. Ο πίνακας περιλαμβάνει το εν λόγω προσωπικό κατά αλφαβητική σειρά, με αναφορά της ημερομηνίας πρόσληψης στο φορέα και του κλάδου-ειδικότητας. Συνοδεύεται, δε, από έντυπο με τις υπηρεσιακές μεταβολές, τα προσόντα και τις ιδιότητες κάθε υπαλλήλου.

Ο πίνακας καθώς και το σχετικό έντυπο κοινοποιούνται από τον οικείο φορέα ταυτοχρόνως στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι εντός προθεσμίας 20 ημερολογιακών ημερών υποβάλλουν στο ΑΣΕΠ αίτηση με συνημμένα τα δικαιολογητικά (αλλιώς δε λαμβάνονται υπόψη) που αποδεικνύουν τα τυπικά προσόντα και τις ιδιότητες, από τη βαθμολόγηση των οποίων προκύπτει η σειρά κατάταξής τους στον πίνακα.

Η διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Πλεονάζοντος Προσωπικού διενεργείται από ειδική τριμελή Κεντρική Επιτροπή που συγκροτεί το ΑΣΕΠ από μέλη του ή πρώην μέλη του. Η υποβοήθηση του έργου της ειδικής Κεντρικής Επιτροπής, η προετοιμασία των στοιχείων και οι λοιπές προπαρασκευαστικές ενέργειες, η παραλαβή, ο έλεγχος, η πρωτοκόλληση, η κωδικοποίηση και οπτική παραβολή και κάθε άλλη εργασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Η Κεντρική Επιτροπή της Διαδικασίας Κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Πλεονάζοντος Προσωπικού επεξεργάζεται τις αιτήσεις που υποβάλλονται και κατατάσσει το πλεονάζον προσωπικό σε πίνακες ανά κατηγορία κλάδο και ειδικότητα βάσει της συνολικής βαθμολογίας κάθε κατατασσόμενου. Ο ενδιαφερόμενος που είτε δεν υποβάλλει την αίτηση και τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά είτε την υποβάλλει εκπρόθεσμα εντάσσεται στον πίνακα της ειδικότητάς του χωρίς μόρια και δε δύναται να συμμετέχει σε καμία διαδικασία διάθεσης ή απασχόλησης.

Ο ενδιαφερόμενος εντάσσεται στην κατηγορία εκπαίδευσης και ειδικότητας με την οποία χαρακτηρίστηκε ως πλεονάζον προσωπικό. Στην περίπτωση που δε διαθέτει τα τυπικά προσόντα για την κατάταξή του στη συγκεκριμένη ειδικότητα, κατατάσσεται σε πίνακα της ίδιας κατηγορίας και σε ειδικότητα των τυπικών του προσόντων. Επικουρικοί πίνακες τυπικών προσόντων, όπως προβλέπονται στο Π.Δ. 50/2001, δεν καταρτίζονται, αλλά δημιουργείται πίνακας κατάταξης της ειδικότητας, στον οποίο εντάσσονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κύρια και επικουρικά προσόντα της συγκεκριμένης ειδικότητας και με τη σειρά που προκύπτει από βαθμολόγηση των κριτηρίων του παρόντος Π.Δ.

Ο πίνακας κατάταξης συντάσσεται κατά κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και φορέα, υπογράφεται από τον πρόεδρο της κεντρικής επιτροπής και τα μέλη αυτής και περιλαμβάνει όλο το πλεονάζον προσωπικό κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας με αναφορά των κριτηρίων που λήφθηκαν υπόψη για κάθε κατατασσόμενο και της βαθμολογίας που αντιστοιχεί σε κάθε κριτήριο.

Κατά του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης ανά φορέα επιτρέπεται η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών, που αρχίζει από την επομένη της ανάρτησης των πινάκων αυτών στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ COOKING: Προφιτερόλ

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 09:00


ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ, ΤΑΣΟ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 20΄

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ)

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ

125ml γάλα

125ml νερό

140γρ. αλεύρι µαλακό

110γρ. βούτυρο αγελάδας

4 µεγάλα αυγά

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ

Ζεσταίνουµε το νερό σε µία κατσαρόλα και βάζουµε το βούτυρο να λιώσει. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουµε το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύοντας ελαφρά και προσεκτικά. Στη συνέχεια ρίχνουµε τα αυγά και ανακατεύουµε δυνατά, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει και το τοποθετούµε σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ). Στρώνουµε µία κόλα ψησίµατος σ' ένα µεγάλο ταψί και πιέζουµε το κορνέ, βγάζοντας µικρές ποσότητες ζύµης στην κόλα. Ψήνουµε στους 190ο C για 20΄. Αφού κρυώσουν τα σου, ανοίγουµε

σ' αυτά µία τρύπα και τη γεµίζουµε (µε το κορνέ) µε την κρέµα που φτιάξαµε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζουµε το µισό γάλα σε µία γαλατιέρα (ή σε µία κοίλη κατσαρόλα) µαζί µε τη ζάχαρη και το ξύσµα λεµονιού και τα βράζουµε όλα µαζί. Σ' ένα άλλο µπολ ρίχνουµε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τους κρόκους αυγών και το αλάτι και χύνουµε αργά το υπόλοιπο κρύο γάλα, ανακατεύοντας µε προσοχή. Αφού πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουµε σιγά σιγά το χυλό που φτιάξαµε στο µπολ, ανακατεύοντας δυνατά µε σύρµα µαγειρικής. Όταν το µείγµα αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε για λίγο ακόµη. Αφήνουµε την κρέµα να κρυώσει για λίγες ώρες και, αν χρειαστεί, τη χτυπάµε ακόµη λίγο, ανακατεύοντας µε το σύρµα.

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

Σε µία µικρή κατσαρόλα ζεσταίνουµε το γάλα και το βούτυρο µέχρι να λιώσει τελείως το τελευταίο. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τη σπασµένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας µέχρι να λιώσει και αυτή καλά. Αφήνουµε το µείγµα για λίγο σε θερµοκρασία δωµατίου και κατόπιν το βάζουµε στο ψυγείο. Τοποθετούµε τα γεµισµένα σουδάκια σε µία πιατέλα ή σε µπολάκια και ρίχνουµε τη sauce από πάνω. Προαιρετικά µπορούµε να προσθέσουµε και κρέµα χτυπηµένη µε ζάχαρη άχνη (σαντιγί).

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Topless εκστρατεία για την… απογραφή του πληθυσμού στην Ουγγαρία!!! (video)

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

Με κόκκινα εσώρουχα και… μαστίγιο!!!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 09:08


Η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της Ουγγαρίας έχει δημιουργήσει αυτό που θα μπορούσε αναμφισβήτητα να χαρακτηριστεί ως η πιο προκλητική κυβερνητική έμπνευση όλων των εποχών! Με ένα αισθησιακό video προσπαθεί να δελεάσει τους πολίτες να συμπληρώσουν την αίτηση Εθνικής απογραφής στο Διαδίκτυο, μέσα στον επόμενο μήνα!

Σε αισθησιακό video που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης topless νεαρή γυναίκα φορώντας κόκκινο εσώρουχο, δαντελωτές μαύρες κάλτσες και κρατώντας ένα μαστίγιο ανά χείρας, ανοίγει την πόρτα για να υποδεχτεί έναν εκ των απογραφέων… Ο υπάλληλος καταλαβαίνοντας ότι ... ενοχλεί την καλεί να συμπληρώσει την αίτηση στο Διαδίκτυο!

«Θέλουμε να απευθυνθούμε στη νεότερη γενιά και το Διαδίκτιο έχει μεγαλύτερη απήχηση σε αυτούς, χρησιμοποιεί τη γλώσσα τους» δήλωσε στο Reuters ο Imre Dobossy αξιωματούχος της Ουγγρικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (KSH).

Η τελευταία φορά που έγινε απογραφή του πληθυσμού στην Ουγγαρία ήταν πριν από δέκα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο της απογραφής online. Περισσότεροι από 37.000 πολίτες θα συμμετάσχουν στη διαδικασία απογραφής σε εθνικό επίπεδο τον Οκτώβριο.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Στον ανακριτή ο Π. Ψωμιάδης

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε βάρος του οποίου συντάχθηκε κατηγορητήριο για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που υπογράφονταν για τη μεταφορά των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γ' ειδικός ανακριτής Κώστας Αλεξίου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, απέστειλε ήδη κλήσεις για απολογία σε όλους τους φερόμενους ως εμπλεκομένους.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται να απολογηθούν ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής καθώς και στέλεχος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όπως και ο εκπρόσωπος εταιρίας στην οποία ανατέθηκε η μεταφορά μαθητών, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε απιστία. Η συγκεκριμένη δικογραφία έφτασε στα χέρια του ανακριτή μετά τη δίωξη που ασκήθηκε το Σεπτέμβριο του 2010. Δύο μήνες νωρίτερα είχε προηγηθεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το οποίο ζητούνταν από την Εισαγγελία να διερευνηθεί «η περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης ελάττωσης της δημόσιας περιουσίας», καθώς μέχρι τότε η δίωξη αφορούσε στο πλημμεληματικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου με το συγκεκριμένο βούλευμα έκριναν ότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος «απορροφάται» απ' αυτό της απιστίας, ενώ γίνεται λόγος και για το νόμο 3731/2008 με τον οποίο «νομιμοποιήθηκαν» οι συμβάσεις για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Δεν εισάγει λόγο άρσης ή εξάλειψης του αξιόποινου των αδικημάτων που αφορούν τις καταρτίσεις των συμβάσεων, αλλά σκοπός του νόμου ήταν να εγκριθούν οι υπογραφές που καταρτίστηκαν κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο βούλευμα.

Επίσης, στο ίδιο βούλευμα μνημονεύεται και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση της μεταφοράς μαθητών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας, όπου γίνεται λόγος για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Το πόρισμα

Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα αναφέρεται ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης, κατά το σχολικό έτος 2004 - 2005, δαπάνησε 2.253.623 ευρώ πάνω από την προβλεπόμενη πίστωση για την προκηρυχθείσα σύμβαση, ενώ το έτος 2005 - 2006 η υπέρβαση ανήλθε σε 4.905.783 ευρώ. Οπως επισημαίνεται, το έτος 2006 - 2007 η υπέρβαση ανήλθε σε 4.113.972 ευρώ. Το σχολικό έτος 2005 - 2006 η νομαρχία ανέθεσε απευθείας εννέα δρομολόγια με ανώτατη επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη της τάξεως των 857 ευρώ με την τιμή των 2.795 ευρώ, δηλαδή υπέρβαση της τάξεως του 300% (σελίδα 29 του πορίσματος), ενώ κατά το ίδιο σχολικό έτος ανέθεσε απευθείας δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης έναντι ποσού 2.000 ευρώ ημερησίως, ενώ η ανώτατη επιτρεπόμενη δαπάνη ανερχόταν σε 262,02 ευρώ (σελίδα 29 του πορίσματος).

Σημειώνεται ότι το Πανόραμα είναι αστική περιοχή και οι μαθητές πρέπει να μετακινούνται με δική τους δαπάνη καταβάλλοντας μειωμένο εισιτήριο κατά 50%.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Εύρηκαν χίλια χρόνια αργότερα!

Posted: 16 Sep 2011 01:42 PM PDT



Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ



ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Στις 28 Οκτωβρίου του 1998, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη -το αγόρασε ανώνυμος συλλέκτης για 2.000.000 δολάρια. Αυτό που έχασε, δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία, το κέρδισε ευτυχώς η ανθρωπότητα. Το σημαντικότερο επιστημονικό χειρόγραφο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία αποκαλύπτει 13 χρόνια αργότερα, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και την αφοσίωση των ερευνητών ενός αμερικανικού μουσείου, τα μυστικά της μεγαλύτερης μαθηματικής ιδιοφυΐας του αρχαίου κόσμου.

«Lost and Found: The Secrets of Archimedes» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Τέχνης Walters της Βαλτιμόρης. Με φωτογραφίες, κείμενα και πολυμέσα, η έκθεση αφηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια του σπάνιου χειρογράφου και το τεράστιο πρότζεκτ της συντήρησης, ψηφιακής επεξεργασίας και μελέτης του, που αποδεικνύει ότι ο Αρχιμήδης ανακάλυψε τα μαθηματικά του απείρου, τη μαθηματική φυσική και τη συνδυαστική -κλάδος των μαθηματικών που χρησιμοποιείται στην πληροφορική.

Το 1999, ο ανώνυμος συλλέκτης που απέκτησε το Παλίμψηστο το παραχώρησε στο Μουσείο Walters και μια ομάδα ερευνητών ξεκίνησε την προσπάθεια να διαβάσει το σβησμένα κείμενα στο παλαιότερο σωζόμενο αντίγραφο του αρχαίου Ελληνα μαθηματικού, φυσικού, εφευρέτη, μηχανικού και αστρονόμου, που κρύβει πίσω του μία απίστευτη περιπέτεια: το 10ο αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, ένας ανώνυμος γραφέας αντέγραψε πραγματεία του Αρχιμήδη πάνω σε περγαμηνή, κρατώντας τα ελληνικά του πρωτοτύπου. Το 13ο αιώνα, ένας μοναχός έσβησε το κείμενο του Αρχιμήδη, έκοψε τις σελίδες, περιέστρεψε τα φύλλα κατά 90 μοίρες και τα δίπλωσε στη μέση. Η περγαμηνή στη συνέχεια «ανακυκλώθηκε» μαζί με περγαμηνές από άλλα βιβλία, για να δημιουργηθεί ένα προσευχητάριο (το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ονομάζεται παλίμψηστο).

Οταν το Μουσείο Walters παρέλαβε το χειρόγραφο, πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορούσε να ανακτηθεί τίποτε από αυτό. «Ηταν σε φρικτή κατάσταση, έχοντας το βάρος των χιλίων χρόνων του, των μετακινήσεων και της κακής χρήσης», δήλωσε ο διευθυντής του πρότζεκτ «Αρχιμήδης» και επιμελητής χειρογράφων και σπάνιων βιβλίων του Walters, Γουίλ Νόελ.

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν οι συντηρητές για να διαλύσουν το βιβλίο, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της περγαμηνής, που είχε καταστραφεί από μούχλα, ενώ κάποια σημεία είχαν σκεπαστεί με σύγχρονη συνθετική κόλλα! «Κατέγραψα τα πάντα και έσωσα ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά κομμάτια του χειρογράφου, φλούδες χρώματος, νήματα, σταθεροποίησα τη μελάνη με ζελατίνη, έκανα αμέτρητες επιδιορθώσεις με γιαπωνέζικο χαρτί», εξηγεί η Αμπιγκέιλ Κουάντ, επικεφαλής του τμήματος συντήρησης χειρογράφων του αμερικανικού μουσείου.

Το 2000, μια ομάδα ερευνητών άρχισε την ανάκτηση των σβησμένων κειμένων. Χρησιμοποίησαν τεχνικές απεικόνισης σε διαφορετικά μήκη κύματος του υπέρυθρου, ορατού και υπεριώδους φωτός (πολυφασματική απεικόνιση). Χάρη σε διαφορετικές μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας, το κείμενο αποκαλύφθηκε στα μάτια των ερευνητών με τρόπο που κανείς δεν το είχε δει για χίλια χρόνια. Ενα μέρος του βιβλίου που είχε σκεπαστεί με ρύπους διαβάστηκε με ακτίνες Χ στο εργαστήριο Stanford Synchrotron Radiation Lightsource (SSRL).

Το απόλυτο άπειρο

Ο Αρχιμήδης, στην πραγματεία του «Περί μεθόδου των θεωρημάτων μηχανικής» ασχολείται με την έννοια του απόλυτου απείρου και το Παλίμψηστο περιέχει το μόνο σωζόμενο αντίγραφο του σημαντικού συγγράμματος. Ο αρχαίος Ελληνας μαθηματικός σχυρίζεται ότι δύο διαφορετικά σύνολα γραμμών είναι ίσα σε πλήθος, αν και είναι σαφώς κατανοητό ότι είναι άπειρα. Η προσέγγιση αυτή είναι όμοια με έργα του 16ου και του 17ου αιώνα, που οδήγησαν στην επινόηση του λογισμού.

Επίσης, μόνο στο Παλίμψηστο βρέθηκε το «Στομάχιον» του Αρχιμήδη, η αρχαιότερη πραγματεία περί συνδυαστικής. Θεωρείται ότι ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να ανακαλύψει με πόσους τρόπους θα μπορούσε να ανασυνδυάζει 14 τμήματα και να κάνει ένα τέλειο τετράγωνο. Η απάντηση είναι: 17.152 συνδυασμούς. Η συνδυαστική θεωρείται ζωτικής σημασίας στην πληροφορική.

Εκτός από τα έργα του Αρχιμήδη, στο Παλίμψηστο βρέθηκαν επίσης κρυμμένα ένα σχόλιο πάνω στις «Κατηγορίες» του Αριστοτέλη, καθώς και κείμενα του Υπερείδη, Αθηναίου ρήτορα του «χρυσού αιώνα».

Οταν το Παλίμψηστο οδηγήθηκε στο SSRL, αποκαλύφθηκε στην πρώτη σελίδα και η ταυτότητα του γραφέα που έσβησε τα γραπτά του Αρχιμήδη. Το όνομά του ήταν Ιωάννης Μύρωνας και τελείωσε τη μεταγραφή των προσευχών στις 14 Απριλίου 1229, στην Ιερουσαλήμ.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές