Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


www.tsekouratoi.gr

Posted: 09 Aug 2011 03:45 PM PDT

www.tsekouratoi.gr


ΔΕΙΤΕ: Οι δέκα πιο περίεργες εξαφανίσεις ανθρώπων

Posted: 09 Aug 2011 03:06 PM PDT

Οι δέκα πιο περίεργες εξαφανίσειςΚαλύπτονται από πέπλο μυστηρίου εδώ και δεκαετίες...








Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος και μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς τούς συνέβη.



Ακολουθούν οι πιο μυστήριες εξαφανίσεις, οι οποίες για πολλές δεκαετίες καλύπτονται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου.



1. Joseph Crater







Ο Joseph Crater εξαφανίστηκε το 1930, όταν ήταν σε διακοπές στο Μέιν. Πήρε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο και είπε στη σύζυγό του ότι έπρεπε να επιστρέψει στην πόλη της Νέας Υόρκης αμέσως.



Φεύγοντας από ένα εστιατόριο που γευμάτιζε με τους φίλους του και την ερωμένη του, μπήκε σε ένα ταξί και εξαφανίστηκε.



Ένα μήνα αργότερα εξαφανίστηκε και η ερωμένη του.





2. Richard John Bingham







Η Λαίδη Lucan καλυμένη με το αίμα της, μπήκε τρέχοντας σε μια παμπ ουρλιάζοντας για το πώς ο σύζυγός της είχε προσπαθήσει να την δολοφονήσει. Η αστυνομία έψαξε το σπίτι των Lucan και βρήκε την νταντά να κείτεται νεκρή κατά μήκος ενός αιματοβαμμένου σωλήνα.



Ο Λόρδος Lucan είπε ότι ήταν στο σπίτι, όταν η γυναίκα του δέχτηκε επίθεση. Εξαφανίστηκε μερικές μέρες αργότερα και ένας παρόμοιος σωλήνας, σαν αυτόν που είχε βρεθεί η νταντά, βρέθηκε στο αιματοβαμμένο του αυτοκίνητο.





3. Dorothy Arnold







Η Dorothy Arnold, μια πλούσια γυναίκα, ψώνιζε ένα φόρεμα όταν εξαφανίστηκε στην Νέα Υόρκη το 1910. Η οικογένεια της θεώρησε ότι κλέφτηκε μαζί με τον φίλο της, ο οποίος όμως δεν ήξερε τίποτα γι αυτό το γεγονός.





4. Benjamin Briggs







Aυτός ο άνθρωπος ήταν ο καπετάνιος του πλοίου που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το Mary Celeste είχε εγκαταλειφθεί μαζί με τα μέλη του πληρώματός του, ο Briggs, τα παιδιά του και η σύζυγός του επίσης έλειπαν. Αυτή η εξαφάνιση είναι από τα πιο διάσημα ιστορικά μυστήρια.





5. Etta Place







Η Etta Place ήταν η φίλη του Harry Longabaugh του περιβόητου άνδρα που ήταν επίσης γνωστός και ως The Sundance Kid. Όσοι την γνώριζαν δεν ήταν σίγουροι για το πραγματικό της όνομα, μιας που άλλαζε το όνομα της συχνά.



Ήταν μια πόρνη και η πρώτη γυναίκα γαιοκτήμονας της Αργεντινής. Η Etta Place, εξαφανίστηκε μετά την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου του φίλου της. Λένε ότι εξαφανίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων που υπήρχαν σχετικά με ακίνητα που είχε στην κατοχή του.





6. Oscar Zeta Acosta







Ο Oscar Zeta Acosta τιμήθηκε από τον Hunter S. Thompson για το βιβλίο του «Φόβος και απέχθεια στο Λας Βέγκας» - ένα διάσημο μυθιστόρημα.



Ήταν ένας Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής, δικηγόρος και συγγραφέας.



Το 1974, ο Acosta εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε για το Μεξικό. Ο γιος του, Marco Acosta, πιστεύει ότι ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είχε μιλήσει ο πατέρα του. Τον Μάιο του 1974, ο Acosta τηλεφώνησε στον γιος του, λέγοντάς του ότι ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο γεμάτο με «λευκό χιόνι».



Ο γιός του αναφέρει αργότερα ότι «το σώμα του πατέρα μου, ποτέ δεν βρέθηκε, αλλά εμείς υποθέτουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, γνωρίζοντας τους ανθρώπους που ασχολιόταν, για να τον φιμώσουν τον σκότωσαν».





7. Jim Thompson







Ο Jim Thompson ήταν ένας σεβαστός Αμερικανός επιχειρηματίας που έφερε την επανάσταση στην Ταιλανδέζικη βιομηχανία του μεταξιού. Έφυγε από το σπίτι του, το 1967 λέγοντας ότι πάει μια βόλτα και δεν επέστρεψε ποτέ.





8. James William Tate







Ο James William Tate εξαφανίστηκε το 1888 παίρνοντας μαζί του τα χρήματα του κράτους, τα οποία ήταν περίπου 250.000 δολάρια. Έφυγε από το γραφείο του, λέγοντας ότι πάει για να ετοιμάσει τους λογαριασμούς, αλλά αντί για αυτό, επιβιβάστηκε σε ένα τραίνο και εξαφανίστηκε.





9. Jean Spangler







Αυτή η όμορφή αλλά υποτιμημένη ηθοποιός του Hollywood, εξαφανίστηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1949, όταν έφυγε από το σπίτι της στο Λος Άντζελες κατά τις 17:00μμ, αφήνοντας την 7χρονη κόρη της μαζί με την νύφη της και λέγοντας ότι επρόκειτο να συναντήσει τον πρώην σύζυγο της, για να συζητήσουν για την διατροφή της κόρης της.

Το τελευταίο άτομο που την είδε, ήταν ενας υπάλληλος καταστήματος κοντά στο σπίτι της, ο οποίος ανέφερε ότι φαινόταν να περιμένει κάποιον.



Η τσάντα της βρέθηκε δύο μέρες αργότερα και περιείχε ένα περίεργο σημείωμα που έγραφε στον «Kirk» ότι πήγαινε να επισκεφτεί τον «Dr Scott».



Κανείς από την οικογένεια δεν γνώριζε αυτά τα δύο πρόσωπα.





10. Everett Ruess







Ο Everett Ruess disappered όταν ήταν 20 ετών κατά την διάρκεια του ταξιδιού του μέσα από την έρημο της Γιούτα. Ήταν ένας συγγραφέας και καλλιτέχνης που προτιμούσε να μένει μόνος του.







"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Τζάμπα...μάγκες

Posted: 09 Aug 2011 03:03 PM PDT

Τζάμπα...μάγκες

Gagstas της κακιάς ώρας...





































"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Τι κάνεις αν δεν θες να πληρώσεις πάρκινγκ;

Posted: 09 Aug 2011 03:02 PM PDT

Με τίποτα δεν ήθελε να πληρώσει για πάρκινγκ ένας άντρας από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας...








ο οποίος ... τελικά παράτησε το αμάξι του στην ακτή και έφυγε χωρίς δεύτερη σκέψη.



Βέβαια, ο άντρας μπορεί να γλύτωσε τις δύο λίρες που θα πλήρωνε στο ιδιωτικό πάρκινγκ, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να το χε σκεφτεί καλύτερα καθώς ο κινητήρας του οχήματός του πλημμύρισε με νερό. Αυτό μάλλον θα του στοίχισε περισσότερο!









"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μην βγάζεις το κινητό απ’ την τσέπη!

Posted: 09 Aug 2011 03:02 PM PDT

Πλέον το κινητό μας τηλέφωνο έχει γίνει το απόλυτο εργαλείο της καθημερινότητάς μας.
Το χρησιμοποιούμε όχι μόνο για να μιλάμε με τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά μας, αλλά και για να βλέπουμε τι ώρα είναι, να τσεκάρουμε τα e-mails μας όταν δεν βρισκόμαστε μπροστά σε υπολογιστή, να μπαίνουμε στα social media. Όσο περισσότερες εφαρμογές μπορούν να χωρέσουν στην τσέπη μας, τόσο πιο συχνά τραβάμε το τηλέφωνό μας από αυτήν, για να τις ανοίξουμε και να παίξουμε μαζί τους. Σε βαθμό που γινόμαστε εκνευριστικοί ή -έστω- αντικοινωνικοί. Το «Glance» είναι ένα concept τηλέφωνο που σχεδίασε ο industrial designer Alan Gerardo Farias με τη βασική ιδέα ότι η συσκευή πρέπει να βγαίνει από την τσέπη μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται. Γι' αυτό και εγκατέστησε μια 2ιντση οθόνη OLED στην πιο παχιά του πλευρά, ώστε να μπορούμε με μια ματιά (at a glance) να βλέπουμε την ώρα, αν έχουμε λάβει κάποιο μήνυμα ή την κατάσταση της μπαταρίας. Είναι σίγουρα μια ιδέα που θα ενδιαφέρει αρκετές από τις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες κινητών και λογικά σύντομα θα την δούμε και σε κάποιο μοντέλο παραγωγής.
coolspotting.gr
Sourta-ferta
"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πώς πρέπει να τρώτε στις καλοκαιρινές διακοπές για να διατηρήσετε το βάρος σας

Posted: 09 Aug 2011 03:02 PM PDT

Η περίοδος των διακοπών αισίως έφτασε και μαζί με τις στιγμές... ξεκούρασης στην παραλία και βόλτας στην εξοχή θα ακολουθήσουν και στιγμές διατροφικής χαλάρωσης...

Η δυνατότητα για μαγείρεμα στις καλοκαιρινές διακοπές πολλές φορές δεν υπάρχει και για αυτό βασιζόμαστε σε γεύματα και σνακ εκτός σπιτιού. Πώς όμως μπορούμε να χαρούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις εκτός σπιτιού, χωρίς να πάρει την 'ανηφορική΄ πορεία το βάρος μας; Σας παρουσιάζουμε ορισμένες ιδέες για γεύματα εκτός σπιτιού στις διακοπές, έτσι ώστε να απολαύσετε τις τροφές που αγαπάτε χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες.



Επιλογές για πρωινό στις διακοπές



Ένα ποτήρι ημίπαχο γάλα και κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Ένα ποτήρι χυμός χωρίς ζάχαρη και ένα τόστ με γαλοπούλα και τυρί.

Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά και μια τυρόπιτα ή μια σπανακόπιτα (ως μια φορά στην εβδομάδα).

Ένα ποτήρι χυμός και 3 κριτσίνια πολύσπορα.

Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά και μια μπαγκέτα σικάλεως με γαλοπούλα, τυρί και ντομάτα.

Επιλογές για σνάκ στην παραλία



2 κριτσίνια

2 κριμ κράκερ

Μια μπάρα δημητριακών

Ένα μπολ φρουτοσαλάτα

Ένας φυσικός χυμός ανάμικτος

Επιλογές για μεσημεριανό στην ταβέρνα



Μια μερίδα μπιφτέκια με ρύζι και ένα πιάτο χόρτα.

Μια μερίδα μακαρόνια με σάλτσα και ένα μπολ σαλάτα.

2 καλαμάκια κοτόπουλο ή άπαχο χοιρινό, μια πίτα αλάδωτη, τζατζίκι και ένα μπολ σαλάτα.

Μια μερίδα ψάρι ψητό με χόρτα, μια φέτα ψωμί και μικρή ποσότητα από τα ορεκτικά.

Μια μερίδα καλαμάρι ψητό με χόρτα ή σαλάτα και μια φέτα ψωμί.

Μια μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα με ρύζι και ένα μπολ σαλάτα.



Επιλογές για απογευματινό



Ένα μπολ φρουτοσαλάτα.

Ένα ατομικό παγωτό 0% λιπαρά.

Ένα ποτήρι φυσικός χυμός ανάμικτός.

Μια γλυκιά κρέπα ή ½ βάφλα (ως μια φορά στην εβδομάδα).



Επιλογές για βραδινό στις διακοπές



Μια κρέπα με γαλοπούλα - τυρί και ντομάτα.

Ένα σουβλάκι με αλάδωτη πίτα και κοτόπουλο.

Μια αραβική πίτα με κοτόπουλο και ντομάτα.

Μια μερίδα μπιφτέκια ή μπριζόλα ψητή με ρύζι και ένα μπολ σαλάτα ή χόρτα.

2-3 κομμάτια πίτσα και ένα μπολ σαλάτα (ως μια φορά στην εβδομάδα).

Μην ξεχνάτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές να πίνετε τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερό ημερισίως για να αποφύγετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης και μην καταναλώνετε περισσότερα από 4 έως 6 ποτά την εβδομάδα.



"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Έτσι κατασκευάζεται ένας κινητήρας της Ferrari!

Posted: 09 Aug 2011 03:02 PM PDT

Ένα εκπληκτικό βιντεάκι που δείχνει όλη την ιεροτελεστία...







της κατασκευής του κινητήρα μιας Ferrari

Η Ferrari κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό βίντεο που δείχνει μέσα σε λίγα λεπτά όλη τη διαδικασία που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ο κινητήρας της 458 Italia.





Φυσικά στο βίντεο θα δείτε τους μηχανικούς της Ferrari να δουλεύουν κάθε κομμάτι του κινητήρα με ιδιαίτερη προσοχή και σίγουρα το όλο σκηνικό κάθε άλλο παρά εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων θυμίζει...







"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στα 98 της πήρε το δέκατο Dan στο Judo

Posted: 09 Aug 2011 03:01 PM PDT

Σε δύο χρόνια η Sensei Keiko Fukuda θα γιορτάζει τα εκατοστά της.. . γενέθλια και πριν από λίγες ημέρες έγινε η πρώτη γυναίκα που έφθασε το επίπεδο των 10 Dan (μαύρη ζώνη).

Μόνο 16 άτομα έχουν καταφέρει να τιμηθούν με αυτόν τον τίτλο, καθώς είναι το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας Judoka.

Η Fukuda ξεκίνησε τη μελέτη του Judo το 1935 με δάσκαλο τον ιδρυτή της πολεμικής τέχνης, Kano Jigoro.

Ο Jigoro, την παρότρυνε να μάθει αγγλικά για να μπορέσει να διαδώσει το Judo σ' όλον τον κόσμο.

Η Sensei επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή της στο Judo όταν ο ρόλος της γυναίκας, εκείνη την εποχή, ήταν να κάνει οικογένεια.

Με δάκρυα εξομολογήθηκε πως «Το μόνο που έκανα ήταν το Judo... αυτός ήταν ο γάμος μου, τότε χαράχτηκε σε πέτρα το πεπρωμένο μου. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα πόσο μακρύς θα ήταν αυτός ο δρόμος».

Η Fukuda αποκάλυψε πως η σχολή του δασκάλου της δεν επέτρεπε σε γυναίκες να κατέχουν περισσότερα από 5 Dan, κάτι που την υποχρέωσε να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο για 30 χρόνια.



"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νανούρισμα!

Posted: 09 Aug 2011 03:01 PM PDT

Πώς σε νανουρίζει η τηλεόραση!




















"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ξανθιές Ανεκδοτο

Posted: 09 Aug 2011 03:01 PM PDT

Είναι που λέτε μία ξανθία μέσα στο τζιπ της και πάει βόλτα μέσα στην
έρημο και ξαφνικά βλέπει μια άλλη ξανθιά με μία βάρκα μέσα στην έρημο
να τραβάει κουπί.

Σταματάει και της λέει:...









....
-Μωρή ηλίθια εσένα βλέπουνε και μας έχουνε βγάλει το όνομα!
Έχε χάρη μωρή που δεν έχω το μαγιό μου μαζί αλλιώς θα κατέβαινα να σε πλάκωνα...!!!!

"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 πράγματα πιο θανατηφόρα και από τους καρχαρίες!!!

Posted: 09 Aug 2011 02:53 PM PDT



Όσοι
είδατε τη γνωστή ταινία του Steven Spielberg...


Jaws, σίγουρα θα κάνατε
πολύ καιρό να μπείτε στη θάλασσα και ίσως να σας στοίχειωναν εφιάλτες
με πρωταγωνιστές απειλητικούς καρχαρίες...


με
κοφτερά σαγόνια! Όμως, όσο απίστευτο και αν φαίνεται αυτό, υπάρχουν
αρκετά πράγματα πιο θανατηφόρα και επικίνδυνα από έναν πεινασμένο
καρχαρία.







Από την παχυσαρκία για παράδειγμα, χάνουν τη ζωή τους 30.000 άτομα ετησίως.

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (7)

Οι κεραυνοί από την άλλη σκοτώνουν κατά μέσο όρο 10.000 άτομα ετησίως,
ενώ το να στέλνεις γραπτά μηνύματα την ώρα που οδηγείς είναι εξίσου
θανατηφόρο καθώς από τα ατυχήματα που προκαλούνται, σκοτώνονται 6.000
άτομα το χρόνο.


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (2)

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (3)

Παράλληλα, εξαιρετικά επικίνδυνοι είναι και οι…ιπποπόταμοι, αφού σκοτώνουν 2.900 ανθρώπους ετησίως.

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (9)

Όσοι πάντως φοβάστε τα αεροπλάνα, ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσετε.

Από αεροπορικά δυστυχήματα πεθαίνουν μεν άνθρωποι, αλλά ανέρχονται στο μικρό σχετικά ποσοστό των 1.200 ατόμων το χρόνο.

Ακόμα και από τους ιπποπόταμους σκοτώνονται περισσότεροι!

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (6)

Από εκρήξεις ηφαιστείων, σκοτώνονται 845 άνθρωποι ετησίως.

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (19)

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κατά μέσο όρο ετησίως,
σκοτώνονται 600 άτομα από ασφυξία που προκαλούν στον εαυτό τους, την ώρα
της σεξουαλικής πράξης!


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (17)

Στις ΗΠΑ, η ημέρα μετά το Thanksgiving ονομάζεται Black Friday και σηματοδοτεί την αρχή των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Από το 2005 σημειώνεται την ημέρα αυτή, η μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά
και έτσι από τον πανικό που προκαλούν οι χιλιάδες αγοραστές στα
μαγαζιά, σκοτώνονται ετησίως 550 άτομα.


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (14)

Περαιτέρω, πάλι στις ΗΠΑ, 450 άτομα πεθαίνουν το χρόνο επειδή πέφτουν από το κρεβάτι τους.

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (15)

Όμως ατυχήματα προκαλούνται όχι μόνο στις κρεβατοκάμαρες αλλά και στο
μπάνιο, καθώς 340 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως, επειδή γλιστρούν
στις μπανιέρες τους.


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (16)

Τα ελάφια τώρα, είναι και αυτά αρκετά θανατηφόρα καθώς προκαλούν
αυτοκινητιστικά ατυχήματα, στα οποία σκοτώνονται κάθε χρόνο 130
άνθρωποι.


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (13)

Από τους παγοκρυστάλλους και μόνο στη Ρωσία χάνουν τη ζωή τους, 100 άτομα κάθε χρόνο.

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (1)

Ακόμα και το αγαπημένο μας hot dog είναι επικίνδυνο καθώς, "σκοτώνει" 70 παιδιά ετησίως.

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (8)

Από ανεμοστρόβιλους χάνουν τη ζωή τους 60 άτομα κάθε χρόνο, ενώ από τσίμπημα μέδουσας 40.

Μόνο στις ΗΠΑ, 30 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από επιθέσεις
σκύλων, ενώ 30 άτομα σκοτώνονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και
από…μυρμήγκια!


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (12)

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (18)

Το αμερικανικό football, ειδικά όταν παίζεται στο σχολείο, είναι ένα
εξαιρετικά επικίνδυνο άθλημα, αφού 20 παίκτες σκοτώνονται κάθε χρόνο.


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (10)

Αν είναι γραφτό σου, μπορείς να πάθεις κακό ακόμα και από αυτόματα μηχανήματα αναψυκτικών, τα οποία σκοτώνουν 13 άτομα ετησίως!

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (11)

Παρά το γεγονός δε, πως τα roller coasters, τα γνωστά "τρενάκια" στα
λούνα παρκ, θεωρούνται ριψοκίνδυνα, τα συγκεκριμένα μηχανήματα σκοτώνουν
μόνο 6 άτομα το χρόνο.


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (5)

Τέλος, οι διαβόητοι καρχαρίες, ο φόβος και ο τρόμος των ωκεανών, σκοτώνουν μόνο 5 ανθρώπους κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο!

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν…πλατσουρίστε άφοβα!




"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πεντάχρονο κοριτσάκι ζωγραφίζει UFO που είδε στον ουρανό!

Posted: 09 Aug 2011 02:48 PM PDT

Πεντάχρονο κοριτσάκι ζωγραφίζει UFO που είδε στον ουρανό!Η παροιμία λέει: Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις... την αλήθεια'. Πολλοί έχουν αναρωτηθεί το γιατί; Ίσως γιατί τα αθώα ματάκια ενός μικρού παιδιού μπορούν να παρατηρήσουν καλύτερα το χώρο που μας περιβάλλει.

Ενα τέτοιο κοριτσάκι μόλις 5 ετών, υποστηρίζει πως έγινε πριν από μήνες αυτόπτης μάρτυρας φαινομένου UFO. Με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό που διακρίνει ένα παιδί 5 ετών γύρισε και είπε στον πατέρα της: 'Μπαμπά κοίτα στον ουρανό ένα αεροπλάνο με βίδες'!

Τι λέει ο πατέρας του κοριτσιού!

Ο πατέρας της 5χρονης φαίνεται πως δεν έχει ταμπού. Όταν η κόρη του, του είπε ότι είδε κάτι περίεργο στον ουρανό δεν βιάστηκε να πει ότι 'κάνουν πουλάκια τα μάτια της'.

'Επιστρέφαμε από το σχολείο. Ήταν μία συνηθισμένη μέρα. Έτσι φαινόταν τουλάχιστον. Μέχρι τη στιγμή που η κόρη μου, μου φωνάζει: 'Μπαμπά, μπαμπά κοίτα ένα αεροπλάνο με βίδες'! Με το δαχτυλάκι της έδειχνε προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση όμως καθώς οδηγούσα και δεν μπορούσα να κοιτάξω στο σημείο που τόσο επίμονα μου έδειχνε. Όταν φτάσαμε σπίτι της ζήτησα να μου περιγράψει τι ήταν αυτό που είδε και με τι έμοιαζε'.

Μου είπε ότι έμοιαζε με ένα δίσκο φωτεινό, γεμάτο βίδες γύρω-γύρω. Πλησίαζε προς την σκεπή ενός σπιτιού και όταν άρχιζε η μικρή να κοιτάει επίμονα προς αυτό, με μία πολύ γρήγορη κίνηση κατευθύνθηκε σε άλλη γη, σε άλλα μέρη και χάθηκε.

Το περίεργο είναι ότι και ο πατέρας στην ηλικία των 5 ετών είχε μία ίδια εμπειρία. Είχε δει και εκείνος το πρώτο του UFO όμως ποτέ δεν άνοιξε συζήτηση για αυτό το θέμα. 'Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που το μικρό μου κοριτσάκι μιλούσε για κάτι τέτοιο. Δεν είχε προηγουμένως τέτοιες ανησυχίες και άλλωστε ήταν πολλή μικρή για να της μιλήσω για τους κοντινούς μας επισκέπτες' αφηγείται ο πατέρας.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς είδε το μικρό κορίτσι και του τράβηξε τόσο την προσοχή. Στην ιστοσελίδα MUFONαναρτήθηκαν δύο χαρακτηριστικές ζωγραφιές του μικρού κοριτσιού στις οποίες απεικονίζεται τι ακριβώς είδε:




"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Σκότωσαν την ομάδα που δολοφόνησε τον Λάντεν

Posted: 09 Aug 2011 02:41 PM PDT

http://static.madata.gr/files/STRATIOTES_NATO_780774507.jpgΜπορεί η παγκόσμια κοινή γνώμη να συγκλονίζεται...








από την καθίζηση των αγορών, ωστόσο η αμερικανική δεν έχει συνέλθει από την κατάρριψη ελικοπτέρου που οδήγησε στον θάνατο 31 στρατιώτες, στην αιματηρότερη επίθεση που δέχτηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Όπως σημείωσε το star.gr, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου και ουσιαστικά στα αμερικανικά ΜΜΕ επισκίασε ακόμα και αυτήν την υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ από την Standard and Poor's.



Αυτό όμως που έρχεται να επισκιάσει τα πάντα είναι η συγκλονιστική αποκάλυψη ότι από τους 31 νεκρούς στο δυστύχημα με το ελικόπτερο, οι 20 δεν ήταν κάποιοι τυχαίοι αμερικανοί στρατιώτες. Πρόκειται για την περίφημη «Team 6» των αμερικανών «Navy Seals», την ομάδα δηλαδή που είχε καταφέρει την Πρωτομαγιά να εντοπίσει σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ και να εξοντώσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με άλλα λόγια, οι «ήρωες» που (τουλάχιστον με όσα μας ανακοινώθηκαν τότε) κατάφεραν να σκοτώσουν τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο στον κόσμο και εχθρό της Αμερικής δεν βρίσκονται πια στην ζωή.....



Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την είδηση ότι οι κομάντος της ειδικής μονάδας των 'Navy Seals' που εισέβαλαν στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν είχαν σαφείς διαταγές να τον δολοφονήσουν και όχι να τον συλλάβουν, σύμφωνα με αξιωματικό που συμμετείχε στην επιχείρηση. Η πιο λεπτομερής, ως σήμερα, περιγραφή της αποστολής στο Αμποταμπάντ από έναν αξιωματικό των ειδικών επιχειρήσεων στο περιοδικό «New Yorker» προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα έντονα ερωτηματικά, καθώς ο Λευκός Οίκος είχε ισχυριστεί ότι ο Λάντεν θα είχε συλληφθεί αν ήταν δυνατόν. «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αιχμαλώτισής του - δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε εμείς μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου. Κανείς δεν ήθελε συλληφθέντες», δήλωσε στο περιοδικό ο αξιωματικός που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.



Λίγες ημέρες μετά, λοιπόν, έχουμε αυτό το περιστατικό που ουσιαστικά «φιμώνει» μια για πάντα όλες τις φωνές που θα μπορούσαν να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη εκείνη την κρίσιμη ημέρα. Όπως επισημαίνουν μάλιστα εξειδικευμένα στρατιωτικού περιεχομένου sites όπως το defencenet, η υπόθεση θυμίζει έντονα την αντίστοιχη τύχη που είχαν οι τούρκοι καταδρομείς στα Ίμια το 1996, που ως γνωστόν βρήκαν όλοι τον θάνατο σε πτώση ελικοπτέρου λίγους μήνες μετά με εξαίρεση έναν που γλίτωσε γιατί δεν συμμετείχε σε εκείνη την αποστολή και σκοτώθηκε λίγο καιρό αργότερα σε «τροχαίο». Όπως λοιπόν και σε εκείνη την περίπτωση, έτσι και τώρα, με τους άνδρες των «Seals» που είχαν πάρει μέρος στην επιδρομή κατά του Λάντεν νεκρούς, όλα τα σενάρια είναι ξανά ανοιχτά για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη νύχτα. Και κανένας δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι συνέβη - και κυρίως να διαψεύσει τις επίσημες ανακοινώσεις.



Το ελικόπτερο CH-47 Chinook με τους 31 επιβαίνοντες εκ των οποίων 20 ήταν μέλη της ομάδας που είχε εκτελέσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου από εκτόξευση... αντιαρματικής ρουκέτας κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες Ταλιμπάν. Αποτέλεσμα της πτώσης του ήταν ο θάνατος όλων επιβαινόντων, δηλαδή των αμερικανών κομάντος, των αφγανών στρατιωτών που επίσης μετέφερε αλλά και τους πληρώματος. Αυτό ήταν το ισχυρότερο πλήγμα μέσα σε μια ημέρα από το 2001, από τότε δηλαδή που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν ως απάντηση για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Και είναι ασφαλώς και το πιο περίεργο, καθώς έχει κάνει το διαδίκτυο να βουίξει από τις θεωρίες συνωμοσίας...

apolitistosteki







"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Γη μαγνητίζει την αντιύλη

Posted: 09 Aug 2011 02:36 PM PDT

Μια ζώνη αντιπρωτονίων, που αγκαλιάζει τη Γη, ανακάλυψαν για πρώτη φορά οι επιστήμονες. Η ανακάλυψη όχι μόνο επιβεβαιώνει τις θεωρίες που προέβλεπαν ότι το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας μπορεί να παγιδεύσει αντιύλη, αλλά υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τα διαστημικά ταξίδια προσφέροντας ένα πιθανό νέο καύσιμο.


Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Πιερτζόρτζο Πικότσα του Πανεπιστημίου της Ρώμης Tor Vergata, κατάφερε με τη βοήθεια του δορυφόρου - ανιχνευτή κοσμικής ακτινοβολίας PAMELA να εντοπίσουν αντιπρωτόνια στην εσωτερική ζώνη ακτινοβολίας της Γης πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό.

Οταν τα σωματίδια της κοσμικής ακτινοβολίας συγκρούονται με σωματίδια της ατμόσφαιρας, δημιουργούν μια βροχή νέων σωματιδίων (και των αντισωματιδίων τους), πολλά από τα οποία εγκλωβίζονται στις ζώνες ακτινοβολίας Van Allen γύρω από τη Γη. Ποζιτρόνια (η αντιύλη των ηλεκτρονίων) είχαν ήδη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες σε ζώνες ακτινοβολίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται αντιπρωτόνια.

Μάλιστα η μελέτη δείχνει ότι όταν ο PAMELA διέρχεται από την περιοχή που αποκαλείται 'Νότια Ατλαντική Ανωμαλία' συναντά χιλιάδες φορές περισσότερα αντιπρωτόνια από όσα ανέμεναν οι επιστήμονες.

'Αυτή είναι η μεγαλύτερη πηγή αντιπρωτονίων κοντά στη Γη', δήλωσε ο Αλεσάντρο Μπρούνο, μέλος της επιστημονικής ομάδας, και τόνισε ότι η αντιύλη σε ζώνες ακτινοβολίας της Γης μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία διαστημικών σκαφών.

Η NASA έχει υποστηρίξει ότι οι μελλοντικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται από την αντίδραση μεταξύ ύλης και αντιύλης, που παράγει ενέργεια αποτελεσματικότερη και από την πυρηνική σύντηξη στον πυρήνα του Ηλιου.

'Ποιος ξέρει, μια μέρα ένα διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να ξεκινήσει το ταξίδι του, να κάνει έναν ανεφοδιασμό στην εσωτερική ζώνη ακτινοβολίας και να συνεχίσει το ταξίδι του', δήλωσε ο Μπρούνο.

ΣΤΟ CERN

'Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης λειτουργεί λίγο σαν τις μαγνητικές παγίδες που χρησιμοποιούμε στο εργαστήριο', δήλωσε ο Ρολφ Λάντουα του Εργαστηρίου Στοιχειωδών Σωματιδίων του CERN στη Γενεύη, όπου οι ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά πριν από δύο μήνες να παγιδεύσουν αντιύλη για 15 ολόκληρα λεπτά, ρίχνοντας φως στα μυστήριά της και ανοίγοντας τον δρόμο για την κατανόηση της δημιουργίας του Σύμπαντος.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
Sourta-ferta
"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Ορισμένα πράγματα συμβαίνουν μόνο στην Αμερική

Posted: 09 Aug 2011 02:28 PM PDT

Ορισμένα πράγματα συμβαίνουν μόνο στην ΑμερικήΈχουν και αυτοί τους δικούς τους τρελούς τους χωριού...






































"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θεωρία και πραγματικότητα!Ανεκδοτο

Posted: 09 Aug 2011 02:23 PM PDT


Ήταν ένα παιδί και ρώτησε τον πατέρα του για τη διαφορά μεταξύ θεωρίας και πραγματικότητας. Αυτός του απάντησε:
'Ρώτα τη μάνα σου αν της δίναμε ένα εκατομμύριο ευρώ θα πήγαινε να πηδηχθεί με άλλον;'.
Ο μικρός πήγε και τη ρώτησε κι αυτή απάντησε:
'Ένα εκατομμύριο είναι πολλά λεφτά και φυσικά θα το έκανα'.
Ο μικρός είπε στον πατέρα του για την απάντηση της...




...μάνας του και αυτός του είπε:'
Πήγαινε ρώτα την αδερφή σου που αρραβωνιάζεται σύντομα αν κι αυτή θα πήγαινε να πηδηχθεί με άλλον για ένα εκατομμύριο ευρώ. Κι αυτή απάντησε:
'Φυσικά και θα πήγαινα για τόσα πολλά λέφτα'.
Έτσι γύρισε το παιδί γεμάτο απορία και ρώτησε τον πατέρα του:
'Τώρα μπαμπά ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάζουμε;'
Και ο πατέρας του απαντά:
'Το συμπέρασμα είναι ότι θεωρητικά έχουμε δύο εκατομμύρια ευρώ αλλά στην πραγματικότητα έχουμε δύο πουτάνες στο σπίτι!'

"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΦΩΣΦΟΡΙΖΕΙ!

Posted: 09 Aug 2011 02:20 PM PDT

Ένα σκύλο που φωσφορίζει στο σκοτάδι κατάφεραν να «φτιάξουν» με τη μέθοδο της... γενετική μηχανικής επιστήμονες από τη Σεούλ. Ο σκοπός τους ήταν ο σκύλος να βοηθήσει στην ανεύρεση νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση ή και θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον και το Αλστχάιμερ. Η Τεγκόν, όπως ονομάζεται, είναι μία σκυλίτσα δύο ετών, η οποία γεννήθηκε και...

μεγάλωσε σε επιστημονικό εργαστήριο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ. Οι ειδικοί αξιοποιώντας τη μέθοδο που ονομάζεται Μεταφορά Πυρήνα Σωματικού Κυττάρου, κλωνοποίησαν το έμβρυο με συνδυασμένο DNA από ένα σκύλο ράτσας μπιγκλ με πράσινα φωσφορούχα γονίδια από θαλάσσια ανεμώνη. Ακολούθως το έμβρυο εμφυτεύτηκε σε ένα θηλυκό σκυλί μπιγκλ. Βοηθά στην κατανόηση εξέλιξης των ασθενειών Υπάρχουν 268 κοινές ασθένειες σε ανθρώπους και σκυλιά. Δημιουργώντας ζώα που φανερώνουν τα συμπτώματα των ασθενειών, μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν τον μηχανισμό εξέλιξης της νόσου. Και η γνώση που θα προκύψει θα μπορούσε δυνητικά να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων μεθόδων θεραπείας. «Η δημιουργία της Τεγκόν ανοίγει νέους ορίζοντες, καθώς το γονίδιο που εμφυτεύτηκε στο σκύλο για να φωσφορίζει, μπορεί να αντικατασταθεί με γονίδιο που προκαλεί θανατηφόρες ανθρώπινες ασθένειες», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Lee Byeong-chun. Η Τεγκόν δεν είναι το πρώτο σκυλί που φωσφορίζει στο σκοτάδι. Το 2009 επιστήμονες από την Κορέα δημιούργησαν τα πρώτα διαγονιδιακά σκυλιά, τέσσερα κουτάβια, τα οποία φωσφόριζαν κόκκινο χρώμα κάτω από υπεριώδες φως.



"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συσκευή ανιχνεύει τα "ναρκωτικά βιασμού"

Posted: 09 Aug 2011 02:14 PM PDT

Δύο Ισραηλινοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι έχουν σχεδόν καταφέρει να δημιουργήσουν μία συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει τα 'ναρκωτικά βιασμού', τις ουσίες που ρίχνουν βιαστές σε ποτά προκειμένου να εξουδετερώσουν τα θύματά τους.


Ο καθηγητής Φερνάντο Πατόλσκι και ο γιατρός Μάικλ Ιόφε, του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, εξήγησαν ότι ο ανιχνευτής θα μπορούσε να δείξει σε πραγματικό χρόνο αν κάποιος έχει ρίξει στο ποτό γ-υδροξυβουτυρικό οξύ (GHB) ή κεταμίνη.

'Το τοποθετείτε απλά στο ποτό σας. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αναδευτήρας ποτού' δήλωσε ο κ. Ιόφε. Μία ελάχιστη ποσότητα ποτού εισέρχεται στον ανιχνευτή και έπειτα έρχεται σε επαφή με μία χημική φόρμουλα η οποία δείχνει αν το ρόφημα περιέχει επικίνδυνες ουσίες.

Στην περίπτωση αυτή ο ανιχνευτής μπορεί να ειδοποιήσει για την ύπαρξη κινδύνου.

'Μπορεί να ανάψει κάποιο φως, ή κάποιο μέρος του να περιστραφεί ή ακόμη να στείλει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο (της ιδιοκτήτριας), αν επιθυμεί να είναι πιο διακριτική' πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Αν ο ανιχνευτής δεν εντοπίσει GHB ή κεταμίνη, μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη Rohypnol (Ροχίπνολ), το οποίο επίσης χρησιμοποιείται για τη νάρκωση των θυμάτων με σκοπό τον βιασμό τους.

'Έχουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα τα οποία είναι πολύ ελπιδοφόρα. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι χρήματα' σημείωσε ο κ. Ιόφε.
Πηγή: ert.gr
Sourta-ferta
"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το καροτσάκι του φοιτητή

Posted: 09 Aug 2011 02:06 PM PDT

Πολλά λέγονται για την φοιτητική ζωή. Εννοώ για την ασχολία του φοιτητή με τη σχολή του σε συνδυσμό με την καλοπέραση σε συνδυασμό με την τρέλα αυτής την ηλικίας. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε αυτό που θα δείτε είναι σίγουρα πατέντα κάποιου φοιτητή.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ




"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

H φλέβα της αγάπης

Posted: 09 Aug 2011 02:00 PM PDT

Από τον παράμεσο περνά η φλέβα της αγάπης που παραδοσιακά πιστεύεται πως ξεκινά από την καρδιά και φτάνει στον παράμεσο του αριστερού χεριού.


«Vein amoris» ή αν προτιμάται η φλέβα της αγάπης είναι ο λόγος που οι δεσμευμένοι φορούν το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους στον παράμεσο του αριστερού χεριού. Η παράδοση αυτή μας έρχεται από την αρχαία Αίγυπτο, όπου πίστευαν πως υπάρχει μια φλέβα που ξεκινά κατευθείαν από την καρδιά και καταλήγει σε εκείνο συγκεκριμένα το δάχτυλο. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Αίγυπτο το 332 π.Χ. η παράδοση αυτή πέρασε και στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα στην υπόλοιπη Ευρώπη οι συνήθειες ποίκιλαν στο παρελθόν ανάλογα με την κουλτούρα του κάθε έθνους και τη βέρα πολλοί λαοί τη φορούσαν μέχρι και στον αντίχειρα.
newsbomb.gr
Sourta-ferta
"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν ήθελε τα πατατάκια, Άλλο ήθελε!

Posted: 09 Aug 2011 01:54 PM PDT

Αστεία διαφημίση για πατατάκια.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Placebook: Δημιουργία φίλων μέσω τεχνολογίας γεωγραφικού προσδιορισμού

Posted: 09 Aug 2011 01:49 PM PDT

Μέθοδο, η οποία επιτρέπει να προβλέπουμε ποια άτομα θα γίνουν φίλοι μας σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ανάλογα με τα σημεία που έχουν επισκεφθεί στον αληθινό κόσμο, ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Βρετανία.


Το Placebook, αποτελεί μια νέα προσέγγιση στη δημιουργία φίλων, που εξετάζει πού συχνάζουν άτομα συνδεδεμένα στο Internet, για να διαπιστώσει ποια από τα άτομα αυτά έχουν σχέσεις μεταξύ τους ή μπορούν να γνωριστούν. Το σύστημα αυτό, σε συνδυασμό με την υπηρεσία «φίλοι των φίλων» του Facebook και του LinkedIn, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των προβλέψεων αυτών.

«Θέλαμε να ερευνήσουμε τις ιδιότητες των γεωγραφικών σημείων, τα οποία ενθαρρύνουν τις διαδικτυακές σχέσεις μεταξύ επισκεπτών και πώς αυτό θα μπορούσε να ενταχθεί σε σύστημα πρόβλεψης κοινωνικών επαφών. Η ομάδα μας ανέλυσε τη δημιουργία κοινωνικών επαφών στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Gowalla.

Παρατηρήσαμε τη συμπεριφορά ανθρώπων που επισκέπτονταν συγκεκριμένα μέρη και τις ηλεκτρονικές επαφές που είχαν εκεί. Διαπιστώσαμε έτσι ότι πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται τα ίδια μέρη, καταλήγουν να κάνουν ο ένας τον άλλο φίλο, ενώ το ποσοστό αυτών των σχέσεων αποτελεί το 30% των συνολικών φίλων στις ιστοσελίδες αυτές», λέει ο δρ. Σαλβατόρε Σελάτο, επικεφαλής της πρωτότυπης έρευνας.

«Λάβαμε υπόψη μας ότι ορισμένα μέρη (γραφείο ή γυμναστήριο) είναι πιο ευνοϊκά στη σύναψη γνωριμιών, σε αντίθεση με άλλα (σταθμοί τρένων ή μουσεία). Η έρευνά μας δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος πρόβλεψης φιλίας δύο χρηστών τέτοιας ιστοσελίδας βασίζεται στη συχνότητα επισκέψεων των ατόμων αυτών σε κοινά σημεία», λέει ο δρ. Σελάτο
Πηγή: kathimerini.gr
Sourta-ferta
"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ανεξήγητο φαινόμενο αντικατοπτρισμού στην ανατ. Κίνα -VIDEO!

Posted: 09 Aug 2011 01:45 PM PDT





Ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο έγινε
αντιληπτό στην πόλη Huangshan της ανατολικής Κίνας στην επαρχία Anhui..
Πιο συγκεκριμένα το φαινόμενο παρατηρήθηκε την περασμένη Πέμπτη το
απόγευμα στις 17:00 μετά από βροχή όταν μέσα από την ομίχλη αναδύθηκε ως
αντικατοπτρισμός μια ολόκληρη πόλη!


Η πόλη φαίνεται να
στέκεται ακριβώς πάνω από τη χαμηλή ομίχλη και η εμφάνιση της ξεγελά το
ανθρώπινο μάτι αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται περί ψευδαίσθησης
καθώς κάτω από το ομιχλώδες αυτό στρώμα βρίσκεται ο ..ποταμός Xin'an που
διατρέχει την πόλη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους
αντικατοπτρισμοί εμφανίζονται σε διάφορες τοποθεσίες της Κίνας καθώς
ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί το 2006 και 2010 σε άλλες περιοχές
και παρά το γεγονός ότι ή είδηση έγινε γνωστή από την κρατική κινεζική
τηλεόραση CCTV εντούτοις δεν έχει δοθεί κάποια πειστική εξήγηση για το
φαινόμενο.


"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Ψήστης με... πέταλα

Posted: 09 Aug 2011 01:42 PM PDT

Ψήστης με... πέταλαΗ απάντηση στον Ρατατούη...








"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO: Πιο ενοχλητικό κι από... κουνούπι!

Posted: 09 Aug 2011 01:38 PM PDT

Η κακή εκδοχή του Spiderman...




"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αστεία μηνύματα στο κινητό(μέρος 2ο)

Posted: 09 Aug 2011 01:32 PM PDT

Η Durex σας πληροφορεί ότι η γέννηση σας
οφείλετε σε κατασκευαστικό λάθος.
Παρακαλώ προσέλθετε στο πλησιέστερο νοσοκομίο
για ευθανασία. Ευχαριστώ

Όταν ο ο θεός έπλασε τα αγγελάκια,
γλίστρησε από τα χέρια του το πιο ξεχωριστό,
το πιο όμορφο, το πιο γλυκό και έπεσε στην γη...
Μιλάμε σακατεύτηκα. Ακόμα πονάω!

Ο μόνος τρόπος αυτοκτονίας,
αποδεκτός από την κοινωνία,
είναι να κάνεις έρωτα μέχρι θανάτου!
Αν βαρέθηκες τη ζωή, στείλε μήνυμα,
να έρθω να σε πεθάνω!!!


Θέλω να σε αγκαλιάσω...
Μα η αγκαλιά οδηγεί στο φιλί,
το φιλί σε σαλιάρισμα,
το σαλιάρισμα σε γλείψιμο
και το γλείψιμο σε σεξ!
Σε ρωτάω λοιπόν:
Θέλεις να σε αγκαλιάσω;

Αν πέφτεις για ύπνο
σου στέλνω έναν άγγελο να σε φυλάει!
Αν κοιμάσαι
σου στέλνω δύο αγγέλους να σε φυλάνε!
Αν δεν κοιμάσαι
να έρθω να γίνει η νύχτα κόλαση;

Το sex είναι σαν τα μαθηματικά.
Προσθέτεις το κρεβάτι,
αφαιρείς τα ρούχα,
διαιρείς τα πόδια
και πολλαπλασιάζεις.
Είσαι να λύσουμε καμιά άσκηση;

Όταν σε πρωτογνώρισα νόμιζα οτι ήσουν αστέρι.
Από τότε κοιτάζω τον ουρανό για να σε βρω
όμως δεν σε βρίσκω πουθενά.
Μήπως τελικά είσαι ούφο;

Κάθε βράδυ βλέπω στο όνειρό
απέραντα λιβάδια με πανέμορφα λουλούδια
και φυσικά εσένα,
γιατί λιβάδια χωρίς βόδια δεν υπάρχουν

Η COSMOTE σας προσφέρει δωρεάν ανίχνευση εγκεφάλου:
Start searching........ Still searching............
No brain found.
http://spamplaka.blogspot.com/2011/05/2.html
"

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

To Ποντίκι -

Posted: 09 Aug 2011 01:52 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Posted: 10 Aug 2011 06:07 AM PDT

10/8, Θέατρο του Κουμαρό

Μουσείο Κώστα Τσόκλη, Τήνος

Με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, ψυχιάτρου και δραματοθεραπευτή, ο Στέλιος Κρασανάκης ανεβάζει τον μονόλογο «Παρτάλι», σε κείμενο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη. Κεντρικό πρόσωπο της παράστασης είναι ένας άντρας που έμαθε να κυκλοφορεί με γυναικεία ρούχα και να επιβιώνει μετουσιώνοντας την τραυματική ζωή του σε μια θεαματική σκηνική performance. Παίζει ο Χρήστος Στέργιογλου. Είναι μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Νά...

ΕΣΕΕ: Πληθαίνουν τα «λουκέτα» στην αγορά

Posted: 09 Aug 2011 10:43 AM PDT

Μια στις τέσσερις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας κατεβάζουν «ρολά» συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο, αναφέρει η επικαιροποιημένη έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΣΕΕ ο ρυθμός των μαγαζιών που βάζουν «λουκέτο» αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας όσο και σε άλλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, από τα εν λόγω στοιχεία φαίνεται ότι σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπορικούς δρόμους η κατάσταση είναι δυσ...

Προσεχώς... συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών

Posted: 09 Aug 2011 09:40 AM PDT

Πράσινο φως άναψε για συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών, μετά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομι­κών στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση». Στην τροπολογία προβλέπεται ότι ο υπουργός Οικονομικών μπορεί με απόφασή του να αντικαθιστά διευθυντές εφοριών οι οποίοι αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τους στόχους για την αύξηση των φορολογικών και άλλων εσόδων. Με την ίδια τροπολο­γία προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, ενώ η ΔΟΥ ΦΑΒΕ μετονομ...

Βενιζέλος: Οι πρωτοβουλίες για το νέο EFSF πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα

Posted: 09 Aug 2011 08:34 AM PDT

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν γρήγορα και ολοκληρωμένα οι πρωτοβουλίες για το νέο ρόλο του EFSF.

Ο κ. Βενιζέλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στην τηλεδιάσκεψη για την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, συζητήθηκαν θέματα που είναι αναγκαία και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, ιδίως αυτή την περίοδο που έχει οξυνθεί η παγκόσμια οικο...

Με κέρδη 0,19% έκλεισε το Χ.Α.

Posted: 09 Aug 2011 08:05 AM PDT

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε με θετικό πρόσημο, οριακά πάνω από το όριο των 1.000 μονάδων.

Συγκεκριμένα, έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 1.000,13 μονάδες με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να συνέρχονται από την πτώση της Δευτέρας.

Με κέρδη 0,68% έκλεισε ο δείκτης των Τραπεζών, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι κλάδοι των εταιρειών Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας . Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι δείκτες των εταιρειών Κοινής Ωφελείας και Ασφαλειών ....

Δικαίωση Μαυροκεφαλίδη

Posted: 09 Aug 2011 07:15 AM PDT

Κανονικά μπορεί να λάβει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της ερχόμενη σεζόν, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, καθώς η FIBA δικαίωσε τον Έλληνα σέντερ.

Η ρωσική ομάδα προσέφυγε στην παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, για την τιμωρία των δύο μηνών που επέβαλλε στον 27χρονο διεθνή η ΕΟΚ και με απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα ο παίκτης έχει το «πράσινο φως» για να αγωνιστεί με την ομάδα του.

 

Η ΟΥΕΦΑ αποκλείει τον Βόλο

Posted: 09 Aug 2011 07:09 AM PDT

Η εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου στην Ευρώπη λαμβάνει άδοξο τέλος ελέω... Μπέου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο NovaΣΠΟΡ FM, η ΟΥΕΦΑ κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει στον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας από το Europa League . Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θεωρεί πως τα στοιχεία βάσει των οποίων έχει τιμωρηθεί πρωτοδίκως σε υποβιβασμό η ομάδα της Μαγνησίας είναι επαρκή για να αποφασίσει την αποβολή της από τις διοργανώσεις της και δεν θα περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η απόφαση αναμένεται...

Την απομάκρυνση του Θ. Πάγκαλου ζητά η ΝΔ

Posted: 09 Aug 2011 07:00 AM PDT

Με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου που έκανε λόγο για «ιεραπόστολους της εθνικής μιζέριας», η Νέα Δημοκρατία ζήτησε για ακόμα μια φορά την απομάκρυνση του κ. Πάγκαλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: «Ο δεύτερος αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές, καθώς  τα όσα δηλώνει δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση».

«Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονό...

Σύσταση συμβουλίου σταθερότητας ζητεί το Βερολίνο

Posted: 09 Aug 2011 06:47 AM PDT

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ζήτησε τη σύσταση ενός νέου συμβουλίου σταθερότητας στην ευρωζώνη.

Όπως, τόνισε στις αρμοδιότητες του συμβουλίου θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων σε κράτη-μέλη που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της νομισματικής ένωσης, χωρίς, ωστόσο, να αντιμετωπίζει την «απειλή» πολιτικών πιέσεων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα κράτη-μέλη θα υφίστανται τεστ αντοχής , σε θέματα όπως ευελιξία των αγορών εργασίας τους, προκειμένου να αποτιμάτα...

Απορρίφθηκε η αίτηση του Π. Ψωμιάδη για αναστολή της αργίας του

Posted: 09 Aug 2011 06:32 AM PDT

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να βρίσκεται σε αργία.

Ο κ. Ψωμιάδης, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, στην υπ΄αρ...

Νιόνιος

Posted: 09 Aug 2011 06:19 AM PDT

Ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος εμφανίστηκε στην Τούμπα ο μεγαλοεπενδυτής του ΠΑΟΚ Βασίλης Φλωρίδης. Μέχρι και καπελάκι ασορτί με τον μεγάλο τραγουδοποιό είχε. Το θέμα είναι να βάλει πράγματι τα λεφτά που υπόσχεται στον ΠΑΟΚ και να βοηθήσει την ομάδα. Αλλιώς δεν θέλει και πολύ η κερκίδα να αρχίσει να τραγουδά την επιτυχία του Νιόνιου "Σαν τον καραγκιόζη".      G.B.P.

Πάγκαλος: «Ιεραπόστολοι της εθνικής μιζέριας» οι Σαμαράς και Μιχελάκης

Posted: 09 Aug 2011 05:22 AM PDT

O Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια του απολογισμού για το Κέντρο της Αθήνας, έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση του με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη.

Αφορμή για το σκηνικό αποτέλεσαν τα αποτελέσματα εφαρμογής του σχεδίου δράσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, που αφορά στο Κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Γ. Μιχελάκη «ιεραπόστολους της εθνικής μιζέριας» και τόνισε ότι «επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της ...

Λονδίνο: Επανασύγκληση της Βουλής και 16.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Posted: 09 Aug 2011 04:12 AM PDT

Με αφορμή τα συνεχόμενα επεισόδια στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την επανασύγκληση της κλειστής για το καλοκαίρι Βουλής των Κοινοτήτων για μία ημέρα μετά και από τη σύσκεψη που πραγματοποίησε η κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra.

Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την αποκατάσταση της τάξης στους δρόμους της Βρετανίας» και ανέφερε ότι το βράδυ της Τρίτης στους δρόμ...

Νέα αγωγή της καμαριέρας στον Στρος-Καν

Posted: 09 Aug 2011 04:10 AM PDT

Αγωγή για αστική αποζημίωση κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου του Μπρονξ η 32χρονη καμαριέρα, Ναφισάτου Ντιαλό, που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της.

Στο δικόγραφό της η ενάγουσα δεν ζητά ένα προκαθορισμένο ποσό αποζημίωσης.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Στρος-Καν εκτιμούν ότι το μόνο που αποζητά η καμαριέρα είναι να βγάλει λεφτά από αυτή την υπόθεση.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου δήλωσαν χωρίς περιστροφές ότι θα πολεμήσουν σθεναρά εφόσον χρειαστεί ...

Αναταραχή στο Μαξίμου

Posted: 09 Aug 2011 03:00 AM PDT

Αναταραχή δημιούργησαν οι παρεμβάσεις των επιτηρητών που έχει ορίσει το Μαξίμου για να ελέγχει και να παρακολουθεί τις αντιδράσεις των βουλευτών... Έτσι αυτές τις μέρες είχαμε και τις μεθοδεύσεις που καταλογίζονται σε Βάρτζελη - Έξαρχο για την ικανοποίηση των «κολλητών» τους βου­λευτών, οι οποίοι μάλιστα, όπως λέγεται, με μεγάλη ευκολία μεταφέρουν ό,τι ακούγεται και ό,τι συζητείται στο εντευ­κτήριο της Βουλής..

Αναβολή λόγω ταραχών

Posted: 09 Aug 2011 02:47 AM PDT

Για να μη λέμε τα στραβά μόνο τα δικά μας και να μη νομίζουν οι βόρειοι εταίροι μας ότι είναι τόσο καλύτεροί μας...

 

Την απόφαση να μην διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Ολλανδίας στο «Γουέμπλεϊ», που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Αιτία είναι τα σφοδρά επεισόδια που γίνονται εδώ και τρεις μέρες στο Λονδίνο με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια των αθλητών.

Με χαμηλότερο επιτόκιο η έκδοση έντοκων γραμματίων

Posted: 09 Aug 2011 02:46 AM PDT

Eπιτυχημένη ήταν η έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων στην οποία προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εξέδωσε έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 625 εκατ. ευρώ και έκανε αποδεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Συνολικά το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 4,85%.

Στη αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουλίου το επιτόκιο είχε ανέλθει στο 4,90% με το Δημόσιο να αντλεί συνολικά 1,625 δισ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια...

O Μοργκεντάου και η... Ελλάδα

Posted: 09 Aug 2011 01:36 AM PDT

Του Βασίλη Γκίζη*

Κεμπέκ, 13 Σεπτεμβρίου 1944. Μια βροχερή μέρα του φθινο­πώρου στον Καναδά ο υπουρ­γός Οικονομικών των ΗΠΑ φθάνει στην πόλη όπου διεξάγεται η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Φρα­γκλίνου Ρούζβελτ και του πρωθυπουρ­γού της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ. Κύρια αντικείμενα των συνο­μιλιών αποτελούν η δεύτερη φάση του Νόμου Εκμισθώσεως και Δανεισμού , καθώς και η συμφωνία για τη μεταπολεμική εκ­μετάλλευση της υπό ανάπτυξη πυρηνι­κής τεχνολογίας.

Ελάχιστοι γνώριζαν τότε ...

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων

Posted: 09 Aug 2011 01:15 AM PDT

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων στη δευτερογενή αγορά ανακοίνωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΕΚΤ σχεδιάζει να αγοράσει ομόλογα απευθείας από τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης δήλωσε ότι «είμαστε στη δευτερογενή αγορά. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα η ΕΚΤ αποφάσισε να αγοράσει ιταλικά και ισπανικά ο...

Κλίμα... διάλυσης

Posted: 09 Aug 2011 01:02 AM PDT

Oι προβλέψεις και οι επί χάρ­του λογαριασμοί και εκτι­μήσεις των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των μεσο­πρόθεσμων προγραμμάτων, καθώς διατυπώνονται κατά ριπάς, μας δυσκολεύουν ίσως να συνειδητοποιή­σουμε πως όλοι αυτοί οι αριθμοί αφο­ρούν ανθρώπους και τις ζωές τους. Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πώς σφραγί­ζουν, όλα αυτά τα μέτρα που ανακοι­νώνονται «για να αλλάξει πρόσωπο και να εκσυγχρονιστεί η χώρα», τις ζωές των ανθρώπων.

Άσ' τον τρελό...

Παράδειγμα πρώ...

Η επιστροφή του Ανδρέα (7)

Posted: 09 Aug 2011 12:59 AM PDT

Tου ανώνυμου Πασόκου...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ: Αφού ο Αντρέας πέρασε το πρώτο του βράδυ σ' ένα µοτέλ ηµιδιαµονής, παρέα µε την Έµιλυ, ξύπνησε ορεξάτος. Ύστερα από ένα όµορφο πρωινό µπαίνει σ' ένα ταξί για µια περιήγηση… µνήµης. Όµως οι εκπλήξεις που τον περίµεναν δεν ήταν ευχάριστες… Το «κωλόσπιτο» είχε γίνει µεζονέτες! Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν… µετακοµίσει! Και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ήταν… αγνώστου διαµονής!

Όταν µπήκε στο ταξί, είπε αυθόρµητα στον οδηγό «πάµε Μεγάλη Βρετανία». Ο ταξιτζής γύρισε κ...

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας

Posted: 09 Aug 2011 12:45 AM PDT

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει από 25 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας με θέμα «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων σύνδεσης του αρχαίου δράματος με την σύγχρονη πραγματικότητα και η επίσημη έναρξη του θα γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 21.00 στον εξωτερικό χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX

Στο Φεστιβάλ θ...

Χωρίς γκαρσόνια…

Posted: 09 Aug 2011 12:38 AM PDT

Νέο πλήγμα για τον τουρισμό της χώρας έρχεται σύντομα, αν και, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δείχνει να προβλημα­τίζεται για το πώς θα κινηθεί μετά την κατάσταση που δημι­ουργήθηκε από την πρωτοβουλία του Ραγκούση, που «άνοι­ξε» το επάγγελμα των ταξί μέσα στο καλοκαίρι πιστεύοντας ότι οι ταξιτζήδες θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια κάνοντας κάποιες... χλιαρές κινητοποιήσεις.

Αφορμή για το νέο πλήγμα είναι η λίστα με τα επαγγέλμα­τα που βγαίνουν από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγι­εινών, στα οποί...

Νέες ανατιμήσεις στην εστίαση από 1η Σεπτέμβρη

Posted: 09 Aug 2011 12:36 AM PDT

Νέες αυξήσεις στις τιμές των αναψυκτικών, χυμών και υπηρεσιών εστίασης θα επιβληθούν από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς θα μεταταγούν στον συντελεστή ΦΠΑ 23%, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η αύξηση του συντελεστή αναμένεται να προκαλέσει αυξήσεις της τάξεως του 9% στην τελική τιμή σε καφέ, τσάι, σοκολάτα, έτοιμα ροφήματα, αεριούχα νερά, φρούτα και αναψυκτικά, ενώ θα αυξηθούν και οι τιμές σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, ψητοπωλεία, catering και delivery.

Στο μειωμένο ...

Ελεονώρα Μελέτη: Δείτε την "τόπλες" φωτογραφία που ανέβασε στο twitter!

Posted: 09 Aug 2011 01:32 PM PDT

Ίσως η πιο "καλλιτεχνική" και παράλληλα αισθησιακή φωτογραφία που έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα στο twitter της: Πιο σέξι από ποτέ η Ελεονώρα "τόπλες" και... "ξάπλες" στην παραλία, χαλαρώνει εν όψει του δύσκολου χειμώνα και μας ξεσηκώνει!

Σταφύλι και βατόμουρο γεύονταν στη Προϊστορική Θεόπετρα

Posted: 09 Aug 2011 01:30 PM PDT

Τίποτα απ' ό,τι στην πορεία αποκαλύφθηκε δεν προϊδέαζε τι μπορούσε κανείς να συναντήσει σ' αυτό το θεόρατο βράχο... τη Θεόπετρα, που, μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από αυτούς των Μετεώρων, λες και τσακώθηκε μαζί τους, στέκει ζωντανός μάρτυρας της ιστορίας τούτης της χώρας, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν.

Έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων από ΕΜΥ

Posted: 09 Aug 2011 01:29 PM PDT

Καταιγίδες προβλέπονται από αύριο Τετάρτη 10-8-2011 το απόγευμα έως το πρωί της Πέμπτης 11-8-2011 στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ειδικότερα:
α) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου οι καταιγίδες θα έχουν έντονη μορφή και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
β) παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Νέο εμβόλιο για την ηπατίτιδα C

Posted: 09 Aug 2011 01:28 PM PDT

Λεπτομέρειες για το νέο αυτό εμβόλιο δημοσιεύονται στο περιοδικό Science Translational Medicine. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε διαθέσιμο εμβόλιο για τη λοίμωξη με τον ιό της ηπατίτιδας C, αν και κάποιες εταιρείες βρίσκονται σε...
διαδικασία ανάπτυξης των αποκαλούμενων θεραπευτικών εμβολίων τα οποία προορίζονται για ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί με τον ιό.

Το καινούργιο εμβόλιο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ποντίκια και πιθήκους – όχι όμως, ακόμη, σε ανθρώπους – και φαίνεται ότι προκαλεί έντονη και ευρεία απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της παραγωγής πρωτεϊνών που ονομάζονται εξουδετερωτικά αντισώματα, όπως δήλωσε στο Reuters ο Δρ Ντέιβιντ Κλάτζμαν από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie, ο οποίος συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.

Το σημαντικό είναι ότι στα πειράματα που διεξήχθησαν τα αντισώματα αυτά κατάφεραν να εξουδετερώσουν διαφορετικά στελέχη του ιού της ηπατίτιδας C, γεγονός που μαρτυρεί ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να παραμένει αποτελεσματικό ακόμη και αν ο ιός εμφανίσει μετάλλαξη.

Στα σκαριά ένας «αντιμαγνήτης» που θα κρύβει τα αντικείμενα από τα μαγνητικά πεδία

Posted: 09 Aug 2011 01:27 PM PDT

Ένα νέου τύπου «μανδύα αορατότητας», ο οποίος αυτή τη φορά δεν θα εξαφανίζει ένα αντικείμενο από τα μάτια ενός παρατηρητή, αλλά θα το «κρύβει» από τα μαγνητικά πεδία, σχεδιάζουν για πρώτη φορά Ισπανοί ερευνητές.

Ο «αντιμαγνήτης», που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί, αφενός θα εξασφαλίζει ότι το παραγόμενο εντός του μανδύα μαγνητικό πεδίο δεν θα διαρρέει προς τα έξω και αφετέρου θα διασφαλίζει ότι τα περιεχόμενά του δεν θα ανιχνεύονται από ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο.

Αν όντως η συγκεκριμένη αντιμαγνητική συσκευή καταστεί εφικτό να υλοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στην πράξη, όπως πιστεύουν ο Αλβάρο Σάντσεθ και οι συνεργάτες του στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, τότε η επαναστατική τεχνολογία θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε διάφορες εφαρμογές (βιομηχανικές, ιατρικές, στρατιωτικές, επιστημονικές κ.α.).

Ο πρώτος «μανδύας αορατότητας» παρουσιάστηκε το 2006 και «δούλευε» για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο μήκος κύματος των μικροκυμάτων (και όχι στο ορατό φως).

Από τότε, έχει γίνει σημαντική πρόοδος με την χρήση καινοτομικών «μετα-υλικών».

Θεωρητικά, ένας ανάλογος μανδύας θα μπορούσε να αφορά και τα στατικά μαγνητικά πεδία, που είναι απλώς ηλεκτρομαγνητικά κύματα με μηδενική συχνότητα.

Το 2008, ο πρωτοπόρος φυσικός Τζον Πέντρι και οι συνεργάτες του στο Imperial College του Λονδίνου πρότειναν ένα τέτοιο μαγνητικό μανδύα.

Οι Ισπανοί ερευνητές επέκτειναν περαιτέρω τις ιδέες του Πέντρι και προτείνουν μια συσκευή που, όπως λένε, μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί από διαθέσιμα μετα-υλικά.

Αντί για τον όρο «μανδύας», προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο «αντιμαγνήτης».

Προς το παρόν, έχουν κάνει προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχουν πετύχει να απομονώσουν σχεδόν πλήρως τον «αντιμαγνήτη» από τον έξω κόσμο.

Το αρχικό σχήμα του αντιμαγνήτη είναι κυλινδρικό, αλλά η συσκευή θα μπορούσε να έχει και άλλα γεωμετρικά σχήματα στην πράξη.

Σταδιακή μείωση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα επόμενα χρόνια

Posted: 09 Aug 2011 01:26 PM PDT

Η μελέτη κάνει προβλέψεις για τη διακύμανση των επιπέδων της υπεριώδους ακτινοβολίας σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας θα μειώνονται σταδιακά κατά τον 21ο αιώνα στις περισσότερες περιοχές της Γης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.
Αυτό προβλέπει μια νέα διεθνής μελέτη, η οποία προέρχεται από ένα πλήθος ερευνητικών οργανισμών -μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Πατρών- και η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atmospheric Chemistry and Physics.

Η μελέτη κάνει προβλέψεις για τη διακύμανση των επιπέδων της υπεριώδους ακτινοβολίας σε παγκόσμια κλίμακα κατά τον τρέχοντα αιώνα, λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική ανάκαμψη του στρώματος του όζοντος, αλλά και τις μεταβολές της νέφωσης και των αερίων του θερμοκηπίου, που σχετίζονται άμεσα με την προβλεπόμενη κλιματική αλλαγή και οι οποίες επίσης λειτουργούν προστατευτικά, όσον αφορά τη συγκεκριμένη μορφή ηλιακής ακτινοβολίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης:

- Η υπεριώδης ακτινοβολία θα είναι μικρότερη στο τέλος του αιώνα, σε σχέση με το 1980, κατά 12% στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη και κατά 3% στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη (όπου ανήκει και η Ελλάδα), ενώ αντίθετα θα είναι ελαφρά αυξημένη στην περιοχή των τροπικών.
- Οι μεγαλύτερες μειώσεις (περίπου 16%) προβλέπονται στην Ανταρκτική κατά το μήνα Οκτώβριο.
- Η επίδραση των νεφών υπολογίζεται στο 2%-3% στα μεγάλα και ακόμη μικρότερη στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη.
- Η επιστροφή της υπεριώδους ακτινοβολίας στα επίπεδα του 1965 και του 1980 δεν θα είναι ίδια για όλες τις περιοχές του κόσμου. Για την περίπτωση της Ελλάδας, ειδικότερα, αναμένεται να συμβεί τα έτη 2033 και 2023, αντίστοιχα.

Από ελληνικής πλευράς, τις εκτιμήσεις έκαναν το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τομέα Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Ανδρέα Καζαντζίδη, και ο Τομέας Εφαρμογών Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Κλεαρέτη Τουρπάλη.

Tο νέο ποτό που σας γεμίζει θετική ενέργεια λέγεται… «Pussy»

Posted: 09 Aug 2011 01:24 PM PDT

Και όμως υπάρχει αυτό το ποτό που βλέπετε στη φωτογραφία, λέγεται Pussy και υπόσχεται να σας προσφέρει ενέργεια!

«Με όνομα που σοκάρει το ποτό θέλει να κερδίσει την προσοχή σας - αυτό είναι το σχέδιο. Η αναστολή είναι μια συνταγή για τη μετριότητα. To Pussy είναι ένα ποτό ενέργειας που με το όνομα θέλει να δείξει αυτοπεποίθηση», λέει ένας από τους «δημιουργούς» αυτής της ιδέας…

Υπάρχουν τόσα πολλά λογοπαίγνια που θα μπορούσα να κάνω που πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω! To Pussy είναι μείγμα χυμού σταφυλιών, ασβέστη, grenadilla, λίτσι και τα ανθρακούχα νερά και περιέχει έξι διαφορετικά βότανα. Και παρόλα αυτά η γεύση του είναι σαν να πίνεις κοτόπουλο!

Πόσο "τυχαία" είναι η επίθεση των Αγορών;

Posted: 09 Aug 2011 01:23 PM PDT

Όταν το 2008 οι Η.Π.Α. άφησαν τη Lehman Bros να κατταρεύσει με το πρόσχημα να ηρεμήσουν οι Αγορές κανείς δε περίμενε ότι αυτό θα τις εκνεύριζε περισσότερο…Το ίδιο γίνεται και σήμερα…
Παρά τις προσπάθειες-έστω και από τηλεδιασκέψεις- να κατευναστούν οι Αγορές, όλα πέφτουν στο κενό…Το θέμα είναι το γιατί….
Oι επενδυτές είναι άραγε τόσο απρόσωποι και ελεύθεροι όσο θέλουν να μας δείχνουν…; Kαι αν ναι πως γίνεται να χάνουν όλοι μαζί ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη τους στα Χρηματιστήρια ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κύμα των ρευστοποιήσεων θα ρίξει τους Γενικούς Δείκτες με συνεπακόλουθο να χάσουν τα λεφτά τους….; To παιγχνίδι είναι μεγάλο για να μας πείσουν τα Μ.Μ.Ε. ότι πανικοβλήθηκαν όλοι οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο από την υποβάθμιση των Η.Π.Α. από ένα Οίκο Αξιολόγησης… Μήπως λοιπόν γίνεται χειραγώγηση από μεγάλα funds…;Kι αν ναι, με ποιο σκοπό…; Aυτό είναι το δύσκολο ερώτημα ως προς την απλαντηση γιατί οι συναλλαγές είναι απόρρητες.. Άρα δε μπορούμε να γνωρίζουμε…Αυτό όμως δε μας εμποδίζει να υποψιαζόμαστε…. Φυσικά το τραγελαφικό-πέρα από το «πανικό» των Αγορών- είναι η αντίδραση των Πολιτικών….Προσποιούνται ότι δε τρέχει τίποτα…Ότι θέλουν χρόνο οι Αγορές… Είναι διφορούμενο και εξαιρετικά αντιφατικό…Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι οι πολιτικοί να προσπαθούν να κρύψουν κάτω από ένα διάφανο χαλί τα προβλήματα και όσο το επιτείνουν οι Αγορές να το κάνουν όλο και πιο προφανές….Αν λοιπόν δε πρόκειται περί συμφωνημένου σχεδίου τότε μιλάμε για άχρηστους πολιτικούς…Φυσικά το μόνο που θα πούμε είναι ότι τα golden boys της Goldman Sachs που κατηγορήθηκαν για οικονομικά εγκλήματα ,όχι μόνο δε φυλακίστηκαν αλλά κατέχουν και θέσεις ισχύος στο οικονομικό επιτελείο του Ομπάμα…Δεύτερον μέντορας του είναι ο Μπρεζίνσκυ ,που αν ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά εξόχως ενδιαφέροντα πράγματα…Για το πώς συνδέονται κάποια ονόματα με τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση που επαγγέλθηκαν ως επιτακτική ανάγκη και ο Πρωθυπουργός μας αλλά και ο νύν Υπουργός Οικονομικών…Οπότε μπορείτε να εξάγετε τα συμπεράσματά σας αν είναι πεσυμφωνημένο το σχέδιο ή απλά πρόκειται για άχρηστους πολιτικούς…Και μη ξεχνάτε...Οι υφέσεις σε οικονομικές περιόδους είναι λογικές...Οι κρίσεις όμως- αυτές του 1907 και του 1929 και φυσικά αυτή του 2008- είναι άκρως χειραγωγημένες....

Τα videogames μας κάνουν χαρούμενους, λέει έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου

Posted: 09 Aug 2011 01:22 PM PDT

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Έσεξ, ανακάλυψαν ότι δίνοντας σε κάποιο χρήστη νέα ταυτότητα στο παιχνίδι, τον έκανε να αισθάνεται πολύ καλύτερα με τον εαυτό του.
Όσοι παίζουν φανατικά video games, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, παίζουν γιατί προσπαθούν, να φθάσουν πιο κοντά στον ιδεατό εαυτό τους και όχι όπως πολλοί νομίζουν για να ξεφύγουν από την καθημερινή τους ζωή. Γι' αυτό το λόγο, videogames πρώτου προσώπου ή First person games, είναι τόσο ευχάριστα κι εθιστικά για τους παίκτες επειδή τους δίνουν μία νέα ταυτότητα κάθε φορά διαφορετική...

Έτσι μπορούν να δοκιμάσουν μέσα από το παιχνίδι, διάφορα χαρακτηριστικά που φαντάζονται για τον εαυτό τους, όπως η ικανότητα να πετάνε, να γίνονται αόρατοι, ή ακόμα και να γίνονται εξωστρεφείς και σίγουροι για τον εαυτό τους.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Έσεξ που έκαναν την έρευνα, ανακάλυψαν ότι δίνοντας σε κάποιο χρήστη νέα ταυτότητα στο παιχνίδι, τον έκανε να αισθάνεται πολύ καλύτερα με τον εαυτό του.

Επίσης όπως φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι παίκτες που δενόντουσαν με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού, το απολάμβαναν περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν τίποτα κοινό.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν εκατοντάδες παίκτες στο μέσα στο εργαστήριο του πανεπιστημίου καθώς και χιλιάδες ακόμα μέσα από το σπίτι τους.

Τέλος στο ερωτηματολόγιο που είχε μοιραστεί σε κάθε παίκτη που συμμετείχε στην έρευνα ρωτούσε για τον βαθμό ευχαρίστησης που προσέφερε το κάθε παιχνίδι καθώς και τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να υιοθετήσει από το χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν οτι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τους ήρωες εκείνους με τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσαν και οι ίδιοι να έχουν, πράγμα που τους έκανε χαρούμενους.

Τσέχα συγγραφέας βρέθηκε δολοφονημένη όπως περιέγραφε στα βιβλία της

Posted: 09 Aug 2011 01:21 PM PDT

H Σιμόνα Μόνιοβα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της (φωτ. από το δικτυακό τόπο της).H Σιμόνα Μόνιοβα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της
Mαχαιρωμένη βρέθηκε στο σπίτι στην Τσεχία η 44χρονη συγγραφέας, Σιμόνα Μόνιοβα, τα ρομαντικά μυθιστορήματα της οποίας -που είχαν σημειώσει σημαντική επιτυχία στη χώρα της- περιέγραφαν κατεστραμμένους γάμους και εφιαλτικές σκηνές της συζυγικής ζωής.
Η Αστυνομία θεωρεί προς το παρόν μοναδικό ύποπτο τον σύζυγό της, που βρέθηκε επίσης τραυματισμένος στο διαμέρισμα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο σύζυγος είχε υποστεί επίσης μαχαιριές, τις οποίες οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας αποδίδουν στην αντίσταση που φαίνεται να προέβαλε η Μόνιοβα. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε κλινική για νοσηλεία και η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να καταθέσει στην Αστυνομία. Η ανάκριση αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Graffiti

Posted: 09 Aug 2011 11:13 AM PDT

Graffiti
Μην στηρίζεις τα όνειρά σου στ' άστρα, γιατί αυτά δεν στηρίζονται πουθενά

Οι νόμοι και τα διατάγματα καταργούνται στα οδοφράγματα

Ξεκουμπώστε το μυαλό σας τόσο συχνά όσο ξεκουμπώνεται το παντελόνι σας

Οι μπάτσοι χτυπάνε στο ψαχνό, η TV στο μυαλό

Λευτεριά στους εξωγήινους αγωνιστές (Αστεροσκοπείο Α.Π.Θ.)

Μην τα περιμένετε όλα απ' την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας

Ο κόσμος θα καταστραφεί αύριο. Πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη

Αν ο Θεός υπάρχει, είναι δικό του πρόβλημα

Έξω οι βάσεις από τα μαθήματα

Κάτω τα κόμματα, ζήτω οι τελείες

Κάτω τα ζήτω, Ζήτω τα κάτω

Λευτεριά στους φυλακισμένους τηλεθεατές

One solution, revolution

Ορθοδοξία ή θάνατος
Έρχεται ο αντίχριστος
Όχι στις νέες ταυτότητες του σατανά

Σε έδρανο: Κοιμηθείτε ελεύθερα, οι διπλανοί σας ροχαλίζουν.
Επίσης: Μη ροχαλίζετε, ενοχλείτε τον ύπνο των διπλανών σας (επίσης σε έδρανο)

Καλύτερα κοπρίτης, παρά ιδιοκτήτης.

Μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα

ΠΑΟ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΜΑΡΙΑ Σ'ΑΓΑΠΩ(ντόινγκ!)

Υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο;

Αν χρησιμοποιήσατε το σαπούνι, πλύντε καλά τα χέρια σας

Ο Σνούπι έχει τσιμπούρια

Αν ο Θεός δεν ήθελε να γράφουμε στους τοίχους, θα έδινε τις 10 εντολές σε τετράδιο

Ο Αδάμ είναι η μητέρα της Εύας
(Και μετά λέμε ότι ο Οιδίποδας είχε πρόβλημα)

Μην πατάτε τον τοίχο

Τρέμε Κεφάλαιο... Η κυρά-Μοσχούλα είναι πάλι έγκυος

Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν τότε που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα

Μην αφήνετε για αύριο αυτό που μπορείτε να αποφύγετε εντελώς

Γίνε άνεργος, είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

Τίποτα δεν είναι αδύνατον για αυτόν που βάζει τους άλλους να το κάνουν

Η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση

Πολιτικός είναι ένας τύπος που θα έκοβε ένα δέντρο , για να φτιάξει μια εξέδρα και να μιλήσει για την οικολογία

Κομμουνιστής είναι αυτός που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο το κόσμο

Δημοκρατία είναι να έχεις ελευθερία λόγου, ελευθερία σκέψης , και τη φρόνηση να μη χρησιμοποιείς τίποτα από τα δυο

Ο θάνατος είναι κληρονομικός

Η ζωή είναι αρρώστια που μεταδίδεται με το σεξ

Καταλαβαίνω ότι είμαι μεθυσμένος όταν αισθάνομαι αξιολάτρευτος και δε μπορώ να το προφέρω

- Το ποτό είναι αργός θάνατος.
- Και ποιος βιάζεται;

- Δεν είμαι σταθερός πότης.
- Το βλέπω! Τα χέρια σου τρέμουν

- Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ΑIDS και της αληθινής αγάπης;
- Το AIDS κρατάει για πάντα

Ανοίξαμε μόνο για να σας πούμε ότι είμαστε κλειστά

- Αυτό το εστιατόριο είναι απαράδεκτο. Θέλω να δω τον διευθυντή.
- Έχει βγει για φαγητό

Όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώμη μου

Οι μεγαλύτερες ανασφάλειες κρύβονται στις καβάτζες!

Σε έδρανο: Κουβάλα τον προτζέκτορα, μπας και σε κάνω λέκτορα..

2004... κλωτσιές θα φάτε!

φράγκα, τσιμέντο, καταστολή, αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί

Το ιδεώδες των Ολυμπιακών βρίσκεται στις τσέπες των αφεντικών

Μήπως ήρθε η ώρα να πεθάνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα που τους γέννησε;

Αυτονομία στην Κρήτη!!!!!!
Λευτεριά στη νήσο Κολωνάκι!
Λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο!
Πρωτάθλημα στην Πανάθα!

Οι γνώμες είναι σαν τις κ%$^&*$πίδες... Όλοι έχουν από μία.

Γιατί μπαμπά; μέρος III

Posted: 09 Aug 2011 11:10 AM PDT

Γιατί μπαμπά; μέρος III
- Πόση ακριβώς απόσταση είναι ένα "ρούπι";
- Στο περιοδικό της εκκλησίας αναγνωρίζετε ο "δαίμων του τυπογραφίου";
- Δηλαδή η scotland yard όταν αναφ'ερετε στον "ΕΛΑ" τον αποκαλεί "COME";
- Μετά την προ-παγάνδα δεν θα ήταν λογικό να ακολουθεί η "παγάνδα";
- Σε τι διαφέρει η "διακεκριμένη θέση" απο την αδιάκριτη;
- Μια κοντή σεζλονγκ δεν θα έπρεπε να λέγεται σεζσορτ;
- Δεδομένου οτι ο κένταυρος είναι 50% άνθρωπος και 50% άλογο, ένας καρεκλο-κένταυρος πόσο τις % καρέκλα περιλαμβάνει;
- Αφού το "αντι-μεθαύριο" είναι το αντίθετο του "μεθαύριο" γιατί δεν λέγεται απλώς "προχτές";
- 'Οταν "δεν περνάει πια η μπογιά σου" μπορείς να τα "βάψεις μαύρα";
- Πόσο πιο καταστροφικοί θα ήταν οι κεραυνοί αν δεν έκανα ζιγκ-ζαγκ;
- Το γεμάτο φιλμ ζυγίζει περισσότερο απο το άδειο;
- Όταν κηδεύεται με αποτέφρωση ένα θύμα πυρκαγιάς δεν δικαιούτε έκπτωση;
- Όταν σου "έχει έρθει κόλπος" δεν είναι λογικότερο αντί σε καρδιολόγο να πας σε ένα γυναικολόγο;
- Οι κατασκευαστές καθρεφτών δεν θα έπρεπε κανονικά να έχουν 7 χρόνια γούρι;
- Που πηγαίνει η καρδιά των κατοίκων της Κούλουρης όταν τρομάζουν;
- Τι νόημα βγάζει κανείς απο μια "καρδιά- περιβόλι";
- Θεωρητικά κάποιος που τα έχει τετρακόσια αλλά δεν ξέρει που του παν' τα τέσσερα δεν μπορεί να αρκεστεί στα υπόλοιπα 396;
- Τι μέγεθος πρέπει να έχει ένα σαγανάκι για να πάψει να αναφέρεται με υποκοριστικό;
- Τι απέγιναν οι άλλες τέσσερις ουσίες πριν την "πεμπτουσία";
- Το φωτάκι που προειδοποιεί ότι "τελειώνει η μπαταρία" δεν καταναλώνει ακόμη περισσότερη μπαταρία;
- Όταν βρίσκεσαι έξω πώς προσφωνείς τον "εξαποδώ";
- Υπάρχει όριο ταχύτητας στα κηπευτικά για να στέκει λογικά η πρόταση "σιγά τα λάχανα";
- Γιατί ο James Bond σπεύδει να απαντήσει αμέσως ποιος είναι, ενώ υποτίθεται οτι είναι μυστικός πράκτορας;
- Σε σχέση με μια καμήλα, τι παρδαλό έχει μια "καμηλο-πάρδαλη";
- Κανονικά η Dolly Parton στα ελληνικά δεν έπρεπε να λέγεται Ντόλυ "Τέικ χιμ";
- Υπάρχει περίπτωση οι χορτοφάγοι να μην αγαπούν τόσο πολύ τα ζώα αλλά απλώς να μισούν περισσότερο τα φυτά;
- Θεωρητικά το νερό επιπλέει;
- Πως λέγεται το hot dog όταν κρυώσει;
- Πότε αρχίζει να υποψιάζεται οτι έχει ίκτερο ένας Κινέζος;
- Τι χάλκινο και τι μανιακό περιλαμβάνει μια "χαλκο-μανία";
- Σε ποιον Θεό δεν πιστεύουν οι Αθεοι;
- Αφού το αμάρτημα το έκανε η Ευα, γιατί λέγεται προ-πατορικό και όχι προ-μητρικό;
- Tι είναι τα νυχτολούλουδα την μέρα;
- Γιατί τα καφέ-μπαρ είναι βαμμένα και σε άλλα χρώματα;

Γιατί μπαμπά; μέρος II

Posted: 09 Aug 2011 11:09 AM PDT

Γιατί μπαμπά; μέρος II

- Οταν οι γυναίκες ηθοποιοί έχουν ρεπό επιτρέπεται να προσποιούνται οργασμό;
- Υπάρχει σελίδα 666 στην Βίβλο;
- Αν τα προφυλακτικά duo χρησιμοποιούνται σε trio εξακολουθούν να είναι ασφαλή;
- Που ακριβώς έβρισκε και αγόραζε τις στολές του ο Superman;
- Είναι λογικό όλοι αυτοί που επιμένουν στο εμφιαλωμένο νερό, να βάζουν μέσα παγάκια με νερό βρύσης;
- Αν το μέγεθος έπαιζε πραγματικά ρόλο, δεν θα έπρεπε η λέξη "πέος" να είναι κάπως μεγαλύτερη;
- Ολες αυτέ που "μισούν-το-ψέμα-και-την-υποκρισία" γιατί κατα κανόνα φοράνε wonderbra;
- Ποια θεωρείται η σωστή πλευρά σε μια φέτα τοστ;
- Σε τι γεύσεις βγαίνει το πουλί "τσίχλα";
- Αυτά τα gel που δείνουν wet look, τι παθαίνουν όταν μπαίνεις στο νερό;
- Οι αεροστεγείς συσκευασίες στις φρυγανιές χρειάζονται για να μην ξαναγίνουν φρέσκες;
- Δηλαδή, αυτοί που "κοιμούνται σαν μωρά", ξυπνάνε ανα μία ώρα και κλαίνε;
- Τα γυναικεία τσιγάρα δεν έχουν μέγεθος "queen" size;
- Γιατί λέγεται αραβικό το αλφάβητο αφού οι άραβες διαβάζουν ανάποδα;
- Πως δεν πλημμυρίζουν τα συντριβάνια όταν βρέχει;
- Οι δολοφονίες "εν ψυχρώ" αναγνορίζονται νομικά σε περίοδο καύσωνα;
- Πως γίνεται να λέει κάποιος την φράση "μένω άφωνος";
- Ο πολιορκητικός κλοιός κυκλοφορεί και σε άλλα ζώδια;
- Εκτός απο "αυτά-τα-πλαστικά-στις-άκρες-των-κορδονιών" μήπως ξέρει κανείς πως λέγονται αυτά τα πλαστικά στις άκρες των κορδονιών;
- Υπάρχει νομικό πρόβλημα όταν κάποιος θέλει πρώτα να "ράνει" και μετά να "κάνει" με την ησυχία του;
- Το μήκος μιας πισίνας γιατί δεν μετριέται σε ναυτικά μίλια;
- Γιατί λέγεται "κόλλα" χαρτί, αφού δεν κολλάει πουθενά;
- Η φράση "αλί,αλί και τρισαλί" δεν θα μπορούσε να λέγόταν εν συντομία "πενταλί";
- Τα "έξοδα κηδείας" συνυπολογίζονται στο "κόστος ζωής";
- Γιατί κανένα μέντιουμ δεν έχει γίνει ποτέ μετεωρολόγος;
- Τα δελτία ειδήσεων στην νοηματική, δεν θα ήταν λογικότερο, αντί εκφώνηση, να έχουν υπότιτλους;
- Δηλαδή στα χωριά το κανονικό το ψωμί δεν λέγεται επίσης "χωριάτικο";
- Πως είμαστε τόσο σίγουροι οτι ένα αγύριστο κεφάλι οφείλετε σε πείσμα και όχι σε νευροκαβαλίκεμα;
- Η φωτογραφική μνήμη έχει αποτέλεσμα αν πριν δεν έχει "φάει φλας";
- Δεδομένου οτι δεν ξέρουμε απο που ξεκινάει η ουρά, τι διαφορά έχει ένα φίδι κολοβό απο ένα φίδι απλά κομμένο στην μέση;
- Τι παιδοφιλικά ένστικτα έχουν οι χρήστες χλωρίνης ώστε να είναι απαραίτητο να αναγράφεται στο μπουκάλι η προειδοποίηση "μακριά απο τα παιδιά";
- Εχει καταφέρει ποτέ κανείς στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών να "σηκώσει" μια πεσμένη γραμμή ανοιγοκλείνωντας το ακουστικό ενώ ταυτόχρονα φωνάζει "ναι, ναι, εμπρός!";
- Η αυπνία θεραπεύεται με υπνωτισμό;
- Οταν ψωνίζω κάτι σε "τιμή γνωριμίας", κανονικά δεν έπρεπε να πληρώνω λέγοντας το όνομά μου;
- Εφ'όσων οι ιεραπόστολοι βρίσκονταν μόνοι τους στις ζούγκλες, το "ιεραποστολικό' δεν έπρεπε να σημαίνει κάτι άλλο;
- Τα καταστήματα "No fear" γιατί έχουν security;
- Αφού στο γκολφ όλη η απόλαυση είναι να χτυπάς το μπαλάκι, γιατί κερδίζει όποιος το κάνει λιγότερες φορές;
- Σε τι ακριβώς είπαμε οτι διαφέρει το "αμέτι" απο το "μουχαμέτι";

Γιατί μπαμπά; μέρος Ι

Posted: 09 Aug 2011 11:08 AM PDT

Γιατί μπαμπά;
Οι απορίες των παιδιών αρκετές φορές είναι τόσο περίεργες που μπορούν να φέρουν τον οποιονδήποτε γονέα σε δύσκολη θέση. Για όσους λοιπόν από εσάς έχετε παιδιά καλό είναι να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο και να είστε προετοιμασμένοι!

- Aφού τα λαγοπόδαρα φέρνουν τύχη γιατί οι λαγοί καταλήγουν στιφάδο?
- Ποιος είναι ο ανιψιός του Μπάρμπα Μπεν?
- Τα κινέζικα αρκουδάκια "ΠΑΝΤΑ" στα αγγλικά λέγονται "ΑLWAYS"?
- Γιατί χρειάζονται πλύσιμο οι πετσέτες του ντους αφού όταν τις χρησιμοποιούμε είμαστε καθαροί?
- Αφού ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο γιατί υπάρχουν ακόμη πίθηκοι?
- Tι περιμένει να ακούσει η μακαρονάδα "PESTO"?
- Πώς λέγεται η φέτα πριν κοπεί?
- Οι γοργόνες κάνουν απολέπιση?
- Τα ΑΤΜ γιορτάζουν της αναλήψεως?
- Γιατί τις λέμε ατομικές βόμβες αφού σκοτώνουν πολλούς?
- Πώς λέγεται ένα αγριογούρουνο όταν είναι ήρεμο?
- Ο ΤΕΝ-ΤΕΝ δε θα έπρεπε να λέγεται TWENTY?
- Oι αναλφάβητοι ψωνίζουν στα άλφα-βήτα?
- Γιατί λέγονται πολύ-θρόνες αφού κάθεται μόνο ένας?
- Aν διασταυρωθεί μια αλογόμυγα και μια χρυσόμυγα θα προκύψει ένα χρυσό άλογο?
- Η απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εργασίας ισχύει και στις καπνοβιομηχανίες;
- Είναι λογικό οι επιγραφές "Ξεπούλημα λόγω διάλυσης" να δείχνουν τόσο ενθουσιώδεις;
- Τι γεύση έχουν τα λυσσακά;
- Πως λύνει το πρόβλημα με τα οδοντικά σύμφωνα όποιος μιλάει έξω από τα δόντια;
- Σε τι τεστ επιδεξιότητας υποβάλλεται ο κώλος ώστε να αποκτήσει τελικά δικαίωμα στο μεταξωτό βρακί;
- Θα είχε διαφορά αν αντί να τραβάει κανείς ένα ζόρι, το έσπρωχνε;
- Όταν κάποιος με μανία καταδιώξεως, καταδιώκεται πραγματικά, λέμε ότι θεραπεύτηκε;
- Οι τακτικές αναγνώστριες του περιοδικού Γάμου, θεωρούνται νυμφομανείς;
- Γιατί τα ντουλάπια στα αστυνομικά τμήματα έχουν κλειδαριές;
- Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το παρδαλό κατσίκι έχει μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τα υπόλοιπα μονόχρωμα;
- Το @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι;
- Που χάνονται όλες οι λέξεις όταν πατάω delete;
- Με ποια ακριβώς επιχειρήματα έπεισε ο Νώε τα ψάρια να αφήσουν το νερό και να μπουν στην κιβωτό;
- Ο Κουτρούλης πόσους προσκεκλημένους έχει τελικά στο γάμο του;
- Υπάρχει κάποιος ψυχοπαθής που δημιουργεί συστηματικά λάκκους στις φάβες;
- Γιατί όταν οι τράπεζες στέλνουν «τελευταία ειδοποίηση» για μια δόση, στη συνέχεια αθετούν την υπόσχεσή τους και ξανα-ασχολούνται μαζί μας ;
- Τι βίσμα έχει τελικά αυτός ο ουδείς και όλοι τον θεωρούν αναντικατάστατο;
- Στην Αφρική πως ονομάζεται το αράπικο φιστίκι;
- Πόσο περήφανος για το σώβρακό του είναι ο Σούπερμαν ώστε να το φοράει πάνω από το παντελόνι;
- Όταν δεν διαφωνεί κανείς μαζί μου πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι έχει άδικο;
- Αυτοί που αποφασίζουν να ακούσουν την καρδιά τους, τι οδηγίες παίρνουν ακριβώς εκτός από το τοκ-τοκ;
- Γιατί του διαόλου η μάνα δε δοκιμάζει να μείνει πιο κοντά;
- Η λέξη «αμφιλοχίας» κρύβει κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο;
- Η τσαπα-τσούλα , είναι αγρότισσα ελευθέρων ηθών;
- Τι χρησιμεύει η τρύπα στα ντονατς;
- Κάποιος που έχει «πουλήσει ακριβά το τομάρι του», σε τι φιλοδοξεί να ξοδέψει τα λεφτά του εκτός από δερματολόγους;
- Που ακριβώς είδε το "άλογο" ή τον "κάμπο" αυτός που αποφάσισε να δώσει
- όνομα στον "ιππόκαμπό";
- Αυτός που έγραψε το στίχο "Σαν την παπαρούνα μοιάζεις, χίλια χρώματα αλλάζεις", τι ακριβώς είχε πάρει;
- Αυτός που βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο "γκρεμό" και στο "ρέμα", έφτασε εκεί κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας;
- Aυτός που γράφει το "ακόμα πιο νόστιμο" στις συσκευασίες των γατοτροφών, πώς είναι τόσο σίγουρος;
- Τι μέσο χρησιμοποιεί ένα βουνο για να πάει στον Μωάμεθ;
- Αντί να φεύγουμε "σιγά-σιγά" δε θα μπορούσαμε να μείνουμε λίγο ακόμα και μετά να φύγουμε "γρήγορα-γρήγορα";
- Ποιός ήταν ο αντικειμένικός σκοπός αυτού του Αλέξη όταν κρυβόταν πίσω από τις λέξεις;
- Ο Άγιος Παντελεήμονας που αποτελεί το δημοφιλή προορισμό κουτσών και στραβών, είναι τελικά ορθοπεδικός ή οφθαλμίατρος;
- Πόσα ραντεβου έχει να θυμηθεί πιά στη ζωή του ένας ελέφαντας ώστε να μας πουλάει τόσα χρόνια μούρη για τη μνήμη του;
- Γιατί επιμένουμε να χαιρετάμε πάντα αυτό τον Πλάτανο αφού μας έχει πάντα χεσμένους;
- Αυτό το "διαφανές-περιτύλιγμα-με-τις-φουσκάλες-που-κάνουν-τσούκου-τσούκου-και-κάθονται-όλοι-και-τις-σπάνε-σαν-υπνωτισμένοι",
- ξέρει κανένας πως λέγεται με μία λέξη;
- Tι κάνουν όλη αυτή την καφεινή που περισεύει όταν μετατρέπουν τον κανονικό καφέ σε ντεκαφεινέ;
- Γιατί οι αριθμοι στο κομπιουτεράκι είναι τοποθετημένοι ανάποδα σε σχέση με τους αριθμούς στα τηλέφωνα;
- Αφού λένε πως το κολύμπι κάνει καλό πως εξηγούν τις φάλαινες;
- Αυτοί που κάνουν το μάγκα έχουν δοκιμάσει ποτέ να κολλήσουν μπρίκια;
- Υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση "Γύρισες";
- Οι επιγραφές που λένε πως "επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε σκυλιά που οδηγούν τυφλούς", περιμένουν να διαβαστούν από τα σκυλιά ή από τους τυφλούς;
- Πόσο καλή φρούρηση έχουν πιά αυτά τα "πράσα" και πιάνουν συνέχεια διάφορους εκεί;
- Πόσα χρόνια διαρκει ένα "ζαμάνι";
- Γιατί για να τερματίσουμε τη λειτουργία του pc πατάμε "Έναρξη" ?
- Τι ακριβώς είναι τα "compliments" που περιέχουν τα σαπούνια τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα στα ξενοδοχεία και γιατί δε μπορώ να βρώ τέτοια στα super markets ?
- Στην ερώτηση "θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων?" η απάντηση " πάρτε τα αρ___ια μου " , θεωρείται θετική ή αρνητική ?

Μόνο στο σινεμά...

Posted: 09 Aug 2011 11:07 AM PDT

Μόνο στο σινεμά...
Πολλές φορές λέμε ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν μόνο στο σινεμά, εννοώντας μεταφορικά ότι είναι αδύνατο να συμβούν στην πραγματικότητα...
Ιδού λοιπόν κάποια πράγματα που συμβαίνουν πραγματικά ΜΟΝΟ στο σινεμά. Έτσι:

- Είναι δεδομένο ότι θα βρεις πάρκινγκ ΑΚΡΙΒΩΣ απ' έξω, ή απέναντι από το κτίριο που θα επισκεφτείς.

- Όταν πληρώνεις ταξί, δεν χρειάζεται να ανοίξεις το πορτοφόλι σου για να βρεις το ποσό... απλά δίνεις ότι έχεις στην τσέπη και θα είναι το ακριβές αντίτιμο.

- Θα ανοίξεις την TV την ακριβή στιγμή που θα προβάλλεται μία είδηση που θα επηρεάσει τη ζωή σου.

- Οποιαδήποτε κλειδαριά μπορεί να παραβιαστεί με πιστωτική κάρτα ή συνδετήρα, σε δευτερόλεπτα. ΕΚΤΟΣ αν πρόκειται για την πόρτα φλεγόμενου κτιρίου.

- Αν αποφασίσεις να χορέψεις στη μέση του δρόμου, όλοι οι περαστικοί θα ξέρουν τα βήματα.

- Όλες οι βόμβες έχουν ηλεκτρονικούς μηχανισμούς μέτρησης, με τεράστια κόκκινα ψηφία, ώστε να ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ πόσος χρόνος απομένει.

- Αν θες να μεταμφιεστείς σε Γερμανό αξιωματικό, δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις γερμανικά, αρκεί να μιλήσεις αγγλικά με γερμανική προφορά. Επίσης, οι Γερμανοί φρουροί το βρίσκουν πιο βολικό να μιλούν μεταξύ τους στα αγγλικά.

- Το κραγιόν δε βγαίνει ποτέ, ακόμα και μετά από υποβρύχια κατάδυση.

- Ο Πύργος του Aιφελ φαίνεται από οποιοδήποτε παράθυρο οποιουδήποτε κτιρίου στο Παρίσι.

- Σχεδόν κάθε αξιωματικός στην αστυνομία θα πεθάνει λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Επίσης, οι ντετέκτιβ καταφέρουν να λύσουν την υπόθεση μόνο όταν διωχτούν από το Σώμα.

- Τα αυτοκίνητα δεν παίρνουν ποτέ μπρος με την πρώτη όταν σε κυνηγούν, αντίθετα τα αυτοκίνητα της αστυνομίας δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

- Όταν μένεις σε ένα στοιχειωμένο σπίτι και ακούσεις παράξενους θορύβους, πάντα θα βρεθεί μια γυναίκα που θα δει τι συμβαίνει φορώντας αποκαλυπτικά εσώρουχα.

- Η δράση συνήθως ξεκινάει όταν οι αστυνομικοί τρώνε ανέμελοι hotdogs και πίνουν καφέ.

- Τα ψώνια περιλαμβάνουν πάντα την αγορά γαλλικής μπαγκέτας, ενώ πάντα θα κατρακυλήσουν φρούτα από τη χάρτινη σακούλα.

- Τα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται βενζίνη.

- Όταν βρίσκεσαι σε μάχη με πολλούς αντιπάλους που κινούνται προς το μέρος σου ταυτόχρονα, θα σου επιτεθούν ένας ένας περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους..

- Ένα μικρόφωνο θα βρίσκεται πάντα στη σωστή εμβέλεια.

- Τα όπλα είναι αναλώσιμα όσο και τα ξυραφάκια. Αν μείνεις από σφαίρες, απλά πέτα το όπλο. Πάντα θα βρεις ένα άλλο.

- Όλες οι εργένισσες έχουν γάτα.

- Τα αυτοκίνητα εκρήγνυνται με μία σφαίρα.

- Όσο άγρια επίθεση κι αν δεχτεί ένα διαστημόπλοιο, ποτέ δεν θα χαλάσει το σύστημα εσωτερικής βαρύτητας.

- Όταν σε κυνηγούν στην πόλη, κάπου θα βρεθεί ένα καρναβάλι για να χαθείς μέσα στο πλήθος.

- Το σύστημα εξαερισμού σε κάθε κτίριο είναι η τέλεια κρυψώνα που κανείς δε θα ψάξει. Επίσης, μπορείς να πας σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κτιρίου.

- Θα επιζήσεις σε κάθε μάχη, εκτός αν δείξεις σε κάποιον φωτογραφία της καλής σου πίσω στην πατρίδα.

- Οι πόρνες πάντα μοιάζουν στην Julia Roberts ή στην Jamie Lee Curtis. Φορούν ακριβά ρούχα, ζουν σε ωραία σπίτια και δεν έχουν νταβατζήδες. Είναι φιλικές με τους γείτονες που διόλου δε νοιάζονται για το τι κάνουν.

- Ένα σπίρτο είναι συνήθως αρκετό για να φωτίσει δωμάτιο μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου.

- Ένας άνθρωπος που πυροβολεί 20 άλλους, έχει περισσότερες πιθανότητες να τους σκοτώσει, από όλους αυτούς που τον πυροβολούν ταυτόχρονα (νόμος Σταλλόνε).

- Όταν θα σβήσεις το φως για να κοιμηθείς, το δωμάτιο δε θα είναι ποτέ
εντελώς σκοτεινό.

- Απλές ή ακόμη και άσχημες κοπέλες γίνονται κούκλες απλά βγάζοντας τα γυαλιά τους ή ανακατεύοντας τα μαλλιά τους.

- Ο μεγάλος εχθρός, το μεγάλο κακό αφεντικό ποτέ δε θα σε πυροβολήσει. Θα προτιμήσει να σε σκοτώσει με δηλητηριώδη αέρια, περίπλοκες βόμβες με ασφάλειες ή καρχαρίες.

- Όλα τα κρεβάτια έχουν ειδικά σεντόνια που επιτρέπουν στη γυναίκα να σκεπάζεται μέχρι τους ώμους ενώ για τον άντρα το σεντόνι φτάνει μέχρι τη μέση.

- Μπορείς κι εσύ να πιλοτάρεις 747, αρκεί να υπάρχει κάποιος στον πύργο ελέγχου να σου πει από τον ασύρματο πώς να το προσγειώσεις.

- Σε κάθε αστυνομική έρευνα, θα επισκεφτείς ένα strip club τουλάχιστον μια φορά.

- Ο δολοφόνος θα βρει πάντα ένα αλυσοπρίονο όταν το χρειαστεί.

- Κάθε σχολικό πάρτι έχει τουλάχιστον ένα κλασικό σπασίκλα, ακόμα και τύπους που είναι αντιπαθητικοί και δεν τους κάλεσε κανείς.

Θεϊκές Ατάκες

Posted: 09 Aug 2011 11:01 AM PDT

Θεϊκές Ατάκες
1. Βίκυ Κουλιανού:
Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα ΅οντέλα είναι χαζά.Τους υπόλοιπους τρεις ό΅ως, που πιστεύουν πως εί΅αστε έξυπνες δεν τους ακού΅ε.

2. Μανώλης Μαυρο΅άτης:
Ο Ronaldo ξεχύνεται σαν ε΅ετός στην επίθεση

3. Νίκος Χατζηνικολάου:
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, συ΅?αίνει για δεύτερη φορά.

4. Ελένη Δή΅ου:
Η ηχογράφηση έγινε στο σπήλαιο των Πετραλώνων όπου ?ρέθηκε ο πρώτος εν ζωή σκελετός.

5. Αννα Βίσση:
Ο Αντώνης Σα΅αράς ΅ε ?οήθησε να ξεπεράσω το χωρισ΅ό ΅ου ΅ε τον Νταλάρα. Πως ήταν οι ΅έρες ΅ου ΅ε τον Νταλάρα; Αν σας πω ότι δεν θυ΅ά΅αι θα ΅ε πιστέψετε;

6. Ράνια Λυκούδη:
Θα το θεωρούσα ΑΓΕΝΕΙΑ αν ένας άντρας από το πρώτο ραντε?ού ΅ου ζητούσε να κάνου΅ε πρωκτικό σεξ!!!

7. Τόλης Βοσκόπουλος (Σε συνεντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου):
Όταν τους ζήτησα την ανάγκη τους δεν ΅ου την έδωσε κανείς

8. Η Αντζελα θέλει να τραγουδήσει ένα τραγούδι εκτός προγρά΅΅ατος:
Παρακαλώ να χα΅ηλώσουν τα φώτα, γιατί τώρα θα πω ένα τραγούδι off the record

9. Αννα Φόνσου:
Δόξα τω Θεώ, εί΅αι άθεη.

10. Σχολιαστής στίβου κατά την διάρκεια αγώνα ανω΅άλου δρό΅ου γυναικών:
Και οι ανώ΅αλες ΅παίνουν στα τελευταία 1000 ΅έτρα...

11.Εκφωνητής ποδοσφαιρικού αγώνα στην τηλεόραση:
Και ναι...΅παίνει ΅έσα στη ΅εγάλη περιοχή...την ?γάζει και την παίζει...

12. Γιάννης Σπαλιαρας:
Είμαστε κάτι σαν δεύτερα ξαδέρφια με τον Νάσο Γαλακτερό.. Με την μάνα
του είμαστε πρώτα ξαδέρφια.

13. Τζέλα Παυλάκου
Η γρίπη των πουλερικών έχει επιφέρει καίριο κλύσμα στους κάτοχους πουλερικών.

14. Γιάννης Γκελντής (τηλεοπτικός μάγειρας)
Προσθέτουμε την άσπρη κρέμα και παχύ σαν του πατέρα μου καμάρι.
(Όποιος κατάλαβε τι είπε, ας το πει κι εμάς...)

15. Σε ερώτηση αν θα αφιέρωνε κάποιο απ' τα τραγούδια της, στην άσπονδη
φίλη της Στέλλα Μπεζαντάκου...
-Δεν νομίζω ότι θα έριχνα το επίπεδό μου, για να της αφιερώσω και
κάποιο τραγούδι μου.. Εμένα έχουν αξία και ήθος τα κομμάτια μου.
Βέρα Λάμπρου (Η υψηλού επιπέδου αοιδός, γνωστή από το γεμάτο ήθος και
αξία άσμα "το νινί σέρνει καράβι ")

16. Κατερίνα Λάσπα (σε ζωντανή εκπομπή του Πάρτυ)
Έχω καλή όραση και από το αριστερό μου αυτί.

17. Μανώλης Μαυρομμάτης
Και εδώ ξαναβλέπουμε στο replay το φάουλ που είναι πιο σκληρό αυτή τη φορά.

Μοντερνες ασθένειες

Posted: 09 Aug 2011 10:33 AM PDT

Μοντερνες ασθένειες
Στις μέρες μας η επιστήμη έχει καταφέρει να καταπολεμήσει αρκετές από τις πιο σοβαρές ασθένειες που ταλαιπωρούσαν τους ανθρώπους επί αιώνες. Ωστόσο τελευταία έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες νέες επικίνδυνες ασθένειες, κρούσματα των οποίων καταγράφονται ολοένα και συχνότερα και που δυστυχώς η σύγχρονη ιατρική αδυνατεί προς το παρόν να αντιμετωπίσει. Διαβάστε παρακάτω ορισμένα παραδείγματα και δείτε αν παρουσιάζετε κι εσείς τα ανάλογα συμπτώματα.


Κινητοτηλεφωνίτιδα (Cellphonitis SMSis)


Ομάδες κινδύνου: Όλοι. Από το δεκάχρονο ανιψάκι σας, μέχρι την ογδοντάχρονη γιαγιά σας.


Περιγραφή:Νόσος που προκαλείται από την εξάρτηση σε ηλεκτρονικές συσκευές ασύρματης επικοινωνίας, δημιουργώντας αδυναμία αποχωρισμού από το αντικείμενο του πόθου.


Συμπτώματα: Ο ασθενής κινείται, ζει και αναπνέει σε άμεση συνάρτηση με το κινητό του τηλέφωνο. Αλλάζει συνέχεια μοντέλα, τα οποία και επιδεικνύει σε σχετικούς και άσχετους με λιγότερο ή περισσότερο διακριτικό τρόπο.


Επιπτώσεις: Κρίσεις υστερίας και αντιδράσεις μανιάτισσας μοιρολογίστρας αν υποψιαστεί ότι το ξέχασε σπίτι ή (ακόμα χειρότερα) ότι το έχασε. Αγκύλωση στους αντίχειρες από την αποστολή γραπτών μηνυμάτων και πιθανά εγκεφαλικά από τους φουσκωμένους λογαριασμούς.


Θεραπεία: Ο ασθενής αποστέλλεται έπ' αόριστον εις τις πανέμορφες ζούγκλες του μαγευτικού Κονγκό, όπου και καλείται να επιβιώσει & πάντα έπ' αόριστον & Χρησιμοποιώντας ένα φραπέ γλυκό με γάλα και ένα Ericsson T10 χωρίς κάρτα SIM.


Οξεία Μπουρναζίτιδα (Bournazitis Tsiftetelius)


Ομάδες κινδύνου: Άνδρες και γυναίκες από 15 έως 40 ετών (σε πολλές περιπτώσεις και βάλε&Wink.


Περιγραφή: Η ασθένεια είναι ευρέως διαδεδομένη και μεταδίδεται ταχύτατα, κυρίως από θηλυκούς φορείς σε αρσενικούς. Προκαλεί εξάρτηση σε κιθαρισμούς χαμηλής αισθητικής στάθμης και στίχους ανύπαρκτου περιεχομένου.


Συμπτώματα: Στα αρσενικά, κύριο σύμπτωμα αποτελούν τα κολλητά μπλουζάκια και οι συνεχόμενες, κυκλικές περιστροφές γύρω από μία πλατεία με το ηχοσύστημα στην τσίτα. Οι θηλυκοί ασθενείς αναγνωρίζονται από τον ανύπαρκτο ρουχισμό, το bleach μαλλί και τις τριώροφες γόβες.


Επιπτώσεις: Αιμορροΐδες και φλεβίτιδα από την ορθοστασία στις εισόδους των clubs. Στομαχικές διαταραχές από την υπερκατανάλωση σκευασμάτων κηροζίνης (μπόμπες & σφηνάκια), καταστροφή εγκεφαλικών κυττάρων από τα ντεκαπάζ. Στις γυναίκες ίσως παρατηρηθούν κα μητρικά λόγω της έλλειψης ένδυσης στα κάτω άκρα.


Θεραπεία: Ο ασθενής κλείνεται σε ένα ηχομονωμένο δωμάτιο για ένα μήνα και δένεται σε μία καρέκλα. Γύρω του, βρίσκονται τοποθετημένα 8 ηχεία, 4 μόνιτορ, 3 δορυφόρους και 6 sub-woofer από τα οποία και ακούγεται επί 18 ώρες το 24ώρο deathmetal, grindcore, punk, ska, και νορβηγικό black. Τις υπόλοιπες 6 ώρες της ημέρας επαναλαμβάνονται συνεχώς τα 3 πρώτα τραγούδια από το The Wall των Pink Floyd.


Καλπάζουσα Αυτοκινιτίτις (Kavlogazia Irritatia)


Ομάδες κινδύνου: Ως επί το πλείστον άνδρες ανάμεσα στα 18 και τα 50


Περιγραφή: Ταύτιση των γενετικών οργάνων του ασθενούς με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγεί ή θα ήθελα να οδηγεί. Σε πιο απλή γλώσσα, the bigger, the better.


Συμπτώματα: Ολική γενετική μετάλλαξη του αυτοκινήτου, το οποίο καταλήγει να ομοιάζει με το τέρας του δόκτορος Frankenstein όταν βγήκε από το καλούπι. Χαμηλώματα, ζάντες, ψευδοροφές, αεροτομές, spoiler, είδη υγιεινής, νιτρομπούκαλα και φυσικά το γνωστό και αγαπητό σε όλους ηχοσύστημα, αγορασμένο απ' ευθείας από το Privilege μετά την ανακαίνιση.


Επιπτώσεις: Στον ίδιο τον ασθενή παρατηρείται αύξηση τεστοστερόνης και διόγκωση των γενετικών αδένων (κοινώς @@). Η ίδια διόγκωση παρατηρείται και στους γύρω του όταν παπαρολογεί ακατάπαυστα σχετικά με την αμαξάρα που έχει 'αυτός και κανένας άλλος' και για τα γκομενάκια που έχει βγάλει με αυτή.


Θεραπεία: Απαλλοτρίωση του εν λόγω αυτοκινήτου το οποίο και μετατρέπεται σε κοτέτσι στα Μέγαρα. Στον οδηγό χορηγείται ποδήλατο άνευ σέλας με τρανζιστοράκι δεμένο στο τιμόνι. Εν συνεχεία υποχρεούται να τρέξει τις '24 Ώρες του Λεμάν' χωρίς στάση.


Γουιντοουσοπινγκίτις η Κοινή (Spasarchidittia Femina)


Ομάδες κινδύνου: Γυναίκες. Τελεία.


Περιγραφή: Άσκοπη περιήγηση σε αγορές και αναζήτηση της ικανοποίησης μέσα από την κατανάλωση άχρηστων (στην πλειοψηφία τους) αγαθών. Οι ασθενείς συνήθως περιφέρονται σε ομάδες των δύο ατόμων τουλάχιστον. Σε σπάνιες περιπτώσεις, παρευρίσκεται και απηυδισμένος εκπρόσωπος του ανδρικού φύλου.


Συμπτώματα: Πεντάλεπτα & τουλάχιστον & κολλήματα σε οποιαδήποτε βιτρίνα βρεθεί μπροστά της είναι το πρώτο δείγμα. Στη συνέχεια, γίνονται περιστασιακές εξορμήσεις για ψώνια από τις οποίες και επιστρέφει με άδεια χέρια. Τελευταίο στάδιο είναι η έξοδος για ψώνια με φίλες, από την οποία επιστρέφει επίσης άπρακτη.


Επιπτώσεις:Τα μολυσμένα άτομα, υπακούοντας σε ένα εσωτερικό κάλεσμα, (όπως οι φάλαινες όταν μεταναστεύουν) εντοπίζουν το ένα το άλλο και σχηματίζουν αγέλες, οι οποίες λυμαίνονται τα εμπορικά κέντρα, τις Γλυφάδες και τα Κολωνάκια, εισβάλλοντας σε μαγαζιά, δοκιμάζοντας τα πάντα και μην αγοράζοντας τίποτα. Στο αντίθετο φύλο, σε περίπτωση που δεν συμμετέχει, ο αντίκτυπος είναι θετικός, καθώς μετά από μια τέτοια εξόρμηση οι κυρίες έχουν πάντα κέφια. Σε περίπτωση συμμετοχής, ομιλούμε για ολική καταρράκωση της αρσενικής libido. Αποτελεί αιτία διαζυγίου.


Θεραπεία: Στέρηση πιστωτικών καρτών. Εγκλεισμός στο σπίτι και (σύμφωνα με το Μουσουλμανικό έθιμο) ξύλο τρεις φορές την ημέρα, ακολουθούμενο από τρίμηνο εγκλεισμό σε τούρκικες γυναικείες φυλακές. Υποχρεωτική χρήση μπούργκας.


Τηλεκατινίαση (Skoupidarioum TVium)


Ομάδες κινδύνου: Άνδρες και & κυρίως & γυναίκες όλων των κοινωνικών στρωμάτων και ηλικιών.


Περιγραφή: Καθήλωση έμπροσθεν του χαζοκυτίου (ευρύτερα γνωστό ως τηλεόραση) και παρακολούθηση & μετά θρησκευτικής ευλάβειας & reality shows, εκπομπών γκλαμουριάς, μόδας και κοινωνικού ενδιαφέροντος .


Συμπτώματα: Παύση κοινωνικής ζωής κατά τις βραδινές & κυρίως & ώρες καθώς οι επαφές με τους συνανθρώπους σταματούν και την θέση τους καταλαμβάνουν η Τατιάνα, η Λαμπίρη, Το Fame Story, η Φάρμα ή οποιοδήποτε άλλο από τα τηλεοπτικά αριστουργήματα που πλημμυρίζουν τα τελευταία χρόνια τις τηλεοπτικές οθόνες της χώρας.


Επιπτώσεις: Οι πάσχοντες αναπτύσσουν μία σχέση ταύτισης με τα πρόσωπα και τα θέματα τα οποία παρακολουθούν. Ο Νίνο γίνεται γκόμενός τους, ο Μικρούτσικος κολλητός τους και η Τατιάνα η καλύτερή τους φίλη, με την οποία κουτσομπολεύουν με τις ώρες για το ποίος πηδάει ποια, ποια φοράει τι, ποιος πήγε που, τι πρέπει να φορέσουμε όταν πηγαίνουμε στον μπακάλη για σέσκουλα και γιατί είναι στενοχωρημένη η Στέλλα Μπεζεντάκου. (έτσι γράφεται;;Wink


Θεραπεία: Δημιουργία ενός νέου τηλεριάλιτι και ταυτόχρονα ενημερωτικού show, με γενικό τίτλο 'Το Καλαμποκοχώραφο'. Οι ασθενείς μεταφέρονται στις καταπράσινες πεδιάδες του Αμερικάνικου Νότου (South Carolina) όπου και καλούνται να εργάζονται σε μία βαμβακοφυτεία, ντυμένοι με ένα κομμάτι ύφασμα, 23 ώρες το 24ωρο κάτω από πραγματικές συνθήκες, όμοιες με αυτές των νέγρων δούλων στα 1800. Επιπλέον, σε καθημερινή βάση γνωστοί παρουσιαστές reality θα ανακοινώνουν ποιοι θα μαστιγώνονται, ποιες γυναίκες θα βιάζονται από τους τσιφλικάδες και ποιοι θα καλούνται να αποχωρήσουν (από τον μάταιο τούτο κόσμο).

Περίεργα και άλλα ΙΙ

Posted: 09 Aug 2011 10:29 AM PDT

Περίεργα και άλλα ΙΙ
Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για
να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg)!
43.000 Ευρωπαίοι αυτοκτονούν κάθε χρόνο!
Οι 16.000 κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού του Σίνδεϊ, έφαγαν σε δύο
εβδομάδες 500.000 μήλα!
Ο κάθε αθλητής έπαιρνε από τους διοργανωτές του Σίνδεϊ 2000, 51
προφυλακτικά (3 για κάθε μέρα)!
Όποιος τρωει τακτικά, είτε ωμό, είτε μαγειρεμένο, σκόρδο, έχει 50%
λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο του στομάχου!
Επειδή ένας υπάλληλος στα Mc Donald's, έχυσε καφέ σε πελάτη, τα
αμερικάνικα δικαστήρια επιδίκασαν αποζημίωση 3 εκατ. δολ.!
Ψάχνοντας να βρούμε αντικείμενα όμως, κλειδιά, τηλεκοντρόλ κ.α. χάνουμε
1 χρόνο από την ζωή μας!
Αν εκραγεί το Ηφαίστειο Λα Πάλμα στις Κανάρειες Νήσους, θα δημιουργηθεί
παλιρροϊκό κύμα ύψους 650 μέτρων!
Οι αφρικανοί καταπολεμούν φλεγμονές και μικρόβια του λαιμού, του
στομάχου και των εντέρων, τρώγοντας πολλά εσπεριδοειδή που είναι
παρόμοια με τα δικά μας λεμόνια. Και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα!
Οι Ρώσοι για να καταπολεμήσουν τον βήχα πίνουν κάθε βράδυ ένα ποτήρι
ζεστή μπίρα. Φέρνει κάποια αποτελέσματα!
Οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι οι μοναδικοί ευρωπαίοι που
τηρούν ευλαβικά την συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου. Αυτό έχει ως
συνέπεια να πέφτει η αρτηριακή πίεση και να μην έχουν πρόβλημα καρδιάς!
Όποιος πίνει δύο ποτήρια κρασί την ημέρα έχει 40% λιγότερες πιθανότητες
να πάθει καρδιοπάθειες!
Το λεμόνι στην Ελλάδα χρησιμοποιείται για την ναυτία και τον πονόλαιμο.
Στην Σικελία χρησιμοποιείται και για πνευματική ξεκούραση εισπνέοντας
το!
Οι Ιάπωνες είναι ο λαός με τους λιγότερους φαλακρούς. Οι ίδιοι πιστεύουν
πως αυτό οφείλετε στο ότι τρωνε πολλά φύκια. Και έχουν απόλυτο δίκιο
γιατί τα φύκια περιέχουν πολύ ιώδιο, το οποίο και τονώνει τα μαλλιά!
Οι Κορεάτες που θέλουν να χάσουν βάρος, προκειμένου να μην τρωνε όταν
πεινάνε, πιέζουν ελαφρά τα αυτιά τους για ένα-δύο λεπτά στο σημείο που
λέγεται τράγος. Και έχει αποτέλεσμα ικανοποιητικό!
Οι Κινέζοι όταν έχουν πονοκέφαλο κουνούν τα χέρια τους γρήγορα,
μιμούμενη τον ανεμόμυλο και μετά όσο τα χέρια είναι ζεστά, κάνουν ελαφρό
μασάζ στο σημείο του κεφαλιού που πονάει. Συνήθως είναι αποδοτικό και
σίγουρο είναι ακίνδυνο!
Οι Νορβηγοί για να κόψουν τον λόξυγκα, παίρνουν ένα παγάκι και το
ακουμπούν για ένα λεπτό στο λαιμό τους, στο "μήλο του Αδάμ". Οι Έλληνες
αντίστοιχα χρησιμοποιούν ή το τρόμαγμα ή το να πεις ένα ποτήρι νερό
χωρίς ανάσα. Όλα έχουν αποτέλεσμα και μάλιστα ικανοποιητικό!
Οι Καυκάσιοι λένε πως ζουν πολλά χρόνια(είναι ο μακροβιότερος λαός του
κόσμου), γιατί τρωνε κάτι αντίστοιχα με το δικό μας ζωντανό γιαούρτι.
Λάθος και μάλιστα στημένο. Επειδή η όλη ιστορία συμφέρει τουριστικά τους
Καυκάσιους πολλές φορές για να φαίνονται κάποιοι ηλικιωμένοι πολύ
μεγαλύτεροι δείχνουν τις ταυτότητες νεκρών συγγενών τους. Τώρα αν τρως
γιαούρτι ίσως ζήσεις περισσότερα χρόνια γιατί διατρέφεσαι σωστά. Άλλο το
ένα, άλλο το άλλο!
Στην Ήπειρο για να γιατρέψουν το κριθαράκι το αλείφουν με λίγο σάλιο από
το στόμα τους. Έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το σάλιο γενικά κάνει καλό
σε πολλά παρόμοια περιστατικά!
Οι Μακεδόνες όταν βγάζουν έρπητα στο στόμα, για να το διώξουν βάζουν
σμήγμα από το αυτί τους("κεράκι"). Καμιά φορά έχει αποτέλεσμα!
Οι Λάκωνες για να καταπολεμήσουν την μυκητίαση καινε μια εφημερίδα και
με το προϊόν της καύσης αλείφουν το σημείο που παρουσιάζει μυκητίαση!
Οι Μεσσήνιοι όταν καινε τα δάκτυλα τους (από κάρβουνα ή αναπτήρα), το
ακουμπούν στον λοβό του αυτιού τους αμέσως. Και παραδόξως πετυχαίνουν
τον περιορισμό του πόνου!
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, λόγω του
φαινόμενου του "Θερμοκηπίου". Πλέον οι μέρες θα είναι καυτές, οι νύχτες
ανυπόφορα ζεστές και οι βροχές θα προκαλούν πλημμύρες!
Σε 250 εκατ. χρόνια από σήμερα η Μεσόγειος δεν θα υπάρχει, και στην θέση
της θα υπάρχει μια τεράστια οροσειρά, γιατί η Αφρική "σπρώχνει" προς την
Ευρώπη. Η Αυστραλία θα πάει βόρεια και θα ενωθεί με την Ασία. Ο
ατλαντικός ωκεανός αφού μεγαλώσει για λίγο θα εξαφανιστεί τελείως. Θα
δημιουργηθεί μια νέα Παγγαία (Dejavu)!
Υπάρχουν 18 πλανήτες που γυρνούν αδέσποτοι στο διάστημα και οι οποίοι
απειλούν όλες τις θεωρίες των φυσικών για το διάστημα. Δεν υπόκεινται σε
κανενός είδους τροχιά και φυσικές δυνάμεις!
Μικρές φυσαλίδες ύλης, αποτελούμενες από τα λεγόμενα κουάρκ, μπορεί να
ξεφύγουν από τον επιταχυντή σωματιδίων στο Λονγκ Άιλαντ και να αρχίζουν
να καταβροχθίζουν την συνηθισμένη ύλη. Η πιθανότητα να γίνει αυτό είναι
20 στο δισεκατομμύριο. Αρκετά μεγάλη για ένα τέτοιο γεγονός!
Όταν κάποιος ασθενής έχει στρες τα τραύματα δεν επουλώνονται γρήγορα!
Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Χάρισον Φορντ είναι οι τρεις
άνθρωποι που έχουν ήδη αγοράσει κομμάτι γης στο φεγγάρι. (Κομμάτι "γης"
στο φεγγάρι! Δεν στέκει. Και εκτός των άλλων ποιος και με ποιο δικαίωμα
πουλάει για να αγοράσουν κάποιοι)!
Η περιουσία των 200 πλουσιότερων ανθρώπων της γης ξεπερνά το 1 τρις
δολάρια!
Ο Έλληνας κατά μέσο όρο καπνίζει τον χρόνο 2.797 τσιγάρα, ενώ οι
Νορβηγοί μόλις 576!
Από το 1960 μέχρι σήμερα η στάθμη της Μεσογείου έχει πέσει 52 χιλιοστά!
Από τσιμπήματα μέλισσας πεθαίνουν τον χρόνο 30 Μεξικάνοι!
Στην Δανία το 2,6% των παιδιών γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση!
Με μητέρα στην φυλακή είναι 5.500 παιδιά στην Βρετανία!
Από το 1990 μέχρι σήμερα, στην Βρετανία, 1 στις 90 γυναίκες που γέννησαν
με καισαρική, υποβλήθηκαν σε υστεροκτομή χωρίς την συγκατάθεση τους!
Πρώτη σε αυτοκτονίες χώρα είναι η Ιαπωνία με 33.000 τον χρόνο περίπου!
Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του έχει τρεις φορές περισσότερες
πιθανότητες να πάθει έμφραγμα!
Μόνο το 0,01% των γονιδίων φαίνονται εξωτερικά στον άνθρωπο(χρώμα
ματιών, δέρματος)!
Στην Σιγκαπούρη το 80% των 18χρονων νέων έχει μυωπία!
Στην Βρετανία το 24% των παιδιών κάτω των 4 χρονών, έχει τηλεόραση στο
δωμάτιο του!
Το 50% της παγκόσμιας θερμιδικής κατανάλωσης αποτελείται από τις σοδειές
των :πατάτες, ρύζι, καλαμπόκι, σιτάρι!
Μέχρι τώρα η θεωρία της δημιουργίας ζωής, εκτός από τις θρησκευτικές
δοξασίες, ήταν πως η ζωή ξεκίνησε στην θάλασσα. Πλέον υπάρχει και άλλη
μία θεωρία που ισχυρίζεται πως η ζωή προήλθε από το μικροσκοπικά
σταγονίδια που αιωρούνται ψηλά στον ουρανό και δημιούργησαν τις
κατάλληλες συνθήκες για τον σχηματισμό σύνθετων μορίων!
Λίγο πριν την ανακάλυψη του "σωματιδίου του Θεού" (γνωστού και ως
μποζόνιο του Χιγκς), βρίσκονται Ευρωπαίοι φυσικοί στο CERN(Ευρωπαϊκό
Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής). Πιστεύεται πως αυτό το σωματίδιο δίνει
στην ύλη την μάζα της. Δίνει το βάρος στην ύλη!
Οι άνθρωποι που επισκέπτονται γορίλες σε εξωτικά ταξίδια, μόνο για να
φωτογραφηθούν μαζί τους, ευθύνονται για τον θάνατο 6 από τους 400
τελευταίους που έχουν μείνει. Και άλλοι 26 είναι σοβαρά. Η αιτία είναι
πως τους κολλάνε ασθένειες όπως ιλαρά, πολιομυελίτιδα και ψώρα!
Η πανούκλα, ο λιμός, το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο Μεσαίωνας
οφείλετε στην διαστημική σκόνη ενός κομήτη που πέρασε κοντά από την γη,
σύμφωνα με Μάικ Μπέιλ, αυθεντία παλαιό-οικολογίας!
Ο δορυφόρος ΚΕΟ που θα εκτοξευτεί θα μεταφέρει κομμάτια και αποσπάσματα
της συλλογικής μας μνήμης στο διάστημα. θα ξαναγυρίσει μετά από 50.000
χρόνια. Το πρόγραμμα ΚΕΟ περιέχει 3 ήχους που είναι κοινοί σε όλες τις
γλώσσες του κόσμου!
Οι ιθαγενείς της Νοτιοδυτικής Αμερικής(Κολοράντο), ήταν κανίβαλοι!
Πριν 10.000 χρόνια, η μετάλλαξη ενός γονιδίου στον εγκέφαλο ενός και
μόνου ανθρώπου, οδήγησε στην ομιλία και στις ψυχικές νόσους!
Την φωτιά ο άνθρωπος την χρησιμοποίησε για πρώτη φορά πριν 1,6 εκατ.
χρόνια!
Η έλλειψη ιωδίου σε 1,3 δις ανθρώπους, που δεν έχουν πρόσβαση σε αλάτι,
οφείλετε για την νοητική και σωματική καθυστέρηση των παιδιών!
1.400 είδη κουνουπιών υπάρχουν στον κόσμο!
Ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος στον κόσμος είναι ο υπερσιβηρικός, με μήκος
9.297 χιλ.!

Περίεργα και άλλα Ι

Posted: 09 Aug 2011 10:28 AM PDT

Περίεργα και άλλα Ι
Την διετία 1997-98, έγιναν στην Ελλάδα, 12.538 απόπειρες αυτοκτονίας με φάρμακα!
Οι μισοί περίπου από αυτούς που κάθονται 27 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε
μια οθόνη Η/Υ, πάσχουν από μία τουλάχιστον διαταραχή προσωπικότητας!
Το 43% των αμερικάνων, πιστεύουν πως έχουν μεγαλύτερη ελευθερία λόγου
από αυτή που χρειάζεται!
Ο μέσος αμερικάνος τρωει σε όλη του την ζωή 50 τόνους τροφίμων!
Το χαμόγελο στον άνθρωπο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας 17 μυών του
προσώπου!
1 άνθρωπος στους 2 δις φτάνει τα 116 χρόνια ζωής!
Κάθε χρόνο όποιος δεν ασκείτε έχει το 1% της δυνατότητας της καρδιάς να
χρησιμοποιεί οξυγόνο!
Κάθε χρόνο γίνονται 50.000 σεισμοί!
200 φορές περισσότερο, κινδυνεύει να πεθάνει ένα παιδί στην γέννα, στις
αναπτυσσόμενες χώρες!
Ο μέσος άνθρωπος κάνοντας 8 με 10.000 βήματα την ημέρα, κάνει τον γύρο
της γης 5 φορές στην διάρκεια της ζωής του!
Οι υπερτασικοί της βόρειας Ευρώπης, κινδυνεύουν 3 φορές περισσότερο να
πάθουν καρδιαγγειακή νόσο, από τους υπερτασικούς της Μεσογείου!
Το 30% των Γάλλων εκσπερματώνει πρόωρα!
Λόγω του AIDS το 21% του εργατικού δυναμικού δυναμικού της Αφρικής θα
πεθάνει, μέχρι το 2020!
Το ανθρώπινο σώμα, παίρνει στον ενήλικα ή το σχήμα του μήλου(κοιλαράς
άνδρας), ή το σχήμα του αχλαδιού (παχιά οπίσθια γυναίκας)!
Η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι 299.792.458 μέτρα το δευτερόλεπτο
(300.000 χλμ το δευτ.). Δεν υπάρχει ποιο μεγάλη ταχύτητα στο σύμπαν. Οι
ερευνητές του πανεπιστημίου του Πρίστον, ισχυρίζονται πως κατάφεραν να
αυξήσουν την ταχύτητα του φωτός κατά 300 φορές. Δηλαδή σε 1 δευτερόλεπτο
ο άνθρωπος θα έκανε 7 φορές το γύρο της γης, και σε οκτώ λεπτά θα
πήγαινε από την γη στον Ήλιο. Το φως όμως έχει σταθερή ταχύτητα μόνο
όταν ταξιδεύει στο κενό. Και καθησυχάζοντας αυτούς που πανικοβλήθηκαν,
αυτό έγινε σε ειδικές εργαστηριακές συνθήκες, για λίγα μόνο μέτρα και
χωρίς να μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες. Γιατί αν μετέφερε δεδομένα,
θα εφαρμοζόταν η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν με όλα τα
επακόλουθα (ταξίδι στον χρόνο).
Οι άναρθρες κραυγούλες των πολύ μικρών μωρών, είναι ίδιες για όλες τις
γλώσσες του κόσμου. Συγκεκριμένα οι τρεις αλληλουχίες ηχητικών μοντέλων
(μα, ντα, γκα), είναι κοινές σε δέκα σύγχρονες γλώσσες και σε 27 αρχαίες
νεκρές γλώσσες!
Τα γονίδια του ανθρώπου είναι περίπου 28000. Τα υπόλοιπα είναι κλώνοι
του εαυτού τους. Άρα γονιδιακά μοιάζουμε με τα σκουλήκια!
Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το
τηλέφωνο!
1.439 αμερικάνοι έφηβοι θα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας τις επόμενες 24
ώρες!
3.000.000 Αμερικάνοι, Καναδοί, Ελβετοί, Γάλλοι και ιάπωνες μολύνθηκαν
την 10ετία του '80, από τον ιό του AIDS, εξαιτίας μεταγγίσεων. Δύο από
αυτούς πεθαίνουν κάθε μέρα στις ΗΠΑ!
Στο διάστημα έχουν βρεθεί, μέχρι το 2000, 382 άνθρωποι!
Η προβοσκίδα του ελέφαντα έχει 40.000 μυς!
Το 32% των Αμερικάνων κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες την νύχτα!
250% περισσότερες πιθανότητες, να πάθουν καρκίνο, οι γυναίκες που δεν
γυμνάστηκαν ποτέ συστηματικά!
Το 25% των παιδιών στην Βρετανία ζει σε σπίτια που δεν εργάζεται κανείς
ενήλικος!
Οι Έλληνες που κάθε χρόνο παθαίνουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου,
ξεπερνούν τις 15.000!
5.000 Έλληνες πεθαίνουν ξαφνικά κάθε χρόνο!
Περίπου το 10% των Γάλλων πάσχουν από κατάθλιψη!
Πολύ περισσότερα από 70.000 παιδιά, κάθε χρόνο στην Βρετανία, πέφτουν
θύματα σεξουαλικής κακοποίησης!
Τα βρέφη πρέπει να κοιμούνται έως και 22 ώρες το 24ωρο. Οι έφηβοι πρέπει
να κοιμούνται 9 έως 10 ώρες. Οι ενήλικοι περίπου 8 ώρες και οι
ηλικιωμένοι, λιγότερο από 7 ώρες!
250.000.000 άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη σε όλο τον κόσμο!
 Ο Bill Gates, έχει δώσει τα τελευταία 5 χρόνια, 25 εκατ. δολ. για την
αντιμετώπιση του ιού του AIDS!
75 εκατ. πουλιά και μικρά θηλαστικά σκοτώνουν οι γάτες στην Βρετανία,
κάθε χρόνο!
Το 1998 στις φυλακές των ΗΠΑ, υπήρχαν πάνω από 2 εκατ. φυλακισμένοι!
Στην Ιαπωνία, τα παιδιά που ήταν θύματα των οικογενειακών αυτοκτονιών
(ikka shinju), τα τελευταία χρόνια, έφτασαν τα 72!
Τα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια, γυμνάζουν 30% περισσότερο τα σαγόνια,
όσο καιρό είναι στην κοιλιά της μάνας τους!
Το 20% του εγκεφάλου ενός υγιούς ανθρώπου, δεν έχει καθόλου εγκεφαλικά
κύτταρα!
Από την δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα, σε 30 χώρες, σε 400 πυρηνικούς
σταθμούς, έχουν παραχθεί περισσότεροι από 200.000 τόνοι πυρηνικών
καυσίμων!
Στο Λονδίνο ακούγονται συστηματικά πάνω από 300 διαφορετικές γλώσσες και
διάλεκτοι!
Σε όλο τον κόσμο τα παιδιά κάτω των 14 χρονών, που έχουν πέσει θύμα
εγκατάλειψης και κακοποίησης, φτάνουν τα 40 εκατ.!
Οι αμερικάνοι φοιτητές σε ποσοστό 21% έχουν υποστεί σωματική και σε
ποσοστό 32% συναισθηματική, κακοποίηση!
Τα επόμενα 20 χρόνια, 20 εκατ. παιδιά, θα υποστούν κάποιας μορφής
αναπηρία, λόγω φτωχής διατροφής!
Η πιθανότητα, η Γη, να χτυπηθεί από αστεροειδή, διαμέτρου 300 μέτρων, τα
επόμενα 100 χρόνια, είναι 1%!
Το 58% των Βρετανών είναι μέλη κάποιας Βιβλιοθήκης!
1 στους 10 Έλληνες, ηλικίας 16 έως 60 ετών, πιστεύει πως έχει από κακή
έως πολύ κακή υγεία!
Το 25% των φυλακισμένων σε όλον τον κόσμο, κρατείτε στις ΗΠΑ!
4 εκατ. Ολλανδοί καπνίζουν!
 12 αντικείμενα την εβδομάδα, θα πέφτουν στην Γη από το διάστημα κατά το
2001. Τα περισσότερα θα καούν πριν φτάσουν στην επιφάνεια της Γης.
Οι στρατιωτικοί ή εμπορικοί δορυφόροι που περιφέρονται άχρηστοι, γύρω
από την Γη, ξεπερνούν τους 2.000!
Η μπίρα που κολλά στα μουστάκια των καταναλωτών και χάνετε, κάθε χρόνο
στην Βρετανία, είναι 77.000 λίτρα!
Το διαστημόπλοιο Pioneer 10 που εγκατέλειψε την Γη, πριν 28 χρόνια,
βρίσκεται 11,1 δις χλμ. μακριά!
Ο μέσος Αμερικάνος μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 65 ετών, θα περάσει 9
χρόνια μπροστά στην τηλεόραση!
Σε διάστημα ενός έτους, ένας ποντικός μπορεί να μολύνει 500 κιλά
τροφίμων!
Ο γαλαξίας μας είναι κανίβαλος. Δηλαδή απορροφά άλλους μικρούς γαλαξίες
που βρίσκονται κοντά του. Μεγαλώνει συνεχώς και σε περίπου 3 δις χρόνια
θα φτάσει κοντά στον γαλαξία της Ανδρομέδας, ο οποίος όμως είναι
μεγαλύτερος από τον δικό μας. Η Ανδρομέδα μας πλησιάζει με ταχύτητα 400
χιλ. χλμ. την ώρα.. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να καταβροχθιστεί ο δικός
μας γαλαξίας θα καταβροχθιστεί από αυτόν της Ανδρομέδας. Όσο αφορά την
φανταστική τότε γη, δεν θα πάθει τίποτα, απλά οι τότε γήινοι θα βλέπουν
πολλές εκρήξεις στον ουρανό που θα κάνει την νύχτα μέρα, και θα υπάρχουν
πολύ περισσότερα αστέρια!
Η ύλη στην οποία οφείλετε οτιδήποτε γίνεται στο σύμπαν λέγεται, σκοτεινή
ύλη. Κανείς δεν την έχει δει ή ξέρει πως είναι!
Σύμφωνα με πολλούς γνωστούς γενετιστές το ανθρώπινο είδος έχει φτάσει
στο απόγειο της εξέλιξης του!
Η εξαφάνιση δέντρων και φυτών γίνεται σήμερα με ρυθμό 10 χιλ. φορές
γρηγορότερο από το φυσιολογικό!
Ότι κάνει ο άνθρωπος στην φύση, θα επηρεάζει για εκατομμύρια χρόνια,
αφού εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος, αρνητικά την γη!
Στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι ένα σημείο, που το αίμα τρέχει περισσότερο
γρήγορα από οπουδήποτε αλλού, στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό το σημείο είναι
υπεύθυνο για τα αισθήματα και για την αίσθηση του ανθρώπου να θέλει να
κάνει σεξ!
Ο κάθε ένας από εμάς, έχει ζήσει για περίπου 30 λεπτά, ως μονοκύτταρος
οργανισμός!
Στο σώμα του ανθρώπου, πεθαίνουν κάθε λεπτό, 3.000.000 κύτταρα!
Οι Αμερικάνοι σε ποσοστό 66%, καθώς τρωνε βλέπουν τηλεόραση!
Στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου, με την ιδανική δημοκρατία, 1 στα 5
παιδιά, ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας (εισόδημα τριμελής οικογένειας,
κάτω από 2.300.000δρχ.)!
Κάθε χρόνο αγοράζονται και πουλιούνται, σε όλον τον κόσμο, στο εμπόριο
"λευκής σαρκός", πάνω από 1 εκατ. γυναίκες και παιδιά!
Η χριστιανική οργάνωση "Διεθνής Χριστιανική Αλληλεγγύη", πληρώνει 56
δολάρια το "κεφάλι", για κάθε γυναίκα που πουλιέται ως σκλάβα στο
Σουδάν, προκειμένου να την "ελευθερώσει"! Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει
απελευθερώσει, με αυτόν τον τρόπο, πάνω από 11.000 γυναίκες!
Το 50% του πληθυσμού της γης, δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό!
Κατά 36% αυξήθηκε, η κατά κεφαλή παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη, από το
1980 μέχρι σήμερα!
Ενώ ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει, τον χρόνο 330 λίτρα καύσιμα, ο μέσος
Αμερικάνος ξεπερνά τα 1.600 λίτρα, στο ίδιο χρονικό διάστημα!
Οι μεταλλαγμένοι σολομοί, που εκτρέφει μεγάλη αμερικάνικη εταιρία, θα
είναι έξι φορές μεγαλύτεροι από τους φυσιολογικούς (ο φυσιολογικός
μπορεί να φτάσει σε μήκος και το μισό μέτρο)!
Μόνο το 15% της παγκόσμιας χλωρίδας και πανίδας, έχει αναγνωριστεί μέχρι
το 2000!
Όποιος κάνει χρήση Η/Υ, υπολογίζεται πως θα καθίσει μπροστά στον Η/Υ, σε
όλη του την ζωή, 729 ημέρες!
Τελικά οι αμερικάνοι φταινε και για το AIDS; Σύμφωνα με την πιο
αληθοφανή υπόθεση το AIDS, είναι αποτέλεσμα εμβολίων που έκαναν οι
αμερικάνοι σε δύστυχους κατοίκους του Βελγικού Κονγκό, στην 10ετία του
'50, με τα οποία έκαναν δοκιμές για τον ιό της πολιομυελίτιδας. Αυτό το
εμβόλιο περιείχε ιστούς από χιμπατζήδες, μολυσμένους από ιούς
παρεμφερείς με τον HIV, ο οποίος προκαλεί το AIDS!
Σύμφωνα με τους γενετιστές και βιολόγους Randy Thornhill και Craig
Palmer, "Ο βιασμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο και αποτελεί προϊόν της
ανθρώπινης εξελεγκτικής κληρονομιάς". Με απλά λόγια, ο βιασμός δεν είναι
εκδήλωση ακραίου μισογυνισμού, αλλά μια εξελικτική στρατηγική που
εφαρμόζουν οι άνδρες όταν θέλουν απελπισμένα να "φυτέψουν" κάπου τα
σπερματοζωάρια τους. Και όλα αυτά στηρίχθηκαν στην θεωρία του Δαρβίνου!
Οι μισοί πάγοι από τους δύο πόλους έχουν ήδη λιώσει. Σε αυτό οφείλονται
οι μεγάλες φυσικές καταστροφές από το 1998 έως σήμερα. Δύο νησιά στον
Ειρηνικό ωκεανό, έχουν ήδη εξαφανιστεί μέσα στην θάλασσα. Στην Βρετανία
υπάρχει πλέον απουσία χειμώνα. Στην Γαλλία καταγράφονται πρωτοφανής
θύελλες. Το 1 / 5 των πάγων που καλύπτουν τα Ιμαλάια έχει εξαφανιστεί.
Οι Άλπεις και ο Καύκασος έχουν χάσει τους μισούς από τους πάγους τους.
Το λιώσιμο των πάγων οφείλετε στα όλο και περισσότερα αέρια, που
διαχέονται στην ατμόσφαιρα, τα οποία αυξάνουν την θερμοκρασία της γης,
με αποτέλεσμα να λιώνουν οι πάγοι και να ανεβαίνει η στάθμη της
θάλασσας. Ο συνολικός παγκόσμιος πάγος έχει μειωθεί κατά 40% και
μειώνεται συνέχεια με αριθμητική πρόοδο με αποτέλεσμα σε μερικές
δεκαετίες να μην υπάρχουν καθόλου πάγοι σε όλον τον κόσμο. Οι συνέπειες
δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. Το πιο πιθανό είναι, η μεγάλη ζέστη
που θα επικρατεί, θα εξατμίζει σιγά σιγά την θάλασσα με αποτέλεσμα να
προκληθούν μεγάλες διεργασίες στην ατμόσφαιρα και να υπάρχουν τέτοια
ακραία φυσικά φαινόμενα που μπορεί να οδηγήσουν σε έναν νέο παγετώνα.
Ίσως τελικά και να ζήσουμε την "Αποκάλυψη"!
Το 30 με 50% της βοήθειας που έστειλαν οι φαρμακευτικές εταιρείες, στην
Βοσνία, είναι άχρηστη και πρέπει να καταστραφεί!
Αυτοί που παντρεύονται την πρώτη τους αγάπη, έχουν 6 φορές λιγότερες
πιθανότητες να χωρίσουν, από αυτούς που άλλαξαν πολλούς ερωτικούς
συντρόφους!
3 στις 100 γυναίκες πάσχουν σε κάποια περίοδο της ζωής από βουλιμία!
Στην Αμερική 69 έφηβοι περιμένουν να εκτελεστεί η θανατική καταδίκη
τους!
Το 2008, θα υπάρχουν στην Αγγλία, περίπου 100.000 κέντρα αποτοξίνωσης
ναρκωτικών!
Στην Βρετανία, κάθε εβδομάδα, εγκαταλείπετε ένα μωρό!
Το 20% των παιδιών στις ΗΠΑ, είναι παχύσαρκα. Στην Ελλάδα αυτό το
ποσοστό είναι 40%!
Περίπου 1 με 2 παιδιά πεθαίνουν στην Βρετανία, την εβδομάδα, από αυτούς
που τα φροντίζουν (γονείς, συγγενείς, μπέϊμπι σίτερ)!
Για να εξαφανιστεί η πολιομυελίτιδα, από τον πλανήτη χρειάζονται 370
εκατ. δολ.!
Στην Βρετανία κάθε χρόνο εξαφανίζονται περίπου 250.000 άνθρωποι (κυρίως
άνδρες), ηλικίας 23 με 32 ετών!
Το 74% των ενήλικων αμερικάνων είναι υπέρβαροι!
Το 1996 πέθαναν από φυματίωση 24.877 Ρώσοι!
Οι άνδρες στην Ρωσία ζουν κατά μέσο όρο, 58 χρόνια!
Το 25% των εγκλημάτων, στην Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω
των 18 ετών!
 4.000.000 αμερικάνοι έχουν χάσει το δικαίωμα ψήφου, γιατί έχουν
καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης!
Για διαφήμιση το 1997, η εταιρεία McDonald's, διέθεσε το αστρονομικό
ποσό των 548.700.000 δολ.!
Οι φορείς του AIDS στην Ελλάδα, ξεπερνούν τους 30.000!
Το 1997 οι ΗΠΑ, διέθεσαν στην καταπολέμηση των ναρκωτικών περίπου 15 δις
δολ.!
Από αυτισμό, κατάθλιψη και υπερκινητικότητα, πάσχουν 12.000.000 παιδιά
κάτω των 18 στις ΗΠΑ!
Το 21% των θανάτων σε παιδιά κάτω των 19 ετών οφείλονται σε δολοφονίες
και αυτοκτονίες!
Η πρώτη αιτία θανάτων στην Αφρική, είναι το AIDS!
1 δις τον χρόνο δίνουν οι ΗΠΑ, για την συντήρηση των αναμορφωτηρίων!
1 στους 5 Βρετανούς είναι παχύσαρκος!
Μια γυναίκα που κάπνιζε 35 χρόνια, και έχει προσβληθεί από καρκίνο των
πνευμόνων, θα πάρει αποζημίωση από την Philip Morris, 51,5 εκατ. δολ.!
Ο ηλεκτρονικός τζίρος στην Ευρώπη το 2000, είναι 370 εκατ. δολ.. Το 2003
θα δεκαπλασιαστεί!
3000 περιοχές των ΗΠΑ είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένες, λόγω των πυρηνικών
που παρασκευάστηκαν εκεί!
Στις παραλίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στην ανατολή του 2000, μαζεύτηκαν
πάνω από 3.500.000 άνθρωποι!
35.000.000 αμερικάνοι πάσχουν από κοινωνική φοβία, δηλαδή, είναι
παθολογικά ντροπαλοί!
Το 27% των Βάσκων έχουν ομάδα αίματος, 0 ρέζους αρνητικό. Το μεγαλύτερο
στον κόσμο!
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, για να καταπολεμήσουν τον ιό του 2000,
δαπάνησαν περισσότερα από 4 εκατ. δολ.!
Σε όλον τον κόσμο δαπανήθηκαν για τον ιό του 2000, πάνω από 12,1 δις
δολ.!
5.500 λέξεις εφευρίσκουν, κάθε χρόνο οι Ιάπωνες έφηβοι!
Η 1 στις 2 γάτες, της Νέας Ζηλανδίας είναι παχύσαρκες!
Στις φυλακές της Ρουάντα, κρατούνται ως κατηγορούμενοι για γενοκτονία,
4.454 παιδιά και έφηβοι!
154 χώρες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με την Διεθνής
Αμνηστία. Μέσα σε αυτές και η Τουρκία!
Ο μέσος αμερικάνος, κάθε χρόνο, καταναλώνει περίπου, 118,4 κιλά κρέας!
800 δις δολ. είναι τα έσοδα από το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών, τον
χρόνο!
Οι αμερικάνοι φορείς του AIDS, ξεπερνούν τους 900.000!
Πριν 100 χρόνια υπήρχαν σε όλο τον κόσμο περίπου 315.000 ουραγκοτάγκοι.
Σήμερα έχουν παραμείνει μόνο 25.000!
Στο Πακιστάν, την διετία 1998-99, οι γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί από
συγγενικό τους πρόσωπο, επειδή ατίμασαν την οικογένεια τους, ξεπερνούν
τις 850!
Το 1999 μειώθηκε η κατανάλωση τσιγάρων κατά 3%!
Το 62% των Δανών, δηλώνουν ευτυχισμένοι στην δουλειά τους!
Ο κάθε Ελβετός, κάθε χρόνο, καταναλώνει 8,7 κιλά καφέ!
Πριν 100 χρόνια, υπήρχαν πάνω από 120.000 τίγρεις, σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα έχουν μείνει μόλις 6.000!
Η πιθανότητα να σκοτωθείς παίζοντας ρώσικη ρουλέτα, με 6σφαιρο πιστόλι,
είναι 17%!
Το 2050, τα απέραντα τροπικά δάση του Αμαζονίου, δεν θα υπάρχουν. Στην
θέση τους θα υπάρχουν απέραντοι έρημοι, εξαιτίας του φαινόμενου του
θερμοκηπίου!
 66.000 Κύπριοι έδωσαν αίμα για τον μικρό Ανδρέα και το παιδί από τα
κατεχόμενα!
1 στους 4 αμερικάνους έχει υποστεί ένοπλη επίθεση!
Το 36% των παιδιών, ηλικίας 4ων χρονών το 1986, που ήταν δίπλα στο
Τσερνομπίλ, αναμένετε να παρουσιάσουν καρκίνο του θυρεοειδούς!
Το βάρος της γης σε κιλά είναι, 5.972 δις δις τόνοι.
Στην Ιαπωνία αυτοί που αυτοκτονούν, είναι τριπλάσιοι από αυτούς που
σκοτώνονται σε τροχαία!
Το 32% των Ιταλών πιστεύουν πως έχουν "φύλακα άγγελο"!
Στην Σιέρα Λεόνε, έχουν απαχθεί από τους αντάρτες πάνω από 10.000
παιδιά, προκειμένου να πολεμήσουν στον εμφύλιο!
Στα 8 χρόνια του εμφυλίου πολέμου, στην Σιέρα Λεόνε, ακρωτηριάστηκαν από
βασανισμούς 100.000 άνθρωποι!
15.763 Άγγλοι και Ουαλοί, ονομάζονται Ντέιβιντ Τζόουνς!
Ο ιός "I love you", στις Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία, διέλυσε το 70%
των Η/Υ!
Το 50% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, χρησιμοποιείτε στις
μεταφορές!
Το 25% των περίπου 4.639 γνωστών θηλαστικών και το 11% των 9675 γνωστών
ειδών πουλιών, σε μερικά χρόνια, θα εξαφανιστούν, αν δεν παρθούν
δραστικά μέτρα!
Το 1998, στις ΗΠΑ, περίπου 1.000.000 παιδιά, έπεσαν θύματα κακοποίησης!
Τα φάρμακα που παίρνουν οι άνθρωποι, ευθύνονται για την καταστροφή του
νερού της γης. Σε αυτό πιστεύεται ότι οφείλετε, ο μαζικός θάνατος ζώων,
κυρίως ψαριών!
Η απόσυρση γίνεται για να μειωθεί η ρύπανση από τα παλιά αυτοκίνητα. Για
να καταστραφεί όμως ένα παλιό αυτοκίνητο και να φτιαχτεί ένα καινούργιο,
εκπέπονται περισσότεροι ρύποι (διοξείδιο του άνθρακα - αυτό δημιουργεί
το φαινόμενο του θερμοκηπίου), από ότι αν κυκλοφορούσε το παλιό
αυτοκίνητο. Άρα η απόσυρση γίνεται, για την αύξηση των εσόδων των
αυτοκινητοβιομηχανιών!
Στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, στις ΗΠΑ, έχουν καταψύξει 170
μικροσκοπικά έμβρυα τίγρης, με σκοπό να τα εμφυτέψουν σε λιονταρίνες οι
οποίες θα πρέπει να γεννήσουν τιγράκια. Αν το πείραμα πετύχει τότε θα
κάνουν το ίδιο και για άλλα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Από αυτά
τα είδη αν δεν γίνει κάτι δραστικό σύντομα, το 20% θα εξαφανιστεί
τελείως ως το 2025!
Εξαιτίας ενέσεων που συχνά δεν είναι αναγκαίες, μολύνονται κάθε χρόνο,
από τον ιό της ηπατίτιδας, περίπου 20 εκατ. άνθρωποι!
Μόλις κάποιος καταναλώσει καυτερό φαγητό με κάρυ, η καρδιά του, το
λεπτό, χτυπά 7 φορές περισσότερο!
Στην 11η παρα-ολυμπιάδα του Σίδνεϋ, συμμετείχαν 4000 αθλητές από 120
χώρες!
Τα ζεύγη των χημικών βάσεων που αποτελούν το γονιδίωμα του βακτηριδίου
της χολέρας, είναι 4.033.460!
Στις ακτές του κόλπου της Φλόριντα, το φθινόπωρο του 2000, ξεβράστηκαν
300 νεκροί καρχαρίες. Τα αίτια (πυρηνικά) είναι άγνωστα!
Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000
ετών. Αναπαριστά δύο ζώα και έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!
Κάθε χρόνο, καταγράφονται, 90.000 εγκυμοσύνες, από της Αγγλίδες έφηβες.
Από αυτές, οι 2.200, αφορούν κορίτσια κάτω των 14ων χρονών!
Ο Γκάρυ Κασπάρωφ, πρωταθλητής επί 15 συνεχή χρόνια στο σκάκι, έχασε από
τον επίσης Ρώσο και μαθητή του Βλαντιμίρ Κράμνικ, τον Σεπτέμβριο του
2000!
Το 2000 οι Έλληνες χρήστες του Internet ξεπέρασαν τις 750.000, και το
2001 αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν!
Οι περιοχές της Ευρώπης που η θερμοκρασία ανεβαίνει πιο γρήγορα είναι οι
Πολωνία, Μεσόγειος και Βορειοανατολική Φιλανδία. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός
ανόδου της θερμοκρασίας στην Ευρώπη είναι 0,1 με 0,4 βαθμούς κελσίου!
Στην Βρετανία 1 στα 5 παιδιά, πάσχουν από κάποιο είδος διανοητικής ή
συναισθηματικής πάθησης, και 1 στα 20, υποφέρει από κατάθλιψη!
Σε δύο χρόνια από σήμερα (Σεπ 2000) θα πετάξει για πρώτη φορά πολεμικό
αεροσκάφος που θα ρίχνει και βόμβες, και θα είναι τηλεκατευθυνόμενο!
Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος
είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη!
2 με 3 χιλιόμετρα κάτω από την θάλασσα, ξεσπούν ξαφνικές καταιγίδες, οι
οποίες παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους!

Κακίες και άλλα

Posted: 09 Aug 2011 10:26 AM PDT

Κακίες και άλλα
ARE YOU TALKING TO ME?
Το top-ten των "καλύτερων" εχθρικών διαλόγων των τελευταίων ετών!
Τσαμπουκάδες, δηλητηριώδεις ατάκες και νάζια μεταξύ επωνύμων. Πώς λέμε η
αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί; Ε, έτσι ακριβώς και ο καβγάς.
Δέσποινα Βανδή:
«Η Βίσση είναι τριάντα χρόνια στο τραγούδι και εγώ δεν είμαι ούτε τριάντα
χρονών».
Aννα Βίσση:
«Με τις αντιγραφές περνάω από δύο διαθέσεις: από τη μια τρίβω τα χέρια μου
και λέω ?ουάου με μιμούνται? και από την άλλη λέω ?τόσο χάλια είναι τα
μαλλιά μου;?».
Aννα Βίσση:
«Η Δέσποινα Βανδή όσο μπορεί με μιμείται. Εύχομαι σύντομα να βρει τον
εαυτό της».
Δέσποινα Βανδή:
«Αν θυμίζω κάτι από αυτά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια η κ. Βίσση και αυτό
κρίνεται και επικρίνεται, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι? αυτό».
Λάκης Λαζόπουλος
«Να, ας πούμε ο Νότης, που σε μια αφίσα κουβαλάει στους ώμους του τον
πλανήτη. Μα είναι δυνατόν να επικοινωνήσεις με κάποιον που εκλαμβάνει τον
εαυτό του ως μεταφορέα του πλανήτη;»
Νότης Σφακιανάκης:
«Ειλικρινά μιλάω, δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτά. Δεν με απασχολεί τι λέει ο
Λαζόπουλος, δεν θέλω να ξέρω».
Στηβ Κακέτσης:
«Δεν ξέρει αυτό το άτομο (ο Σαπουντζιάν) ότι έχει ένα γιο στην ηλικία του
(η Δημητρίου); Η Aντζελα έτσι επικυρώνει τον τίτλο που έχει ? αυτόν της
επιτίμου προέδρου των απροσάρμοστων παιδιών. Επιτέλους η .ντζελα
πραγματοποίησε το όνειρό της να διαθέσει τον εαυτό της σ? έναν άνθρωπο με
ειδικές ανάγκες (στον Σαπουντζιάν)».
Aντζελα Δημητρίου:
«Και μανάβης να ?ταν ο Νοράι θα τον λάτρευα, έτσι άψογα που φέρεται. Μην
αρχίσετε πάλι να μου λέτε για διαμάντια και χρυσό. Δεν έχω ανάγκη εγώ από
τέτοια».
Aντζελα Δημητρίου:
«Έκανα βόλτα στην πόλη και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου μια ολόκληρη αφίσα με
τον Τριαντάφυλλο μόνο του. Μόλις το είδα είπα: ?Ωχ, τι είναι αυτό; Και
τώρα, στο κέντρο που εμφανίζεται ο Πανταζής με τη Σαμίου, δεν είναι
ακριβώς ίδιος μαζί τους στην αφίσα ο Τριαντάφυλλος;?»
Τριαντάφυλλος:
«Δεν ξέρω τι την πειράζει σε μένα. .λλωστε, πράγματα που έχουν κάνει
κάποτε οι ίδιοι δεν θα έπρεπε να τους φαίνονται παράξενα τώρα. Διότι η
εκάστοτε καλλιτέχνιδα ζητούσε τα ίδια πράγματα την εποχή που είχε κάνει
δύο και τρεις πλατινένιους. Λογικό είναι να τα δικαιούμαι κι εγώ τώρα που
έχω κάνει τρεις πλατινένιους και πάω στον τέταρτο. Σε τι διαφέρουμε,
δηλαδή, με την Aντζελα;».
Σταμάτης Γονίδης:
«O Καρράς είναι φουκαράς. Και καραγκιόζης».
Βασίλης Καρράς:
«Να τον έχει ο Θεός γερό και τίποτ? άλλο».
Ανδρέας Μικρούτσικος:
«Το ότι η εκπομπή μου είναι πρώτη αποδεικνύει πως σόου τύπου Ρούλας έχουν
κουράσει».
Ρούλα Κορομηλά:
«Μου αρέσει που ?χω γίνει μονάδα μέτρησης σε μια εποχή που είναι εύκολο να
γίνεις σκέτο νούμερο».
Έφη Σαρρή:
«Από τη Βίσση θα ήθελα να έχω τη χάρη που ?χει στην πίστα, από τηνAντζελα
τη λάμψη της, από την Καίτη θα ήθελα να έχω πει κάποια από τα τραγούδια
της και από την Έφη? τον Γκαλιάνο».
Δέσποινα Βανδή:
«Εμένα δεν μου άρεσαν ποτέ τα λαμέ, τα δαντελωτά, αυτά τα ρούχα που
φωνάζουν από μακριά πως είσαι τραγουδίστρια. Φορώντας όμως ένα Γκούτσι
?και νομίζω ήμουν η πρώτη που τα φόρεσε? ξεχωρίζεις με τη γοητεία του
απλού».
Μάνος Χατζιδάκις:
«Αλίκη μου, δεν μπορώ να σου γράψω τραγούδια, γιατί ακόμα πληρώνω ακριβά
το ?Νιάου νιάου βρε γατούλα?».
Αλίκη Βουγιουκλάκη:
«Ναι, Μάνο μου, αλλά το πληρώθηκες και ακριβά».

Αστεία συνθήματα και άλλα...

Posted: 09 Aug 2011 08:45 AM PDT

Αστεία συνθήματα και άλλα...
Σε τουαλέτες:
"40άρης (όχι στην ηλικία) σε ψάχνει..."
"Αν ποτέ τα σκατά αποκτήσουν αξία,οι φτωχοί δε θα έχουν κώλο"
"Κατούρα.είναι το 2ο καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με το πουλί σου"

"Min kapnizete stis toualetes mas yia na min xezoume sta tasakia
sas!" "Kante oikonomia sto xarti ygeias, xrisimopoiiste to ki apo tis dio plevres!"
"Sta xeria sou kratas to melon tis ellados "
"An o theos iparxei eine diko tou provlima"

"... ΡΕ ΜΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΠΙΠΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ"

Μέσα σε μια απο τις χημικες τουαλέτες στο πιο πρόσφατο φεστιβαλ της Βαβελ και αφού όλοι εχουν συνεισφέρει με τα σωματικά τους υγρά στην αισθητική του χώρου,κάποιος προκαλεί τους πιο τολμηρούς:
"ΧΕΣΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ"

"What are you looking up on the wall for? The joke is in your hands."

"Here I lie in stinky vapor,
Because some bastard stole the toilet paper,
Shall I lie, or shall I linger,
Or shall I be forced to use my finger."

"The hands that clean these toilets also make your food........
Please aim properly."

"We aim to please!
You aim too! Please!"

"Here I sit so broken hearted
Came to shit, but only farted.
Then one day I took a chance,
Thought I d fart, but shit my pants"

"Liquor, Wine, Beer, No Matter.
I drank until I filled my bladder.
And as I read the Crap House News,
I somehow pissed on both my shoes!"
Σε τοίχους:

"Η θανατική ποινή ισχύει ακόμα στην Ελλάδα.Ονομάζεται 'τυχαία εκπυρσοκρότηση'"

"Ο Θεός πέθανε.

Νίτσε

Ο Νίτσε πέθανε.
Θεός"

και παραλλαγή του προηγούμενου:
"Ο θεος πέθανε...
Νιτσε

Ο Νίτσε ειναι μαλακας...
Θεός

Ο Νίτσε ειναι θεος...
Μαλάκας"

"ta gazakia den eine mono gia kafe"

"Gamoto, twra pou vrika toixo ksexasa to sinthima!"

"Pote den me afinoun na oloklirosw alla afti ti fora tha....."

"ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΑΡΙΚΟ"

"ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΙΝΗΤΟ ΚΙ ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ"

"ΤΟ LIFE-STYLE ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ"

"to pio fotino sxoleio einai afto pou kaigetai..."

"AEK MASTOURA SEPULTURA..."

"ΣΒΗΝΕ ΜΑΛΑΚΑ"

"God is coming. Look busy..."

"Don't mess with me,i'm running out of places to hide the bodies."

"Ass,gas or grass. No one rides for free."

"otan eisai stenaxwrimeni de se katalavainei kaneis...
otan noiw8eis mona3ia de se katalavainei kaneis...
otan erxontai autes oi duskoles meres de se katalavainei kaneis...
otan klaneis se katalavainoun oloi"

"Ζητω το Εθνος....
(απο κατω με μαρκαδορο)...Γαμιεται η Ελευθεροτυπια"

"ΟΔΗΓΟΙ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ,ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Θ' ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!!!!!"

"ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ,ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ,ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΠΕΖΗ ΖΩΗ"

"ΟΙΚΟΣ ΑΝ(Τ)ΟΧΗΣ"

"ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ (ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ"

"KATW APO THN POLH YPARXEI PARALIA! SKAPSTE NA THN ANAKALYPSOYME!"

Gia thn akribeia to parapanw erxetai apo to Mah tou 68 kai sthn original ekdwsh tou einai kata thngnwmh mou to pio omorfo synthima pou exw akousei:

KATW AP TO PLAKOSTRWTO YPARXEI PARALIA!!"

Apo iatriki sxoli:
"SYNADELFOI MAS SKIZOUNE!!!"

"μην κάνεις καριερα κανε σαμποταζ..."

"ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ"
κάτω από αφίσα διαφήμισης σκυλάδικου

"Η ΖΩΗ ΦΕΥΓΕΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ"
σε αφίσα διαφήμισης αυτοκινήτου

"Να ζει κανείς ή να μη ζει?
Αν είναι να ζει να ζει
Αν είναι ΝΑΖΙ να μη ζει"

"Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ΚΝΙτης κοιτούσε το δάχτυλο"
ΦΛΣ Αθηνών)

"Προσοχή! ΚΝΙτες με πολιτικά κυκλοφορούν ανάμεσά μας!!" (ΦΛΣ Αθηνών)

"ΝΤΑΠ ΝΤΑΠ - κεφάλια ΔΑΠιτών χτυπούν στον τοίχο"

"ΠΑΣΠ = Πάνω Από Σένα Πατάει"

"Όταν γύρω σου χορεύουνε τα δις είναι μαλακία να είσαι εθελοντής"

"ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΣΙ"
(Ε.Μ.Π. ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

"...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.."
(σε πάγκο στο διάδρομο του ΤΕΙ-Αθήνας)

"H ZWH MOY OLH EIN ENA TSIGARO
KI AYTO STI TRAKA"

Γιγαντοαφίσα με διαφήμιση της Cosmote σε κεντρικό δρόμο.
Δείχνει ένα ζευγάρι πλάτη με πλάτη και από κατω υπάρχει το σλόγκαν "ας μιλήσουμε"
Από κάτω καποιος συμπληρώνει: "ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ"

"O GRIGORIS SAS GAMEI, O STAMATIS FILOSOFEI"

"Stin Ellada tous malakes,
me to drepani tous therizoune
kai teleiwmo den exoun"

"ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΟΣΤΡΙΑ..."
(γραμμένο στα ρολά του "Παπασωτηρίου" Σάββατο βράδυ)

"mh skotwnete ta kounoupia,alloi mas pinoun to aima"

"an h ania htan 8anathfora,ta sxoleia 8a htan nekrotafeia"

"Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ"

"OXI ALLES TRYPES STA KOYLOYRIA"

Γιατί κανένας δεν μιλάει για την πατρίδα που χάνουμε;

Posted: 09 Aug 2011 08:04 AM PDT


Ζώντας κοσμοϊστορικές στιγμές που διαδραματίζονται σε οικονομικό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη κι ενώ τέθηκε ευθέως από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη θέμα μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας, η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και οι συναγελαζόμενοι με αυτήν εκδότες – δημοσιογράφοι και άλλοι τραγικοί, τηρούν στάση άκρας σιωπής για την άμεση απειλή μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, σίγουρα μόνο καλό δεν είναι). Είναι, άραγε, το οικονομικό θέμα – πρόβλημα το μέγιστο θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας; Οι εξελίξεις ανά τον πλανήτη αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα εκδηλώθηκε πιο γρήγορα (γιατί άραγε;) από ότι σε άλλες χώρες… Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Μόνο, που, στην Ελλάδα και μόνο προς την Ελλάδα εκτοξεύθηκε η προειδοποίηση – απειλή περί μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας!!! Και ο βραβευμένος σκεπτόμενος υπο-πρωθυπουργεύων δεν σκέφτηκε καν να ρωτήσει τι εννοούσαν τα θλιβερά ευρω-ανθρωποειδή όταν ξεστόμισαν αυτού του είδους την απειλή για την Ελλάδα. Προτίμησε να σιωπήσει (αλλά και να μιλούσε τι θα έλεγε άραγε πέρα από κάποιο ακόμη ψέμα;) και να συνεχίσει να ζει τον μύθο του σε μία πατρίδα που εκ των πράξεών του αποδεικνύει πως δεν την νοιάζεται…
Μαζί με τον τύποις πρωθυπουργεύοντα έτρεξαν να συνταχθούν όλα τα παπαγαλάκια, που αίφνης αποφάσισαν να τηρήσουν την γνώριμη στάση της ομερτά, δηλαδή την άκρα του τάφου σιωπή… Η Ελλάδα απειλήθηκε με συρρίκνωση και με απώλεια εθνικής κυριαρχίας της, αλλά κανείς λαλίστατος κομπορημονούντας δεν βρέθηκε να θέσει ένα έστω ερώτημα προς τους «εταίρους» – δανειστές και «διασώστες» μας: Τι εννοείτε κύριοι με τα λεγόμενά σας; Πόθεν ισχύει απώλεια εθνικής κυριαρχίας για λόγους οικονομίας; Μήπως εσείς κύριε

Ρομπάι έχετε τακτοποιημένα τα οικονομικά της δικής σας πατρίδας και είστε άνευ χρεών; Γιατί δεν ξεκινάμε από τους μεγάλους χρεώστες και προτιμάτε να επιτεθείτε σε μία χώρα η οποία επί σειρά δεκαετιών έχει πέσει θύμα ασύδοτων κλεπτών, που άλλοτε φέρουν την μορφή του πολιτικού σωτήρα και άλλοτε φέρουν την μορφή στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής; Ερχόμενοι, όμως, στο ζητούμενο, δηλαδή την απειλή απώλειας εθνικής κυριαρχίας, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε τι εννοούν λέγοντάς του αυτό οι σαπρόμυαλοι της Ευρώπης και τα σημαίνει η σιωπή των ολίγιστων και ριψάσπιδων των Αθηνών; Λέτε να κινδυνεύει η Αττική; Μήπως η Πελοπόννησος, που τόσο φαιδρά χρησιμοποιήθηκε από την κυβερνητική προπαγάνδα ως «αντικείμενο» πώλησης; Μήπως, αναρωτιέμαι, κινδυνεύει να απωλέσει την εθνική της κυριαρχία η Κρήτη, το προπύργιο και η βασική δεξαμενή ψήφων του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου; Λέτε, να κινδυνεύει η Θεσσαλία ή μήπως τα Επτάνησα; Φυσικά όχι! Ο κίνδυνος απώλειας εθνικής κυριαρχίας, είναι εκείνος ο κίνδυνος περί γεωγραφικής μείωσης της Ελλάδας που ανέφερε η Ψαρούδα Μπενάκη προς τον Κάρολο Παπούλια όταν αυτός πρωτοαναλάμβανε την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (και που, ω! του θαύματος, κανείς δεν ρώτησε ποτέ την κυρία Ψαρούδα Μπενάκη, αλλά ούτε και τον Κάρολο Παπούλια, τι σήμαιναν τα λόγια εκείνα…!) και που αφορά την εσχατιά αυτής της μικρής, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μεγάλης, χώρας.
Εύκολα μπορούν να προσδιοριστούν τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βάλλονται έξωθεν και έχουν εγκαταλειφθεί λόγω ανικανότητας (ή σκοπιμότητας;) της εξωτερικής πολιτικής που γίνεται από ερασιτέχνες μάγους, απολύτως αδαών επί των εθνικών θεμάτων αλλά κυρίως με μηδενικό αυτοσεβασμό περί των εθνικών και του έθνους… Με θέματα ανοιχτά στην Ήπειρο και την Θεσπρωτία με τους Τσάμηδες, με θέματα ανοιχτά στην Δυτική Μακεδονία και δη στην Φλώρινα με τους Σκοπιανούς, με θέματα ανοιχτά στην Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τους Τούρκους, με τεράστια θέματα ανοιχτά στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου… Με τόσα, λοιπόν, ανοιχτά θέματα, με ανθρώπους που φωνάζουν για τους κινδύνους που επελαύνουν, αλλά κανείς υπεύθυνος εκ του κράτους των Αθηνών δεν ακούει, απορίας άξιο είναι πως κανένας δεν αναρωτήθηκε τι σημαίνει η απειλή των εταίρων μας, αλλά και άλλων ετέρων που προφανώς παρεδόθησαν στις ορέξεις φίλων και εχθρών…
Κάθε μέρα η Αθήνα απομακρύνεται… Κάθε μέρα που περνά, όλο και μακρύτερα βρίσκεται το Καστελόριζο, όλο και πλησιέστερα βρίσκονται οι Τσάμηδες, όλο και απειλητικότεροι δείχνουν οι Τούρκοι… Αλλά, το κράτος των Αθηνών, πρωθυπουργοί, υπουργοί και οι λοιποί αυλικοί, κόλακες και γελωτοποιοί, τηρούν άκρα σιωπή. Μαθητευόμενοι μάγοι ή επαγγελματίες μεσίτες; Τι από τα δύο είναι άραγε όλοι εκείνοι που σιωπούν ενώ γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν, βλέπουν και ακούνε όλα όσα διαδραματίζονται στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας; Πώς να χαρακτηρίσει ένας νηφάλιος αυτή την κραυγαλέα «σιωπή των αμνών» που στην πραγματικότητα είναι ύαινες που περιμένουν υπομονετικά και «νομοτελειακά» να απολαύσουν τα απομεινάρια της άνανδρης σιωπής τους;

  • Γιατί κανείς δεν βλέπει τι γίνεται στην Θράκη, που οργώνεται από πράκτορες και βρίσκεται ένα (μικρό) βήμα πριν από την Κοσοβοποίησή της;
  • Γιατί κανείς δεν μας λέει ποιοι, πότε και γιατί επισκέπτονται από αέρος ή θαλάσσης το Καστελόριζο;
  • Γιατί κανείς δεν παίρνει μέτρα καταστολής στην ασυδοσία που έχει επιβληθεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά και στο λιμάνι της Θεσπρωτίας;
  • Γιατί έχει ξεχαστεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων;
Τι γίνεται, επιτέλους, σε αυτή τη χώρα και η σιωπή έχει πάρει κυρίαρχη θέση απέναντι στις εξελίξεις που μας πλησιάζουν ραγδαία και απειλούν να μας τραυματίσουν πολύ σοβαρά ως έθνος; Γιατί δεν ακούγεται ένα (έστω ένα) μέτρο υπέρ των εθνικών μας ζητημάτων; Ποιοι είναι αυτοί που τολμούν να σιωπούν και ουσιαστικά να αποδέχονται μία μικρότερη Ελλάδα; Ποιόν Έλληνα ρώτησαν και πήραν καταφατική απάντηση να διαχειριστούν την λογική του, την αξιοπρέπειά του, την ιστορία του και κυρίως την ηθική του; Σε ποιο βιβλίο είναι γραμμένο πως μπορούν οι άρχοντες μέσα από συμφωνίες να εγκαταλείπουν την πατρίδα και τους ανθρώπους της; Ποιοι φασίστες και υπάνθρωποι τολμούν να δίνουν και να παίρνουν αυτά που ποτέ δεν μπορούν (και με κανέναν τρόπο) να αποκτήσουν;
Αυτή η χώρα, η πατρίδα η δικιά μου και η δικιά σας, δέχτηκε απειλή. Μία απειλή που έμεινε αναπάντητη επειδή υπήρξαν άλλες προτεραιότητες, όπως κανό, κολύμβηση, διακοπές… Και το δυστυχέστερο είναι πως όλα αυτά δεν τα έκαναν μόνο οι ολίγιστοι κακοί λογιστές που μετράνε και πουλάνε τις ζωές μας στα παζάρια των τραπεζών… Αυτή την αδιάφορη στάση απέναντι στην ευθεία απειλή κρατήσαμε όλοι μας και γίναμε ένα με τους σύγχρονους νενέκους…
  • Επειδή προτιμήσαμε τις διακοπές μας από το να βγούμε στους δρόμους και να φοβίσουμε τους δαίμονες που μας απειλούν…
  • Επειδή προτιμήσαμε να κλείσουμε τους διακόπτες του μυαλού μας για να απολαύσουμε τις χαρές που μας προσφέρει ετούτη η πατρίδα, ξεχνώντας πως το δικό μας χρέος απέναντί της είναι να την κρατάμε ελεύθερη…
  • Επειδή προτιμήσαμε να αναβάλλουμε τους αγώνες, λόγω καύσωνα, ξεχνώντας την φωτιά που μπροστά μας βάζουν κάποιοι στα σπιτικά μας…
  • Επειδή προτιμήσαμε και πάλι τα μικρά προσωπικά μας από τα μεγάλα που απαιτούν οι καιροί…
  • Επειδή προτιμήσαμε να σωπάσουμε και να παρασυρθούμε (για μία ακόμη φορά) από εκείνους που μόνιμα εκμεταλλεύονται εμάς και την πατρίδα μας…
Μην βλαστημάτε, λοιπόν, εκείνους που σας ξεπουλούν όσο-όσο… Πρώτοι εσείς δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν σας κρέμασαν στο λαιμό το πωλητήριο εκείνο που σας μετέτρεψε σε δούλους… Η σιωπή των αμνών ταιριάζει σήμερα απόλυτα με την σιωπή των λύκων και των χαρούμενων σαρκοβόρων που μας έχουν περικυκλώσει… Άξιοι της μοίρας μας και ανάξιοι των προγόνων και των επιγόνων μας, γινήκαμε βορά στα πλούσια τραπέζια των μεγάλων αφεντικών, της Νέας Τάξης… Δεν φταίνε αυτοί που μας βάζουνε στο ζύγι της αισχροκέρδειάς τους… Φταίμε εμείς που βουβά δεχόμαστε τους τιποτένιους να ορίζουν το μυαλό και την ζωή μας… Σαν λαός έχουμε γίνει το ζωντανό παράδειγμα πως «δεν φταίει πάντα ο φονιάς, αλλά κάποιες φορές φταίει και ο φονεμένος…». Έχουμε, άραγε, αναρωτηθεί πόσο απέχουμε από το να μεταμορφωθούμε σε περιφερόμενους νεκροζώντανους; Αν όχι, ίσως θα έπρεπε να το πράξουμε. Βρισκόμαστε ήδη στο μεταίχμιο, στο οριακό εκείνο σημείο, που ακολουθεί η απόλυτη δυστυχία και η καταστροφή μας…

Πλατεία Τέλος – Ο Απολογισμός της Ειρηνικής «Αγανάκτησης».

Posted: 09 Aug 2011 08:01 AM PDT


Γράφει ο Άναξ
Μέρες τώρα θέλω να πω όσα νιώθω για το άδοξο μεν, αλλά αναμενόμενο δε, τέλος της πλατείας.
Από τα βάθη της ψυχής μου, εύχομαι να είναι και προσωρινό. Όχι μόνιμο τέλος.
Βέβαια, αν ρωτήσουμε τους πολιτικούς μας, σίγουρα θα έχουν διαφορετική άποψη από την δική μου. Θα προτιμήσουν ένα μόνιμο τέλος, με την ευχή, αυτό το κακό που έγινε, να μην ξαναγίνει.
Ας διατυπώσουμε όμως κάποια βασικά ερωτήματα κι απαντώντας τα, ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το τι συνέβη, τι καταφέραμε και τι χάσαμε.
Γιατί άδοξο;
Άδοξο γιατί δεν έφερε το αρχικό ζητούμενο ως αποτέλεσμα. Την ανατροπή αυτής της παράνομης κυβέρνησης. Φυσικά, δεν είναι παράνομη διότι δεν εκλέχθηκε νόμιμα, αλλά διότι χρησιμοποίησε την ψήφο του εκλογικού σώματος για να επιτελέσει το έργο της νέας τάξης πραγμάτων που συνέχεια επικαλείται ο πρόεδρος του κόμματος που κυβερνά.
Δεν την θέλουμε αυτήν την παγκόσμια διακυβέρνηση κύριοι της παρούσας συμμορίας.
Μια χαρά είναι η Ελλάδα μας, μια χαρά είναι να έχουμε τα σύνορά μας, το νόμισμά μας, την γλώσσα μας, την παιδεία μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας, την Εθνική μας συνείδηση και κληρονομιά κι όλα όσα μας χαρακτηρίζουν ως Έθνος, έναντι των υπολοίπων κρατών.
Άδοξο, διότι δεν κατάφερε να εκφράσει την συλλογική αγανάκτηση των Ελλήνων, αλλά μιας μερίδας, που εντελώς λανθασμένα φάνηκε σε πολλές των περιπτώσεων ως κομματικά υποκινούμενη.
Γιατί αναμενόμενο;
Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει το σύστημα/κράτος/κυβέρνηση, ένα τέτοιο κίνημα, να χαλάσει τα σχέδια των αφεντικών και συντονιστών της παγκοσμιοποίησης.
Πιστεύετε ότι είμαστε ελεύθεροι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε; Λάθος φίλες και φίλοι. Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε και να σκεφτόμαστε, μόνον ότι το σύστημα μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε και να κάνουμε κι ότι το σύστημα ορίζει.
Είδατε τι ωραία, έξυπνα κι ώριμα φέρθηκε το κράτος;
Μας άφησε στην αρχή, μας μπέρδεψε στην συνέχεια, μας αποπροσανατόλισε λίγο αργότερα, μετά μας καπέλωσε και στο τέλος μας διέλυσε.
Αυτή ήταν η σειρά.
Γιατί να μην είναι μόνιμο το τέλος της πλατείας;
Γιατί αν η πλατεία ενόχλησε, τότε πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι που κάναμε το ελάχιστον που μπορούσαμε με τα μέσα που διαθέταμε.
Η πλατεία εκφράζει την αγανάκτηση του απλού πολίτη. Την αντίστασή του σε όσα πιστεύει πως γίνονται για το κακό του. Κι όλα αυτά που γίνονται, γίνονται σίγουρα για το κακό μας. Παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Παραχώρηση του εθνικού μας ορυκτού πλούτου. Παραχώρηση της ίδιας της διακυβέρνησης της χώρας, σε αλλοδαπούς και μάλιστα με νόμο. Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα. Παραχώρηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στους ίδιους που δημιούργησαν και κατασκεύασαν την οικονομική κρίση, η οποία μετεξελίχθηκε σε κοινωνική κρίση.
Κάθε φορά που κόσμος θα μαζεύεται και θα δηλώνει όσα αποστρέφεται, το σύστημα θα αναγκάζεται να επαναπροσδιορίζει την σκέψη του και να εξορθολογίζει τις δράσεις του.
Φαντάζεστε πόσα κακά θα είχαν γίνει αν δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος στην πλατεία;

Γιατί δεν θέλουν την πλατεία οι πολιτικοί μας;
Την πλατεία και τον κόσμο που βροντοφωνάζει το δίκιο του, δεν τον θέλει το σύστημα. Κάνει τα πάντα για να τον κρατά πνευματικό υπόδουλο.
Πρώτα του αφαιρεί την παιδεία και την κριτική σκέψη. Του βάζει την πρωινή ζώνη με τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας, μετά του βάζει την μεσημεριανή ζώνη με το απαύγασμα της αποχαύνωσης και της εγκεφαλικής φτήνιας, ύστερα μια ανύπαρκτη απογευματινή ζώνη, για να έρθει μετά η ζώνη των ειδήσεων και να σφραγίσει την κοινωνική στειρότητα και τον εγκεφαλικό θάνατο.
Στην πλατεία όμως, συζητάς με τον διπλανό σου, ανταλλάσεις απόψεις, συμφωνείς, διαφωνείς και τελικά διαμορφώνεις με την κριτική σου ικανότητα, μια δική σου άποψη.
Με την τηλεορασοκρατία όμως, σκέφτεσαι όπως το σύστημα θέλει να σκέφτεσαι.
Στην πλατεία, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να πάει κάτι στραβά και να ξυπνήσει ο κόσμος. Εκεί δεν υπάρχει τηλεόραση. Υπάρχει άμεση επικοινωνία.
Τι δεν συνέβη;
Δεν καταφέραμε να διαμορφώσουμε πολιτικά ώριμα αιτήματα.
Δεν καταφέραμε να γίνουμε ένα σώμα. Η έλλειψη Βέβαια έβαλε και το σύστημα το χεράκι του. Να οι γνωστοί άγνωστοι, να οι προβοκατόρικες φωνούλες που μιλούσαν για άδεια πλατεία και πολλά επεισόδια, όταν δεν συνέβαινε τίποτα και η πλατεία ήταν γεμάτη. Να τα κανάλια που με τα φερέφωνά τους μετέδιδαν με τον τρόπο που μόνο αυτά ξέρουν τα γεγονότα, με αποτέλεσμα την καναπεδοποίηση των περισσοτέρων που έβλεπαν τις εξελίξεις και τα γεγονότα από πού αλλού; Από την τηλεόραση..
Δεν καταφέραμε να αποτάξουμε τον κομματικό μας ζυγό.
Πολλοί δεν κατέβηκαν γιατί νόμιζαν πως στην πλατεία πάνε οι κομμουνιστές ή οι δεξιοί.
Μέγα λάθος. Έλληνες είχε στην πλατεία κι έλειπαν όλοι όσοι από βόλεμα ή ωχαδερφισμό, δεν πίστεψαν ότι την δύναμη την έχει ο καθένας μας κι όλοι μαζί στο σύνολο, καθώς και πως η καλύτερη ώρα είναι τώρα.
Τι πήγε στραβά;
Πιστεύω πως δεν δείξαμε κοινωνική και πολιτική ωριμότητα.
Δεν είναι σημαντικό το να στέκεσαι ώρες έξω από το κοινοβούλιο, να μουντζώνεις, να βρίζεις και να φωνάζεις.
Αντιθέτως σε βλέπει ο παγκαλος που τον βρίζεις κι ο έκπτωτος πρωθυπουργός και γελούσαν μαζί με τα φερέφωνα (δημοσιογράφοι), τους ημέτερους και τους κουμπάρους. Γελούσαν μαζί μας.
Που είναι η πολιτική συνείδηση; Που είναι η πολιτική βούληση που μεταμορφώθηκε σε βόλτα για σουβλάκι κι αγορά λέιζερ από τους πακιστανούς (που κάποιοι ελληνάρες είχαν βάλει εκεί – μέχρι κι ο τριανταφυλλόπουλος είχε τον παππά να πουλάει γιλέκα, ντεμέκ επαναστατικά, για καλύτερη ισορροπία στον χορό με τα ΜΑΤ…
Που είναι τα αιτήματα;
Διαχωρίστηκε ευθύς εξ αρχής σε πάνω και κάτω πλατεία. Δεν πρόλαβε να δημιουργηθεί κάτι και ήρθε πρώτα η διχόνοια. Αφού τείνω να πιστέψω πως δεν μπορούμε να μονιάσουμε με τίποτα. Πρέπει να γίνει ένας πολύ μεγάλος σεισμός, να δούμε μια τούρκικη σημαία στην ακρόπολη ή να πεθάνουν 20.000 αθώοι πολίτες από τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, για να οργανωθούμε Ελληνικά, χωρίς σκέψεις στο πίσω μέρος του φτωχού, πλην τίμιου μυαλού μας.
Οι επάνω έμειναν στις φωνές, οι κάτω στις ψευτοεθνοσυνελεύσεις. Ο χαρακτηρισμός μπορεί να φαντάζει και να ακούγεται βαρύς σε κάποιος που συμμετείχαν με την πεποίθηση πως κάνουν κάτι εποικοδομητικό, όμως το να μαζεύονται επί τόσες μέρες, να συζητούν επί παντός επιστητού και να μην προβαίνουν στο αυτονόητο, αυτό συνεπάγεται. Τον χαρακτηρισμό τους ως ψευτοεθνοσυνελεύσεις. Ποιο είναι το αυτονόητο θα ρωτήσει κάποιος. Μα το να διατυπώνουμε αιτήματα και να προσπαθούμε να τα επικοινωνήσουμε, να τα κάνουμε γνωστά και εν τέλει να τα απαιτήσουμε ή αν μη τι άλλο να τα διεκδικήσουμε με σκοπό να τα εφαρμόσουμε. Αλλιώς τι στο καλό κάνει τόσος κόσμος που απλά συζητάει; Δεν ήρθαμε για κουβέντα. Ήρθαμε για πράξεις. Καλή κι η κουβέντα, δεν λέω, όχι όμως να μείνουμε εκεί.
Τι κερδίσαμε;
Κερδίσαμε μία από τις πιο σημαντικές μάχες.
Την μάχη με τον καναπέ.
Την μάχη με την τηλεόραση.
Την μάχη με τους εαυτούς μας.
Την μάχη με το βόλεμα (κάποιοι, όχι όλοι ακόμη).
Όχι ότι κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά την μάχη την κερδίσαμε. Μόνο που αναγκάστηκε ο υπάνθρωπος να διατάξει την κτηνωδία της άνανδρης επίθεσης των ΜΑΤ σε ανυποψίαστους και αθώους πολίτες, μικρούς, μεγάλους, ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους, να αφήσουν ανάπηρο συμπολίτη μας (Μανώλης Κυπραίος – δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του), φτάνει. Είδαμε τον πανικό στα μάτια τους και μας άρεσε.
Κερδίσαμε μια θέση στην αυτοεκτίμησή μας.
Κερδίσαμε το δικαίωμα στην Ελλάδα και σίγουρα πιστέψαμε πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα χάλια μας και οι μόνοι υπεύθυνοι για την ανάκαμψή μας.

Τι χάσαμε;
Χάσαμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
Τώρα το σύστημα γνωρίζει πως ο κόσμος θα ξαναπάει στο σύνταγμα. Διάβασα τόσα και τόσα δημοσιεύματα περί εξοπλισμού των ΜΑΤ και οργάνωσης νέων μονάδων καταστολής. Αυτό είναι ένα πλήγμα, το να μπορεί το σύστημα να έχει χρόνο αντίδρασης.
Χάσαμε επίσης (όχι όλοι ακόμη δυστυχώς) τις κομματικές μας ταυτότητες. Έχουν πέσει κάπου εκεί στην πλατεία. Μπορεί να φταίει και το κυνήγι από τα ΜΑΤ, αλλά σίγουρα οι πάλαι ποτέ ήρεμες μέρες για τους αρχηγούς των σάπιων κομμάτων, πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια, από τα χάλια της ηγεσίας του υπουργείου «προστασίας της κυβέρνησης».
Χάσαμε το δικαίωμα να ζούμε στον απόλυτο ύπνο του δικαίου και ξυπνήσαμε προσγειωμένοι ανώμαλα, στο κέντρο της πλατείας.
Χάσαμε και τον τσαμπουκά μας. Έπεσε πολύ ξύλο και χημικό. Χάσαμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε ειρηνικά με τα παιδιά μας, μπροστά στο σύμβολο της δημοκρατίας μας. Την Βουλή των Ελλήνων.
Πως θα ξαναφουντώσει η πλατεία;
Αυτό είναι το πιο εύκολο. Να κάνω κι ένα μάθημα στην κυβέρνηση.
Μόλις τα μέτρα ενταθούν, μόλις ο στρατός των ανέργων μεγαλώσει, μόλις πέσουν κι άλλα μαχαίρια στους μισθούς και τις συντάξεις, μόλις οι άδειες των ταξί κοστίζουν 500 ευρώ, μόλις το δημόσιο γίνει μικρότερο κι απ' της Κύπρου, δεν θα πει κανείς τίποτε. Καμία οργάνωση από κανέναν. Αυτόματα κι αυθόρμητα, όλος ο κόσμος θα πάει, όχι με σκηνές, αλλά με τροχόσπιτα στην πλατεία.
Χωρίς πάνω και κάτω. Χωρίς αριστερά και δεξιά. Χωρίς λοβοτομημένους κομματατζήδες. Χωρίς βολεμένους. Χωρίς τίποτα που να θυμίζει το στείρο παρελθόν. Χωρίς εμφύλιο.
Μόνον Έλληνες. Μόνον Ελληνικά.
Πότε θα ξαναφουντώσει η πλατεία;
Ως το τέλος του Οκτώβρη, θα έχουν γίνει επικές αλλαγές στην Ελλάδα. Αυτό λένε καθημερινά στις δηλώσεις τους οι αγαπητοί μας πολιτικοί. Θα έρθουν και ξένοι κυβερνήτες με την συναίνεση του πασοκ. Θα έχουν απολυθεί όσοι είναι να απολυθούν από το δημόσιο. Θα έχουν ανοίξει όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Θα έχουμε πει το ψωμί, ψωμάκι. Η πλατεία θα είναι ή ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο ή γεμάτη από μνήματα αθώων συμπολιτών μας.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές