Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το αυγό του φιδιού

Posted: 14 Aug 2011 08:30 AM PDT

Οι πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις του Άντερς Μπρέιβικ υπογράμμισαν με αίμα αυτό που ήδη υπήρχε: τη σαφή, λογικοφανή ροπή ενός μεγάλου ποσοστού Ευρωπαίων προς ακροδεξιές θέσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι 37 μέλη του τρέχοντος Ευρωκοινο­βουλίου έλκουν την καταγωγή τους από τον συγκεκριμένο χώρο. Όπως επίσης δεν είναι τυχαία τα ιδεολογικοπολιτικά ερείσματα και η έμπρακτη συμμετοχή επιφανών ανδρών από τα απανταχού ακροδεξιά κόμματα σε κάμποσες ευρω­παϊκές κυβερνήσεις.

Ιδού μερικές από τι...

Στο σημείο του μακελειού ξανά ο Μπρέιβικ

Posted: 14 Aug 2011 08:12 AM PDT

Στο νησί Ουτόγια επέστρεψε ο 32χρονος Μπρέιβικ, καθώς η αστυνομία ζήτησε την αναπαράσταση των εγκλημάτων που διέπραξε με θύματα 69 νεαρούς.

Η εφημερίδα VG, δημοσίευσε φωτογραφίες όπου ο 32χρονος Μπρέιβικ, έχει πάρει τη θέση σκοπευτή και φαίνεται να στοχεύει κάποιον που προσπαθεί να απομακρυνθεί κολυμπώντας. Συγκλονίζουν τη Νορβηγία οι φωτογραφίες του.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Μπρέιβικ φρουρείτο από ένοπλους αστυνομικούς και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κόκκινο πουλόβερ, ενώ για τις ανάγκε...

Μειώσεις μισθών και απολύσεις

Posted: 14 Aug 2011 07:51 AM PDT

Μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες και μία στις πέντε θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, σύμ­φωνα με έρευνα του ALBA Gra duate Business School σχετική με τον Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το δεύτε­ρο εξάμηνο του 2011.

Ακόμη, το 63,2% των εταιρειών δη­λώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά από την παρούσα οικονομι­κή κρίση, ενώ το 6,4% των εταιρειών σκέφτεται να μετεγκαταστήσει τμήμα ή ολ...

Στα 6 δισ. έφτασε η... «Αγία Τριάδα»

Posted: 14 Aug 2011 07:11 AM PDT

Ο Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ έχει πει ότι οι χρηματιστηριακές αγορές δεν αντανακλούν την πραγματική οικονο­μία. Στην περίπτωσή μας, όμως, η κα­τάρρευση της αγοράς έχει επίπτωση στην ελληνική πραγματικότητα, την οποία τελικά φαίνεται πως αντανα­κλά. Και αυτό καθώς επηρεάζει δρα­στικά, όπως είδαμε στο προηγούμενο δισέλιδο, τις αποτιμήσεις των υπό εκ­ποίηση εταιρειών του Δημοσίου, άρα και το έσοδο που προκύπτει από την πώλησή τους.

Μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου, οι περισσότερες ...

Τραγωδία στην Ιντιάνα - Κατέρρευσε σκηνικό συναυλίας

Posted: 14 Aug 2011 03:05 AM PDT

Τραγωδία στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όταν κατά τη διάρκεια συναυλίας, το σκηνικό κατέρρευσε από τους θυελλώδεις ανέμους καταπλακώνοντας δεκάδες κόσμου.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής και σαράντα τραυματίστηκαν. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ωστόσο ο αριθμός των νεκρών να ανέβει, καθώς αρκετοί από τους τραυματίες έχουν χτυπήσει σοβαρά.

Η σκηνή που φιλοξενούσε το φεστιβάλ Indiana State Fair, δεν άντεξε τους ανέμους που ξεπερνούσαν τα 60 μίλια την ώρα κ...

Σόιμπλε: Διαφωνούμε με την έκδοση ευρωομόλογου

Posted: 14 Aug 2011 02:26 AM PDT

Σταδιακή και όχι γρήγορη θεωρεί ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε, πως θα πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη, γιατί θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή ένταξη των πολιτών. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε στο Spiegel της Δευτέρας: «Θα ενισχύσουμε σαφώς το σύμφωνο σταθερότητας. Δεν μπορούμε να ενισχύσουμε τα ευρωπαϊκά όργανα όπως θα το επιθυμούσαμε τώρα και αμέσως αλλά βήμα-βήμα» ενώ προσθέτει ότι: «πρέπει να πάρουμε μαζί μας τους πολίτες».

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη σημειώνει: «όταν δημι...

Έκδοση Διεθνούς εντάλματος σύλληψης για Μ. Ψωμιάδη

Posted: 14 Aug 2011 01:52 AM PDT

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μάκη Ψωμιάδη απέστειλε η Εισαγγελία Εφετών στις αρμόδιες διεθνείς αρχές, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής». Ο γνωστός παράγοντας φυγοδικεί από τα μέσα Ιουλίου ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται σε χώρα εκτός Ε.Έ. και πιθανότατα στα Σκόπια.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έλαβε από την UEFA νέα στοιχεία που αφορούν παράνομο στοιχηματισμό. Συγκεκριμένα, 20 άτομα τα οποία αναφέρονται με ονοματεπώνυμο και δεν συγκαταλέγονται σε αυτά ποδ...

Σκληρά τα μέτρα, χωρίς... γιατρειά

Posted: 14 Aug 2011 01:26 AM PDT

Ως «βάθεμα» της καπιταλιστι­κής κρίσης «χωρίς γιατρειά» είδε το ΚΚΕ τις πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, προτρέποντας τον λαό για αγώνες ενά­ντια στην «εξουσία των μονοπωλίων», κατά τη συνήθη του έκφραση.

Η Αλέκα Παπαρήγα, εν μέσω του γενικού χαμού στα χρηματιστήρια της υφηλίου μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ και του παγκό­σμιου συναγερμού για την αντιμετώ­πιση της κατάστασης, παρενέβη προ­κειμένου να αναδείξει την άποψη του ΚΚΕ για τα τεκταινόμενα, ότι δηλαδή η όποια κι...

"Έδιωξαν" τους Αγανακτισμένους απ'το Ηράκλειο

Posted: 14 Aug 2011 01:26 AM PDT

Ξήλωσαν τις σκηνές των Αγανακτισμένων οι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου, το Σάββατο το βράδυ, απομακρύνοντας τα υλικά των «Αγανακτισμένων» από το χώρο της πλατείας Ελευθερίας.

Λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα την Πέμπτη, προηγήθηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα Ν. Μαρκάκη, ο οποίος συνομίλησε με τους καταληψίες και τους προειδοποίησε ότι αν αγνοήσουν την εντολή του θα διατάξει επέμβαση, ανάλογη αυτής στην πλατεία Συντάγματος.

Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Posted: 14 Aug 2011 01:19 AM PDT

Αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς φέρνει ο Δεκαπενταύγουστος, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα ισχύει το πρόγραμμα των δρομολογίων που πραγματοποιείται τις Κυριακές, ενώ την Τρίτη 16 Αυγούστου θα ισχύει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στο πρόγραμμα δρομολογίων του Σαββάτου.

Το ίδιο ισχύει και για τα τρόλεϊ , καθώς τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα ισχύσει το πρόγραμμα δρομολογίων των Κυριακών. Όσο γι...

Δυο πόρτες έχει η ζωή...

Posted: 14 Aug 2011 01:18 AM PDT

Για πόλεμο χαρακωμάτων ετοιμά­ζεται από τον Σεπτέμβριο ο πρό­εδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμα­ράς, αφού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι μέσα στο φθινόπωρο η κυβέρνηση θα προσφύ­γει σε πρόωρες εκλογές.

Γι' αυτό άλλωστε, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκο­πεύει να περιοδεύσει όλη την Ελλάδα ξεκινώντας την άτυπη προεκλογική περίοδο, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού προκειμένου να αντι­στρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρ­χε...

Σεισμός 4,5 ρίχτερ στη Μεσσηνία

Posted: 14 Aug 2011 01:11 AM PDT

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 4, στη Μεσσηνία, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 172 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις γύρω περιοχές.

 

Νεκρός 25χρονος έπειτα από ληστεία στην Αττική οδό

Posted: 14 Aug 2011 01:04 AM PDT

Νεκρός από πυρά αγνώστων 25χρονος, το Σάββατο το βράδυ λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, όταν δύο άγνωστοι τον επιτέθηκαν για να του αποσπάσουν το όχημα της δουλειάς του. Συγκεκριμένα, ο άτυχος νεαρός δούλευε ως υπάλληλος της εταιρείας φύλαξης στην Αττική οδό.

Την ώρα που πραγματοποιούσε περιπολία, οι δράστες άνοιξαν πυρ, ενώ στη συνέχεια με το κλεμμένο όχημα λήστεψαν τα διόδια Ρουπακίου, με λεία μόλις 150 ευρώ.

Το κλεμμένο όχημα βρέθηκε στη Γέφυρα Ασπροπύργου, κοντά στο ΙΚΑ, ενώ λίγο μετά τις 2 τα...

Πιο ζόρικη η στάση των Ευρωπαίων

Posted: 14 Aug 2011 12:38 AM PDT

Τον πανικό της για τις ραγδαί­ες εξελίξεις προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση έπειτα από τις δηλώσεις των Γερμα­νών ότι σκοπεύουν να ξανανοίξουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Η αναταραχή στην αγορά ομολόγων και τα χρηματιστή­ρια έβγαλε στην επιφάνεια τον σκε­πτικισμό που υπήρχε, αναδεικνύο­ντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλές λε­πτομέρειες που δεν έχουν διευκρινι­στεί, οι οποίες αφορούν και το ελλη­νικό πακέτο «διάσωσης».

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών προσπαθ...

Έχασε τη ζωή του 10χρονος στο Ζεφύρι

Posted: 13 Aug 2011 09:20 PM PDT

Νεκρό από αδέσποτη σφαίρα, έπεσε το βράδυ του Σαββάτου ένα 10χρονο παιδάκι. Tο αιματηρό συμβάν συνέβη στο Ζεφύρι της Αττικής το Σάββατο το βράδυ της 13ης Αυγούστου, ενώ στην περιοχή μετέβησαν άνδρες της ΕΛΑΣ.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι γονείς του 10χρονου εντόπισαν το αγόρι σε μια λίμνη αίματος.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Κυριακή 14 Αυγούστου

Posted: 13 Aug 2011 07:05 PM PDT

14/8, Πλατεία Δήμητρας Γρεβενών

Ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης και βιρτουόζος του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος παρουσιάζει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τις δημοφιλέστερες δημιουργίες του, που αποτελούν μέρος της ιστορίας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

«Σιδηρά πειθαρχία» στο Δημόσιο

Posted: 13 Aug 2011 06:44 PM PDT

Απολύσεις - εξπρές των δημοσί­ων υπαλλήλων που έχουν «τά­ση» προς τις «λαμογιές» προ­βλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πειθαρχικό δίκαιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμέ­νου να «αυστηροποιήσει» το καθε­στώς τιμωρίας των δημοσίων υπαλ­λήλων – χωρίς βέβαια να αγγίζει την ουσία του προβλήματος, δηλαδή χω­ρίς να βάζει χέρι στις διαδικασίες και το πλαίσιο που επιτρέπουν να γίνονται λάθη και παρανομίες...

Δηλαδή, με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα καθεστώς πιο αυστηρών ποινών, οι ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές