Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Τα σκοτεινά και πικάντικα μυστικά των επωνύμων

Posted: 19 Aug 2011 03:17 PM PDT

Μπορεί να κατακλύζονται από τα φώτα της διασημότητας, να φαίνονται αψεγάδιαστοι, να κάνουν τους πάντες να πιστεύουν ότι ζουν την τέλεια ζωή
. Όλοι όμως κρύβουν μυστικά, είτε από την προ-διασημότητας ζωή τους, είτε όχι.

Απ' ότι φαίνεται, ακόμα και οι διάσημοι έχουν τα μυστικά τους. Πίσω από τα φώτα και τον πλούτο τους, όλοι έχουν μια ιστορία που προσπάθησαν να κρατήσουν καλά κρυμμένη, μακριά από τα φώτα της διασημότητας. Αρκετοί όμως δεν τα κατάφεραν…



Charlize Theron
Για πολλά χρόνια, όταν την ρωτούσαν σε συνεντεύξεις για τον θάνατο του πατέρα της, ανέφερε απλά ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 15 της και άλλαζε γρήγορα θέμα. Η αλήθεια βέβαια αποκαλύφθηκε και όλοι τότε κατάλαβαν γιατί αντιδρούσε έτσι. Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και συχνά γινόταν βίαιος απέναντι σ' εκείνη και την μητέρα της.
Ένα βραδύ λοιπόν γύρισε στη φάρμα τους μεθυσμένος και άρχισε να απειλεί τη μητέρα της με το όπλο του. Εκείνη στην προσπάθεια να προστατέψει τόσο τον εαυτό της, όσο και το παιδί της, κατάφερε να του πάρει το όπλο, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.



Leighton Meester και Boris Moiseev
Και οι δύο έχουν ένα κοινό. Δεν αναφέρομαι φυσικά στο ότι και οι δύο πρωταγωνιστούν στην σειρά Gossip Girl, αλλά σ' ένα κοινό μυστικό. Και οι δύο τους δεν γεννήθηκαν σε μαιευτήριο, αλλά σε φυλακή.
Η μητέρα της Leighton Meester καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση με την κατηγορία της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών. Από την άλλη, η μητέρα του Boris Moiseev βρέθηκε στην φυλακή σαν πολιτική κρατούμενη.


Jack Nicholson
Έχει κι εκείνος μια κρυφή ιστορία για το παρελθόν του, μόνο που δεν μας την έκρυβε, απλά ούτε ο ίδιος την γνώριζε. Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ο παππούς και η γιαγιά του είναι οι γονείς του. Στην πραγματικότητα, η γυναίκα που νόμιζε τόσα χρόνια για αδερφή του, είναι η μητέρα του.
Την ιστορία αποκάλυψε ένας ρεπόρτερ του περιοδικού Time μετά από έρευνα που έκανε για να γράψει ένα άρθρο για τον ίδιο. Η μητέρα του βλέπετε τον γέννησε σε πολύ μικρή ηλικία, ήταν χορεύτρια, και οι γονείς της αποφάσισαν να μεγαλώσουν τον Nicholson για να μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα της. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η ταυτότητα του πατέρα του είναι άγνωστη.


Teri Hatcher
Η γνωστή σε όλους μας σαν Lois Lane, έκρυβε χρόνια ένα μυστικό που αποφάσισε να το αποκαλύψει τόσο στους δημοσιογράφους, όσο και στην αστυνομία. Στην ηλικία των 5 ετών ο θείος της την κακοποίησε σεξουαλικά. Μετά από αυτό, χώρισε με την θεία της και δεν τον ξαναείδε.
Η Teri Hatcher το έκρυβε χρόνια και από τους γονείς της και από τις αρχές. Όταν όμως ένα θύμα του θείου της ηλικίας 14 ετών αυτοκτόνησε μετά την κακοποίησή του, θεώρησε σωστό να μιλήσει στις αρχές για να είναι σίγουρη πως θα καταδικαζόταν.


Tobey Maguire
Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Spider-Man στην μεγάλη οθόνη έκρυβε χρόνια από το ντροπή το παρελθόν του πατέρα του. Το 1993 πραγματοποίησε ληστεία σε μία τράπεζα. Δεν φορούσε μάσκα, δεν είχε όπλο, απλά πήρε μια τσάντα χρήματα κι έφυγε μέρα μεσημέρι.
Όπως ήταν λογικό συνελήφθη μετά από μια ώρα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών. Ο Maguire βέβαια δεν ζούσε με τον πατέρα του εκείνη την περίοδο, μιας και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 2 ετών και μεγάλωσε με την μητέρα του.



Angelina Jolie
Το ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την ηθοποιό-μοντέλο Jenny Shimizu είναι κάτι που έχει γίνει γνωστό και μάλλον οι περισσότεροι το ξέρατε. Αυτό που μας έκρυβαν όμως είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ τους είναι τόσο καλές και οι δύο τους τόσο δεμένες, που η Angelina ζήτησε από την Jenny να γίνει η νονά των διδύμων της.
Όπως δήλωσε και η Angelina υπάρχει ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός μεταξύ τους και αυτό ήταν που την έκανε να επιλέξει την Jenny για νονά. Πάντως οι φήμες για το η κουμπάρα και η κουμπάρα… οργιάζουν.


Woody Allen
Η σχέση του με την ηθοποιό Mia Farrow είναι γνωστή. Κάτι που όμως πολλοί δεν γνωρίζατε είναι ότι μετά τον χωρισμό τους, ο Woody Allen παντρεύτηκε την κόρη της. Η Soon-Yi Previn υιοθετήθηκε από την Mia Farrow και τον προηγούμενο σύντροφό της.
Μάλιστα αυτή ήταν και η αιτία που το ζευγάρι χώρισε μετά από 12 χρόνια σχέσης. Η Mia Farrow ανακάλυψε γυμνές φωτογραφίες της κόρης της στην κατοχή του Allen κι έτσι αναγκάστηκε να παραδεχτεί την σχέση τους.

geoleon.blogspot.com


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι 7 πηγές καφεΐνης που δεν γνωρίζετε

Posted: 19 Aug 2011 03:16 PM PDT

Έχετε μειώσει ή «κόψει» τον καφέ, αλλά παρ' όλ' αυτά οι επιδράσεις της καφεΐνης φαίνεται να σας επηρεάζουν καθημερινά και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί;
Μήπως συνεχίζετε να λαμβάνετε καφεΐνη χωρίς να το γνωρίζετε;

Πολλοί χρησιμοποιούν την καφεΐνη ως μέσο για να διατηρήσουν την ενέργειά τους, ειδικά τις ημέρες που ο ύπνος δεν κατάφερε να φτάσει τις 8 ώρες, η δουλειά όμως κατάφερε να τις ξεπεράσει. Όπως λένε και οι ειδικοί, πράγματι τα 250 mg καφεΐνης την ημέρα (δηλαδή 2-3 φλιτζάνια καφέ) μπορούν να βελτιώσουν τη συγκέντρωση, να «ξυπνήσουν» τον εγκέφαλό μας, να μας ανακουφίσουν από το στρες και να μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο.
Αν, όμως, η απόλαυση του καφέ μετατραπεί σε εθισμό, τότε όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα θα δώσουν τη θέση τους σε παρενέργειες που περιλαμβάνουν αφυδάτωση, πρόβλημα στον ύπνο, άγχος, διαταραχές στο στομάχι, ακόμη και προβλήματα στην εγκυμοσύνη.

Για να μην πέσετε «θύμα»… εθισμού και ζείτε σε καθημερινή βάση τις δυσάρεστες παρενέργειες του καφέ, το πρώτο βήμα είναι να μειώσετε τους γαλλικούς, τον καπουτσίνο και πάσης φύσεως καφέ, όπως και το τσάι, τα οποία αποτελούν βασικές πηγές καφεΐνης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, το πρώτο αυτό βήμα δεν φέρνει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, καθώς το «ύπουλο» αυτό διεγερτικό υπάρχει σε διάφορα προϊόντα και τροφές, τις οποίες συνεχίζετε να καταναλώνετε λόγω άγνοιας. Δείτε ποιες είναι αυτές, έτσι ώστε να τις αποφεύγετε αν η καφεΐνη σας ενοχλεί.

Καφές ντεκαφεϊνέ: καφές χωρίς καφεΐνη… δεν γίνεται
Το όνομά του υπονοεί ότι έχει τη δυνατότητα να σας μεταφέρει όλη τη γεύση του καφέ χωρίς την καφεΐνη, κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει απόλυτα. Σε έρευνα που έγινε το 2007 από το Consumer Reports, βρέθηκε ότι στα 36 φλιτζάνια ντεκαφεϊνέ που εξέτασαν οι ερευνητές από 6 διαφορετικές αλυσίδες καφέ, βρέθηκε καφεΐνη η οποία ήταν μεν σε σαφώς μικρότερη ποσότητα από τα 100 mg που περιέχει ένα φλιτζάνι φυσιολογικού καφέ, σε αρκετές περιπτώσεις όμως ξεπερνούσε τα 20 mg.

Σοκολάτα: δεν είναι ένοχη μόνο για τις θερμίδες της
Η καφεΐνη, πέρα από τους κόκκους καφέ βρίσκεται και στους κόκκους κακάο, πράγμα που σημαίνει ότι η αγαπημένη όλων σοκολάτα, βρίσκεται στη λίστα των ενόχων. Οι μπάρες σοκολάτας συνήθως περιέχουν λιγότερο από 10 mg, όσο όμως πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη έχει. Μερικές σοκολάτες μάλιστα, περιέχουν ενισχυμένες δόσεις προκειμένου να μας χαρίσουν ενέργεια, γι' αυτό αν είστε σε περίοδο… απεξάρτησης από την καφεΐνη, προσέξτε και την ποσότητα σοκολάτας που καταναλώνετε. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις μπάλες παγωτού σοκολάτας που βάζετε στο χωνάκι σας.

Αδυνατιστικά χάπια: αδυνάτισμα με καφεΐνη
Παρ' όλο που η καφεΐνη στην πραγματικότητα δεν έχει πολλά να προσφέρει στη μείωση της περιφέρειάς σας, οι παρασκευαστές φαρμάκων και χαπιών συμπεριλαμβάνουν γενναίες δόσεις του διεγερτικού αυτού στα χάπια αδυνατίσματος. Αν, λοιπόν, δεν λαμβάνετε καφεΐνη από άλλου, είναι πολύ πιθανό τα χάπια να σας επηρεάζουν.

Αναλγητικά: πολλά απ' αυτά είναι καφεϊνούχα
Λίγη καφεΐνη κάνει καλό στους πονοκεφάλους, σε μεγάλες όμως ποσότητες μπορεί ακόμη και να τους προκαλέσει, όπως αναφέρουν κάποιες μελέτες. Πολλά αναλγητικά έχουν σαν συστατικό την καφεΐνη προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο, αλλά αν παίρνετε περισσότερα απ' όσο συστήνουν οι οδηγίες, εκτός από τις υπόλοιπες παρενέργειες, ενδεχομένως να έχετε και αυτές της καφεΐνης. Αν λοιπόν το κεφάλι πάει να «σπάσει» ακολουθήστε τις οδηγίες και μην ξεπεράσετε τα 2 δισκία την ημέρα, εκτός διαφορετικής συμβουλής γιατρού.

Ενεργειακά ποτά: καταναλώστε τα με μέτρο
Μας δίνουν ενέργεια χάρη στα διάφορα συστατικά τους, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε και την καφεΐνη. Πριν τα καταναλώσετε, διαβάστε προσεκτικά την περιεκτικότητά τους σε αυτή και αποφύγετέ τα αν ο στόχος σας είναι μόνο η ενυδάτωση, την οποία μπορείτε να πετύχετε και με απλό νερό.

Γλυκά με γεύση καφεΐνης: απολαυστική… διέγερση
Ένα κομμάτι τούρτα μόκα, λίγο τιραμισού, μια μπάλα παγωτού μόκα ή καφέ, ηδύποτα με άρωμα καφέ είναι κάποιες πηγές καφεΐνης τις οποίες συχνά παραβλέπουμε, λόγω του ότι την έχουμε συνδυάσει αποκλειστικά με τον καφέ και το τσάι. Δεν χρειάζεται φυσικά να «κόψετε» κάθε πηγή απόλαυσης και να μην φάτε ποτέ ξανά τιραμισού ή μόκα, απλώς περιορίστε τα τις περιόδους που βρίσκεστε σε ένταση ή τουλάχιστον φροντίστε να μην καταναλώνετε καφεΐνη από πολλές πηγές ταυτόχρονα την ίδια μέρα.

Γκουαρανά: ένα φυτικό συστατικό με καφεΐνη
Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο ευδοκιμεί στα δάση του Αμαζονίου και μας δίνει εκχυλίσματα από τους καρπούς του, τα οποία χρησιμοποιούνται σε ροφήματα, χάπια αδυνατίσματος κ.ο.κ. Θεωρείται ότι έχει διεγερτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, οι οποίες όμως στηρίζονται κυρίως στην ποσότητα καφεΐνης που περιέχει και δρα σαν διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αποφύγετε την κατανάλωσή του αργά το βράδυ και γενικότερα έχετε υπόψη σας ότι η υπερβολική κατανάλωση γκουαρανά έχει τις ίδιες παρενέργειες με την καφεΐνη.

clickatlife.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νόστιμη και εύκολη συνταγή σοκολατόπιτας!

Posted: 19 Aug 2011 03:15 PM PDT

Ποιά είναι ο βασίλισσα των γλυκών; Θέλει και ερώτημα; Η αγαπημένη ,σχεδόν όλων μας, σοκολάτα!
Σήμερα λοιπόν, το cosmo.gr σας προτείνει την πίτα της αυτού μεγαλειότητας , που ακούει στο όνομα σοκολατόπιτα!

Το μυστικό της είναι στο ψήσιμο και στο σερβίρισμα, που καλό θα ήταν να γίνεται όταν είναι ζεστή.
  • Υλικά:
1 φλ. Βιτάμ
5 αύγα
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  • Για το γλάσο:
½ φλ. κρέμα γάλακτος125 γρ. κουβερτούρα
  • Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32 νούμερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Σε χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.

Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και είναι έτοιμη!
Αν θέλετε μπορείτε να την συνοδέψετε και με παγωτό βανίλια.

cosmo.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όταν η φύση ξεμένει από χρώμα..26 Albino του ζωικού βασιλίου

Posted: 19 Aug 2011 03:14 PM PDT

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή μπορεί να φαίνετε ότι είναι η φύση, μερικές φορές τυχαίνει να ξεμένει από χρώμα (μελανίνη)
και κάθε φορά που γίνεται αυτό, ένα αλμπίνο ζώο γεννιέται.

Ο Αλμπινισμός (από το λατινικό albus δηλ λευκό) είναι μια μορφή διαταραχής που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη της μελανίνης.
τα αλμπίνο ζώα είναι σπάνια στην φύση και μερικοί πολιτισμοί τα θεωρούν ως ιερά ζώα, ενώ άλλοι ως δαιμονισμένα.

Εσείς θα αποφασίσετε αν είναι ιερά ή δαιμονικά, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα τα βρείτε συναρπαστικά..
































ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι 7 πιο βίαιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες

Posted: 19 Aug 2011 03:13 PM PDT

Η... κλοτσοπατινάδα της Παραγουάης με τη Βενεζουέλα είναι η πιο πρόσφατη καταχώρηση στη λίστα των βίαιων ποδοσφαιρικών αγώνων
και το Sport24.gr θυμάται επτά ακόμα αναμετρήσεις που θύμισαν...αλάνα!

Η ένταση που κυριαρχεί ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές εντός των τεσσάρων γραμμών ενός γηπέδου κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, είναι σώφρον και συνετό να εκτονώνεται εκεί και μόνον εκεί, πάντα σε αθλητικά πλαίσια.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο "ΑΛΛΑ" από οπαδούς και ποδοσφαιριστές, το οποίο μπορείτε να το κάνετε bold, italic, underline και ό,τι άλλο θέλετε, που αποδεικνύει πως ένα ματς μπορεί κάλλιστα να γίνει κατς, με τα παρακάτω επτά παιχνίδια να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές...

7. Η εκδίκηση των "Φαραώ"
Αδιαμφισβήτητα το πιο κολασμένο ντέρμπι στην αφρικανική ήπειρο, με τις δύο χώρες να έχουν τεράστια κόντρα πέραν της ποδοσφαιρικής και στην πολιτική. Φανταστείτε τι έγινε όταν έπαιξαν τέσσερις φορές μέσα σε δύο χρόνια, με όλα τα παιχνίδια να είναι φωτιά και να κρίνουν στην ουσία προκρίσεις. Οι Αλγερινοί κέρδισαν τους Αιγύπτιους στο μπαράζ για το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής αλλά λίγους μήνες μετά, ήρθε΄η ώρα για εκδίκηση. Στο Κόπα Άφρικα του 2010, Αίγυπτος και Αλγερία βρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό. Μέσα σε τεταμένο πολιτικό κλίμα και έναν ανείπωτο φανατισμό που είχε κυριεύσει τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι 'Φαραώ" συνέτριψαν τις "αλεπούδες της ερήμου" με 4-0. Οι Αλγερινοί κυριολεκτικά αποσυντονίστηκαν, το ματς έγινε επιεικώς αντιαθλητικό και η ομάδα του απόντα Ραφίκ Τζιμπούρ τελείωσε το ματς με 8 παίκτες. Η κουτουλιά του γκολκίπερ Τσαουτσί στον ρεφ Κοτζία, ήταν το highlight...




6. Η μάχη της Βέρνης
Η ανίκητη Ουγγαρία του Φέρεντς Πούσκας κόντρα στη Βραζιλία που έψαχνε τη λύτρωση για το "Maracanazo" του 50', ήταν το δυνατό ζευγάρι των προημιτελικών του Μουντιάλ του 1954. Η ατμόσφαιρα ήταν από νωρίς τεταμένη και η φουριόζικη είσοδος τον Ούγγρων που προηγούνταν 2-0 στο 7' εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τους Βραζιλιάνους. Οι κλοτσιές άρχισαν να πέφτουν βροχή, Μπόζικ και Νίλτον Σάντος αποβλήθηκαν, η "σελεσάο" δεν κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα και το τελικό 4-2 έδωσε την πρόκριση στη "χρυσή" ομάδα του Γκούσταβ Σέμπες. Παράλληλα έδωσε και την αφορμή για μπουν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο και να ξεσπάσει άγριος καυγάς στα αποδυτήρια του "Βάνκντορφ", όπου παίκτες και προπονητές πιάστηκαν στις μπουνιές. Ο μεγάλος Φέρεντς Πούσκας δε θα ξέχναγε ποτέ το μπουκάλι που έφαγε στο κεφάλι από τον Πινέιρο...




5. Μαραντόνα vs Αθλέτικ Μπιλμπάο
Το Σεπτέμβρη του 1983 ο Μαραντόνα όντας παίκτης της Μπαρτσελόνα τότε, είχε τραυματιστεί σοβαρά από ένα δολοφονικό μαρκάρισμα του "χασάπη" του Μπιλμπάο, Άντονι Γκοϊκοετσέα. Μπάρτσα και Αθλέτικ συναντήθηκαν στον τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας την ίδια χρονιά, και ο Ντιέγκο διψούσε για ρεβάνς και αφού στο ματς δεν κατάφερε να γευτεί αγωνιστική εκδίκηση, αποφάσισε να προκαλέσει πανικό. Με τη λήξη του τελικού, όπου βρήκε την Αθλέτικ Κυπελλούχο, ο Αργεντινός έψαχνε με άγριες διαθέσεις να βρει τον Γκοϊκοετσέα κλωτσώντας στο πρόσωπο μέλος του τεχνικού τιμ των Βάσκων, αλλά και τους Σαράμπια και Ντε Αντρές, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ενεπλάκησαν σε απίστευτες μονομαχίες και αποτέλεσμα: η χειρότερη κλοτσοπατινάδα στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.




4. Η ντροπή της Αργεντινής
Οι διπλοί τελικοί του Διηπειρωτικού Κυπέλλου του 1969 έφεραν αντιμέτωπες την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Εστουντιάντες και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μίλαν. Οι Αργεντινοί του Οσβάλντο Σουμπελδία ήταν μια από τις πιο βρώμικες ομάδες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος του ποδοσφαίρου και βάλθηκαν να το επιβεβαιώσουν σε εκείνη τη σειρά αγώνων. Μετά την ήττα με 3-0 στο παιχνίδι του "Σαν Σίρο" ήρθε η ρεβάνς του "Μπομπονέρα" (όχι στη κανονική έδρα της Εστουντιάντες λόγω της μικρής χωρητικότητας του "Χόρχε Λουίς Ίρτσι") όπου πραγματικά δεν γινόταν να διακριθεί αν στο γήπεδο αγωνίζονταν άνθρωποι ή πίθηκοι. Τα κλαδέματα των παικτών του Σουμπελδία κορυφώθηκαν μετά το γκολ του Ριβέρα, η ένταση έσπαγε κοντέρ και οι "ψιλές" έδιναν κι έπαιρναν σε κάθε φάση. Ο Αγκίρε Σουάρες των γηπεδούχων έσπασε τη μύτη του Κομπίν, και ο Μανέρα μαζί με τον Πολέττι την πέσανε στο Ριβέρα . Τόσο μεγάλη απέχθεια προκάλεσε ο αγώνας αυτός στην κυβέρνηση της Αργεντινής, που οι Αγκίρε Σουάρες και Μανέρα καταδικάστηκαν σε 30 μέρες φυλάκισης και ο Πολέτι επ' αορίστου (αργότερα ανακλήθηκε) . Πφφφ....




3. Η μάχη του Σαντιάγκο
Οι λίβελοι Ιταλών δημοσιογράφων κατά της Χιλής, σχετικά με το επίπεδο οργάνωσης του Παγκοσμίου αλλά και την κοινωνική ζωή της χώρας, είχαν ανάψει τα αίματα ανάμεσα στα δύο έθνη. Φωτιά που δυνάμωσε όταν οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για τη φάση των ομίλων. Αυτό όμως που έγινε στα 90 λεπτά του αγώνα δεν είχε προηγούμενο. Η αποβολή του Φερίνι στο 12' αποτέλεσε το έναυσμα για μια πρωτοφανή σειρά αντεκδικήσεων ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, με το μενού να περιλαμβάνει μπουνιές, κλοτσιές, φτυσίματα, σπάσιμο μύτης και τελικώς να αποβάλονται δύο Ιταλοί και κανένας (σκανδαλωδώς) Χιλιανός. Σκεφτείτε ότι τρεις φορές μπήκε η αστυνομία στο γήπεδο για να συνεχιστεί το ματς. Στη μαγνητοσκόπηση του αγώνα που προβλήθηκε στην Αγγλία, ο σχολιαστής του BBC, Ντέιβιντ Κόουλμαν είπε: "Καλησπέρα. Το παιχνίδι που πρόκειται να παρακολουθήσετε είναι η πιο ηλίθια, απαίσια, αποκρουστική και αισχρή επίδειξη ποδοσφαίρου, ίσως σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος"...




2. Ο τελικός των μεθυσμένων
Κύπελλο Σκοτίας το σωτήριο έτος 1980 και στον τελικό συναντιούνται για μια ακόμη φορά, Σέλτικ και Ρέιντζερς. Οι δύο "αιώνιοι" εχθροί έψαχναν την παρηγοριά στο Κύπελλο καθώς η Αμπεντίν του Άλεξ Φέργκιουσον τους είχε εκτοπίσει στο πρωτάθλημα. Το ματς ήταν σκληρό και αμφίρροπο, όπως τα περισσότερα Old Firm, ωστόσο οι μονομαχίες των δύο αντιπάλων δεν συγκρίνονται με το τι έγινε μετά. Με τη λήξη του παιχνιδιού, οπαδοί της Σέλτικ εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες της ομάδας τους τη νίκη, και ορισμένοι εξ αυτών κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά των φιλάθλων των Ρέιντζερς. Οι φίλοι των "τζερς" σιγά μην κάθονταν με σταυρωμένα χέρια. Εκατοντάδες άτομα από αμφότερες τις πλευρές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί κατέληξαν να γίνουν μαλλιά κουβάρια μεταξύ τους, και φυσικά με τους αστυνομικούς. Η αιτία αυτής της απίστευτης συμπεριφοράς από τόσο μεγάλη μερίδα ανθρώπων θεωρήθηκε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ πριν τον αγώνα, με το θέμα της απαγόρευσής του γύρω από αθλητικούς χώρους να φτάνει μέχρι το Κοινοβούλιο.




1. Το τσεκούρι του πολέμου
Η θλιβερή αυτή αναμέτρηση έχει χαραχτεί στις μνήμες όλων των Βαλκάνιων καθώς επηρέασε δραματικά την εξέλιξη των πραγμάτων στην πολύπαθη γωνιά της Ευρώπης, τη Γιουγκοσλαβία. Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ερυθρός Αστέρας επρόκειτο να αγωνιστούν στο "Μαξιμίρ" στο πλαίσιο του πρωταθλήματος αλλά οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν εντελώς διαφορετικές διαθέσεις. Οι 3.000 χούλιγκανς του Αστέρα με επικεφαλής τον διαβόητο Αρκάν συγκρούστηκαν με τους Κροάτες της Ντιναμό, το γήπεδο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, το παιχνίδι διεκόπη, οι κερκίδες πήραν στην κυριολεξία φωτιά και το μίσος των δύο λαών, Σέρβων και Κροατών έφτανε στο απροχώρητο. Η εικόνα του Ζβόνιμιρ Μπόμπαν να κλοτσά αστυνομικό για να σώσει οπαδό της Ντιναμό (6:03 στο βίντεο) έχει μείνει στην ιστορία. Τα επεισόδια στο ματς αυτό λέγεται ότι αποτέλεσαν το έναυσμα για την επανάσταση του κροατικού λαού και την επακόλουθη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας...



sport24.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνε τη ζωή σου ποδήλατο

Posted: 19 Aug 2011 03:11 PM PDT

Αν δεν σας αρέσει το περπάτημα, η πεζοπορία, το τρέξιμο ως αθλητικές δραστηριότητες, τότε η ποδηλασία είναι η καλύτερη άσκηση για εσάς!
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, μια άνετη ενδυμασία και βέβαια ένα ποδήλατο. Η ποδηλασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε υπαίθριο είτε σε εσωτερικό χώρο.

- Πριν ξεκινήσετε επιλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο η ποδηλασία δρόμου ή βουνού και κατόπιν αγοράστε τον αντίστοιχο τύπο ποδηλάτου. Για τον εσωτερικό χώρο, κάνει το στατικό ποδήλατο.

- Αν προτιμάτε να κάνετε προπόνηση μόνοι σας, αυτό σας δίνει την ελευθερία να πάτε όπου θέλετε και να κανονίσετε εσείς τη διαδρομή σας. Ταιριάζει σε ανθρώπους που προτιμούν την ησυχία και το δικό τους πρόγραμμα.

- Αν κάνετε ομαδική προπόνηση με ομάδα ανθρώπων, η διαδρομή γίνεται ασφαλέστερη αφού αν συμβεί κάτι σε εσάς οι υπόλοιποι θα μπορούν να σας βοηθήσουν.

- Φροντίστε το ποδήλατο συστηματικά έτσι ώστε πάντα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έτσι είστε σίγουροι ότι το ποδήλατο δεν πρόκειται να σας αφήσει πουθενά. Πάντα οδηγείτε με τα βασικά εργαλεία και το εφεδρικό λάστιχο.

- Πριν ξεκινήσετε πάντα φροντίστε να φοράτε το κράνος. Μπορεί να μην προστατεύει πλήρως το κεφάλι, αλλά ελαχιστοποιεί οποιοδήποτε τραυματισμό στο κεφάλι που μπορεί να έχετε από μια πτώση. Επίσης ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες για να αποφύγετε τυχόν κακοκαιρία.

- Ένα μεγάλο πρόβλημα των ποδηλατών είναι τα αδέσποτα σκυλιά ή τα άγρια ζώα αν πρόκειται για ποδηλασία βουνού. Τα ζώα είναι πάντα απρόβλεπτα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βρεθούν στο δρόμο σας, ώστε να μην τα τρομάξετε βάζοντας τους τις φωνές. Αν δείτε ότι σας κυνηγούν μειώστε την ταχύτητα αυτό τα κάνει λιγότερο επιθετικά.

- Οδηγώντας το ποδήλατο στο βουνό είναι σημαντικό να ξέρετε καλά την διαδρομή που θα διανύσετε. Αν πατέ σε άγνωστες σε εσάς διαδρομές φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα χάρτη και μια πυξίδα.

- Εάν οδηγείτε στο δρόμο η οδήγηση του ποδηλάτου, θα πρέπει να είναι αμυντική και όχι επιθετική. Αποφεύγεται να περνάτε πολύ κοντά και δίπλα από σταθμευμένα αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα που περιμένουν στο φανάρι. Υπάρχει κίνδυνος κάποια πόρτα να ανοίξει ειδικότερα από ταξί και να σας οδηγήσει σε πτώση με συνέπεια τραυματιστείτε.

- Κατά την διάρκεια της ποδηλασίας, πρέπει να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας κάθε 20 λεπτά πίνοντας νερό. Εάν αισθανθείτε την ανάγκη να πιείτε νερό τότε η αφυδάτωση ήδη έχει ξεκινήσει.

Απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με ποδηλασία διαλέγοντας και το ποδήλατο που σας πάει καλύτερα:




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το ανέκδοτο της ημέρας...

Posted: 19 Aug 2011 03:09 PM PDT

Λέει ο τσολιάς στον Κολοκοτρώνη
:
- Αρχηγέ, μας επιτίθενται οι Τούρκοι!
- Πόσοι είναι, ωρέ; Να πάρω το σπαθί μου;
- Αρχηγέ, είναι πάρα πολλοί!

- Πόσοι είναι, ωρέ; Να πάρω το πιστόλι μου;
- Αρχηγέ, είναι χιλιάδες!
- Πόσοι είναι, ωρέ; Να πάρω το κανόνι;
- Αρχηγέ, είναι αμέτρητοι!
- Πόσοι είναι, ωρέ; Να πάρω τον πούλο;

===============================================

Ήταν ένας Ινδιάνος και πήγε στο ληξιαρχείο για να αλλάξει το όνομα του. Του λέει ο ληξίαρχος:
- Γιατί θέλετε να αλάξετε το όνομα σας;
- Επειδή είναι πολύ μεγάλο.
- Πως σας λένε;
- Γιγάντια πέτρα που κατρακυλάει από το βουνό και πέφτει μέσα στη λίμνη.
- Πραγματικά, είναι πολύ μεγάλο. Πως θέλετε να σας λένε;
- Σπλάτς!!


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάμπινγκ σε... νεκροταφείο

Posted: 19 Aug 2011 03:09 PM PDT

Για όσους αναζητούν καλοκαιρινό προορισμό και δυσκολεύονται να αποφασίσουν
, ένα κοιμητήριο στη Ταϊβάν βρήκε τη λύση. Προσφέρει χώρους όπου μπορεί ο καθένας να στήσει τη σκηνή του.

Μία ασυνήθιστη εμπειρία κοντά στη φύση θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους το Sakura Cemetery Park, στην κομητεία Γιλάν, στην βορειοανατολική Ταϊβάν.

Έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη χώρα για τους λάτρεις του κάμπινγκ που επιτρέπεται να στήνουν τις σκηνές τους σε έναν χώρο στάθμευσης πίσω από τους τάφους.

Το κοιμητήριο, το οποίο άνοιξε πριν από δύο χρόνια, πουλάει χώρο ταφής για περισσότερους από 7.000 θανόντες και διαθέτει δωρεάν χώρο για κάμπινγκ σε 15 οικογένειες.

Οι επισκέπτες του δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την θέα που προσφέρει. Το κοιμητήριο βρίσκεται σε ύψος 750 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και βλέπει την κοιλάδα Γιλάν.

Από τις 25 Ιουνίου που ξεκίνησε να επιτρέπεται το κάμπινγκ στους χώρους του τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν κάνει εκεί τις διακοπές τους. Σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα του Ιουλίου είναι κλεισμένα.

Μάλιστα στις 16 Ιουλίου έγινε στους χώρους του μία ειδική εκδήλωση για κάμπινγκ για 100 οικογένειες ταυτόχρονα με μία συναυλία.

3otiko.blogspot.com


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο έρωτας στα χρόνια του Ίντερνετ

Posted: 19 Aug 2011 03:05 PM PDT

Ο τρόπος γνωριμιών έχει αλλάξει κατά πολύ σε σύγκριση με όσα ίσχυαν παλαιότερα
. Ο λόγος; Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, …


σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τη συμπεριφορά των ατόμων και των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων. Μπορεί σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών η διαδικτυακή επικοινωνία να ενισχύει τη διαπροσωπική επαφή, οι ιστοσελίδες, όμως, που δίνουν την ευκαιρία για εύκολες γνωριμίες, μπορούν να οδηγήσουν επίσης πολύ εύκολα το χρήστη να παρουσιάσει έναν «ψεύτικο» εαυτό, παραπλανώντας περισσότερο τον ίδιο παρά το… συνομιλητή του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», σχεδόν το 10% των χρηστών έχει απατήσει το σύντροφό του με άτομο που γνώρισε μέσω Ίντερνετ, γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες γύρω από τη συναισθηματική επικοινωνία των σχέσεων, με 2 στους 3 χρήστες να είναι άνδρες και 1 στις 3 γυναίκες.

Συγκεκριμένα:
-96,8% των χρηστών του Διαδικτύου έχει λογαριασμό στο Facebook.

-27,9% μπαίνει σε chat rooms και σελίδες dating.

-10% αναζητά αποκλειστικά ερωτική γνωριμία.

-45,7% θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισε μέσω Διαδικτύου.

-46% έχει κάνει φιλίες μέσω Ίντερνετ.

-45,6% φλερτάρει μέσω Ίντερνετ.

-Οι άνδρες σε ποσοστό 56% και οι γυναίκες σε ποσοστό 35%.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.014 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-54 ετών.

techit.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρώτο σε καταγγελίες το Facebook

Posted: 19 Aug 2011 03:04 PM PDT

Σε 1.087 ανέρχονται οι καταγγελίες παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο
που έλαβε κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου 2011 η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine, η οποία που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται σχετικές καταγγελίες, διαφόρων κατηγοριών.



Η SafeLine βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους διαχειριστές του Facebook, κάτι που έχει επιτευχθεί μέσω του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών INHOPE, με σκοπό την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων.

Σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούσαν περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας, προωθήθηκαν, μέσω της κοινής βάσης δεδομένων (URL database) του INHOPE, σε αντίστοιχες Ανοικτές Γραμμές Καταγγελιών άλλων χωρών.

Στη βάση αυτή καταγράφονται όλες οι καταγγελίες, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με εικόνες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πολλές από τις καταγγελίες που αφορούσαν παράνομο περιεχόμενο προωθήθηκαν στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία η SafeLine έχει ειδικό συμφωνητικό συνεργασίας.

Από τον Οκτώβρη του 2005 η SafeLine είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE.

ert.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων

Posted: 19 Aug 2011 03:03 PM PDT

Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων (Italian Catacombe dei Cappuccini) είναι στοές ταφής στο Παλέρμο της Σικελίας
, όπου πάνω από οκτώ χιλιάδες άνρθωποι, οι περισσότεροι από την τοπική ελίτ και επιφανής πρόσωπα, κλιρικοί, ευγενείς και εκπρόσωποι διάφορων επαγγελμάτων έχουν ταφεί εκεί.


Μέχρι το τέλος του 16ου αιώνα οι κάτοικοι της μονής των Καπουτσίνων είχαν αυξηθεί σημαντικά και υπήρχε άμεση ανάγκη για αξιοπρεπή και ευρύχωρο νεκροταφείο. Το 1599 ήταν θαμένος ο αδελφός Silvestro του Gubbio και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν εκεί και τα οστά προηγούμενων μοναχών.
Σταδιακά έσκαψαν ένα μακρύ πέρασμα στο οποίο μέχρι το 1871 τοποθετούσαν τα σώματα των νεκρών μοναχών.






Himaira


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χαμένος παράδεισος στην Αφρική..

Posted: 19 Aug 2011 03:03 PM PDT

Ένας παράδεισος μέσα στην έρημο.. ώρα για διακοπές!!
























Himaira


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έκανε τα πρώτα της βήματα με ψεύτικα πόδια

Posted: 19 Aug 2011 03:02 PM PDT

Η Alissa Taylor, η οποία είναι μόλις δύο ετών δε θα νοιώσει ποτέ πως είναι να στέκεται κανείς στα …
πόδια του!

Η νεαρή κοπέλα η οποία έδινε αγώνα για να διατηρηθεί στη ζωή καθώς έπασχε από μηνιγγίτιδα άφησε άναυδους τόσο τους γονείς της όσο και τους γιατρούς της όταν κατάφερε να επιβιώσει. Ωστόσο, η μικρή Alissa έχασε τα πόδια της.

Οι γιατροί της, συγκινημένοι από τον αγώνα που έκανε της τοποθέτησαν προσθετικά πόδια δίνοντάς της έτσι, την ευκαιρία να περπατήσει.


Ο πατέρας της, ονόματι Manuel δήλωσε: «Η Alissa είναι ένας πραγματικός μαχητής και είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτήν. Συγκίνησε όλους όσους τη γνώρισαν στο νοσοκομείο. Άρχισε πρόσφατα να κάνει τα πρώτα της βήματα και είναι απίστευτα θαρραλέα. Δεν ήξερε να περπατάει πριν τη μηνιγγίτιδα οπότε δεν ξέρει πως είναι να περπατάς με τα δικά σου πόδια. Η μικρή πάλευε να διατηρηθεί στη ζωή σχεδόν από τότε που γεννήθηκε».




medicalnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όταν τα ζώα... κολλάνε!!

Posted: 19 Aug 2011 03:01 PM PDT

Γεννητούρια στο Κατάκολο

Posted: 19 Aug 2011 03:01 PM PDT

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης του παραθεριστές
στην περιοχή Συκιά του Κατακόλου
.

Δεκάδες μικρά χελωνάκια καρέτα –
καρέτα, άρχισαν να βγαίνουν από τα αυγά τους, αλλά να μην πηγαίνουν προς
τη θάλασσα αφού μια κολώνα ηλεκτροφωτισμού στο χωριό τα
αποπροσανατόλισε.



Ομάδα εθελοντών της φιλοζωικής ΜΚΟ Rommel, με επικεφαλής τον πρόεδρο
Ηρακλή Ματρόζο, ενημερώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κινητοποιήθηκε
άμεσα φτάνοντας στο σημείο.

Εκεί περίμεναν τα μέλη της οικογένειας παραθεριστών, που είχαν δει
έκπληκτοι τα χελωνάκια να ξεπηδούν από την άμμο και να έρχονται προς το
μέρος τους. Με υπομονή και προσοχή μάζεψαν όσα περισσότερα μπορούσαν και
τα οδήγησαν προς την θάλασσα, ώστε να πάρουν το δρόμο τους.



Στον έλεγχο που έγινε από τους εθελοντές, εντοπίστηκαν αρκετά ίχνη στην
άμμο, που οδηγούσαν σε δύο σημεία που φαίνεται πως είχαν γεννήσει οι
μαμάδες καρέτα – καρέτα. Αυτό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες στις 13
Ιουνίου.



Θετικά εξέπληξε τα μέλη της φιλοζωικής η αντίδραση καταστηματάρχη
νυχτερινού κέντρου, που βρίσκεται δίπλα στις φωλιές. Μόλις του ζητήθηκε
ευγενικά να χαμηλώσει τα φώτα και τη μουσική, αυτός το έπραξε αμέσως
αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σε μια εποχή δύσκολη,
σίγουρα τέτοιες πράξεις πρέπει να επικροτούνται είπε ο κ. Ματρόζος στο
ilialive.gr.



Είναι πάντως απορίας άξιο πως οι χελώνες καρέτα – καρέτα επέλεξαν ένα
τόσο κλειστό και πολύβουο σημείο του Κυπαρισσιακού κόλπου για την
αναπαραγωγή, δίπλα σε σπίτια και νυχτερινά κέντρα, σε μια παραλία που
υπάρχει συχνή προσπέλαση από τα αυτοκίνητα.



Όπως ανέφεραν οι παραθεριστές στο ίδιο σημείο το 2007 είχαν γεννήσει
ξανά οι χελώνες και δεν αποκλείεται οι «συντεταγμένες» να τους έμειναν
χαραγμένες και να επέστρεψαν πιθανότατα οι ίδιες, στον ίδιο χώρο.
Φαίνεται πάντως πως φέτος υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός καρέτα – καρέτα
στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.



ilialive.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άγιο είχε 78χρονη οδηγός που έπεσε σε γκρεμό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Posted: 19 Aug 2011 02:58 PM PDT

Άγιο πρέπει να είχε ηλικιωμένη οδηγός όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από τον δρόμο και κύλισε σε γκρεμό για περίπου 40 μέτρα
.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα στον δρόμο προς Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου που αυτές τις μέρες επισκέπτεται πλήθος κόσμου λόγω των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα προς τιμή του Αγίου Αποστόλου.



Η ηλικιωμένη κυρία γλύτωσε μόνο με ψυχικά τραύματα αφού τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και το ΕΚΑΒ που έσπευσαν προς βοήθεια, το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν ήταν απλά να την βοηθήσουν να ανέβει το βουνό…



Σίγουρα η ηλικιωμένη οδηγός θα έχει πλέον έναν ακόμη λόγο να επισκέπτεται την εκκλησία του Αγίου Αποστόλου…

e-volos.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έλληνες αγοράζουν σπίτια στην Αλβανία και στην Βουλγαρία!

Posted: 19 Aug 2011 02:51 PM PDT

Οι Έλληνες δεν πάνε μόνο για ψώνια στη Βουλγαρία ή για διακοπές...







στην Αλβανία. Αγοράζουν και σπίτια εκεί. Και μάλιστα, εν μέσω κρίσης. Βέβαια, είναι φθηνότερα απ' ότι στην Ελλάδα. Σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αλβανίας, πέντε Έλληνες το τελευταίο εξάμηνο αγόρασαν εξοχικά. Ακόμη εξήντα Έληνες μέσα σ' ένα χρόνο πήραν σπίτια στη Βουλγαρία. Ένας από αυτούς, ο Θεσσαλονικιός Μάκης Βελκόπουλος λέει σχετικά: «Αγόρασα διαμέρισμα 95 τετραγωνικών προς 1.200 ευρώ το μέτρο και μάλιστα επιπλωμένο. Η κατασκευή είναι πολυτελής και η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται εξελίσσεται σε τουριστικό θέρετρο για τα Βαλκάνια. Ό,τι υπάρχει στην Ελλάδα υπάρχει και στη Βουλγαρία από πλευράς υποδομών, με τη διαφορά ότι εδώ είναι πολύ φθηνότερα όλα. Συνολικά οι διακοπές του εκεί κοστίζουν λιγότερο από ό,τι αν είχα εξοχικό σε οποιαδήποτε περιοχή στην Ελλάδα αφού το κόστος των αγορών είναι μικρότερο, τα τρόφιμα είναι φθηνότερα, ενώ και οι δαπάνες για εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης είναι λιγότερες". Ο Γιόρνταν Καμαζίρεφ, διευθύνων σύμβουλος σε κατασκευαστικό όμιλο της Βουλγαρίας, αναφέρει: "Ανάμεσα στη Ρίλα και τη Ροδόπη, στους πρόποδες του Πιρίν έχω πουλήσει διαμερίσματα σε δεκάδες Ελληνες που επιθυμούσαν ένα εξοχικό σπίτι, το οποίο θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όλο το χρόνο αφού βρίσκεται σχετικά κοντά σε μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, ενώ διαθέτει υποδομή και για καλοκαιρινές διακοπές".









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Απατεώνας ο Μάρκο Πόλο;

Posted: 19 Aug 2011 02:48 PM PDT




Επιστήμονες αμφισβητούν πως πραγματοποίησε τα ταξίδια που περιέγραψε…

Υπό αμφισβήτηση τέθηκαν, από επιστήμονες, τα ταξίδια ενός από τους γνωστότερους εξερευνητές της...
ιστορίας, του Μάρκο Πόλο. Ιταλοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ο Βενετός εξερευνητής ουδέποτε έφτασε στην Άπω Ανατολή αλλά στην πραγματικότητα το μακρινότερο ταξίδι που πραγματοποίησε ήταν μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα!

Υποστηρίζουν πως το περίφημο βιβλίο του «τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο», στο οποίο περιγράφει τις περιπέτειες που έζησε στην Ασία και αποτέλεσε το μοναδικό σύγγραμμα με περιγραφές λαών, άγνωστους τότε στους Ευρωπαίους, στην πραγματικότητα ήταν μια συλλογή ιστοριών διαφόρων εμπόρων που γνώρισε στον Εύξεινο Πόντο και στη συνέχεια κατέγραψε αφού τις οικειοποιήθηκε.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, που περιέχει περιγραφές για τα «ταξίδια» του στην Περσία, την Κίνα και άλλες χώρες της μακρινής ανατολής, ήταν αυτό που τον «πρόδωσε». Ο λόγος είναι οι πολλές ανακρίβειες που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, περιέχει για τις επιχειρήσεις επιδρομής του Κουμπλάι Χαν στην Ιαπωνία. Μία εξ αυτών, είναι η αναφορά για πλοία με πέντε κατάρτια του στόλου των Μογγόλων, την στιγμή που οι ανασκαφές στην περιοχή, αποκάλυψαν πλοία με τρία κατάρτια!






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πραγματικά πρόσωπα πίσω από τους χαρακτήρες

Posted: 19 Aug 2011 02:46 PM PDT

Τα πραγματικά πρόσωπα πίσω από τους χαρακτήρεςΠολλοί αγαπημένοι χαρακτήρες, είτε από κινούμενα σχέδια, είτε από κόμικ, είτε απλά από κάποιο κλασσικό σκο, έχουν αποκτήσει τη μορφή τους με βάση κάποιο πραγματικό πρόσωπο.
Δείτε μερικές τέτοιες περιπτώσεις: Η εμφάνιση του Σρεκ είναι βασισμένη στον επαγγελματία παλαιστή Maurice Tillet.
Ο δημιουργός κινουμένων σχεδίων Mike Judge βάσισε τους χαρακτήρες Beavis & Butthead σε δύο καθηγητές που είχε στο πανεπιστήμιο.
Η χαρακτηριστική εμφάνιση του Τζόκερ είναι βασισμένη στην ταινία του 1928, «Ο άνθρωπος που γελά». Ο Κουασιμόδος της Παναγίας των Παρισίων είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο που εργαζόταν τον 19ο αιώνα ως γλύπτης στη Notre Dame. Ο Γουίνι το αρκουδάκι είναι βασισμένος στον Winnipeg, μια αξιαγάπητη μαύρη αρκούδα που φιλοξενούνταν στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου. Ο αιώνιος εχθρός του Sonic, Dr. Eggman, είναι βασισμένος στην εμφάνιση του Theodore Roosevelt συνδυασμένη με ένα αβγό. Η κλασσική φιγούρα του Uncle Sam σχεδιάστηκε με βάση τον Samuel Wilson, έναν συσκευαστή κρεάτων που πωλούσε τα προϊόντα του στους στρατιώτες του πολέμου του 1812. newsbeast.gr



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Όταν ο σεναριογράφος έχει κέφια..

Posted: 19 Aug 2011 02:46 PM PDT



Πως βρέθηκα στην ντουλάπα; Μια απίθανη ιστορία αν σας πιάσει στα πράσα ο άντρας της....



Το παλικάρι εκτός από μπήχτης είναι και καλός σεναριογράφος. Μάλλον πολλές ταινίες βλέπει…




godvsdevil.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι μαθητές θα πάρουν φωτοτυπίες αντί για βιβλία

Posted: 19 Aug 2011 02:46 PM PDT

Οι μαθητές θα πάρουν φωτοτυπίες αντί για βιβλίαΣε καθεστώς πτώχευσης βάζει και την Παιδεία η «κυβέρνηση των Μνημονίων»...







Μετά τα φορομπηχτικά μέτρα που γονατίζουν τον μέσο Ελληνα και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τώρα βάζει στην προκρούστειο κλίνη την Παιδεία.



Ενδεικτικό της εφαρμογής των Μνημονίων της εξαθλίωσης και της μετατροπής της Ελλάδας σε μια κοινωνία νεόπτωχων είναι ότι στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά δεδομένα, και ίσως στα μεταπολεμικά, οι μαθητές των σχολείων θα διδάσκονται πολλά από τα μαθήματά τους σε φωτοτυπίες και όχι από βιβλία.



Ο λόγος; Αρκετά εξ αυτών, λόγω περικοπών στα κονδύλια, δεν έχουν τυπωθεί και, πιθανώς, θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ακόμη δεν έχει καταφέρει καν να βγάλει τα αποτελέσματα των βάσεων και των επιτυχόντων, καταρρίπτοντας έτσι κάθε αρνητικό ρεκόρ, πετσοκόβει τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Ετσι, προγραμματίζεται να προσληφθούν μόνον 600 άτομα. Γεγονός που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ θα απαξιώσει περαιτέρω το επίπεδο διδασκαλίας.



ΟΙ ΠΟΜΠΩΔΕΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ της κυβέρνησης για δήθεν μεγάλες αλλαγές και εκσυγχρονισμό στην Παιδεία αποδεικνύονται, μέρα με τη μέρα, ένα επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού για να περάσουν τα πιο ακραία μέτρα που θα οδηγήσουν στην ακόμα πιο βαθιά απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και θα καταργήσουν και εκείνα τα λίγα εναπομείναντα στοιχεία της δωρεάν Παιδείας. Η προχειρότητα, η ανοργανωσιά, η ανευθυνότητα και η αυθαιρεσία, με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση αυτόν τον νευραλγικής σημασίας τομέα δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για «καυτό» φθινόπωρο, και για ταλαιπωρία μαθητών και γονέων.










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο αστυνομικός που ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στους διαδηλωτές!(video)

Posted: 19 Aug 2011 02:45 PM PDT

Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ίδιοι… Δεν αρέσκονται όλοι στη βία… Ορισμένοι, μάλιστα, πολλές φορές, ίσως, και να «αναγκάζονται» να απωθήσουν διαδηλωτές, με των οποίων τη διαμαρτυρία, όχι απλά συμφωνούν, αλλά τη βρίσκουν και απόλυτα δίκαια… Και κάποιες φορές, δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι για ορισμένους να δείξουν αυτοπειθαρχία και να μην περάσουν στο απέναντι «στρατόπεδο»…



Ήταν οι ημέρες που άλλαξαν την ιστορία της Αιγύπτου. Η εξέγερση ενός λαού, που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος, αυτές τις ημέρες, δικάζεται, με την κατηγορία πως έδωσε εντολή για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών.



Τις ημέρες εκείνες, οι Αιγύπτιοι αστυνομικοί αναγκάζονταν επί 18 ώρες την μέρα να βρίσκονται στο δρόμο. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έστελνε στην φυλακή όσους αστυνομικούς αρνούνταν να παρουσιαστούν στις μονάδες αντιμετώπισης των διαδηλωτών! Ένας νεαρός αστυνομικός δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στους διαδηλωτές…










prionokordela.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι 5 πιο απίστευτες εφευρέσεις του 2011 (pics)

Posted: 19 Aug 2011 02:45 PM PDT

Οι 5 πιο απίστευτες εφευρέσεις του 2011 (pics)Είναι πολύ δύσκολο να συμβαδίσεις με τη σημερινή τεχνολογία, αφού πριν καν ακούσεις για κάτι, το επόμενο βελτιωμένο μοντέλο είναιήδη στην αγορά. Πραγματικά είναι αξιέπαινη η αποφασιστικότητα μερικών ατόμων τα οποία προσπαθούν να πειραματίζονται και να εφευρίσκουν χρήσιμα πράγματα για να μας αλλάξουν τη ζωή.



Επιστήμονες και μη, οι οποίοι εφαρμόζουν το ρητό «η ανάγκη είναι η μητέρα όλων των εφευρέσεων», που δεν είναι ικανοποιημένοι με την τωρινή τεχνολογία και θέλουν να «σπρώξουν» τον κόσμο ένα βήμα παραπέρα.


Δείτε λοιπόν τις πιο απίστευτες εφευρέσεις του 2011


«Ιατρικός καθρέφτης»




Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα της χρονιάς και ο άνθρωπος πίσω από αυτή την εφεύρεση είναι ο Ming Zher Poh από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Το software είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να «συλλαμβάνει» τις αντανακλάσεις ενός προσώπου και να ψάξουν για ζωτικά σημάδια τα οποία συνδέονται με την καρδιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη κι αυτός θα μετρήσει τους παλμούς σας!


«Print Brush»







Η πιο... χρωματιστή εφεύρεση για φέτος. Ο Σουηδός Alex Breton χρειάστηκε 11 χρόνια για να το τελειοποιήσει. Αυτή η συσκευή χωράει στην παλάμη σας, συνδέεται με τον υπολογιστή σας και εκτυπώνει φωτογραφίες σε σχεδόν κάθε επιφάνεια! (χαρτί, ξύλο, πλαστικό, ύφασμα)


«Martin Jet Pack»







Οι επιθυμίες του ανθρώπου δεν έχουν όρια. Ήθελε να κολυμπήσει σαν ψάρι και έφτιαξε το υποβρύχιο. Ήθελε να πετάξει σαν πουλί, κατασκεύασε το αεροπλάνο. Αυτό δεν του ήταν αρκετό και ήθελε να πηγαίνει από μέρος σε μέρος σαν... έντομο για αυτό ο Glenn Martin έφτιαξε αυτό το jet pack για ταξιδάκια χωρίς... εισιτήριο. Η συσκευή δεν είναι ακόμα τελειοποιημένη και αναμένεται μέσα στη χρονιά.


«Τρισδιάστατη τηλεόραση χωρίς 3D γυαλιά»







Φανταστείτε πως νιώθει κάποιος όταν βλέπει τρισδιάστατη ταινία χωρία τα ενοχλητικά γυαλιά στα μάτια του. Χάρη στην Toshiba τα γυαλιά αυτά αποτελούν παρελθόν και σίγουρα δημιουργήθηκαν πλέον νέα στάνταρτς για τα μετέπειτα μοντέλα τηλεοράσεων.


«Αμάξι χωρίς οδηγό»




Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό πιστώνεται στη Google. Το πιστεύετε; Η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα ειδικά σχεδιασμένο Toyota Prius για αυτή τη φοβερή εφεύρεση. Ο αισθητήρας στην οροφή του οχήματος χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και καταλαβαίνει τις κινήσεις των γύρω αμαξιών και αναλόγως αντιδρά.





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές

Posted: 19 Aug 2011 02:45 PM PDT

Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (1)Δείτε μια συλλογή φωτογραφιών με τις πιο παράξενες και ασυνήθιστες σκακιέρες του κόσμου.

Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (2)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (3)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (4)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (5)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (6)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (7)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (8)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (9)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (10)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (11)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (12)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (13)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (14)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (15)
Σκάκι σε παράξενες και ασυνήθιστες μορφές (16)


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Τρομακτικό καλαμάρι με… αγκώνες!

Posted: 19 Aug 2011 02:44 PM PDT

Το τρομακτικό «εξωγήινο» καλαμάρι με αγκώνες που θα δείτε στη συνέχεια, είχε ανακαλυφθεί στον κόλπο του Μεξικού πριν μερικά χρόνια.
Το νου σας αυτές τις μέρες που κάνετε τα μπανάκια σας, γιατί είναι ακόμη κάπου εκεί έξω…


.





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές