Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 13 Αυγούστου

Posted: 12 Aug 2011 07:03 PM PDT

13/8, Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Πανσέληνο με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και θεματικές παρουσιάσεις. «Η Σελήνη στη ζωή των αρχαίων» είναι το κεντρικό θέμα των παρουσιάσεων που έχουν αναλάβει αρχαιολόγοι - φροντιστές στην αίθουσα του Παρθενώνα, από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Επίσης, με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Μίμης Πλέσσας και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ δίνουν συναυλία στην ...

«Πακέτο» απασχόλησης

Posted: 12 Aug 2011 10:34 AM PDT

Πακέτο μέτρων 2,7 δισ. ευρώ για την απα­σχόληση τίθεται σε εφαρμογή από τον Σε­πτέμβριο. Θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα. Για τη διατήρηση των θέσεων εργα­σίας σε επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα, όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλι­στικών εισφορών, με στόχο τη συμμετοχή 250.000 εργαζομένων. Θα υπάρξουν επίσης ειδικά προγράμματα κατάρτισης, στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον 200.000 άτομα. Α.Χ.

ΥΠΕΞ: «Ίμβριοι είμαστε δίπλα σας»

Posted: 12 Aug 2011 09:44 AM PDT

Τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στην Ίμβρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 ετών Ιεροσύνης και 20 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.

«Επισκέπτομαι την Ίμβρο με βαθιά συγκίνηση και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους κατοίκους της» είπε ο κ. Λαμπρινίδης, για να αναφερθεί και στα προβλήματα και τις δοκιμασίες στα χρόνια που πέρασαν για το Οικουμενικό Πατρ...

Αύξηση εσόδων

Posted: 12 Aug 2011 08:38 AM PDT

Αύξηση 3% σημείωσαν, σύμφωνα με πλη­ροφορίες, τα καθαρά έσοδα του προϋπολο­γισμού τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας σαφή βελτίωση συγκριτικά με τους προηγούμε­νους μήνες. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ, έναντι 4,875 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυ­σι. Πάντως παρά τη βελτίωση του Ιουλίου, ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος εξακολουθεί να παρουσιάζει σημα­ντική υστέρηση εσόδων. Α.Χ.

Του ...λουκέτου γίνεται!

Posted: 12 Aug 2011 06:41 AM PDT

Τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση στην αγορά από τα λουκέτα, τα οποία, όπως φαίνεται από έρευνα που έχει κάνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, αυξάνονται και πληθύνονται... Η κατάσταση σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο είναι χειρότερη ιδιαίτερα σε εμπορικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου το ποσοστό των κλει­στών καταστημάτων έφθασε το 24% από 17% που ήταν πριν από έναν χρόνο. Τα πρωτεία από τους δρόμους έχουν η Σταδίου , η Ακαδημίας , η Ερμού , ακολουθεί η Πατησίων, πο...

Κωλοτούμπες...

Posted: 12 Aug 2011 05:44 AM PDT

Αρκετοί αναρωτιούνται αν ο Δημήτρης Δρούτσας παρέδωσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του διατίθεται τώρα που έγινε ευρωβουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι είχε προ­τείνει να καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα γιατί μεταξύ των άλλων παρακώλυαν την κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σο­φίας κατά τη στροφή τους για να μπουν στη Βουλή. Μόνο που τότε ήταν υπουργός, και μάλιστα δεν περίμε­νε ότι θα χάσει τη θέση του... Α.Χ.

Το Alter στο άρθρο 99

Posted: 12 Aug 2011 05:24 AM PDT

γράφει ο Τυπικός

Εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο. Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι το Αlter μπαίνει τελικά στο άρθρο 99 με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου που εξέτασε την αίτηση που είχε καταθέσει πριν από καιρό ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου δίνει ανάσα στο κανάλι αλλά έχουν το... δικό τους ενδιαφέρον οι εξελίξεις που θα «τρέξουν» την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο. Και αυτό γιατί στο Alter θα μπουν, όπως έχουν δηλώσει, οι επενδυτές του Argo fund που πρέπει να βρουν τρ...

Έκανε έφεση ο Βόλος

Posted: 12 Aug 2011 05:10 AM PDT

Την απόφαση να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της UEFA πήραν στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ. Η πρωτόδικη απόφαση επέβαλλε ποινή αποκλεισμού για τρία χρόνια με πενταετή διάρκεια και ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η απόφαση της ομάδας της Μαγνησίας είναι δίκοπο μαχαίρι αφού δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που η επιτροπή εφέσεων της UEFA  όχι μόνο δεν μείωνε ή εξάλειφε την ποινή αλλά την αύξανε.

Πτώση στο 6,9% το ΑΕΠ

Posted: 12 Aug 2011 04:18 AM PDT

Μείωση σε ποσοστό 6,9% παρουσίασε κατά το 2ο τρίμηνο του 2011 το ΑΕΠ, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2010, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η μείωση στην εγχώρια ζήτηση συμβάλλει στη μείωση του ΑΕΠ, η οποία αντισταθμίζεται εν μέρει από τη βελτίωση που σημειώθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο. 

Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2011 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησ...

YΠΕΣ: Δεν καταργούνται 70 δημοτικοί οργανισμοί

Posted: 12 Aug 2011 04:10 AM PDT

Τη διατήρηση 70 αυτοτελών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

1. «Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» του Δήμου Κατερίνης

2. «Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

3. «Βιβλιοθήκη-Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Δήμου Σαλαμίνας» του Δήμου Σαλαμίνας

4. «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών» του Δήμου Σπάρτης

5. «Δήμ...

Τα ψεύτικα τα λόγια

Posted: 12 Aug 2011 01:59 AM PDT

Η πολιτεία διαδίδει ότι απογοήτευτηκε από την απόφαση και απειλεί πάλι με τον μπαμπούλα κλεισίματος της κάνουλας. Ο Πιλάβιος διατείνεται ότι δεν μπορεί να επέμβει στις επιτροπές. Όλοι έχουν μια καλή και αληθοφανή δικαιολογία. Μόνο που οι "κορόνες" περί καθαρών χεριών και όλα τα άλλα επικολυρικά ήταν για το θεαθήναι...

G.B.P.

Yπό έλεγχο οι φωτιές σε Χίο, Πήλιο και Αχαΐα

Posted: 12 Aug 2011 01:49 AM PDT

Υπό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι πυρκαγιές στη Χίο, τον Άραξο Αχαΐας και στην Αργαλαστή Πηλίου.

Στη Χίο η φωτιά βρισκόταν στην περιοχή Κώμη και επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες, με δεκαπέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Στον Άραξο επιχειρούσαν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, τέθηκαν υπό έλεγχο τέθηκε και οι πυρκ...

Αισιόδοξος ο Τσαρλς Νταλάρα για ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων

Posted: 12 Aug 2011 01:20 AM PDT

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής , Τσαρλς Νταλάρα για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος το Σεπτέμβριο.

Mάλιστα, επιβεβαίωσε και τη φημολογία ότι συζητείται το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος, ώστε να περιλαμβάνει και την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν έως το 2024, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά την όλη διαδικασία.

Σε ερώτη...

Λονδίνο: Ένας ακόμη νεκρός από τα επεισόδια

Posted: 11 Aug 2011 11:44 PM PDT

Ένας ακόμη νεκρός βρέθηκε στο Λονδίνο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Πρόκειται για έναν 68χρονο άντρα, ο οποίος στην προσπάθειά του να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο στο δυτικό Λονδίνο τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.

Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ανθρώπου που έβαλε την φωτιά και έχει δώσει τη φωτογραφία ενός υπόπτου.

Παράλληλα η αστυνομία συνέλαβε δύο παιδιά ηλικίας 16 και 17 χρονών αντίστοιχα καθώς και έναν 26χρονο...

Aυξημένα μέτρα της Τροχαίας, για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Posted: 11 Aug 2011 11:23 PM PDT

Σε ισχύ τίθενται μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα μέτρα αφορούν τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στους βασικούς οδικούς άξονες στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων.

Παράλληλα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι καθ' όλη την διάρκεια θα υπάρχουν συνεργεία τροχονο...

Τέλος Αυγούστου η οριστικοποιήσεις για τα αυθαίρετα

Posted: 11 Aug 2011 10:49 PM PDT

Στο τέλος του μήνα αναμένεται η κατάθεση των νομοπαρασκευαστικών τροπολογιών στη Βουλή με σκοπό την οριστικοποίηση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα πριν αυτή ψηφιστεί και αποτελέσει νόμο του κράτους.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συγκέντρωση προτάσεων των κομμάτων και των εκπροσώπων φορέων που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθούν υπόψη από τον υπουργό ΥΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου μετά και την πρόσκληση που έ...

Κόκκινο στο short selling σε ευρωπαϊκές αγορές

Posted: 11 Aug 2011 10:46 PM PDT

Συγκρατημένα ανοδικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά το άλμα ύψους 4% στη Wall Street, στο κλείσιμο μίας εβδομάδας ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται και οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη μεταβλητότητα των αγορών, η Ισπανία το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία απαγόρευσαν το short-selling σε μία σειρά από τραπεζικές κυρίως μετοχές ενώ η Τουρκία και η Κορέα ήδη από την Πέμπτη απαγόρευσαν τις ανοικτές πωλήσεις μετοχών

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξ...

Η Ντορούλα...

Posted: 11 Aug 2011 10:27 PM PDT

Η "Δημοκρατική Συμμαχία" έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα της απόφασης της επιτροπής εφέσεων και έκανε ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μόνο που δεν ξεχνάμε ότι η Ντορούλα είναι κολλητή του Μαρινάκη και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει φαγωθεί να "φάει" τον Πιλάβιο. Οπότε η φιλενάδα του είπε να τον βοηθήσει λίγο...

G.B.P.

Ο μύθος της γενιάς του τριάντα

Posted: 11 Aug 2011 06:38 PM PDT

Δημήτρης Τζιόβας
Εκδόσεις: Πόλις
Σελ.: 588

Η λεγόμενη γενιά του '30 αποτελεί ορόσημο για την ελληνική πολιτισμική ιστορία. Πρόκειται για μια λογοτεχνική γενιά που ανδρώθηκε και έδρασε στον μεσοπόλεμο, με νωπή μια εθνική τραγωδία στη μνήμη της αλλά και με τη δικτατορία του Με­ταξά παρούσα στο ξεκίνημά της. Σε αυτή τη μελέτη διερευνάται μια σειρά ερωτημάτων που εύλογα γεννήθηκαν από τη δράση αλλά και την κληρονομιά που άφησε πίσω της αυτή η μεγάλη γενιά των γραμμάτων μας, η οποία χάρισε στην ελλη...

Η γυναίκα που δεν ήθελε

Posted: 11 Aug 2011 06:36 PM PDT

Gene Wilder
Μετάφραση: Δημήτρης Μαμαλούκας
Εκδόσεις: ΑΛΔΕ
Σελ.: 172

Ο γνωστός μας Gene Wilder, εκτός από προικι­σμένος ηθοποιός, είναι και συγγραφέας. Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του και η δράση του τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, συγκεκριμένα στο 1903. Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο Τζέρεμι Γουέμπ, είναι ένας νεαρός σολίστας βιολιστής. Ο ταλαντούχος αυτός νεαρός μουσικός, στη διάρκεια κάποιας συναυλίας και καθώς εκτελούσε επί σκηνής με την ορχήστρα του Κλίβελαντ τ...

Εμμονή

Posted: 11 Aug 2011 06:35 PM PDT

Ρουθ Ρέντελ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελ.: 381

Πολυγραφότατη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, η Ρουθ Ρέντελ έχει βραβευτεί κατ' επανάληψη για το έργο της, που αριθμεί πάνω από 50 μυθιστορήμα­τα! Είναι ήδη γνωστή στο αναγνωστικό κοινό της χώρας μας και από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης«Η κουρτίνα της μνήμης και άλλες ιστορίες», «Πικρό τέλος», «Το Ροτβάιλερ», «Θαμμένα μυστικά», «Ο Μινώταυρος» και «Πορτομπέλο». Και σε αυτό το νέο της μυθιστόρημα, πρωταγωνιστ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές