Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Αλλιώτικη σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Posted: 27 Sep 2011 01:46 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους Ανανάς κομπόστο κομμένος σε κύβους Φυστίκια Αιγίνης μοιρασμένα Καρύδια κομμένα στα 2 (ή και ολόκληρα) Μαγιονέζα Χυμό λεμονιού

Πως το κάνουμε:

    Κόβω τα μήλα και τα ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μου μαυρίσουν. Προσθέτω τον ανανά, τα φυστίκια και τα καρύδια. Τέλος βάζω αρκετή μαγιονέζα ώστε να ΄υγρανθεί΄ η σαλάτα μου. Έτοιμη η σαλάτα για να εντυπωσιάτε τους καλεσμένους σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σαλάτα αυτή μπορεί να ετοιμαστεί και ώρες πριν σερβιριστεί αφού μπει στο ψυγείο σκεπασμένη καλά ή σε δοχείο κλεισμένη αεροστεγώς.

Ρυζοσαλάτα ιταλική από την Πάντοβα

Posted: 27 Sep 2011 01:43 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

2 φλ. ρύζι ανάμεικτα κατεψ/να λαχανικά (αρακάς, πιπεριά κόκκινη, φασολάκια, καλαμπόκι) 4-5 λουκάνικα φρανκφούρτης αγγκινάρες τουρσί ελιές πράσινες 150 γρ. μοτσαρελλα ή γραβιέρα σε κυβους αλάτι, πιπέρι λάδι, χυμός λεμονιού

Πως το κάνουμε:

    Βράζουμε το ρύζι και το κρυώνουμε. Βράζουμε τα λαχανικά και τα λουκάνικα. Αναμειγνύουμε το ρύζι, τα λαχανικά, τις αγγινάρες, τις ελιές και τα λουκάνικα σε ροδελλες. Προσθέτουμε το τυρί, το λάδι και το λεμόνι. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε κυβάκια φρέσκιας στραγγισμένης ντομάτας.

'Πλούσια' τονοσαλάτα 2

Posted: 27 Sep 2011 01:39 PM PDT

ι χρειαζόμαστε:

1 κούπα ρύζι βρασμένο 2-3 αυγά βρασμένα καλά 6-7 μέτριες πίκλες 1 μικρή κονσέρβα τόνο 3-4 κ.σ. μαγιονέζα μισό κρεμμύδι αλάτι πiπερι

Πως το κάνουμε:

    Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις ρίχνουμε κι αυτές. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου πετώντας το λάδι και στραγγίζοντας τον όσο μπορούμε. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη μητέρα μου, δεν ξέρω από που προέρχεται αλλά ξέρω σίγουρα πως της ταιριάζει το μπόλικο πιπέρι!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές