Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντος Posted: 12 Aug 2011 07:52 AM PDT Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντος Τι χρειαζόμαστε: 3 μεγάλα αβοκαντος ώριμα αλλά όχι μαυρισμένα (να λειώνουν με το πιρούνι σαν βούτυρο). 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (ή και 3 αν θέλουμε) 2-3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδελίτσες (αν σε κάποιους το φρέσκο είναι δύσπεπτο, και το ξερό δεν είναι άσχημο). Κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας κομμένο σε μικρά κυβάκια (το πρωτοδοκίμασα με cheddar). Τριμμένο ρεγκάτο ή όποιο άλλο σκληρό κίτρινο τυρί προτιμάτε Tabasco κόκκινο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε) Πως το κάνουμε: Καθαρίζουμε τα αβοκάντος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα λιώνουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μαυρίσουν. Αμέσως στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι ανακατεμένο με το Tabasco. Από πάνω στρώνουμε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια τις ψιλοκομμένες τομάτες αφού τις έχουμε πρώτα αφήσει να στραγγίξουν με λίγο αλατάκι, για να μη βγάλουν τα υγρά τους στη σαλάτα. Συνεχίζουμε με τα κυβάκια του μαλακού τυριού και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί |
Τσούρος Posted: 11 Aug 2011 05:04 PM PDT Τσούρος Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα νερό 2 κουτάλια καστανή ζάχαρη 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/3 κούπας βούτυρο 1 κούπα αλεύρι 2 αυγά 1 βανίλια 1/4 κούπας ζάχαρη 1/2- 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα Πως το κάνουμε: Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το νερό, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και τη βανίλια και προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά για ομοιογενές μίγμα. Γεμίζουμε το εργαλείο των μπισκότων με τη ζύμη και τοποθετούμε το μεγαλύτερο αστέρι για μύτη. Σε τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Μόλις είναι έτοιμο, κόβουμε κομμάτια ζύμης 10 εκ και τηγανίζουμε 1' από κάθε πλευρά. Πρέπει να χρυσοκοκκινίσουν. Βγάζουμε τα τσούρος και αφήνουμε σα απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το λάδι.Όσο είναι ακόμα ζεστά τα κυλάμε στη ζαχαροκανέλα. |
Εύκολο Guacamole Posted: 11 Aug 2011 05:01 PM PDT Εύκολο Guacamole Τι χρειαζόμαστε: 2 αβοκάντο (να είναι ώριμα, μαλακά) 1 σκελίδα σκόρδο μισό κρεμμύδι 2 λάιμ αλάτι πιπέρι καγιέν κύμινο 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη Πως το κάνουμε: Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη ψίχα του αβοκάντο, τη βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το χυμό από μισό λάιμ. Αυτό το κάνουμε για να μην μαυρίσει το αβοκάντο. Σε ένα μούλτι λιώνουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το αβοκάντο και κτυπάμε καλά να γίνει σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το χυμό από 1 λαίμ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και ξανακτυπάμε. Βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και σερβίρουμε. Τρώγεται ευχάριστα με nachos και fajitas! |
Εντσιλάδας light Posted: 11 Aug 2011 04:59 PM PDT Εντσιλάδας light Τι χρειαζόμαστε: 2 στήθη κοτόπουλου κομένο σε μπουκιές 5 τορτίγιας 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 πακέτο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κρεμμύδι σε ροδέλες 1 κουταλιά ελαιόλαδο 250 γραμμάρια cheddar αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη, πιπέρι καγιέν, σκόνη τζίντζερ Πως το κάνουμε: Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σωτάρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές, το 1 κρεμμύδι σε ροδέλες και με 1 κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και να ψηθούν. Μόλις έχει ροδίσει το κοτόπουλο και το κρεμμύδι έχει μαλακώσει, βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το τριμένο κρεμμύδι (μικρό κατά προτίμηση) με τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 1/4 κούπας νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μοιράζουμε τη γέμιση σε 4-5 τορτίγιας. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο από το τυρί στη γέμιση. Τις βάζουμε σε ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά να λιώσει το τυρί. Προσοχή στο ψήσιμο μη σας ξεραθούν ή βγουν νιανιά! |
Fajitas χοιρινά Posted: 11 Aug 2011 04:57 PM PDT Fajitas χοιρινά Τι χρειαζόμαστε: 8 fajitas (μεξικάνικες πιτούλες) 3 μικρά κολοκυθάκια 2 καρότα 1 χοιρινό γάλο κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 8 κουτ. γιαούρτι 2 κουτ. ελαιόλαδο 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε λωριδες μικρές αλάτι Έτοιμο μείγμα μπαχαρικών με τσίλι (μεξικάνικο) Πως το κάνουμε: Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι για καλύτερο ψήσιμο. Αφαιρούμε το ψημένο κρέας απο το τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει απο προηγουμένως σε μακρόστενες λωρίδες για να τσιγαριστούν και βάζουμε λίγο αλάτι. Στη συνέχεια βάζουμε μαζί με τa λαχανικά και το ψημένο απο πριν κρέας και ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών με τσίλι. Βάζουμε λίγο νεράκι ( 2 κουταλιές) και ζεσταίνουμε λίγο. Σερβίρουμε σε πίττουλα αλειμμένη με γιαούρτι και... ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!! |
Νάτσος με κιμά Posted: 11 Aug 2011 04:55 PM PDT Νάτσος με κιμά Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι μισό φλ. ελαιόλαδο 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια 1 κονσέρβα καλαμπόκι (μικρή όσο γίνεται) 1 πράσινη πιπεριά κολίανδρο, αλάτι, πιπέρι 1 με 2 (ανάλογα με το μέγεθος)σακκουλάκια νάτσος (σκέτα ή με γεύση τυριού ή πάπρικας) 250 γρ. τριμμένο κασέρι Πως το κάνουμε: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) να σωταριστεί. Μετά ρίχνουμε τον κιμά και ψήνουμε έως ότου απορροφίσει τα υγρά του. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, την πιπεριά και τα κολίανδρο, αλάτι, πιπέρι (λίγο-πολύ κατά προτίμηση). Σε σιγανή φωτιά μαγειρεύουμε γύρω στα 20 λεπτά. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τον κιμά, καλύπτουμε τον κιμά με τα νάτσος και τέλος βάζουμε το τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς περίπου.. |
Μεξικάνικη Σαλάτα Posted: 11 Aug 2011 04:53 PM PDT Μεξικάνικη Σαλάτα Τι χρειαζόμαστε: 1 Μαρουλι κομμενο σε χοντρα κομματια 4 ντοματες κομμενες σε κυβους 1 πρασινη πιπερια κομμενη σε φετες 440 γρ φασολια κοκκινα κονσερβας ξεπλυμενα και στραγγισμενα 1 κουταλια ψιλοκομμενο κολιανδρο πιπερι μαυρο αλατι 2 κ.σ χυμο λεμονι ή λαιμ Πως το κάνουμε: Κοψτε και απλωστε τα φυλλα μαρουλιου, απο πανω βαλτε την ντοματα, πιπερια, φασολια, κολιανδρο, το πιπερι και το λαιμ. Βαλτε τη 12 ωρα στο ψυγειο αν θελετε. |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου